De ce soferii romani sunt frustrati ?
![]() ![]() ![]() |
De ce soferii romani sunt frustrati ?
xcss |
![]()
|
||
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|||
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
De obicei astia oripilati de trafic sunt, ori fricosii, ori neatentii, ori nesimtitii.
De cei din prima categorie trebuie sa te rogi de ei sa treaca pe banda, sa traverseze o intersectie, sa se incadreze la o depasire de autobuz sau lucrare. Pai daca stai dupa toti fricosii, ai blocat circulatia. Cu neatentii te trezesti fara sa vrei pe banda, nu se uita decat inainte si au miscari imprevizibile. Pe astia chiar daca nu vrei, trebuie sa-i lasi. In schimb ei nu lasa pe nimeni, pentru ca-s prea absorbiti de drumul lor. Categoria nesimtitilor e cea mai vasta. Sunt cei care forteaza intrarea de pe vreo straduta laterala, sau sunteaza toata coloana de masini de pe straduta laterala si vin pe al doilea rand, bagandu-se inevitabil primii in fata. Uneori ies pana aproape de axul drumului, fortandu-te de multe ori sa te opresti fara sa fie cazul. Cand au intrat, e clar ca nu lasa pe nimeni sa se mai bage, chiar ii vezi luand-o pe contrasens, cand e fata e ditamai coloana si blocand toate masinile de pe acel sens, bulversand toata circulatia. Astea ar fi motivele pentru care unora nu le-as da voie sa intre in fata mea, dar de cele mai multe ori o fac, pentru ca a ma enerva in trafic este un sport care nu-l mai practic de mult. Totul tine de respect reciproc, iar cum Bucurestiul e plin de ciobani si de permise luate pe bani, el lipseste si avem traficul pe care-l meritam. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
brandy_tdi |
![]()
|
![]() Aerial Member Group: Members Posts: 749 Joined: 22 October 05 From: Bucuresti ![]() |
La faza cu lasat-u sa schimbe banda nu prea e in regula, cum a mai zis un user, daca dai semnal nu inseamna ca si prioritate, si daca nu-l lasi sa schimbe banda nu inseamna ca esti nesimtit, mai degraba cel care schimba banda(se baga cu tupeu) la treaba cu intratu pe un drum principal dupa o strada secundara, adevaru asta e, nu te lasa nimeni....eu unu ii las, dar cand imi vine randu sa ma bag si eu nu prea sunt lasat, ce-i drept mai sunt dar mai rar...
|
--------------------
Renault
Megane
2
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Eu pot sa ma bag si cu tupeu. Nu sunt genul fricos. Si cunosc legile mai bine decat multi care conduc prin Bucuresti.
Ca vorbeam despre schimbat banda... Vreau sa trec de pe 1 pe 2. Cel de pe 2 ma vede ca dau semnal si accelereaza sa nu ma lase sa intru in fata lui. La fel si restul din urma sa. Ma bag si cu "japca" ca nu mi-e teama. Stiu sa ma bag in asa fel incat in cazul unei tamponari, sa fiu lovit in spate. Dar nu asta e ideea. Nu de-asta am deschis topicul, iar daca cineva vine si imi da sfaturi sa conduc ca in Istanbul, atunci mai bine il inchidem. Adevarul e ca sunt si multi prosti. Spuneti voi acum...ce sa fac intr-o intersectie nedirijata ? Sa accelerez si sa ma tamponez cu cel din stanga mea, care ma claxoneaza crezand ca el are prioritate intrucat drumul lui are bordurile mai noi ? Sa-l fac sa planga dupa permis 3 luni ? Si eu sa plang dupa masina pana iese de la reparat ? Nu-mi permit... Poate daca aveam vreo dihanie de masina, faceam si treaba asta. Dar daca aveam o dihanie de masina, imi dadea el prioritate, ca marimea conteaza in cazul de fata. Romanii dau prioritate la masini mari. Oricum, mi-a placut ca in timpul Summit'ului au condus in mare parte cei care au habar sa conduca. Aerienii au stat cuminti, nu s-au atins de volan. N-au mai fost acele femei care viseaza la Stefan Banica in timp ce merg cu masina si uita sa se incadreze si fac stanga de pe banda 1, chiar daca drumul are 3-4 benzi. ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
De cunosteai atat de bine legile, stiai ca cel de pe banda 2 poate sa accelereze cat vrea muschiul lui, nu e nevoit sa te lase pe tine sa te bagi. Daca ai viteza mai mica si abia te bagi, il inteleg de ce nu-ti face loc. Daca ai viteza mai mare pe banda 1, ori l-ai depasit prin dreapta, ori n-ai accelerat suficient cat sa-i iesi in fata si asta denota ca esti un sofer de ocazie.
In rest, daca este doar un topic de frustrari, din partea mea, duca-se... ca n-avem ce invata concret din el. This post has been edited by vis-a-vis: 12 Apr 2008, 01:15 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Nu mai trage tu concluzii, cand n-ai habar ce inseamna o depasire.
Am spus clar ca este un drum cu cel putin 2 benzi pe sens. Depasire inseamna sa treci de axul drumului, ceea ce eu nici nu am pomenit. Vorbeam strict de schimbarea benzii pe un drum aglomerat. Vreau sa trec de pe banda 1 pe banda 2, ca sa fac stanga. Toate masinile merg bara la bara. Ca sa treci pe 2, ai doua posibilitati. Ori te bagi cu japca, ori te lasa cineva. Ce e asa greu ? |
--------------------
-
-
-
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Pai nu e greu, nu vezi? Ti-ai raspuns singur.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
andu911 |
![]()
|
Acum ca te-am lamurit, sa revenim la topic.
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
Ionescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 24 January 06 From: Romania ![]() |
Aici despre ce discutam, ca nu am inteles. De legi? Pai legea spune clar. Acolo unde ai cedeaza trecerea, mai ales de pe stradute, astepti pana se cam termina cei carora trebuie sa le cedezi, sau apreciezi bine distanta si te bagi. Cu coloana, asta e... si eu cand sunt in coloana ii las pe multi sa intre, nu ca mi-e frica, nici ca sunt frustrat, ci pentru a mai descongestiona un picut traficul.
Referitor la schimbarea benzilor: semnalizarea este doar un instrument de atentionare a celorlalti asupra intentiilor tale de a schimba banda de mers. Atit. Nuiti da dreptul sa intri... Si eu sunt de acord cu ce au mentionat unii useri, ca multi din soferii romani fac economie la curentul bateriei/alternatorului si nu dau semnal. Deh s-a scumpit energia electrica ![]() Desigur si cele semnalate de voi sunt corecte. Dar, eu cand vreau sa intru intr-o coloana, sau sa schimb o coloana cu alta, mai apelez si la semnele de varog si ulteriorul multumesc. Functioneaza de foarte multe ori. In vest, pe autostrada, cand semnalizezi ca vrei sa intri pe banda doi, cei de pe banda doi trec pe banda 3 si te lasa sa intri. |
--------------------
Dacia
Duster
2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
|
|
RZV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 812 Joined: 24 August 05 From: Online ![]() |
Ma bag si eu in vorba...Nu mai departe de Ungaria se poate ca lumea sa fie respectuoasa si civilizata. E de ajuns sa semnalizezi ca vrei sa treci de pe o banda pe alta sau sa intri in coloana, si credeti-ma ca primul sofer din spate iti va face loc. Cum treci insa granita inapoi in Romania incepi sa te iei cu mainile de cap.
![]() E vorba de mentaliate, 7 ani de acasa, si probabil de balcanismul pagubos al romanilor. In Transilvania e cat de cat OK, insa experientele mele din traficul capitalei m-au facut sa evit in viitor pe cat posibil sa ajung motorizat in Bucuresti. Oare in Bucuresti trece timpul mai repede? ![]() P.S. Frustrarile nu se intalnesc doar in trafic |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
kostake |
![]()
|
![]() Membru relaxat Group: Members Posts: 187 Joined: 1 February 06 ![]() |
E vorba si de tehnica.Daca etsi pe un drum cu 3-4 benzi pe care se circula in coloana ,in semiblocaj(Calea Vacaresti spre Big de exemplu) am observat o chestie ciudata.
Daca toate masinile stau pe loc,inclusiv pe benzile din stanga si din dreapta ta, si semnalizezi,regulamentar si civilizat ca intetionezi sa schimbi banda(nu neaparat imediat,ci regulamentar), deja observi o schimbare majora in comportamentul colegului de linga tine,catre care sa indreapta semnalul.Se incrunta,strange din dinti si din buci si lipeste masina de bara celui din fata sa,desi anterior avea o distanta de 1,5-2 m.La fel cei care il urmeaza. In schimb daca nu semnalizezi decat cand se misca coloana si virezi hotarat ,fara sa ii tai fata,astfel incat sa ii lasi exact spatiul necesar pt a trece, 90% te lasa sa intri.Daca dai de ceilalti 10%,sigur a doua masina te lasa . |
--------------------
dacia
logan 1,4
2005 laureat
- B 10 xxx
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
@kostake:
...e foarte corect ceea ce ai punctat tu mai sus, cunosc "fenomenul". ![]() ![]() Si eu circul zilnic pe Vacaresti...de cand cu lucrarile astea, imi scoate peri albi portiunea aia de la intersectia cu cheiul Dambovitei pana sus la Big, ajung sa o parcurg in 30-40 minute la ore "de maxima audienta". ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
QUOTE(andu911 @ 12 Apr 2008, 02:06) Eu pot sa ma bag si cu tupeu... Si cunosc legile mai bine decat multi care conduc prin Bucuresti... Stiu sa ma bag in asa fel incat in cazul unei tamponari, sa fiu lovit in spate.... ![]() Cum e cu legile alea cunoscute? |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(MAERSK @ 12 Apr 2008, 11:47) ![]() Cum e cu legile alea cunoscute? ...hai ca ma bag si eu ![]() poate ma insel, dar din cate stiu, "schema" de mai sus NU se cheama neacordare de prioritate, ci neasigurare la schimabrea directiei de mers ![]() This post has been edited by Kojak: 12 Apr 2008, 10:53 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Sau la schimbarea benzii de circulație.
Ce vreau să spun e că aici nu e vinovat cel care lovește din spate. Dacă vorbim de viteze în limite legale, atât pentru cel de pe banda 2, cât și pentru tupeistul de pe 1, atât timp cât cel de pe banda 2 e nevoit să apese frână, fiind jenat de cel care a schimbat banda, MAI ALES DIN SCURT, "cu tupeu", nu i-a fost acordată prioritate. QUOTE 6. Reguli referitoare la manevre Art.54. - (1) Conducatorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a directiei de mers, de iesire dintr-un rând de vehicule stationate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o alta banda de circulatie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmeaza sa efectueze o întoarcere ori sa mearga cu spatele este obligat sa semnalizeze din timp si sa se asigure ca o poate face fara sa perturbe circulatia sau sa puna în pericol siguranta celorlalti participanti la trafic. This post has been edited by MAERSK: 12 Apr 2008, 16:34 |
--------------------
-
-
-
|
|
Kojak |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
andu911 |
![]()
|
QUOTE(MAERSK @ 12 Apr 2008, 10:47) ![]() Cum e cu legile alea cunoscute? Altu care ma ia la rost. Daca tu crezi ca la Politie o sa-i dea lu' ala castig de cauza... Neasigurare la schimbarea benzii se considera daca iti intra in usa, aripa...nu in spate. In spate, deja politistul spune... "domne tu nu l-ai vazut ? el nu avea cum sa te vada ca erai in unghiul mort, dar tu de ce nu l-ai lasat ?" Si o sa prezinte accidentul ca si cum eu eram deja intrat pe banda, iar cel din spate n-a fost atent. Teoretic ai dreptate, practic nu. S-au intamplat multe accident in care unu iesea de pe o straduta, facea dreapta, intra pe drumul principal, iar tu care mergeai regulamentar intrai in spatele lui. Tu erai vinovatul. Ca sa dovedesti ca aveai dreptate, iti trebuie o droaie de martori si un proces. Politistilor le plac rezolvarile simple. |
--------------------
-
-
-
|
|
TMihai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 947 Joined: 1 October 05 From: Bucuresti ![]() |
Pe unde zici ca circuli? Sa ocolesc nu de alta.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 MPI
2005 Shit happens to me mostly so don't worry...
Trece lebede-n zare / Eu ma uit, ele dispare |
|
vis-a-vis |
![]()
|
Sunt unii care fac rau, agatandu-se de litera legii, dar asta nu inseamna si omenie. Raman la parerea ca este un topic de frustrari.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Andrul |
![]()
|
![]() Membru' Group: Members Posts: 208 Joined: 4 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Sunt incredibili soferii care se urca la volan si pleaca la drum nu ca sa conduca sau sa ajunga undeva, ci ca sa poarte propriul lor razboi in noianul de masini.
Incruntati, cu geamul inchis, poarta propria lor cruciada in constumul de tabla numit masina in limitele caruia pot injure pe oricine si oricand. Si motanu meu are o comportare asemanatoare, cand e in fata mea nu ma zgarie nu are nimic, iar cand e ascuns intre 2 fotolii (la adapost nu il pot ajunge) ma zgarie daca intind mana. Psihologic cred ca e aceeasi patologie ca si la suporterii agresivi de pe stadioane in general om normal iar pe stadion ascunsi in turma pot sa rupa si sa verse tot. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition
- B-XX-XXX
|
|
ROK |
![]()
|
![]() Membru incoruptibil Group: Members Posts: 226 Joined: 10 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(andu911 @ 12 Apr 2008, 12:26) Altu care ma ia la rost. Daca tu crezi ca la Politie o sa-i dea lu' ala castig de cauza... Neasigurare la schimbarea benzii se considera daca iti intra in usa, aripa...nu in spate. In spate, deja politistul spune... "domne tu nu l-ai vazut ? el nu avea cum sa te vada ca erai in unghiul mort, dar tu de ce nu l-ai lasat ?" Si o sa prezinte accidentul ca si cum eu eram deja intrat pe banda, iar cel din spate n-a fost atent. Teoretic ai dreptate, practic nu. S-au intamplat multe accident in care unu iesea de pe o straduta, facea dreapta, intra pe drumul principal, iar tu care mergeai regulamentar intrai in spatele lui. Tu erai vinovatul. Ca sa dovedesti ca aveai dreptate, iti trebuie o droaie de martori si un proces. Politistilor le plac rezolvarile simple. asta crezi tu ![]() ![]() |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
kostake |
![]()
|
![]() Membru relaxat Group: Members Posts: 187 Joined: 1 February 06 ![]() |
QUOTE(ROK @ 12 Apr 2008, 17:46) asta crezi tu ![]() ![]() Pai si la politie il pune numai pe el sa faca schita.Sau ai impresia ca daca el ma loveste in spate eu desenez ca m-a lovit lateral. Ca respectivul nu a stiut ce sa deseneze sau sa declare e alta poveste. Daca eu declar si desenez ca m-a lovit din spate, fara alte detalii cel ce loveste din spate e vinovat(nu a pastrat o distanta suficienta).Asta fara sa mint. Daca ma maninca pixul si declar ce am facut cu masina in ultimii 5 ani,e normal sa pic de fazan.. |
--------------------
dacia
logan 1,4
2005 laureat
- B 10 xxx
|
|
ROK |
![]()
|
![]() Membru incoruptibil Group: Members Posts: 226 Joined: 10 November 06 From: Bucuresti ![]() |
era vb de unde a venit tipu' lovit - drum fara prioritate, a fost lovit in spate pe partea stopului (stanga)
au facut amandoi schita ![]() si eu am fost lovit de un "destept" cu un logan van care a vrut sa treaca de pe banda 1 pe 4 ... tot timpul la politie a zis ca nu e vinovat, ca sunt eu, ca nu am franat ca puteam sa evit etc. ... a plecat cu procesul verbal in mana (amenda + puncte) se uita ca prostu si nu-i venea sa creada ![]() ![]() |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
andu911 |
![]()
|
QUOTE(vis-a-vis @ 12 Apr 2008, 13:27) Iar eu raman la parerea ca esti unul dintre ei...dintre soferi... ![]() Se vede ca n-ai mai ajuns si prin parti mai civilizate... nu stii ca se poate circula mult mai civilizat... This post has been edited by andu911: 12 Apr 2008, 20:13 |
--------------------
-
-
-
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.471 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Soferul roman e frustrat ca are dacia 1300 si nu Logan, Sau ca are Logan si nu Mercedes, ca are Mercedes si nu Audi q7....
Incearca sa mergi pe 2 roti prin bucuresti, sa vezi acolo exemple de frustrare. Depaseam linistit coloana de pe Soseaua Pipera, pe contrasens fiind relativ liber, cand un papuc tasneste brusc din coloana in fata mea, fara semnal si fara motiv, probabil si fara sa se asigure. Probabil a crezut ca merg mai repede, ca am trecut prin spatele lui fara sa franez, doar eliberand gazul, in timp ce alt papucar urla ceva ce a sunat gen: "baaaaa, putea sa te omoare". In oglinzi l-am vazut ca s-a repliat in coloana. Cu ce i-am gresit? daca venea ceva din fata, intram la loc pe sensul meu fara sa incomodez pe nimeni, impartind banda cu orice masina. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Kojak |
![]()
|
@einstein1984:
Cu ce masina erai? |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
Ceva cu doua roti
|
--------------------
a
b
c
|
|
Kojak |
![]()
|
...io cred ca era cu rolele
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
andu911 |
![]()
|
|
--------------------
-
-
-
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Multi soferi care vin din zone cu trafic ceva mai relaxat conduc cu teama prin bucuresti. poate nu credeti, dara asta se simte. Si cind ciinii din traficul bucurestean te miros ca nu prea esti decis sa faci ceea ce vrei sa faci, te miriie si te latra.
Legat de schimbatul benzii, rautatea-si are, cred eu, originea in obiceiul multora de a schimba mereu banda care li se pare lor prea lenta cu cea de alaturi care, in momentul ala se misca putin. Nici nu mai stii cine face stinga sau dreapta si cine vrea sa shunteze coloana, asa ca... This post has been edited by corbex: 13 Apr 2008, 06:26 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 16:27 |