DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages « < 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Bataie spate

bogdanel88
post 1 Mar 2011, 18:56
Post #91

Membru autentic

Group: Members

eu am monroe pe ulei....cele originale....am schimbat bucsele de la amortizor de jos o data pe la 60000 km.acum am 91000km.nu am nici cea mai mica bataie pe spate.e ok...si nici masina nu face ca o barca cum spun altii...asa ca nu ma grabesc sa le schimb...sunt f bune cele cu care a venit masina.numa bine

--------------------
dacia solenza/scala 2003 noiembrie
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
belinosu
post 1 Mar 2011, 20:34
Post #92

Membru incepator

am cautat in arad amortizoare monroe pe ulei si nu am gasit la dealerul dacia a avut mai demult acu nu mai are numai bilstein da stie cineva aici mai aproape de arad cum ar fi timisoara daca sunt sami spuna si mie sa vad poate cumpar daca sunt la pret bun

--------------------
dacia solenza 2004
+
ramsen
post 2 Mar 2011, 08:29
Post #93

My Solenza

From: Pitesti - ARGES

la mine in PITESTI pretul la amortizoare MONROE pe ulei este urmatorul pentru fata 180 lei/buc si pentru spate 130 lei/buc

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004 - Inca o mai DETIN
+
ionik_e4
post 2 Mar 2011, 09:28
Post #94

Membru autentic

From: Constanta

Ce tare ar fii sa nu dispara bataia nici cu amortizoarele Monroe...cred ca o iau prin porumb...inca stau in dubii...dar cred ca ma risc si le schimb

--------------------
Daewoo Matiz 2006 - CT 11 KTC
+
ramsen
post 2 Mar 2011, 11:16
Post #95

My Solenza

eu am avut pe masina Monroe din uzina...le-am dat jos ca pe spate incepusera sa curga si pe fata aveam botul barca...dar cit de curind revin la Monroe...

--------------------
+
belinosu
post 2 Mar 2011, 20:49
Post #96

Membru incepator

are cineva monroe sa ne dea inprumut sa vedem si noi cum se comporta ca sa ne putem cumpara si noi

--------------------
dacia solenza 2004
+
ramsen
post 2 Mar 2011, 21:15
Post #97

My Solenza

eu o sa le cumpar la sigur ...am avut pe masina si stiu cum se prezinta...acum nu va luati dupa mine,mie unul mi s-a parut mult mai bine cu amortizoare pe ulei decit cu astea pe gaz...le-am dat jos odata cu arcurile cind le-am inlocuit...ups mi-am adus aminte am un set de amortizoare Monroe SH pe la garaj...o sa ma duc sa le verific si sa vad ce mai pot

--------------------
+
belinosu
post 4 Mar 2011, 12:25
Post #98

Membru incepator

oare amortizoarele de logan monroe pe ulei de spate merg pe solenza?????????????????

--------------------
dacia solenza 2004
+
chrisfire02
post 4 Mar 2011, 12:53
Post #99

Membru

From: Harghita

Cam tarziu dar am revenit.Tocmai am venit de la service unde am schimbat bucsele de la puntea spate.Foarte simplu.Iti trebuie o rampa si un prieten sa te ajute.Se desfac suruburile de la punte si cu un dorn facut la strung se bate in bucsa pana ce aceasta iese.prietenu nu sta degeaba si tine contra cu un baros sau un ciocan mai mare.Operatia de bagare la loc a bucsei noi se face la fel.Utu mai trebuie o ranga pt in momentul in care scoti surubu pu tea se duce in jos.Am mai schimbat si tecile la arcuri,reglat haion,liniste deplina.Saptamana viitoare distributia.Bafta

--------------------
Renault Megane II 1.9 dci Grandtour - HR 17 DCO
+
ionik_e4
post 4 Mar 2011, 22:39
Post #100

Membru autentic

Ramane un mister bataia...dar mai e o smacherie,am condus trei solenze si zgomotele nu prea semanau...ce sa zic,l-am intrebat pe fostul proprietar daca se auzea inainte sa schimbe amortizoarele si mi-a zis ca nu se auzea bataia,ulterior aparand.S-a dus la reprezentanta i-a zis ca sunt bucsile puntii dar nu le aveau pe stoc,mi-a vandut-o mie ,m-am dus la aceeasi repezentanta si culmea imi zice nea ingineru' ca nu sunt bucsile si ca ar fii indicate amortizoarele pe ulei dar si ca este normala bataia..auziti voi:''normala'',dar daca ar fii pe fata ai zice ca nu ai nici o bucse montata pe masina ...Colegul de la care am luat masina mi-a dat si bucsile deci nu avea de ce sa minta,ne cunoastem de o viata...si acum intrebare:Daca schimb si bucsile si amortizoarele ce platesc degeaba? Apropo,cat te-a costat manopera la schimbarea bucsilor?

--------------------
+
chrisfire02
post 4 Mar 2011, 22:46
Post #101

Membru

From: Harghita

Da intradevar,nmare mister.Dupa cum spunem am schimbat azi bucsele puntii,tecile arcurilor si de vreo luna si ceva bucsele telescoapelor.Treaba e urmatoarea,dupa ce am facut aceste operatiuni totul era bn si frumos nu era nici o bataie.Surpriza,in seara asta iarasi a aparut o bataie dar de intensiate mai mica.Ma intreb ce o mai fi acuma?Un pret exact si corect nu ti-as putea spune,eventual sa intrebi tu la service.Eu,sincer iti spun I-am dat 20 lei.

--------------------
Renault Megane II 1.9 dci Grandtour - HR 17 DCO
+
ramsen
post 5 Mar 2011, 18:41
Post #102

My Solenza

cum spuneam si eu mai sus am descoperit si eu troncaneala de pe spate dreapta...era din amortizoare,dupa ce le-am inversat intre ele s-a mutat pe stinga troncaneala...asa ramine pina cind voi face rost de bani si cumpar Monroe pe ulei...

--------------------
+
belinosu
post 7 Mar 2011, 20:30
Post #103

Membru incepator

am schimbat si eu amortizoarele mele bilstein cel din stinga in dreapta si invers si surpriza bataia sa mutat din partea dreapta in partea stinga adica amortizoru din dreapta e problema ,intrebarea e de ce nu se simte la mina si e destul de tare cind il apesi .ATI AUZIT DE AMORTIZOARELE DE SOLENZA MARCA REKORD CI CA MADE IN FRANCE SI SUNT PE ULEI OARE SUNT BUNE ARE CINEVA NISTE PARERI DACA ARE CINEVA SINT LA 135-150 RON DEPINDE DE MAGAZIN IN ARAD

--------------------
dacia solenza 2004
+
ramsen
post 7 Mar 2011, 20:51
Post #104

My Solenza

pune MONROE ...nu te mai juca cu marcile astea necunoscute pentru noi...asa daca vrei fac astia de la ASAM amortizoare care abia le poti impinge tija,si cineva a spus ca a avut si s-au dus repede

--------------------
+
belinosu
post 7 Mar 2011, 21:13
Post #105

Membru incepator

--------------------
dacia solenza 2004
+
ramsen
post 7 Mar 2011, 21:20
Post #106

My Solenza

vezi ca aici la ce ai postat tu despre ei iti da si codul la amortizoare fata spate pentru solenza...ce sa zic nu stiu de astea...

--------------------
+
belinosu
post 8 Mar 2011, 21:22
Post #107

Membru incepator

am inteles de monroe ca cel mai bun pt solenza dar in arad nu are nimeni monroe pe ulei de solenza toti imi da ASAM,RECORD,BILSTEIN(zic ei ca e cel mai bun ), am mai sunat si in timisoara pe la ceva magazine de piese auto si nimeni nu are monroe pt solenza de aceea mam orientat catre record ca leam gasit aici la pret bun http://pieseauto.bizoo.ro/vanzare/956119/A...-bucati--Record cu transport acasa

--------------------
dacia solenza 2004
+
rratzoiusexos
post 8 Mar 2011, 21:41
Post #108

Membru autentic

QUOTE(chrisfire02 @ 4 Mar 2011, 22:46)
Da intradevar,nmare mister.Dupa cum spunem am schimbat azi bucsele puntii,tecile arcurilor si de vreo luna si ceva bucsele telescoapelor.Treaba e urmatoarea,dupa ce am facut aceste operatiuni totul era bn si frumos nu era nici o bataie.Surpriza,in seara asta iarasi a aparut o bataie dar de intensiate mai mica.Ma intreb ce o mai fi acuma?Un pret exact si corect nu ti-as putea spune,eventual sa intrebi tu la service.Eu,sincer iti spun I-am dat 20 lei.
*

cum se schimba bucsile de la puntea spate?cam cat cost aceste bucsi,cum arata si pe unde se gasesc in bucuresti?

--------------------
Dacia 1307/Solenza/Duster . - B-xx-xxx
+
ramsen
post 9 Mar 2011, 08:25
Post #109

My Solenza

ale mele au costat exact 10 lei amindoua...de schimbat se schimba cred usor...

Attached thumbnail(s)
bucsa_punte_slz.jpg ( Size: 208.07k ) Number of downloads: 558
bucsa_punte_slz_1.jpg ( Size: 161.38k ) Number of downloads: 560
bucsa_punte_slz_3.jpg ( Size: 216.3k ) Number of downloads: 557

--------------------
+
ionik_e4
post 12 Mar 2011, 12:37
Post #110

Membru autentic

Am schimbat amortizoarele spate bilstein pe gaz cu monroe pe ulei...A DISPARUT ZGOMOTUL...E LINISTE!!!! biggrin.gif

--------------------
+
ovidiu87
post 12 Mar 2011, 14:07
Post #111

Membru autentic

From: Resita

Puteam sa bag mana in foc ca amortizoarele erau biggrin.gif
Cat te au costat ?

--------------------
Dacia Solenza Rapsodie 2003 - Numar de Caras
"In aceasta lume nimic nu este sigur in afara de moarte si taxe"
+
ionik_e4
post 12 Mar 2011, 20:11
Post #112

Membru autentic

Amortizoarele le-am luat de la un baiat de pe forum cu 150 ron perechea...nu dau nume,ca nu mai conteaza dar cred ca nu au fost noi,cu toate ca al nostru coleg asta sustinea....cel putin asa mi-a zis mecanicul,si mi-a si aratat ca au fost montate...in fine...sa speram ca nu curg si nu am probleme pe viitor.Ideea cea mai importanta este ca s-a facut liniste si chiar daca ma lasa stiu care este cauza.Acum sincer,le-as lua pe toate 4 pe ulei si cred ca transformarea este una extraordinara.Concluzie:MONROE PE ULEI!!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

--------------------
+
ramsen
post 13 Mar 2011, 11:31
Post #113

My Solenza

eu stiu cum se simt pe o solenza amortizoarele MONROE pe ulei ca am condus una cu asa ceva si imi era drag cum se auzea cind dadeam prin gropi si denivelari cu ea...urmeaza sa le schimb si eu pe toate 4...

--------------------
+
ramsen
post 22 Apr 2011, 14:20
Post #114

My Solenza

URAAAA...am ajuns sa schimb amortizoarele spate cu altele MONROE pe ULEI...sint bestiale fratilor...am avut Bilstein pe gaz cu ulei si dupa 10.000 km sint deja varza...mai am pe fata sa le schimb

--------------------
+
ionik_e4
post 12 Oct 2011, 19:50
Post #115

Membru autentic

Salut baieti!Revin dupa ceva timp cu aceeasi problema.Acum 4 luni mi-am schimbat solenza cu o alta mai buna,zic eu.Merge belea masina,numai ca de vreo trei zile a reaparut bataia care o aveam pe cealalta solenza.Intrebare...o fii amortizor???Daca stie cineva si ma poate ajuta cu o pereche de monroe pe ulei spate fac cinste....ma refer in cazul in care este din alta localitate si imi poate trimite sau..nu stiu o alta varianta...v-as fii recunoscator.Sau poate a descoperit cineva o alta problema cu bataia spate

--------------------
+
hhd_0
post 12 Oct 2011, 20:27
Post #116

Membru

QUOTE(ionik_e4 @ 12 Oct 2011, 19:50)
Salut baieti!Revin dupa ceva timp cu aceeasi problema.Acum 4 luni mi-am schimbat solenza cu o alta mai buna,zic eu.Merge belea masina,numai ca de vreo trei zile a reaparut bataia care o aveam pe cealalta solenza.Intrebare...o fii amortizor???Daca stie cineva si ma poate ajuta cu o pereche de monroe pe ulei spate fac cinste....ma refer in cazul in care este din alta localitate si imi poate trimite sau..nu stiu o alta varianta...v-as fii recunoscator.Sau poate a descoperit cineva o alta problema cu bataia spate
*

Salut. Inainte sa te apuci sa schimbi piese intai verific-o pe un stand la ITP. Cu numai 30 de lei i-am facut test de amortizoare+frane . Se auzea bataie pe spate , dar te poti insela amarnic.

La mine avea joc grav un pivot pe stanga . Am schimbat ambii pivoti + rulmenti amortizoare fata ...si ghici ce... nu se mai aude nici un zgomot.

Amortizoare pe ulei doar BILSTEIN posibil sa mai gasesti. ( cred ca am scris corect)

Cele pe ulei sunt undeva la 1.2 mil bucata.

--------------------
Dacia Solenza 2004 - AG-38-RLR
+
ionik_e4
post 13 Oct 2011, 09:37
Post #117

Membru autentic

Stati un pic...sa nu ne intelegem gresit...mie imi bate spatele fata este absolut noua,dar si mai dubios e faptul ca amortizoarele spate au 4 luni..am factura.Ce dracu o fii???

--------------------
+
hhd_0
post 13 Oct 2011, 13:50
Post #118

Membru

QUOTE(ionik_e4 @ 13 Oct 2011, 09:37)
Stati un pic...sa nu ne intelegem gresit...mie imi bate spatele fata este absolut noua,dar si mai dubios e faptul ca amortizoarele spate au 4 luni..am factura.Ce dracu o fii???
*

Pai pe spate sunt mult mai putine piese. Verifica daca sunt ok mansoanele de la arcuri si bucsile amortizoarelor. . De asemenea verifica oalele ( nu alea de sarmale ).

In general zgomotele din spate provin de la haion. Are 2 tampoane de cauciuc si mai desfa-le putin ( porbagajul de va inchide mai greu dar va fii mai bine fixat ) Acele tampoane sunt ca niste suruburi groase de cauciuc si le desfiletezi cateva ture fiecare.

--------------------
Dacia Solenza 2004 - AG-38-RLR
+
ionik_e4
post 13 Oct 2011, 20:53
Post #119

Membru autentic

Sa-ti zic sincer am invatat solenza ca pe tatal nostru...referitor la portbagaj..am facut toate reglajele posibile,butoiasi,cheder nou,cui,incuietoare..toate.Eu tind sa cred ca bataile vin de undeva de sub masina,nu de la hayon..ce vroiam sa va intreb,se schimba bucsile de la amortizoare,ca am tot citi variante cu bucsi de brat de dacie...etc.?Eu totusi ma gandesc ca e din amortizoare ca daca urc 2 pasageri in spate e cam tacuta.Si inca ceva..nu merg amortizoare de pe alta masina?

--------------------
+
ionik_e4
post 16 Oct 2011, 13:21
Post #120

Membru autentic

Aseara am urcat masina pe rampa,si am constatat ca am 2 dintre tampoanele tobei pe jumatate rupte(nu atinge toba pe nicaieri,dar le voi schimba),si am fortat un pic amortizoarele spate la prinderile de pe punte unde am observat ca bucsile din cauciuc sunt dezlipite/rupte,nu stiu cum sa-i zic,de pe suportul metalic,dar fara a avea joc.Ca sa fiu mai explicit bucsa,data jos de pe amortizor,este formata dintr-un cilindru din cauciuc incadrat intre doua tuburi metalice...e,bucsa nu mai e lipita de acel metal..cam asta fiind singura neregula gasita pe spate,si care ar putea creea zgomote...si ca sa ma intelegeti mai bine,zgomotele se aud mai mult la denivelarile mici decat la cele mai adanci..si se aud ca si cum ai bate cu un ciocanel in podea.
Astept idei si sfaturi.

--------------------
+
5 Pages « < 2 3 4 5 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 15:21
Forum Renault