Solenza Clima VS Matiz E AC+300 $ cass +centralizata
![]() ![]() ![]() |
Solenza Clima VS Matiz E AC+300 $ cass +centralizata
zalmoxis |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Banned Posts: 57 Joined: 25 March 03 ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
cel mai bine e sa iti faci publice parerile, pentru ca aici toti avem pareri. certitudini in auto nu prea exista.
|
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
chris |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 15 April 03 From: Oradea ![]() |
Salut tuturor!
Vazand ca sunteti interesati de problema Solenza vs. Matiz, si dat fiind ca in familie le am pe amandoua, am sa incerc sa fiu cat mai obiectiv si sa-mi dau cu parerea. Am luat-o inaintea lui Alecu, dar sigur 2 pareri o sa va ajute mai mult decat una - sunt curios ce zice si el. ![]() Din pacate pretul apropiat ne face sa le privim relativ la fel. Totusi, sunt masini din clase diferite. E foarte important. 1. Confort. Categoric Matiz e mult mai ergonomic, se vede efortul constructorilor de a face o masina confortabila. Toate sunt mai mici, dar mai bine gandite. Scaunele fata sunt net superioare. SLZ le are mult prea moi si fara sustinere laterala - cam obositoare la drum lung. Inchiderea centralizata cu telecomanda + un radio-cass performant + tapiterie velur + geamuri electrice (la clima/scala) + suspensie excelenta sunt un plus de confort categoric la SLZ. Spatii de depozitare - mai rar la Matiz. SLZ in schimb in dreapta are 3 comapartimente excelente: pe/in/sub bord. Zgomotul la rulare: Avantaj SLZ. La Matiz motorul e galagios la turatie, si daca ai ghinionul sa primesti anvelope Montana... sa fii sanatos! Au galagie la rulare mai mare. (dupa cum mi-au spus si mie altii) 2. Conducere SLZ are o directie asistata excelent, schimbator viteze foarte precis si usor. Cu toate ca suspensia pare foarte moale sta excelent pe drum. E greu sa o aduci la limita. Mi se pare excelenta. Dupa ce ai condus SLZ ti se pare ca Matiz are o directie foarte greoaie. Cu toate astea e precisa la ambele. La Matiz mi se par bune scaunele (stai infipt bine in ele daca nu esti prea mare ![]() Suspensia.. hmm... tare ciudata. E tare. Sta bine in viraje daca drumul nu are denivelari. In schimb daca sunt denivelari...huhuu... cam obositor. Trebuie sa-ti placa sa te joci cu asa ceva. Gropile mari nu sunt absorbite deloc bine - le simti pana in stomac. ![]() La franare (prin reviste auto - AMS) ambele se lauda cu ceva peste 40 m de la 100km/h. Cu niste cauciucuri Montana pe Matiz am avut senzatia ca nu prea e capabil de asa ceva, dar asta e doar parerea mea. In schimb Dacia te infinge in parbriz, mai ales ca pedala de frana e foarte foarte usoara (trebuie sa te obisnuiesti cu ea). Bordul e foarte simplu si accesibil la ambele. De observat faptul ca pe timp de noapte la SLZ se vad foarte prost indicatoarele ceasurilor. Motoarele. Clar si fara dubiu este mai bun la SLZ. Cuplul mare obtinut la turatii destul de mici te face sa simti ca motorul ala e in stare de sarcina pe care o are. In oras e sprinten, iar afara, daca stii sa scoti din el ce stie e perfect. La Matiz e mai silentios la turatii foarte mici, e foarte sprinten in oras (daca nu ai multi in masina), in schimb afara, la peste 100km/h i-ti vine sa te impushti. Nici consumul nu e mic la viteza asta. 3. Siguranta. Slava Domnului nu le-am incercat ![]() Matiz se lauda cu bare anti-intruziune, etc etc dar sincer ma simt mai safe in Dacia. Sorry, dar aici nu pot comenta. 4. Calitatea fabricatiei. Aici sunt sigur ca toti o sa ziceti ca Dacia e nashpa. Eh, e si da si nu. Atentia la detaliu e clar mai buna la Matiz. Usile ![]() Totusi materialele folosite mie mi se par mai sanatoase la SLZ. Spatiile dintre elementele caroseriei sunt in continuare mari, inegale uneori, dar eu zic ca sunt neglijabile. Nu pot sa comentez foarte mult aici, e legat si de fiabilitate, asta o sa spunem peste 1-2 ani. Nu am patit nimic serios la nici una, toate au functionat perfect de la inceput. Am urcat in ea si am plecat pur si simplu. 5. Economie. Pretul de achizitie desi e ceva mai mic la Matiz, nu uitati ca nu are ABSOLUT nimic optional pe ea. Asta inseama: tableta portbagaj, finitii pe usa portbagajului, oglinda in parasolar, sistem audio, antena. Vreau sa spun ca inclusiv numele firmei si a modelului lipsesc in spate. ![]() ![]() La consum, fiind cu ambele in rodaj am mers finutz si am scos consumuri foarte bune. Matiz consuma ceva mai putin, dar aici mai am o observatie: Matiz e excelent daca nu ai greutate mare pe masina si daca nu vrei sa mergi repede. Mai exact daca esti un om calm si daca-ti iubesti masina o sa-ti dea un motiv in plus s-o iubesti. ![]() Reversul medaliei - daca tragi de ea, mai ales cu 4 oameni in masina vei fi surprins sa observi ca are un consum de BMW. ![]() ![]() Per total, eu zic ca fiecare e buna la locul ei. Pt. drumuri mai lungi, cu greutate in masina, pt. spatiu mai mare si un plus de confort as alege Solenza. Pt. doua persoane tinere, cu bani mai putini, care totusi au nevoie de o masina buna Matiz e excelent. Nu uitati de garantia ceva mai mare la Matiz. Apropos: acei 3 ani garantie la Matiz sunt 2 + un an garantie pe ANUMITE COMPONENTE care includ cele mai importante componente din mecanica masinii, dar categoric nu toata masina. E important. Ok. Sper ca am fost de ajutor. E parerea mea, poate prea critica, dar sper eu obiectiva. Sunt foarte curios ce parere are Alecu despre ale lui masini. ![]() ![]() Sanatate! |
-------------------- |
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
asa da explicatie , multumim si ramanem datori , parerea mea este ca topic closed - fiecare masina este buna pentru treaba ei !!! sigura asemanare este pretul de achizitie !!! oarecum ...
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
SpeedyGonzales |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 7 June 03 ![]() |
Matiz: 0-100 km/h 17s (sursa http://www.daewooauto.ro/modele/matiz/tehnic.php)
Solenza: 0-100 km/h 13,1s (sursa http://www.masini.ro/?newtip&marca=13&mode...l=453&tip=2584) ![]() Nu am, dar planuiesc sa iau o Solenza Scala (1 luna, doua). Am avut Berlina Li (0-100 km/h 22s ![]() |
-------------------- |
|
Letto |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 21 June 03 From: Bucuresti ![]() |
AM FOST EXACT IN ACEEASI DILEMA PINA IERI CIND M-AM HOTARIT PENTRU SOLENZA ( ASTA DUPA CE AM VAZUT CA DIFERENTA LA CONSUM NU E NICI MACAR DE UN LITRU ).N-AM FAMILIE , NU CAR BAGAJE DA' CIND IES DIN ORAS NU VREAU SA MERG CU MAXIM 100 SI SA MA FERESC DE TIRURI.ORICIT AI ZICE TU MINIM O DATA PE AN TOT IESI (LA UN MUNTE SAU LA MARE) SI MAI E O CHESTIE : O MAI CONDUCE SI PRIETENA MEA SI DACA-MI SPARGE BAIA DE ULEI AM PUS-O. BAFTA ORICUM!!
![]() |
-------------------- |
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Am vazut sambata in Metro Otopeni niste Matiz-uri de vanzare. Un Matiz E, dar cu trapa automata Webasto era 4900 EUR. Sa fie sanatosi! Pe ce sa dau atatia bani? Nu avea servodirectie, geamuri electrice, inchidere centralizata, aer conditionat, casetofon, bare vopsite, proiectoare etc. A, si inca o faza nashpa. Daca vrei sa iti pui casetofon trebuie sa iti schimbi fetele usilor fata, ca nu au locas de boxe.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
auziti, matizul are teava de esapament? dupa mine aia e buna daca avea si o placa de condesare si pe teava sa iasa apa nu fum.
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
SpeedyGonzales |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 7 June 03 ![]() |
Baieti pe data de 24.06.2003 am schimbat arcuri pe fata la un tico si nu am avut nevoie de presa , o singura persoana a comprimat arcul... ce de rahat...
agh... si set motor schimbat la 55000 km. Un pretin d'alu' Gonzales ![]() |
-------------------- |
|
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Baieti pe data de 24.06.2003 am schimbat arcuri pe fata la un tico si nu am avut nevoie de presa , o singura persoana a comprimat arcul... ce de cenzurat...
agh... si set motor schimbat la 55000 km. Un pretin d'alu' Gonzales ![]() nu stiu cine a mers cu tico ala de au trebuit schimbate toate la 55.000 dar i am avut Tico din 1997 pana in 2003 si am mers 58.000 si se comporta exemplar. era ca nou!!! e adevarat ca amortizoarele pe spate acum ar fi trebuit schimbate dar......a aparut SLZ si pa pa Tico ![]() |
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
- WTX galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional ! |
|
cosad |
![]()
|
![]() service advice Group: Members Posts: 137 Joined: 21 August 05 ![]() |
eu folosesc matizul ca breloc la cheile de la solenza
|
--------------------
dacia
solenza
- B-**-***
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
|
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
faniqa2003 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 18 July 05 From: Bucuresti ![]() |
javascript:add_smilie(":ad sub masa:") javascript:add_smilie(":ad sub masa:")
|
--------------------
Renault
Symbol
2010, 1,5 DCi, Best
- B 999 FAN
|
|
jhr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 276 Joined: 23 March 03 From: Bucuresti ![]() |
si eu le-am avut pe amandoua-de fapt matizul il mai avem, il conduce sotia-e pentru ea, nu pentru noi, bagi 2 cartoane de apa si s-a terminat portbagajul-nu am pomenit de lada de bere pentru ca nu incape, ca de altfel nici un geamantan mai marisor.e lenesa,zgomotoasa si la 130 zici ca zbori.cu toate acestea e masina perfecta pentru nevasta.
|
--------------------
AUDI
A6
2006,2.7 TDI QUATTRO, 180 CP TIPTRONIC
- bo1xxx www.horiaroman.com
|
|
greieras |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 9 December 04 From: St. Louis, Missouri ![]() |
|
--------------------
Chevy
Lumina
- AIV-5987
|
|
adrians |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 17 July 06 ![]() |
oare ce si-o fi luat?
|
--------------------
solenza
scala
2003
|
|
tony-s |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 465 Joined: 24 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Logan ?
![]() |
--------------------
Chevrolet
Lacetti 1.4
2007
|
|
Liv05 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 29 October 05 From: Arad ![]() |
Haideti sa incepem sa dam argumente pro solenza omului
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Opel
Astra Sedan 1,7 cdti
2008, Enjoy
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Daca nu ne spune ce masina si-a luat, propun sa i se dea un warn baban ca ne-a facut sa stam trei ani in suspans! Pai unde se crede aici?
![]() |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
jhr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 276 Joined: 23 March 03 From: Bucuresti ![]() |
cred ca nu mai e cazul sa repet ce am spus mai sus, dar matizul e o gluma ca masina pentru un barbat.cand ma dadeam jos din solenza si urcam in matiz mi se parea ca m-am urcat intr-un scuter manet din ala cu cutie de carat prajituri, de culoare albastra, daca ati prins asa ceva in copilaria voastra.....o fi economica etc, dar nu are zvac de loc si ca masina de familie e varza...bine, cunosc un tip de 120 kg cu o nevasta de 85kg care merg in concediu cu matizul, dar asta e problema lor.daca e s-o compari cu solenza nu suporta comparatie, asta ca masina de familie... pentru nevasta este insa absolut perfecta, sau pentru comis-voiajorii care vand tampoane si pixuri prin oras...
|
--------------------
AUDI
A6
2006,2.7 TDI QUATTRO, 180 CP TIPTRONIC
- bo1xxx www.horiaroman.com
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 17:09 |