DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Salvati motanul Tomita!, Clinici si cabinete veterinare

Dora
post 12 Jan 2005, 13:34
Post #31

Group: Members

Buna ziua.
Sunt Dora, sora impricinatului Mache si "mama" (din fericire, ne-biologica) a motanului Tomita. Am citit discutiile de pe acest forum si sunt impresionata de reactiile voastre. Este surprinzator si minunat sa vezi ca mai sunt oameni carora le pasa... In familia noastra motanul are un rol foarte important.. Nu e doar un animal. E mai mult chiar decit un membru al ei. Are un rol terapeutic. Tata este bolnav si Tomita este cel care ii ofera o motivatie si ii da de lucru, il face sa se simta util. Binele motanului este responsabilitatea lui, ca rasplata pentru tot ce ii ofera Tomita... (care l-a si salvat in vreo 2 rinduri...a simtit ca ii e rau tatei si a zgiriat-o pe mama, noaptea, pina s-a trezit si a facut curse intre cele 2 dormitoare pina s-a prins ca e ceva in neregula si s-a dus la tata in camera si l-a gasit zacand... daca nu era pisoiul, nu mai era nici tata).
Am facut aceasta paranteza ca sa intelegeti cat de mult conteaza pentru noi ajutorul vostru si gandurile bune pe care le-ati scris aici... Nu aveati nici o obligatie si nici nu castigati nimic din asta...
Si ca sa nu cad in butoiul cu melancolie (nu de alta, dar nu stiu sa inot), sa va povestesc eu ceva legat de asistentul Costel pe care il lauda atat Mache. E drept ca e foarte sufletist si ii place munca pe care o face, dar la fel de adevarat e ca atunci cand am fost si eu la clinica si stateam cu Tomita sa i se termine perfuzia, nu a putut sa se abtina sa nu se dea in spectacol in fata mea...si a vrut sa imi arate ce bun prieten este el cu Tomita (care are o idee foarte clara si bine delimitata cand vine vorba de persoanele pe care le place si nu se sfieste sa o arate). Drept urmare, a inceput sa il "jughineasca"/"flotoceasca" s.a.m.d. Si Tomita a dat saracul semne ca nu ii place tratamentul (imaginati-va ca ati fi dupa cateva zile de spitalizare, cu perfuzie si sonda si ar veni cineva sa se joace cu voi de parca ati fi sanatosi tun, pai nu il trimiteti undeva?!), dar a stat cuminte. L-am avertizat pe asistentul Costel cum ca daca era alta situatia, si-ar fi luat o laba peste ochi, dar am obtinut acelasi rezultat. L-a mai "zburatacit" o data pe motan. Care in secunda cand a avut ocazia perfecta (la ecografie) s-a scuipat, si l-a muscat si si-a infipt niste gheare in mana lui de saracul om a trebuit sa si-o bandajeze.
Morala povestii? Nu va luati de familia Margarit ca o incurcati.
Glumesc.
Multumesc inca o data pentru ajutor.

Dora

P.S. Si tin neaparat sa reiterez multumirile si pentru cei care i-au trimis lui Mache materiale pentru tema mea la diploma. Mi-au parvenit si imi sunt de mare folos... Si ca sa fiu nesimtita pana la capat... Se numeste Manipularea politica... Daca aveti idei sau materiale disponibile ... tongue.gif

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mache
post 12 Jan 2005, 13:44
Post #32

Chibiț autorizat

From: Bucuresti

Revin cu noutati.

Dupa a doua tura de analize, de luni dimineata, au iesit la iveala urmatoarele:
Nivelul ureei a scazut (80 si ceva -> 56). Creatinina a mai crescut putin (de la 28 la 32). Ficatul este si el putin atins. Urina este normala (nici acida, nici bazica). Temperatura in limite normale.

Are un mic calcul pe uretera, ce nu se vede la ecografie (se pare ca e cauza necazului). Din acesta cauza se chinuie destul de mult pana sa urineze. A inceput sa bea apa. Nu vomeaza ceea ce mananca.

E mult mai vesel si mai vioi. Si-a reluat meseria de baza: somnul. E drept, ca l-au ajuns si oboseala cauzata de stres si problemele de sanatate. Acum doua zile, in masina, avea chef de joaca si ma agata de maneca tricoului cu labuta, prin usita custii. trebuie sa-i caut un dop de la o sticla de ulei, de culoare galbena. E jucaria lui preferata. In rest, e atent la tot ce se intampla in jurul lui.

I s-a recomandat sa manance de la Royal Canine Urinary. A inceput sa manance, dar cam cu greutate si putin fortat. Adica ii bagam o bucatica de mancare pe gat si abia apoi incepe el sa se serveasca din farfuriuta. E un lucru bun. Urineaza singur, dar cu o oarecare greutate, asa cum am zis si mai sus.

Vineri i se vor face noi analize. Daca lucrurile merg bine, i se va da sa-si continue tratamentul acasa, la Focsani. Oricum, in martie e programt pentru un nou control. De doua ori pe zi, dimineta si seara, face perfuzii.

Aseara a mai sosit un motanel de la Buzau cu o problema asemanatoare. Nu am prea multe detalii, deoarece au plecat foarte repede.

Costurile, pana in acest moment, pentru toate interventiile din Bucuresti + achizitie cusca + nisip pentru pisici + 2 pungi cu mancare (una pentru rinichi si una pentru urina) + 3 pliculete de mancare + cheltuieli "colaterale", ajung, deocamdata, in jurul sumei de 3 milioane (calcul aproximativ).

Pe masura ce imi mai aduc aminte alte detalii si apar lucruri noi, le postez.

Daca aveti intrebari si va pot raspunde, va stau la dispozitie.

--------------------
Dacia 1310 TLX 1990 - B-18-X...
"Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
+
CHE
post 12 Jan 2005, 13:55
Post #33

Membru

ma bucur ca ti-au fost de folos informatiile...
Cat priveste clinica Armeneasca, nu ii fac reclama dar sunt chiar buni....Imi pare rau sa aud ca au si scapari... Pe Costel il cunosc de cand mergeam cu cainele la perfuzii... A incercat ceva asemanator si cu el dar nu i-a reusit... smile.gif
E adevarat ca sunt foarte scumpi dar pentru ceva grav si pentru cei care chiar isi iubesc animalele, merita. La fel de adevarat e ca eu ca sa nu mai dau o gramada de bani am invatat sa imi vaccinez singur cainele, si sa ii fac diverse alte chestii... dar repet pentru chestii grave... merita.

--------------------
dcab 4x4-1.9D 2006/ peugeot 308 - 1.6 hdi 2008 - B xx MAH / B xx MAH
slalom printre .... masini....
150cp .... amandoua
+
adso
post 12 Jan 2005, 14:40
Post #34

Membru autentic

la armeneasca a fost un medic horia nu-stiu-cum.

a facut si medicina umana, scolit prin america... si nu e doar reclama, mie mi l-a scos pe smiz dintr-un rahat mare de tot.

--------------------
Call me Ishmael...
+
Mache
post 12 Jan 2005, 15:18
Post #35

Chibiț autorizat

Doctorul Dragomir - inalt, barbos
Doctorul Stati - micut, bine facut
Doamna doctor ....
Si ar mai fi un al patrulea doctor pe care nu-l stiu

--------------------
"Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
+
CHE
post 12 Jan 2005, 15:27
Post #36

Membru

(horia) alexandrescu -- daca nu ma insel -- ceellalte date sunt reale le stiu si eu de la el.
Doctorul Dragomir - inalt, barbos -- care i-a taiat urechile lu cutu meu -- super bine.
Doamna doctor ....-- Ilinca Cioculescu.

A lucrat si Liviu Harbuz acolo...

--------------------
150cp .... amandoua
+
Mache
post 12 Jan 2005, 16:00
Post #37

Chibiț autorizat

Multumesc pentru completari, Horatiu.

--------------------
+
Mache
post 12 Jan 2005, 16:10
Post #38

Chibiț autorizat

Scuze. Dublu post.

This post has been edited by Mache: 12 Jan 2005, 16:10

--------------------
+
EEN
post 12 Jan 2005, 19:13
Post #39

Membru

QUOTE(Mache @ 12 Jan 2005, 15:44)
Revin cu noutati.

Dupa a doua tura de analize, de luni dimineata, au iesit la iveala urmatoarele:
Nivelul ureei a scazut (80 si ceva -> 56). Creatinina a mai crescut putin (de la 28 la 32). Ficatul este si el putin atins. Urina este normala (nici acida, nici bazica). Temperatura in limite normale.

*

Ureea scade daca il hidratezi. Creatinina creste = semn de insuficienta renala. Una peste alta eu nu sunt prea fericit de scaderea ureei cita vreme creeatinina este in crestere. Asa e la om si nu poate fi altfel la pisica. Nu stiu: care sunt limitele normale la uree si creatinina pt pisica?

Bafta!

--------------------
Renault Megane 1.6 16v 2007
[FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
+
m-power
post 12 Jan 2005, 23:09
Post #40

Membru

From: Iasiington

valori normale:

creatinina:12-20 mg/ml
ureea: 0.8-4 g/kgc/zi

--------------------
Dacia Logan Ambiance - IS xx DAM
Daca nu aici...cand??
Daca nu acum....unde ???!?
+
ashu
post 13 Jan 2005, 00:53
Post #41

Membru erectil

QUOTE(SYL @ 10 Jan 2005, 12:29)
Poate ca sunt off-topic, dar as avea o precizare de facut.  Numai femelele intra in calduri  (la o anumita perioada de timp, in functie de specie, parca la pisica de 3-4 ori pe an). Masculii sunt tot timpul "pregatiti" si daca simt femele in calduri atunci se manifesta. Daca un motan necastrat (cotoi) nu simte nici o pisica in calduri sta linistit, dar e f greu sa il ti izolat sa nu simta nici o pisica in calduri pt ca un motan poate simti o pisica in calduri de la cativa km (cel putin in camp deschis), deci in Bucuresti e imposibil sa nu fie prin zona nici o pisica.
*

Cred ca ai dreptate. Io am un motan de 2 ani, necastrat, si in tot timpul asta, in afara de cateva miorlaituri mai ciudate de cateva ori, nu a dat semne ca ar avea chef de babardeala. Chiar ma gandeam ca o fi impotent. rolleyes.gif
Nu l-am castrat pana acum tocmai fiindca nu a dat semne ca se chinuie, asa ca n-am avut nici un motiv sa-l mutilez aiurea. Si habar n-aveam ca pot aparea asemenea efecte...
Bafta Mache si sanatate lui Tomita!

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
costi
post 13 Jan 2005, 08:58
Post #42

Membru autentic

ashu nu cred ca este impotent; poate doar cu mirosul are o problema smile.gif

--------------------
DSN/SLZ
+
Mache
post 13 Jan 2005, 09:34
Post #43

Chibiț autorizat

Doamnelor, domnisoarelor si domnilor, cu durere in suflet si multa amaraciune va aducem la cunostinta ca vedeta noastra, starul incontestabil, Tomita, nu va mai aparea ca prim-solist al Corului Vanatorilor, de aseara, de la ora 8, el... fiind... transformat in soprana.

Vestile, pe scurt.

Ieri dupa-amiaza, cand am ajuns acasa l-am gasit cu burta umflata. L-am dus la doctor imediat. La ecografie a iesit ca are vezica plina si ascita (de care stiam deja). Ascita, poate nu este chiar cea mai corecta definitie, inseamna lichid in burta. Intestinele pluteau. Solutii: sondare + punctie abdominala, ca sa ii scoata lichidul, sau operatie. In cazul operatiei, dat fiind ca a mai afost anesteziat de 3 ori in ultima saptamana, plus o tranchilizare, exista riscul sa moara pe masa. El mai facuse 2 stopuri respiratorii, vineri dupa-amiaza. Am ales operatia.

Totul a decurs bine. I s-a facur uretrostoma (sau cum ii zice). Adica i-au fost scoase "bijuteriile" si "organul", iar uretra a fost scurtata. Asta ca sa poata face pipi bine. Ceea ce si face. Asta-noapte, de 3 ori, a urinat bine, in cantitati destul de mari. As putea zice normale, dupa aprecierea mea.

Si-a revenit destul de repede dupa anestezie. Incerca sa ajunga la nisip, dar, dupa 3-4 pasi cadea. Nu-si putea mentine echilibrul. Din cauza anesteziei, banuiesc ca inca era ametit si nu isi putea controla foarte bine miscarile si muschii. A baut apa singur.

Acum trebuie sa ii caut guler, ca sa nu isi linga operatia. Stiti unde as putea gasi? I-au improvizat unul, din niste radiografii vechi, dar se lupta cu el.

Va mai face un set de analize azi. Are probleme cu rinichii si ficatul. Avantajul lui: este tanar. Si vrea sa traiasca. Sa speram ca va fi bine!

Despre partea cu suferinta noastra, voi scrie alta data.

Sa auzim de bine!

--------------------
+
adso
post 13 Jan 2005, 09:52
Post #44

Membru autentic

mache, eu am renuntat rapid la ideea de guler care il enerva infiorator si era atat de inversunat incat ar fi trebuit sa i-l torn din ciment sa reziste.

Dintr-un cearsaf (nou, ca vechi nu am gasit), i-am facut "tunici". un patrat de dimensiuni destul de mari, franjurat destul de des pe doua margini opuse. am practicat gauri pentur labe (si asa ramane si pe loc) si pe urma am legat la spate franjurile unul de altul (pe principiul camasii de forta sau a camasutelor de spital din sua).

trebuie legat destul de strans cat sa nu joace, dar nu indeajuns de strans sa faca staza pe undeva.

dupa ce il imbraci, practici toate orificiile necesare (pentru stoma uretrala noua, pentru fund etc.)

s-a obisnuit repede cu hainuta. era haios ca la un moment dat uita, si incepea sa se linga. ii dadea vreo doua limbi pana sa se prinda ca nu e chiar ce se astepta el.

in rest, sa se faca bine, si sa te bucuri de el inca 25 de ani de acum incolo.

--------------------
Call me Ishmael...
+
imogen
post 13 Jan 2005, 22:55
Post #45

Membru incepator

QUOTE(Mache @ 13 Jan 2005, 09:34)
Doamnelor, domnisoarelor si domnilor, cu durere in suflet si multa amaraciune va aducem la cunostinta ca vedeta noastra, starul incontestabil, Tomita, nu va mai aparea ca prim-solist al Corului Vanatorilor, de aseara, de la ora 8, el... fiind... transformat in soprana.

Vestile, pe scurt.

Ieri dupa-amiaza, cand am ajuns acasa l-am gasit cu burta umflata. L-am dus la doctor imediat. La ecografie a iesit ca are vezica plina si ascita (de care stiam deja). Ascita, poate nu este chiar cea mai corecta definitie, inseamna lichid in burta. Intestinele pluteau. Solutii: sondare + punctie abdominala, ca sa ii scoata lichidul, sau operatie. In cazul operatiei, dat fiind ca a mai afost anesteziat de 3 ori in ultima saptamana, plus o tranchilizare, exista riscul sa moara pe masa. El mai facuse 2 stopuri respiratorii, vineri dupa-amiaza. Am ales operatia.

Totul a decurs bine. I s-a facur uretrostoma (sau cum ii zice). Adica i-au fost scoase "bijuteriile" si "organul", iar uretra a fost scurtata. Asta ca sa poata face pipi bine. Ceea ce si face. Asta-noapte, de 3 ori, a urinat bine, in cantitati destul de mari. As putea zice normale, dupa aprecierea mea.

Si-a revenit destul de repede dupa anestezie. Incerca sa ajunga la nisip, dar, dupa 3-4 pasi cadea. Nu-si putea mentine echilibrul. Din cauza anesteziei, banuiesc ca inca era ametit si nu isi putea controla foarte bine miscarile si muschii. A baut apa singur.

Acum trebuie sa ii caut guler, ca sa nu isi linga operatia. Stiti unde as putea gasi? I-au improvizat unul, din niste radiografii vechi, dar se lupta cu el.

Va mai face un set de analize azi. Are probleme cu rinichii si ficatul. Avantajul lui: este tanar. Si vrea sa traiasca. Sa speram ca va fi bine!

Despre partea cu suferinta noastra, voi scrie alta data.

Sa auzim de bine!
*

incearca sa ii faci un fel de camasuta dintr-un material mai moale si pe care sa nu il rupa. imi amintesc de pisica mea cind a fost operata ca dupa 2 zile vroia sa rupa tot de pe ea. ar fi tras firele de la operatie si asta sigur ii facea rau. solutia ideala: o camasuta prin care sa ii scoti si labutele. succes, pt ca n-o sa accepte asa usor biggrin.gif

--------------------
+
Mache
post 14 Jan 2005, 09:10
Post #46

Chibiț autorizat

Ultimele stiri:

Analizele de ieri au iesit bune. Ureea este 70. Creatinina 20. GPT 34.

Urineaza. Doarme bine. Vrea sa manance, dar noul meniu, cu papa pentru urina si rinichi, nu-i prea place. Asa ca are unele retineri. Ni s-a spus aseara sa-i dam sa manance hrana care-i place, dar ca in timp sa-l obisnuim cu noul regim alimentar.

S-a obisnuit oarecum cu gulerul. I-am gasit unul pentru pisici, transparent. O masura cam mica, dar asta e.

--------------------
+
costi
post 15 Jan 2005, 13:09
Post #47

Membru autentic

Bucurindu-ma pt Tomita pot sa va spun ca azi am trecut pe la Carfur-ul din Orhidea unde la AniMax am gasit ceea ce eu si Mache va spuneam ca este solutia cea mai buna pt problemele renale ale pisoilor:
Royal Canin - URINARY.
ROL 125.000 punguta de 400 gr si 1,2 mil punga de 6 Kg.

Despre pisicutele "afisate" acolo in geam am aflat ca cele de rasa sint de vinzare (azi aveau siameze la 3 mil bucata) iar maidanezele sint free. Cred ca o schema similara se aplica si cateilor dar nu am intrebat.

Asadar cei care mai aveti loc (in suflete si in case) puteti apela la serviciile respective.

Un w/e placut tuturor.

--------------------
DSN/SLZ
+
Gaby
post 15 Jan 2005, 21:14
Post #48

neica nimeni

QUOTE(Mache @ 14 Jan 2005, 11:10)
Ultimele stiri:

Analizele de ieri au iesit bune. Ureea este 70. Creatinina 20. GPT 34....
*

Bine ca ai reusit sa-l vezi pe picioare ! Cred ca bucurie mare in familie ...

--------------------
Toyota Avensis 2,0 D4D 2007
"Everything in life is location... "
(Mel Brooks)
+
Mache
post 17 Jan 2005, 09:17
Post #49

Chibiț autorizat

Ieri la pranz au plecat acasa.

De sambata dimineata i-au scos glucoza din solutia pentru perfuzie. Nu vroia sa manance si sa bea apa. La plecare, i-au facut o injectie intramusculara (nu stiu ce anume, am inteles ca pentru pofta de mancare) si acasa a vomat (o spuma alba). Dupa perfuzia de seara, in masina a inceput sa miaune (el face acest lucru doar in cazuri de extrema urgenta), l-am scos din cusca si s-a pis*at pe mama.

Ieri la pranz, dupa ultima perfuzie si injectie intramusculara a vomat din nou, acasa. De data acesta a eliminat o chestie galbuie. Ce ar putea fi? Ma poate lamuri cineva?

In continuare ii lipseste pofta de mancare. De la opertatie, miercuri sera, a mancat de doua ori, cate putin (joi si sambata), si a baut putina apa. Am banuit ca e pe fond de stres. El nu a iesit, pana acum din casa. Nu era cu tata, nu era in mediul lui, nu stia locurile, era speriat, durerile si ce o mai fi.

Operatia arata bine. Are o stare de somnolenta. Ar dormi tot timpul.

Sambata l-a vazut si doctorul la care am fost prima data in Bucuresti. Printr-o coincidenta, el a venit cu un prieten la clinica de pe Armeneasca si a dat cu ochii de mama. El a crezut ca pisoiul a murit. Dupa ce l-a vazut, a zis ca are sanse.

Sa speram ca isi va recapata pofta de mancare si de viata, acum, ca este din nou in mediul sau, acasa.

Multumesc tuturor pentru incurajari, sfaturi si sprijin!!!

--------------------
+
AIX
post 17 Jan 2005, 09:23
Post #50

quite a regular

Hehe, cred ca mirosea de traznea in masina smile.gif ; si pe mine a facut cand il duceam la doctor, a doua oara (stia ca-i rost de injectii..), de mirosea in tot cartierul.

--------------------
. . .
+
Mache
post 17 Jan 2005, 09:28
Post #51

Chibiț autorizat

Nu chiar. Ca s-a pipilit pe paltonul si pe fusta mamei. Le-a curatat imediat. S-a scapat foarte aproape de casa. Sora-mea care tocmai se interesa de soarta lui, a zis ca e un semn bun.

--------------------
+
Mache
post 18 Jan 2005, 08:51
Post #52

Chibiț autorizat

Cu durere si multa amaraciune in suflet, va anunt ca, aseara, motanul Tomita a murit. Fie ca sufletul lui sa-si gaseasca odihna!

Va multumesc tuturor pentru ajutor si gandurile bune.

Cu respect,

Mache

--------------------
+
CHE
post 18 Jan 2005, 09:11
Post #53

Membru

Nu prea stiu ce si cum sa spun...
Imi pare rau, speram ca eforturile tale sa aiba un final fericit....Sa stii ca am apreciat ca fiind extraordinare eforturile tale de a-l salva. Poate ca pentru el e mai bine...nu stiu ce sa iti spun...Imi pare tare rau....

--------------------
150cp .... amandoua
+
costi
post 18 Jan 2005, 09:15
Post #54

Membru autentic

Imi pare tare rau Mache.
Ia-le repede alt pisoi alor tai.
Eventual fa-ti pomana cu un maidanez.
O sa le mai aline durerea.

This post has been edited by costi: 18 Jan 2005, 09:18

--------------------
DSN/SLZ
+
Mache
post 18 Jan 2005, 09:21
Post #55

Chibiț autorizat

@Costi
Acest aspect l-am discutat cu mama dimineata. Ea a zis in timpul cat a stat in Bucuresti ca nu mai vrea altul. Ca i-a ajuns cat a tras cu Tomita. Azi a spus ca se mai gandeste, ca mai vorbim.

@Horatiu
Multumesc pentru cuvinte.

--------------------
+
costi
post 18 Jan 2005, 09:28
Post #56

Membru autentic

Iti spuneam asta din proprie experienta. Noua nu ne-a murit, mai rau a fugit de acasa si n-am mai gasit-o. Nu-ti mai spun ce-a fost pe noi pret de o luna.
Am adoptat apoi un maidanez pe moarte care acum are 9 Kg.
A contat enorm crede-ma.
Ma gindesc in special la tatal tau.

--------------------
DSN/SLZ
+
Mache
post 18 Jan 2005, 09:36
Post #57

Chibiț autorizat

Si eu incerc sa-i conving. Deocamdata se pare ca e prea devreme. Sunt inca in stare de soc.

Le-am sugerat, mai ales ca la clinica erau mai multi pui care isi asteapta stapani. Si sunt inca mici si cu chef de joaca. Sper sa se razgandeasca. Vom vedea. sad.gif

--------------------
+
Mache
post 19 Jan 2005, 13:58
Post #58

Chibiț autorizat

Vesti foarte bune!

Pentru ca si-au dorit foarte mult, ai mei parinti sunt, din aceasta dimineata, fericitii stapani ai unei pisicute si al unui motanel. Si sunt in culema fericirii! wub.gif wub.gif wub.gif

--------------------
+
madalina
post 19 Jan 2005, 14:06
Post #59

Membru autentic

Felicitari! Sa-i creasca sanatosi si sa le aline durerea datorata pierderii pisoiasului.

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
costi
post 19 Jan 2005, 14:08
Post #60

Membru autentic

ce ti-am zis......
sa fie sanatosi sa se bucure de ei !

--------------------
DSN/SLZ
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd May 2025 - 07:04
Forum Renault