Filtru praf/polen, cum, de unde si cat?
![]() ![]() ![]() |
Filtru praf/polen, cum, de unde si cat?
wrcristi |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 267 Joined: 11 December 06 From: pitesti ![]() |
|
||
--------------------
xxx
xxx
xxx
|
|||
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 31 Jul 2008, 20:56) Posibil. Am spus perceptia mea. Oricum dupa parerea mea acel filtru de sub bord (constructia lui) nu cred ca are cum sa retina tot. La mai toate masinutele cu filtru de polen "de la mama lui" acesta este etansat prin garnitura. Aerul trece curat sau deloc. La noi acel filtru e...plastic pe plastic. Practic praful adera la filtru (din care cauza, cele de hartie sunt mult mai putin eficiente decat cel de origine). Cand filtrul e saturat apare si praful, la locul lui, pe bord. P.S. Astept pietrele ![]() L.E. Chiar ma intreb daca Clio 3 sau Modus nu are o garnitura, ceva, in aeroterma unde infigi filtrul! This post has been edited by adiya: 31 Jul 2008, 22:30 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
fnp |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 446 Joined: 5 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Principalul avantaj al filtrului din aeroterma fata de cel de sub stergatoare este ca pe cel din aeroterma i-l schimbi in 5 minute lejer. Eu am in aeroterma si l-am schimbat pana acum de trei ori (la fiecare 10.000km). Era murdar rau. Cred ca ar trebui schimbat pe la 7.000km.
|
--------------------
Dacia Logan
MCV 1.5 DCI 70CP
2007 Laureate + ABS
- B
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(adiya @ 31 Jul 2008, 23:27) L.E. Chiar ma intreb daca Clio 3 sau Modus nu are o garnitura, ceva, in aeroterma unde infigi filtrul! Pai cine te impiedica sa pui un burete cu autoadeziv in jurul filtrului .... |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Nimeni dar nu asta era ideea. Ma intrebam daca asa e si de la mama lui, adica pe masini prevazute din fabrica cu acest tip de filtru, fara nicio garnitura.
This post has been edited by adiya: 1 Aug 2008, 17:24 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
wrcristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 267 Joined: 11 December 06 From: pitesti ![]() |
5 minute cu oprirea motorului si deschiderea usii
decat apesi pe siguranta de clipsare si l-ai dat jos |
--------------------
xxx
xxx
xxx
|
|
adiya |
![]()
|
asa si?
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
wrcristi |
![]()
|
si schimbi ce te doare
![]() parca la solenza desfaceai un surubel,trageai un capac si puneai elementul la locul lui;eu nu am vazut nici o garnitura de cauciuc |
--------------------
xxx
xxx
xxx
|
|
adiya |
![]()
|
Dar nu ma doare absolut nimic. Cred ca ai citit printre randuri. Stiu cum se schimba un asemenea filtru. Il tot schimb de ceva ani...multumesc de sfat.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
wrcristi |
![]()
|
scuze,daca puneam cuvantul intre " " adica "doare" intelegeai sensul?
nu se facea referire la durere fizica poate cel cu referinta 77 01 062 227-pieces d'origine, nu este chiar de origine(pe care il folosesc eu de ceva timp) bafta! |
--------------------
xxx
xxx
xxx
|
|
adiya |
![]()
|
Atunci pune si la mine ghilimele sa intelegi ca raspunsul era pe acelasi ton.
Cat despre filtru, daca nu esti sigur (ironie!), poate ar trebui sa citesti postul 224 al acestui subiect si sa te convingi. Cu aceasta ocazie poate dai un plus la reputatie userului datorita caruia ai acum filtru pe masina. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
wrcristi |
![]()
|
stiu de glume si ironice si ne-
probabil ca lucrezi aproape de proiecte si nu as vrea sa te contrazic nu cred ca este necesar sa folosesti o bormasina cand totul se rezolva in 20 min direct pe auto |
--------------------
xxx
xxx
xxx
|
|
adiya |
![]()
|
Intre timp s-a mai perfectionat lumea da' totusi ramane dreptul de autor!
This post has been edited by adiya: 4 Aug 2008, 21:10 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
wrcristi |
![]()
|
da ai dreptate incepand cu 09 sept 2004
|
--------------------
xxx
xxx
xxx
|
|
Tundra9431 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 19 February 07 From: Arad ![]() |
E cineva din Arad care a pus filtru de habitaclu polen/praf și mă poate ajuta mine?
|
--------------------
Dacia
LOGAN Ambition 1.6 MPI
2007 Ambition 1.6 MPI
- AR 23 BLF Tundra9431[COLOR=gray]
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
cine vrea sa-si monteze filtru de praf si polen pe raza judetului arges ii pot ajuta eu.
|
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
IRONICK |
![]()
|
Dintre cei ca si-au montat minunatul filtru cu carbon de la Zero Pollution, s-a uitat cineva la sensul de trecere al aerului prin elementul filtrant? Are o margine la interior care trebuie sa etanseze la trecerea aerului ...
This post has been edited by IRONICK: 11 Aug 2008, 16:32 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
despre ce e vorba? mai exact? eu l-am montat cu clema de prindere in jos.
|
--------------------
ford
focus
2007
|
|
IRONICK |
![]()
|
O sa pun mai pe seara poze mai clare cu filtrul si o sa fac niste teste sa vedem daca filtreaza altceva in afara de praf ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
m-am gandit si eu ca s-ar putea sa nu filtreze altceva decat praf, daca faci u teste ar fi mai bine.aaaa si carbonul asta la ce ar ajuta? sa nu mai intre tot felul de mirosuri sau ce?
This post has been edited by bogdan_90: 11 Aug 2008, 16:35 |
--------------------
ford
focus
2007
|
|
Corbu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 763 Joined: 6 August 05 From: Canada ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 11 Aug 2008, 16:31) O sa pun mai pe seara poze mai clare cu filtrul si o sa fac niste teste sa vedem daca filtreaza altceva in afara de praf ... Il am eu pe masina de o luna si ceva. Nu filtreaza mirosuri, cel putin nu mi se pare, tot ce e afara trece si inauntru. Sau o fi filtrand el ceva, numai ca nu se simte. Nu am umblat sa vad cum arata, am lipit marginea cu scoth, la mine scapa destul aer pe margine. This post has been edited by Corbu': 11 Aug 2008, 16:38 |
--------------------
-------
-------
------- Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
bogdan_90 |
![]()
|
eu l-am prins in suruburi ,clema aia a lui am rupto. acum nu scpa aer decat pe treapta 4 si atunci foarte putin.
|
--------------------
ford
focus
2007
|
|
IRONICK |
![]()
|
Sa nu mai zic de faptul ca nu prea este flexibil la montare ... cu mari sanse de rupere
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
nu se rupe dar eu l-am scos si l-am bagat de prea multe ori si sta stramb. nu stiu de ce dar am impresia ca in interior unde vine el montat ramane spatiu si trece aer pe langa el. am dreptate?
|
--------------------
ford
focus
2007
|
|
Corbu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 763 Joined: 6 August 05 From: Canada ![]() |
Cu grija ca intra, usor si apasat
![]() Oricum merita fata de cel by Renault, e la jumatate de pret si cu asta am mai putin praf pe bord. Ce vreti mai mult, cumva vre-un Phase 2 fara posibilitate de montare filtru polen? |
--------------------
-------
-------
------- Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
IRONICK |
![]()
|
La cat de rigide sunt marginile, eu cred ca da. Ala de origine mi s-a parut ca filtreaza cel mai bine (ma refer la ala "pufos").
This post has been edited by IRONICK: 11 Aug 2008, 16:45 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
si cati km sa il tin? 10.000? am auzit ca daca nu e schimbat la timp creste consumul de carburant, e adevarat?
|
--------------------
ford
focus
2007
|
|
Mihai R |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 17 May 06 ![]() |
@bogdan_90: Am impresia ca e vorba de filtrul de aer ... nu de polen. Adica ala de iti filtreaza aeru de-l "inghite" motorul. Nu are nici o legatura filtrul de polen cu consumul de carburant ... decat daca te gandesti ca pe acolo acum ii opune rezistenta aerului deci per total masina isi pierde din aerodinamica si consuma mai mult ... NOT ...
|
--------------------
Ford
Focus
Iunie 2008 Trend+OPTIONALE 1.6L 16v
- B xx xxx
|
|
Marso |
![]()
|
![]() ***Membru*** Group: Members Posts: 547 Joined: 1 September 06 From: Bu***esti ![]() |
eu nu sunt multumit de niciun filtru de habitaclu...am incercat prima data o petarda ieftina din targ care nu filtra bine deloc...dupa aceea l'am inlocuit cu un maan...dar tot nemultumit sunt...daca sterg aeratoarele de praf...in maxim 2 zile praful e la loc... aveam mai putin praf in masina cand foloseam filtrul de la gura de admisie a aerotermei
![]() ![]() |
--------------------
Logan
Laureate 1.6 MPI
2006 Gri Perla + GPL Renault Megane Privilege 1.6 16V Bleu
MCV Laureate 1.5 DCI 2007 Gri Platine |
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Cat de prost sa fie un filtru sa patesti asta din cauza lui? Trebuie sa cauti in alta parte deficienta, aici precis e vorba de o neetansare...
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 15:40 |