Kia Cee'd, love at first sight
![]() ![]() |
Kia Cee'd, love at first sight
george_slz |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|||
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Teoretic, pe perioada garantiei, nu ar trebui sa platesti nimic. Asta daca nu se dovedeste ca defectiunea a intervenit din vina ta, adica datorita unei exploatari necorespunzatoare.
|
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
iubitordedacie |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 28 April 04 From: Bucuresti ![]() |
pai acum cred ca ma pregatesc eu sa rad
![]() adica in caz ca la revizie nea palarie ala de la service zice ca trebuie schimbate jumatate din piese, eu scot bani pentru ele ca face parte din revizie. doar daca cedeaza vreuna in intervalul dintre doua revizii (piese abia schimbate ![]() |
--------------------
Dacie
Berlina
2010
- BB-KING
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Of, of, mai, mai.
Reviziile presupun un plan: ulei, filtre, curele... Astea le platesti, cu manopera aferenta. Daca se strica ceva din vina ta (recte dai cu masina in gard sau in ditai groapa) tot tu platesti, logic (sau asigurarile). Daca se strica ceva (si nu consumabil) asa, pur si simplu, atunci ti se schimba pe garantie. Valabil la orice producator, nu numai la Kia. |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
iubitordedacie |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 28 April 04 From: Bucuresti ![]() |
spune-mi rogu-te, tot ce trebuie schimbat la o revizie si nu este trecut in foaia de mai sus e gratuit asa-i? (sa lasam accidentele deoparte) This post has been edited by iubitordedacie: 15 Apr 2008, 22:16 Attached image(s) ![]() |
--------------------
Dacie
Berlina
2010
- BB-KING
|
|
Bliss |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 937 Joined: 10 July 06 ![]() |
QUOTE(iubitordedacie @ 15 Apr 2008, 22:54) pai acum cred ca ma pregatesc eu sa rad ![]() adica in caz ca la revizie nea palarie ala de la service zice ca trebuie schimbate jumatate din piese, eu scot bani pentru ele ca face parte din revizie. Si tu ii dai cu manualul de service peste ochi, ca de-aia l-ai primit cand ai cumparat masina, sa stii cand sa faci o revizie si ce trebuie schimbat in cadrul ei, indiferent ca o face mecanicul de reprezentanta sau tu in curte. |
--------------------
-
-
-
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Ce nu-i trecut in lista inseamna ca nu face parte din revizie.
Bineinteles ca pot fi lucruri ce nu sunt puse in lista si pe care le platesti, placute de frana de exemplu. Cred ca iti scapa conceptul de intretinere. This post has been edited by GoGu: 15 Apr 2008, 22:19 |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
iubitordedacie |
![]()
|
ma tem ca ultimele doua posturi de mai sus, se cam contrazic... conceptual desigur
![]() anyway, modelul asta mi se pare extraordinar, in special coupe-ul si de aceea vreau sa ma documentez cat mai bine inainte de o decizie. atata tot |
--------------------
Dacie
Berlina
2010
- BB-KING
|
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(iubitordedacie @ 15 Apr 2008, 21:26) ma lamureste si pe mine cineva? nu pot sa inteleg, daca masina are garantie 7 ani, de ce mai platesc reviziile, sau mai exact ce anume garanteaza constructorul 7 ani? merci Masina are o garantie totala de 5 ani si suplimentar inca 2 pentru motor si cutia de viteze! Pentru a beneficia de aceasta garantie,masina trebuie sa faca reviziile periodice: 1 an sau 15.000 km,2 ani sau 30.000 km,etc.Daca propietarul nu respecta acesti termeni garantia se pierde,si in cazul unor probleme la masina(defectiuni,piese stricate) propietarul trebuie sa suporte din propriul buzunar cheltuielile! Spre exemplu la prima revizie voi inlocui: -uleiul -filtru ulei -filtru aer -filtru polen *astea sunt cheltuieli suportate de mine(~100euro) Mai jos atasez (iar) poza cu revizile periodice(preturile sunt exprimate in euro) Attached thumbnail(s) revizii_ceed.jpg ( Size: 203.47k ) Number of downloads: 172 |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
GoGu |
![]()
|
Garantia acopera defectele cauzate de vicii de fabricatie (manopera sau material). Nimic altceva.
Adica, daca o planetara se rupe pt. ca a avut un defect de fabricatie, atunci se inlocuieste pe garantie. Daca se rupe pt. ca ai lovit-o de ceva, atunci o platesti tu. De obicei nu sunt acoperite de garantie reperele "consumabile" adica fluidele sau piesele gen bucse (cu variatiuni de la producator la producator). Acordarea garantiei e conditionata de respectarea planului de intretinere (revizii) ce trebuiesc facute la anii sau kilometrii recomandati, in unitati autorizate ale producatorului (nu in spatele blocului). Reviziile se platesc, precum si orice piesa se inlocuieste in urma uzurii firesti (vezi exemplul cu placutele de frana). Repet, valabil pt. orice masina. |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
raqzvan |
![]()
|
![]() gute Laune war Trumpf Group: Members Posts: 514 Joined: 21 September 06 From: Constanta, Romania ![]() |
Si maimutele din service cum fac diferenta intre o planetara rupta din cauza unei gropi si o planetara rupta din cauza unui viciu de fabricatie?
![]() In alta ordine de idei, ma alatur voua in greaua incercare de a-l lumina pe Dacia lover. Here we go... Nu toate piesele masinii sunt acoperite de garantie. Piesele supuse uzurii curente (disc ambreiaj, placute frana, planetare) nu sunt acoperite de garantie. Insa daca iti pica, de exemplu, compresorul de la AC sau pompa de injectie (in general piesele scumpe), te duci la constatare, si iti este inlocuita piesa defecta fara costuri din partea ta. Intretinerea zilnica a masinii (ulei, filtre, lichid spalator parbriz, etc.) revine in sarcina ta, de fapt e chiar obligatia ta. Daca faci modificari neautorizarte asupra masinii, nu faci reviziile la timp si intr-un service autorizat, iti este anulata garantia. Astea sunt conditiile. Accepti sau mergi mai departe... P.S. La Mitsubishi Colt era parca acum o vreme o oferta cu revizii gratuite primii 30.000km. Si ca sa nu fiu offtopic total, e interesant Ceed-ul. Micile mele probleme legate de el sunt: pretul mare al versiunilor "dotate", problemele la partea electrica relatate pe kiaclub.ro (am vazut ca sunt afectate versiunile ieftine, fara AC automat), Cx=34 (ca Logan-ul) si 1350kg. E atractiva echiparea Best, ca entry-level, dar dupa ce incepi sa adaugi optionale situatia nu mai e asa de roz. Un Ceed 5u 1.6l benzina, echipare Base + ceva inbunatatiri = 14.000 euro. Noul Focus 1.6l benzina (115cai), Trend + dotari suplimentare superioare (AC automat, cruise control) = 16.000 euro. Dintre astea parca as alege Focus-ul. Sau, intre ele ca pret, o Astra, ca e la oferta. Sa mai spun ca noul Mitsubishi Lancer (versiunea 1.5 Inform) e 15.800 euro?! In incheiere, felicitari proprietarului, sa se bucure de kilometri fara numar la volanul Ceed-ului, atat in tara cat si in strainatate, fara probleme deosebite in trafic si sub capota. ![]() This post has been edited by raqzvan: 16 Apr 2008, 04:15 |
--------------------
Geely
Logan
Laureate 1.6MPI 2006 Austin Powers: Allow myself to introduce... myself.
|
|
Cypher4laguna |
![]()
|
![]() Honda Driver Group: Members Posts: 931 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Scuze de offtopic ady, da' faceliftul la Focus e unul din cele mai nereusite de pe piata. Daca fara facelift imi placea, acum arata ca o broasca raioasa!
|
--------------------
Honda
Civic & Jazz
ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Ma uit in poza aia cu intervalele de service si nu pricep... Filtrul de aer se schimba la 45 000km sau 3 ani? Filtrul de combustibil la 60 000km sau 4 ani? WTF? Mi se par facute in asa fel incat sa dea total general cat mai mic.
Un filtru de aer cu care s-a mers 20 000km in Romania e complet infundat. This post has been edited by cristidb: 16 Apr 2008, 11:08 |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
iubitordedacie |
![]()
|
am facut azi un drive test cu pro ceed-ul... la dotari e excelent (echipare best - 11600 euro cred ca nu are rival in momentul asta). motorul insa e ceva de speriat, ori vin eu din dacie si nu sunt obisnuit, insa: sa mergi cu a doua pana la 70 la ora iar in a treia la 2000 de turatii abia sa intre in depasire, e cam ciudat totusi.
![]() poate isi da cu parerea cineva care a condus mai mult motorul asta de 1.4. e chiar asa de lenes la turatii mici? si inca o intrebare: daca ii pun jante de care vreau eu after market, pierd vreo garantie? ps. iar la design e exact ce ii lipseste gtc-ului ca sa fie perfect ![]() This post has been edited by iubitordedacie: 16 Apr 2008, 14:39 |
--------------------
Dacie
Berlina
2010
- BB-KING
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Nu le ai cu șoferia...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Intr-adevar,urmatoarea versiune (classic) este cu ~2000 euro mai mult si nu are decat foarte putine chestii in plus fata de BEST-ul meu, insa idee e ca poti pune optionale pe ea,pe cand la BEST nu poti pune nimic.
Singurul lucru pe care-l doream si nu l-am putut pune era un ESP(~400euro);atat si nimic in plus. Desi masina are 1300 kg(un adevarat tanc ![]() ![]() Pana acum isi merita fiecare centut ![]() |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
QUOTE(cristidb @ 16 Apr 2008, 11:06) Ma uit in poza aia cu intervalele de service si nu pricep... Filtrul de aer se schimba la 45 000km sau 3 ani? Un filtru de aer cu care s-a mers 20 000km in Romania e complet infundat. Toata lumea se lauda cu ce uleiuri au facut schimburile de ulei!Toti cauta uleiuri mai scumpe mai de marca si eventual premiate ca vinurile.Dar de filtrele de aer prea putini sunt interesati.Pentru a prelungi viata motorului si a mentine consumul de carburant in limitele date de producator filtrul de aer trebuie schimbat de cate ori este nevoie.Nu este greu de demontat filtrul de aer sa i se faca o inspectie vizuala daca trebuie schimbat sau mai merge.Eu in zonele cu praf circul mai la distanta fata de vehicolele din fata daca nu le pot depasi si pun pe recirculare aer ca sa nu imbacsesc si filtrul praf polen in urma vreunui camion care starneste nori de praf. |
--------------------
a
b
c
|
|
iubitordedacie |
![]()
|
http://www.clubkia.ro/viewtopic.php?t=842&...er=asc&start=15
ady, inainte sa o cumperi ai citit ce scrie lumea pe acolo si totusi ai luat-o, sau nici nu te-a interesat? sunt curios |
--------------------
Dacie
Berlina
2010
- BB-KING
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Ce vrei defapt?
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
ady85btz |
![]()
|
@iubitordedacie: daca e s-o luam asa,orice marca,fie ea dacia,reno, mercedes sau bentley are mici hibe/pitici pe creer
![]() Da,am citit toate "problemele" de pe clubkia si nu m-au convins ca este o investitie proasta;daca ma luam dupa toate topicurile de la "Probleme tehnice-Logan",atunci mai bine imi luam caruta ![]() Inainte de a lansa comanda am facut 2 teste cu cee'd-ul: un test cu benzinara de 1.4 care avea 11.000km si unul cu un diesel care avea 7000km;ambele masini erau "frecate" zilnic atat de dealer cat si de eventuali clienti; am bagat masinile prin toate coclaurile,drumuri bombardate,piatra cubica si s-au comportat exemplar,si ca urmare acum am in fata blocului o kia cee'd ![]() |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
|
iubitordedacie |
![]()
|
asta da raspuns de advertiser
![]() tare ma bate gandul sa imi iau si eu una pentru ca are cam tot ce iti poti dori la pret de logan. plus ca arata super |
--------------------
Dacie
Berlina
2010
- BB-KING
|
|
borkanel |
![]()
|
![]() XXX Group: Members Posts: 404 Joined: 11 January 07 ![]() |
QUOTE(cristidb @ 16 Apr 2008, 12:06) Ma uit in poza aia cu intervalele de service si nu pricep... Filtrul de aer se schimba la 45 000km sau 3 ani? Filtrul de combustibil la 60 000km sau 4 ani? WTF? Mi se par facute in asa fel incat sa dea total general cat mai mic. Un filtru de aer cu care s-a mers 20 000km in Romania e complet infundat. din experienta iti spun ca fazele cu schimbatul filtrului de aer la 50.000, uleiul la 30.000.....sunt pur chestii de marketing |
--------------------
BMW
E36 compact
1995 - in use BMW E30 316 1987 - sold
Mercedes W123 300D 1979 - sold Mercedes W123 200D 1978 - sold Mercedes W115 200D 1971 - sold Lada 1200 & 1500 1980 - sold |
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bulan @ 16 Apr 2008, 17:23) Toata lumea se lauda cu ce uleiuri au facut schimburile de ulei!Toti cauta uleiuri mai scumpe mai de marca si eventual premiate ca vinurile.Dar de filtrele de aer prea putini sunt interesati.Pentru a prelungi viata motorului si a mentine consumul de carburant in limitele date de producator filtrul de aer trebuie schimbat de cate ori este nevoie.Nu este greu de demontat filtrul de aer sa i se faca o inspectie vizuala daca trebuie schimbat sau mai merge.Eu in zonele cu praf circul mai la distanta fata de vehicolele din fata daca nu le pot depasi si pun pe recirculare aer ca sa nu imbacsesc si filtrul praf polen in urma vreunui camion care starneste nori de praf. Si eu fac la fel, dar totusi... in alte tari mergi o zi intreaga pe jos si nu ai un fir de praf pe pantofi. In Romania iei praful si nisipul cu lopata de pe strazi. La 10-15 000Km filtrul de aer e deja murdar. Uleiurile sintetice long life tin 30 pana la 50 000Km la anumite motoare, dar in conditiile traficului din Bucuresti eu nu as tine mai mult de 15-20 000km un schimb de ulei. Datele din tabelul ala nu sunt aplicabile in Romania. |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
ady85btz |
![]()
|
In alte tari strazile sunt spalate cu sampoane si alte dracovenii,eu zic ca n-are rost sa facem o comparatie intre bucuresti si orasele europene
|
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.856 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
De aia la KIA ni se impun reviziile la 10.000 km in loc de 15.000. Si ca fapt divers, la Kia Cerato, filtrul de polen schimbat in luna octombrie la revizia de 10.000 km a trebuit schimbat inainte de revizia de 20.000 pentru ca era mult prea imbacsit si climatizarea incepuse sa nu mai functioneze corespunzator.
|
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
Bogdam |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 26 April 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(ady85btz @ 17 Apr 2008, 10:16) In alte tari strazile sunt spalate cu sampoane si alte dracovenii,eu zic ca n-are rost sa facem o comparatie intre bucuresti si orasele europene Off Topic: Si in Brasov spala strazile cu un fel de sampon ![]() On Topic: Cea mai buna alegere la banii astia. Sa o stapanesti sanatos |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 confort
- BV-38-BAN Make your life like toilet paper. Long and useful
|
|
ady85btz |
![]()
|
@Bogdam: mersi pentru urari
|
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
|
iubitordedacie |
![]()
|
ady poti sa scrii cat a fost casco si rca-ul?
merci si eventual si la ce societati |
--------------------
Dacie
Berlina
2010
- BB-KING
|
|
ady85btz |
![]()
|
N-ai citit tot topicul
![]() QUOTE(ady85btz @ 9 Apr 2008, 10:57) ***Am facut Casco full la Asirom-1700 ron(10% reducere pentru plata integrala)-cu fransiza 300 ron/eveniment,asta fiind singura fransiza si rca-ul tot la ei pentru a primi supliment casco pentru furt in afara. Am ales tot asirom pentru ca am avut o dauna totala plus alte 2 mici incidente inainte platite fara probleme si pentru ca aveau cea mai buna oferta.RCA-ul a fost 284 lei/an |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
|
cata87 |
![]()
|
![]() membru alb-violet Group: Members Posts: 590 Joined: 4 January 07 From: Timisoara ![]() |
1.au anuntat pana cand va fi disponibila varianta best ?
2.pe site la detaliile tehnice spune cuplul maxim la 5000 rpm ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th May 2025 - 09:37 |