Troncane in decelerare, simptome planetara?
![]() ![]() ![]() |
Troncane in decelerare, simptome planetara?
ydaniel |
![]()
|
||
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
|
||
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
ce scule?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
![]() ai scut mic? si daca mai astepti putin,poate te ajut ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Suport dreapta de Conex-11 ron.
Suport dreapta de Uzina-25 ron. Decat sa iau de Conex, mai bine il lasam pe ala vechi rupt, asa ca am luat de uzina, a trebuit demontat scutul termic de la electromotor, priza de aer cald de la galerie, si cam atat, Mai complicat a fost sa strang surubul dreapta jos de la suport, ca nu intra inelara cotita, dar am facut rost de o tubulara cu o prelungire la fix, ca nu intra cu prelungirea clasica..locul fiind foarte stramt, in conditiile in care nu am dat jos electromotorul. This post has been edited by argon: 31 Mar 2008, 12:04 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
Aceeasi problema o am si eu de ceva timp. Exact aceeasi problema.
Cat timp ti-a luat? Poate ma apuc si eu in weekend. Cum ai ridicat motorul? |
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
argon |
![]()
|
blocul motor are in partea din fata mai spre stanga(cum privesti din fata masinii), chiar unde se imbina cu baia, o buza de vreo 2 cm, unde poti sprijinii cricul la fix, daca ai scut mic, si cric hidraulic nu-l dai jos, ca nu e nevoie, ridici motorul, si demontezi suportul vechi, iti trebuie fixa si inelara cotita de 13, posibil sa nu intre inelara la toate 3 suruburile, deoarece sunt prea aproape de margine, eu nu am dat electromotorul jos si m-am chinuit putin, daca il dai jos e mai simplu, ca ai loc. Mai trebuie sa demontezi neaparat priza de aer de pe galerie, si scutul termic de pe galerie, mai iti trebuie o inelara cotita(sau tubulara cu prelungire mica) de 19, pentru piulita de pe tampon. Odata dat jos suportul vechi, pui pe cel nou, strangi suruburile , dar nu taraneste sa nu strici filetul in bloc, aici am avut de furca cu surubul dreapta jos, din cauza pozitiei, cheia fixa nu prinde, inelara nu intra, tubulara cu clichet nu intra din cauza prelungirii prea mari, am reusit cu o tubulara cu maner cotit, fara prelungire...mi-a luat o ora in total..bafta, si nu mai amana ca faci varza planetara.
EDIT: daca nu dai jos electromotorul, sa decuplezi bateria neaparat, ca mai atingi bornele cu coada cheiilor ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() ![]() bine ca l-ai schimbat. |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
Merci argon, o singura intrebare, ce legatura are planetara cu toata treaba asta ?
|
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.278 Joined: 24 June 07 ![]() |
Nicio legatura. Se pare ca troncanitul provenea din alta parte si probabil ca a disparut odata cu schimbarea suportului.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
argon |
![]()
|
Zgomotul meu nu era de la planetara, dar legatura e ca motorul sta intr-o parte, prin urmare si cutia, de asemenea la accelerare si decelerare jocul e mare, si, in timp se duce naibii partea dinspre cutie a planetarei de pe partea respectiva.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
emircea |
![]()
|
![]() membru cu Te-FiSI Group: Members Posts: 756 Joined: 14 June 04 From: Timisoara ![]() |
De obicei n-ai treaba cu electromotorul, daca ai loc sa umbli la suruburi cand schimbi suportii.
Eu cand am montat suportii (cel din dreptul electromotorului se agata de galerie, asa ca l-am introdus dupa ce am fixat motorul pe cutie si in celalalt suport) am folosit cricul, peste care am pus o bucata de scandura, sub baia de ulei, sa sprijin si sa aliniez motorul. Scutul era dat jos. Pana la urma.... tot cu suportul ai avut probleme.... ti-am scris ca galeria nu coboara de nebuna, iar pe partea aia suportul are prostul obicei sa se rupa. Eu am folosit un suport mai vechi, cu care am fost la un amic si i-am intarit sudurile... evident, sudura in argon ![]() This post has been edited by emircea: 1 Apr 2008, 11:59 |
--------------------
Dacia 1300, 1981;
Opel Manta B, 1977;Octy 1.8T, 2009;
1981 / 1977 / 2009
- MH / TM / B Daca nu poti sa-i lamuresti, zapaceste-i! (Murphy)
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() ![]() cine stie,cunoaste ![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
mitu2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 339 Joined: 30 June 07 From: onesti ![]() |
Ba are legatura suportul ala cu planetara in momentul in care motorul nu mai este sustinut de tampon se lasa pe partea restectiva pina saxofonul se sprijina in scut Anul trecut am pati-o io cu 2 palnetare care sau dus in 300 de km una deteriorata f tare irecuperabila din cauza de suruburi rupte la tampon (culmea pe aceiasi parte cea cu electromotorul) plus ca a doua planetara batea de noua din cauza pozitiei ciudate in care statea Adica mereu intinsa existind riscul ca la un hop +curba sa iasa din lalea
Dupa inlocuirea tomponului a disparut bataia plus ca intra in viteze super bine fata de inainte (cind nu reuseam sa gasesc mersul inapoi) |
--------------------
pescariador amator
Megane 2 1.6 -16v
2006
- BC 06 AMX
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() ![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Hacker |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 880 Joined: 12 October 06 ![]() |
![]() Problema mea e in felul urmator. Am un troncanit slab si putin sesizabil de cand am dat intr-o groapa prin Bucuresti. Se manifesta nu mai la plecarea de pe loc, si uneori in timp ce accelerez. Este pe undeva pe la roatile din fata sau la cutie ( nu stiu ce sa zic, mie mi se pare la roata dreapta, daca asculti mai atent este langa cutie, se propaga sunetul si nu imi pot da seama de unde vine ) Planetarele nu huruie la hopuri si nici in curbe. In afara de bucsele de bascula am schimbat tot pe fata ( etriere, bielete antiroliu, bielete de directie, pivoti superiori si inferiori, bucse tiranti). Acum 1 luna am fost cu masina la ITP ( un prieten bun ) si am pus masina pe test sa vad daca mai trebuie schimbat ceva ( atunci nu aveam probleme ) si in afara de bucse de bascula care erau usor deteriorate nu aveam nimic. Ce poate fi ? Sa fie planetara ? Bucse bascula? Suporti cutie(le-am verificat si par ok)? ![]() |
--------------------
Dacia
1310 / Super Nova
1985 / 2001
- B-21-VZK / B-85-LTJ Dacia 1310 85'
Dacia SN 01 Peugeot 206 HDI |
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
QUOTE(Hacker @ 22 Apr 2008, 10:12) Posibil planetara dar nu la articulatia de la intrarea in fuzeta ci la partea de catre cutie ! Bucsele de la bascula ar trebui sa iti bata mai ales cand treci peste denivelari sau linii tramvai ,piatra cubica etc. Nu ar strica sa verifici toate piulitele si suruburile de pe puntea fata ! |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
Hacker |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 880 Joined: 12 October 06 ![]() |
Acum am venit de la service si nu au stiut sa imi dea un verdict clar. Eu presupun ca e planetara. Dar cum imi dau seama care din ele, nu se aude ca ar fi stanga sau dreapta, e una din ele.
|
--------------------
Dacia
1310 / Super Nova
1985 / 2001
- B-21-VZK / B-85-LTJ Dacia 1310 85'
Dacia SN 01 Peugeot 206 HDI |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th May 2025 - 11:22 |