DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> De ce soferii romani sunt frustrati ?

xcss
post 11 Apr 2008, 22:57
Post #31

Born to Be Epic

Group: Members

Aceste doua orase care, nu-i asa, rezuma intreaga "provincie"... wink.gif

This post has been edited by xcss: 11 Apr 2008, 22:57

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vis-a-vis
post 11 Apr 2008, 22:58
Post #32

DaciaClubber

From: Bucuresti

De obicei astia oripilati de trafic sunt, ori fricosii, ori neatentii, ori nesimtitii.
De cei din prima categorie trebuie sa te rogi de ei sa treaca pe banda, sa traverseze o intersectie, sa se incadreze la o depasire de autobuz sau lucrare.
Pai daca stai dupa toti fricosii, ai blocat circulatia.
Cu neatentii te trezesti fara sa vrei pe banda, nu se uita decat inainte si au miscari imprevizibile. Pe astia chiar daca nu vrei, trebuie sa-i lasi. In schimb ei nu lasa pe nimeni, pentru ca-s prea absorbiti de drumul lor.
Categoria nesimtitilor e cea mai vasta. Sunt cei care forteaza intrarea de pe vreo straduta laterala, sau sunteaza toata coloana de masini de pe straduta laterala si vin pe al doilea rand, bagandu-se inevitabil primii in fata. Uneori ies pana aproape de axul drumului, fortandu-te de multe ori sa te opresti fara sa fie cazul. Cand au intrat, e clar ca nu lasa pe nimeni sa se mai bage, chiar ii vezi luand-o pe contrasens, cand e fata e ditamai coloana si blocand toate masinile de pe acel sens, bulversand toata circulatia.
Astea ar fi motivele pentru care unora nu le-as da voie sa intre in fata mea, dar de cele mai multe ori o fac, pentru ca a ma enerva in trafic este un sport care nu-l mai practic de mult.
Totul tine de respect reciproc, iar cum Bucurestiul e plin de ciobani si de permise luate pe bani, el lipseste si avem traficul pe care-l meritam. wink.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
brandy_tdi
post 11 Apr 2008, 23:02
Post #33

Aerial Member

La faza cu lasat-u sa schimbe banda nu prea e in regula, cum a mai zis un user, daca dai semnal nu inseamna ca si prioritate, si daca nu-l lasi sa schimbe banda nu inseamna ca esti nesimtit, mai degraba cel care schimba banda(se baga cu tupeu) la treaba cu intratu pe un drum principal dupa o strada secundara, adevaru asta e, nu te lasa nimeni....eu unu ii las, dar cand imi vine randu sa ma bag si eu nu prea sunt lasat, ce-i drept mai sunt dar mai rar...

--------------------
Renault Megane 2
+
andu911
post 12 Apr 2008, 01:06
Post #34

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Eu pot sa ma bag si cu tupeu. Nu sunt genul fricos. Si cunosc legile mai bine decat multi care conduc prin Bucuresti.
Ca vorbeam despre schimbat banda... Vreau sa trec de pe 1 pe 2. Cel de pe 2 ma vede ca dau semnal si accelereaza sa nu ma lase sa intru in fata lui. La fel si restul din urma sa. Ma bag si cu "japca" ca nu mi-e teama. Stiu sa ma bag in asa fel incat in cazul unei tamponari, sa fiu lovit in spate. Dar nu asta e ideea. Nu de-asta am deschis topicul, iar daca cineva vine si imi da sfaturi sa conduc ca in Istanbul, atunci mai bine il inchidem.

Adevarul e ca sunt si multi prosti. Spuneti voi acum...ce sa fac intr-o intersectie nedirijata ? Sa accelerez si sa ma tamponez cu cel din stanga mea, care ma claxoneaza crezand ca el are prioritate intrucat drumul lui are bordurile mai noi ? Sa-l fac sa planga dupa permis 3 luni ? Si eu sa plang dupa masina pana iese de la reparat ?

Nu-mi permit... Poate daca aveam vreo dihanie de masina, faceam si treaba asta. Dar daca aveam o dihanie de masina, imi dadea el prioritate, ca marimea conteaza in cazul de fata. Romanii dau prioritate la masini mari.

Oricum, mi-a placut ca in timpul Summit'ului au condus in mare parte cei care au habar sa conduca. Aerienii au stat cuminti, nu s-au atins de volan. N-au mai fost acele femei care viseaza la Stefan Banica in timp ce merg cu masina si uita sa se incadreze si fac stanga de pe banda 1, chiar daca drumul are 3-4 benzi. biggrin.gif

--------------------
- - -
+
vis-a-vis
post 12 Apr 2008, 01:14
Post #35

DaciaClubber

De cunosteai atat de bine legile, stiai ca cel de pe banda 2 poate sa accelereze cat vrea muschiul lui, nu e nevoit sa te lase pe tine sa te bagi. Daca ai viteza mai mica si abia te bagi, il inteleg de ce nu-ti face loc. Daca ai viteza mai mare pe banda 1, ori l-ai depasit prin dreapta, ori n-ai accelerat suficient cat sa-i iesi in fata si asta denota ca esti un sofer de ocazie.
In rest, daca este doar un topic de frustrari, din partea mea, duca-se... ca n-avem ce invata concret din el.

This post has been edited by vis-a-vis: 12 Apr 2008, 01:15

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
andu911
post 12 Apr 2008, 01:35
Post #36

Membru autentic

Nu mai trage tu concluzii, cand n-ai habar ce inseamna o depasire.

Am spus clar ca este un drum cu cel putin 2 benzi pe sens. Depasire inseamna sa treci de axul drumului, ceea ce eu nici nu am pomenit.

Vorbeam strict de schimbarea benzii pe un drum aglomerat. Vreau sa trec de pe banda 1 pe banda 2, ca sa fac stanga. Toate masinile merg bara la bara. Ca sa treci pe 2, ai doua posibilitati. Ori te bagi cu japca, ori te lasa cineva. Ce e asa greu ?

--------------------
- - -
+
vis-a-vis
post 12 Apr 2008, 01:38
Post #37

DaciaClubber

Pai nu e greu, nu vezi? Ti-ai raspuns singur.

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
andu911
post 12 Apr 2008, 01:40
Post #38

Membru autentic

Acum ca te-am lamurit, sa revenim la topic. smile.gif

--------------------
- - -
+
Ionescu
post 12 Apr 2008, 05:45
Post #39

Membru autentic

From: Romania

Aici despre ce discutam, ca nu am inteles. De legi? Pai legea spune clar. Acolo unde ai cedeaza trecerea, mai ales de pe stradute, astepti pana se cam termina cei carora trebuie sa le cedezi, sau apreciezi bine distanta si te bagi. Cu coloana, asta e... si eu cand sunt in coloana ii las pe multi sa intre, nu ca mi-e frica, nici ca sunt frustrat, ci pentru a mai descongestiona un picut traficul.
Referitor la schimbarea benzilor: semnalizarea este doar un instrument de atentionare a celorlalti asupra intentiilor tale de a schimba banda de mers. Atit. Nuiti da dreptul sa intri... Si eu sunt de acord cu ce au mentionat unii useri, ca multi din soferii romani fac economie la curentul bateriei/alternatorului si nu dau semnal. Deh s-a scumpit energia electrica mad.gif
Desigur si cele semnalate de voi sunt corecte. Dar, eu cand vreau sa intru intr-o coloana, sau sa schimb o coloana cu alta, mai apelez si la semnele de varog si ulteriorul multumesc. Functioneaza de foarte multe ori.
In vest, pe autostrada, cand semnalizezi ca vrei sa intri pe banda doi, cei de pe banda doi trec pe banda 3 si te lasa sa intri.

--------------------
Dacia Duster 2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP
Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
+
RZV
post 12 Apr 2008, 07:21
Post #40

Membru autentic

From: Online

Ma bag si eu in vorba...Nu mai departe de Ungaria se poate ca lumea sa fie respectuoasa si civilizata. E de ajuns sa semnalizezi ca vrei sa treci de pe o banda pe alta sau sa intri in coloana, si credeti-ma ca primul sofer din spate iti va face loc. Cum treci insa granita inapoi in Romania incepi sa te iei cu mainile de cap. sad.gif
E vorba de mentaliate, 7 ani de acasa, si probabil de balcanismul pagubos al romanilor.
In Transilvania e cat de cat OK, insa experientele mele din traficul capitalei m-au facut sa evit in viitor pe cat posibil sa ajung motorizat in Bucuresti.

Oare in Bucuresti trece timpul mai repede? blink.gif de aceea sa fie frustrati soferii?...pentru ca "presteaza" in orasul in care se da ora exacta?...

P.S. Frustrarile nu se intalnesc doar in trafic

--------------------
Scott Mountain Bike 1990
+
kostake
post 12 Apr 2008, 10:16
Post #41

Membru relaxat

E vorba si de tehnica.Daca etsi pe un drum cu 3-4 benzi pe care se circula in coloana ,in semiblocaj(Calea Vacaresti spre Big de exemplu) am observat o chestie ciudata.
Daca toate masinile stau pe loc,inclusiv pe benzile din stanga si din dreapta ta, si semnalizezi,regulamentar si civilizat ca intetionezi sa schimbi banda(nu neaparat imediat,ci regulamentar), deja observi o schimbare majora in comportamentul colegului de linga tine,catre care sa indreapta semnalul.Se incrunta,strange din dinti si din buci si lipeste masina de bara celui din fata sa,desi anterior avea o distanta de 1,5-2 m.La fel cei care il urmeaza.

In schimb daca nu semnalizezi decat cand se misca coloana si virezi hotarat ,fara sa ii tai fata,astfel incat sa ii lasi exact spatiul necesar pt a trece, 90% te lasa sa intri.Daca dai de ceilalti 10%,sigur a doua masina te lasa .

--------------------
dacia logan 1,4 2005 laureat - B 10 xxx
+
Kojak
post 12 Apr 2008, 10:41
Post #42

Membru autentic

@kostake:
...e foarte corect ceea ce ai punctat tu mai sus, cunosc "fenomenul". wink.gif

post-336-1110552475.gif
Si eu circul zilnic pe Vacaresti...de cand cu lucrarile astea, imi scoate peri albi portiunea aia de la intersectia cu cheiul Dambovitei pana sus la Big, ajung sa o parcurg in 30-40 minute la ore "de maxima audienta". mad.gif

--------------------
Dacia Logan 2006
+
C a t a l i n
post 12 Apr 2008, 10:47
Post #43

QUOTE(andu911 @ 12 Apr 2008, 02:06)
Eu pot sa ma bag si cu tupeu...
Si cunosc legile mai bine decat multi care conduc prin Bucuresti...
Stiu sa ma bag in asa fel incat in cazul unei tamponari, sa fiu lovit in spate....
*

blink.gif Faptul că cel în fața căruia "te vei băga cu tupeu" te va lovi din spate nu te absolvă de vină. Tot neacordare de prioritate se cheamă. Semnalizarea are rolul de a comunica intenția de manevră, nu îl obligă pe cel din spate să îți dea prioritate. "te asiguri, semnalizezi, schimbi banda".

Cum e cu legile alea cunoscute?

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
Kojak
post 12 Apr 2008, 10:52
Post #44

Membru autentic

QUOTE(MAERSK @ 12 Apr 2008, 11:47)
blink.gif Faptul că cel în fața căruia "te vei băga cu tupeu" te va lovi din spate nu te absolvă de vină. Tot neacordare de prioritate se cheamă. Semnalizarea are rolul de a comunica intenția de manevră, nu îl obligă pe cel din spate să îți dea prioritate. "te asiguri, semnalizezi, schimbi banda".

*

...hai ca ma bag si eu tongue.gif
poate ma insel, dar din cate stiu, "schema" de mai sus NU se cheama neacordare de prioritate, ci neasigurare la schimabrea directiei de mers wink.gif

This post has been edited by Kojak: 12 Apr 2008, 10:53

--------------------
Dacia Logan 2006
+
C a t a l i n
post 12 Apr 2008, 10:54
Post #45

Sau la schimbarea benzii de circulație.

Ce vreau să spun e că aici nu e vinovat cel care lovește din spate.

Dacă vorbim de viteze în limite legale, atât pentru cel de pe banda 2, cât și pentru tupeistul de pe 1, atât timp cât cel de pe banda 2 e nevoit să apese frână, fiind jenat de cel care a schimbat banda, MAI ALES DIN SCURT, "cu tupeu", nu i-a fost acordată prioritate.

6. Reguli referitoare la manevre

Art.54. - (1) Conducatorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a directiei de mers, de iesire dintr-un rând de vehicule stationate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o alta banda de circulatie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmeaza sa efectueze o întoarcere ori sa mearga cu spatele este obligat sa semnalizeze din timp si sa se asigure ca o poate face fara sa perturbe circulatia sau sa puna în pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.

This post has been edited by MAERSK: 12 Apr 2008, 16:34

--------------------
- - -
+
Kojak
post 12 Apr 2008, 10:56
Post #46

Membru autentic

QUOTE(MAERSK @ 12 Apr 2008, 11:54)
Ce vreau să spun e că aici nu e vinovat cel care lovește din spate.
*

...absolut, aici ai perfecta dreptate.

--------------------
Dacia Logan 2006
+
andu911
post 12 Apr 2008, 11:26
Post #47

Membru autentic

QUOTE(MAERSK @ 12 Apr 2008, 10:47)

*

Altu care ma ia la rost.

Daca tu crezi ca la Politie o sa-i dea lu' ala castig de cauza...
Neasigurare la schimbarea benzii se considera daca iti intra in usa, aripa...nu in spate.
In spate, deja politistul spune... "domne tu nu l-ai vazut ? el nu avea cum sa te vada ca erai in unghiul mort, dar tu de ce nu l-ai lasat ?" Si o sa prezinte accidentul ca si cum eu eram deja intrat pe banda, iar cel din spate n-a fost atent.
Teoretic ai dreptate, practic nu.

S-au intamplat multe accident in care unu iesea de pe o straduta, facea dreapta, intra pe drumul principal, iar tu care mergeai regulamentar intrai in spatele lui. Tu erai vinovatul. Ca sa dovedesti ca aveai dreptate, iti trebuie o droaie de martori si un proces.
Politistilor le plac rezolvarile simple.

--------------------
- - -
+
TMihai
post 12 Apr 2008, 12:33
Post #48

Membru autentic

Pe unde zici ca circuli? Sa ocolesc nu de alta.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 MPI 2005
Shit happens to me mostly so don't worry...
Trece lebede-n zare / Eu ma uit, ele dispare
+
vis-a-vis
post 12 Apr 2008, 13:27
Post #49

DaciaClubber

Sunt unii care fac rau, agatandu-se de litera legii, dar asta nu inseamna si omenie. Raman la parerea ca este un topic de frustrari.

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
Andrul
post 12 Apr 2008, 16:29
Post #50

Membru'

Sunt incredibili soferii care se urca la volan si pleaca la drum nu ca sa conduca sau sa ajunga undeva, ci ca sa poarte propriul lor razboi in noianul de masini.
Incruntati, cu geamul inchis, poarta propria lor cruciada in constumul de tabla numit masina in limitele caruia pot injure pe oricine si oricand. Si motanu meu are o comportare asemanatoare, cand e in fata mea nu ma zgarie nu are nimic, iar cand e ascuns intre 2 fotolii (la adapost nu il pot ajunge) ma zgarie daca intind mana.
Psihologic cred ca e aceeasi patologie ca si la suporterii agresivi de pe stadioane in general om normal iar pe stadion ascunsi in turma pot sa rupa si sa verse tot.

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition - B-XX-XXX
+
ROK
post 12 Apr 2008, 16:46
Post #51

Membru incoruptibil

QUOTE(andu911 @ 12 Apr 2008, 12:26)
Altu care ma ia la rost.

Daca tu crezi ca la Politie o sa-i dea lu' ala castig de cauza...
Neasigurare la schimbarea benzii se considera daca iti intra in usa, aripa...nu in spate.
In spate,
deja politistul spune... "domne tu nu l-ai vazut ? el nu avea cum sa te vada ca erai in unghiul mort, dar tu de ce nu l-ai lasat ?" Si o sa prezinte accidentul ca si cum eu eram deja intrat pe banda, iar cel din spate n-a fost atent.
Teoretic ai dreptate, practic nu.

S-au intamplat multe accident in care unu iesea de pe o straduta, facea dreapta, intra pe drumul principal, iar tu care mergeai regulamentar intrai in spatele lui. Tu erai vinovatul. Ca sa dovedesti ca aveai dreptate, iti trebuie o droaie de martori si un proces.
Politistilor le plac rezolvarile simple.
*

asta crezi tu wink.gif asa plangea unu la politie care a fost lovit in "cur" si tot el a platit amenda . La politie te pune sa faci schita cu locul accidentului, daca deseneaza ala ca tu ai intrat din drum fara prioritate ai incurcat-o, asta e valabil si cand schimbi bana de mers wink.gif

--------------------
dacia solenza 2004 scala
+
kostake
post 12 Apr 2008, 19:44
Post #52

Membru relaxat

QUOTE(ROK @ 12 Apr 2008, 17:46)
asta crezi tu  wink.gif  asa plangea unu la politie care a fost lovit in "cur" si tot el a platit amenda . La politie te pune sa faci schita cu locul accidentului, daca deseneaza ala ca tu ai intrat din drum fara prioritate ai incurcat-o,  asta e valabil si cand schimbi bana de mers  wink.gif
*

Pai si la politie il pune numai pe el sa faca schita.Sau ai impresia ca daca el ma loveste in spate eu desenez ca m-a lovit lateral.
Ca respectivul nu a stiut ce sa deseneze sau sa declare e alta poveste.
Daca eu declar si desenez ca m-a lovit din spate, fara alte detalii cel ce loveste din spate e vinovat(nu a pastrat o distanta suficienta).Asta fara sa mint.
Daca ma maninca pixul si declar ce am facut cu masina in ultimii 5 ani,e normal sa pic de fazan..

--------------------
dacia logan 1,4 2005 laureat - B 10 xxx
+
ROK
post 12 Apr 2008, 20:04
Post #53

Membru incoruptibil

era vb de unde a venit tipu' lovit - drum fara prioritate, a fost lovit in spate pe partea stopului (stanga)
au facut amandoi schita wink.gif politistul nici nu a vrut sa auda , ai intrat pe un drum prioritar fara sa te asiguri (nu ai apreciat distanta) la revedere ...

si eu am fost lovit de un "destept" cu un logan van care a vrut sa treaca de pe banda 1 pe 4 ... tot timpul la politie a zis ca nu e vinovat, ca sunt eu, ca nu am franat ca puteam sa evit etc. ... a plecat cu procesul verbal in mana (amenda + puncte) se uita ca prostu si nu-i venea sa creada wacko.gif ca nu are dreptate wink.gif

--------------------
dacia solenza 2004 scala
+
andu911
post 12 Apr 2008, 20:12
Post #54

Membru autentic

QUOTE(vis-a-vis @ 12 Apr 2008, 13:27)
Raman la parerea ca este un topic de frustrari.
*

Iar eu raman la parerea ca esti unul dintre ei...dintre soferi... wink.gif

Se vede ca n-ai mai ajuns si prin parti mai civilizate... nu stii ca se poate circula mult mai civilizat...

This post has been edited by andu911: 12 Apr 2008, 20:13

--------------------
- - -
+
einstein1984
post 12 Apr 2008, 20:39
Post #55

fan Dacia

Soferul roman e frustrat ca are dacia 1300 si nu Logan, Sau ca are Logan si nu Mercedes, ca are Mercedes si nu Audi q7....
Incearca sa mergi pe 2 roti prin bucuresti, sa vezi acolo exemple de frustrare. Depaseam linistit coloana de pe Soseaua Pipera, pe contrasens fiind relativ liber, cand un papuc tasneste brusc din coloana in fata mea, fara semnal si fara motiv, probabil si fara sa se asigure. Probabil a crezut ca merg mai repede, ca am trecut prin spatele lui fara sa franez, doar eliberand gazul, in timp ce alt papucar urla ceva ce a sunat gen: "baaaaa, putea sa te omoare".
In oglinzi l-am vazut ca s-a repliat in coloana. Cu ce i-am gresit? daca venea ceva din fata, intram la loc pe sensul meu fara sa incomodez pe nimeni, impartind banda cu orice masina.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
Kojak
post 12 Apr 2008, 21:32
Post #56

Membru autentic

@einstein1984:

Cu ce masina erai?

--------------------
Dacia Logan 2006
+
bulan
post 12 Apr 2008, 21:33
Post #57

Membru autentic

Ceva cu doua roti

--------------------
a b c
+
Kojak
post 12 Apr 2008, 21:37
Post #58

Membru autentic

...io cred ca era cu rolele laugh.gif

--------------------
Dacia Logan 2006
+
andu911
post 12 Apr 2008, 21:56
Post #59

Membru autentic

QUOTE(einstein1984 @ 12 Apr 2008, 20:39)
Soferul roman e frustrat ca are dacia 1300 si nu Logan, Sau ca are Logan si nu Mercedes, ca are Mercedes si nu Audi q7....

*

Si de cand Audi mai tare decat Mercedes ? laugh.gif

--------------------
- - -
+
corbex
post 13 Apr 2008, 06:09
Post #60

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Multi soferi care vin din zone cu trafic ceva mai relaxat conduc cu teama prin bucuresti. poate nu credeti, dara asta se simte. Si cind ciinii din traficul bucurestean te miros ca nu prea esti decis sa faci ceea ce vrei sa faci, te miriie si te latra.
Legat de schimbatul benzii, rautatea-si are, cred eu, originea in obiceiul multora de a schimba mereu banda care li se pare lor prea lenta cu cea de alaturi care, in momentul ala se misca putin. Nici nu mai stii cine face stinga sau dreapta si cine vrea sa shunteze coloana, asa ca...

This post has been edited by corbex: 13 Apr 2008, 06:26

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
5 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th June 2025 - 16:27
Forum Renault