DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Curs EURO / Leu, Scade vertiginos

Ake
post 3 Dec 2004, 17:03
Post #1

Morderator

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Euro = 37560 lei -n-a mai fost asa jos din 5 septembrie 2003
Dolar= 28274 lei - valoarea din 3 mai 2001 !!!!

O fi bine.....o fi rau....?

P.S. a scazut si barilu' cu vreo 20%. Ati vazut voi benzinariile alea unde s-a ieftinit benzina? misto ca nimeni nu sufla nici o vorba la TV ca astia au ramas cu preturile in urma. De scumpit se scumpea imediat ce miscau cursul, acum cand e de scazut, mucles! -mama lor de snapani!

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bomicabomic
post 3 Dec 2004, 17:11
Post #2

Ex-membru DaciaClub

Group: Members

Lasa-o incolo de benzina ca oricum nu o ieftenesc astia.
Dar mi-a scazut dramatic leafa, asta-i ce ma doare pe mine acum in prag de sarbatori.
Cica-i asa pentru a stabiliza inflatia, care in prag de sarbatori se ducea mai sus decit tinta prevazuta.
Fenomenul, ar dura cam pina in aprilie. Pina atunci, ma falimenteaza astia, sa-i mut cu f de la furnica.

--------------------
x x - x
+
nicolaev
post 3 Dec 2004, 17:14
Post #3

Membru incepator

Mi-e frica ca-i mai pun astia ceva la pret pentru Solenza. Eu am o masina veche si astept aplicarea OU 99, dar tare imi e ca dupa 1 ianuarie 2005 mai adauga Renault ceva (de ex. proiectoare ceata si o scumpesc cu vreo 200 euro, asa ca pentru inceput de an) blink.gif

--------------------
Daewoo Cielo 96 - BC xx KYM
+
bomicabomic
post 3 Dec 2004, 17:17
Post #4

Ex-membru DaciaClub

QUOTE(nicolaev @ 3 Dec 2004, 17:14)
Renault ceva (de ex. proiectoare ceata si o scumpesc cu vreo 200 euro, asa ca pentru inceput de an) blink.gif
*

Stai linistit ca nu-i mai pun nimic. 2 proiectoare = 130 de euroi, de 70 de euroi nu conteaza. Asa ca roaga-te la D-zeu, sa n-o scumpeasca. Ca daca da, ii trage hodoronc-tronc, 200 dintr-odata.

--------------------
x x - x
+
Sclaud
post 3 Dec 2004, 17:20
Post #5

Status: activ

From: Brasov

Eu cred ca este o chestie temporara si de la anul viitor o sa urce din nou.

--------------------
none none 2019 - BV-XX-XXX
+
ashu
post 3 Dec 2004, 17:33
Post #6

Membru erectil

Ce e mai naspa e ca nimeni n-are de castigat din asta, iar foarte multi pierd. Zic asta fiindca multi dintre noi avem negociate salariile in valuta, euro sau usd, foarte putini in lei. Iar cei care au salariile in lei oricum nu castiga, ca preturile raman pe loc. Mai mult, exportatorii o iau in buza beton, si nu stiu cui ii convine asta din moment ce oricum avem probleme mari cu balanta comerciala, un deficit de 5 miliarde de parai daca nu gresesc.
Ce e incredibil e ca tocma in noiembrie-decembrie creste leul, in mod normal in lunile astea leul se deprecia puternic din pricina importurilor facute pentru sarbatori. Va dau mai jos niste linkuri ca sa vedeti ca pe anu trecut cea mai ridicata valoare a euroiului si a paraiului a fost in noiembrie, scazand apoi dupa anul nou. Pai daca acuma e atat de jos cursul, sa inteleg ca in martie 2005 graficu ala ajunge la system tray? mad.gif

http://www.investitii-azi.ro/Currencies/cu...l=EUR&period=24
http://www.investitii-azi.ro/Currencies/cu...l=USD&period=24

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
Ake
post 3 Dec 2004, 17:41
Post #7

Morderator

Group: Moderatori

Deci e rau.
Singurii avantajati ar fi cred cei care au pus deoparte ceva lei sa-si ia masina si acum le mai ramane si de-un set de caucioace de iarna.
Dar cum cred ca majoritatea a strans constiincios euroi dupa euroi la bancuta...

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
sstanescu
post 3 Dec 2004, 17:48
Post #8

Membru autentic

Ce-mi place mie cand tot platitorul de impozite de la privat, ala de munceste peste 8 ore pe salariu calculat in valuta, si-o ia in bot! A protestat careva? Nu! Tot in boul care trage dai cu batul!

--------------------
Dacia SupeRNova Clima - B-92-SLC
All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War
+
MariusI
post 3 Dec 2004, 17:59
Post #9

Membru autentic

PAi ei saracii de unde sa scoata bani de campanie ? Au si ei cheltuieli, spagi, mite, vrei sa scoata bani din buzunarul lor ? Nu e al nostru mai aproape ? sad.gif

--------------------
Solenza Scala
Dixit.
+
neumann
post 3 Dec 2004, 18:07
Post #10

Membru autentic

From: Spermezeu

E o situatie anormala ce se intampla pe piata valutara, si imi pare ca e pregatita de multa vreme, pentru a mentine inflatia in cote acceptabile, sau poate e o masura electorala.
Spun ca nu este normal ce se intampla, pentru ca imi vine greu sa cred ca productivitatea romanilor a crscut in asa hal cum au cazut valutele. Si cred ca aici se duce o parte din acea crestere de PIB de 8.1%, in mod nejustificat, mai ales ca se da liber la importuri exact in perioada asta cand si asa se importa foarte mult.
O ieftinire civilizata a valutei poate fi semn de insanatosire economica, o ieftinire atat de mare este clar o manevra a bancii centrale, cred ca pentru a stopa cererea de valuta si a-i prosti pe romani sa economiseasca in lei pe termen lung. Isarescu & Co. sunt parintii morali la chestia asta...
Mai mult ca sigur cursul va reveni (poate sa dureze intre 6 luni si 1 an jumate, IMHO), pentru ca altfel ajungem la sapa de lemn, iarasi.
S'auzim de bine.

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
Valentine
post 3 Dec 2004, 19:12
Post #11

Old Timer

From: California

cristianco, voteaza nastase si o sa fi sigur ca "iarasi" nu va intarzia sa apara wink.gif

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
dragOn
post 3 Dec 2004, 19:15
Post #12

Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza)

Eu sunt de parere ca scaderea cursului e un lucru bun!

--------------------
VOLKSWAGEN PASSAT TDi 131CP/2002 - B xx UEX
Never drive faster then your angel can fly !!!
+
Valentine
post 3 Dec 2004, 19:20
Post #13

Old Timer

Sincer pentru mine personal e un mic dezastru ... sad.gif ... asta e, sper sa se opreasca odata si odata!

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

+
St
post 3 Dec 2004, 19:30
Post #14

Membru

Sunt bugetar, dinala cu salariu mediu. Deci salariul meu e la fel de mare/mic ca si inainte, nevasta la fel e bugetar, deci nu ma dezavantajeaza cu nimic.

This post has been edited by st2005: 3 Dec 2004, 19:38

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
Valentine
post 3 Dec 2004, 19:32
Post #15

Old Timer

Vezi ca e o mare diferenta intre "nu ma dezavantajeaza cu nimic" si "ma avantajeaza" ....

--------------------
Ford Focus 2009

+
Smiley
post 3 Dec 2004, 19:38
Post #16

Membru autentic

QUOTE(ashu @ 3 Dec 2004, 18:33)
Ce e mai naspa e ca nimeni n-are de castigat din asta, iar foarte multi pierd. Zic asta fiindca multi dintre noi avem negociate salariile in valuta, euro sau usd, foarte putini in lei. Iar cei care au salariile in lei oricum nu castiga, ca preturile raman pe loc..............

I-ai uitat pe importatori si pe cei care au luat credite in valuta. Aia au de castigat.

--------------------
+
St
post 3 Dec 2004, 19:39
Post #17

Membru

QUOTE(Valentine @ 3 Dec 2004, 19:32)
Vezi ca e o mare diferenta intre "nu ma dezavantajeaza cu nimic" si "ma avantajeaza" ....
*

Multumesc, am gresit, am editat.

--------------------
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
vv
post 3 Dec 2004, 19:43
Post #18

dilbert.com

Io am luat credit in valuta si am de pierdut, ca salariul e tot in valuta si e mult mai mare decat creditul (normal, nu?)

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
St
post 3 Dec 2004, 19:56
Post #19

Membru

QUOTE(vv @ 3 Dec 2004, 19:43)
Io am luat credit in valuta si am de pierdut, ca salariul e tot in valuta si e mult mai mare decat creditul (normal, nu?)
*

Deci a castigat banca, intr-un fel sau altul.

--------------------
+
neumann
post 3 Dec 2004, 19:57
Post #20

Membru autentic

From: Spermezeu

QUOTE(Valentine @ 3 Dec 2004, 21:12)
cristianco, voteaza nastase si o sa fi sigur ca "iarasi" nu va intarzia sa apara wink.gif
*

Huh? Ce legatura are prefectura cu ce discutam aici?
Pentru electorale exista un tarc (pardon, topic) dedicat. Asta e, unii sunt obsedati (de Nastase?) si tot la politica ajung, indiferent despre ce s-ar discuta smile.gif

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
driver
post 3 Dec 2004, 20:00
Post #21

i'm not driving fast, i'm flying low...

From: South Coast

Din cate am inteles eu acum o luna BN si-a retras contributia de pe piata valutara si a lasat-o libera, unde a aparut concurenta... de acolo rezulta cursul de azi (cred eu). Pe piata fiind foarte multa valuta si BN nemaimplicandu-se... huh.gif .
Pana acum parca se proceda asa:
1. Cand nu era pe piata valuta si era cerere foarte mare aparea BN care scootea valuta la vanzare pentru a mentine cursul, acesta avand tendinta sa creasca in aceste conditii.
2. In cazul in care aparea pe piata prea multa valuta, si deci neexistand cerere suficienta aparea iar nenea de la BN care cumpara valuta pt a mentine cererea si oferta, in felul acesta mentinand cursul stabil.
Intrebarea care apare acum este : a cui o mai fi interesul asta ??? sau cine are de castigat de aici ???

Lasand la o parte asta, ce credeti cand ar trebui sa achit masina care se preconizeaza ca ar sosi intre craciun si anul nou? Cu alte cuvinte cam cat mai dureaza aprecierea leului??? Din cate am inteles eu se astepta la anul o usoara fluctuatie a valutei, care insa se va stabiliza din nou.

--------------------
Nissan Leaf cu baterie - RLU
+
St
post 3 Dec 2004, 20:06
Post #22

Membru

QUOTE(driver @ 3 Dec 2004, 20:00)

Lasand la o parte asta, ce credeti cand ar trebui sa achit masina care se preconizeaza ca ar sosi intre craciun si anul nou? Cu alte cuvinte cam cat mai dureaza aprecierea leului??? Din cate am inteles eu se astepta la anul o usoara fluctuatie a valutei, care insa se va stabiliza din nou.
*

Eu zic ca dupa alegeri va cresyte la loc valuta. Nu stiu de ce dar cred ca are caracter politic aceasta devalorizare a valutei

--------------------
+
ashu
post 3 Dec 2004, 20:20
Post #23

Membru erectil

QUOTE(dragOn @ 3 Dec 2004, 19:15)
Eu sunt de parere ca scaderea cursului e un lucru bun!
*

Pai zi-ne si de ce crezi tu ca e un lucru buin. Io am explicat de ce e rau, n-am zis ca-i rau si atat.

Smiley, dupa cum ti-a zis si vv, cei care au credit in valuta in mod normal au si salariu in valuta, nu-mi imaginez altfel. Deci pe ei nu-i avantajeaza deloc, ca pierd mult mai mult la salar. Iar de importatori am pomenit, dar am zis ca nu e in interesul economiei noastre sa fie importatorii avantajati, si asa balanta comerciala e dezechilibrata rau, numa asta nu ne mai trebuia. Deci tot nu vad de ce e bine.

--------------------
+
St
post 3 Dec 2004, 20:25
Post #24

Membru

E buna doar pentru persoanele fizice, care cumpara marfa din afara in Valuta si o vand in Ro in lei.

--------------------
+
ashu
post 3 Dec 2004, 20:29
Post #25

Membru erectil

QUOTE(st2005 @ 3 Dec 2004, 20:25)
E buna doar pentru persoanele fizice, care cumpara marfa din afara in Valuta si o vand in Ro in lei.
*

He he he, bisnitari adica, nu?!

--------------------
+
L O G A N
post 3 Dec 2004, 20:31
Post #26

Membru

From: craiova

mai sunt unii care au credit in valuta si "leafa" in lei...pe ei ii avantajeaza deprecierea valutei.

--------------------
LOGAN PREFERENCE 1,4MPI - DJ-YY-XXX
+
ashu
post 3 Dec 2004, 20:42
Post #27

Membru erectil

Tu cunosti vreun caz d-asta?

--------------------
+
L O G A N
post 3 Dec 2004, 20:51
Post #28

Membru

From: craiova

da....tata.

--------------------
LOGAN PREFERENCE 1,4MPI - DJ-YY-XXX
+
Valentine
post 3 Dec 2004, 20:57
Post #29

Old Timer

cred ca sunt foarte putine astfel de cazuri. eu de exemplu am rata in lei sad.gif ca am zis sa nu o fac in euro, bazandu-ma ca o sa creasca linistit in continuare ...

cred ca s-au dat niste tunuri mari cu ocazia asta (ganditi-va ce puteai sa faci daca stiai sigur ca va scadea valuta in halul asta cu o luna inainte!).

--------------------
Ford Focus 2009

+
St
post 3 Dec 2004, 21:12
Post #30

Membru

QUOTE(ashu @ 3 Dec 2004, 20:42)
Tu cunosti vreun caz d-asta?
*

EU.
Si bisnitarii, dar cumnatul meu face chestia asta de 3 ani., Aduce haine, pantofi de piele din Turci, Italia, de acolo le cumpara in USd/Euro. In romania se cumpara la cursul Euro/USd, dar anul trecut se cumparau in lei, dar odata a crescut mult USd/Euro si de atunci are preturi in USd/Euro.

--------------------
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th June 2025 - 21:32
Forum Renault