Despre comunism, si impactul acestuia asupra noastra
![]() ![]() ![]() |
Despre comunism, si impactul acestuia asupra noastra
Sony |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
||
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|||
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(aphophis @ 15 Jul 2008, 20:52) ![]() Se primea o parte din norma.. restul trecea in contul scolii/liceului/facultatii (virament, nu cahs), [si] din ei se facea "autogospodarirea"-reparatii, achizitii, etc. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.110 Joined: 11 February 04 ![]() |
daniM
Cand mai iti e dor de comunism, te rog imprumuta o Dacie 1310 model 86 cu imbunatatiri si du-te pana la mare in concediu cu familia. - Benzina este rationalizata si ai strans-o tot anul in doua canistre de tabla sa ai si de intors, ca poate nu se da benzina la liber. In masina miroase a benzina si copii borasc! - Pe drum ia-o pe cele mai rupte sosele pe care le gasesti, cu restrictii mirobolante de 20-30-40 km/h - Te duci la receptia hotelului (iti recomand Hefaistos Eforie Nord, acolo inca mai bantuie fantoma comunismului, am vazut-o eu anul trecut) dai o spaga de 50-100 Lei sa te bage in seama acritura, pardon tovarasa receptionista. Primesti o camera cu 1/2 h de apa calda, mucegaita si puturoasa. - Mananci in fiecvare zi laturi de la cantina- restaurant, meniu a la carte. Ciorba de gaina tip zeama lunga, friptura de pui cam o juma de pulpa de caciula cu linte sau mazare, desert un mar mic si batut Optional poti sa alegi: sa mananci sau sa nu mananci - Pentru bere Reghin stai la coada 2 ore in soare la toneta din tabla ruginita, pentru bere Bucegi numai o ora la coada. Cumperi berea, numai cu sticle la schimb! O deschizi si iei prima gura. O scuipi! Sticla a fost cu ulei inainte si are un gust de iti vine sa-ti rupi buletinul. Ceri alta bere! Ti se raspunde: Treci tovarase la coada! - Te duci in disco-bar dar numai pana la ora 10 ca se inchid sa se odihneasca lumea ca ati venit la odihna nu la daramare - Te uiti la nemtii veniti in aceeasi statiune care beau Coca-Cola, Tuborg, Heiniken si iti curg balele dar astea se vand numai in shop si tu nu ai acces acolo si nici marci. - Pe plaja asculti RadioVacanta! Fa treaba asta o saptamana! Daca mai vrei comunism dupa aia, ai putea sa emigrezi in Cuba sau Coreea de Nord. Si tine minte asta era partea cea mai placuta a comunismului sau ce naiba o fi fost ala! |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
![]() |
--------------------
|
Sony |
![]()
|
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
cu voia voastra il completez pe dizzy:
....si dupa aceasta perioada minunata la mare pleci spre casa si opresti in primul oras sa cumperi o paine. vanzatoarea iti cere buletinul. cum ai buletin de alta localitate iti taie juma# de pita cu un cutit slinos. la coada de alaturi auzi voci care spun 'sa se dea cate una tovarese sa ajunga la toata lumea' . fericit pleci spre masina cu pretioasa captura. afara s-a lasat intunericul iar orasul e in bezna...tocmai s-a oprit curentul. te uiti la ceas si inmarmuresti, e deja ora 10.30 si e sambata seara....tu ai numar cu sot si maine circula cei fara sot....te gandesti ce minti daca te opreste militia....alaturi un militean cu cascheta pe ceafa te priveste suspicios...te gandesti daca ai spus ceva necuvenit la adresa ...nici nu conteaza cui...se poate interpreta.... |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Radeti voi si glumiti, dar tin minte, a trebuit sa mergem odata la o inmormantare in alt judet, intr-o duminica in care nu avea drept de circulatie masina. Solutia a fost foarte simpla: a mers taica-meu la secretarul de partid de la firma unde lucra si in baza unei copii (facute la heliograf) a certificatului de deces, i-a dat ala o hartie in baza careia a putut sa circule. Deci se putea... FMCC (vorba cuiva...
![]() Una peste alta, orice ai fi facut, tot la p... secertarului de partid ajungeai... Si mai zicea micul soim (neimplinit) al patriei cum ca in comunism fiecare face ce vrea... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(radian @ 16 Jul 2008, 10:37) Deci se putea... FMCC (vorba cuiva... ![]() ,...se puteau multe, dar nu era normal. de aia mai cred unii si azi ca fara pile nu poti face nimic... LE FMCC ![]() This post has been edited by OAP: 16 Jul 2008, 09:40 |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Mi-e foarte greu sa cred ca exista oameni care chiar regreta comunismul. For the record, aveam 8 ani in 1989, dar am vazut (si simtit) suficiente. Cozi la paine, frig, chestii aberante (rationalizarea benzinei, circulatie restrictionata in weekend)...
Iar chestiile bune... hm, eu unul nu vad nimic bun in a te lauda cu mamuti energofagi, cu blocuri prost concepute si cu sosele care trebuie reparate in fiecare an. Iar repartitia guvernamentala n-are ce cauta pe o piata a muncii sanatoasa. |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
Sony |
![]()
|
Bre, corsarule, de ce nu intelegi ca activistii de partid au dus-o bine atunci?
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Oricat de bine ai fi dus-o, tot existau niste restrictii imbecile care te afectau.
|
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
|
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
Sony |
![]()
|
Io propun sa se inchida topicul cand o disparea de pe sosele si ultima dacie fabricata inainte de '89. Ca tare bune mai erau.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
OAP |
![]()
|
QUOTE(logan1.5dci @ 16 Jul 2008, 12:04) ............. sa ne amintim, da de lucruri frumoase. Cine uita sau nu conoaste greselile trecutului e condamnat sa le repte. Asta era si telul comunistilor, sa prezinte totul intr-o lumina mareata iar lucrurile putrede sa fie tinute ascunse. Atunci cand transpira ceva lucrurile erau prezentate intr-o asa lumina incat sa crezi ca tapii ispasitori erau vinovatii ci nicidecum sistemul care era perfect...apropo, de care lucruri frumoase spui tu acolo? |
--------------------
.
.
|
|
Sony |
![]()
|
Daciile cu motor frantuzesc.
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
ady77 |
![]()
|
|
--------------------
|
OAP |
![]()
|
Eu am dacie cu motor iberic..
![]() |
--------------------
.
.
|
|
Sony |
![]()
|
Cum e, bre, motorul asta de ibric?
![]() This post has been edited by Sony: 16 Jul 2008, 11:32 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
OAP |
![]()
|
si eu m-am gandit la estate-ul ala
![]() |
--------------------
.
.
|
|
Sony |
![]()
|
Aluia ii pui motor de termoplonjon.
![]() This post has been edited by Sony: 16 Jul 2008, 11:32 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Da, ca nu ne-am amintit destul, hai zi "cine hotaraste cind e destul? "
Eu stiu ca cei prea mult ....oboseste si da in derizoriu...da cum vreti , puteti sa ajungeti la postul 10.000 , eu am zis ca ma opresc. L.E. A si tinerii, unii, deja nu prea mai cred povestile, asa ca se uita. This post has been edited by logan1.5dci: 16 Jul 2008, 11:36 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
OAP |
![]()
|
|
--------------------
.
.
|
|
Sony |
![]()
|
Vreau si io un motor d-asta monahal. Sa-l pun pe o masina neagra.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Rellu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 14 July 08 ![]() |
![]() This post has been edited by os: 16 Jul 2008, 12:19 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Rapsodie
|
|
Sony |
![]()
|
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 11:34 |