DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

17 Pages « < 13 14 15 16 17 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Despre comunism, si impactul acestuia asupra noastra

xcss
post 16 Jul 2008, 12:44
Post #421

Born to Be Epic

Group: Members

Armeanu' e viitorul presedinte? blink.gif

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ady77
post 16 Jul 2008, 12:45
Post #422

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(OAP @ 16 Jul 2008, 13:43)
voi vorbiti de actualul si viitorul presedinte?
*

Din pacate mad.gif

This post has been edited by ady77: 16 Jul 2008, 12:45

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
Sony
post 16 Jul 2008, 12:48
Post #423

Membru autentic

From: Ban Land

Io-te acilea presedinte!

bush_idiot.jpg

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
ady77
post 16 Jul 2008, 12:51
Post #424

راحتزیل یو

Cred ca e singurul presedinte mai prost decat al nostru radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
Sony
Post #425

Membru autentic

Da, bre, da' ala are oua!

--------------------
+
Lostboy
Post #426

Finding my way!

Crezi?
Unii sunt siguri!

--------------------
. . .
+
ady77
post 16 Jul 2008, 12:52
Post #427

راحتزیل یو

Nastase avea si el oua, dar nu a ajuns presedinte radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------

ecnedifnocfollufsisoM
+
Sony
post 16 Jul 2008, 12:54
Post #428

Membru autentic

Nastase le-o fi avut mai moi.

--------------------
+
ady77
post 16 Jul 2008, 12:55
Post #429

راحتزیل یو

QUOTE(Lostboy @ 16 Jul 2008, 13:51)
Crezi?
Unii sunt siguri!
*

Acu' io nu cunosc toti presedintii de stat ca sa fiu sigur tongue.gif tongue.gif dry.gif

--------------------

ecnedifnocfollufsisoM
+
Sony
post 16 Jul 2008, 12:59
Post #430

Membru autentic

Bre, am cunoscut pe unu' care avea service intr-un garaj. Avea carte de vizita pe care scria President. radmasa.gif Se uita la mine prin niste ochelari Top Gun in timp ce un bosorog manca intr-un sopron care servea si de birou oval pentru President. radmasa.gif

--------------------
+
logan1.5dci
post 16 Jul 2008, 12:59
Post #431

Nu Existã Informaþii

From: Dobrogea

QUOTE(Sony @ 16 Jul 2008, 13:54)
Nastase le-o fi avut mai moi.
*

Adica cum, erau fierte? blink.gif biggrin.gif

This post has been edited by logan1.5dci: 16 Jul 2008, 13:01

--------------------
Nu Existã Informaþii Nu Existã Informaþii Nu Existã Informaþii - Nu Existã Informaþii
+
Sony
post 16 Jul 2008, 13:02
Post #432

Membru autentic

Daca avea tapiterie de piele la masina, vara avea sanse sa le aiba prajite.

--------------------
+
Jack Daniel's
post 19 Jul 2008, 01:44
Post #433

MEMBRU DE LA INCEPUT!

QUOTE(FireChief @ 15 Jul 2008, 18:08)
buna ziua tovarasi!ma bucur ca capitalismul tongue.gif  imi ofera posibilitatea sa va salut liber pe internet!
alta data nu se putea....unii zic ca nici acum nu s-ar putea dry.gif

romania in comunism in 2008
scurt metraj

tinerii jinduiesc  pe ascuns la minunea numita internet care face furori in occident,povestile despre ce se intimpla in lumea internetului par de domeniul fantasticului si de necrezut
la unirea se baga miine picioare de pui si porc,,,,informatia circula din gura in gura si seara deja citeva sute de persoane stau   la coada
in hala unirii a izbucnit un scandal intre taranii care cumparau cite 20 de piini si bucurestenii care ii acuzau ca nu au piine din cauza lor
la o dacie berlina se asteapta deja cite 8 ani...daca ai pile o iei in 6
programul tv a fost prelungit la 4 ore zilnic...martea sunt filme cubaneze foarte apreciate si simbata filme chinezesti cu karate si comunisti in lupta cu exploatatorii
  daca vrei un loc in autobuze trebuie sa fii tare in brand si iute ca sa prinzi un loc pe scara
poti avea noroc sa prinzi un taxi daca mergi intimplator in directia in care el mergea oricum
la magazinul cocor au bagat camasi refuzate la export
pe lipscani gasesti blugi la 3 milioane si ness la 400 de mii cutia
cafeaua alvorada si kentul a ramas in continuare pe placul medicilor
au inceput pregatirile pentru 23 august
zece mii de elevi si studenti se antreneaza zilnic pe stadion
intr-un acces de marinimie al conducerii sunt eliberati 20 de mii de puscariasi cu pedepse pina in 15 ani
25 de mii de soldati lucreaza la autostrada scornicesti-bucuresti,20 de mii sapa ogorul si 12 mii lucreaza in mine
elevii intra in vacanta cu doua sapt mai tirziu pt ca e o recolta buna de rosii care va merge integral la export
vecinul de la 4 a fost arestat in timp ce asculta europa libera...l-a turnat colegul de serviciu care ii vroia locul
masinile circula in functie de ultima cifra de la 1 la 9 de trei ori pe luna...maharii  din aparatul central si judetean au cu zero si circula tot timpul....
fotbalistii goian si sapunaru au fost prinsi in timp ce fugeau din tara
piturca e demis de la nationala ca nu a facut educatie politica corespunzatoare cu cei doi
luna trecuta a fugit in sua corul madrigal
etc....continuati voi

CEI CARE NU ATI UITAT CE A INSEMNAT COMUNISMUL!!!!!!!!!

*

QUOTE(dizzy @ 16 Jul 2008, 10:24)
daniM
Cand mai iti e dor de comunism, te rog imprumuta o Dacie 1310 model 86 cu imbunatatiri si du-te pana la mare in concediu cu familia.
- Benzina este rationalizata si ai strans-o tot anul in doua canistre de tabla sa ai si de intors, ca poate nu se da benzina la liber. In masina miroase a benzina si copii borasc!
- Pe drum ia-o pe cele mai rupte sosele pe care le gasesti, cu restrictii mirobolante de 20-30-40 km/h
- Te duci la receptia hotelului (iti recomand Hefaistos Eforie Nord, acolo inca mai bantuie fantoma comunismului, am vazut-o eu anul trecut) dai o spaga de 50-100 Lei sa te bage in seama acritura, pardon tovarasa receptionista. Primesti o camera cu 1/2 h de apa calda, mucegaita si puturoasa.
- Mananci in fiecvare zi laturi de la cantina- restaurant, meniu a la carte.
Ciorba de gaina tip zeama lunga, friptura de pui cam o juma de pulpa de caciula cu linte sau mazare, desert un mar mic si batut
Optional poti sa alegi: sa mananci sau sa nu mananci
- Pentru bere Reghin stai la coada 2 ore in soare la toneta din tabla ruginita, pentru bere Bucegi numai o ora la coada. Cumperi berea, numai cu sticle la schimb! O deschizi si iei prima gura. O scuipi! Sticla a fost cu ulei inainte si are un gust de iti vine sa-ti rupi buletinul. Ceri alta bere! Ti se raspunde: Treci tovarase la coada!
- Te duci in disco-bar dar numai pana la ora 10 ca se inchid sa se odihneasca lumea ca ati venit la odihna nu la daramare
- Te uiti la nemtii veniti in aceeasi statiune care beau Coca-Cola, Tuborg, Heiniken si iti curg balele dar astea se vand numai in shop si tu nu ai acces acolo si nici marci.
- Pe plaja asculti RadioVacanta!
Fa treaba asta o saptamana! Daca mai vrei comunism dupa aia, ai putea sa emigrezi in Cuba sau Coreea de Nord.
Si tine minte asta era partea cea mai placuta a comunismului sau ce naiba o fi fost ala!
*

QUOTE(BlaueCorsa @ 16 Jul 2008, 12:21)
Mi-e foarte greu sa cred ca exista oameni care chiar regreta comunismul. For the record, aveam 8 ani in 1989, dar am vazut (si simtit) suficiente. Cozi la paine, frig, chestii aberante (rationalizarea benzinei, circulatie restrictionata in weekend)...

Iar chestiile bune... hm, eu unul nu vad nimic bun in a te lauda cu mamuti energofagi, cu blocuri prost concepute si cu sosele care trebuie reparate in fiecare an. Iar repartitia guvernamentala n-are ce cauta pe o piata a muncii sanatoasa.
*

Cine stie cunoaste. Respect pentru ce s-a scris mai sus. up.gif

This post has been edited by Jack Daniel's: 19 Jul 2008, 01:45

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
aphophis
post 20 Jul 2008, 09:00
Post #434

Membru autentic

comunism at its best wub.gif

52.jpg

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
mauru007
post 20 Jul 2008, 09:52
Post #435

sir

From: Bucuresti

Ai gresit-o cu poza asta, nu are nici o legatura cu comunismul. Sunt militari morti in lovitura de stat din 89, omoriti tot de camarazi de-ai lor dezinformati. Daca nu ma insel e vorba despre uslasii morti la Otopeni.
Din ce am citit pe topic nimeni nu regreta comunismul, unele persoane fac o paralele intre anumite situatii din timpul comunismului si situatia de acum. Daca zic ca era bine in timpul comunismului pentru ca in momentul in care faceai cerere pentru repartitia unui apartament de la stat primeai spre deosebire de acum cand ajung unii oameni sa isi dea foc in fata primariei de disperare ca au ramas in strada cu familia nu inseamna ca regret comunismul. Daca atunci erau persoane care primeau pedeapsa cu moartea pentru delapidari de sume importante si acum astia care au devalizat banci sunt in parlament sau in Bahamas nu inseamna ca regret comunismul. Daca atunci se demolau la greu case si acum se lasa sa cada in paragina monumente nationale nu inseamna ca regret comunismul.
In legatura cu repartitiile pe care eu nu le-am apucat am doar 30 de ani in prezent, situatia s-a schimbat dar nu e neaparat mai bine. Atunci te repartiza la Cuca Macaii si te foloseai de pile si relatii ca sa te muti cu serviciul unde doreai. Acum fara o pila sau o mare doza de norc e greu sa te angajezi pe un post corespunzator studiilor. Tot cei cu pile, rude, relatii sunt preferati. Nu cred ca exista cineva care sa nu aiba printre colegi persoane care au fost angajate datorita gradului de rudenie cu cineva din firma nu pe criteriul competentei. Si vorbesc de firme private nu de stat.

--------------------
Ford Focus 2002/Ghia - vl
Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan
+
daniM
post 20 Jul 2008, 10:09
Post #436

Membru autentic

From: Gugulania

QUOTE(mauru007 @ 20 Jul 2008, 10:52)
Ai gresit-o cu poza asta, nu are nici o legatura cu comunismul. Sunt militari morti in lovitura de stat din 89, omoriti tot de camarazi de-ai lor dezinformati. Daca nu ma insel e vorba despre uslasii morti la Otopeni.
Din ce am citit pe topic nimeni nu regreta comunismul, unele persoane fac o paralele intre anumite situatii din timpul comunismului si situatia de acum. Daca zic ca era bine in timpul comunismului pentru ca in momentul in care faceai cerere pentru repartitia unui apartament de la stat primeai spre deosebire de acum cand ajung unii oameni sa isi dea foc in fata primariei de disperare ca au ramas in strada cu familia nu inseamna ca regret comunismul. Daca atunci erau persoane care primeau pedeapsa cu moartea pentru delapidari de sume importante si acum astia care au devalizat banci sunt in parlament sau in Bahamas nu inseamna ca regret comunismul. Daca atunci se demolau la greu case si acum se lasa sa cada in paragina monumente nationale nu inseamna ca regret comunismul.
In legatura cu repartitiile pe care eu nu le-am apucat am doar 30 de ani in prezent, situatia s-a schimbat dar nu e neaparat mai bine. Atunci te repartiza la Cuca Macaii si te foloseai de pile si relatii ca sa te muti cu serviciul unde doreai. Acum fara o pila sau o mare doza de norc e greu sa te angajezi pe un post corespunzator studiilor. Tot cei cu pile, rude, relatii sunt preferati. Nu cred ca exista cineva care sa nu aiba printre colegi persoane care au fost angajate datorita gradului de rudenie cu cineva din firma nu pe criteriul competentei. Si vorbesc de firme private nu de stat.
*

Uf,in sfarsit cineva care a inteles ce vroiam sa spun!RESPECT!Ceilalti aveau impresia ca sunt vreun fost activist(cu toate ca si eu am in jur de 30 de ani),de aia am si renuntat la topicul asta,pentru ca nu ai cu cine discuta;daca nu esti de acord cu restul haitei, care are ochelari de cal dealtfel,esti pus la zid!

--------------------
. . . - Skoda Octavia
+
aphophis
post 20 Jul 2008, 10:34
Post #437

Membru autentic

QUOTE(mauru007 @ 20 Jul 2008, 09:52)
*

pai cine crezi ca erau in spatele dezinformarilor care au dus la moartea lor? cat despre faptul ca primeai locuinta gratis & shit, da era mai bine din punctul asta de vedere, insa .. viata e o lupta, deci fiecare trebuie sa traga sa ii fie bine. nu zic mai multe ca nu am prins enorm de multe din comunism si oricum nu i-am prins toate binefacerile (inafara de luatul curentului) pt ca stateam la tara. Insa eu unu nu m-as mai intoarce in comunism

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
FireChief
post 20 Jul 2008, 10:39
Post #438

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

in comunism avantajele acestui sistem au fost depasite de sute de ori de dezavantajele lui
e ca si cum ai juca 1000 de euro ca sa cistigi 50
deci a fost un sistem prost

This post has been edited by FireChief: 20 Jul 2008, 10:40

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
+
adip
post 20 Jul 2008, 10:57
Post #439

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(mauru007 @ 20 Jul 2008, 17:52)
Daca zic ca era bine in timpul comunismului pentru ca in momentul in care faceai cerere pentru repartitia unui apartament de la stat primeai spre deosebire de acum cand ajung unii oameni sa isi dea foc in fata primariei de disperare ca au ramas in strada cu familia
Da' nu era mai bine ca, in loc sa faci cerere la partid pentru un c.a.c.a.t de cutie de chibrituri intr-un bloc gri, sa iti permiti casa ta platita in rate pe 30 ani, cum se intampla de multe zeci de ani in tarile capitaliste? Uita-te la ce e acum in Romania, apoi la ce e in alte tari care nu au avut placerea sa fie conduse de comunisti si fa o comparatie.
Nu mai deplangeti comunismul fiindca atunci dadea partidul case iar acum nu. In timp ce in tarile comuniste "partidul" dadea repartitii pentru niste jafuri de apartament, in tarile capitaliste bancile dadeau credite. Asta s-ar fi intamplat si la noi din totdeauna si nu doar de cativa ani, daca nenorocitii, scarbele, gioarsele umane care se cheama comunisti nu ne-ar fi tinut ca pe boi la jug zeci de ani.
Cat despre pile, cunostinte, relatii, stai tu linistit ca si prin alte parti functioneaza foarte bine chestia asta. E drept ca e un alt fel de PCR, care nu incurajeaza incompetenta, ci pur si simplu lumea prefera sa mearga pe incredere ("stii pe cineva care stie pe cineva care...?"

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
mauru007
post 20 Jul 2008, 12:15
Post #440

sir

Dupa cum spuneam nu regret comunismul ca nu am de ce. Cel ma rau lucru in comunism de care se plangea lumea era lipsa de libertate. Problema e ca sunt persoane care nu sunt libere nici acum si nu o sa fie libere niciodata pentru ca nu inteleg notiunea de libertate. Atit timp cat poti sa "gandesti" esti liber. Atit. Si pe vremea comunismului puteai gandi nu puteai sa spui ce gandesti pentru ca puteai avea probleme, acum poti sa spui ce gandesti dar nu te baga nimeni in seama.
in rest lucrurile nu s-au schimbat foarte mult.
Inainte dadeai spaga cand aveai nevoie de medici sau functionari publici. Acum e la fel.
Inainte aveai benzina rationalizata acum e scumpa si arde la buzunar esti controlat prin pret.
Inainte repartitii acum pachet de relocare geografica sau capsuni in tarile calde.
Inainte pedeapsa cu moartea acum evadatii dau interviuri pe OTV.
Inainte PCR acum tot aia sub diferite denumiri sunt in parlament (daca nu sunt ei sunt copii lor), din pacate orice persoana peste 18 ani are drept de vot, chiar daca unii sunt analfabeti.
Inainte dupa 81 nu gaseai mancare in magazine acum multi nu isi permit sa o cumpere.

E mai in fara comunism dar in alta tara, in Romania tot comunisti suntem chiar daca nu vrem sa recunoastem.

Popa sau calugar tot un drac.

Ma distreaza persoanele care preiau niste clisee de la TV cu apartamente "cutii de chibrituri". Eu am crescut intr-un astfel de apartament pe vremea comunismului (apartament cumparat in aceea vreme cu credit de la CEC) acum locuiesc tot intr-un astfel de apartament cumparat prin credit de la banca pe 25 de ani. Nu visam toti la vile si apartamente de lux prefer sa ies sa mai vad lumea la fata in loc sa stau intre 4 pereti indiferent cat de luxos ar fi locul ala.

Si o ultima referire la intrebarea cine era in spatele celor care dezinformau la revolutie evident au fost persoane care au avut de castigat de pe urma asta, persoane care au fost comunisti si acum sunt parlamentari. unul tocmai a anuntat ca se retrage.

--------------------
Ford Focus 2002/Ghia - vl
Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan
+
radian
post 20 Jul 2008, 12:45
Post #441

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(daniM @ 20 Jul 2008, 10:09)
...de aia am si renuntat la topicul asta,pentru ca nu ai cu cine discuta;daca nu esti de acord cu restul haitei, care are ochelari de cal dealtfel,esti pus la zid!
*

Micutul soim (neimplinit) al patriei isi falfaie aripioarele...

Pai ce sa discuti cu "haita" bre, ce bine era atunci si ce rau e acuma?

Inca astept sa-mi explici cum vine chestia aia in care in comunism era democratia (populara) in floare si fiecare facea ce vroia...

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
BlaueCorsa
post 20 Jul 2008, 13:05
Post #442

Membru cu Prafuitor

From: Socola Tower, Iasi

Referitor la "mirificele" blocuri comuniste nu cred ca ma poate nimeni contrazice - sunt facute "la viteza" si concepute prost. Blocuri exista si in Europa de Vest, numai ca acolo au centrala proprie, nu primesc apa calduta de la un CET antic, au o canalizare bine calculata, astfel incat nu-ti gasesti dejectiile plutind prin baie (a patit o cunostinta si a fost oribil), sunt bine izolate termic (in timp ce la noi abia acu' da statul ajutoare pentru asta) s.a.m.d.

Despre repartitia guvernamentala n-o sa-mi schimbe nimeni parerea. Pana dupa '90 il vedeam pe tata in special in weekend, in rest facea naveta. 80 de kilometri. Desi terminase cu note foarte bune, printre primii. Eu unul cand m-am angajat m-am dus la interviu fara sa cunosc pe nimeni si am avut succes. Inainte de 1989 nu cred ca aveam vreo sansa sa lucrez in Iasi (si nici sotia mea, ca medic stomatolog).

Cat despre justitie... radmasa.gif . E o dovada de naivitate sa crezi ca aia vinovati erau pedepsiti. Daca un sef de CAP delapida o suma mare, era mutat "disciplinar" intr-o functie mai mare, dar in alt judet. Cine nu crede sa se documenteze, incepeti cu directivele NKVD pentru tarile ocupate, ca a fost ideea rusilor.

Nu agreez deloc societatea actuala, plina de fite, de superficialitate si de hoti. Dar macar am libertatea sa-mi fac meseria, sa calatoresc si sa am acces la orice bun/serviciu imi doresc.

EDIT: si inainte de a mai comenta cineva de dezvoltare economica, uitati-va la Israel si la Grecia, la Singapore si la Taiwan. Luati ca referinta perioada in care noi am fost stat comunist.

This post has been edited by BlaueCorsa: 20 Jul 2008, 13:23

--------------------
Dacia / Renault Duster / Captur 2018 Confort / 2015 Authentique
Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro!
+
daniM
post 20 Jul 2008, 13:38
Post #443

Membru autentic

From: Gugulania

QUOTE(radian @ 20 Jul 2008, 13:45)
Micutul soim (neimplinit) al patriei isi falfaie aripioarele...

Pai ce sa discuti cu "haita" bre, ce bine era atunci si ce rau e acuma?

Inca astept sa-mi explici cum vine chestia aia in care in comunism era democratia (populara) in floare si fiecare facea ce vroia...
*

Aia a perceput mintea ta din ce am spus eu?Ca era democratia in floare?Probabil ca faci parte dintre aia care au batut studentii prin Bucuresti,ne-au baut banii( pomana de la stat) si au venit cu miloaga dupa altii;aia pricepeau asa ceva din ce am scris eu,nici macar nu am scris"democratie"pe undeva.Asa ai dedus tu ca am zis:ce bine era atunci si ce rau e acum?Saracu'de tine!Sper ca n-ai copii!

--------------------
. . . - Skoda Octavia
+
xcss
post 20 Jul 2008, 13:40
Post #444

Born to Be Epic

BlaueCorsa, e corect ce spui, dar eu cred ca discutia, involuntar, se axeaza pe comunismul la romani, nu in general. Eu asa percep, ca se discuta daca este mai bun cutare sau cutare sistem pentru noi ca natie, luand in considerare de ce suntem capabili...

--------------------
- - -
+
BlaueCorsa
post 20 Jul 2008, 13:46
Post #445

Membru cu Prafuitor

xcss, sigur ca ne referim la ceea ce s-a intamplat in Romania. Mai ales ca subtitlul este "si impactul acestuia asupra noastra". Eu personal as putea sa spun cate ceva despre comunismul vietnamez, dar nu stiu daca o luna si jumatate petrecuta acolo ma face cunoscator... smile.gif

--------------------
+
xcss
post 20 Jul 2008, 13:48
Post #446

Born to Be Epic

Cred ca ar constitui o lectura interesanta, totusi smile.gif

--------------------
- - -
+
aphophis
post 20 Jul 2008, 13:49
Post #447

Membru autentic

QUOTE(mauru007 @ 20 Jul 2008, 12:15)
Dupa cum spuneam nu regret comunismul ca nu am de ce. Cel ma rau lucru in comunism de care se plangea lumea era lipsa de libertate. Problema e ca sunt persoane care nu sunt libere nici acum si nu o sa fie libere niciodata pentru ca nu inteleg notiunea de libertate. Atit timp cat poti sa "gandesti" esti liber. Atit. Si pe vremea comunismului puteai gandi nu puteai sa spui ce gandesti pentru ca puteai avea probleme, acum poti sa spui ce gandesti dar nu te baga nimeni in seama.
in rest lucrurile nu s-au schimbat foarte mult.
Inainte dadeai spaga cand aveai nevoie de medici sau functionari publici. Acum e la fel.
Inainte aveai benzina rationalizata acum e scumpa si arde la buzunar esti controlat prin pret.inainte si sa vrei nu puteai lua mai mult decat iti era ratie , decat probabil prin smecherii. Acuma consumi cat vrei daca ai bani sa platesti. pe care ii obtii prin munca

Inainte repartitii acum pachet de relocare geografica sau capsuni in tarile calde.
da, dar acum poti singur sa-ti faci destinul. Daca vrei sa pleci pleci, daca vrei sa ai afacerea ta si te duce capul poti sa o faci, daca muncesti mai mult si te duce capul ai posibilitatea sa te realizezi
Inainte pedeapsa cu moartea acum evadatii dau interviuri pe OTV. nici o societate nu e perfecta
Inainte PCR acum tot aia sub diferite denumiri sunt in parlament (daca nu sunt ei sunt copii lor), din pacate orice persoana peste 18 ani are drept de vot, chiar daca unii sunt analfabeti. normal ca tot ei sunt la conducere, ceea ce arata ce oameni de kko erau si atunci si is si acum. cat despre vot, asta e esenta democratiei, si ala tampit ce il adora pe iliescu si-si bate nevasta ca sa-i arate ca inca o iubeste, are acelasi drept ca si tine
Inainte dupa 81 nu gaseai mancare in magazine acum multi nu isi permit sa o cumpere.
da , insa acum daca muncesti poti sa mananci ce vrea sufletelul tau ca se gaseste
E mai in fara comunism dar in alta tara, in Romania tot comunisti suntem chiar daca nu vrem sa recunoastem.

Popa sau calugar tot un drac.

Ma distreaza persoanele care preiau niste clisee de la TV cu apartamente "cutii de chibrituri". Eu am crescut intr-un astfel de apartament pe vremea comunismului (apartament cumparat in aceea vreme cu credit de la CEC) acum locuiesc tot intr-un astfel de apartament cumparat prin credit de la banca pe 25 de ani. Nu visam toti la vile si apartamente de lux prefer sa ies sa mai vad lumea la fata in loc sa stau intre 4 pereti indiferent cat de luxos ar fi locul ala.

Si o ultima referire la intrebarea cine era in spatele celor care dezinformau la revolutie evident au fost persoane care au avut de castigat de pe urma asta, persoane care au fost comunisti si acum sunt parlamentari. unul tocmai a anuntat ca se retrage.
*

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
BlaueCorsa
post 20 Jul 2008, 13:52
Post #448

Membru cu Prafuitor

Despre Vietnam, pentru xcss, cu scuze pentru offtopic. blush.gif

--------------------
+
xcss
post 20 Jul 2008, 13:59
Post #449

Born to Be Epic

Multumesc! Mea culpa, este un topic pe care nu l-am citit blush.gif

--------------------
- - -
+
radian
post 20 Jul 2008, 20:04
Post #450

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(daniM @ 15 Jul 2008, 19:19)
Hotarati-va totusi despre ce vorbim aici:comunismul contra capitalism,sau Romania inainte si dupa 1989,pentruca sint doua chestii total diferite.La noi e un comunism perpetuu;au ramas comunistii la putere si fiecare face ce vrea in tara asta
*

Ti-am reprodus aberatia, sa nu-ti dau motive sa te ma legi de maruntisuri...

QUOTE(daniM @ 20 Jul 2008, 13:38)
...Probabil ca faci parte dintre aia care au batut studentii prin Bucuresti,ne-au baut banii( pomana de la stat) si au venit cu miloaga dupa altii;aia pricepeau asa ceva din ce am scris eu,nici macar nu am scris"democratie"pe undeva.Asa ai dedus tu ca am zis:ce bine era atunci si ce rau e acum?Saracu'de tine!Sper ca n-ai copii!
*

Spre deosebire de tine eu mi-am declarat datele personale in profil, nu am de ce sa le ascund... Daca procedam ca tine (te crezi cumva in clandestinitate, si preferi sa ramai neidentificabil...) atunci, nestiind ca sunt din Valea Jiului, nu ma injurai de mineri. Oare ce alte motive ai fi gasit sa ma injuri?

Zici ca ai 30 de ani, inseamna ca nu ai de unde sa ai prea multa experienta din "epoca de aur", totusi, mentalitatea asta de secretar de partid de unde ai dobandit-o?

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
17 Pages « < 13 14 15 16 17 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th July 2025 - 04:00
Forum Renault