Masina, caruta , copacul, Daca ati putea alege, ce alegeti?
![]() ![]() ![]() |
Masina, caruta , copacul, Daca ati putea alege, ce alegeti?
argon |
![]()
|
||
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|||
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.448 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ai auzit de Honda Cub sau Suzuki Adress? Sau de VEspa GT?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
reformulez, scuterul tau are pedale?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
|
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 929 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
QUOTE(logan1.5dci @ 30 Jun 2008, 00:46) hash, nu te supara, fara gluma, deci tu ma intrebi daca ma astept ca noaptea la orice curba, sa ma astept la un eveniment, sau la anumite curbe? Nu, nu ma astept sa gasesc ceva in curba. Cu cat ar trebui sa iau curbele noaptea, ca sa fiu in siguranta. Tu cum faci noaptea, invata-ma te rog sa vad si eu unde gresesc . Astept raspuns. slaiciprian, desi stiu ce am spus, am recitit tot topicul,poate m-am exprimat gresit, unde spun eu ca nu pun frana?(, in fata unui pericol, fie el si iepure, daramite viata de om.) Citeaza-ma te rog. Sau macar pasajul in care dau de inteles ca nu pun frana. Astept raspuns. Everybody, fac un apel, poate gresesc eu, chiar nu stiu ce sa mai cred, ajutati-ma voi. Sa lasam aia cu curba.(asta cu curba am patit-o exact asa cum am povestit) Ipotetic, pe viitor sa stiu cum fac. Deci merg noaptea (fara luna),drumul e drept, am 110 km/ora. Din fata vine o coloana , un camion care mai tine in spate 3 masini mici , normal dau faza mica, dau si ei faza mica, reduc la 90, din spatele lor , 50m, vine grabit un suv. Trec de camion, uf, boul dracu, ma cam orbeste, si de cele trei masini, si in fata descopar o caruta fara pic de semnalizare, ce fac ? Pe sens contrar vine suv-ul , in fata caruta, pe margine copaci. FRANEZ, masina patineaza, realizez ca nu am distanta necesara sa opresc, fractiuni de secunda, ce sa fac? Eu asta am zis incepand cu titlul, nu m-am facut inteles ? Hm. Nu stiu cum faci tu dar eu noaptea merg tare numai daca vad in fata la o distanta apreciabila. Daca nu vad, fie ca sunt orbit fie ca vine o curba, apas pe frana. Preventiv, cat sa scada viteza. Intr-un caz din o suta (zic si eu aproximativ) apasatul ala s-a justificat. Daca nu vad ce am in fata, reduc viteza. Daca sunt orbit o reduc pana la 30 la ora, chiar daca imi iau claxoane din spate. Daca vad o caruta dar nu vad ce vine pe banda ailalta din fata ei nu depasesc nici mort. De obicei merg in limitele legale, si noaptea o idee mai incet (cam cu 20km/h mai putin decat as merge ziua). Am invatat sa trec peste frustrarea de-a fi depasit, merg cu viteza cu care ma simt eu bine, in asa fel incat sa merg odihnit si relaxat. Daca mi se pare mie ceva ciudat, nu vad sau mi se pare ca drumul nu e cum ar trebui sa fie, nu depasesc. Mai bine injurat decat mort. Acuma, cu masina, daca nu poti frana fara sa derapezi de la 90 la ora pune mana si ia-ti una cu abs. E un lucru foarte important sa ai permanent controlul directiei. Eu am franat puternic (a se citi m-am suit pe frana si am rupt-o) de la 120 km/h din cauza unui caine si nu am deviat deloc de la traiectorie. Sau, mergi mai incet. In cazul ca nu mai ai loc sa franezi, apesi frana si intri cu viteza cat poti de mica in depasirea carutei. Cel de pe contrasens o sa-ti vada semnalizarea si o sa intuiasca faptul ca nu mai ai loc si se va trage spre sant (cu injuraturile de rigoare, asta e). Eu n-am patit faza asta niciodata ca nu-mi place sa risc aiurea dar am fost de multe ori in postura celui caruia i s-a taiat calea, si am facut loc cat am putut concomitent cu franare (ca daca doamne-feri ne lovim sa nu ne omoram). In general in curbe soseaua cu 2 benzi e mai lata si permite lejer trecerea in paralel a 3 masini mici, totul e sa nu te pierzi. Cel depasit si cel care vine de pe contrasens trag dreapta iar 'inculpatul' merge calare pe axul drumului. Bineinteles ca nu e o reteta sigura, pentru ca oricare din soferi se poate pierde, sau gaseste un bolovan pe margine sau praf si derapeaza => accident. Si asteapta-te sa te intalnesti in cele mai incomode locuri cu toti tampitii din lume. Remember, shit happens. Mai ales la distante de 20-30 km de localitati mari, ai sa te intalnesti cu toti schumacher-ii care cauta sa-ti demonstreze ce troaca buna au (de la dacie 1300 ruginita la jeep si bmw). Drum bun si fara patanii. |
--------------------
-
-
-
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
la carute eu fac triplare fara problema daca este loc, cel din fata trebuie sa fie prea idiot sa se supere. cand eu vin si sta unul in spatele unei carute sau alt vehicul lent trag dreapta, sa-i fac loc sa aiba de triplare chiar daca vad ca nu se baga.
|
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Eu va multumesc pentru raspunsurile voastre.
Daca ne-am intalni si am sta o noapte parcati, pe marginea drumului, vom vedea, realitatea cruda. Eu, am sa va spun acum ce fac eu, noaptea. Merg usor, in 80 si stau si astept, si astept ,pana apare unu grabit , si apoi ii dau, merg in urma lui la o distanta cit ma consider in siguranta. Uneori vrea sa scape de mine, daca are masina buna scapa....si-l iau pe urmatorul. In aceea noapte, cu curba, nu prea era nimeni pe sosea, dealtfel eram la 20 km de oras si nu am mai asteptat un .... ![]() Totusi, aici nu sunt de acord cu tine, mi se pare ca alegi, masina de pe sens contrar. Daca ala nu se da? Nu de al dracu, ca nu realizeaza, sau se pierde, sau de prost. "In cazul ca nu mai ai loc sa franezi, apesi frana si intri cu viteza cat poti de mica in depasirea carutei. Cel de pe contrasens o sa-ti vada semnalizarea si o sa intuiasca faptul ca nu mai ai loc si se va trage spre sant (cu injuraturile de rigoare, asta e)." This post has been edited by logan1.5dci: 30 Jun 2008, 18:38 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
hash |
![]()
|
bun, si daca intri in caruta, si-o pui de-a latul, carutasul neavand centura de siguranta .. nu mai vreau sa stiu ce se poate intampla.
|
--------------------
-
-
-
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Pai, atunci sa planga mama mea sau mama lui ?
Eu daca as iesi cu Loganul fara lumini si dai in mine, cine-i vinovat? Am si verde cameleon. La caruta nu se aplica la fel ? Nu , nu doresc sa pateasca ceva rau da "Camasa e mai aproape de piele decat haina" This post has been edited by logan1.5dci: 1 Jul 2008, 08:40 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
hash |
![]()
|
mai bine conduci preventiv, decat sa trebuiasca sa rezolvi dileme d-astea intr-o fractiune de secunda.
|
--------------------
-
-
-
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(hash @ 30 Jun 2008, 16:49) ... apas pe frana. Preventiv, cat sa scada viteza. ... Am invatat sa trec peste frustrarea de-a fi depasit, ... Deci tu erai ala de-mi aprindea lampile-n ochi fara motiv? ![]() ![]() Cum adica "frustrarea de-a fi depasit"? ![]() ![]() LE. @hash, ce inseamna sa conduc preventiv in situatia urmatoare. Fac stanga pe DN1, pe drumul c-o singura banda pe sens. Era o ceata de nu vedeai la 5m. Merg foarte incet si curand dau de-o caruta. Am mers nitel in spatele ei, m-am chiorat bine in ceata si ma apuc s-o depasesc. Cand am ajuns in dreptul ei am dat nas in nas cu un mastodont de camion, fara nicio luminita. Da nimic. Am trecut cu bine printre ele. Ce-ar fi trebuit sa fac ca sa conduc preventiv? Sa merg in spatele carutei pana se ridica ceata, gandindu-ma ca in orice clipa poate aparea un taun fara lumini? This post has been edited by Victoras2001: 1 Jul 2008, 09:41 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
hash |
![]()
|
degeaba razi, nu vad motivul. daca nu-ti place sa pastrezi distanta cand eu nu vad, n-ai decat sa intri in mine. in cei 100 si ceva de mii de km pe care ii am (majoritatea extraurban) am vazut destule porcarii. am intalnit si biciclist beat facand opturi pe mijlocul drumului noaptea la 1, fara pic de lumini si ochi de pisica. ce te faci daca in curba te trezesti in mijlocul benzii cu un bolovan inalt care nu-ti incape pe dedesubt? patit la babarunca, tot noaptea.
sa claxonexi! in fond poti sa mergi si dupa caruta, incet, pe ceata aia. la 5m vizibilitate e cazul sa opresti masina, amice, si sa pui avariile si ce becuri mai ai pe ea, concomitent cu semnale sonore. am condus si eu pe ceata de-aia si crede-ma ca aveam o retinere organica sa merg mai repede decat la pas. |
--------------------
-
-
-
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Tu o luasi de buna? Io-s mai mistocar din fire.
![]() N-ai retinut pe ce drum eram, sau poate n-am explicat eu prea bine. Era sinucidere curata sa trag pe dreapta. Pentru ca nu exista. Ar fi trebuit sa opresc pe banda. Si stai linistit, ca nu fac eu "nefacute". Absolut toti prietenii mei au declarat sus si tare ca cel mai in siguranta se simt cu mine la volan. Iar cu asta ma mandresc. ![]() E ca mi-au murit laudatorii? ![]() This post has been edited by Victoras2001: 1 Jul 2008, 10:45 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
|
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Bre, daca nu-i pasa carutasului de viata lui, mie de ce mi-ar pasa?
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
sebybv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 8 August 05 From: Brasov ![]() |
Mai baieti, o dadurati pe gluma, dar mie mi-ati amintit de un accident de acum cativa ani din fata casei bunicilor mei. O dubita a vrut sa depaseasca o caruta in varf de panta si din fata ii venea alta masina, pe care nu a vazut-o. A ales caruta, dar cu ceva consecinte, pentru ca ala transporta niste lemne (ceva capriori, parca) si vreo trei din alea au iesit prin spatele dubitei, strapungand masina ca pe o bucata de carton. Soferul masinii si carutasul au fost raniti, unul de la un par din ala - a avut mare noroc ca nu i-a trecut prin stomac (dar l-a lovit rau in sold) iar carutasul a fost auncat de pe caruta in sant. Caii au murit.
Multi ani mai tarziu, undeva pe langa Barlad, conduceam cu vreo 110km/h noaptea, vizibilitate buna, vine coloana din fata, schimb pe faza scurta, insa mi s-a parut ca ceva nu e in regula. Asa ca schimb inapoi faza lunga, exact in timp util cat sa observ o carutza cu coviltir nesemnalizata. Asa ca frana la "hei-rup" - am adus-o pe la 50km/h, si am reusit sa ma strecor intre caruta si coloana din sensul opus. Am trecut la milimetri de recipientii de aluminiu (din aia in care se pune laptele) care erau agatati pe exteriorul coviltirului. Supriza urmatoare a fost ca nu era una, erau 4 carute, in coloana, asa ca am mai triplat putin, si apoi m-a repliat, am injurat cateva minute, apoi m-am calmat. Asa ca eu aleg frana si condusul preventiv. |
--------------------
Mazda
6 2.0 CD 143CP SPORT
2006 "...The force is strong with this one..."
- Seat Leon 1,6 16v 105 CP - 2001 |
|
Sony |
![]()
|
Mai bine alegeai un pistol ca sa-i impusti pe carutasi. Sa nu se mai chinuie.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
QUOTE(Sony @ 1 Jul 2008, 13:29) Pai ti-ar pasa de oistea de la caruta care trece prin parbriz ochiu` drept prin urechea stanga si iese prin luneta ![]() 1 Jul 2008, 16:26: QUOTE(argon @ 30 Jun 2008, 08:01) http://www.jawamoped.com/html/babetta_manet.html This post has been edited by bion: 1 Jul 2008, 16:26 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.700 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
On topic: nici caruta, nici masina, nici copacul: pe cat posibil o triplare. N-am facut asa ceva decat o data sau de doua ori in 100k km, cand eram prea obosit si n-am mai apreciat corect distanta pana la si viteza celui din sens opus.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Deci de zece ori in 1000 dekilometri de 100 de ori in 10000 de km
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.700 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
nea bioane, vrei sa mai contorizezi si matale inca un post? posteaza pe o arie tehnica; alea de la cafiné nu se numara
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
bion |
![]()
|
Esti obosit si sigur nu esti timisorean
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
marksman |
![]()
|
QUOTE(bion @ 1 Jul 2008, 17:39) Esti obosit Da, sunt obosit. Ma oboseste mai ales caterinca ieftina. QUOTE(Illusi0n @ 1 Jul 2008, 17:28) QUOTE(bion @ 1 Jul 2008, 17:39) De vreo 8-9 ani sunt si timisorean, ca banatean sunt din nastere. This post has been edited by Illusi0n: 1 Jul 2008, 16:44 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Am facut acest topic, gandindu-ma in primul rand la viata mea, cei care aleg triplarea, dupa parerea mea isi pun singuri viata in mainile celui de pe sens contrar. Daca soseaua permite, si daca cel de pe sens contrar iese de pe sosea, cu macar un sfert de masina, problema ar fi rezolvata, am alege cu totii triplarea. Iar de vina, orice ati incerca, carutasul este vinovat, ca nu am condus preventiv? Sa merg cu 20? La curbe sa opresc, sa ma dau jos si sa ma uit daca e cineva in curba?
M-am gindit si la caruta cu butuci, ce-i drept nu prea am vazut eu noaptea, astia noaptea cred ca sunt cu ciorditu. Oricum cred ca as evita caruta cu butuci, da inca nu m-am gindit ce as face. This post has been edited by logan1.5dci: 1 Jul 2008, 17:00 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
marksman |
![]()
|
QUOTE(logan1.5dci @ 1 Jul 2008, 17:45) cei care aleg triplarea, dupa parerea mea isi pun singuri viata in mainile celui de pe sens contrar. Daca soseaua permite, si daca cel de pe sens contrar iese de pe sosea, cu macar un sfert de masina, problema ar fi rezolvata, am alege cu totii triplatrea. Majoritatea soselelor permit efectuarea triplarii (asta nu e un motiv sa apelezi la ea), si toti preferam o ciocnire laterala (sau o 'stersatura') in locul unui impact frontal (a nu se intelege ca agreez depasirile/triplarile facute pe principiul "lasa ca se fereste fraieru de pe contrasens"!) |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Cred ca la caruta cu butuci as incerca sa fac acea "stersatura", chiar daca asta ar putea presupune in cel mai rau caz, aruncarea celui de pe sens contrar, in copaci. Acum depinde, da daca-l sterg, cel de pe sens contrar va trage dreapta, daca se pierde si trage prea tare, se duce in copaci.
![]() |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
era sa pierd odata controlu' in Ovidiu si sa sar la cineva in casa
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1210
1986
- N/A dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st May 2025 - 21:27 |