DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

19 Pages « < 4 5 6 7 8 > »  
Reply to this topicStart new topic

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Kia Cee'd, love at first sight

george_slz
post 15 Apr 2008, 21:46
Post #151

Membru autentic

Group: Members
From: BUCURESTI S6

Da iti inlocuieste componentele, pe care le numeri pe degete si garanteaza un profit postvanzare fabulos, pentru ca pastrarea garantiei de 7 ani se va tine cu bani seriosi!(reviziile devin mai scumpe pe masura ce imbatraneste masina, caz in care ajungi sa renunti de bunavoie la reviziile importatorului, in felul asta si la garantie).
Succes!

--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Manuel
post 15 Apr 2008, 21:48
Post #152

Membru autentic

From: VASLUI

Teoretic, pe perioada garantiei, nu ar trebui sa platesti nimic. Asta daca nu se dovedeste ca defectiunea a intervenit din vina ta, adica datorita unei exploatari necorespunzatoare.

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active 2013 / 2.0 CDTI / 165CP - VS15CMA
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
iubitordedacie
post 15 Apr 2008, 21:54
Post #153

Membru

From: Bucuresti

pai acum cred ca ma pregatesc eu sa rad smile.gif
adica in caz ca la revizie nea palarie ala de la service zice ca trebuie schimbate jumatate din piese, eu scot bani pentru ele ca face parte din revizie. doar daca cedeaza vreuna in intervalul dintre doua revizii (piese abia schimbate smile.gif ) atunci se cheama ca e in garantie si nu platesc nimic?

--------------------
Dacie Berlina 2010 - BB-KING
+
GoGu
post 15 Apr 2008, 22:06
Post #154

Prea de la tara

Group: Moderatori
From: Iasi

Of, of, mai, mai.

Reviziile presupun un plan: ulei, filtre, curele... Astea le platesti, cu manopera aferenta.

Daca se strica ceva din vina ta (recte dai cu masina in gard sau in ditai groapa) tot tu platesti, logic (sau asigurarile).

Daca se strica ceva (si nu consumabil) asa, pur si simplu, atunci ti se schimba pe garantie.

Valabil la orice producator, nu numai la Kia.

--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
+
iubitordedacie
post 15 Apr 2008, 22:14
Post #155

Membru

spune-mi rogu-te, tot ce trebuie schimbat la o revizie si nu este trecut in foaia de mai sus e gratuit asa-i? (sa lasam accidentele deoparte)

This post has been edited by iubitordedacie: 15 Apr 2008, 22:16

Attached image(s)
Attached Image

--------------------
+
Bliss
post 15 Apr 2008, 22:17
Post #156

-

QUOTE(iubitordedacie @ 15 Apr 2008, 22:54)
pai acum cred ca ma pregatesc eu sa rad smile.gif
adica in caz ca la revizie nea palarie ala de la service zice ca trebuie schimbate jumatate din piese, eu scot bani pentru ele ca face parte din revizie.

Si tu ii dai cu manualul de service peste ochi, ca de-aia l-ai primit cand ai cumparat masina, sa stii cand sa faci o revizie si ce trebuie schimbat in cadrul ei, indiferent ca o face mecanicul de reprezentanta sau tu in curte.

--------------------
- - -
+
GoGu
post 15 Apr 2008, 22:19
Post #157

Prea de la tara

Ce nu-i trecut in lista inseamna ca nu face parte din revizie.

Bineinteles ca pot fi lucruri ce nu sunt puse in lista si pe care le platesti, placute de frana de exemplu. Cred ca iti scapa conceptul de intretinere.

This post has been edited by GoGu: 15 Apr 2008, 22:19

--------------------
+
iubitordedacie
post 15 Apr 2008, 22:27
Post #158

Membru

ma tem ca ultimele doua posturi de mai sus, se cam contrazic... conceptual desigur smile.gif

anyway, modelul asta mi se pare extraordinar, in special coupe-ul si de aceea vreau sa ma documentez cat mai bine inainte de o decizie. atata tot

--------------------
+
ady85btz
post 15 Apr 2008, 22:27
Post #159

Membru onorific

QUOTE(iubitordedacie @ 15 Apr 2008, 21:26)
ma lamureste si pe mine cineva? nu pot sa inteleg, daca masina are garantie 7 ani, de ce mai platesc reviziile, sau mai exact ce anume garanteaza constructorul 7 ani?
merci
*

Masina are o garantie totala de 5 ani si suplimentar inca 2 pentru motor si cutia de viteze!
Pentru a beneficia de aceasta garantie,masina trebuie sa faca reviziile periodice: 1 an sau 15.000 km,2 ani sau 30.000 km,etc.Daca propietarul nu respecta acesti termeni garantia se pierde,si in cazul unor probleme la masina(defectiuni,piese stricate) propietarul trebuie sa suporte din propriul buzunar cheltuielile! Spre exemplu la prima revizie voi inlocui:
-uleiul
-filtru ulei
-filtru aer
-filtru polen
*astea sunt cheltuieli suportate de mine(~100euro)
Mai jos atasez (iar) poza cu revizile periodice(preturile sunt exprimate in euro)

Attached thumbnail(s)
revizii_ceed.jpg ( Size: 203.47k ) Number of downloads: 172

--------------------
Kia Cee'd ~the BEST~ 1.4T 16V
"The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi
Ex- Dacia 1310 Sport
+
GoGu
post 15 Apr 2008, 22:42
Post #160

Prea de la tara

Garantia acopera defectele cauzate de vicii de fabricatie (manopera sau material). Nimic altceva.
Adica, daca o planetara se rupe pt. ca a avut un defect de fabricatie, atunci se inlocuieste pe garantie. Daca se rupe pt. ca ai lovit-o de ceva, atunci o platesti tu.
De obicei nu sunt acoperite de garantie reperele "consumabile" adica fluidele sau piesele gen bucse (cu variatiuni de la producator la producator).
Acordarea garantiei e conditionata de respectarea planului de intretinere (revizii) ce trebuiesc facute la anii sau kilometrii recomandati, in unitati autorizate ale producatorului (nu in spatele blocului). Reviziile se platesc, precum si orice piesa se inlocuieste in urma uzurii firesti (vezi exemplul cu placutele de frana).

Repet, valabil pt. orice masina.

--------------------
+
raqzvan
post 15 Apr 2008, 23:51
Post #161

gute Laune war Trumpf

From: Constanta, Romania

Si maimutele din service cum fac diferenta intre o planetara rupta din cauza unei gropi si o planetara rupta din cauza unui viciu de fabricatie? huh.gif

In alta ordine de idei, ma alatur voua in greaua incercare de a-l lumina pe Dacia lover. Here we go... Nu toate piesele masinii sunt acoperite de garantie. Piesele supuse uzurii curente (disc ambreiaj, placute frana, planetare) nu sunt acoperite de garantie. Insa daca iti pica, de exemplu, compresorul de la AC sau pompa de injectie (in general piesele scumpe), te duci la constatare, si iti este inlocuita piesa defecta fara costuri din partea ta. Intretinerea zilnica a masinii (ulei, filtre, lichid spalator parbriz, etc.) revine in sarcina ta, de fapt e chiar obligatia ta. Daca faci modificari neautorizarte asupra masinii, nu faci reviziile la timp si intr-un service autorizat, iti este anulata garantia. Astea sunt conditiile. Accepti sau mergi mai departe...

P.S. La Mitsubishi Colt era parca acum o vreme o oferta cu revizii gratuite primii 30.000km.

Si ca sa nu fiu offtopic total, e interesant Ceed-ul. Micile mele probleme legate de el sunt: pretul mare al versiunilor "dotate", problemele la partea electrica relatate pe kiaclub.ro (am vazut ca sunt afectate versiunile ieftine, fara AC automat), Cx=34 (ca Logan-ul) si 1350kg.
E atractiva echiparea Best, ca entry-level, dar dupa ce incepi sa adaugi optionale situatia nu mai e asa de roz. Un Ceed 5u 1.6l benzina, echipare Base + ceva inbunatatiri = 14.000 euro. Noul Focus 1.6l benzina (115cai), Trend + dotari suplimentare superioare (AC automat, cruise control) = 16.000 euro. Dintre astea parca as alege Focus-ul. Sau, intre ele ca pret, o Astra, ca e la oferta.
Sa mai spun ca noul Mitsubishi Lancer (versiunea 1.5 Inform) e 15.800 euro?!

In incheiere, felicitari proprietarului, sa se bucure de kilometri fara numar la volanul Ceed-ului, atat in tara cat si in strainatate, fara probleme deosebite in trafic si sub capota. big_wheel.gif

This post has been edited by raqzvan: 16 Apr 2008, 04:15

--------------------
Geely Logan Laureate 1.6MPI 2006
Austin Powers: Allow myself to introduce... myself.
+
Cypher4laguna
post 16 Apr 2008, 10:52
Post #162

Honda Driver

Scuze de offtopic ady, da' faceliftul la Focus e unul din cele mai nereusite de pe piata. Daca fara facelift imi placea, acum arata ca o broasca raioasa!

--------------------
Honda Civic & Jazz ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
+
cristidb
post 16 Apr 2008, 11:06
Post #163

Membru

Ma uit in poza aia cu intervalele de service si nu pricep... Filtrul de aer se schimba la 45 000km sau 3 ani? Filtrul de combustibil la 60 000km sau 4 ani? WTF? Mi se par facute in asa fel incat sa dea total general cat mai mic.
Un filtru de aer cu care s-a mers 20 000km in Romania e complet infundat.

This post has been edited by cristidb: 16 Apr 2008, 11:08

--------------------
CBR 600 F4i ; Astra GTC Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach. - .
+
iubitordedacie
post 16 Apr 2008, 14:37
Post #164

Membru

am facut azi un drive test cu pro ceed-ul... la dotari e excelent (echipare best - 11600 euro cred ca nu are rival in momentul asta). motorul insa e ceva de speriat, ori vin eu din dacie si nu sunt obisnuit, insa: sa mergi cu a doua pana la 70 la ora iar in a treia la 2000 de turatii abia sa intre in depasire, e cam ciudat totusi. rolleyes.gif
poate isi da cu parerea cineva care a condus mai mult motorul asta de 1.4. e chiar asa de lenes la turatii mici?
si inca o intrebare: daca ii pun jante de care vreau eu after market, pierd vreo garantie?

ps. iar la design e exact ce ii lipseste gtc-ului ca sa fie perfect smile.gif

This post has been edited by iubitordedacie: 16 Apr 2008, 14:39

--------------------
+
C a t a l i n
post 16 Apr 2008, 14:42
Post #165

Nu le ai cu șoferia...

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
ady85btz
post 16 Apr 2008, 15:06
Post #166

Membru onorific

Intr-adevar,urmatoarea versiune (classic) este cu ~2000 euro mai mult si nu are decat foarte putine chestii in plus fata de BEST-ul meu, insa idee e ca poti pune optionale pe ea,pe cand la BEST nu poti pune nimic.
Singurul lucru pe care-l doream si nu l-am putut pune era un ESP(~400euro);atat si nimic in plus.
Desi masina are 1300 kg(un adevarat tanc icon_mrgreen.gif )eu sunt multumit de felul cum se comporta,cutia bine etajata iar motorul foarte sprinten blush.gif
Pana acum isi merita fiecare centut wub.gif si o recomand cu drag

--------------------
"The Power to Surprise"™
Ex- Dacia 1310 Sport
+
bulan
post 16 Apr 2008, 17:23
Post #167

Membru autentic

QUOTE(cristidb @ 16 Apr 2008, 11:06)
Ma uit in poza aia cu intervalele de service si nu pricep... Filtrul de aer se schimba la 45 000km sau 3 ani?
*

Toata lumea se lauda cu ce uleiuri au facut schimburile de ulei!Toti cauta uleiuri mai scumpe mai de marca si eventual premiate ca vinurile.Dar de filtrele de aer prea putini sunt interesati.Pentru a prelungi viata motorului si a mentine consumul de carburant in limitele date de producator filtrul de aer trebuie schimbat de cate ori este nevoie.Nu este greu de demontat filtrul de aer sa i se faca o inspectie vizuala daca trebuie schimbat sau mai merge.Eu in zonele cu praf circul mai la distanta fata de vehicolele din fata daca nu le pot depasi si pun pe recirculare aer ca sa nu imbacsesc si filtrul praf polen in urma vreunui camion care starneste nori de praf.

--------------------
a b c
+
iubitordedacie
post 16 Apr 2008, 18:37
Post #168

Membru

http://www.clubkia.ro/viewtopic.php?t=842&...er=asc&start=15

ady, inainte sa o cumperi ai citit ce scrie lumea pe acolo si totusi ai luat-o, sau nici nu te-a interesat? sunt curios

--------------------
+
C a t a l i n
post 16 Apr 2008, 18:40
Post #169

Ce vrei defapt?

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
ady85btz
post 16 Apr 2008, 19:30
Post #170

Membru onorific

@iubitordedacie: daca e s-o luam asa,orice marca,fie ea dacia,reno, mercedes sau bentley are mici hibe/pitici pe creer biggrin.gif /etc,niciodata n-o sa existe masina perfecta!
Da,am citit toate "problemele" de pe clubkia si nu m-au convins ca este o investitie proasta;daca ma luam dupa toate topicurile de la "Probleme tehnice-Logan",atunci mai bine imi luam caruta wink.gif sau ma duceam de banii aia in angola.
Inainte de a lansa comanda am facut 2 teste cu cee'd-ul: un test cu benzinara de 1.4 care avea 11.000km si unul cu un diesel care avea 7000km;ambele masini erau "frecate" zilnic atat de dealer cat si de eventuali clienti; am bagat masinile prin toate coclaurile,drumuri bombardate,piatra cubica si s-au comportat exemplar,si ca urmare acum am in fata blocului o kia cee'd cool.gif

--------------------
"The Power to Surprise"™
Ex- Dacia 1310 Sport
+
iubitordedacie
post 16 Apr 2008, 19:37
Post #171

Membru

asta da raspuns de advertiser smile.gif

tare ma bate gandul sa imi iau si eu una pentru ca are cam tot ce iti poti dori la pret de logan. plus ca arata super

--------------------
+
borkanel
post 16 Apr 2008, 20:47
Post #172

XXX

QUOTE(cristidb @ 16 Apr 2008, 12:06)
Ma uit in poza aia cu intervalele de service si nu pricep... Filtrul de aer se schimba la 45 000km sau 3 ani? Filtrul de combustibil la 60 000km sau 4 ani? WTF?  Mi se par facute in asa fel incat sa dea total general cat mai mic.
*

din experienta iti spun ca fazele cu schimbatul filtrului de aer la 50.000, uleiul la 30.000.....sunt pur chestii de marketing

--------------------
BMW E36 compact 1995 - in use
BMW E30 316 1987 - sold
Mercedes W123 300D 1979 - sold
Mercedes W123 200D 1978 - sold
Mercedes W115 200D 1971 - sold
Lada 1200 & 1500 1980 - sold
+
cristidb
post 17 Apr 2008, 10:10
Post #173

Membru

QUOTE(bulan @ 16 Apr 2008, 17:23)
Toata lumea se lauda cu ce uleiuri au facut schimburile de ulei!Toti cauta uleiuri mai scumpe mai de marca si eventual premiate ca vinurile.Dar de filtrele de aer prea putini sunt interesati.Pentru a prelungi viata motorului si a mentine consumul de carburant in limitele date de producator filtrul de aer trebuie schimbat de cate ori este nevoie.Nu este greu de demontat filtrul de aer sa i se faca o inspectie vizuala daca trebuie schimbat sau mai merge.Eu in zonele cu praf circul mai la distanta fata de vehicolele din fata daca nu le pot depasi si pun pe recirculare aer ca sa nu imbacsesc si filtrul praf polen in urma vreunui camion care starneste nori de praf.
*

Si eu fac la fel, dar totusi... in alte tari mergi o zi intreaga pe jos si nu ai un fir de praf pe pantofi. In Romania iei praful si nisipul cu lopata de pe strazi. La 10-15 000Km filtrul de aer e deja murdar.
Uleiurile sintetice long life tin 30 pana la 50 000Km la anumite motoare, dar in conditiile traficului din Bucuresti eu nu as tine mai mult de 15-20 000km un schimb de ulei. Datele din tabelul ala nu sunt aplicabile in Romania.

--------------------
CBR 600 F4i ; Astra GTC Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach. - .
+
ady85btz
post 17 Apr 2008, 10:16
Post #174

Membru onorific

In alte tari strazile sunt spalate cu sampoane si alte dracovenii,eu zic ca n-are rost sa facem o comparatie intre bucuresti si orasele europene

--------------------
"The Power to Surprise"™
Ex- Dacia 1310 Sport
+
b06fcn
post 17 Apr 2008, 10:21
Post #175

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

De aia la KIA ni se impun reviziile la 10.000 km in loc de 15.000. Si ca fapt divers, la Kia Cerato, filtrul de polen schimbat in luna octombrie la revizia de 10.000 km a trebuit schimbat inainte de revizia de 20.000 pentru ca era mult prea imbacsit si climatizarea incepuse sa nu mai functioneze corespunzator.

--------------------
Renault 21 1.9dT, 1989 - B 06 FCN
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
Bogdam
post 17 Apr 2008, 12:38
Post #176

Membru

From: Brasov

QUOTE(ady85btz @ 17 Apr 2008, 10:16)
In alte tari strazile sunt spalate cu sampoane si alte dracovenii,eu zic ca n-are rost sa facem o comparatie intre bucuresti si orasele europene
*

Off Topic: Si in Brasov spala strazile cu un fel de sampon tongue.gif
On Topic: Cea mai buna alegere la banii astia. Sa o stapanesti sanatos

--------------------
Dacia Solenza 2003 confort - BV-38-BAN
Make your life like toilet paper. Long and useful
+
ady85btz
post 17 Apr 2008, 12:50
Post #177

Membru onorific

@Bogdam: mersi pentru urari

--------------------
"The Power to Surprise"™
Ex- Dacia 1310 Sport
+
iubitordedacie
post 18 Apr 2008, 09:48
Post #178

Membru

ady poti sa scrii cat a fost casco si rca-ul?
merci

si eventual si la ce societati

--------------------
+
ady85btz
post 18 Apr 2008, 10:23
Post #179

Membru onorific

N-ai citit tot topicul tongue.gif
QUOTE(ady85btz @ 9 Apr 2008, 10:57)
***Am facut Casco full la Asirom-1700 ron(10% reducere pentru plata integrala)-cu fransiza 300 ron/eveniment,asta fiind singura fransiza si rca-ul tot la ei pentru a primi supliment casco pentru furt in afara.
*

Am ales tot asirom pentru ca am avut o dauna totala plus alte 2 mici incidente inainte platite fara probleme si pentru ca aveau cea mai buna oferta.RCA-ul a fost 284 lei/an

--------------------
"The Power to Surprise"™
Ex- Dacia 1310 Sport
+
cata87
post 19 Apr 2008, 23:50
Post #180

membru alb-violet

From: Timisoara

1.au anuntat pana cand va fi disponibila varianta best ?
2.pe site la detaliile tehnice spune cuplul maxim la 5000 rpm ohmy.gif ...nu e cam mult ? ady pe la cat schimbi vitezele ?...mie la solenza mi se pare mult sa o duc pana in 3000 ca mi se pare turata...daramite la 5000

--------------------
Dacia Logan 2008
+
19 Pages « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th May 2025 - 09:37
Forum Renault