Cat cheltuiti din salar pe alimente?, Pe luna
![]() ![]() ![]() |
Cat cheltuiti din salar pe alimente?, Pe luna
J o h n n y |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 538 Joined: 12 April 05 From: Cluj ![]() |
|
||
--------------------
Ford Focus 2
TDCI
2005 Ghia 109 CP Simplicity is the ultimate sophistication!
|
|||
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
terifiant de mari
|
--------------------
/
/
/
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Mie-mi ajung doua zile de bautura.
![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojež
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Depinde si de zona tarii in care te afli ...
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.703 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Pe luna cred ca dau pe mancare intre 150 - 200 EUR. Si nu se pune nimic pe mine
![]() |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
VLADIautomobile |
![]()
|
![]() cu 1 passat in - Group: Members Posts: 159 Joined: 23 October 07 From: Timisoara ![]() |
Acum sunt putin off topic dar tocmai am venit din Germania si mie preturile mi s-au parut mai mari la majoritatea alimentelor, sucurilor in general, apei iar in fast food-uri nu mananci sub 5 euro. In afara de cafea, unele bauturi si unele produse, totul e mai scump la ei. Sa ma contrazica cineva
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1,5 DCI
2005
- TM 22 ZCH What the mind can conceive and believe, it can achieve!
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
In vremea-n care locuiam si lucram in Buc cheltuiam ashe:
- 60 de mii dimineata pe strudele si iaurt - 200 mii la amiaza ca mancam la scarbici - 100 mii seara p-o shaorma sau alta mizerie Adic-aproape de 400 de mii pe zi. Deci cam 10 mil/luna. Precizez ca prefer sa ma epilez cu ceara la oo decat sa gatesc, deci pentru alimentatia asta ieftina si mai ales "sanatoasa si echilibrata" imi asum toate meritele. Asa-mi trebe daca-s o putoare ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
mai econom 10 ron pe zi
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
ca o paranteza: carfur orhideea are cel mai mare profit din toata reteaua europeana a
![]() |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Esta ca pana sa nu fie iuresu asta cu supermarketurile, nu era asa evidenta cheltuiala?
Comoditatea se plateste. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
dintre Hypermarket-uri fac in general cumparaturi din Carrfoure (astept sa se deschida si cel din berceni) Cora pantelimon si auchan, in real nu am fost dar am vazut ca sa deschis si langa metro berceni (ma rog urmeaza), iar cand fac gratare optez mici de selgros
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
J o h n n y |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 538 Joined: 12 April 05 From: Cluj ![]() |
QUOTE(ady85btz @ 28 Mar 2008, 19:45) deci pana la urma in ro avem printre cele mai mari preturi la alimente, stiam bine in mod normal, cheltuielile cu alimentele ar trebui sa situeze pana in 35% din venitul lunar, in ro se depaseste 50% uneori ![]() |
--------------------
Ford Focus 2
TDCI
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
QUOTE(Johnny_Bravo @ 28 Mar 2008, 19:59) deci pana la urma in ro avem printre cele mai mari preturi la alimente, stiam bine in mod normal, cheltuielile cu alimentele ar trebui sa situeze pana in 35% din venitul lunar, in ro se depaseste 50% uneori ![]() de ex germania am fost recent si in danemarca au magazine Duty Free unde dai maxim 2 euro pe orice produs, eu odata la 2 saptamani sparg 4 - 5 milioane in cora si auchan + bonuri de masa |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
2 x bonuri de masa, deci 340 ron+inca vreo 1000 ron lunar, pentru 3 persoane, mi se pare enorm..dar asta e
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
In zona de Vest, pretuile la alimente sunt mai mari decat in alte zone din tara ... Am avut priteni din Ploiesti care cand au vazut preturile din Arad (la alimente) au ramas "masca". Au zis ca sunt mult mai mari ca in zona lor si ca si in alte zone ale tarii.
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
cin' te opreste sa mergi la Szeged?!
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
QUOTE(Johnny_Bravo @ 28 Mar 2008, 19:59) .....in mod normal, cheltuielile cu alimentele ar trebui sa situeze pana in 35% din venitul lunar, in ro se depaseste 50% uneori ![]() Nu e bine sa vorbesti in procente cat timp mancare se exprima in valoare aboluta. Adica, doi oameni mananca aproximativ aceeasi cantitate de mancare .. numai ca unul poate avea un salar de 1500 ron iar celalalt un salar de 10000 ron ... Crede-ma ca desi astia din media spun ca salariul mediu pe economie este nu stiu cum, daca te uiti strict la populatia urbana (adica cei care dau o groaza de bani pe alimente) ai sa vezi ca acel salariu mediu creste simtitor. |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
J o h n n y |
![]()
|
Da Liviu, manaca aceiasi cantitate de mancare insa nu de acelasi fel! Poate ca eu daca am venituri mai mari manac aceiasi cantitate, insa mai scumpa si mai de calitate fata de altcineva care are salarul min pe economie..... Ma refeream in medie, la o familie cu venituri medii, formata din 2-3 persoane; Stiu, statisticile pot fi sau nu relevante, depinde cum intorci problema Sunt convins ca noi in ro cheltuim mult mai mult din veniturile lunare pe alimente fata de o tara in europa de vest, unde probabil acolo oamenii isi cheltuie banii pe vacante, distractii sau altceva... asta poate avea mai multe motive printre care nivelul de trai si pretul bunurilor de larg consum |
--------------------
Ford Focus 2
TDCI
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
tmanbone |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 22 March 06 ![]() |
QUOTE(Johnny_Bravo @ 28 Mar 2008, 19:06) ....Daca mergi in SUA de exemplu cu 100 de usd iti umplii bine cosul, si numai cu chestii de calitate... Ma bag si eu in seama aiurea si imi cer scuze pentru asta. De obicei imi place sa lecturez. Dar n-am inteles ce ai vrut sa spui? Am petrecut o luna in US... si partea cu mancarea era cea mai rea... oriunde am fost, nimic n-avea gust, doar condimente... |
--------------------
Dacia / Opel -
1310 / Astra Caravan -
1991 / 2001
- --- / ---
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(×̯×)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE Cat cheltuiti din salar pe alimente? Pe luna Pe Luna deocamdata nu cheltui nimic pentru alimente. Pe Pamant e alta poveste ![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(Johnny_Bravo @ 28 Mar 2008, 21:16) Sunt convins ca noi in ro cheltuim mult mai mult din veniturile lunare pe alimente fata de o tara in europa de vest, unde probabil acolo oamenii isi cheltuie banii pe vacante, distractii sau altceva... asta poate avea mai multe motive printre care nivelul de trai si pretul bunurilor de larg consum Categoric. In mare parte, romanii, dupa ce-si iau salariul se gandesc ce pun pe masa, cat ii costa intretinerea, daca-si permit o toala noua... Abia la urma, daca le mai ramane ceva, se gandesc la distractie. In vest nu prea-i asa. Asta vara, la mare, venise un grup de pensionari francezi. Ma uitam la ei cat de veseli si lipsiti de griji erau, cum isi permiteau lejer sa-si satisfaca poftele prin cele mai scumpe carciumi si baruri, in comparatie cu multi romanasi de-ai nostrii care, salariati fiind, abia de-si permiteau o masa la "impinge tava" si o bere la pahar. Nici nu incape comparatie intre puterea de cumparare din Romania si cea din vest. In schimb, pretul alimentelor e sensibil egal. |
--------------------
ZAZ
Zaporojež
|
|
J o h n n y |
![]()
|
QUOTE(tmanbone @ 28 Mar 2008, 22:24) Ma bag si eu in seama aiurea si imi cer scuze pentru asta. De obicei imi place sa lecturez. Dar n-am inteles ce ai vrut sa spui? Am petrecut o luna in US... si partea cu mancarea era cea mai rea... oriunde am fost, nimic n-avea gust, doar condimente... Ma refeream la puterea de cumparare, ce cumperi acolo dintr-un supermarket cu 100 usd si ce cumperi de aici cu aceasi suma, cat timp iti ajung alimentele cumparate; si eu am stat cateva luni acolo si stiu cum e... Shush, bine ma, nota 10 !! ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Ford Focus 2
TDCI
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Cat cheltui?
Mult...MULT prea mult. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Pai..... boabele de matza sunt scumpe .
![]() |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
QUOTE(Johnny_Bravo @ 28 Mar 2008, 22:50) Ma refeream la puterea de cumparare, ce cumperi acolo dintr-un supermarket cu 100 usd si ce cumperi de aici cu aceasi suma, cat timp iti ajung alimentele cumparate; si eu am stat cateva luni acolo si stiu cum e... Pai stai. Puterea de cumparare nu presupune numai asta. De exemplu (cifre aleatorii), acolo cu 100$ cumperi 14kg de carne. Aici cumperi 15 sau 10. Dar acolo iti mai raman in buzunar macar 2-3000$, in timp ce aici iti mai raman 5-600$. |
--------------------
ZAZ
Zaporojež
|
|
tmanbone |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 22 March 06 ![]() |
QUOTE(Johnny_Bravo @ 28 Mar 2008, 22:50) Ma refeream la puterea de cumparare, ce cumperi acolo dintr-un supermarket cu 100 usd si ce cumperi de aici cu aceasi suma, cat timp iti ajung alimentele cumparate; si eu am stat cateva luni acolo si stiu cum e... QUOTE(Victoras2001 @ 28 Mar 2008, 23:00) Pai stai. Puterea de cumparare nu presupune numai asta. De exemplu (cifre aleatorii), acolo cu 100$ cumperi 14kg de carne. Aici cumperi 15 sau 10. Dar acolo iti mai raman in buzunar macar 2-3000$, in timp ce aici iti mai raman 5-600$. Sincer... n-as cumpara nimic de acolo, si as cumpara de aici, indiferent de puterea de cumparare... |
--------------------
Dacia / Opel -
1310 / Astra Caravan -
1991 / 2001
- --- / ---
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Cheltui mult, nici nu mai stiu cat, ca ma duc zilnic sau la doua zile sa iau cate ceva (am zis ca-i mai bine asa decat sa iau multe odata si apoi sa faca fluturasi).
Oricum, inca nu am raspunsul la intrebarea daca mancam ca sa traim sau traim ca sa mancam... |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
J o h n n y |
![]()
|
Nu ma refeream la cu cat ramai in buzunar ci pur si simplu CAT cumperi acolo si cat cumperi aici, dintr-un supermarket... si nu numai carne sau lapte sau fructe, ci cumparaturile obisnuite pentru o familie medie; trust me, cu 100 usd iti umplii bine cosul, si nu cu cele mai ieftine produse, stiu asta din proprie experienta
Ideea topicului e sa spuna fiecare cam cat cheltuie pe mancare, lunar... cred ca aici puteam fi toti de acord ca pur si simplu dam prea multi bani pe mancare, mai multi decat ar trebui in mod normal, mai mult decat alte tari.... ce nu e in regula atunci ? prea multi intermediari in comert? importam doar de unde e mai scump? taxe mari? producem scump? This post has been edited by Johnny_Bravo: 28 Mar 2008, 23:21 |
--------------------
Ford Focus 2
TDCI
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
QUOTE(tmanbone @ 28 Mar 2008, 21:24) Am petrecut o luna in US... si partea cu mancarea era cea mai rea... oriunde am fost, nimic n-avea gust, doar condimente... Am incercat si eu un porumb pentru fiert. Importat din State. Am salivat langa oala pana au fiert si apoi la prima muscatura nu mai gaseam punga de gunoi mai repede. Au un gust de chimicale de nu e adevarat. On topic: in vest cheltui cam 200 eur pe mancare. Cu 30-35 eur umplu binisor un carucior din ala. |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 20:44 |