Lanturi antiderapante
![]() ![]() ![]() |
Lanturi antiderapante
cosmin |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 4 June 03 From: Timisoara ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(SYL @ 21 Nov 2004, 13:34) "recomand un set de lanturi tip scaritZa " te referi la tipul simplu de lanturi ? E adevarat ca sunt mai ieftine, dar nu sunt asa eficente, in sensul ca nu impiedica deraparea in lateral a masinii. De aceea sunt mai bune cele "tip hexagonal", chiar daca sunt ceva mai scumpe. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
cosmin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 4 June 03 From: Timisoara ![]() |
Multumesc Klaus, am gasit si eu recomandarea asta insa as fi vrut "s-o aud" din gura unor membri mai experimentati de pe forum. De asemenea, alte pareri n-ar strica.
|
-------------------- |
|
litza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
Eu mi-am luat din cele tip scarita. Pe principiul ca sunt mai usor de montat si ca o sa le folosesc extrem de ocazional. Mai mult pt drumurile in afara orasului , munte, ski, in oras nu le port dupa mine. Nu prea e cazul la noi in TM de zapada abundenta.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|
Daddy |
![]()
|
![]() Membru discret Group: Members Posts: 494 Joined: 29 April 04 From: Bacau ![]() |
In general lanturile au rolul de a te ajuta intr-o situatie dificile, atunci cand ai ramas blocat in zapada, deci nu prea vad rolul/ explicatia cu deraparea laterala. Eu nu spun ca nu este adevarat, intradevar cu scaritele derapezi lateral dar nu trebuie sa dai banii pe alte ciudatenii doar pt acest fapt. Lanturile se pun in portbagaj cand se face un drum in afara localitatii , asa ca sa ai un element de siguranta si mai mult preventiv.
Oricum ele se folosesc o distanta scurta ( pot fi folosite si pe distante lungi ) deoarece ele au un efect devastator asupra suspensiei/directiei. Deci in concluzie , dupa parerea mea, este foarte bine sa le ei in portbagaj pe perioada iernii , dar nu se merita sa bagi bani multi in cine stie ce model sofisticat deoarece ele sunt folosite ocazional. |
--------------------
Dacia
1300 F
1972
- BC-93-MAX Daciile sunt ca femeile....cat ai bani sa bagi in ele merg bine...cand nu mai ai bani te lasa cand iti este lumea mai draga...
|
|
cosmin |
![]()
|
Mi-am luat Guard de la OMV. Erau cam cu 100k mai scumpe decat Scarita si erau hexagonale. Se monteaza usor.
Oricum, sper sa nu le folosesc niciodata ![]() Multumesc oricum de sugestii |
-------------------- |
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(Daddy @ 23 Dec 2004, 08:37) Oricum ele se folosesc o distanta scurta ( pot fi folosite si pe distante lungi ) deoarece ele au un efect devastator asupra suspensiei/directiei. Am inteles (mi s-a povestit o patanie) ca distrug si anvelopele; asa ca cel ce a patit-o si-a pregatit o pereche de roti cu anvelope mai vechi si cu lanturi gata montate; cind pleaca la drum cu probleme, le pune in portbagaj. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
litza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
Prima si ultima oara cand am fost cu un prieten si am avut nevoie de lanturi a fost la munte, incercand sa urce o panta. Dupa ce masina a inceput sa alunece incet la vale, ne-am hotarat sa punem lanturile. Nu cred ca e mai usor sa schimbi roata complet, decat sa pui lanturi pe ea, mai ales daca incerci asta in panta.
Daca mergi pe zapada cu viteza mica nu se distrug anvelopele. Daca se distrug, inseamna ca oricum erau pe duca. |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
Cib |
![]()
|
![]() fost posesor de Solenza Group: Members Posts: 493 Joined: 27 July 04 From: Iasi ![]() |
lanturile se folosesc doar atunci cand este zapada batuta. In alte conditii distrug cauciucuri, jante. In plus daca nu au in ce sa se infiga (de ex in gheata sau asfalt) impiedica inaintarea masinii si se rup. viteza maxima recomandata este daca nu ma insel aproximativ 50 km/ora
|
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
- B-43-ZGO, SV-02-SST Solenza... O masina buna! Pacat ca e facuta de romani.
nu ma cert cu nimeni, doar contrazic oamenii care spun tampenii |
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
QUOTE(cosmin @ 22 Dec 2004, 16:16) Multumesc Klaus, am gasit si eu recomandarea asta insa as fi vrut "s-o aud" din gura unor membri mai experimentati de pe forum. Adica ce vrei sa insinuezi ? ![]() Sa sti ca eu nu vb din auzite la coltul blocului, explicatia referitoare la superioritatea lanturilor tip hexagon fata de cele tip scarita am citit-o intr-o revista de specialitate ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
bunicu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 257 Joined: 12 September 04 ![]() |
salut. confirm cele spuse mai sus: lanturile nu se folosesc mult timp.
la mine in oras, in 2002, onor primaria nu a curatat strazile dupa ninsoare, a plouat apoi a venit inghet. am pus lanturile zilnic timp de o saptamina ca sa ma duc la servici. rezultat: a trebuit sa schimbat bieleta de directie si automat a trebuit sa fac si un bracaj. a sarit de milion toata distractia ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1
Estate 1,5 dci 101 CP comfort expression
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Lanturile se folosesc pe zapada (in general mai afanata) pe noroi in strat considerabil, dar pe polei, gheata, etc se folosesc anvelopele cu cuie.
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
Daddy |
![]()
|
![]() Membru discret Group: Members Posts: 494 Joined: 29 April 04 From: Bacau ![]() |
Dupa cum se prezinta iarna aceasta cred ca puteti sa inchideti topicul.
![]() |
--------------------
Dacia
1300 F
1972
- BC-93-MAX Daciile sunt ca femeile....cat ai bani sa bagi in ele merg bine...cand nu mai ai bani te lasa cand iti este lumea mai draga...
|
|
Al Cap0nE |
![]()
|
![]() Lex talionis Group: Members Posts: 407 Joined: 19 February 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
84
- KPN
|
|
Ionut_r2100 |
![]()
|
![]() Slow Mo Group: Members Posts: 87 Joined: 8 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Si io mi-am luat lanturi(tip scarita) si zapada..........sufletu
![]() ![]() |
--------------------
Opel Corsa
Enjoy 1.3 CDTi Black Saphirre
2007
- B-x8-AIM
|
|
romulus |
![]()
|
![]() membru fost posesor de Dacie Group: Members Posts: 460 Joined: 11 January 05 From: Targu Mures ![]() |
Daca nu ti-ai luat inca, ia-ti dar nu scarita. dai un ban in plus da merita. Iarna abia acum incepe
![]() |
--------------------
Daewoo
Cielo
1997
- MS 06 BCL pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
|
|
whitesorcerer12 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 667 Joined: 15 February 04 From: Bucuresti ![]() |
cauciucurile cu cuie erau cumva interzise??
![]() |
--------------------
MEGANE
BICORP 115 CP RENAULT MEGANE BICORP, 1,6, 16V, 115 CP,192KMH
FULL OPTIONS |
|
SYL |
![]()
|
A mai fost un topic in care s-a discutat despre asta. Concluzia era ca sunt permise anvelopele cu tinte (deci cuiele acelea mici care ies 1-2 mm maxim din anvelopa) si sunt interzise cele cu cuie lungi (cativa cm) ca la raliu.
Cum spuneam si in topicul respectiv, acum cativa ani la TV lua intreviu unui sef de la AND si spunea ca in RO e permisa folosirea anvelopelor cu cuie (deci cele cu tinte) in perioada noiembrie-martie. |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Am primit un set de lanturi misto, de Mercedes (din cele care se dau cand cumperi masina germana), care se prind cu un cerc in spatele rotii, usor. Am in trusa si o funie, si scule Mercedes, sper sa nu am nevoie sa folosesc lanturile, dar eu circul si in afara...
Cineva zicea mai sus ca nu merita investiti in lanturi bune, dar eu zic ca viata e mai importanta, si le cumperi odata in viata (speri sa nu se rupa). |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
Ciombe |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 368 Joined: 9 January 04 From: Arad ![]() |
Interesant ce ziceti voi despre lanturi...
![]() Io pana acum nu am avut nevoie de ele, tocmai pt ca folosesc cauciucuri de iarna cu profil extrem de agresiv! Si cei care ma stiu sunt martori, ma bag acolo unde e zapada mai mare ![]() ![]() ![]() Numai bine! |
--------------------
Oltena 12 TRS,
Dacia 1304 Papuc
- B-83-JJJ, AR-30-JJJ
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Am si eu o intrebare. Unde se pun lanturile: pe fata, pe spate sau ambele?
Stiu ca cauciucurile mai putin uzate se recomanda pe spate. |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
Ant |
![]()
|
![]() Utilizator resuscitat Group: Members Posts: 358 Joined: 21 June 04 From: Bucuresti ![]() |
incearca sa le pui pe rotile din fata.
![]() |
--------------------
Opel
Vectra
2005 cu remorca
- B .. AIT Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Pe rotile motoare (la Dacia, in fata). La masini cu tractiune integrala, in fata.
|
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
Ciombe |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 368 Joined: 9 January 04 From: Arad ![]() |
QUOTE Stiu ca cauciucurile mai putin uzate se recomanda pe spate CORECT!! Pe bune! Chestia asta am vazut-o prima data intr-un service la nemti! Era acolo si o explicatie legata de pierderea aderentei la curbe. Degeaba mergi cu cauciucuri nou-noute pe fata, daca cele de pe spate sunt tocite! La o curba mai agresiva, spatele are tendinta sa rupa aderenta inaintea rotilor din fata - la majoritatea masinilor fata e mai grea decat spatele si are oricum o aderenta crescuta. Chiar daca ai tractiune pe fata, cauciucurile cele mai bune se vor pune pe PUNTEA SPATE nu asa cum am invatat noi pe timpul lui ceasca! Cine nu ma crede n-are decat sa testeze acum cat e zapada, dupa aia mai vorbim ![]() Lanturile se pun pe rotile motoare! |
--------------------
Oltena 12 TRS,
Dacia 1304 Papuc
- B-83-JJJ, AR-30-JJJ
|
|
Lucian123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 240 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Ciombe @ 31 Jan 2005, 15:19) EXACT. Subscriu la ce spune, din experienta si din teorie. Ideal e ca toate sa aiba aceeasi uzura si sa fie schimbate inainte cu mult timp sa ajunga la limita legala de uzura. This post has been edited by Lucian123: 31 Jan 2005, 15:19 |
--------------------
DACIA LOGAN
Laureate 1.4 Rosu
- B40XXX
|
|
tunderbird |
![]()
|
![]() tunzator de iarba & atacator de integritatzuri Group: Members Posts: 3.193 Joined: 26 October 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Ciombe @ 31 Jan 2005, 14:19) CORECT!! Pe bune! Chestia asta am vazut-o prima data intr-un service la nemti! Era acolo si o explicatie legata de pierderea aderentei la curbe. Degeaba mergi cu cauciucuri nou-noute pe fata, daca cele de pe spate sunt tocite! La o curba mai agresiva, spatele are tendinta sa rupa aderenta inaintea rotilor din fata - la majoritatea masinilor fata e mai grea decat spatele si are oricum o aderenta crescuta. Chiar daca ai tractiune pe fata, cauciucurile cele mai bune se vor pune pe PUNTEA SPATE nu asa cum am invatat noi pe timpul lui ceasca! Cine nu ma crede n-are decat sa testeze acum cat e zapada, dupa aia mai vorbim ![]() Lanturile se pun pe rotile motoare! Asa este! Explicatia asta a aparut afisata mai nou, si in service-urile roti mai serioase de pe la noi. Eu am un clio symbol de serviciu la care am cauciucuri de iarna. Stratul de zapada virgin, de aprox. 40 cm nu mi-a permis sa ies. Mi-am luat repede niste lanturi de la peco si le-am pus. Poate nu ma credeti, dar parca era buldozer, in spatele meu beneficiau si altii cu dacia. Zapada era afanata..... daca era inghetata, probabil ramaneam suspendat. Nu ma asteptam, mai ales ca masina are garda la sol destul de mica. |
--------------------
Dacia
Dacia
1100 - '69, '70 ; 1300 - '70,'81 ; 1310cli - 2000
- B 13 ABC Renault Twingo 1,2 16V - 2001
Renault Laguna Concorde 1,6 16V - 1999 Cocoșul e mai frumos ca vulturul, numai că nu poate zbura! (N. Iorga) |
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Toti soferii pe timp de iarna ar trebui sa aibe un set de lanturi in portbagaj . Cel mai mult imi place cand pe viscol pleaca la drum unii si cand raman inzapeziti striga la autoritatile care nu au curatat soselele , cand de fapt cu niste lanturi antiderapante ar fii circulat cu succes.
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
lanturile se pot monta fara sa dai jos roata? sau cum ? ca eu le-am pus pe roata ...si am prins acolo in spatele rotii carligu ala cat de strans s-a putut, dar dupa ce am mers cam 5 m lantu` a inceput sa cada si sa stea prost pe roata..
deci cum se monteaza? ![]() |
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
stefan19 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 15 September 04 From: Constanta ![]() |
In primul rand trebuia sa citesti instructiunile,,,,daca au existat
Lanturile se pun fara sa dai roata jos. De montat se face asa: se desfasoara lantul si se introduce sub roata, sufa metalica se prinde (are o ureche) in spatele rotii, iar partea de stangere (lant cu clichet sau ce-o fi) pe fata rotii. Sa dai capacele jos daca ai, altfel le strici. Le montezi cand nu mai poti trece prin zapada, nu prea merg la gheata, in nici un caz sa nu mergi cu ele pe asfalt curat ... |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- CT-XX-STE
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 14:36 |