DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> SALUt, problema cu AC

www-u
post 4 Jul 2008, 19:50
Post #1

Membru

Group: Members
From: buc

nu imi mai face fatza aeru conditionat ............. mia zis cineva ca trebuie sa imi incarca freonu unde se incarca si asta ( o adresa , un nr de tel ....) si cam cat mar costa disctractia asta ????????????? thx ms astept un rsp de la voi
sau daca stitzi voi alta solutie sa faca fazta ??

--------------------
BMW e46 2004 - IF/99/WWW
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AR-18-MOS
post 4 Jul 2008, 19:54
Post #2

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

Pai spune si tu din ce oras esti ...
Si nu mai folosi limbaj "mIRC"! excl.gif

This post has been edited by AR-18-MOS: 4 Jul 2008, 19:55

--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
dyogenes
post 4 Jul 2008, 21:35
Post #3

Membru autentic

Eu am umplut instalatia la un frigotehnist, fara chitanta. Verificarea etanseitatii + umplerea cu ulei + umplerea cu agent frigorific (R134a) a costat 80 lei.

--------------------
Dacia Logan 1.4 MPI 2007
+
pavel_daniel
post 5 Jul 2008, 08:08
Post #4

Membru autentic

Gasesti in Satu-Mare un atelier unde se incarca foarte ieftin si bine instalatia de AC.

--------------------
trabant 601 1970 - sj-02 jan
+
SYL
post 5 Jul 2008, 11:14
Post #5

doc

From: IF, Balotesti

Pt ca instalatia de AC sa functioneze la parametrii optimi, producatorii recomanda in general reincarcarea instalatiei la 2-4 ani, functie de model...Eu fac aceasta operatiune in fiecare an, la inceputul verii, la service autorizat Dacia.

Deasemenea pt a fi mai eficenta, ai putea sa faci niste izolatii la instalatia de A/C. Eu la a mea am imbracat carcasa evaporatorului in izopren cu folie de aliminiu; de asemenea tabla care desparte compartimentul motor de compartimentul climatizarii am imbracat-o pe ambele fete cu izopren cu folie de aliminiu, iar tevile instalatiei le-am imbracat in izolant de AC cu folie de aliminiu...
In plus am pus si robinet la calorifer, si de cateva saptamani de cand a venit canicula merg cu el inchis si totul e ok (apropo de topicul despre robinetul la calorifer unde sunt parere pro si contra).

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
www-u
post 7 Jul 2008, 08:18
Post #6

Membru

sunt din buc ...........

7 Jul 2008, 11:53:
SYL
cat tea costa la dacia problema asta ???

This post has been edited by www-u: 7 Jul 2008, 11:53

--------------------
BMW e46 2004 - IF/99/WWW
+
SYL
post 9 Jul 2008, 17:56
Post #7

doc

@www-u la ce anume te referi exact cat m-a costat ?

--------------------
+
SiLencE
post 11 Jul 2008, 09:43
Post #8

Membru

From: Iasi

salut.. spuneti-mi si mie ce cantiate de freon intra in instalatia de AC la DSN..ca nu mai am eticheta aia micuta in care era specificat.

--------------------
DACIA SUPERNOVA 2001 - IS-06-NYF
+
SYL
post 11 Jul 2008, 14:16
Post #9

doc

610 g

--------------------
+
www-u
post 11 Jul 2008, 15:44
Post #10

Membru

reincarcarea instalatiei SYL

--------------------
BMW e46 2004 - IF/99/WWW
+
nicopuscasu
post 14 Jul 2008, 14:32
Post #11

Membru incepator

From: Bucuresti

Buna ziua, Nicoleta Puscasu am 30 ani, Buc, posesoare fara acte a unei SN verde-montan dry.gif , imi permit sa va deranjez si eu cu aceeasi intrebare despre AC, de cativa ani nu functioneaza si nu am idee unde sa merg si cat m-ar costa, plus ca fiind femeie e aiurea sa te duci sa intrebi detalii, ca ma vede neneea ala ca sunt picata din cer, nu am habar despre masini, absolut nimic.
Asa ca va rog, daca cunoasteti undeva prin Buc, eventual Militari sau adiacent unde pot merge pt problema cu AC, sa-mi spuneti si mie, eventual detalii de pret, timp etc.
Multumesc mult.

--------------------
Dacia Supernova Clima 2001 - B89PWL
+
costi
post 14 Jul 2008, 14:38
Post #12

Membru autentic

From: Bucuresti

--------------------
DSN/SLZ
+
SYL
post 14 Jul 2008, 20:40
Post #13

doc

QUOTE(www-u @ 11 Jul 2008, 16:44)
reincarcarea instalatiei SYL
*

Sincer nu mai stiu exact, pt ca in acea zi cand am fost in service am facut mai multe la masina...

--------------------
+
www-u
post 17 Jul 2008, 23:39
Post #14

Membru

prin aproximatzie daca mai sti nu chiar exact ca sa imi fac o parere si eu la cat sa ma astept

--------------------
BMW e46 2004 - IF/99/WWW
+
www-u
post 23 Jul 2008, 13:11
Post #15

Membru

am incarcat instalatia si surpriza surprizelor tot nu face fatza , mia zis frigotehnistul ca este o problema la ventilatoare nu au putere .....
de la ce arputea fi de nu au putere ??? 1zhelp00.gif 1zhelp00.gif 1zhelp00.gif 1zhelp00.gif 1zhelp00.gif 1zhelp00.gif 1zhelp00.gif 1zhelp00.gif 1zhelp00.gif 1zhelp00.gif 1zhelp00.gif 1zhelp00.gif 1zhelp00.gif 1zhelp00.gif 1zhelp00.gif

--------------------
BMW e46 2004 - IF/99/WWW
+
cristi87
post 23 Jul 2008, 19:09
Post #16

fa-te viteaz knd esti singur in masina...nu chinui si p altii

nu cred....face fata,dar trebuie sa imbraci si tu conductele in burete de a.c. si face fata....

--------------------
RENAULT Megane 2.2 1.6 16v 82Kw 2007 - Unknown..yet
[COLOR=blue][SIZE=7]omul este dator sa sculte, nu sa si creada....
+
SYL
post 23 Jul 2008, 20:07
Post #17

doc

Dar cel mai important este sa izolezi evaporatorul !! excl.gif

--------------------
+
puiu82
post 25 Jul 2008, 00:21
Post #18

MOTANU'RAPIDIST!

From: bucuresti,giulesti

QUOTE(SYL @ 5 Jul 2008, 12:14)
Pt ca instalatia de AC sa functioneze la parametrii optimi, producatorii recomanda in general reincarcarea instalatiei la 2-4 ani, functie de model...Eu fac aceasta operatiune in fiecare an, la inceputul verii, la service autorizat Dacia.

Deasemenea pt a fi mai eficenta, ai putea sa faci niste izolatii la instalatia de A/C. Eu la a mea am imbracat carcasa evaporatorului in izopren cu folie de aliminiu; de asemenea tabla care desparte compartimentul motor de compartimentul climatizarii am imbracat-o pe ambele fete cu izopren cu folie de aliminiu, iar tevile instalatiei le-am imbracat in izolant de AC cu folie de aliminiu...
In plus am pus si robinet la calorifer, si de cateva saptamani de cand a venit canicula merg cu el inchis si totul e ok (apropo de topicul despre robinetul la calorifer unde sunt parere pro si contra).
*

Stand de vorba cu un domn,care a lucrat multa vreme la un service specializat pe climatizare auto,mi-a recomandat sa nu izolez tevile instalatiei.
De ce oare? Am observat ca tevile produc condens,poate dauna faptul ca nu il las sa se evapore? Se pot coroda tevile?
Izolarea nu costa mult,de ce nu ar fi facut-o fabricantul daca era asa eficienta?
A,si inca ceva,as putea sa fac aeroterma mai puternica?
Multumesc anticipat pt raspunsuri .

--------------------
Toyota Auris 2011 - B-999-CGS
Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad.
+
cristi87
post 25 Jul 2008, 08:14
Post #19

fa-te viteaz knd esti singur in masina...nu chinui si p altii

cum zici tu, puiule, k de ce nu a pus acea izolatie fabricantul, este k a vrut sa fie masina ieftina...atunci de ce masinile straine au acea izolatie p conducte??

--------------------
RENAULT Megane 2.2 1.6 16v 82Kw 2007 - Unknown..yet
[COLOR=blue][SIZE=7]omul este dator sa sculte, nu sa si creada....
+
SYL
post 26 Jul 2008, 11:01
Post #20

doc

QUOTE(puiu82 @ 25 Jul 2008, 01:21)
Stand de vorba cu un domn,care a lucrat multa vreme la un service specializat pe climatizare auto,mi-a recomandat sa nu izolez tevile instalatiei.
De ce oare? Am observat ca tevile produc condens,poate dauna faptul ca nu il las sa se evapore? Se pot coroda tevile?
Izolarea nu costa mult,de ce nu ar fi facut-o fabricantul daca era asa eficienta?
A,si inca ceva,as putea sa fac aeroterma mai puternica?
Multumesc anticipat pt raspunsuri .
*

Aici sunt mai multe aspecte de discutat:
-sunt masini care au izolate din fabrica conductele de AC, mai ales pe la Daewoo-uri am vazut acest lucru;
-condens se face pe tevi indiferent daca sunt izolate sau nu sunt izolate;
-au fost discutii daca are rost sa fie izolate ambele tevi sau doar cea "rece", dar cum la AC de casa sunt izolate ambele, eu la masina mea le-am izolat pe ambele;
-la AC de casa tevile sunt izolate, dar traseul in general e mult mai lung decat la masina, deci la masina traseul fiind destul de scurt prin izolare nu se vor obtine rezultate spectaculoase, dar cum AC de pe DSN nu e atat de eficace, fiecare imbunatatire ajuta zic eu, mai ales ca nu costa mult si e relativ usor de realizat.

--------------------
+
www-u
post 26 Jul 2008, 14:11
Post #21

Membru

Infine SYL
Cum ai reusit sa desfaci cutia aia unde este evaporatorul ca eu mam chinuit nush cate ore si tot nu am reusit ??
Vreau sal izolez si eu
Thx astept rsp tau ms up.gif sofer1.gif

This post has been edited by www-u: 26 Jul 2008, 14:12

--------------------
BMW e46 2004 - IF/99/WWW
+
SYL
post 26 Jul 2008, 18:30
Post #22

doc

Dar de ce vrei sa desfaci cutia ??? ohmy.gif Daca te gandesti la izolatie, eu am aplicat-o pe cutia evaporatorului (am lipit cu prenadez izopren cu folie aluminiu), si la fel am aplicat izopren pe ambele ffete ale tablei ce desparte compartimentul motor de compartimentul climatizarii..

--------------------
+
www-u
post 26 Jul 2008, 18:56
Post #23

Membru

Aha akuma am inteles eu ma gandeam ca inauntru akolo ai facut asa zisa izolatie, bun cu asta mai lamurit
Acuma asi vrea sa stiu daca tu dupa ce lai izolat ai simtit diferentza fatza de dinainte cand nu era izolata sincer ?? 053.gif

--------------------
BMW e46 2004 - IF/99/WWW
+
Amedeus
post 26 Jul 2008, 19:55
Post #24

Membru cu Logan

From: TM

Daca supapa de destindere termostatica e situata in apropierea evaporatorului (ca la SN) nu are rost sa izolezi tevile. Teava calda (din cauza comprimarii gazului) e cea de tur, cea rece (dupa ce gazul s-a destins si a racit evaporatorul) este returul ce se reintoarce la compresor. Deci: cea calda nu are rost sa o izolezi (in compartimentul motor fiind cald) iar cea rece nu are sens fiind vorba de gazul ce a racit deja evaporatorul.

La AC-urile de apartament supapa de destindere e situata in unitatea exterioara si de aceea e nevoie de izolarea tevilor, plus ca AC-ul de aprtament are si functia de incalzire (se inverseaza rolurile intre evaporator si condensor prin intermediul unui distribuitor cu 4 căi)

This post has been edited by Amedeus: 26 Jul 2008, 19:59

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
SYL
post 27 Jul 2008, 11:47
Post #25

doc

QUOTE(www-u @ 26 Jul 2008, 19:56)
Aha akuma am inteles  eu ma gandeam ca inauntru akolo ai facut asa zisa izolatie, bun cu asta mai lamurit
Acuma asi vrea sa stiu daca  tu dupa ce lai izolat ai simtit diferentza fatza de dinainte  cand nu era izolata  sincer ?? 053.gif
*

Nu inauntru, nici nu prea ai cum, pt ca evaporatorul intra la fix in carcasa...
Dupa izolare s-a simtit clar diferenta, dar eu am facut toata izolatia in aceeasi zi(adica si tevile si evaporatorul, si tabla dintre compartimentul motor si cel al climatizarii). Vezi ca e un topic mai vechi, in care GeorgeB isi facuse treptat izolatiile si masurase temperatura care o baga la areatorul central in acelasi conditii exterioare, si daca tin eu minte bine era 11 grade fara izolatie, 7 dupa ce a izolat tevile si in final 4 dupa ce a izolat si evaporatorul...

Referitor la izolatul tevilor eu totusi cred ca merita, chiar daca nu ajuta prea mult(adica mai important e de izolat evaporatorul), pt ca oricum rau nu are ce sa faca si e ieftin si simplu de realizat(un tub de izolant cu folie de aliminiu era 70mii acum 2 ani cand am facut eu operatiunea, si iti ajunge unul pt tevile de la DSN). Iar referitor la AC de casa, sunt unele care doar racesc, si la acelea la fel au ambele tevi izolate...

--------------------
+
Amedeus
post 27 Jul 2008, 15:22
Post #26

Membru cu Logan

Kit-ul de tevi e cam universal, nu conteaza ca scula numai raceste. (sincer, nu am vazut scula care numai raceste prin magazine).Daca o sa ai ocazia sa cumperi teava la metru de la magazin (eu iau de la Romstal) o sa vezi ca ambele tevi sunt izolate din start. Am explicat clar: daca supapa de destindere termostatica e in unitatea externa trebuie izolate tevile, datorita lungimii traseului pana la evaporatorul situat in casa. (acesta poate avea chiar si 5m sau mai mult (cu completare de gaz in instalatie))

Revenind la masina: teava calda nu are rost sa o izolezi (daca se mai raceste pe traseu chiar e bine, poate doar pentru a nu se incalzii suplimentar de la motor, dar e putin probabil) iar cea rece, care se intoarce din evaporator la compresor si-a facut deja treaba si nu vad de ce sa o mai izolezi. Bun, daca ai materialul si timpul necesar e ok, dar efectul va fi nul.

This post has been edited by Amedeus: 27 Jul 2008, 15:30

--------------------
+
SYL
post 27 Jul 2008, 16:00
Post #27

doc

Acum nu prea se mai gasesc, dar inainte erau aparate de A/C de casa (de obicei de 7000 si 9000 btu) care doar raceau si erau ceva mai ieftine decat cele care si incalzesc..

Revenind la masina, posibil sa ai dreptate, dar precum ziceam au fost persoane de pe forum care si-au izolat doar tevile si au simtit o imbunatatire(masurand temperatura care baga aerul la areatorul central), si in plus daca nu ar ajuta, de ce sunt anumite automobile care au din fabrica izolatie (ma refer aici in special la Daewoo) ?
Repet, eu la masina mea am facut in acelasi timp izolatia si la tevi si la evaporator, deci nu pot sa spun cat de mult sau daca ajuta doar izolarea tevilor...

--------------------
+
Amedeus
post 27 Jul 2008, 16:11
Post #28

Membru cu Logan

Nu stiu de Daewoo dar sunt masini scumpe care nu au izolatie pe tevile de AC (eu zic ca nu e din cauza reducerii costurilor). Poate sunt modele care au supapa de destindere plasata mai departe de evaporator si atunci se justifica izolarea traseului de la respectiva supapa pana la evaporator (nu e cazul la marca Dacia). Singura bucata de teava care se justifica a fi izolata e aceea (supapa destindere-evaporator)

This post has been edited by Amedeus: 28 Jul 2008, 07:46

--------------------
+
SYL
post 27 Jul 2008, 16:46
Post #29

doc

A, deci tu spui ca acea supapa ar trebui izolata ? Ca eu pe aia nu am izolat-o, e mai greu, pt ca practic undeste cele doua tevi...Sper sa nu gresesc, supapa e aceea care cuprinde ambele tevi si se afla la cativa cm de tabla ce desparte compartimentul motor de compartimentul climatizarii ?

--------------------
+
Amedeus
post 28 Jul 2008, 07:42
Post #30

Membru cu Logan

Aia e, dar nu ea trebuie izolata ci traseul de la ea la evaporator (spre habitaclu), dar nu cred sa o poti izola fara sa demontezi prea multe, plus ca nu stiu daca rezultatele obtinute vor merita manopera. sad.gif

--------------------
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th May 2025 - 17:24
Forum Renault