proiectoare Logan, adica FARURI DE CEATA!
![]() ![]() ![]() |
proiectoare Logan, adica FARURI DE CEATA!
Andrey RMA |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 18 October 12 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2007/Ambiance
- B XX RMA
|
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Du-te la niste montatori de alarme, aia or sa stie ce sa faca. Ei chiar stiu electrica suficienta pentru asa ceva
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Andrey RMA |
![]()
|
Mersi pentru sfaturi...niste colegi care sunt dornici sa imi explice si mie care e treaba astept un PM.Stima!
|
--------------------
Dacia
Logan
2007/Ambiance
- B XX RMA
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Nu e suficient sa fie dorinta, e necesar sa fie si putinta.
Tu stii unde sunt sigurantele din bord, nu alea din compartimentul motor? Daca stii acest lucru, de ce intrebi de cochiliile volanului? Sunt acolo sigurantele? Stii ce inseamna ca pe un circuit electric o siguranta este inainte sau dupa o anumita componenta? Ce este neclar in ce am zis eu in postarile de mai sus, din aceasta perspectiva? Poate m-oi fi exprimat eu gresit, ca de, sunt economist, nu ma pricep prea tare la electrica. Da' daca m-am exprimat inteligibil, atunci imi mentin parerea: e mai bine sa faca treaba cineva care intelege ce face. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Andrey RMA |
![]()
|
Puteai sa imi zici asa de la inceput...adica la sigurante.deci ma leg la tablou cu firele de la proiectoare.doar atat trebuie sa fac?aaa si sa scot becul de ceata
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007/Ambiance
- B XX RMA
|
|
klaus |
![]()
|
De la tablou te legi pe pinul de comanda a releului. Releul il alimentezi direct de la baterie printr-o siguranta (vreo 15A) si te duci cu iesirea releului la proiectoare. De asemenea releul il legi si la masa undeva. Evident si proiectoarele le legi la masa undeva.
21 Mar 2013, 20:31: de asemenea pe fix acest topic exista niste posturi: - http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...ndpost&p=440109 - http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...ndpost&p=490202 - http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...ndpost&p=629068 - http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...ndpost&p=773832 - http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...ndpost&p=776439 Ce sa zic, trebuia doar citit topicul, raspunsurile existau deja... This post has been edited by klaus: 21 Mar 2013, 20:31 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Andrey RMA |
![]()
|
salut.am fost la masina sa vad daca am "preinstalat" sistemul pentru proiectoare si am ajuns la rezultatul ca am...in prima poza si a 2 am verificat daca am siguranta pentru proiectoare si o am...al doilea pas a fost sa ridic capota si sa ma uit daca am releu,il am(poza 3) si m-am tot benoclat dupa mufa aia...o cred ca am vazut-o si am facut si o poza(poza 4).acum spuneti-mi daca e ca la voi.astept raspuns.
22 Mar 2013, 10:46: am uitat sa zic...Logan Ambiance aprilie 2007 ![]() This post has been edited by Andrey RMA: 22 Mar 2013, 10:46 Attached thumbnail(s) poza_1.jpg ( Size: 817.57k ) Number of downloads: 1028 poza_2.jpg ( Size: 876.45k ) Number of downloads: 1106 poza_3.jpg ( Size: 882.42k ) Number of downloads: 1122 poza_4.jpg ( Size: 779.38k ) Number of downloads: 1099 |
--------------------
Dacia
Logan
2007/Ambiance
- B XX RMA
|
|
klaus |
![]()
|
Da' maneta are 2 pozitii pentru ceata (una pentru aprinderea intai a proiectoarelor si a doua pentru aprinderea becului spate)? Ca daca nu are inlocuiesti doar maneta si te-i scos. O iei ieftin din targ duminica
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Andrey RMA |
![]()
|
E de bine atunci...nu eram sigur daca acela este releul...imi mai trebuie un sistem de prindere pe un proiector si mufele care intra in proiector...a da si maneta.sper ca cu 50 lei sa o rezolv.cum se prind proiectoarele in bara?
22 Mar 2013, 12:03: Nu,nu am maneta cu 2 pozitii.o sa o cumpar.maine dau gaurile in bata si duminica merg sa cumpar ce imi trebuie,poate le iau mai ieftin...unde gasesc un suport de prindere si mudele,oare cat sunt?spuneti-mi cum sa le prind ca nu stiu ![]() This post has been edited by Andrey RMA: 22 Mar 2013, 12:03 |
--------------------
Dacia
Logan
2007/Ambiance
- B XX RMA
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
mufelesint atasate la niste cabluri iar impreuna se cheama cablaj proiectoare...suporti se gasesc...atenti mare la modele in functie de virsta si modelul masinii...
|
--------------------
...
...
...
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Mai trebuie parca si un cablu Y.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
Andrey RMA |
![]()
|
salut.ieri am montat.nu mi-a trebuit acel cablu y doar am luat cablajul si le-am montat...nu am cumparat maneta aceea,dar am facut cum a zis un coleg pe aici(http://www.daciaclub.ro/proiectoare-Logan-t10621-s150-p490202.html#entry490202)doar ca firul albastru l-am legat jos,iarfirul alb l-am lasat exact la fel,doar ca am unit acei pini vecini de langa firul alb(se aprinde si ceata fata si spate si am scos siguranta de la ceata spate,nu imi mai indica in bord martorul de ceata aprins si nici nu mai merge ceata spate).foarte usor,noroc cu instalatia partial pregatita.stima
|
--------------------
Dacia
Logan
2007/Ambiance
- B XX RMA
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Adica a avut cablu y? curios...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
QUOTE(Andrey RMA @ 24 Mar 2013, 11:44) (se aprinde si ceata fata si spate si am scos siguranta de la ceata spate,nu imi mai indica in bord martorul de ceata aprins si nici nu mai merge ceata spate) Sfat: cumpara un bec de 5w, in loc de 21w, pt ceata spate. Cand vei aprinde proiectoarele... vei avea un bec "in plus" la pozitia spate... adica lampa de ceata. |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Andrey RMA |
![]()
|
QUOTE(bobo77 @ 24 Mar 2013, 21:13) Cred ca da...sincer nu stiu cum arata acel cablu.eu am cumparat cablajul pentru proiectoare din targ si atat. 25 Mar 2013, 14:39: QUOTE(bobo77 @ 24 Mar 2013, 21:13) Tocmai de aia am scos siguranta ca sa nu supar pe cineva in trafic,plus ca nu imi place sa stea aprins martorul This post has been edited by Andrey RMA: 25 Mar 2013, 14:39 |
--------------------
Dacia
Logan
2007/Ambiance
- B XX RMA
|
|
zfmflorin |
![]()
|
![]() =*=*=*=*=*=*=*=*=*= Group: Members Posts: 294 Joined: 18 January 07 From: BRASOV ![]() |
Sau poti monta un intrerupator suplimentar care sa-ti aprinda ceata spate la nevoie.
|
--------------------
Hyundai
Tucson
Style+ 1.6 T-GDI, E6d AWD 2022
- BV 29 --H ex:
Logan Laureat 1,2 16V mpi E5N-2012-->2022(112.100km) Logan Preferance 1,5dci E3/03-2006-->2012(76.100km) |
|
alexux |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 12 February 11 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(yO_ @ 9 May 2006, 10:14) Vad ca de acum merge serverul, asa ca repostez. Confirm faptul ca metoda de mai jos de conectare a firelor functioneaza, am mai modificat maneta si la cineva care isi montase proiectoarele in service, unde nenea electricianul auto ii pusese proiectoarele fata legate cu cel din spate, si unde toate mergeau numai pe faza lunga. Acuma poate omul sa isi aprinda proiectoarele ca la versiunile celelalte. MIC TUTORIAL DESPRE MODIFICAREA MANETEI LA VERSIUNEA PREFERENCE: Maneta originala de la primele doua versiuni nu este prevazuta decat cu butonul pentru stopul de ceata, care se aprinde numai odata cu luminile de intalnire. La varianta Preference firul care comanda releul pt proiectoare fata este adus in maneta insa nu are comutator. Nu este necesara modificarea firelor in tabloul de sigurante si nici permutarea sau lipirea firelor din conector. Tot ce e de facut este la nivel de maneta. Practic demontati maneta, o aduceti in atelier si acolo mutati niste fire. Foto cu maneta originala: [attachmentid=24907] Foto cu imaginea din spate, cele doua fire lipite vin de la contactul de stopuri ceata, asa arata maneta originala inainte de "operatie": [attachmentid=24908] Se dezlipeste firul alb si se lipeste pe urechea imediat vecina. AStfel "transferati" butonul de la stopul ceata la proiectoare fata: [attachmentid=24909] Daca lipiti impreuna cele doua urechi atunci butonul poate actiona ambele lumini de ceata. (eu nu am facut asa dar e posibil) Bun, pana acum proiectoarele de ceata fata merg bine, insa numai odata cu faza scurta. Prezinta interes ca acestea sa mearga si cu pozitiile. Drept urmare se muta firul albastru ca in figura: [attachmentid=24910] Ce am mai facut pentru stopul de ceata, insa aceasta este la latitudinea fiecaruia: am inseriat un buton intre un plus permanent (e cu rosu pe conectorul maneta) si vechea ureche. Apoi in spate am scos becul de 21 W si am pus patru leduri inseriate cu o rezistenta. Astfel nu ma mai poate injura nimeni ca orbesc noaptea. Butonul l-am pus in regiunea rozetei pentru reglare faruri, in stanga jos. Datorita consumului redus, acest stop poate fi folosit pentru stationare prelungita pe drumuri neluminate (nu se descarca bateria si daca sta aprins cu zilele). Bine-inteles ca poate fi actionat indiferent daca pozitiile sunt stinse/aprinse. Martorul luminos din bord ramane activ. In fotografie se vede firicelul rosu care pleaca din maneta si se duce spre butonul exterior. [attachmentid=24911] unde ma leg cu comanda pt proiectore care vine de la releu??? |
--------------------
Dacia
Solenza
2003/Confort
- AG 66 VLI
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.067 Joined: 11 February 04 ![]() |
Nu a mai scris nimeni de mult pe aici;
Stiu ca dpdv legal nu am voie sa montez proiectoare luminoase suplimentare pe masina; Daca totusi vreau sa montez ceva de genul din articolul de aici: https://www.outsideonline.com/outdoor-gear/...hts-normal-car/ cum o pot face legal? Sa ii pun capace pe drumurile publice? This post has been edited by dizzy: 4 Apr 2025, 14:02 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
da, capace, sau huse.
This post has been edited by einstein1984: 4 Apr 2025, 14:16 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.067 Joined: 11 February 04 ![]() |
ok, multumesc; sa presupunem ca le montez, au ceva capace-huse opac peste ele, intru pe drumul care nu este public, dau jos capacele, le folosesc pe carare, cand revin le pun la loc, nu ar trebui sa am probleme, nu?
Cat timp sunt acoperite, nu ar trebui sa ma tufa Garcea cu omologari si altele, nu? This post has been edited by dizzy: 4 Apr 2025, 14:24 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Sa fie montate pe lumina de drum, sa aiba acoperire si parca puterea maxima sa nu depaseasca o anumita valoare folosit onroad
This post has been edited by IRONICK: 4 Apr 2025, 14:48 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dizzy @ 4 Apr 2025, 14:23) ok, multumesc; sa presupunem ca le montez, au ceva capace-huse opac peste ele, intru pe drumul care nu este public, dau jos capacele, le folosesc pe carare, cand revin le pun la loc, nu ar trebui sa am probleme, nu? Cat timp sunt acoperite, nu ar trebui sa ma tufa Garcea cu omologari si altele, nu? Daca le pui in grila si dai peste un pieton esti bun de plata daca ii rupi picioarele. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.211 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 4 Apr 2025, 15:47) Sa fie montate pe lumina de drum, sa aiba acoperire si parca puterea maxima sa nu depaseasca o anumita valoare folosit onroad Am un amic, care s-a certat cu militianu pe tema asta si a pierdut ![]() A trebuit sa aleaga demontere sau talon Dom politist nu avea lixmetru si nici ampermetru A cerut foaia de omologare RAR... care evident nu exista D-aia nici eu nu am facut la tractor DRL la tractor, nu am timp / chef de umblat la RAR |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
dizzy |
![]()
|
Dacă sunt pe portbagajul de pe plafon și cu huse?
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.211 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Exact acolo erau
Puse pe o Vitara ce-drept 4 Apr 2025, 20:01: Exact acolo erau Puse pe o Vitara ce-drept This post has been edited by miki: 4 Apr 2025, 19:01 |
--------------------
Renault
2004 / 2019
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(miki @ 4 Apr 2025, 15:38) Am un amic, care s-a certat cu militianu pe tema asta si a pierdut ![]() A trebuit sa aleaga demontere sau talon Dom politist nu avea lixmetru si nici ampermetru A cerut foaia de omologare RAR... care evident nu exista D-aia nici eu nu am facut la tractor DRL la tractor, nu am timp / chef de umblat la RAR Pai stai asea. Alea onroad trebuie omologate de producator pentru montat pe drumuri. Sigur erau acoperite? This post has been edited by IRONICK: 4 Apr 2025, 19:19 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
miki |
![]()
|
Sigur
Nu stiu sigur daca ala a facu vre un abuz Omu a dat alea jos si si-a vazut de drum |
--------------------
Renault
2004 / 2019
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 05:39 |