Filtru praf/polen, cum, de unde si cat?
![]() ![]() ![]() |
Filtru praf/polen, cum, de unde si cat?
Lithium13 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 25 December 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
1.4 mpi Preferance
- BT 01 xxx
|
|||
moshu_59 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 133 Joined: 21 May 05 ![]() |
100/200 (mm), raza la colturi 20mm
|
--------------------
Dacia
Logan
- VS 04 LCC
|
|
A_L_E_X |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 13 June 04 From: Constanta ![]() |
In manualul de service de la logan apare si filtrul de habitaclu. Cine are asa ceva sa se uite la capitolul referitor la instalatia de aer conditionat. Atasez imaginea respectiva.
This post has been edited by A_L_E_X: 17 Apr 2006, 22:04 Attached thumbnail(s) aeroterma.jpg ( Size: 166.77k ) Number of downloads: 6465 |
--------------------
Dacia
Logan Preferance 1.4
- CT-XX-XXX
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Apare da' nu rasare...
Parerea mea este ca manualul a fost realizat dupa alt manual in franceza, ceva, de la o alta masina Renault, si a scapat la corectura |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
AMZ |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Members Posts: 2.439 Joined: 13 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Astazi am primit coletul prin Posta de la mosu_59, super rapida expeditie, arata super filtrul, mi-am confectionat si niste scule cf. model prezentat , mai trebuie sa-mi fac putin curaj si rost de un pic de timp liber ca sa il montez.
O sa incerc sa fac si ceva poze la montaj! |
--------------------
Renault
Renault Grand Scenic 3.1.6 Dci 130 HP.
2011
- B.XXX.AMZ
|
|
liviu_canja |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 144 Joined: 19 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Zilele trecute cand a plouat mi s-e aburea masina ingrozitor... singura solutie pe care am gasit-o ca sa nu se abureasca a fost sa dau drumul aerului conditionat... Nu mi se intampla asta inainte de a avea filtrul... sau poate ca mi se pare mie... o sa il dau astazi jos sa vad daca se mai intampla... mai ales ca au zis astia ca vin iarasi ploi.
|
--------------------
Dacia
Logan 2004
- B-46-MDY
|
|
modream |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 142 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
s-ar putea ca filtrul sa retina putina umiditate, dar oricum cand ploua e umezeala in aer si se abureste masina... anul trecut, de cand a inceput vremea mai calda de prin mai-iunie dimineata numai cu aerul conditionat trebuia sa merg, altfel se abureau geamurile... si nu aveam filtrul ala
|
--------------------
Logan
Opel Astra H
1.9 cdti 190 CP
- B-94-MMT
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.558 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
modream și liviu_canja, înainte de a da drumul la AC, ați încercat să trimiteți aer cald către parbriz și geamurile laterale, cu ventilatorul pe treapta 2/3 și (eventual) să închideți recircularea?
Că la mine dacă fac asta aburirea dispare în 10 secunde... Și asta se întâmplă cu și fără filtru! |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
A_L_E_X |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 13 June 04 From: Constanta ![]() |
Si totusi aeroterma seamana izbitor de mult cu cea de pe logan. Daca va uitati cu atentie se vede panoul de control (acela de unde se regleaza viteza ventilatorului). De asemenea se vede si aeratorul pentru picioarele pasagerului (nu stiu cum se numeste). Oricum este prea ciudat sa greseasca tocmai manualul de service. Ar mai ramane sa greseasca si cuplurile de strangere la diverse suruburi. Oricum, dupa parerea mea se vede destul de clar locul acela dreptunghiular de care se vorbea mai sus si care ar trebui taiat.
|
--------------------
Dacia
Logan Preferance 1.4
- CT-XX-XXX
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Daca tot ai cautat in documentatie . . . incearca si Modus, Micra si Clio3.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Pai locul exista si fizic (de altfel am mentionat tocmai pe pagina anterioara exact acest lucru; si tot pe pagina anterioara este mentionat si cu ce aeroterma de pe gama renault seamana si cam ce filtru s-ar potrivi).
Eu recomand sa cititi tot topicul, nu numai ultima pagina, ca poate sunt si alte informatii in topice... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
A_L_E_X |
![]()
|
O sa incerc sa iau si manualele de la clio si modus. Din pacate sunt destul de greu de gasit. Si pe cel de logan l-am obtinut destul de greu. Am vazut pe forumul reno un topic in care se descria procedura de montare a filtrului pe megane. Poate baietii din targ se pun pe treaba si ne fac si noua un filtru special de logan.
|
--------------------
Dacia
Logan Preferance 1.4
- CT-XX-XXX
|
|
AMZ |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Members Posts: 2.439 Joined: 13 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Am reusit si eu sa montez acel filtru, nu este mare filozofie, astept sa vad rezultate!
Attached thumbnail(s) DSC06653.JPG ( Size: 138.81k ) Number of downloads: 10308 DSC06649.JPG ( Size: 149.41k ) Number of downloads: 9155 |
--------------------
Renault
Renault Grand Scenic 3.1.6 Dci 130 HP.
2011
- B.XXX.AMZ
|
|
klaus |
![]()
|
Am montat filtru de habitaclu...
Nu am folosit filtru de Modus, care e prea scump, ci am folosit filtru de clio 3 (cod 77 01 062 227) Acesta este capacul ce acopera locasul fitrului habitaclu IMG_2050_resize.jpg ( Size: 73.22k ) Number of downloads: 49929 L-am "taiat" cu bormasina (gaura langa gaura) si apoi cu o panza de bomfaier IMG_2233_resize.jpg ( Size: 66.76k ) Number of downloads: 74350 . Dupa a urmat fasonarea, cu o piatra pe bormasina (efect minim), cu o raspila (efect mai bun) si apoi cu o pila, pentru finisaj Acesta este filtru, care se baga intai cu partea superioara in locas IMG_2221_resize.jpg ( Size: 53.01k ) Number of downloads: 70289 Filtru este subtire - este de fapt un filtru (subtire) de hota pe o tesatura (caroiaj) de plastic IMG_2226_crop.jpg ( Size: 56.47k ) Number of downloads: 4860 . Introducerea filtrului in locas IMG_2242_resize.jpg ( Size: 67.36k ) Number of downloads: 63785 Si starea finala IMG_2245_crop.jpg ( Size: 77.01k ) Number of downloads: 57712 Avand in vedere iluminarea dificila in zona, am folosit o solutie High-tech de ultima generatie ![]() Cu ocazia asta am constata ca temerile mele erau nefondate (ca nu exista spatiu in fata filtrului pentru curentul de aer) De fapt exista chiar format un culoar pentru circuitul de aer din fata filtrului. In mod sigur acel loc a fost gandit special pentru filtru de habitaclu. Multumesc pe aceasta cale celor care au mentionat informatia ca se poate pune filtru de habitaclu de Modus (juristul2000 si pedrovl). PS: dupa operatiunea de taiere si fasonare raman inauntru carcasei resturi si spane de plastic. Cum e destul de dificil de facut curatenie acolo, eu am inchis aeratoarele , am dat aeroterma pe aer spre aeratoare, si am dat drumul la aer pe treapta 4. Cum aeratoarele erau inchise, aerul a iesit pe la capacul decupat, si a scos cu ocazia asta si resturile din zona. Insa tot trebuie curatat un pic resturile care sunt la baza vaporizatorului, si care nu ies cu fluxul de aer. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
sorel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 17 December 04 ![]() |
Klaus, felicitari! Sa vedem acum cati din posesorii de Logan vor urma aceasta cale.
|
--------------------
dacia
Supernova
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Interesant...
Si filtrul de Clio 3 cat costa? |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Asta da filtru ! Celalalt facut artizanal si montat la orificiul de sub parbriz pare a fi prea dens si are si suprafata mult mai mica. Cred ca acolo ar merge o sita sa nu intre frunze sau insecte si jos filtrul montat de Klaus.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
juristul2000 |
![]()
|
![]() "Membru 20 cm record" Group: Members Posts: 793 Joined: 6 October 05 From: Oradea ![]() |
Felicitari Klaus si la mai mare.Un Paste Fericit la toata lumea si Hristos a inviat
|
--------------------
logan
dacia
Laurate 2005
- AR-07-RZV 20% warn permanent!!!
decat sa...... mai bine nu!!!! NU, da spaga!!! |
|
collinro2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 457 Joined: 22 August 04 From: Iasi ![]() |
Klaus, pot sa te intreb in ce pozitie (a corpului...) ai lucrat? Eu, la pusul insonorizant pedalier (bineinteles ca nu aveam gauri pentru braduti
![]() |
--------------------
renault
megane 2.2
2006 1,5dCi 80CP
- IS-05-GP? We are what we repeatedly do; al naibii de adevarat...
|
|
klaus |
![]()
|
Pt. Gogu: filtru de clio 3 e cca. 80 RON oficial, la dealeri (service-uri)
Pt. Collinro2: operatiunea s-a efectuat cu toate scaunele la locul lor (desi cred ca e chiar f. buna ideea cu scosul scaunului), cu picioarele pe sus, cu cel drept "agatat" de tetiera soferului (pentru a ajuta la efectuarea manevrelor). Asa sunt eu mai contorsionist ![]() Am fost nevoit sa scot buretele pe care il indesasem in spatele torpedoului si deasupra lui (pentru insonorizare), ca ma incurca la introducerea filtrului. Cu aceasta ocazie am observat ca se poate ajunge (prin spatele torpedoului) la firul de antena de pe tubulatura de aer, care se poate "prinde" de tub cu niste powertape sau izolir band (bine, nu lipit in jurul tubulaturii, ci local in zona de contact al firului. Am bifat si operatiunea asta. Daca totusi nu o puteti efectua, macar puteti incerca rotirea bridei de prindere a firului antenei de tubulatura de aer, pentru a o tensiona mai mult. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
vsebas |
![]()
|
![]() spawn Group: Members Posts: 297 Joined: 29 July 05 From: Timisoara ![]() |
Am si eu 2 intrebari pentru Klaus:
1. plasticul care trebuie decupat pentru filtru este grso si casant? se poate taia cu un cutter ca sa nu am resturi in instalatie sau se sparge (sau se rupe lama ala cutter ?) 2. daca pun si acest filtru mai merita tinut si celalalt de la gura de aer de sub stergatoare ( ca eu tocmai l-am montat) ? nu astept un raspuns cu titlu de adevar universal, parerea ta personala este suficienta pentru mine Multumesc |
--------------------
Dacia
Duster 1.5 dci, / ex Logan 1.6 MPI 2005 Ambition
/ 2012, Laureate
- TM People are simply not predictable
|
|
klaus |
![]()
|
Plasticul care acopera gaura este gros, nu poate fi taiat cu cutitul (am incercat cu briceagul, care tb sa taie mai bine ca un cutter, si nu se poate). Nu este casant, dar e suficient de gros.
Ref la cel de la gaura de admisie, eu cred ca voi monta o plasa de tantari, cu scopul de a nu intra frunze si alte bazaconii la aeroterma. Attached thumbnail(s) IMG_2251_crop.jpg ( Size: 43.1k ) Number of downloads: 3947 IMG_2253_crop.jpg ( Size: 59.91k ) Number of downloads: 2869 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
bassfreak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 897 Joined: 29 August 04 From: Bucuresti ![]() |
oare pentru ce sunt cele doua cercuri cu doua ridicaturi hexagonale de pe plasticul de decupat ?!
|
--------------------
Dacia
Logan
2004 Ambiance Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
|
|
gonty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 23 March 03 From: Iasi ![]() |
QUOTE(klaus @ 25 Apr 2006, 00:12) Plasticul care acopera gaura este gros, nu poate fi taiat cu cutitul (am incercat cu briceagul, care tb sa taie mai bine ca un cutter, si nu se poate). Nu este casant, dar e suficient de gros. Nu-mi dau seama prea bine care ar fi spatiul de lucru. Cred ca totusi ar fi posibila taierea acelui capac cu ajutorul unui fierastrau pendular. Oricum, la vara (mai exact peste 5 saptamani cand termin orele cu studentii) ma voi ocupa si eu de acest aspect (oricum aveam de gand sa scot scaunele si mocheta sa vad cum arata podeaua de aluband ![]() Multumim Klauss pentru informatii (ca intotdeauna, foarte utile) ![]() |
--------------------
Citroen
C4 2.0 HDI
2007, SX Pack
- IS96DEA
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Daca nu merge cu fierastraul pendular - nu stiu daca incape acolo - se poate incerca numai cu pinza de la fierastrau.
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
maxiK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 346 Joined: 10 May 05 ![]() |
QUOTE(klaus @ 24 Apr 2006, 22:12) Ref la cel de la gaura de admisie, eu cred ca voi monta o plasa de tantari, cu scopul de a nu intra frunze si alte bazaconii la aeroterma. felicitari klaus! in weehend ma apuc si eu de treaba. referitor la plasa de tantari: aceasta se poate monta foarte usor direct pe grila de plastic (asa cum a montat un user pasla) |
--------------------
dacia
logan laureate1.6
- B 37 KNH
|
|
Smeagol |
![]()
|
![]() Membru ... Group: Members Posts: 238 Joined: 18 November 05 From: Timisoara ![]() |
@Klaus:
Felicitari, mi-ai luat-o inainte. Si eu aveam aceleasi intentii, sa folosesc un filtru de Modus. Initial voiam sa demontez bordul pentru un mai bun acces. Acum cred ca voi ataca problema direct: pentru a decupa acel orificiu cred ca voi folosi ciocanul de lipit. Incerc sa fac o scula care se monteaza in varf la ciocanul de lipit si poti pune acolo o lama de cutter. Avantajul ar fi ca nu te chinui prea mult cu taiatul si finisarea va lua mai putin. @Klaus: Ceva probleme pana acum ? Debitul de aer este OK ? |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2006, 1.6 MPI
- TM 10 ??? "Ai grija ce-ti doresti. S-ar putea sa capeti."
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Pentru cei din Bucuresti, filtre de polen de Clio III gasiti la Auto Marcu's, 76 roni.
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
klaus |
![]()
|
QUOTE(Smeagol @ 26 Apr 2006, 11:03) Nici o problema, debitul e ca inainte.De altfel am mai zis si mai sus, avantajul unui astfel de filtru dupa ventilator este ca nu reduce debitul de aer, caci acesta este fortat de ventilator sa treaca. La cel amplasat inaintea ventilatorului, cat aer trece prin filtru, atata trece. Mai greu cu fortarea |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
modream |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 142 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
mai nasol e cat costa... plus ca nu stiu daca se poate refolosi...
|
--------------------
Logan
Opel Astra H
1.9 cdti 190 CP
- B-94-MMT
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 15:42 |