DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Din nou..morti pe trecerea de pietoni

Mutzunache
post 4 Aug 2008, 12:24
Post #31

Milk my sheep, bitch!

Group: Members
From: Bucuresti

Sa vedeti in Satu Mare cum se traverseaza, pietonul nici macar nu se asigura, dar si soferii sunt disciplinati, eu am avut un soc cand am observat tendinta de kamikaze a pietonilor.

This post has been edited by Mutzunache: 4 Aug 2008, 12:25

--------------------
M. Outlander 2019 Honda Civic 2021 Cadillac Eldorado 2002
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
M i h a i
post 4 Aug 2008, 12:24
Post #32

andu911>Avand in vedere ca sunt si pe taxi de genul ma abtin... tongue.gif si cu W si cu spatii..o sa fac o poza cu unul ...am un vecin taximetrist...sau o fi sub acoperire.. 04.gif

This post has been edited by MHY: 4 Aug 2008, 12:25

--------------------
------ ------ ------
+
A l e x
post 4 Aug 2008, 12:34
Post #33

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Omul e 100% vinovat si sper sa si-o fure dpdv legal.

Astea fiind spuse, iar suntem toti moralisti pe aici si soferi perfecti. Din pacate unele treceri sunt foarte prost semnalizate/luminate, unde mai punem ca parcheaza toti ca idiotii de nu vezi nimic. Si apoi unii pietoni sunt aproape sinucigasi pentru ca f. multi se arunca, si noaptea, pe trecere, fara a se gandi in primul rand la viata lor, dar si la faptul ca poate nu toti soferii merg cu 20 la ora si au instinctele lui Schumacher la volan, deci uman ar fi totusi sa-i intelegi si pe ei...

Deci mai usor cu morala, nu spun ca omul nu e vinovat dar cati dintre voi mergeti tot timpul cu 50 km/h si apoi incetiniti la fiecare trecere ? Sa fim seriosi.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
b76bgaarh
post 4 Aug 2008, 12:37
Post #34

Membru autentic

omul va scapa.....
cum pana acum au cam scapat toti soferii mai mult sau mai putin bengosi......

de aia e bine sa il arzi la greu pana vine politia...poate asa tine minte ceva...

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
Victoras2001
post 4 Aug 2008, 13:07
Post #35

Membru autentic

QUOTE(adip @ 4 Aug 2008, 12:39)
Mai nou urmaresc cu nevasta-mea, online, inregistrarile emisiunilor lui Mircea Badea. Intr-una din emisiunile trecute a povestit despre un accident intre Constanta si Medgidia (parca), in care un chinez a omorat pe trecere o fata de 12-13 ani. In raportul tehnic intocmit de doua jeguri (care ar trebui calcati in picioare) se dadea vina pe moarta si pe parintii ei, ca vezi Doamne ce cauta o fata de 12 ani la ora 22.45 noaptea pe strada, neinsotita??? Deci ala era rolul imbecililor care s-au ocupat de expertiza tehnica? Sa dea vina pe copilul mort si sa le faca morala parintilor?
Vi se mai pare ceva incredibil? Mie nu. Iar tembelul asta cu golful va fi scos la fel, basma curata.
Asta este, va mai trece multa apa pe Dambovita pana ca in Romania cei vinovati sa plateasca.
*

Ideea nu e ca cei vinovati sa plateasca, ci sa nu se mai intample. Despre pedepse... ma abtin. Mai mare pedeapsa decat sa ai pe constiinta viata unui semen, nu cred sa fie. In cazul asta nu pedeapsa trebuie sa te determine sa incetinesti, ci MINTEA, RATIONAMENTUL, LOGICA, BUNUL SIMT. Cum sa omori un om pe trecere? blink.gif
Totusi hai sa fim corecti pana la capat. Faptul ca soferii sunt obligati sa dea prioritate la trecerile de pietoni, nu-ti confera imunitate-n fata m o r t i i. Exista neatentie, alcool, frane care nu tin, etc... Personal, ca sa stau linistit, cand voi avea un copil am sa-l invat sa se asigure de 10 ori inainte de a traversa, chiar daca o face pe trecere.
Cu ceva vreme in urma am povestit cum am claxonat o fata pentru a o face atenta (trecea pe trecere, dar nu s-a uitat nici in stanga, nici in dreapta). A sarit in sus. Pai daca eram beat, sau neatent, sau nu tineau franele cazanului, o faceam praf pe trecere? Da. Cu ce-o incalzea pe ea c-a traversat regulamentar?
E clar. Atata timp cat ai volanul in mana, n-ai voie sa lovesti pe cineva pe trecere. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa fie si pietonii mai atenti.

--------------------
ZAZ Zaporojež 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
sonycu
post 4 Aug 2008, 13:50
Post #36

Alpinist de weekend !!

o sa ploua cu "blesteme" si "injurii" la adresa mea, dar:

consider ca pietonii sunt cei mai vinovati de accidentele de acest gen..

de ce? pentru ca nu se asigura.. la ce bun sa urli dupa aia: "vai domne, mi-a lovit copilul pe trecerea de pietoni" cand tu nu te asiguri? la ce bun iti da legea dreptate? iti va aduce copilul inapoi dintre morti? te vei mai uita in ochisorii lui cand se va trezi? iti va mai zice mami? tati? vei mai iesi cu el in parc? NU.. constientizeaza ca a MURIT.. dar peste asta treci usor.. mai greu e sa treci peste faptul ca tu ai dreptate.. ca te-a calcat pe trecerea de pietoni..

ma uit si cred ca ori sunt nebun eu ori nu vad bine.. foarte foarte multi oameni se arunca practic pe trecerea de pietoni.. fara sa intoarca capul in stanga sau dreapta.. nu tata.. doar in FATA.. la destinatia finala.. e o loterie daca ajunge viu acolo.. multi isi trag copii de cativa anisori dupa ei, in inconstienta..

daca vezi ca soferul de pe prima banda iti acorda prioritate ce te convinge asa de tare ca si cel de pe banda 2 iti va acorda? iti este greu sa te uiti? e prea greu exercitiul asta de intoarce a capului? daca ala de pe banda 2 e obosit/beat/macho man cu masina de milioane de dolari si nu vrea muschiu' lui sa iti acorde prioritate si te calca.. pe cine dai vina? si el e vinovat.. fara discutie.. dar in principal tu, pietonul esti.. pentru ca nu te asiguri..

e ca si cu femeia: daca intri intr-un bar si o agati pe una, care dealtfel e tarfa, ce te face sa crezi ca si a 2-a, si a 3-a va accepta? toate sunt tarfe?

imi pare rau ca unii parinti platesc greseala cu viata copiilor lor.. asta e foarte trist.. eu unul nu as mai putea sa traiesc impacat..

e atat de simplu sa intorci capul in ambele directii.. sa te uiti suplimentar daca si cel de pe banda 2/3 iti acorda prioritate.. bine.. se mai gaseste cate un destept care incepe sa te claxoneze ca te misti prea incet, cand tu de fapt te asiguri ca apuci sa ajungi pe celalalt trotuar.. acei soferi trebuie ignorati.. nici noi si nici copii nostri nu suntem pisici.. nu avem 9 vieti.. daca a dat masina peste tine mai bine te rogi sa mori decat sa ajungi paralizat pe viata..

cascati bine ochii..

cristi

ps. a nu se intelege ca soferii nu sunt vinovati.. dar pietonul.. in opinia mea.. poate sa se protejeze mai bine daca respecta regulile si se ASIGURA.. acum sigur, daca vine unul si te spulbera de pe refugiul de tramvai.. asta e.. nu ai ce sa faci.. dar eu acum ma refer strict la trecerile de pietoni..

--------------------
Ex Dacia Solenza, Echiparea Scala, An 2004
Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
+
argon
post 4 Aug 2008, 13:51
Post #37

Mesaj semiautomat

QUOTE(sonycu @ 4 Aug 2008, 14:50)
consider ca pietonii sunt cei mai vinovati de accidentele de acest gen..

de ce? pentru ca nu se asigura.. l
*

in primul rand e obligatia soferilor sa se asigure la trecerea de pietoni...daca nu e semaforizata pietonul are intotdeauna 'verde', asta e clar. Daca n'ar fi trecere marcata si ar trece prin loc nepermis ai avea dreptate, pana atunci...

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
rtBK
post 4 Aug 2008, 13:53
Post #38

Unique like everyone else

Eu am vazut o faza pe trecerea de pietoni in care omu a oprit si din spate l-a lovit o duba care l-a aruncat 1 - 1.5 m mai infata. Pietonul se ingalbenise tongue.gif.

Se pot intampla multe.

P.s. sa mai povestesc o data cum un pieton radea si marea pasu cand a vazut ca nu ma tin franele chiar atat de bine? ala cred ca merita din oficiu sa iau picioru de pe frana.

This post has been edited by blak2oo8: 4 Aug 2008, 13:55

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
vijelie
post 4 Aug 2008, 13:53
Post #39

membru violet

Fiecare vede dupa cum ii convine.
De dimineata pana seara, cand sunt la volan, vad numai pietoni kamikaze.
Seara insa vad numai soferi bulangii care mai repede ar da peste fii-meu decat sa ne lase sa trecem strada pe la trecerea de pietoni.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
sonycu
post 4 Aug 2008, 13:59
Post #40

Alpinist de weekend !!

@ argon

ahh deci preferi sa mori cu dreptatea in mana decat sa te uiti suplimentar.. ok.. multa bafta in aceasta activitate.. bine.. in hunedoara nu e traficul din bucuresti.. stiu.. am fost pe acolo..

ma repet.. nu arunc vina numai pe pietoni.. si soferii sunt vinovati.. dar nu mai usor te opresti tu decat o masina care circula cu 50 km/h?

daca e sa fim corecti soferul trebuie sa incetineasca cand vede trecerea de pietoni..

daca e sa fim corecti pietonul trebuie sa se asigure inainte de a traversa pe trecere.. si nu in fuga..

dar in tara noastra mori cu dreptatea in mana, deoarece nu se respecta legea.. asa ca..

This post has been edited by sonycu: 4 Aug 2008, 14:04

--------------------
Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
+
vijelie
post 4 Aug 2008, 14:00
Post #41

membru violet

50 km/h e, prin lege, viteza maxima admisa in localitati, acolo unde nu e specificat alta valoare.
Nu e viteza minima wink.gif

--------------------
+
argon
post 4 Aug 2008, 14:00
Post #42

Mesaj semiautomat

daca ar circula cu 50 ar fi perfect..asta e problema...personal la treceri nesamaforizate reduc la 30(nu e valoare exacta, ideea e ca reduc viteza) chiar daca nu e nimeni, asta e conducerea preventiva, nu stii cand sare un un copil pe bicicleta sau role ,de exemplu.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
rtBK
post 4 Aug 2008, 14:05
Post #43

Problema e alta... acolo limita daca nu ma insel e 70 si totusi e DN1.
Chiar la asta ma gandeam cand m-am intors de la mare pe A2... intrasem in Bucuresti si evident a trebuit sa micsoram viteza pana la 60, eu si cel din fata am facut asta restu... o cam calcau.

La fel putem sa vorbim si despre DN1 dupa ce ai mers cu 130-110 ( sa fim sinceri acum wink.gif ) unde nu ai obstacole te trezesti cu treceri de pietoni. In situatia de fata e clar ca soferul era grabit peste masura.

--------------------

Trek Valencia
+
sonycu
post 4 Aug 2008, 14:08
Post #44

Alpinist de weekend !!

astazi dimineata, pana sa plec la servici am vazut, pe protv un accident.. in ilfov

unul a dat cu masina peste un copil.. care, apropo, era cu mama de mana.. primul sofer de pe prima banda a oprit sa acorde prioritate.. cel de pe banda 2 NU..

a cui este vina? toata lumea in cor: SOFERUL

pardon.. este vina COMUNA

mama, in inconstienta ei, nu s-a mai asigurat daca si cel de pe banda 2 ii acorda prioritate, si cu Dumnezeu inainte a zis: "hai copii sa trecem"..

soarta insa i-a rapit unul din copii.. ce fel de parinte esti daca moare copilul cu tine de mana? de ce nu s-a asigurat? poate legea ii da dreptate.. dar ii va aduce asta copilul inapoi? NU..

nu cred ca are rost sa mai detaliez..

--------------------
+
vijelie
post 4 Aug 2008, 14:12
Post #45

membru violet

Cine nu sesizeaza ca cei din jur au oprit la o trecere de pietoni are o problema in zona capului: fie la ochi, fie la neuroni.
In ambele situatii, e bine sa nu se mai plimbe cu masina.

--------------------
+
hash
post 4 Aug 2008, 14:16
Post #46

calculatorist

ar trebui puse niste damburi proeminente, inainte cu vreo 100m de trecerea aia de pietoni, sa-ti lasi rotile in asfalt daca vii cu 80. pe trecere ar trebui sa poti sa treci cu maxim 40.

ar mai merge puse pe langa afise pe langa, sau pe asfalt silueta umana schitata din banda reflectorizanta, cum am vazut prin Gorj. ajuta.

--------------------
- - -
+
rtBK
post 4 Aug 2008, 14:18
Post #47

sunt si in Bucuresti cateva, pe la leu mai exact.

Eu nu inteleg cum a lovit doar copilu daca mama il tinea de mana.

--------------------

Trek Valencia
+
hash
post 4 Aug 2008, 14:20
Post #48

calculatorist

sonycu, vina _legala_ este intrutotul a soferului. restul nu ne intereseaza, pentru noi ca societate civila.

--------------------
- - -
+
Victoras2001
post 4 Aug 2008, 14:23
Post #49

Membru autentic

QUOTE(argon @ 4 Aug 2008, 14:51)
in primul rand e obligatia soferilor sa se asigure la trecerea de pietoni...daca nu e semaforizata pietonul are intotdeauna 'verde', asta e clar. Daca n'ar fi trecere marcata si ar trece prin loc nepermis ai avea dreptate, pana atunci...
*

Domnul Argon! Pe cuvantul meu de onoare ca n-am sa-mi las viata vreodata, in mainile altuia. Daca ma asigur pana mi se face rau, nu mor pe trecere. Sau da. Mor pe trecere. Dar din cauza unui asteroid care s-a gandit sa "achelizeze" pe chelia mea. Niciodata insa lovit de o masina. Ce e asa de greu? Foarte tare principiul "e obligatia soferilor sa se asigure la trecerea de pietoni". Asa e. Da cu ce te incalzeste daca te imprastie in toate partile un sofer care nu si-a respectat obligatia?
Obligatia este a mea, in cazul in care tin la viata si la cei dragi. Si consta in a ma asigura personal ca pot traversa in siguranta. Ce scrie in lege e alta mancare de peste. Iar daca nu ma crezi, citeste-le legea celor care au pierdut persoane dragi pe trecerile de pietoni. Poate-i intorci din drum!

--------------------
ZAZ Zaporojež 1969
+
gedan
post 4 Aug 2008, 14:31
Post #50

Membru autentic

From: Dr. Taberei

cred ca se discuta aici diferenta intre "cine e de vina" si "ce sa facem ca sa nu se mai intample".
accidente au fost si o sa mai fie , problema este sa reducem numarul victimelor.
exista la romani o "tara" ceausista, de genul "lasa ca soferul trebuie sa dea prioritate". pe undeva avea dreptate impuscatul, inca nu am vazut un pieton care sa accidenteze mortal un sofer.
ca toate problemele post-decembriste, si aceasta face parte din educatie si civilizatie.
cum bine spunea mai sus un coleg, la ce foloseste daca avea dreptate si a murit pe trecere?

educatia copiilor (si cea rutiera implicit) este pasata de la scoala la parinti si invers. eu m-am dat jos odata la un individ care traversa prin mijlocul intersectiei cu o galeata intr-o mana, cu un bagaj in cealalta si cu doi copii care alergau inainte si inapoi pe langa el!

ca sa nu se mai intample asa multe drame, trebuie semnalizate mult mai bine trecerile de pietoni, cu lampi intermitente, luminate noaptea, :bump-uri pe strada, s.a.m.d. =asta trebuie sa faca societatea

restul tine de educatie: cand vezi o femeie care trage un copilas dupa ea printre masini pentru ca-i e lene sa mearga pana la trecere, oare ce il invata pe micut?

la urma mai intervine si soarta...

--------------------
renault twingo 1996
+
adip
post 4 Aug 2008, 14:34
Post #51

Banned

From: Melbourne, Victoria

Cinic vorbind, de ce ar incetini un sofer la trecerea de pietoni daca stie ca oricum scapa basma curata daca tavaleste vreun pieton? Daca de frica aplicarii legii nu stie, de ce sa mai stie? Conducere preventiva? Bullshit, nu preda nimeni asa ceva in scoala de soferi.
Nu a sesizat nimeni postul lui vijelie, in care se pune in ambele situatii, atat a soferului cat si a pietonului. Cei care-i luati apararea soferului incercati sa va puneti in pielea pietonilor, dar fara a avea in spate experienta de sofer. Adica soferului i se poate ierta greseala de a fi omorat un om pe trecere din neatentie, dar pietonului nu i se poate ierta greseala de a se fi lasat omorat de un sofer pe trecere.
Legea-i lege: ai calcat pieton pe trecere, naspa, esti vinovat. Ce-o mai corcofelim si-o interpretam ca sa ne iasa noua bine?

This post has been edited by adip: 4 Aug 2008, 14:36

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
bear_mc
post 4 Aug 2008, 14:37
Post #52

Half-Life 2 Fan

Numai 6 ani de puscarie pt ce a facut? Ce legi de rahat avem in tara asta. Intr-o mare masura e si vina pietonilor. Multi se arunca ca berbecii pe trecere cu gandul ca masina trebuie sa opreasca.

--------------------
Renault Megane II 2005 - B-43-ZHY (sau 42)
Confort Expression+clima+jante+vopsea metalizata
(masina lu'tata) for( int i=0, i<68730, i++)
+
M i h a i
post 4 Aug 2008, 14:40
Post #53

adip>ce pedeaspa se da in Australia pentru asa ceva?

--------------------
------ ------ ------
+
Victoras2001
post 4 Aug 2008, 14:41
Post #54

Membru autentic

QUOTE(argon @ 4 Aug 2008, 15:00)
daca ar circula cu 50 ar fi perfect..asta e problema...personal la treceri nesamaforizate reduc la 30(nu e valoare exacta, ideea e ca reduc viteza) chiar daca nu e nimeni, asta e conducerea preventiva, nu stii cand sare un un copil pe bicicleta sau role ,de exemplu.
*

OK. Da nu-i mai bine sa-i explici (ca parinte) acelui copilas ca trebuie sa se asigure temeinic? Si ca n-are ce cauta in fuga pe trecere?

QUOTE(hash @ 4 Aug 2008, 15:20)
sonycu, vina _legala_ este intrutotul a soferului. restul nu ne intereseaza, pentru noi ca societate civila.
*

Categoric.
Cu ce crezi ca ma incalzeste a cui e vina legala? S-ar usca si ultima licarire de viata din mine sa stiu ca vina MORALA e a mea, ca parinte. Pentru ce sa mai traiesc? Ca sa-i spun urmatorului copilas "traverseaza taticule linistit, soferii au obligatia sa se asigure la treceri, nu-ti face probleme".

--------------------
ZAZ Zaporojež 1969
+
rtBK
post 4 Aug 2008, 14:44
Post #55

De la colegi nostri de trafic si mult iubitii motociclisti smile.gif
Se pare ca era sa o faca mult mai lata. E clar a cui a fost vina.

"Pe la 23:30 veneam impreuna cu prietena mea de la Bikers Club cel de pe DN. Imediat dupa ce trec de podul de la aeroportul Otopeni catre Bucuresti, 2 masini, un audi A4 sau A5 si un Golf 4 apar cu viteza excesiva, flashuri. Audi ma depaseste regulamentar pe banda 2, iar golful taie benzile facand depasiri foarte periculoase si franeaza foarte puternic gasindu-ma pe banda 1 cand vroia sa depasasca pe dreapta, eu compensez cu acceleratie ca sa fiu sigur ca nu ma atinge. Nici bine nu ma depaseste, eu reduc (vad pietonii in mijlocul strazii, intre sensuri, dar pe zebra), si el agata una dintre fetele din grupul de pe margine. Sunt tare in general, insa nu pot sa neg ca nu m-a impresionat sa vad fata zburand multe zeci de metri pana sa cada din nou pe asfalt. Am oprit pe dreapta intr-o statie maxi taxi. Am sunat la 112, ambulanta in 5 min, Politia in vreo 7-8. Fata a murit pe loc. M-am dus la rudele victimei si am lasat telefonul ca martor ocular si am plecat, chiar nu aveam dispozitia sa stau sa dau declaratii. Ma gandesc daca eram pe banda 3 si opream sa le dau prioritate pietonilor... Am vazut stirea azi dimineata pe ProTv (daca vreti sa aflati mai in amanunt). Am postat, nu pentru ca dobitocul ala era sa treaca peste mine, ci pentru ca cineva a murit din lipsa de responsabilitate. Un lucru e de invatat de aici este ca la viteza mare observi detaliile mult mai tarziu. "

--------------------

Trek Valencia
+
Victoras2001
post 4 Aug 2008, 14:48
Post #56

Membru autentic

QUOTE(blak2oo8 @ 4 Aug 2008, 15:44)
Sunt tare in general, insa nu pot sa neg ca nu m-a impresionat sa vad fata zburand multe zeci de metri pana sa cada din nou pe asfalt.
*

S-a sculat parul pe mine. sad.gif

--------------------
ZAZ Zaporojež 1969
+
adip
post 4 Aug 2008, 15:37
Post #57

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(MHY @ 4 Aug 2008, 22:40)
adip>ce pedeaspa se da in Australia pentru asa ceva?
In Victoria pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni se iau (dau?), cf. legii, intre 1 si 65 de puncte de penalizare. In conditiile in care 12 puncte sunt suficiente ca ti se suspende dreptul de a conduce. Daca se lasa cu accident, in functie de gravitate e caz penal, ca peste tot, si la omor se sfarseste deseori in puscarie. Diferenta, fata de Romania, e ca aici in regulament scrie clar ca trebuie sa incetinesti in apropierea trecerilor de pietoni si sa opresti masina daca pietonul e angajat in traversare sau are intentia de a se angaja in traversare. Dar nici trecerile nu sunt puse aiurea, e.g. pe soselele unde sunt limite de viteza de 70-80km/h in oras toate trecerile de pietoni sunt fie la intersectii semaforizate, fie au semafor propriu cu buton, asa incat riscul ca un berbec sa nu vada pietonul angajat in traversare scade fiindca pietonul traverseaza pe trecere doar cand are verde iar soferii rosu.
Pedeapsa ca pedeapsa MHY, dar aici nu poti fugi de lege. Australia a reusit in 2007 sau 2006 sa coboare numarul de accidente grave pe sosele, soldate cu morti, la nivelul anului 1946, cand traficul era incomparabil cu ce e acum. Ideea e ca se poate, daca insisti sa aplici legea si te preocupa intr-adevar siguranta rutiera, de la infrastructura pana la educatia participantilor la trafic.
Chiar azi citeam ca in NSW vor astia sa mai dea o lege ca masinilor racerilor astora care sunt prinsi ca fac liniute in trafic (hoons) sa le fie blocate rotile pe o perioada de 3 luni. Iar hooni recidivisti sa faca pana la 9 luni de puscarie.
Eu ma infior ca, in timp ce in Romania numarul de accidente creste constant, nimeni nu din cei care ar trebui sa faca ceva nu face nimic.
QUOTE(blak2oo8 @ 4 Aug 2008, 22:44)
De la colegi nostri de trafic si mult iubitii motociclisti smile.gif
[...] Am sunat la 112, ambulanta in 5 min, Politia in vreo 7-8. Fata a murit pe loc. M-am dus la rudele victimei si am lasat telefonul ca martor ocular si am plecat, chiar nu aveam dispozitia sa stau sa dau declaratii.
Ce ziceti, o sa-l cheme pe tip martor? Eu zic ca nu.

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
andu911
post 4 Aug 2008, 15:41
Post #58

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

QUOTE(blak2oo8 @ 4 Aug 2008, 14:44)
"Pe la 23:30 veneam impreuna cu prietena mea de la Bikers Club cel de pe DN. Imediat dupa ce trec de podul de la aeroportul Otopeni catre Bucuresti, 2 masini, un audi A4 sau A5 si un Golf 4 apar cu viteza excesiva, flashuri. Audi ma depaseste regulamentar pe banda 2, iar golful taie benzile facand depasiri foarte periculoase si franeaza foarte puternic gasindu-ma pe banda 1 cand vroia sa depasasca pe dreapta, eu compensez cu acceleratie ca sa fiu sigur ca nu ma atinge. Nici bine nu ma depaseste, eu reduc (vad pietonii in mijlocul strazii, intre sensuri, dar pe zebra), si el agata una dintre fetele din grupul de pe margine. Sunt tare in general, insa nu pot sa neg ca nu m-a impresionat sa vad fata zburand multe zeci de metri pana sa cada din nou pe asfalt. Am oprit pe dreapta intr-o statie maxi taxi. Am sunat la 112, ambulanta in 5 min, Politia in vreo 7-8. Fata a murit pe loc. M-am dus la rudele victimei si am lasat telefonul ca martor ocular si am plecat, chiar nu aveam dispozitia sa stau sa dau declaratii. Ma gandesc daca eram pe banda 3 si opream sa le dau prioritate pietonilor... Am vazut stirea azi dimineata pe ProTv (daca vreti sa aflati mai in amanunt). Am postat, nu pentru ca dobitocul ala era sa treaca peste mine, ci pentru ca cineva a murit din lipsa de responsabilitate. Un lucru e de invatat de aici este ca la viteza mare observi detaliile mult mai tarziu. "
*

Se pare ca am avut dreptate cand am zis ca omul se vedea racer...

Oricum, multi dintre noi probabil n-au ajuns prin tarile din Vest sa vada ca daca se apropie putin de trecerea de pietoni, s-au oprit toate masinile, inclusiv cele de pe sensul celalalt...
Se vede ca multi dintre romani au facut Turcia...

--------------------
- - -
+
SiloS
post 4 Aug 2008, 17:24
Post #59

Gangester

From: Buzau

Adevarul e ca foarte multi dintre pietoni nu stiu sa tranverseze . sad.gif

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
1999 FIAT ARCA AMERICA 403
+
andu911
post 4 Aug 2008, 18:00
Post #60

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

oricum, pe un drum ca DN1 ar fi trebuit montate treceri de pietoni cu semafor si buton... cine vrea sa traverseze, apasa pe buton si se pune rosu in 20-30 secunde

inca n-are nimeni o afacere si cu asa ceva...

This post has been edited by andu911: 4 Aug 2008, 18:01

--------------------
- - -
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th July 2025 - 07:14
Forum Renault