DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

37 Pages « < 29 30 31 32 33 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> CONTESTATII RADAR, legislatie si proceduri de atac

OAP
post 25 Jan 2010, 08:32
Post #901

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Daca voi credeti ca in romania actioneaza "legile" va inselati amarnic. are dreptate, poti fii acuzat de "ce vrea muschiilor" wink.gif

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Corsar
post 7 Feb 2010, 09:57
Post #902

Membru incepator

From: Bucuresti / Pitesti

@kevin-ray
"Salut,

Am vazut ca ai scris pe forum ca ai contestat un radar si te-ai legat de faptul ca nu erau trecute in procesul verbal marca, tipul, seria si numarul aparatului radar folosit. Ai putea te rog sa imi spui cum ai formulat toata treaba asta ca in curand va trebui sa trimit si eu un inscris la judecatorie si cam de acest lucru vreau sa ma leg si eu.

Multumesc anticipat "

Salut,

Am completat o contestatie gasita pe net similara celei din prima pagina a topicului (initiatorul topicului a pus 3 documente, una dintre ele este un model de contestatie).

Totusi judecatoarea nu a vrut sa anuleze pv doar din cauza ca nu au trecut seria si numarul ap radar, iar cei de la IPJ Arges au justificat asta prin faptul ca nu au decat un singur aparat radar omologat deci nu a fost necesar sa completeze informatia pe pv. Am cerut sa demonstreze ca masuratoarea s-a facut cu aparatul OMOLOGAT si nu cu altul si asta s-a aprobat. Cel mai probabil masuratoarea este in regula si am avut viteza respectiva.
Concluzia mea personala este ca sunt destul de mari sansele sa pierzi chiar daca nu este completat seria si numarul pe pv daca nu sunt si alte nereguli.

O zi placuta in continuare,
George D.

--------------------
Renault Megane II Estate Authentique 2006
+
daredan
post 9 Mar 2010, 05:23
Post #903

Membru autentic

O contestatie castigata in instanta: pe procesul verbal trecuta viteza de 76km/ora in localitate dar in intampinarea depusa de politie viteza era de 79km/ora insa asta nu a anulat procesul verbal, nici faptul ca aparatul radar avea omologarea valabila pana in Aprilie 2006 nu a avut vre-o insemnatate. Insa judecatorul a decis ca: desi pe procesul verbal este scris cine a scris sanctiunea sub forma BPR aceasta insemnand cel mai probabil Brigada Politiei Rutiere dar totodata putand sa fie abrevieri si de la alte cuvinte fara a se preciza judetul, exemplu Brasov, Prahova si faptul ca se precizeaza ca evenimentul s-a petrecut pe raza localitatii... dar lipseste locatia exacta, exemplu km 73. Astfel instanta a declarat nul procesul verbal pentru ca nu a reusit sa dovedeasca cine a dat sanctiunea si locul unde s-a petrecut. Cand o sa ajung sa fac o copie hotararii judecatoresti o s-o scanez si o s-o postez aici.

Da, in Romania poti fi acuzat de orice la fel cum foarte bine poti fi luat la bataie de politie in fata camerelor de filmat frustrat.gif , insa la procesele verbale exista cale de atac legala. Cine se considera indreptatit poate sa conteste orice proces verbal. Mi-am luat amenzi pe bune si amenzi pe nedrept insa din pacate din cauza lipsei de timp, experientei sau motiv real de contestare le-am platit pe toate. You did the crime, now do the time.

PS: Si un lucru de stiut, amenda se plateste cat mai repede chiar daca vrei sa faci contestatie. Daca nu castigi anularea procesului macar ai platit amenda pe jumatate, dupa terminarea procesului va trebui sa o platesti intreaga.

This post has been edited by daredan: 9 Mar 2010, 06:05

--------------------
dacia 1304 1996 pick-up - b-43-mla
+
OAP
post 9 Mar 2010, 11:03
Post #904

Membru autentic

QUOTE(daredan @ 9 Mar 2010, 06:23)
dupa terminarea procesului va trebui sa o platesti intreaga.
*

Intreaga, da un an mai tarziu wink.gif ...sau doi...sau never

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
bibinel
post 16 Mar 2010, 12:54
Post #905

Membru incepator

Sa va zic si eu o concluziune: TOATE procesele verbale incheiate de agentu' constatator sunt ANTICONSTITUTINALE si NELEGALE.
Uitati-va pe continutul lor. Modul in care sunt intocmite pleaca de la premisa ca autoritatea emitenta este legalitatea intruchipata. Nimic mai fals. Sau cu indulgenta "mai rar !!!"

excl.gif De ce de exl in anexa 1D s-au facut rubrici NELEGAL pretiparite de genul:"fiind inregistrat cu ________________"

si nu LEGAL astfel:

"fiind inregistrat cu mijlocul tehnic omologat si verificat metrologic ___________ tipul/marca______ seria_________numarul__________ avand certificatul de omologare nr__________din data ______ si verificarea metrologica BRML nr_____din data _______", marca metrologica_______ sigiliul___________ montat pe autoturismul MAI avand numarul de inmatriculare ____________

iar mai jos de exemplu in loc de "Agent Constatator" sa scrie:

Agent Constatator Desemnat ___________ (referire la art 177 din OG 195/2002)
Autorizatie/Atestat Operator Radar nr__________Eliberata de ______ la data_________

Mai bagati si voi.... happy.gif "if iu nau uat ai min" !!!

Cu alte cuvinte aceste anexe ale Regulamentului de aplicare a OG 195 nu respecta una din Convențiile CEDO prin care virtualul contravenient beneficiaza de de prezumția de nevinovăție, instituită cu scopul de a proteja indivizii fața de posibilele abuzuri din partea autorităților... ci dimpotriva favorizeaza abuzul autoritatii care poate veni ulterior in probatoriu cu "completari" (ca sa fiu elegant....).
Sarcina probei în procedura contravențională desfășurată în fața instanței de judecată revine în primul rând organului constatator și nu petentului !!!
In privința unei eventuale probațiunii, este de remarcat că virtualul petent este pus astfel in imposibilitatea de a face dovada contrarie celor consemnate în procesul-verbal.

icon_mrgreen.gif Propun deci in spiritul LEGALITATII ca anexele din Regulament sa fie modificate in sensul si spiritul Conventiilor Europene in materie !!!. Asa cum sunt ele acum, incalca flagrant principii de drept !!!

In limbajul comun vine cam asa: "eu te acuz, nu-ti spun cum si ce, iar tu zbate-te prin instante ca sa-mi dovedesti ca nu am dreptate... cu documentele ma descurc eu, am un singur buletin de verificare metrologica pe tot judetul, dar merge si ala...si ce conteaza ca a fost la data aia pe alta masina, aducem docoment ca a fost pe ailalta..."

Eu ma mir cum a putut sa iasa o asemenea Ordonanta de cacao !!! Metehne de stat politienesc nedezbarat de vechile obiceiuri !!!

RUSINE !!!
Sa se autosesizeze AVOCATUL Poporului dom'le !!!!

This post has been edited by bibinel: 16 Mar 2010, 12:59

--------------------
Logan 1.5 dCI 63 kw
+
george_scala_2004
post 16 Mar 2010, 13:21
Post #906

Membru autentic

QUOTE(daredan @ 9 Mar 2010, 05:23)

PS: Si un lucru de stiut, amenda se plateste cat mai repede chiar daca vrei sa faci contestatie. Daca nu castigi anularea procesului macar ai platit amenda pe jumatate, dupa terminarea procesului va trebui sa o platesti intreaga.
*

asa am patiti si eu... sad.gif mad.gif ohmy.gif

16 Mar 2010, 13:25:
ai dreptate bibinel,

numai ca, cu toate ca romania a ratificat conventia si protocoalele aditionale, acestea devenind parti componente ale dreptului intern iar in caz de conflicte au prioritate in aplicare, NU SE APLICA !

in privinta sarcinii probei daca pina acum,deh, metehne comunistoide, revenea CONTRAVENIENTULUI, acum revine AUTORITATII ! cu alte cuvinte daca cineva este sanctionat si face contestatie se bucura de prezumtia de nevinovatie, prezumtie care trebuie intoarsa de autoritate !

cam greu cu militienii nostri, nu ?

deja din ce in ce maimulte instante procedeaza de maniera aceasta iar in motivarile sentintelor judecatorii apeleaza din ce in ce mai des la practica cedo.

This post has been edited by george_scala_2004: 16 Mar 2010, 13:25

--------------------
... ... ...
+
Dodone
post 16 Mar 2010, 14:17
Post #907

membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa)

From: Timisoara

QUOTE(george_scala_2004 @ 16 Mar 2010, 13:21)
asa am patiti si eu... sad.gif  mad.gif  ohmy.gif
<span class='edit'>16 Mar 2010, 13:25:</span>
ai dreptate bibinel,

numai ca, cu toate ca romania a ratificat conventia si protocoalele aditionale, acestea devenind parti componente ale dreptului intern iar in caz de conflicte au prioritate in aplicare, NU SE APLICA !

*

De acord, doar partial. Ca sa nu fii la mana instantei (poate va judeca prin prisma legilor comunitare, poate nu...) si sa risti un proces mai lung, invoci tu exact acele paragrafe sau articole din legile comunitare, care consideri tu ca iti apara interesele.
Grefiera e obligata sa scrie in procesul verbal de sedinta, implicit judecatorii sunt obligati sa judece prin prisma legislatiei invocate de tine. Asa am procedat eu in instanta (am invocat exact articole si paragrafe din aquis-ul comunitar) si am castigat inapoi taxa de prima inmatriculare, cheltuieli de judecata si dobanzile aferente. Pt. mine 5.500 de lei nu sunt de aruncat.

--------------------
Renault Renault Laguna 1 GrandTour 1998/Concorde
Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
george_scala_2004
post 16 Mar 2010, 14:26
Post #908

Membru autentic

QUOTE(Dodone @ 16 Mar 2010, 14:17)
Pt. mine 5.500 de lei nu sunt de aruncat.
*

nici pentru mine... ohmy.gif de fapt pentru multi de pe aici...sad.gif

felicitari ! worship.gif

This post has been edited by george_scala_2004: 16 Mar 2010, 14:27

--------------------
... ... ...
+
Dodone
post 16 Mar 2010, 14:45
Post #909

Pai , crezi ca fac masterat in stiinte juridice degeaba, chiar daca specializarea mea e ingineria si protectia mediului ? icon_mrgreen.gif

--------------------
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
bibinel
post 17 Mar 2010, 10:53
Post #910

Membru incepator

Bun, bun, da ia ziceti voi cum oare sa declansam o initiativa legislativa care sa refaca aceste anexe din Regulamentul OG 195/2002 in spiritul european, ca exemplul dat mai sus ?!!!. Aceste anexe asa cum sunt ele acum favorizeaza abuzul. Daca simti ca ai dreptate, nu te lasi, mergi in instanta, dar tocmai pe "deranjul" asta de bazeaza si "baetii"... ei stiu ca multi nu se mai "deranjeaza", luand ab initio de bun ce gogoshi scriu ei acolo (sa zicem 70 % din cazuri...) rolleyes.gif
Ca instantele au inceput si ele sa nu mai ia ab initio de bun ... cinste lor, acelora; unii inca mai au morbidul microb reflexo-autoritar gen "taci si inghite, acum noi suntem la putere..."

This post has been edited by bibinel: 17 Mar 2010, 10:57

--------------------
Logan 1.5 dCI 63 kw
+
george_scala_2004
post 17 Mar 2010, 11:33
Post #911

Membru autentic

http://www.petitieonline.ro/creeaza-petitie.html

cu un titlu gen "alinierea legislatiei referitoare la circulatia pe drumurile publice la prevedrile conventiei europene a drepturilor omului"

sau orice alt titlu care sa aiba impact.

bafta,

--------------------
... ... ...
+
klaus
post 17 Mar 2010, 12:07
Post #912

步步

Group: Moderatori

QUOTE(bibinel @ 16 Mar 2010, 12:54)
Sa va zic si eu o concluziune: TOATE procesele verbale incheiate de agentu' constatator sunt ANTICONSTITUTINALE
Argumentul fiind care? Ca eu nu l-am vazut.
Modul in care sunt intocmite pleaca de la premisa ca autoritatea emitenta este legalitatea intruchipata. Nimic mai fals. Sau cu indulgenta "mai rar !!!"
pleaca de la niste prezumtii simple de legalitate. Sa inteleg ca tu prezumi ca reprezenantul administratiei nu este reprezentant? Atunci cu ce curaj platesti taxe la o tanti de la ghiseu de la primarie? Iti face in prealabil dovada ca e angajata acolo? Nu o prezumi ca e angajata acolo daca e la ghiseu?
Cu alte cuvinte aceste anexe ale Regulamentului de aplicare a OG 195 nu respecta una din Convențiile CEDO prin care virtualul contravenient beneficiaza de de prezumția de nevinovăție
In fapt e doar o conventie (a drepturilor omului) si nu e a lui CEDO (cedo = Curtea europeana a drepturilor omului, adica un fel de tribunal; ma indoiesc ca tribunalul te judeca pe o conventie a lui, a tribunalului; te judeca pe o lege adoptata de un for competent, altul decat tribunalul - stii tu, separatia puterilor in stat se aplica si la nivel international)
Sarcina probei în procedura contravențională desfășurată în fața instanței de judecată revine în primul rând organului constatator și nu petentului !!!
Procedura contraventionala se judeca la noi pe codul civil, nu pe codul penal, chiar daca dretul contraventional e oarecum derivat din dreptul penal. Ori pe dreptul civil cui ii revine sarcina probei? ce zice art 1169 C.Civ.?
In privința unei eventuale probațiunii, este de remarcat că virtualul petent este pus astfel in imposibilitatea de a face dovada contrarie celor consemnate în procesul-verbal.

La amenzile cu radar (ca si la alea de bautura de altfel), despre care legea spune ca se constata cu mijloace tehnice, constatarea trebuie sa aiba la baza un document emis de mijlocul tehnic. Din acest motiv la contestare, daca tu nu invoci nimic se anuleaza PV-ul daca politia nu prezinta documentele tehnice rezultate din cerintele legii.
Deci in cazul amenzilor de viteza nu contravenientul trebuie sa demonstreze ca a incalcat viteza.
Faptul ca apoi contesta conformitatea inregistrarii si altele, aia e alta treaba, insa nu contravenientul trebuie sa rastoarne cele spuse in PV, ci politistul trebuie sa demonstreze cu inregistrari tehnice.
icon_mrgreen.gif Propun deci in spiritul LEGALITATII ca anexele din Regulament sa fie modificate in sensul si spiritul Conventiilor Europene in materie !!!. Asa cum sunt ele acum, incalca flagrant principii de drept !!!
Principiile de drept fiind care?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
adi_ar
post 17 Mar 2010, 13:30
Post #913

Membru autentic si conservator

From: Arad

Iti face in prealabil dovada ca e angajata acolo? Nu o prezumi ca e angajata acolo daca e la ghiseu?

radmasa.gif
Asta-i buna! Nu le mai dau nimic daca nu-mi arata legitimatia! De fapt sa nici nu-mi deschida ghiseul daca nu are dovada vaccinarii impotriva "porcinei"!
radmasa.gif

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
bibinel
post 19 Mar 2010, 08:37
Post #914

Membru incepator

Pe ici pe colo ai puncat corect. De acord. Chestia cu conventia-aparent confuzie- am scris-o intentionat. Dar faptul ca mi-ai demontat pas cu pas niste argumente logice, ma face sa cred ca desi nu "lucrezi la Dacia" esti baiat in albastru... Nu te supara frate !!! radmasa.gif

Fraza asta mi-o demonstreaza deplin "Deci in cazul amenzilor de viteza nu contravenientul trebuie sa demonstreze ca a incalcat viteza". Pai asta am zis si eu, dar eu am mai spus ceva: ca ei trebuie sa demostreze cu dovezi indubitabile ab initio, nu sa lase loc de "rocada" facuta "prin spate".... degeaba veniti voi la urma si aratati seria aparatului radar, degeaba veniti voi apoi si aratati buletinul metrologic, etc, etc, de unde sa stie instanta ca alea le-ati folosit in cazul x sau y... de unde sa stie ca alea erau montate pe masinile voastre ?!!!!
Tu duci niste principii de drept in "dreptul"vostru tragand spuza pe turta voastra..
Ia du-le tu pe turta miilor de soferi la care le-ati tras teapa in procese cu documente false !!!. Si asta numai ca sa va va mai intre si voua niste bani la buget...

Si inca una (aiurea): nu stiu de ce am impresia ca asta este un forum plin de militieni !!! radmasa.gif

--------------------
Logan 1.5 dCI 63 kw
+
klaus
post 19 Mar 2010, 08:59
Post #915

步步

Bimbinel, impresia ca stii nu este echivalenta cu a stii cu adevarat...

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
ady77
post 19 Mar 2010, 12:45
Post #916

راحتزیل یو

From: near Bacau

Eu am luat ieri amenda ca aveam 80 km/h intro zona in afara localitatii cu limitare la 50 km/h, dupa parerea politistului, 70 km/h dupa parerea mea.(dupa o zona cu limitare la 50km/h, urmeaza o zona cu limitare la 70km/h) Nu sunt 100% sigur unde m-a prins, intrucat m-a oprit alt echipaj la vreo 500 m si nu m-am mai intors sa vad exact. Oricum vreau sa contest PV ca sa fiu sigur ca nu am fost sanctionat aiurea. Cine ma ajuta cu compunerea ca niciodata nu le-am avut tongue.gif si unde trebuie depusa plangerea? Ce imi recomandati: sa platesc totusi amenda? si daca o platesc si castig, cum primesc banii inapoi?

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
namidee
post 19 Mar 2010, 12:54
Post #917

Membru autentic

From: Frankfurt

www.amenda.ro, sunt vreo 4-5 modele de contestare PV pe motiv de viteza. Si tot acolo, cu titlu de sfat: fa contestarea pe principiul "scurt si la obiect", ca judecatorul s-ar putea sa fie ocupat si sa n-aiba timp de citit aberatii. Spor!

--------------------
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008
+
C@talin
post 19 Mar 2010, 13:24
Post #918

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

mai bine nu platesti ca daca castigi nu ii mai vezi biggrin.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
klaus
post 19 Mar 2010, 15:16
Post #919

步步

ba ii mai vezi, dar dureaza vreo juma de an. Daca insa nu platesti si pierzi platesti amenda intreaga, nu jumatate din minim.

--------------------
+
bibinel
post 19 Mar 2010, 21:01
Post #920

Membru incepator

QUOTE(ady77 @ 19 Mar 2010, 12:45)
Eu am luat ieri amenda ca aveam 80 km/h intro zona in afara localitatii cu limitare la 50 km/h, dupa parerea politistului, 70 km/h dupa parerea mea.(dupa o zona cu limitare la 50km/h, urmeaza o zona cu limitare la 70km/h) Nu sunt 100% sigur unde m-a prins, intrucat m-a oprit alt echipaj la vreo 500 m si nu m-am mai intors sa vad exact. Oricum vreau sa contest PV ca sa fiu sigur ca nu am fost sanctionat aiurea. Cine ma ajuta cu compunerea ca niciodata nu le-am avut tongue.gif si unde trebuie depusa plangerea? Ce imi recomandati: sa platesc totusi amenda? si daca o platesc si castig, cum primesc banii inapoi?
*

Pe avocatnet.ro gasesti multe cazuri si sfaturi utile: Ia "d'acilea":
http://www.avocatnet.ro/content/forum%7Cdi...ENDA-RADAR.html
http://www.avocatnet.ro/content/forum%7Cdi...ix-PUFESTI.html

si mai sapa si tu pe acolo ca e plin de cazuri....

Cazuri beton gasesti "acilea":

http://soniacososchi.blogspot.com/2008/02/...-procedura.html

Citeste cu 2 perechi de ochelari procesul verbal. Vei gasi o gramada de greseli. Multe constituind motive de nulitate. Citeste ce am scris si eu mai sus... Poate extragi niste idei si ia legatura cu un avocat specializat pe "ghidusii" din astea...!!! rolleyes.gif

PS Recomand sa-ti evaluezi bine sansele. Daca sunt peste 70% de castig, DON'T PAY, daca sunt peste 70% sa-l pierzi, PAY juma in termen legal 48 ore parca.. rolleyes.gif Teoretic cf unui pricipiu de drept nu are a face plata jumatatii... Practic insa poti da de un judecator mai turtit in zona parietala....

HAI NOROC !!!

This post has been edited by bibinel: 19 Mar 2010, 21:18

--------------------
Logan 1.5 dCI 63 kw
+
klaus
post 19 Mar 2010, 21:19
Post #921

步步

QUOTE(bibinel @ 19 Mar 2010, 21:01)
Citeste cu 2 perechi de ochelari procesul verbal. Vei gasi o gramada de greseli. Multe constituind motive de nulitate.
*

O, da, cum sa nu...
Intrebarea mea este: ati mai fost in ultimul prin salile Tribunalului? Vi s-a parut ca judecatorii o musca imediat cu nulitatea PV-ului pe vicii de forma?
Pe net toate-s roz, nimic de zis.

--------------------
+
bibinel
post 19 Mar 2010, 21:29
Post #922

Membru incepator

Moaaamaaaa.... taticu' ce rapid ai fost... Gandesti ca ai stat la panda dupa postu' meu... radmasa.gif
Da fratioare; am fost si am si castigat !!!. Pe vicii de forma + ceva "substanta" din ce tocmai scrisei mai sus....

E clar: esti AGENT cu ceva studii de drept !!! prea le zici la fix wink.gif !!!
Bravos: vaz'ca te desavarsesti "profesional" p'acilea !!! radmasa.gif blink.gif

This post has been edited by bibinel: 19 Mar 2010, 21:30

--------------------
Logan 1.5 dCI 63 kw
+
Dodone
post 19 Mar 2010, 22:10
Post #923

bibinel, las-o mai moale cu presupunerile, esti foarte nou pe forum, nu cunosti "lumea " de pe aici. Vezi ca aici nu esti pe site-uri de socializare, sa ne tragem de sireturi din primele postari.
Daca nu ai inteles ca klaus vrea sa ajute coforumistii, e problema ta. Daca omul are studii de specialitate si tu nu ai nu e vina lui. Daca omul ar fi politist crezi ca ar trebui sa-i fie rusine ? Sa nu-ti doresti sa ajungi ziua in care nu vor mai exista polititisti (asa, buni sau rai , cum ii avem), fie si macar pt. o zi.
Gandeste de 2 ori, apoi posteaza.

This post has been edited by Dodone: 19 Mar 2010, 22:12

--------------------
+
klaus
post 19 Mar 2010, 23:06
Post #924

步步

In Bucuresti nu se mai castiga de cel putin 2 ani pe vicii de forma. Trebuie sa ai mai mult decat atat.

--------------------
+
Madriann
post 20 Mar 2010, 09:53
Post #925

Membru autentic

From: Tunisia

QUOTE(bibinel @ 19 Mar 2010, 22:01)
Citeste cu 2 perechi de ochelari procesul verbal. Vei gasi o gramada de greseli. Multe constituind motive de nulitate.
*

Nu mai este "cum era" smile.gif
Si oricum...dupa tam-tam-ul din presa, din vara anului trecut (interviuri cu politistii, radare succesive pe A2 la care au participat judecatori din zonele in cauza - Constanta, Ialomita, abrogarea art. 4 din NML 021-05 s.a.m.d.), admiterea unei contestatii a devenit "rara avis".
Ponderea aspectelor de fond a crescut substantial si doar in cazul in care a fost intradevar un abuz "vizibil", poti avea sanse de castig. La majoritatea "greselilor" mentionate mai sus, raspunsul instantei va fi "nu influenteaza considerabil..." sau "e irelevant in stabilirea aspectelor..." s.a.m.d.

@klaus: n-am mai fost, dar am observat ca nici pe net nu mai sunt asa de roz ph34r.gif

Recomand si eu avocatnet.ro desi, mai vezi si acolo cate un avocat cu rating de 10 -12 care iti spune prostii...dar in ce priveste amenda.ro, ala clar nu mai e de actualitate, lucru care se poate observa si din activitatea moderatorilor forumului respectiv (unii au ultimul post acum 2 ani).

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
klaus
post 20 Mar 2010, 12:14
Post #926

步步

Pe avocatnet am citit niste teorii de avocati de mi-a stat ceasul, parca nici n-ar fi auzit de principiile dreptului.
Pe amenda.ro trebuie sa fiti atenti la modele pentru ca multe invoca articolele din regulament de dinainte de republicare, care de 4 su 5 ani nu mai sunt de actualitate

--------------------
+
Marian66
post 20 Mar 2010, 21:57
Post #927

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

QUOTE(ady77 @ 19 Mar 2010, 13:45)
Cine ma ajuta cu compunerea ca niciodata nu le-am avut tongue.gif si unde trebuie depusa plangerea? Ce imi recomandati: sa platesc totusi amenda? si daca o platesc si castig, cum primesc banii inapoi?
*

FOARTE bune afirmatiile tale, te sustin in demersul tau! De ce sa citesti ca fraierul toate paginile astea pline cu sfaturi si intamplari, cand poti sa scrii 3 randuri si sa iei mura in gura totul. Bravo!

QUOTE(bibinel @ 19 Mar 2010, 22:29)
E clar: esti AGENT cu ceva studii de drept !!! prea le zici la fix  wink.gif  !!!
Bravos: vaz'ca te desavarsesti "profesional" p'acilea !!! radmasa.gif  blink.gif
*

Agent cu studii de drept nu mai e agent, pt cultura ta generalala.

Multi, si cu cat au mai putina legatura cu dreptul sunt din ce in ce mai convinsi, cred ca legea se interpreteaza 150% literar si se duce la extrem in interesul reclamantului mereu. Sa castigi pe conditii de forma inseamna sa te identifice gresit, sa-ti identifice masina gresit, sa fie alt loc trecut la locul faptei, sa nu isi treaca politistul datele, sa ai norocul sa invoce alt articol ca e grabit, nu ca sunt 4 virgule gresit trecute! Cum v-ar placea sa va loveasca unul cu gura mare intr-o intersectie ca a intrat pe rosu, sa mergeti la Politie, sa il dea pe el vinovat, el sa treaca obiectii ca el a intrat pe verde, si in instanta sa anuleze procesul verbal pt ca a scris politistul la cnp 3 in loc de 8, si sa va reparati masina singuri! Pe cuvant de nu asa ceva v-ar trebui.

avocatnet ... klaus, mi-a aratat un profesor la facultate niste spete de ma durea capul. cereri de chemare in judecata care nici nu imi vine sa cred ca au fost redactate de avocati, confundate eroarea cu dolul, m-am distrat teribil

This post has been edited by Marian66: 20 Mar 2010, 22:01

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
emil_t
post 13 Apr 2010, 20:10
Post #928

Membru autentic

de ce zic unii oameni ca amenzile de pe radare noi nu vin acasa ci numai daca te opreste. Din cate am inteles radarele noi inregistreaza continuu

--------------------
Dacia Supernova '03
+
OAP
post 19 Apr 2010, 08:22
Post #929

Membru autentic

Daca ar inregistra incontinuu nu ar mai fi nedetectabile. De fapt nici nu synt nedetectabile, sunt instant -on, daca functoneaza e detectat, doar ca functioneaza doar pt scurt timp, cat vrea inteligentul ce il foloseste biggrin.gif

--------------------
. . .
+
emil_t
post 22 Jul 2010, 00:29
Post #930

Membru autentic

era noapte drum liber, si zaresc masina personala a lui satan (da, sunt fustrat), logan mcv alb, incep sa franez, aveam 80 parca cand am inceput sa franez. Zice polistiu ca radarul a inregistrat 75 si pe porces scrie 72, si zice noroc ca ati franat ca aveati mai mult ?? in fine

Era noapte, radarul batea spre fata masinii. Nu stiti careva sigur daca din fata se vede numarul de inmatriculare, avand in vedere ca bat farurile in camera.

--------------------
Dacia Supernova '03
+
37 Pages « < 29 30 31 32 33 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st June 2025 - 05:57
Forum Renault