DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

13 Pages « < 8 9 10 11 12 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> SMURD Bucuresti, feedback

Sony
post 15 Aug 2008, 15:46
Post #271

Membru autentic

Group: Members
From: Ban Land

Io tot nu inteleg ce vrea Pinocchio pe acest topic! Femei mature? Si nu are bani pentru ele?

Buratino, lasa pe altii sa interpreteze cifrele ca tu nu ai chiar nici-o legatura cu ele! Io zic sa impingi brancardele alea ca mor pacientii pe ele in timp ce tu esti ocupat sa demonstrezi ca sunteti complexati!

Io stiu ca marcu si-a dorit toata viata sa impinga brancarda la SMURD si sa se plimbe cu elicopterele alea frumoase si rosii. Da' nu e vina noastra ca a primit un sut in fund cand a mers la Arafat cu C.V-ul in varf de bat. Din pacate pentru el, unele servicii au nevoie de oameni competenti. Asa ca el sta bine la ambulanta. Sta... radmasa.gif

323128_0806_smurd.jpg

This post has been edited by Sony: 15 Aug 2008, 15:56

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marcu28
post 15 Aug 2008, 16:02
Post #272

Oamenii cu adevarat competenti au plecat afara...unii se multumesc cu un combinezon frumos si laude in ziare...altii mai vor si bani !! Asa ca , fiecare si-a ales locul potrivit...

--------------------
Peugeot 307 hdi 2006
+
lulu-gl
post 15 Aug 2008, 16:02
Post #273

Membru cu greieri...si reputatie proasta

From: Galati City

eu propun ca nea marcu, sa-si deschida un topic separat despre ambulanta, si sa elogieze munca celor de acolo, pana nu mai poate...
SMURD-ul e cu multe clase (nu de tren) peste ambulanta, asa ca lasa-ne, lasa-ne..

--------------------
Dacia Logan Berlina 2007 1.4 ABS Plus - GL-XX-XXX
greieri fara numar, fara numar.....si la masina, si la "mansarda"
+
Sony
post 15 Aug 2008, 16:03
Post #274

Membru autentic

QUOTE(marcu28 @ 15 Aug 2008, 17:02)
Oamenii cu adevarat competenti au plecat afara...
*

Lasa ca poate pleci si tu cand te faci mare! Pana atunci papa tot grisuletu'!

--------------------
+
marcu28
post 15 Aug 2008, 16:04
Post #275

Nici nu ai idee cate CV-uri ale medicilor SMURD sunt pe site-urile de profil ( angajari )...

--------------------
Peugeot 307 hdi 2006
+
Sony
post 15 Aug 2008, 16:05
Post #276

Membru autentic

QUOTE(lulu-gl @ 15 Aug 2008, 17:02)
SMURD-ul e cu multe clase (nu de tren) peste ambulanta
*

Vad ca n-ai inteles nimic! Ambulanta e mai competenta pentru ca a plecat afara... din localitate. Da' ei ie saraci si n-are combinezoane d-alea frumoase si reporteri care sa le ia interviuri! Ca reporterii ie platiti de Arafat care este. Adica nu este... de la ambulanta.

15 Aug 2008, 17:06:
QUOTE(marcu28 @ 15 Aug 2008, 17:04)
Nici nu ai idee cate CV-uri ale medicilor SMURD sunt pe site-urile  de profil ( angajari )...
*

Asa o fi, dar din pacate tu nu ai un C.V. de medic si nu vei avea niciodata! wink.gif

This post has been edited by Sony: 15 Aug 2008, 16:06

--------------------
+
lulu-gl
post 15 Aug 2008, 16:07
Post #277

Membru cu greieri...si reputatie proasta

From: Galati City

corrrrrect....tomea culpa icon_mrgreen.gif

--------------------
Dacia Logan Berlina 2007 1.4 ABS Plus - GL-XX-XXX
greieri fara numar, fara numar.....si la masina, si la "mansarda"
+
FireChief
post 19 Aug 2008, 17:56
Post #278

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

From: Bucuresti

Peste 5.000 de interventii ale echipajelor SMURD, de la infiintarea serviciului din Capitala

Raluca Mitroi

Echipajele SMURD Bucuresti au intervenit la peste 5.000 de cazuri, in cele trei luni de la inaugurarea serviciului, timpul mediu de raspuns la solicitari fiind sub sapte minute, a declarat, marti, purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Catalin Eftene.
Ambulantele, autospecialele de descarcerare si elicopterul SMURD au intervenit, in perioada 15 mai-15 august, la 5.309 cazuri, cele mai multe fiind interventiile ambulantelor, la 4.867 de cazuri.
Cele mai multe solicitari au fost primite pentru persoane cazute in strada, in stare de inconstienta, la persoane cu probleme respiratorii, la accidente rutiere, la persoane cu plagi taiate, intoxicatii, hemoragii, cu hipoglicemie si la accidente de munca.
Serviciul SMURD functioneaza in mai multe puncte strategice ale substatiilor de pompieri, cu 16 ambulante dotate cu echipament de ultima generatie, din care 13 de prim-ajutor si trei de terapie intensiva.
Ambulantele au fost repartizate la substatii de pompieri, respectiv Pieptanari, Morarilor, Expozitiei, Mihai Voda, Pache Protopopescu, Grozavesti, Vitan, Damaroaia, Baneasa, Aparatorii Patriei, A2 (Chimistilor), 13 Septembrie, Fundeni, Pacii si Bujoreni.

Pentru orice situatie vizand o problema de sanatate, bucurestenii sunt sfatuiti sa sune la numarul unic de urgenta 112. Odata primit apelul in dispeceratul ISU, acesta va fi receptionat si de dispeceratul de pompieri-SMURD si de Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti (SAMB). In functie de gravitatea cazului, pleaca o masina SMURD sau una a ambulantei. De asemenea, in functie de caz, poate fi trimis si un echipaj de pompieri. Mai mult, un caz la care a ajuns o masina a SAMB poate fi preluat de un echipaj SMURD daca necesita o interventie speciala.

Azi 19.08.2008

sursa-REALITATEA ROMANEASCA

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
+
marcu28
post 19 Aug 2008, 19:40
Post #279

Matematica arata o medie de 3,4 interventii pe zi pentru un echipaj SMURD . Nu stiu cum este aceasta medie in comparatie cu cea a ambulantei , dar pentru un serviciu de urgenta nou cred ca este o medie buna . In acest calcul intra si insotirea masinilor de stins incedii la interventie , sau ea reprezinta doar cazuri de urgenta pura ? In orice caz , felicitari pentru implicarea personala si mult succes !!

--------------------
Peugeot 307 hdi 2006
+
tarzy
post 19 Aug 2008, 20:26
Post #280

aroist

QUOTE(FireChief @ 19 Aug 2008, 17:56)
Peste 5.000 de interventii ale echipajelor SMURD, de la infiintarea serviciului din Capitala

.................. Mai mult, un caz la care a ajuns o masina a SAMB poate fi preluat de un echipaj SMURD daca necesita o interventie speciala.
Azi 19.08.2008

sursa-REALITATEA ROMANEASCA
*

sunt curios ... cam care ar fi acele cazuri de "interventie speciala" in care SMURD sa fie mai competent decat SAMB?

nu de alta dar din cate am inteles pe masinile SMURD lucreaza preponderent "paramedici" (fara a scadea in nici un fel meritele lor dar sunt unii care au facut cursuri de cateva saptamani) iar pe ambulant5a clasica sunt cel putin infirmieri ca catvi ani de scoala - daca nu chiar medici

eu credeam ca e taman invers .... cei de la ambulanta preiau de la SMURD

multumesc anticipat ptr lamuriri

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
FireChief
post 20 Aug 2008, 05:28
Post #281

si pe smurd sunt medici ,pe ambulantele tip C ( pacii,baneasa ,A 2)
Daca sunt la caz si unii si altii( desi in mod normal nu ar trebui deoarece cind se ia apelul se impart sarcinile si cazul e luat ORI de smurd ORI de ambulanta - bine ,in prima luna ambulanta trimitea la toate cazurile noastre desi nu le acopereau pe ale lor...nu stiu ce naiba urmareau si de ce faceau asta....acum vad ca s-au mai potolit) ,cazul ,in functie de gravitate e preluat de echipajul cu competenta cea mai mare...adica daca ambulanta e cu asistent si smurdul are medic , de smurd si invers
doar nu ne-om bate pe pacienti acum....
de fiecare data cind a ajuns si ambulanta si au solicitat sa intervina ei pacientul le-a fost predat imediat
a fost un caz grav cu un tip accidentat...a ajuns smurdul l-a stabilizat ,pus pe targa ,monitorizatetc....a venit si samb cu medic ,chiar inainte de a pleca spre spital ,le-a zis bravo baieti,s-a urcat medicul de la samb IN AMBULANTA SMURD si a condus SI MONITORIZAT pacientul pina la spital
respectul meu pentru astfel de oameni aplauze.gif aplauze.gif care inteleg ca cel mai important e viata oamenilor si nu orgoliile prost intelese
in concluzie daca sunt doua ambulante cazul e preluat de cea cu competenta medicala si calificarea cea mai ridicata...

This post has been edited by FireChief: 20 Aug 2008, 05:33

--------------------
+
bulan
post 24 Aug 2008, 18:56
Post #282

Membru autentic

QUOTE(bulan @ 12 Aug 2008, 20:43)
Observ pe zi ce trece ca violenta verbala si nu numai ne cuprinde pe toti.Cand se intampla accidente cei care mai pot trec imediat la represalii multimea de gura casca se aduna imediat si trec si ei la lupta de partizanat.Cand ajunge politia salvarea si/sau echipajele smurd deja toata ura tuturor se indreapta impotriva autoritatilor si limbajul trivial si chiar agresarile fizice nu lipsesc.Intrebarea mea este:agresiunea verbala si fizica asupra echipajelor salvarii/smurd-ului se pedepseste cu ultraj cum este in cazul politistilor?
*

Intrebarea mea a ramas fara raspuns pana in seara asta cand am vazut stirile.O fata cade cu scuterul,tatal si fratele deturneaza ambulanta si aleg ei la ce spital sa mearga,soferul ambulantei este fortat cu un cutit sa faca ce doresc neamurile victimei,politia afla care este situatia si organizeaza un filtru,tatal si fratele victimei sunt dati jos din ambulanta si amendati fiecare cu cate 200ron.DOAR ATAT???

--------------------
a b c
+
Jack Daniel's
post 24 Aug 2008, 19:53
Post #283

MEMBRU DE LA INCEPUT!

Am vazut si eu Bulan, prea multa violenta si nu doar verbala. sad.gif

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
FireChief
post 26 Aug 2008, 20:58
Post #284

cu voia dumneavoastra ,ultimii pe lista ...SMURD BUCURESTI smile.gif

This post has been edited by FireChief: 26 Aug 2008, 21:03

--------------------
+
puiu82
post 26 Aug 2008, 21:10
Post #285

MOTANU'RAPIDIST!

From: bucuresti,giulesti

QUOTE(bulan @ 24 Aug 2008, 19:56)
Intrebarea mea a ramas fara raspuns pana in seara asta cand am vazut stirile.O fata cade cu scuterul,tatal si fratele deturneaza ambulanta si aleg ei la ce spital sa mearga,soferul ambulantei este fortat cu un cutit sa faca ce doresc neamurile victimei,politia afla care este situatia si organizeaza un filtru,tatal si fratele victimei sunt dati jos din ambulanta si amendati fiecare cu cate 200ron.DOAR ATAT???
*

Romania trezeste-te popa.gif
Tare sunt curios ce au scris politistii in procesele verbale...
Dupa mine,ii acuzam de tentativa de omor,sa zaca in puscarie si sa meditezez adanc la ce au facut.
Daca fata murea in drum spre spitalul ales de tata,ce se intampla cu soferul? Murea si el,nu?
200 ron 173.gif pt asa ceva si daca faci un gratar in fata blocului,asculti muzica si bei o bere 2000 ron pt. tulburarea linistii publice(mai degraba pt. tulburarea somnului agentilor).
Bafta!

--------------------
Toyota Auris 2011 - B-999-CGS
Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad.
+
FireChief
post 26 Aug 2008, 21:13
Post #286

&feature=related

This post has been edited by FireChief: 26 Aug 2008, 21:16

--------------------
+
bulan
post 28 Aug 2008, 17:27
Post #287

Membru autentic

2% pentru SMURD?Un fleac!Dar pana in 59 zile de spitalizare moca pentru victime nu mai e un fleac!Si dupa aia bate palma victima cu vinovatul nu pentru un fleac se impaca cu renuntare la pretentii si dupa o externare de trei zile se poate interna din nou cate zile mai sunt necesare pana la vindecarea definitiva.Eu l-as pune la plata interventiei SMURD/AMBULANTA pe cel care se face vinovat de accident indiferent ca in urma impacarii cu victimele primeste un NUP de la parchet.

--------------------
a b c
+
V a L y O
post 28 Aug 2008, 18:40
Post #288

Membru autentic

--------------------
Dacia Logan Laureate Plus 2007 - FVV
If You Have Nothing Nice to Say, Say Nothing At All.
+
kill_fire112
post 6 Sep 2008, 02:12
Post #289

QUOTE(FireChief @ 18 Jul 2008, 05:43)
smurdul functioneaza  deja de  3 luni aproximativ
avem intre 50 si 100 de interventii zilnic,functionam deocamdata cu 14 ambulante in 14 puncte din oras,pregatim pompieri in continuare pentru acordarea primului ajutor
vom ajunge la 20 de ambulante care vor pleca din 20 de locatii(subunitatile de pompieri)
in peste 95 % din situatii ajungem in mai putin de 10 minute de la anunt
baietii se descurca incredibil de bine
daca ati avut nevoie sau i-ati vazut actionind asteptam comentariile pozitive sau negative aici
noi suntem mindri de ceea ce am reusit pina acum
aratam ca se poate...daca ai pasiune ,suflet si respect pentru oameni...
*

As vrea sa stiu la ce unitate esti ca vad ca esti destul de pasionat de acest serviciu..
Ca sa sti ce e cu mine sunt si eu Cdt. Echipaj la Expozitie. Tu de unde esti? biggrin.gif

--------------------
Daewoo Matiz 2005
+
FireChief
post 6 Sep 2008, 09:46
Post #290

nu e important wink.gif

--------------------
+
FLP
post 6 Sep 2008, 09:48
Post #291

Sef de trib

From: Bucuresti-Titan

ele e seful focului

--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
+
FireChief
post 6 Sep 2008, 10:06
Post #292

corect
http://www.iafc.org/displaycommon.cfm?an=1

sa revenim totusi la subiectul topicului...

This post has been edited by FireChief: 6 Sep 2008, 10:08

--------------------
+
FireChief
post 23 Sep 2008, 18:48
Post #293

asteptam in continuare comentarii si aprecieri pozitive sau negative de la cei care au beneficiat de interventia smurd bucuresti

--------------------
+
argon
post 24 Sep 2008, 07:14
Post #294

Mesaj semiautomat

cam greu sa postezi de pe lumea ailalta 04.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
TMihai
post 24 Sep 2008, 10:24
Post #295

Membru autentic

Mi-am adus aminte ca asta-vara am vazut un echipaj d-asta smurd cu girofaru' aprins care mergea incet pe teiul doamnei si facea stop & go din 10 in 10 m. Pe locul din dreapta era unu' cu fatza de copil (puteam sa jur ca are 17 ani) cu o harta in mana care incerca sa ghiceasca numarul strazii pe fiecare bloc in parte. I-a dat inainte, eu ajung acasa si auzeam sirena cum se indeparteaza. Dupa vreo 2 min aud din nou sirena din ce in ce mai tare...se intorceau. Pana la urma cred ca au gasit adresa ca nu s-a mai auzit nimic, semn ca au oprit undeva.
Totusi ma gandeam ca in ambulantele alea noi troneaza vreun soi de gps, nu o harta. Cred ca au pierdut cel putin 5 6 minute cat s-au invartit de strada aia, ceea ce pt cineva in stare grava, cred ca e al naibi de mult. Atat, am terminat. biggrin.gif

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 MPI 2005
Shit happens to me mostly so don't worry...
Trece lebede-n zare / Eu ma uit, ele dispare
+
FireChief
post 24 Sep 2008, 15:55
Post #296

exista un gps ,venit in dotarea standard a ambulantelor smurd ,dar da erori majore
i-a dus pe baieti prin parcuri,pe calea ferata etc... si dupa citeva chifle din astea mai bine folosesti o harta
situatia s-a comunicat ,stiu ca urma o resoftare,sincer nu stiu daca s-a realizat intre timp...o sa ma interesez

This post has been edited by FireChief: 24 Sep 2008, 15:56

--------------------
+
george_slz
post 25 Sep 2008, 05:43
Post #297

Membru autentic

From: BUCURESTI S6

Legat de SMURD. Ieri cineva de pe o scara din blocul in care locuiesc a sunat la 112. Cand suni la 112, toate serviciile(politie, pompieri, salvare, poate si SRI smile.gif ) asculta apelul, asa ca te poti trezi cu toti pe cap..fara sa ii chemi. Astia de la SMURD au trimis echipaj de resuscitare si au parcat pe locul meu...bravo lor ca nu m-am suparat smile.gif. Intre timp, am mai stat pe afara, ca sa evaluez situatia si sa vad in locul alcuiva urma sa parchez eu, si tot auzeam sunet de sirena prin apropiere....Ma gandeam ca ma trezesc si cu vreo autoscara, ca poate se blocase vreo baba in apartament....ce sa ii faci DR TABEREI....Ma duc in casa, mai cobor odata, ma duc pana la magazin, din nou zgomot de sirena printre blocuri, in apropiere, si la intoarcere de la magazin ii gasesc pe cei de la SAMB langa cei de la SMURD....Mult le-a mai trebuit astora, cu atata experienta in carca?!! Mi-a placut ca la interventii, la SMURD, ies toti oamenii din masina si pun toti osul la treaba. La ailalti, soferul mai trage o tigara....

Pt Firechief:Sa folositi Igo....in parteneriat cu ungurii care il produc. Le luati si banii, pt ca realizati corectia hartilor si e si mai usor de utilizat.

This post has been edited by george_slz: 25 Sep 2008, 05:49

--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
+
tarzy
post 25 Sep 2008, 08:25
Post #298

aroist

QUOTE(george_slz @ 25 Sep 2008, 05:43)
........
Pt Firechief:Sa folositi Igo....in parteneriat cu ungurii care il produc. Le luati si banii, pt ca realizati corectia hartilor si e si mai usor de utilizat.
*

pe cat facem pariu ca in urmatorul cincinal nu se va proceda in felul asta - parteneraite strategice - pai .... pe ce bip sa mai se dea comision daca afacerea se face in sistem barter

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
FireChief
post 25 Sep 2008, 20:11
Post #299

achizitia si dotarea completa a acestora se face de ministerul sanatatii....ne multumim cu ce avem si incercam se remediem din mers
avem doar 4 luni totusi de cind serviciul e operational in bucuresti
@ george
prin distributia teritoriala a ambulantelor smurd incercam sa reducem cit de mult putem timpul de raspuns
din pacate avem inca putine masini in interventie,fata de necesitati
pregatirea unui echipaj dureaza citeva luni
lansam cam cite o locatie noua pe luna ...mai avem de acoperit zona palatului victoria si apoi sa incepem sa dublam smurdurile in cele 15 locatii in care deja exista
usor usor o sa reusim sa fim acolo unde ne-am propus...

--------------------
+
kill_fire112
post 5 Oct 2008, 22:34
Post #300

Ai auzit Fire de colegii din Brasov ? Sau nu esti in tema chiar cu tot ?

--------------------
Daewoo Matiz 2005
+
13 Pages « < 8 9 10 11 12 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th July 2025 - 05:37
Forum Renault