DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> solenza 1.9D, cate informatii va rog

free_fiber
post 5 Mar 2009, 13:02
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Ofer 10000E pe o solenza SH 1.9D in talonul careia sa scrie 92CP.
Ofer 20000E pe un Kangoo SH cu motor TDI.
Ofer 30000E pe orice Dacie care ajunge la 185km/h.

Doresc ca toate masinile sa fie nemodificate ulterior.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.5dci 85CP 2008 - B xx XXX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
slider2
post 5 Mar 2009, 13:08
Post #32

doar membru si atat

daca taceai....
solenza diesel

poate ai avut 186km/h pe vitezometru, dar asta nu inseamna ca erau si reali. reali sa fi fost vreo 165km/h. plus ca poate drumul era usor in panta, batea vantul din spate, etc. sunt o multime de factori ce influenteaza viteza unei masini.

legat de motorizare la renault a existat 1.9dci 63cp (clio, kangoo, solenza, dacia pick-up, etc), 1.9dci 90cp (clio, kangoo, megane, scenic, etc), 1.9dci 100cp (megane, scenic, laguna), 1.9dci 130cp (megane, scenic, laguna).

deci avand in vedere ca toata presa auto si inclusiv uzina dacia a spus clar ca 1.9dci de pe solenza, este acelasi motor ca pe pick-up, deci produce 63cp si 120nm, ar cam trebui sa crezi si tu. noi poate om fi mai prosti ca tine, dar aia de la uzina sunt mai desptepti, ca doar nu esti tu mai destept decat prompterul.

poate tu ti-ai dus solenza la imperecheat cu vreun armasar, de a mai facut niste manji, vreo 20. oricum ai grija cu ei sa le dai nutreturi bune, ca altfel poate pleaca la pascut, si ramai fara ei.

@free_fiber, un logan 1.6 16v ajunge la viteza aia.

This post has been edited by slider2: 5 Mar 2009, 13:10

--------------------
symboala neagra 2008
mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
+
Bulldog
post 5 Mar 2009, 13:33
Post #33

"Nembru"

From: Cluj-Napoca

Si de unde ai dumneata Solenza 1,9D de 92 de cai?
Sau i-ai pus turbo, cum mai era pe un topic?

--------------------
Bicicleta, RATUC, Taxi
Imi scot mașina in ploaie să se tuneze cand tună
+
free_fiber
post 5 Mar 2009, 14:40
Post #34

Membru autentic

QUOTE(slider2 @ 5 Mar 2009, 13:08)
@free_fiber, un logan 1.6 16v ajunge la viteza aia.
*

Ajunge doar la 183km/h, conform datelor tehnice oferite de producator.
Nu domle... e slab 183, eu vreau 185 biggrin.gif

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.5dci 85CP 2008 - B xx XXX
+
slider2
post 5 Mar 2009, 15:14
Post #35

doar membru si atat

ai dreptate free_fiber, pentru unii nu e de ajuns tongue.gif

--------------------
symboala neagra 2008
+
AR-18-MOS
post 5 Mar 2009, 15:37
Post #36

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

QUOTE(forceaudio @ 5 Mar 2009, 12:39)
auziti ma desteptilor de nu credeti ati condus macar o solenza 1.9d care inca o data desteptilor are 92cp scrie pe certificat si in parametrii mecanici tractiune forta yo am mers cu ea pe autostrada soarelui cu 186km si mai ,mergea  si motorasu ala care ziceti voi ca e naspa diesel aspirat normal este un turbo care nu are turbina uitatica la autodata program de depanare motoare ca are acelasi motor de pe renault kongo 1.9 tdi numai ca pe solenza nu are turbina uitativa la motor sa vedeti intrarea pe chiuloasa care este astupata cu un capac unde se atasa conductele de la turbina pistoanele axa cu came galerie segmentii sunt toate echipate turbo lipseste turbina din cauza ca nu avea loc pentru ea in camera motor solenza si nu se rupe asa cum zic unii stiutori faceti fratilor comparatie la grosime tabla lonjeron sasiu ca la 1.9d sunt mai groase cu 0.8mm deci in loc de tabla de 1.00mm are de 1.80 mm grosime daca tot sunteti asa destepti cu se vede la unii ca ziceti ca se rupe interesativa ;conduceti ;si investigati dupaia
postati mesaje pe topic asa ca scuze de jigniri dar nu mai vorbiti daca nu stii da intradevar sunt moroare cu probleme elecronice dar cat merge te duci si cu 200 daca ii bagi aditivi in motorina ca normal din fabricatie 155km/h max si repet am mers cu ea cu 186km/h si mai mergea si repet sunt motoare turbo fara turbina si numai ptin faptul ca nu are turbina de aceea se numeste aspirat mai stiti voi cumva alte motoare aspirate ?
*

radmasa.gif
Partea trista e ca esti complet penibil si nu-ti dai seama.

This post has been edited by AR-18-MOS: 5 Mar 2009, 19:55

--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
Banu1974
post 5 Mar 2009, 16:54
Post #37

COSTIN

From: BUCURESTI-CHITILA

auziti ma desteptilor de nu credeti ati condus macar o solenza 1.9d care inca o data desteptilor are 92cp scrie pe certificat si in parametrii mecanici tractiune forta yo am mers cu ea pe autostrada soarelui cu 186km si mai ,mergea  si motorasu ala care ziceti voi ca e naspa diesel aspirat normal este un turbo care nu are turbina uitatica la autodata program de depanare motoare ca are acelasi motor de pe renault kongo 1.9 tdi numai ca pe solenza nu are turbina uitativa la motor sa vedeti intrarea pe chiuloasa care este astupata cu un capac unde se atasa conductele de la turbina pistoanele axa cu came galerie segmentii sunt toate echipate turbo lipseste turbina din cauza ca nu avea loc pentru ea in camera motor solenza si nu se rupe asa cum zic unii stiutori faceti fratilor comparatie la grosime tabla lonjeron sasiu ca la 1.9d sunt mai groase cu 0.8mm deci in loc de tabla de 1.00mm are de 1.80 mm grosime daca tot sunteti asa destepti cu se vede la unii ca ziceti ca se rupe interesativa ;conduceti ;si investigati dupaia
postati mesaje pe topic asa ca scuze de jigniri dar nu mai vorbiti daca nu stii da intradevar sunt moroare cu probleme elecronice dar cat merge te duci si cu 200 daca ii bagi aditivi in motorina ca normal din fabricatie 155km/h max si repet am mers cu ea cu 186km/h si mai mergea si repet sunt motoare turbo fara turbina si numai ptin faptul ca nu are turbina de aceea se numeste aspirat mai stiti voi cumva alte motoare aspirate ?
*

Auzi ma" desteptule,si inca o data ma desteptule,tu crezi ca noi avem ,,trabante" ma desteptule?
ma desteptule,limba romana cand o inveti mai desteptule?De alt motor aspirat,eu nu am auzit,dar de un aspirant la premiul nobel pt. penibilitate si imbecilitate,am auzit.cel care ,,este" tu....

This post has been edited by Banu1974: 5 Mar 2009, 16:56

--------------------
dacia solenza 2003 clima - B-33-SAC
Voi radeti de mine ca sunt diferit,dar eu rad de voi ca sunteti toti la fel!!!
+
andr3y_yoo
post 5 Mar 2009, 21:01
Post #38

Membru ma

*

recunoasc ca nu am condus nici o data o solneza 1.9D dar .... frate nu te supara dar ESTI PENIBIL radmasa.gif radmasa.gif

This post has been edited by andr3y_yoo: 5 Mar 2009, 21:01

--------------------
Dacia Solenza 1.4 GT Turbo - B-68-BMD

Daca Ai cap Iese Altfel

Dacia 4 ever :X
+
Boris08
post 5 Mar 2009, 21:04
Post #39

Supraponderal sunt,dar nu-mi plac masinile mari :))

Din cunostintele mele parca are 62cp slz diesel nicidecum92....dar oricum vin in completarea colegilor si eu nu te consider penibil eu cred ca esti chiar JENIBIL smile.gif)))

--------------------
Dacia Solenza 2005 Confort Sporit
+
Banu1974
post 5 Mar 2009, 21:52
Post #40

COSTIN

radmasa.gif ,,jenibil" radmasa.gif

--------------------
+
slider2
post 5 Mar 2009, 22:03
Post #41

doar membru si atat

pentru force audio ca sigur el nu poate intelege un cuvant folosit de noi, astia mai prosti, jenibil este un termen obtinut prin combinarea cuvintelor jenant si penibil. cuvinte care scuza-ma ca-ti spun, dar te definesc foarte bine, mai ales dupa ultimul tau post.

apropos sunt curios daca a mai postat prin vreun topic ceva, iluminatia sa force audio, sau cat de curand va mai posta ceva pe forum, asta daca mai intra vreodata pe acest site.

This post has been edited by slider2: 5 Mar 2009, 22:05

--------------------
symboala neagra 2008
+
Banu1974
post 5 Mar 2009, 22:10
Post #42

COSTIN

QUOTE(slider2 @ 5 Mar 2009, 22:03)
pentru force audio ca sigur el nu poate intelege un cuvant folosit de noi, astia mai prosti, jenibil este un termen obtinut prin combinarea cuvintelor jenant si penibil. cuvinte care scuza-ma ca-ti spun, dar te definesc foarte bine, mai ales dupa ultimul tau post.

apropos sunt curios daca a mai postat prin vreun topic ceva, iluminatia sa force audio, sau cat de curand va mai posta ceva pe forum, asta daca mai intra vreodata pe acest site.
*

L-am pierdut pe drum... radmasa.gif

--------------------
+
argon
post 6 Mar 2009, 09:13
Post #43

Mesaj semiautomat

QUOTE(slider2 @ 5 Mar 2009, 14:08)
daca taceai....
.
.
legat de motorizare la renault a existat 1.9dci 63cp (clio, kangoo, solenza, dacia pick-up, etc), 1.9dci 90cp (clio, kangoo, megane, scenic, etc), 1.9dci 100cp (megane, scenic, laguna), 1.9dci 130cp (megane, scenic, laguna).
*

daca taceai si tu... biggrin.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
slider2
post 6 Mar 2009, 12:18
Post #44

doar membru si atat

argon ce anume am gresit?? pe net aceasta valoare apare. eu stiam de 62cp, dar la motorul ala, 1 cp in plus sau in minus, tot aia e.

--------------------
symboala neagra 2008
+
argon
post 6 Mar 2009, 13:47
Post #45

Mesaj semiautomat

nu e dci tongue.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
slider2
post 6 Mar 2009, 14:00
Post #46

doar membru si atat

asta nu stiam, dar nu cred ca e o greseala asa mare.

--------------------
symboala neagra 2008
+
AR-18-MOS
post 6 Mar 2009, 21:43
Post #47

( -_・) ︻デ═一

Este. "dCi" inseamna Diesel CommonRail Injection, si e tehnologie mult mai noua decat dieselul aspirat.

--------------------
+
andr3y_yoo
post 11 Mar 2009, 07:43
Post #48

Membru ma

QUOTE(AR-18-MOS @ 6 Mar 2009, 21:43)
Este. "dCi" inseamna Diesel CommonRail Injection, si e tehnologie mult mai noua decat dieselul aspirat.
*

exact biggrin.gif

--------------------
Dacia Solenza 1.4 GT Turbo - B-68-BMD

Daca Ai cap Iese Altfel

Dacia 4 ever :X
+
IcsPe0001
post 29 Mar 2009, 11:56
Post #49

Doar interesat... nu si pasionat:D Pasionat de informatica...:x

dupa mine poate sa aiba si 40 de cai... atata timp cat ma urca sus pe deal la bunica merg cu 120 lejer cu consum mic, mult mai mic decat la 1.4mpi, nu stiu de tot va certati voi aci:))

GET a LIFE...

--------------------
Dacia Solenza Avantage 1.9D 2004 / Renault Symbol 1.2 16v 2009
+
ct-03-tvy
post 29 Mar 2009, 12:18
Post #50

ct_010

QUOTE(AR-18-MOS @ 6 Mar 2009, 21:43)
*

auzi bre, dar dCI-u de care pomenesti nu e tot aspirat?,...cu ce difera fata de dieselele clasice? ca are o pompa de mare presiune cu cale comuna a injectoarelor- iar injectoarele sunt deschise electronic fiecare in parte

ca cost/performanta eu zic ca iesi mult mai bine, la cele cu pompa rotativa,

--------------------
aro 10.4 1.6 D 1993
+
dj94dra
post 24 Nov 2009, 23:46
Post #51

Membru incepator

From: Craiova

ca posesor de solenza tin sa va anunt ca pt . diesel de doar 70 cp trage exagerat de bine....viteza maxima pe care i-am dat-o a fost de 175km/h pedala la podea si masina full(5 oamenii si porbagaju plin) ....ceea ce o face sa se remarce este conumu foarte mic,respectiv 4,5-5 in afara localitati (100-120km/h)si 5in oras chiar si 6 daca de dai la ea.cred in continuare ca e o masina suficient de buna pt un om de rand,modest.

25 Nov 2009, 00:50:
si diferenta dintre diesel normal si DCI este faptul ca DCI-ul are turbo,si nu e aspirat ca D-ul .insa acel turbo nu are un rol semnificativ.de ex solenza 1.9D fara turbo are aceleasi performante ca logan 1.5DCI cu turbo....Daca stai sa te gandesti ii da si unpic de fum la top speed loganului cool.gif

This post has been edited by dj94dra: 24 Nov 2009, 23:50

--------------------
Dacia Solenza 1.9D 2004 Confort - NEO
+
evil_2009
post 25 Nov 2009, 01:07
Post #52

Membru autentic

From: BUCURESTI

QUOTE(IcsPe0001 @ 29 Mar 2009, 12:56)
dupa mine poate sa aiba si 40 de cai... atata timp cat ma urca sus pe deal la bunica merg cu 120 lejer cu consum mic, mult mai mic decat la 1.4mpi, nu stiu de tot va certati voi aci:))

GET a LIFE...
*

cand unii nu ajung la struguri spun ca sunt acri sad.gif
EU AM SOLENZA DIESEL , TATA LOGAN DIESEL, EL A SPUS CA SOLENZA ARE CUPLU MAI MARE PRACTIC NU TEHNIC CA LOGANUL SI E SOFER DE ANI BUNI ....
eu ma urc in masina dau cheie plec , nu ca stai sa schimb bujia stai ca e delcou , stai ca fisele sunt duse stai ca nustiu ce ,,,, diesel e alta treaba fata de benzina ...
APROPO VOI CAT AVETI LA ORA IN TREAPTA A 3-A LA 3000 DE TURATII ?

--------------------
dacia solenza 1.9 d + logan 1.5 dci europa / laureat
+
slider2
post 25 Nov 2009, 18:38
Post #53

doar membru si atat

QUOTE(dj94dra @ 24 Nov 2009, 23:46)
ca posesor de solenza tin sa va anunt ca pt . diesel de doar 70 cp

1.9D fara turbo are aceleasi performante ca logan 1.5DCI cu turbo....Daca stai sa te gandesti ii da si unpic de fum la top speed loganului cool.gif
*

1. are doar 63cp
2. ce de aberatii poti sa spui

QUOTE(evil_2009 @ 25 Nov 2009, 01:07)
EU AM SOLENZA DIESEL , TATA LOGAN DIESEL, EL A SPUS CA SOLENZA ARE CUPLU MAI MARE PRACTIC NU TEHNIC CA LOGANUL SI E SOFER DE ANI BUNI ....
*

eu cred ca tatal tau daca e asa sofer de ani buni, trebuia sa spuna ca este altfel etajata cutia de viteze, si fata de loganul de 65cp (care apropos e mai greu decat solnita) e posibil sa aiba un demaraj mai bunicel, dar ma indoiesc...

--------------------
symboala neagra 2008
+
evil_2009
post 25 Nov 2009, 22:22
Post #54

Membru autentic

QUOTE(slider2 @ 25 Nov 2009, 19:38)
eu cred ca tatal tau daca e asa sofer de ani buni, trebuia sa spuna ca este altfel etajata cutia de viteze, si fata de loganul de 65cp (care apropos e mai greu decat solnita) e posibil sa aiba un demaraj mai bunicel, dar ma indoiesc...
*

ia viteza mai repede , e mai nervoasa , urca in turatii mai repede , asta am vrun sa-ti spun da tu nu stii ce inseamna cuplu ciao

--------------------
+
slider2
post 25 Nov 2009, 23:03
Post #55

doar membru si atat

cred ca tu nu sti ce inseamna etajare a cutiei de viteza. ti nu ti se pare un pic ilogic ca un motor cu 120nm sa depaseasca unul cu 160nm?? e exact ca si cum tu ai spune ca poti ridica o greutate mai mare decat campionul mondial la haltere. e aberant.
nu spun ca solenza 1.9 nu face loganul de 65cp, pentru ca nu am condus nici unul din respectivele modele si n-am de unde sa-mi dau cu parerea, dar afirmatia ta ca solenza pare sa aiba mai mult cuplu, e doar o aparenta. singurele chestii pentru care o solnita diesel iti poate lasa aceasta impresia, sunt etajarea cutiei de viteza, si faptul ca este mai usoara ca un logan.

incearca sa rumegi ceea ce afirmi, nu te mai comporta ca un pusti de 10 ani, cu replici de genul "cine zice ala e"...

--------------------
symboala neagra 2008
+
evil_2009
post 25 Nov 2009, 23:10
Post #56

Membru autentic

in fine asa o fi cum spui tu , eu fac maine test le accelerez de la 1500 la 4500 in fiecare treapta mai putin a 5-a si o sa ma conving inca o data ca solenza ia viteza mai repede fata de logan

--------------------
+
AR-18-MOS
post 25 Nov 2009, 23:10
Post #57

( -_・) ︻デ═一

QUOTE(evil_2009 @ 25 Nov 2009, 22:22)
ia viteza mai repede , e mai nervoasa , urca in turatii mai repede , asta am vrun sa-ti spun da tu nu stii ce inseamna cuplu ciao
*

Da' explica tu, bai rupator de capete de ... , ce e ala cuplu maxim.

--------------------
+
evil_2009
post 25 Nov 2009, 23:28
Post #58

Membru autentic

QUOTE(AR-18-MOS @ 26 Nov 2009, 00:10)
Da' explica tu, bai rupator de capete de ... , ce e ala cuplu maxim.
*

cauta si tu pe google eu stiu radmasa.gif

--------------------
+
slider2
post 26 Nov 2009, 09:50
Post #59

doar membru si atat

dupa ce spui pe aici, se pare ca nu sti. inca o data hai sa ne intelegem fara cearta. nu e vorba de cuplu, e vorba de etajarea cutiei de viteza.
ca sa te convingi incearca sa conduci un symbol 1.4 75cp si o solenza 1.4 75cp, care au doua motoare identice din punct de vedere al puterii produse, si mai au si cam aceeasi masa. in schimb symbolul are ceva mai multa viata in el, respectiv are un demaraj mai bun, cum ai spus si tu urca mai usor in ture. oare de ce?? simplu etajarea cutiei de viteza...

This post has been edited by slider2: 26 Nov 2009, 09:54

--------------------
symboala neagra 2008
+
bogdanelkva
post 26 Nov 2009, 20:38
Post #60

/\____/\____/\____/\

From: reghin

da...etajarea...scoate ..(25) cp diferenta!?ca symbolu e cu 3 pereki....symbolul e mai greu ca solenza.hai sa ne dam cu parerea...

--------------------
ford focus facelift tot cu benzina 2009 - MS**---
In goana dupa posturi.
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 09:11
Forum Renault