Rugina...., Rugina sub chederul de la geam...
![]() ![]() ![]() |
Rugina...., Rugina sub chederul de la geam...
sky79ct |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 296 Joined: 27 November 07 ![]() |
Attached thumbnail(s) dacia_solenza.gif ( Size: 23.27k ) Number of downloads: 842 |
||
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
- CT xx SKY
|
|||
YR-ZBG |
![]()
|
![]() membru sufletist Group: Members Posts: 814 Joined: 4 April 07 ![]() |
pai daca dai cu chit si vopsea oricum trebe sa astepti sa se usuce inainte de a mai pune ceva...
recomand sa cureti bine rugina apoi chit si vopsea....si pe maine sau poimaine dupa ce se usuca sa bagi un pic de vaselina. Chederul e de cauciuc si cand o sa se mai incalzeasca afara o sa isi revina la forma initiala. Acum tu ai o umflatura sub el...o inlaturi...dar daca bagi silicon practic faci alta umflatura si chederul va ramane deformat....deci vaselina.... si in timp chederul isi va reveni. Bafta. ps. recomand vaselina siliconata (d'aia alba) daca ai de unde sa faci rost...sau oricum o vaselina care se impaca bine cu cauciucul. This post has been edited by YR-ZBG: 3 Apr 2008, 15:29 |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 Slz....buna masina...
|
|
miki_slz |
![]()
|
![]() Solnitzar Group: Members Posts: 132 Joined: 29 March 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Am gasit si la mine ieri aceeasi problema numai ca e doar inceput de rugina. M-am gandit sa curat apoi sa dau cu o solutie antirugina si apoi sa pun un strat de grund. Dupa ce se usuca m-am gandit sa prind tot chederul cu silicon. Ar fi o ideea buna cu siliconul sau nu?
|
--------------------
Dacia
Solenza/ NOVA GTI
2004 Scala /98
- CJ 31 MKI/CJ 03 MKI
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
E destul de buna prinderea cu silicon.
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
miki_slz |
![]()
|
![]() Solnitzar Group: Members Posts: 132 Joined: 29 March 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
M-am gandit la silicon ca sa nu mai lase apa sa intre acolo.
|
--------------------
Dacia
Solenza/ NOVA GTI
2004 Scala /98
- CJ 31 MKI/CJ 03 MKI
|
|
bolidu |
![]()
|
![]() Pai daca n-am ?! Group: Members Posts: 2.068 Joined: 1 July 06 From: Medgidalas ![]() |
Aceeasi problema cu rugina am avut-o si eu. Solutionare: ia o perie de sarma daia rotunda care se pune la bormasina, da chederele jos si curata bine zona, si prin interior pe unde intra geamul pana dai de luciul metalic, daca e nevoie chituiesti putin daca nu dai direct cu vopsea si dupa aceea cu vasilina siliconica. Eu asa am rezolvat plus ca aveam rugina si pe la hayon.
|
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
- CT-XX-CMF Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
|
|
miki_slz |
![]()
|
ok mersi de idei
|
--------------------
Dacia
Solenza/ NOVA GTI
2004 Scala /98
- CJ 31 MKI/CJ 03 MKI
|
|
alex_DNK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.795 Joined: 9 May 08 From: Slobozia ![]() |
aceeasi problema o am si eu..a aparut rugina la hayon..solutia?...cand o sa am timp sa dau geamul jos si sa o curat.sa nu bagati vaselina multa la chederele de la geam. am facut eu greseala asta si acum am chederele ondulate..din cauza soarelui foarte puternic s-a incins vaselina si mi-a deformat chederele
![]() |
--------------------
skoda
octavia
2009
- 87 dnk
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Pai cine va pune sa bagati vaselina?Uleiul este cel mai bun.Vaselina poate oxida metalul,poate umfla cauciucul,depinde de care este,ca nu toata este la fel.Sunt vaseline care in mediu umed mai rau fac metalului.
Vedeti aici,postul #24:http://www.daciaclub.ro/Rugina-pe-hayon-t111327.html Culisele acelea ale geamurilor care sunt marcate in poza din primul post,dar si in poza atasata de mine nu se recomanda sa fie lipite cu silicon. This post has been edited by cristio_79: 18 May 2008, 22:58 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
alex_DNK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.795 Joined: 9 May 08 From: Slobozia ![]() |
surprize...surprize. sub mocheta din portbagaj, pe tabla care acopera telescopul (nu stiu cum altfel sa ma exprim) am gasit RUGINA . am sa atasez cateva poze..si cu cea de sub cheder hayon. deocamdata am dat cu vaselina, urmand ca vara asta sa dau cu grund si vopsea
Attached thumbnail(s) 29052008032.jpg ( Size: 175.91k ) Number of downloads: 821 30052008042.jpg ( Size: 160.67k ) Number of downloads: 798 |
--------------------
skoda
octavia
2009
- 87 dnk
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Pune niste poze mai de ansamblu ca nu se intelege nimic.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
RaVeN_BA |
![]()
|
Solentzar Group: Members Posts: 35 Joined: 21 June 05 From: Galati ![]() |
Ca sa nu deschid un topic nou pun si eu o intrebare aici. Am gasit sub chederul de la luneta, in partea inferiorara, rugina. Curiozitatea m-a facut sa ma uit acolo deoarece gaseam apa in portbagaj dupa o ploaie sanatoasa. Intrebarea mea e: care e cea mai buna solutie sa inlatur rugina de acolo? Ar fi recomandat sa dau luneta jos, sa curat respectivul loc, sa grunduiesc, sa revopsesc si sa pun luneta inapoi cu siliconul aferent pe cheder sau exista o solutie mai simpla dar eficienta? Va multumesc.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX / Solenza Clima |
1992 / 2004 |
- GL-85/23-XXX
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
![]() membru sufletist Group: Members Posts: 814 Joined: 4 April 07 ![]() |
Singura varianta sa poti inlatura rugina de acolo (pana la luciu metalic) este sa dai jos luneta. Cureti, grunduit, vopsit...remontat luneta.
Curatarea cu luneta pe pozitie e un fel de carpeala si nu are efect. |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 Slz....buna masina...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 03:54 |