ce sa imi iau?
![]() ![]() ![]() |
ce sa imi iau?
Shush |
![]()
|
||
![]() ٩(×̯×)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
|
||
--------------------
Seat
Leon
- Bv-29-Trei Litere
2008 Reference 1.6 Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|||
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
mie imi place foarte mult gri platinum dar nu ca la varianta prestige cu tot spoilerul fata respectiv spate in culoare caroserie. eu zic ca arata mai bn cu negrul acela pe spoiler, ii da un contrast si daca ai si colant pe stalpul central si geamuri cu folie pe ea arata super. si gri perla imi place. are un vecin si o tine mereu curata spalata si chiar ii sta bn. mai e misto albastru mineral.
stie cnva cand se va realiza phase deux??? adica faceliftul?? ma gandesc ca preturile la sh ar putea sa scada un pic in momentul punerii in vanzare a noului model. |
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
|
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Daca ai 5000 de euro nu-ti ajung de logan 1.6.Cel mai ieftin Ambition am vazut la 6500 euro din 2005. Si decat sa dai 6500 euro pe un SH mai bine astepti pana in vara si iti iei cel mai ieftin Sandero cu servodirectie si ABS ca tot in banii aia se invarte.
Eu iti recomand sa mai astepti cateva luni, sa apara Sandero pe piata, se vedem ce-o fi cu taxa de prima inmatriculare.Sigur daciile SH se vor ieftini cu cateva sute bune de euro.Daca vrei sa-ti iei masina acum, recomand Solenza.La 4500 euro gasesti Scala cu AC, servo si geamuri electrice.Eu tot in regim de mers la facultate+plimbareala mare/munte+serviciu am folosit-o si in 45.000 km in afara de consumabile+ambreaj picat la 35.000 +benzina n-am avut alte cheltuieli cu ea.Si s-a trecut prin toate fazele cu ea: de la condus haotic si in forta (cand eram incepator prost) pana la mers normal. Consumul e de 10-11 in oras cu AC in conditiile in care fac 7 km intr-o ora si cand prind drum liber vede des zona rosie a turometrului.Sub 10 in bucuresti mai scoti cu matizul poate (ma refer la benzina). SRN e depasita moral + ca are mai multe lipsuri.Loganul e ok, mai bun per total ca solenza dar mai greoaie in trafic, consum mai mare, 1.4 mai puturos, mai scump. Acum tu alege ce-ti place mai mult si ce iti dicteaza inima si mintea.Eu ti-am dat un sfat din prisma unuia care a avut ocazia sa conduca toate masinile din gama ta de optiuni. Mult succes! |
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
- B 97 Z I P ]
2014 Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
=zippy intr-adevar ca design imi place mai mult solnita mai ales daca e culoarea din avatarul tau si daca e scala. dar eu am condus foarte mult meganeul tatalui meu si m-am obisnuit cu cateva lucruri pe care solenza nu le are:
- putere mai multa, solenza are 75 cp la 980 kg iar meganeul 110 cp la 1.2 tone si se simte bn de tot puterea chiar daca e mai grea, iar consumul in orice regim e comparabil - meganeul are abs si frane pe disc pe toate rotile si chiar franeaza bn, cand ma urc in solenza unchiului meu am impresia ca nu se mai opreste desi piciorul meu pe frana se duce pana la fund - ambreiajul care e foarte sus (din fabrica am inteles ca la toate e asa), am incercat sa il reglam dar cu cat il duci mai jos cu atat ai probleme mai multe la cuplarea marcheariere-ului sau cel putin asa e la unchiul meu - anumite dotari care inbunatatesc confortul (geamuri electrice spate, oglinzi electrice, computer bord) - spatiul interior e mai micut - stabilitatea pe care i-o da greutatea in plus desi trebuie mentionat ca fiind break si megane I are un ruliu considerabil Dezavantajele unei solenza scala in fata unui logan laureate plus 1.4 - mai putin confort - mai veche - mai putine dotari - km mai multi la bord Iar dezavantajul loganului: - consum un pic mai mare (totusi pt mn o diferenta in jurul a 1L/100km nu e un criteriu definitoriu, tocmai de aceea prefer 1.6, poate mananca mai mult - desi eu nu prea cred, consider ca au un consum identic- dar am si mai multa putere) - mai puturos In rest sunt comparabile si ca pret, sa sti ca urmaresc frecvent siteurile auto second-hand si cam greu solenza scala sub 5000 euro, care sa arate si bn si sa fie intretinuta. Masina noua nu ma incanta. Exemplu un logan 1.6 ambition costa nou vreo 9500 euro, eu am gasit din 2006 - 2007 identic cu aprox 7500 euro, nu crezi ca pierzi destul de mult??? plus ca nu stiu cati bani o sa am la dispozitie, daca o sa am bani pt ceva nou nu vreau sa fie cheala. Ma intereseaza puterea pt ca desi nu o sa fac chiar foarte multe drumuri extraurban, dar o sa fie si din astea vreau sa am o anumita siguranta la depasiri. va explic si de ce. Am condus pe acelasi drum si meganeul tatalui si solenza unchiului. Eu cu meganeul nu prea ma dau la el desi imi place cum trage cand trece de 3500rpm si zgomotul pe care il face, plus ca imi cam place viteza. Nu ma dau ca e tata langa mn si la el nu exista sa tureze masina aia mai mult de 3000rpm (exceptand rulajul in treapta a 5). Adica el cum a ajuns la 3000rpm a si schimbat treapta de viteza intr-una superioara desi se afla sau se pregateste sa faca o depasire. !!! Nu ma bateti la cap ca nu e bn, convigeti-l voi ca eu de 4 ani de cand avem masina asta nu am reusit !!! Si astfel daca eu o turez mai mult urla la mn ca stric masina ![]() ![]() Adevarul e ca cu solenza unchiului nu am mers singur (pe sosea ca lumea) ca sa ma dau un pic la ea, sa o urc un pic in ture sa vad ce poate dar oricum nu se va compara cu ceva mai puternic. Inca nu sunt hotarat, dar inclin 70% spre logan ambition 1.6. Iar intre logan 1.4 si solenza 55% golanul si 45% solnita. Acum om trai si om vedea ca sa citez din clasici ![]() ![]() |
--------------------
symboala
neagra
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(×̯×)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Vad ca tu o tot ti cu depasirile. Niciodata nu te bagi intr-o depasire de care nu esti absolut sigur ca iti va reusi. Trebuie sa "cunosti" masina ca sa poti stii cand si cum sa te bagi intr-o depasire.
Nu trebuie sa fi "zmeu", sa depasesti tot ce iti apare in cale. Poti astepta cateva secunde pentru a efcetua depasirea in siguranta. Daca nu poti aprecia corect timpul si distanta poti sa ai 200 de cai ca tot nu te vor salva. |
--------------------
Seat
Leon
- Bv-29-Trei Litere
2008 Reference 1.6 Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
slider2 |
![]()
|
=shush poate ai dreptate intr-adevar eu nu cunosteam si daca stau sa ma gandesc nici acum nu stiu limitele unei solnite. la megane pot spune ca stiu cat de cat. nush pe mn m-a marcat faza aia si din cauza asta vreau mai multa putere poate. atunci m-am bagat in depasire pt ca eram invatat cu meganeul dar s-a dovedit ca nu am procedat chiar bn, pana la urma am reusit-o ca de daca nu era asa nu mai scriam acum pe topicul asta
![]() e corect ce zici u decat sa faci o depasire riscanta mai bn mai astepti cateva secunde dar am un exemplu pt tn. am condus o data de la bunici de la tara pana la unchimiu in alexandria solnita. Eram 5 persoane in ea (eu - 80 kg, unchiul meu - 80 kg, bunica mea - 75 kg, matusimea - 70 kg, varul meu - 25 kg = cantitate neglijabila ![]() ![]() |
--------------------
symboala
neagra
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
slider2 |
![]()
|
am estimat greutatea nu stiu exact cat are fiecare (exceptandu-ma pe mn), era doar ca un exemplu ceea ce am povestit
21 Apr 2008, 14:35: inca o intrebare daca sunteti amabili sa imi raspundeti. daca as lua in calcul si varianta diesel, exista vreo diferenta intre 1.5 dci 65cp si 1.5 dci 70cp (in afara de putere). care e mai bun?? la care e mai des intalnita pilitura?? voi ce mi-ati recomanda?? cum fac sa imi dau seama ca face pilitura ca presupun ca vanzatorul nu o sa imi spuna ca de nu as mai cumpara-o. eu m-am gandit si ar merge si un diesel remapat. parca imi surade ideea unuia de 70cp remapat la 90cp. ar avea si consum bun si ceva putere, poate nu comparabil cu 1.6 mpi dar aproximativ. This post has been edited by slider2: 21 Apr 2008, 14:35 |
--------------------
symboala
neagra
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
omul asta vrea logan, 1.6. se vede. numai nu spune "spuneti-mi sa-mi iau logan 1.6.
ia-ti logan 1.6! |
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
ia-ti logan 1.6!
|
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.753 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Eu nu ma prea bag la recomandari... dar:
- desi nu e bine sa te bazezi pe motor la depasiri (tu ii tot dai cu depasirile si puterea motorului in sus si in jos) iti recomand un motor de 1.6 la Logan. Am unul cu motor de 1.4 si daca pui mai mult de 2 persoane si bagaje plus ca mai dai drumu' la A/C, o sa te cam rogi de el in depasiri. - tu ai nevoie de o masina fiabila. Din cele citite pe forum, sunt multi care n-au bagat in Logan decat apa si talpa (myself included, daca fac abstractie de micile probleme rezolvate in garantie). Nu ma luati cu "gasesti x la mana a doua cu 5000 E si are 10 clase peste Logan", ca o masina SH buna trece lejer de 7000 E. Asta daca nu vrei un cotetz de oras (ma scuzati cei cu masini din clasa mini), caz in care preturile sunt ceva mai mici si poate te incadrezi in buget. - acu', pentru a fi avocatul diavolului (vezi ce am scris mai sus), trebuie sa-ti spun ca probabil te-ar coafa un Matiz (iarasi, nu-mi sariti in cap cum ca e masina de femeie). Are 4 locuri (5 cu indulgenta) si daca ai sub 100 kg si sub 1m90, va fi OK mai ales daca esti student/elev. Un prieten avea in facultate asa ceva si facea naveta in w/e cu acelasi pret ca si la tren (sau gratis daca mai ducea fro' doi colegi) No, io acu' zic ca poti sa te decizi ![]() |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
Ionescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 24 January 06 From: Romania ![]() |
subscriu la matiz. merita la banii astia...
|
--------------------
Dacia
Duster
2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
|
|
bogdan_dsn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 730 Joined: 14 September 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
daca nu poti lua in calcul si o skoda fabia hatch de prin 2002.
|
--------------------
Kia
Ceed SW 1.4 TGDI
2020
|
|
gogosaru19 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 217 Joined: 14 March 07 From: Bucuresti ![]() |
ia supernova lasa loganu
![]() ![]() This post has been edited by gogosaru19: 23 Apr 2008, 09:56 |
--------------------
dacia 1410
breck
- B 64 SNB
1998 prea rapid prea furios , eu cu dacia tu pe jos :D
|
|
Ionescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 24 January 06 From: Romania ![]() |
80 la ora in oras????? esti cu capu????
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
|
|
slider2 |
![]()
|
daca mai intra cnva pe topicul asta, as mai avea o intrebare. cum nu sunt 100% decis ce sa imi iau, ma tenteaza un symbol diesel (80cp sau 85cp). am mai intrebat pe ici pe colo si mi s-a spus ca intretinerea n-ar fi chiar asa de scumpa, ca o parte din piese coincid cu loganul. poate doar fiind diesel sa conteze ceva mai mult, dar nu cred ca o sa apuc eu multe revizii cu ea. prietenul meu cu logan prestige conduce un symbol 1.4 75cp ca masina de serviciu si a spus cu gura lui ca symbolul este mai stabil ca loganul. spatiul in spate ar fi ceva mai mic dar nu il car pe ghita muresan cu mn, portbagajul este la fel. acum nu stiu ce sa fac mai ales vazand pretul la motorina, dar totusi 6% in oras (consum de taximetrist) suna bn pe langa 9-10% in oras. voi ce imi recomandati??
pot spune ca imi place symbolul cum arata, as putea sa il remapez sa il fac mai puternic la o adica. interiorul parca e ceva mai bun ca la logan. si nici pretul nu ar fi foarte mare comparabil cu logan 1.6 This post has been edited by slider2: 6 May 2008, 19:26 |
--------------------
symboala
neagra
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
daca vrei si clima automata ia clio
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
- B 666 IAD
Vogue SE Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Micutzu_BH |
![]()
|
![]() Driving around Group: Members Posts: 283 Joined: 11 September 06 From: D'aci ia ![]() |
Ce vrei tu!
![]() O bicicleta ar fi cea mai indicata sau un scuter... te descurci mai usor in trafic si nici nu poluezi. |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition - 2005 Este mai bine sa dezbati o intrebare fara sa o rezolvi, decat sa o rezolvi fara a o dezbate!
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.493 Joined: 14 January 06 ![]() |
daca ai bani mergi pe clio. are un interior mai fain ca loganul, are optiune pt ac automat dar nu ai optiune pentru airbag lateral. si habar nu am daca masina e de 3stele (sau mai mult) euroncap. Oricum cum bine ai zis, in spate sptiul e mai mic ca la logan, mai ales pe inaltime
|
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
slider2 |
![]()
|
clima automata nu ma intereseaza, imi ajunge aer conditionat. ma intereseaza geamuri electrice cel putin pe fata, oglinzi electrice, servodirectie, 2 airbaguri, abs. cam astea sunt nevoile mele, daca mai se gaseste o pereche de jante pe langa si alte dotari e bn, dar astea imi ajung. la clio ma atrage ca gasesc diesel de 80/85 cp care nu face pilitura. dar ma gandesc si la faptul ca eu nu o sa merg foarte mult si nu stiu daca merita investitia tinand cont de intretinerea mai scumpa a unui diesel.
|
--------------------
symboala
neagra
|
|
aphophis |
![]()
|
chiar asa de diferite is dci-urile de pe logan/clio, ai unul sa aiba problema asta si celalalt nu? sincer nu am urmarit discutia asta,dar gasisem odata un topic in care se spunea ca nu e o problema generalizata. Poate insa ma insel
|
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: Bucureºti ![]() |
|
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
slider2 |
![]()
|
cosmin m-ai "nenorocit", daca si alea fac..... am citit din linkul pe care l-ai dat tu si scria undeva ca reparatia costa 175 milioane
![]() |
--------------------
symboala
neagra
|
|
aphophis |
![]()
|
eu as incerca sa vad daca mai "fac" si cat de generalizata e problema asta.
|
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
slider2 |
![]()
|
aphophis nu prea pot sa ma risc avand in vdr ca eu o iau sh si nu va mai fi in garantie deci daca face si nu mai reusesc sa o vand sa scap de ea (si sa il pacalesc pe altul) ce fac???
|
--------------------
symboala
neagra
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 15:45 |