Curs EURO / Leu, Scade vertiginos
![]() ![]() ![]() |
Curs EURO / Leu, Scade vertiginos
Ake |
![]()
|
||
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|||
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
Lasa-o incolo de benzina ca oricum nu o ieftenesc astia.
Dar mi-a scazut dramatic leafa, asta-i ce ma doare pe mine acum in prag de sarbatori. Cica-i asa pentru a stabiliza inflatia, care in prag de sarbatori se ducea mai sus decit tinta prevazuta. Fenomenul, ar dura cam pina in aprilie. Pina atunci, ma falimenteaza astia, sa-i mut cu f de la furnica. |
--------------------
x
x
- x
|
|
nicolaev |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 12 November 04 ![]() |
Mi-e frica ca-i mai pun astia ceva la pret pentru Solenza. Eu am o masina veche si astept aplicarea OU 99, dar tare imi e ca dupa 1 ianuarie 2005 mai adauga Renault ceva (de ex. proiectoare ceata si o scumpesc cu vreo 200 euro, asa ca pentru inceput de an)
![]() |
--------------------
Daewoo
Cielo 96
- BC xx KYM
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
QUOTE(nicolaev @ 3 Dec 2004, 17:14) Stai linistit ca nu-i mai pun nimic. 2 proiectoare = 130 de euroi, de 70 de euroi nu conteaza. Asa ca roaga-te la D-zeu, sa n-o scumpeasca. Ca daca da, ii trage hodoronc-tronc, 200 dintr-odata. |
--------------------
x
x
- x
|
|
Sclaud |
![]()
|
Status: activ Group: Members Posts: 480 Joined: 24 July 04 From: Brasov ![]() |
Eu cred ca este o chestie temporara si de la anul viitor o sa urce din nou.
|
--------------------
none
none
2019
- BV-XX-XXX
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Ce e mai naspa e ca nimeni n-are de castigat din asta, iar foarte multi pierd. Zic asta fiindca multi dintre noi avem negociate salariile in valuta, euro sau usd, foarte putini in lei. Iar cei care au salariile in lei oricum nu castiga, ca preturile raman pe loc. Mai mult, exportatorii o iau in buza beton, si nu stiu cui ii convine asta din moment ce oricum avem probleme mari cu balanta comerciala, un deficit de 5 miliarde de parai daca nu gresesc.
Ce e incredibil e ca tocma in noiembrie-decembrie creste leul, in mod normal in lunile astea leul se deprecia puternic din pricina importurilor facute pentru sarbatori. Va dau mai jos niste linkuri ca sa vedeti ca pe anu trecut cea mai ridicata valoare a euroiului si a paraiului a fost in noiembrie, scazand apoi dupa anul nou. Pai daca acuma e atat de jos cursul, sa inteleg ca in martie 2005 graficu ala ajunge la system tray? ![]() http://www.investitii-azi.ro/Currencies/cu...l=EUR&period=24 http://www.investitii-azi.ro/Currencies/cu...l=USD&period=24 |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Deci e rau.
Singurii avantajati ar fi cred cei care au pus deoparte ceva lei sa-si ia masina si acum le mai ramane si de-un set de caucioace de iarna. Dar cum cred ca majoritatea a strans constiincios euroi dupa euroi la bancuta... |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Ce-mi place mie cand tot platitorul de impozite de la privat, ala de munceste peste 8 ore pe salariu calculat in valuta, si-o ia in bot! A protestat careva? Nu! Tot in boul care trage dai cu batul!
|
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War |
|
MariusI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 344 Joined: 24 March 03 From: Bucuresti ![]() |
PAi ei saracii de unde sa scoata bani de campanie ? Au si ei cheltuieli, spagi, mite, vrei sa scoata bani din buzunarul lor ? Nu e al nostru mai aproape ?
![]() |
--------------------
Solenza
Scala Dixit.
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
E o situatie anormala ce se intampla pe piata valutara, si imi pare ca e pregatita de multa vreme, pentru a mentine inflatia in cote acceptabile, sau poate e o masura electorala.
Spun ca nu este normal ce se intampla, pentru ca imi vine greu sa cred ca productivitatea romanilor a crscut in asa hal cum au cazut valutele. Si cred ca aici se duce o parte din acea crestere de PIB de 8.1%, in mod nejustificat, mai ales ca se da liber la importuri exact in perioada asta cand si asa se importa foarte mult. O ieftinire civilizata a valutei poate fi semn de insanatosire economica, o ieftinire atat de mare este clar o manevra a bancii centrale, cred ca pentru a stopa cererea de valuta si a-i prosti pe romani sa economiseasca in lei pe termen lung. Isarescu & Co. sunt parintii morali la chestia asta... Mai mult ca sigur cursul va reveni (poate sa dureze intre 6 luni si 1 an jumate, IMHO), pentru ca altfel ajungem la sapa de lemn, iarasi. S'auzim de bine. |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
cristianco, voteaza nastase si o sa fi sigur ca "iarasi" nu va intarzia sa apara
![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
dragOn |
![]()
|
![]() Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza) Group: Members Posts: 692 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu sunt de parere ca scaderea cursului e un lucru bun!
|
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
- B xx UEX Never drive faster then your angel can fly !!!
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
Sincer pentru mine personal e un mic dezastru ...
![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Sunt bugetar, dinala cu salariu mediu. Deci salariul meu e la fel de mare/mic ca si inainte, nevasta la fel e bugetar, deci nu ma dezavantajeaza cu nimic.
This post has been edited by st2005: 3 Dec 2004, 19:38 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
Valentine |
![]()
|
Vezi ca e o mare diferenta intre "nu ma dezavantajeaza cu nimic" si "ma avantajeaza" ....
|
--------------------
Ford
Focus
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ashu @ 3 Dec 2004, 18:33) Ce e mai naspa e ca nimeni n-are de castigat din asta, iar foarte multi pierd. Zic asta fiindca multi dintre noi avem negociate salariile in valuta, euro sau usd, foarte putini in lei. Iar cei care au salariile in lei oricum nu castiga, ca preturile raman pe loc.............. I-ai uitat pe importatori si pe cei care au luat credite in valuta. Aia au de castigat. |
-------------------- |
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Io am luat credit in valuta si am de pierdut, ca salariul e tot in valuta si e mult mai mare decat creditul (normal, nu?)
|
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
St |
![]()
|
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
QUOTE(Valentine @ 3 Dec 2004, 21:12) Huh? Ce legatura are prefectura cu ce discutam aici? Pentru electorale exista un tarc (pardon, topic) dedicat. Asta e, unii sunt obsedati (de Nastase?) si tot la politica ajung, indiferent despre ce s-ar discuta ![]() |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
driver |
![]()
|
![]() i'm not driving fast, i'm flying low... Group: Members Posts: 542 Joined: 10 November 04 From: South Coast ![]() |
Din cate am inteles eu acum o luna BN si-a retras contributia de pe piata valutara si a lasat-o libera, unde a aparut concurenta... de acolo rezulta cursul de azi (cred eu). Pe piata fiind foarte multa valuta si BN nemaimplicandu-se...
![]() Pana acum parca se proceda asa: 1. Cand nu era pe piata valuta si era cerere foarte mare aparea BN care scootea valuta la vanzare pentru a mentine cursul, acesta avand tendinta sa creasca in aceste conditii. 2. In cazul in care aparea pe piata prea multa valuta, si deci neexistand cerere suficienta aparea iar nenea de la BN care cumpara valuta pt a mentine cererea si oferta, in felul acesta mentinand cursul stabil. Intrebarea care apare acum este : a cui o mai fi interesul asta ??? sau cine are de castigat de aici ??? Lasand la o parte asta, ce credeti cand ar trebui sa achit masina care se preconizeaza ca ar sosi intre craciun si anul nou? Cu alte cuvinte cam cat mai dureaza aprecierea leului??? Din cate am inteles eu se astepta la anul o usoara fluctuatie a valutei, care insa se va stabiliza din nou. |
--------------------
Nissan
Leaf
cu baterie
- RLU
|
|
St |
![]()
|
QUOTE(driver @ 3 Dec 2004, 20:00) Lasand la o parte asta, ce credeti cand ar trebui sa achit masina care se preconizeaza ca ar sosi intre craciun si anul nou? Cu alte cuvinte cam cat mai dureaza aprecierea leului??? Din cate am inteles eu se astepta la anul o usoara fluctuatie a valutei, care insa se va stabiliza din nou. Eu zic ca dupa alegeri va cresyte la loc valuta. Nu stiu de ce dar cred ca are caracter politic aceasta devalorizare a valutei |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dragOn @ 3 Dec 2004, 19:15) Pai zi-ne si de ce crezi tu ca e un lucru buin. Io am explicat de ce e rau, n-am zis ca-i rau si atat. Smiley, dupa cum ti-a zis si vv, cei care au credit in valuta in mod normal au si salariu in valuta, nu-mi imaginez altfel. Deci pe ei nu-i avantajeaza deloc, ca pierd mult mai mult la salar. Iar de importatori am pomenit, dar am zis ca nu e in interesul economiei noastre sa fie importatorii avantajati, si asa balanta comerciala e dezechilibrata rau, numa asta nu ne mai trebuia. Deci tot nu vad de ce e bine. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
St |
![]()
|
E buna doar pentru persoanele fizice, care cumpara marfa din afara in Valuta si o vand in Ro in lei.
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
ashu |
![]()
|
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
L O G A N |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 21 September 04 From: craiova ![]() |
mai sunt unii care au credit in valuta si "leafa" in lei...pe ei ii avantajeaza deprecierea valutei.
|
--------------------
LOGAN
PREFERENCE 1,4MPI
- DJ-YY-XXX
|
|
ashu |
![]()
|
Tu cunosti vreun caz d-asta?
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
L O G A N |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 21 September 04 From: craiova ![]() |
da....tata.
|
--------------------
LOGAN
PREFERENCE 1,4MPI
- DJ-YY-XXX
|
|
Valentine |
![]()
|
cred ca sunt foarte putine astfel de cazuri. eu de exemplu am rata in lei
![]() cred ca s-au dat niste tunuri mari cu ocazia asta (ganditi-va ce puteai sa faci daca stiai sigur ca va scadea valuta in halul asta cu o luna inainte!). |
--------------------
Ford
Focus
|
St |
![]()
|
QUOTE(ashu @ 3 Dec 2004, 20:42) EU. Si bisnitarii, dar cumnatul meu face chestia asta de 3 ani., Aduce haine, pantofi de piele din Turci, Italia, de acolo le cumpara in USd/Euro. In romania se cumpara la cursul Euro/USd, dar anul trecut se cumparau in lei, dar odata a crescut mult USd/Euro si de atunci are preturi in USd/Euro. |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th June 2025 - 21:32 |