DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Solenza Clima VS Matiz E AC+300 $ cass +centralizata

zalmoxis
post 4 Jun 2003, 17:35
Post #31

Membru incepator

Group: Banned

si pe mine ma intereseaza....si kiar ti-as fi recunoscator!.....cu (foarte) mult bine si urari!.....

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AlexV
post 4 Jun 2003, 22:10
Post #32

Admin?

Group: Admin
From: Bucuresti

cel mai bine e sa iti faci publice parerile, pentru ca aici toti avem pareri. certitudini in auto nu prea exista.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
chris
post 13 Jun 2003, 21:08
Post #33

Membru incepator

Group: Members
From: Oradea

Salut tuturor!

Vazand ca sunteti interesati de problema Solenza vs. Matiz, si dat fiind ca in familie le am pe amandoua, am sa incerc sa fiu cat mai obiectiv si sa-mi dau cu parerea. Am luat-o inaintea lui Alecu, dar sigur 2 pareri o sa va ajute mai mult decat una - sunt curios ce zice si el. smile.gif

Din pacate pretul apropiat ne face sa le privim relativ la fel. Totusi, sunt masini din clase diferite. E foarte important.

1. Confort.
Categoric Matiz e mult mai ergonomic, se vede efortul constructorilor de a face o masina confortabila. Toate sunt mai mici, dar mai bine gandite. Scaunele fata sunt net superioare.
SLZ le are mult prea moi si fara sustinere laterala - cam obositoare la drum lung.
Inchiderea centralizata cu telecomanda + un radio-cass performant + tapiterie velur + geamuri electrice (la clima/scala) + suspensie excelenta sunt un plus de confort categoric la SLZ.
Spatii de depozitare - mai rar la Matiz. SLZ in schimb in dreapta are 3 comapartimente excelente: pe/in/sub bord.

Zgomotul la rulare: Avantaj SLZ.
La Matiz motorul e galagios la turatie, si daca ai ghinionul sa primesti anvelope Montana... sa fii sanatos! Au galagie la rulare mai mare. (dupa cum mi-au spus si mie altii)

2. Conducere
SLZ are o directie asistata excelent, schimbator viteze foarte precis si usor. Cu toate ca suspensia pare foarte moale sta excelent pe drum. E greu sa o aduci la limita. Mi se pare excelenta.

Dupa ce ai condus SLZ ti se pare ca Matiz are o directie foarte greoaie. Cu toate astea e precisa la ambele.

La Matiz mi se par bune scaunele (stai infipt bine in ele daca nu esti prea mare smile.gif ), iar schimbatorul de viteze, desi nu foarte precis merge foarte usor. Mi se pare excelent pt. mainile finutze si micute ale unei femei.
Suspensia.. hmm... tare ciudata. E tare. Sta bine in viraje daca drumul nu are denivelari. In schimb daca sunt denivelari...huhuu... cam obositor. Trebuie sa-ti placa sa te joci cu asa ceva. Gropile mari nu sunt absorbite deloc bine - le simti pana in stomac. smile.gif

La franare (prin reviste auto - AMS) ambele se lauda cu ceva peste 40 m de la 100km/h. Cu niste cauciucuri Montana pe Matiz am avut senzatia ca nu prea e capabil de asa ceva, dar asta e doar parerea mea. In schimb Dacia te infinge in parbriz, mai ales ca pedala de frana e foarte foarte usoara (trebuie sa te obisnuiesti cu ea).

Bordul e foarte simplu si accesibil la ambele. De observat faptul ca pe timp de noapte la SLZ se vad foarte prost indicatoarele ceasurilor.

Motoarele. Clar si fara dubiu este mai bun la SLZ. Cuplul mare obtinut la turatii destul de mici te face sa simti ca motorul ala e in stare de sarcina pe care o are. In oras e sprinten, iar afara, daca stii sa scoti din el ce stie e perfect.
La Matiz e mai silentios la turatii foarte mici, e foarte sprinten in oras (daca nu ai multi in masina), in schimb afara, la peste 100km/h i-ti vine sa te impushti. Nici consumul nu e mic la viteza asta.

3. Siguranta. Slava Domnului nu le-am incercat laugh.gif
Matiz se lauda cu bare anti-intruziune, etc etc dar sincer ma simt mai safe in Dacia. Sorry, dar aici nu pot comenta.

4. Calitatea fabricatiei. Aici sunt sigur ca toti o sa ziceti ca Dacia e nashpa. Eh, e si da si nu.
Atentia la detaliu e clar mai buna la Matiz. Usile smile.gif mult discutatele usi, sunt net superioare la Matiz.
Totusi materialele folosite mie mi se par mai sanatoase la SLZ.
Spatiile dintre elementele caroseriei sunt in continuare mari, inegale uneori, dar eu zic ca sunt neglijabile.
Nu pot sa comentez foarte mult aici, e legat si de fiabilitate, asta o sa spunem peste 1-2 ani.
Nu am patit nimic serios la nici una, toate au functionat perfect de la inceput. Am urcat in ea si am plecat pur si simplu.

5. Economie.
Pretul de achizitie desi e ceva mai mic la Matiz, nu uitati ca nu are ABSOLUT nimic optional pe ea. Asta inseama: tableta portbagaj, finitii pe usa portbagajului, oglinda in parasolar, sistem audio, antena. Vreau sa spun ca inclusiv numele firmei si a modelului lipsesc in spate. laugh.gif Uitati-va pe strada si convingeti-va daca nu va vine a crede. laugh.gif

La consum, fiind cu ambele in rodaj am mers finutz si am scos consumuri foarte bune. Matiz consuma ceva mai putin, dar aici mai am o observatie: Matiz e excelent daca nu ai greutate mare pe masina si daca nu vrei sa mergi repede. Mai exact daca esti un om calm si daca-ti iubesti masina o sa-ti dea un motiv in plus s-o iubesti. smile.gif
Reversul medaliei - daca tragi de ea, mai ales cu 4 oameni in masina vei fi surprins sa observi ca are un consum de BMW. smile.gif Treci de 8l/100km la drum intins de nu-ti vine sa crezi. Am patit asta cu alt Matiz mai demult. smile.gif

Per total, eu zic ca fiecare e buna la locul ei.
Pt. drumuri mai lungi, cu greutate in masina, pt. spatiu mai mare si un plus de confort as alege Solenza.
Pt. doua persoane tinere, cu bani mai putini, care totusi au nevoie de o masina buna Matiz e excelent.
Nu uitati de garantia ceva mai mare la Matiz. Apropos: acei 3 ani garantie la Matiz sunt 2 + un an garantie pe ANUMITE COMPONENTE care includ cele mai importante componente din mecanica masinii, dar categoric nu toata masina. E important.

Ok. Sper ca am fost de ajutor. E parerea mea, poate prea critica, dar sper eu obiectiva. Sunt foarte curios ce parere are Alecu despre ale lui masini. laugh.gif laugh.gif

Sanatate!

--------------------
+
GeorgeB
post 14 Jun 2003, 00:42
Post #34

the 7 stars of Pleiades constellation

asa da explicatie , multumim si ramanem datori , parerea mea este ca topic closed - fiecare masina este buna pentru treaba ei !!! sigura asemanare este pretul de achizitie !!! oarecum ...

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
SpeedyGonzales
post 22 Jun 2003, 18:02
Post #35

Membru incepator

Matiz: 0-100 km/h 17s (sursa http://www.daewooauto.ro/modele/matiz/tehnic.php)
Solenza: 0-100 km/h 13,1s (sursa http://www.masini.ro/?newtip&marca=13&mode...l=453&tip=2584)

124.gif
Nu am, dar planuiesc sa iau o Solenza Scala (1 luna, doua). Am avut Berlina Li (0-100 km/h 22s 173.gif - verificat cu cronometru', mi-e rushine).

--------------------
+
Letto
post 22 Jun 2003, 18:31
Post #36

Membru incepator

AM FOST EXACT IN ACEEASI DILEMA PINA IERI CIND M-AM HOTARIT PENTRU SOLENZA ( ASTA DUPA CE AM VAZUT CA DIFERENTA LA CONSUM NU E NICI MACAR DE UN LITRU ).N-AM FAMILIE , NU CAR BAGAJE DA' CIND IES DIN ORAS NU VREAU SA MERG CU MAXIM 100 SI SA MA FERESC DE TIRURI.ORICIT AI ZICE TU MINIM O DATA PE AN TOT IESI (LA UN MUNTE SAU LA MARE) SI MAI E O CHESTIE : O MAI CONDUCE SI PRIETENA MEA SI DACA-MI SPARGE BAIA DE ULEI AM PUS-O. BAFTA ORICUM!! up.gif

--------------------
+
bogdan_o
post 24 Jun 2003, 09:39
Post #37

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Am vazut sambata in Metro Otopeni niste Matiz-uri de vanzare. Un Matiz E, dar cu trapa automata Webasto era 4900 EUR. Sa fie sanatosi! Pe ce sa dau atatia bani? Nu avea servodirectie, geamuri electrice, inchidere centralizata, aer conditionat, casetofon, bare vopsite, proiectoare etc. A, si inca o faza nashpa. Daca vrei sa iti pui casetofon trebuie sa iti schimbi fetele usilor fata, ca nu au locas de boxe.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
AlexV
post 24 Jun 2003, 21:41
Post #38

Admin?

Group: Admin

auziti, matizul are teava de esapament? dupa mine aia e buna daca avea si o placa de condesare si pe teava sa iasa apa nu fum. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
SpeedyGonzales
post 25 Jun 2003, 21:02
Post #39

Membru incepator

Baieti pe data de 24.06.2003 am schimbat arcuri pe fata la un tico si nu am avut nevoie de presa , o singura persoana a comprimat arcul... ce de rahat...
agh... si set motor schimbat la 55000 km.

Un pretin d'alu' Gonzales 168.gif

--------------------
+
aviasol
post 26 Jun 2003, 07:14
Post #40

Membru autentic

Baieti pe data de 24.06.2003 am schimbat arcuri pe fata la un tico si nu am avut nevoie de presa , o singura persoana a comprimat arcul... ce de cenzurat...
agh... si set motor schimbat la 55000 km.

Un pretin d'alu' Gonzales  168.gif

nu stiu cine a mers cu tico ala de au trebuit schimbate toate la 55.000 dar i am avut Tico din 1997 pana in 2003 si am mers 58.000 si se comporta exemplar. era ca nou!!! e adevarat ca amortizoarele pe spate acum ar fi trebuit schimbate dar......a aparut SLZ si pa pa Tico biggrin.gif dar sa stiti ca io am fost super multzumit de el (cel putzin pana am vazut pozele alea cu tico ala zdrobit in Timisoara :shock: )

--------------------
VW GOLF V 1.9 TDI 2006 - WTX
galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional !
+
cosad
post 29 Jan 2006, 15:24
Post #41

service advice

eu folosesc matizul ca breloc la cheile de la solenza

--------------------
dacia solenza - B-**-***
+
Valentine
post 29 Jan 2006, 22:33
Post #42

Old Timer

From: California

QUOTE(cosad @ 29 Jan 2006, 15:24)
eu folosesc matizul ca breloc la cheile de la solenza
*

Tu nu ai observat ca au trecut 3 ani de la discutia cu pricina?!! blink.gif

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
marius80_eugen
post 29 Jan 2006, 23:36
Post #43

Membru autentic

radmasa.gif

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
faniqa2003
post 31 Jan 2006, 10:33
Post #44

Membru incepator

javascript:add_smilie(":ad sub masa:") javascript:add_smilie(":ad sub masa:")

--------------------
Renault Symbol 2010, 1,5 DCi, Best - B 999 FAN
+
jhr
post 31 Jan 2006, 17:25
Post #45

Membru autentic

si eu le-am avut pe amandoua-de fapt matizul il mai avem, il conduce sotia-e pentru ea, nu pentru noi, bagi 2 cartoane de apa si s-a terminat portbagajul-nu am pomenit de lada de bere pentru ca nu incape, ca de altfel nici un geamantan mai marisor.e lenesa,zgomotoasa si la 130 zici ca zbori.cu toate acestea e masina perfecta pentru nevasta.

--------------------
AUDI A6 2006,2.7 TDI QUATTRO, 180 CP TIPTRONIC - bo1xxx
www.horiaroman.com
+
greieras
post 1 Feb 2006, 19:49
Post #46

Membru incepator

From: St. Louis, Missouri

QUOTE(DSops @ 27 May 2003, 01:44)
Probabil ca te-ai hotarat sau poate ai si cumparat masina, dar raspunsuri vei mai primi cativa ani de aici inainte. Asa e pe forum...

*

Mare adevar... biggrin.gif

--------------------
Chevy Lumina - AIV-5987
+
adrians
post 17 Jul 2006, 13:02
Post #47

Membru incepator

oare ce si-o fi luat?

--------------------
solenza scala 2003
+
tony-s
post 17 Jul 2006, 13:36
Post #48

Membru autentic

Group: Banned
From: Cluj-Napoca

Logan ? radmasa.gif

--------------------
Chevrolet Lacetti 1.4 2007
+
Liv05
post 30 Aug 2006, 19:33
Post #49

Membru

From: Arad

Haideti sa incepem sa dam argumente pro solenza omului biggrin.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
Opel Astra Sedan 1,7 cdti 2008, Enjoy
+
prody
post 30 Aug 2006, 19:51
Post #50

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

Daca nu ne spune ce masina si-a luat, propun sa i se dea un warn baban ca ne-a facut sa stam trei ani in suspans! Pai unde se crede aici? tongue.gif

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
jhr
post 31 Aug 2006, 10:10
Post #51

Membru autentic

cred ca nu mai e cazul sa repet ce am spus mai sus, dar matizul e o gluma ca masina pentru un barbat.cand ma dadeam jos din solenza si urcam in matiz mi se parea ca m-am urcat intr-un scuter manet din ala cu cutie de carat prajituri, de culoare albastra, daca ati prins asa ceva in copilaria voastra.....o fi economica etc, dar nu are zvac de loc si ca masina de familie e varza...bine, cunosc un tip de 120 kg cu o nevasta de 85kg care merg in concediu cu matizul, dar asta e problema lor.daca e s-o compari cu solenza nu suporta comparatie, asta ca masina de familie... pentru nevasta este insa absolut perfecta, sau pentru comis-voiajorii care vand tampoane si pixuri prin oras...

--------------------
AUDI A6 2006,2.7 TDI QUATTRO, 180 CP TIPTRONIC - bo1xxx
www.horiaroman.com
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 17:09
Forum Renault