DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Afisarea nivelului de combustibil, [posibila problema???!!!]

#Dino
post 25 May 2008, 00:11
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Loading...

Am un logan kiss de 1.4 / 75 de cai din nov 2007.

Sunt nedumerit de urmatorul lucru: dupa ce am alimentat azi cu 46 de litri peste alti - hai sa zicem 3-4 litri (facusem ~15 km de cand s-a aprins "martorul" - sa zicem ca am mers cu un consum de 10%) la 2 km l\s-a dus o liniuta. Am intrat in meniul de diagnoza si imi arata 44-45-46 litri, dupa care am mai mers cam 5 km si a ajuns la 50 litri si toate liniutele la locul lor smile.gif

Nu se pune problema de drum inclinat.

E a treia oara cand se intampla - am mai patit acum vreo 2-3 luni, dar nu retin exact cat am alimentat si cat mai aveam, dar de regula am pus pana s-a oprit pompa. Culmea e a azi am mai si impins de masina sa mai intre... sad.gif

Mentionez ca alimentez de la Petrom cu benzina de 95 (Am mers pe OMV initial, apoi am luat de la Agip de vreo 2 ori dupa care am ajuns client fidel Petrom).

Precizez ca nu circul cu ea "pe rosu". Este cam a treia oara cand am ajuns in situatia asta, dar niciodata nu am mers mai mult de 10-15 km.

Am mai avut un logand e la serv tot 1.4 la care dupa ce faceam plinul ma duceam mai mult de 100 de km - mers tare, adica 120-140, schimbat la 3500-4000 rpm.

Voi ce benzina folositi?

A intampinat cineva problema asta?

In rest masina e ok, la consum nu am ce sa ii reprosez (7,5-13% in bucuresti) respectiv 5,2% ( @ 90-120 km/h constant). in afara am scos si mai bine (<5) dar asta la mers lejer (90-100).

Toate cele bune!

--------------------
'22 Duster 1.0 Eco-G / Megane 3 1.6 16v 2013 / Logan 1.4 MPI 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AR-18-MOS
post 25 May 2008, 08:49
Post #2

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

Pai ... o data zici ca ai pus 46l peste inca 3l=> 49l, deci nu e chiar <full> rezervorul. Apoi spui ca, azi, ai mai "impins" de masina sa mai intre fortat benzina. Te cam contrazici singur ...

--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
#Dino
post 25 May 2008, 21:40
Post #3

Membru autentic

Unde ma contrazic? Mai degraba nu am explicat foarte clar.

- Am pus 46 litri.
- Mai erau 3-4 litri.

Ca sa intre 46 litri, am impins de masina de 2-3 ori.

Culmea e ca azi am bagat iar la petrom pe splai si au intrat 10 litri (am facut de ieri max 20 km), cu mentiunea ca masina ramane inclinata spre stanga (alimentarea fiind pe dreapta dupa cum bine stiti)

PROBLEMA: acum imi arata 46 de litri si lipsesc doua liniute!!!

Nu stiu ce sa mai cred!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

This post has been edited by kissfm: 25 May 2008, 21:44

--------------------
+
AR-18-MOS
post 25 May 2008, 21:46
Post #4

( -_・) ︻デ═一

Inseamna ca e stricat litrometrul ... Du-te la service si vezi ce aic aia de pe acolo ...

--------------------
+
klax
post 26 May 2008, 00:15
Post #5

Membru autentic

From: Bucuresti

ar fi 2 raspunsuri:
1: Cei 46 de litri sa nu fie reali si sa fie de apt mai putin.(of topic: de ce credeti ca cei de la peco nu te lasa sa iei benzina in bidoane??? de cate ori ati vazut voi vreu bidon cu benzina explodat??? RASPUNS: pentru ca intr-un bidon de 5 l plin intra 5,5 l pe afisajul de la pompa. cine minte cei de la peco sau producatorii de bidoane???) sa revenim. asta ar putea fi una din probleme.

2:"Litrometrul" la logan si la alte masini se bazeaza tot pe un amarat de plutitor ca la 1310, care desi mai eicient se poate umple cu benzina o parte din el si se ridica mai greu la suprafata. Asta ar putea i un motiv pt care erau -2 liniutze si apoi au aparut toate.

Oricum mergi la service.

--------------------
Dacia Logan 2007 / 1.6 16v - BC-85-BSL
www.depanarecalculatoare.ro
+
andreiutzu
post 26 May 2008, 00:24
Post #6

Membru autentic

QUOTE(klax @ 26 May 2008, 01:15)
ar fi 2 raspunsuri:
1: Cei 46 de litri sa nu fie reali si sa fie de apt mai putin.(of topic: de ce credeti ca cei de la peco nu te lasa sa iei benzina in bidoane??? de cate ori ati vazut voi vreu bidon cu benzina explodat??? RASPUNS: pentru ca intr-un bidon de 5 l plin intra 5,5 l pe afisajul de la pompa. cine minte cei de la peco sau producatorii de bidoane???) sa revenim. asta ar putea fi una din probleme.

2:"Litrometrul" la logan si la alte masini se bazeaza tot pe un amarat de plutitor ca la 1310, care desi mai eicient se poate umple cu benzina o parte din el si se ridica mai greu la suprafata. Asta ar putea i un motiv pt care erau -2 liniutze si apoi au aparut toate.

Oricum mergi la service.
*

mie mi-a aratat afisaju de la pompa ultima data cand am luat un bidon de 5 l de benzina de la mol 4,9 l.....

--------------------
Dacia Logan Laureate 2009 - DJ-04-ANN
+
klax
post 26 May 2008, 00:38
Post #7

Membru autentic

da. nu e valabil 100%. dar 80-85% se fura la pompa la benzinariile din romania. am testat destule benzinarii. ideea e k e oarte secreta chestia asta si multi angajati din benzinarii nu o stiu. oricum sm deviat de la subiect....

--------------------
+
#Dino
post 26 May 2008, 09:52
Post #8

Membru autentic

A dreq treaba.

In meniul de diagnoza imi arata 50 de litri (chiar si in mers) si toate liniutele.

Dupa 2-3 minute de mers in modul de diagnoza bordul revine la afisarea turatiei si vitezei reale, iar atunci dispar 2 liniute.

Sa fie prea plin si sa indice aiurea din acest motiv????

Oricum sper sa mi fac timp sa ajung la service zilele astea.

--------------------
+
mark``
post 27 May 2008, 09:44
Post #9

Membru autentic

From: Tg.Mures

Am eu asa o presimtire ca daca mergeti careva cu o canistra de 10L sau mai mare si o umpleti de la pompa o sa vedeti ca in momentul umplerii canistrei litrajul indicat de pompa va fi altul. Am asa eu o presimtire...
M-am tot gandit si as vrea sa fac urmatorul lucru:
- sa iau un amic cu o camera de filmat sa fac faza de sus pe care s-o filmez si sa ma duc direct la protectia consumatorului cu filmul, problema e ca (si aici iarasi nu stiu de ce am o presimtire) cineva o sa ma cam telefoneze sa-mi spuna sa stau pe fundul meu...si e cam nasol.

--------------------
Dacia Spring 2023
+
Victoras2001
post 27 May 2008, 10:00
Post #10

Membru autentic

Era o benzinarie micuta pe Ferdinand. Nu stiu daca mai e acum. Am facut un plin la ei si-mi statea acul la trei sferturi. Eu credeam ca s-a stricat, dar m-a lamurit un prieten dupa ce-a aflat de unde am bagat benzina. radmasa.gif

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
#Dino
post 27 May 2008, 11:16
Post #11

Membru autentic

E vorba de maghernita aia dintre foisor si iulia hasdeu? Daca da... confirm ca au preturi mari si benzina proasta.

E prima data cand mi se intampla sa fiu furat la pompa in halul asta (daca am fost furat intr-adevar).

Dar retineti - in meniul de diagnoza imi arata in continuare 50 litri si rezervorul plin - toate liniutele (am mai facut vreo 30 km de ieri).

In schimb, in modul normal lipsesc doua liniute.

E posibil sa se fi ametit plutitorul de la prea multa benzina? radmasa.gif radmasa.gif

Sunt curios ce urmeaza. Daca o sa constat ca se fura la pompa de unde am alimentat o sa reclam nu la prot cons ci la OTV, ca aia duc lipsa de subiecte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

--------------------
+
fx_
post 27 May 2008, 13:09
Post #12

pui de mester

Stai linistit, kissfm, am si eu printre altele un Logan care stie aceeasi poanta. A fost pe la ei de vreo 2 ori si se uitau la ea ca la filme straine. In final concluzia e ca isi revine daca ii scoti borna 2-3 minute. Mi-a fost scarba si n-am mai cautat sa merg la ei de atunci.

Mi se pare funny ca am belele de-astea la o masina care s-a produs pana acum in peste 400k unitati.

--------------------
dacia supernova pensionata
+
klax
post 27 May 2008, 15:06
Post #13

Membru autentic

Sunt cazuri izolate. Si mie mi se aprind 6 liniute la temperatura cand aprind toti consumatorii si dezaburirea. S-au uitat si la mine ca bii la poarta nou si....

N-am mai avut timp sa merg la ei, dar la vara o sa ma duc;

a mai fost cineva cu probl asta si cica e masa de sub bord defecta. le-am zis dar nu m-au crezut. ce e drept am fost si vineri si la pitesti inchidea repede si nu puteau astia sa vorbeasca.

by the way stie cineva unde pot da un mail la vocea clientului la pitesti? sa intreb de problema asta?

--------------------
+
AR-18-MOS
post 27 May 2008, 16:05
Post #14

( -_・) ︻デ═一

QUOTE(klax @ 27 May 2008, 15:06)
Si mie mi se aprind 6 liniute la temperatura cand aprind toti
*

Rezolvarea aici.

--------------------
+
giroc20
post 4 Jun 2008, 09:02
Post #15

Membru incepator

Buna,

Situatia mea:

Mi-a mai ramas fix o liniuta de benzina la Loganul meu 1.4. AM facut plinul la OMV si au intrat vreo 37 de litri doar la primul click al pompei. N-am mai insistat sa pun mai mult. DUpa ce am consumat 33 de litri (conform calc. de bord), iar a scazut la ultima liniutza. Mi se pare ca am ramas prea repede la ultima liniuta

Sa nu fi avut 50 de litri? sau sa mai am 17 litri la ultima liniutza?

Merci

--------------------
nu am nu am nu am
+
arab
post 2 Jul 2008, 20:00
Post #16

Membru

Si acum situatia mea:Logan nou de vreo 2 saptamani,cica ar fi avut in el vreo 3 litri(teoretic),alimentat 24 litri,mers vreo 260 km si brusc in mers a disparut ultima liniuta la afisajul din bord si s-a aprins martorul,completat de la pompa vreo 4 litri si totusi martorul a ramas aprins si nu apare la loc macar ultima liniuta!Ce sa fie oare?Recunosc ca am pus putina benzina dar totusi,de ce nu se stinge martorul ala?Merita sa ma duc la service sau asa e el,cu inertie...mare? biggrin.gif

--------------------
Dacia Duster 2010 - bv-02-tap
VAND UN DUSTER!
+
klaus
post 2 Jul 2008, 20:14
Post #17

步步

Group: Moderatori

Da, mergi in service, neaparat!
E problema, dom'le, nu gluma.

Insa inainte de a merge in service, da o cautare pe forum dupa "histerezis". Ca sa stii de ce o sa rada cei din service...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
IRONICK
post 2 Jul 2008, 20:18
Post #18

-

From: Romania

QUOTE(arab @ 2 Jul 2008, 21:00)
completat de la pompa vreo 4 litri
Pentru 4 litri nici nu arunc privirea pe geam catre o benzinarie.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
arab
post 2 Jul 2008, 21:23
Post #19

Membru

Nu e nevoie de ironie,am intrebat ,nu "am dat cu parul"!Efectiv am vrut sa vad si cat consuma...nu are computer de bord!Scuzati deranjul...! mad.gif

--------------------
Dacia Duster 2010 - bv-02-tap
VAND UN DUSTER!
+
ProMotor
post 3 Jul 2008, 03:58
Post #20

Membru autentic

Daca vrei sa faci consumul mediu, cel mai sanatos este sa faci plinul, mergi 200 km, faci plinul iar, si vezi exact in cei 200 de km cati litri ai consumat. Apoi imparti la doi si vei vedea cat consuma la suta de km. Nu e mai sanatos decat sa o bagi direct in service sau sa faci teste cu 4 litri de benzina? Mai ramai si in pana, afara e cald, lumea nu te va ajuta, te va claxona, te vei enerva.....etc

--------------------
Dacia Logan ABS Plus 2007
+
#Dino
post 12 Jul 2008, 18:22
Post #21

Membru autentic

Scuze de intarziere!

Se pare ca problema cu afisatul nivelului de combustibil apare numai atunci cand alimentez fortat, dupa ce se opreste la primul clic. Pana acum alimentam fortat, in ideea ca mai intrau 5-6 litri... Ciudat e ca liniutele dispareau la fel de repede, adica nu retin sa fi mers mai mult cand alimentam "fortat". Ok, nici nu am facut calcule de consum,a sa ca totul se bazeaza pe "feeling"....

Ultimele doua plinuri le-am facut pana la primul clic si nu au mai fost probleme cu afisarea nivelului. Fiecare liniuta dispare dupa 4-5 l consumati, conform CB.

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th May 2025 - 11:35
Forum Renault