se mai scumpeste benzina?, solutii? vinem masinile si luam biciclete?
![]() ![]() ![]() |
se mai scumpeste benzina?, solutii? vinem masinile si luam biciclete?
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
|
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Azi am bagat benzina de vreo 50 ron, ca nu mai pusesem demult. Mama doamne, aveam becul galben aprins, iar acum acul n-a urcat peste a doua diviziune. Oare va mai vedea vreodata masina mea plinul la benzina?
![]() Oricum, daca vine caldura (si voi merge maxim cateva sute de metri pe benzina, ulterior trecand pe gaz), voi mai deschide busonul de benzina de-abia pe la toamna. Orice ar spune lumea, de cand cu gpl-ul, parca prefer sa dau 75-85 ron la un plin, decat 50 ron si de-abia sa clintesc acul. Parca simt ca am dat foc la banii aia, nu stiu. This post has been edited by Laurentziu83: 4 Jun 2008, 21:14 |
--------------------
.
.
.
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
este pentru dacii berlina instalatie gpl care la care sa incapa butelia gpl in spatiu mai redus? am vazut, cred, o data una care incapea presupun in locul rotii de rezerva. e cumva si mai ieftina?
|
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
Arhimede |
![]()
|
![]() Membru inferior, lung si tare Group: Members Posts: 2.294 Joined: 5 March 05 ![]() |
O imagine sugestiva.Gass price
![]() Attached thumbnail(s) gassssprices.jpg ( Size: 42.79k ) Number of downloads: 34 |
--------------------
dacia
lgn
2005 Ambition 0% avertisment=0% divertisment
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
pana acum, am stat langa vreo 5-6 masini unde le-au instalat gpl......pute gazul de esapament a gaz ingrozitor, un miros dala de intoarce stomacul pe dos
|
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
QUOTE(slaiciprian @ 5 Jun 2008, 14:03) este pentru dacii berlina instalatie gpl care la care sa incapa butelia gpl in spatiu mai redus? am vazut, cred, o data una care incapea presupun in locul rotii de rezerva. e cumva si mai ieftina? Exista. Se cheama butelie toroidala ... si, din pacate, e mai scumpa decat una normala. |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
Ahernar |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 22 July 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cristitranca @ 6 Jun 2008, 19:15) pana acum, am stat langa vreo 5-6 masini unde le-au instalat gpl......pute gazul de esapament a gaz ingrozitor, un miros dala de intoarce stomacul pe dos Cred ca inca nu erau reglate cum trebuie. Iar mirosul ala o sa-ti placa e mirosul banilor. PS Scaderea petrolului s-a incheiat , a aparut un nou record (138$ ) si asta iar fara vre-un motiv care sa iasa in evidenta . Eu asteptam sa inceapa sezonul uraganelor pentru asta si cand colo doua declaratii produc o crestere cu 10$ ![]() Se pare ca incepem o perioada de tranzitie din care o sa iesim sub forma de hippie ecologisti inflorati (cazul bun) . De ala rau s-a tot ocupat Hollywood-ul , remember Mad Max . |
--------------------
DACIA
Logan EASY 1.4
2007
- B-yy-HWP
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
|
--------------------
.
.
.
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
In schimb benzina arsa si toate reziduurile de gaze te ung la suflet cand le respiri.
Hai sa fim seriosi, miroase a gaz si atat, la fel ca la aragaz cand dai flacara mai tare. Zici acu ca GPL-ul pute si celelalte miros a panselute. Oricum ramane cel mai ecologic si economic. |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
stiti ce nu inteleg?
am postat acum cateva zile ca la Mol la barbu vacarescu e cu 3.97 ....eh ieri la Mol de la 13 sept era 4.14 .. ma intreb cum e posibl...aceeasi firma ..preturi ATAT DE DIFERITE? |
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
ce sa mai zicem domne cu benzina asta eu care nu's pe leafa si ma plimb toata ziua cu masina adica benzina de 30-40 ron pe zi, cine imi da bani? parinti saraci de ei ca au un copil ca mine si ca benzina asta e scumpa rau. daca se mai scumpeste asa mult o sa iasa lumea in strada, eu o sa fiu primul din pitesti. asa nu se mai poate.
|
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
In anul 1978 cand am luat permisul de conducere prima masina pe care am lucrat a fost un autocamion marca BUCEGI.Una din problemele generate de lipsa de piese de schimb era lipsa de busoane la rezervoare.Sigur ca daca nu aveai buson la rezervor putea sa ia foc masina si atunci indesam niste carpe in gura rezervorului.Daca ramaneai in pana pe undeva si plecai la garaj dupa ajutoare la intoarcere sigur nu mai gaseai busonul dar benzina garantat nu o lua nimeni.
Aveam un salariu de baza de 2359 LEI iar benzina costa 4,3 LEI.Salariul minim pe economie era de 1514 LEI pentru muncitorii necalificati. |
--------------------
a
b
c
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
altfel era viata atunci( cred ca eu nici in faza de proiect nu eram) acum ce sa mai zici iti trebuie un salariu de 5000 ron pe luna ca sa duci o viata buna fara griji.
|
--------------------
ford
focus
2007
|
|
dispeceru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 652 Joined: 6 August 06 From: Bucuresti ![]() |
suntem in 2008
![]() |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4 MPi
2008 mdea...
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
bine zis suntem in 2008 si traim in romania , asta ne ocupa tot timpul ( vorba lu' badea).
|
--------------------
ford
focus
2007
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(bogdan_90 @ 8 Jun 2008, 09:59) ce sa mai zicem domne cu benzina asta eu care nu's pe leafa si ma plimb toata ziua cu masina adica benzina de 30-40 ron pe zi, cine imi da bani? parinti saraci de ei ca au un copil ca mine si ca benzina asta e scumpa rau. daca se mai scumpeste asa mult o sa iasa lumea in strada, eu o sa fiu primul din pitesti. asa nu se mai poate. Benzina de 900-1200 lei pe luna numai pentru tine si aveti Logan ? ![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
bogdan_90 |
![]()
|
da treaba sta asa: tata are un salariu in jur de 1500 de ron si mama cam 1000 ron si de asta bancile nu le-au acordat un credit prea mare. puteam cumpara si alta masina dar tata vrea dacia si iar dacia . domeniul in care lucreaza tata se castiga bn in afara de salariu.
This post has been edited by bogdan_90: 8 Jun 2008, 12:58 |
--------------------
ford
focus
2007
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
mda e bn ca acum ma criticati pe mine de ce spun. spor la criticat
|
--------------------
ford
focus
2007
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
spor la citat pe tembelu ala
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Andrul |
![]()
|
![]() Membru' Group: Members Posts: 208 Joined: 4 July 07 From: Bucuresti ![]() |
bogdan_90 deci sustii ca tatal tau fura?
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition
- B-XX-XXX
|
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
Onorabililor, lasati-o moarta....
Succese! |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() |
--------------------
ford
focus
2007
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
|
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
bogdan_90 |
![]()
|
eu zic sa incheiam disputa asta. fiecare se plimba cat vrea si baga benzina cat vrea, unu lucru e cert e scumpa rau.
|
--------------------
ford
focus
2007
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(slaiciprian @ 8 Jun 2008, 13:05) io consum tot atat si am 1310. cine foloseste masina pentru munca, cred ca e un scor rezonabil, chiar minimal. inseamna undeva la 4000 de km la un logan. Tu probabil alimentezi din bani proprii ![]() Dar sa revenim, daca un cuplu isi permite sa ofere fiului lor 1200 lei pe luna numai pentru benzina, pe langa bani de cheltuiala, haine, cheltuieli scolare si altele, rezultand astfel o cheltuiala de minim 2000 de lei doar pentru fiu, parerea mea e ca si-ar putea permite o masina mai scumpa si mai important cu motor diesel:D Nu contest motivele alegerii lor insa eu as prefera sa ma "plimb" doar de 600 de lei pe luna intr-o masina mai frumoasa, mai confortabila si cu motor diesel ![]() Eu am intrebat deoarece, presupunand ca el imparte masina cu tatal sau, ar veni, la un consum mediu de 8% al Loganului 1.6, peste 3750 km/luna (mult peste aceasta valoare deoarece acestia sunt km parcursi doar de Bogdan). Sa presupunem aproximativ 4500 km/luna => 54000 km/an. Ei bine la acest numar de km anual eu consider un motor pe benzina o risipa, un motor diesel ar putea reduce cheltuielile cu cel putin 20-25%. This post has been edited by Shush: 8 Jun 2008, 15:33 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
bogdan_90 |
![]()
|
ai dreptate dar pana sa-mi iau permisul tata facea maxim 15 k de km pe an . si acum in prezent face maxim 200 km pe saptamana dar de ceva timp nici la serviciu nu se mai duce cu masina. el nu avea de unde sa stie ca eu o sa fac atatia km si de asta nu a cumparat diesel, pe viitor am sa-mi iau diesel . si sunt de parere ca mai bine ma plimb mai mult intr-o masina mai ieftina decat sa-mi iau una mai scumpa si sa o tin in parcare plus ca daca imi iau una mai scumpa si taxele anuale sunt mai scumpe , asigurarea la fel, de asta mi-am luat logan.
|
--------------------
ford
focus
2007
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
QUOTE(bulan @ 8 Jun 2008, 11:04) Eu imi amintesc de anii '80 ca benzina era 9 lei (asa-zisa benzina de "98", care numai CO98 nu era...) dar era la "tichet" (20 litri pe luna, parca) si nici nu se gasea, ca stateai la cozi infernale ca sa o iei si pe aia. Cand mergeam la mare (cu benzina stransa tot anul) prima grija acolo (ca se dadea "la liber", in limita unui plin) era sa stam de mai multe ori la rand si sa punem din rezervor in canistre... ![]() On-topic: azi cand am vazut la Mol ca s-a facut benzina CO95 4,14 ron i-am bagat in aia ma-sii cu tot cu cardul lor de fidelizare si am pus de la Petrom ![]() |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
Shush |
![]()
|
QUOTE(bogdan_90 @ 8 Jun 2008, 15:39) ai dreptate dar pana sa-mi iau permisul tata facea maxim 15 k de km pe an . si acum in prezent face maxim 200 km pe saptamana dar de ceva timp nici la serviciu nu se mai duce cu masina. el nu avea de unde sa stie ca eu o sa fac atatia km si de asta nu a cumparat diesel, pe viitor am sa-mi iau diesel . si sunt de parere ca mai bine ma plimb mai mult intr-o masina mai ieftina decat sa-mi iau una mai scumpa si sa o tin in parcare plus ca daca imi iau una mai scumpa si taxele anuale sunt mai scumpe , asigurarea la fel, de asta mi-am luat logan. Pai cum am zis cu 1200 lei te plimbi 3750 km (consum mediu 8%, benzina 4 lei/l). Aceasi distanta o poti parcurge cu 900 lei (consum mediu 5.5%, motorina 4.4 lei/l) |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Decizia Lukoil răspunde însă indirect unui apel lansat în ultimele săptămâni de către ministerul economiei, care cerea reducerea prețurilor la combustibili de pe piața românească - adresându-se însă în special companiilor care extrag petrol românesc, deci nu depind de prețurile internaționale.
Era vorba in primul rând de Petrom și Rompetrol, care însă au refuzat să se plieze cererilor venite din partea ministerului economiei. Motivația oferită atunci a fost că, dacă ar scădea prețurile, firmele concurente ar fi forțate neconcurențial să facă același lucru, care le-ar duce însă în pragul falimentului - neavând aceleași resurse ca Petrom sau Rompetrol, ci depinzând de prețul internațional. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by Sudsemnatu: 8 Jun 2008, 19:05 |
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 18:48 |