CEASURI BORD
![]() ![]() ![]() |
CEASURI BORD
iulian sn2001 |
![]()
|
||
![]() Membru fost incepator Group: Members Posts: 490 Joined: 24 April 07 From: galati ![]() |
|
||
--------------------
dacia
supernova
2001 confort cap sa ai ca mintea vine dup-aia
|
|||
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
parca ai spus ca ai terminat cu tuningul ca te-a aburit crysti. Tu ce crezi ca fac in fiecare zi dupa ora 15 ? Azi am intarit mecanismul care mentine si regleaza farurile in sus sau in jos. Sper ca duminica sa termin treaba iar saptamana care vine finisarea finala.
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
BeatMAN |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 9 December 07 From: Tarnaveni ![]() |
Sergiu, posibil sa imi fac si eu bordu saptamana viitoare, acum ma interesez de piese. Lasa ca dupa facem daca tine vremea cu noi.
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2002 Rapsodie
- MS 84 MES
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
![]() Membru fost incepator Group: Members Posts: 490 Joined: 24 April 07 From: galati ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 12 Mar 2009, 20:12) parca ai spus ca ai terminat cu tuningul ca te-a aburit crysti. Tu ce crezi ca fac in fiecare zi dupa ora 15 ? Azi am intarit mecanismul care mentine si regleaza farurile in sus sau in jos. Sper ca duminica sa termin treaba iar saptamana care vine finisarea finala. ha? ce?...cu cine vorbeai? |
--------------------
dacia
supernova
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
pai nu ai citit pe topicul kitul de spoilar ...
![]() BeatMAN cum ti-l faci ... |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
Lasa bre ce a zis baiatul ala.Eu am scris destul de clar acolo...ma las la mana mea pentru ca nu pot modifica nimic fara omologare.De fapt pot...dar la prima patrula de politie sunt pieton.Si nu cred ca vreau asta.
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
BeatMAN |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 9 December 07 From: Tarnaveni ![]() |
Eu vreau sa il fac galben la cadrane si rosu la ace. Asta pentru ca febra Golf-ului ma streseaza. Asa am vazut la Opel Astra modelul nou si mi-au placut mult si nu sunt nici obositioare. O sa il fac cu led-uri. Am gasit pe un site led-uri de 5 mm cu unghi de 170 grade (www.ledshop.ro ) care nu sunt scumpe. Apropo Asu Iluminatul bordului are toate becurile in paralel, adica au o singura sursa de intrare ca in cazul asta pun decat o rezistenta pe "+" si scap mai usor.
This post has been edited by BeatMAN: 12 Mar 2009, 23:52 |
--------------------
Dacia
Super Nova
2002 Rapsodie
- MS 84 MES
|
|
djasu82 |
![]()
|
iuliane atunci modifica tabloul de sn in loc de becuri montezi leduri si mai reduci din consumatori.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
O sa incerc.Stii ce este nasol ca nici nu stiu de unde a-si putea sa cumpara leduri de aici.Dar daca nu gasesc vorbesc cu cineva de acasa sa imi trimita.Oricum o sa te contactez pe pm cand o sa am timp sa ma apuc de asta.
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
BeatMAN |
![]()
|
DjAsu nu sti cate becuri sunt in bord la DSN si daca sunt in paralel toate sau nu?
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2002 Rapsodie
- MS 84 MES
|
|
djasu82 |
![]()
|
18 cu tot cu senzori si toate becurile sunt legate in paralel pe circuit.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
BeatMAN |
![]()
|
Mersi
La ce senzori te referi? |
--------------------
Dacia
Super Nova
2002 Rapsodie
- MS 84 MES
|
|
djasu82 |
![]()
|
eu unu as schimba toate becurile si as pune pentru senzori leduri albe sau rosii.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
BeatMAN |
![]()
|
Initial ma gandesc sa schimb doar becurile de iluminare a bordului. Oricum, daca e sa schimb si pe cle de la senzori o sa pun albe acolo
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2002 Rapsodie
- MS 84 MES
|
|
and_rei |
![]()
|
![]() Membru multumit de fosta lui SupeRNova Group: Members Posts: 3.015 Joined: 20 November 08 From: Bucuresti ![]() |
monteaza cineva leduri de iluminare in bord?ma gandesc sa le inlocuiesc cu unele albe sau albastre
![]() |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
2005 "Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
|
|
ti3sto |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 518 Joined: 7 December 08 From: Bucuresti-Berceni ![]() |
si eu as fi interesat de schimbarea becurilor ... mai ales ca multe nu functioneaza ....
|
--------------------
Dsn
SuperNova
2000 1.4 -----------Tractari Auto Non Stop -------
Cel mai mic pret, Bucuresti 100Lei Tel :0769797963 |
|
andreiy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 21 February 09 From: Pitesti ![]() |
Stiti cumva cum as putea monta led-urile in soclurile normale ale becurilor?
Am vaz k becurile isi iau curent direct de pe tablou printr-un circuit integrat si m-ar interesa sa stiu cum montez led-urile in soclul vechi. 15 Mar 2009, 21:15: Sa inteleg ca led-urile cu dispersie la 170 grade ar fi pt tabloul de sn?(sa se vada bine nu cu intreruperi sau sa focalizeze lumina nu mai intr-un loc) Numai bine!!! ![]() This post has been edited by andreiy: 15 Mar 2009, 21:15 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Imi place stilul tau, tunezi si apartamente?
|
|
BeatMAN |
![]()
|
Led-urile de 170 de grade sunt foarte bune, mai ales sa fie si de 5 mm. Eu am gasit de 5 mm cu unghi de 120 grade
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2002 Rapsodie
- MS 84 MES
|
|
andreiy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 21 February 09 From: Pitesti ![]() |
Eu am gasit pe site-ul p care l-ai postat tu mai sus led-uri de 170 grade si tot de 5mm.Uite schema si datele.
![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
|
|
and_rei |
![]()
|
![]() Membru multumit de fosta lui SupeRNova Group: Members Posts: 3.015 Joined: 20 November 08 From: Bucuresti ![]() |
eu inca astept pe cineva care sa imi schimbe ledurile contra cost bineinteles ca deja cel de la benzina s-a ars
![]() |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
2005 "Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Ai drum prin Roman?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
and_rei |
![]()
|
nooooo
![]() |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
|
|
bobomaster |
![]()
|
![]() Membru Daciot Group: Members Posts: 182 Joined: 12 March 08 From: Bacau / Bucuresti ![]() |
te-asi putea ajuta daca vrei
![]() |
--------------------
RENAULT
Megane
2008 1.6
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
QUOTE(ianys_andrey @ 17 Mar 2009, 14:50) eu inca astept pe cineva care sa imi schimbe ledurile contra cost bineinteles ca deja cel de la benzina s-a ars ![]() Sa dai bani pentru ce? Pentru ceva care au putea sa faci SINGUR si dureaza foarte putin... Se scoate masca de sub volan, e prinsa in cateva suruburi, printre care unul e la usita de la sigurante (asta ca sa nu il cauti 2 ore sa nu stii de ce nu iese masca). La becuri se poate ajuje FARA a demonta ceasurile cu totul. Trebuie doar sa ai mana subtire, dupa ce dai masca jos bagi mana pe sub bord si vei simtii becurile la atingere. Becurile de la martorii de jos sunt pozitionati exact in dreptul indicatorului pe care il lumineaza. Cat despre becurile care lumineaza cadranul, acestea sunt pozitionate aleatoriu in spatele ceasului de bord, nu stiu exact unde e fiecare, sunt cateva becuri pentru iluminarea ceasurilor. Din cate spui tu ai si un bec care lumineaza ceasurile ars. Dar tot asa dai de ele... cele de jos sunt cele de jos iar cele pentru luminarea cadranelor sunt sus, alte becuri nu au care sa fie, decat cel de la benzina si temperatura apei care sunt un pic mai sus fata de cei de la martori. Becuri gasesti la piese auto si costa cativa roni bucata. ( 3-4 roni). |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
and_rei |
![]()
|
maskat .eu vreau leduri albastre sau albe cu acele rosii.si daca tot zici ca stii cum sunt ele pozitionate nu mi le faci tu?fac cinste
![]() |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Pai in primul rand trebuie sa iei leduri albastre cu unghi mare de luminare. Daca pui leduri de "bricheta" sigur nu va trece fluxul luminos prin prismele din spatele ceasurilor. Am inteles ca se pot monta leduri in loc de becuri fara a mai fii nevoie sa scoti prismele din interior, dar acum e mai greu cu acele, de la benzina,apa, kilometraj si turometru pentru ca nu stiu daca un led de 170 grade va reusi sa lumineze tot acul in intregime.
Am vazut ca pe forum se practica desfacerea bordului si montarea a 2 sau 3 leduri de jur imprejurul acelor astfel incat aria de acoperire a fluxului luminos sa fie cat mai mare, prin urmare intregul ac sa fie luminat si sa fie luminat "puternic" cat sa nu bata la ochi. Tu ai zis ca vrei leduri albastre cu ace rosii deci cu siguranta trebuie sa faci ceasurile bucati, ca sa pui leduri rosii separate de cele albastre. Cele albastre le poti pune in locurile in care sutn acum becurile care lumineaza cadranul dar trebuie sa tragi fire pentru ledurile de la ace, pentru ca din cate stiam eu becurile care lumineaza cadranele(ceasurile) lumineaza si acele, adica cu alte cuvinte, nu exista becuri speciale doar pentru cadrane, pentru cifrele de pe bord de la kilometraj si turometru si altele pentru ace separat. Am vorbit cu un prieten si l-am rugat sa imi dea pozele de la montaj si cele cu "produsul final". Stiam ca isi facuse cu cateva luni in urma un astfel de montaj de leduri. Dintr-o discutie despre montaj cu el iata principalii pasi pentru montare: 1) Demontarea ceasului din bord 2) Desfacerea ceasului in "bucati" 3) Scoaterea prismelor din ceas 4) Montarea de leduri "normale" fara unghi mare de disipare (gen becuri de bricheta), DAR pilirea capului ledurilor astfel incat sa lumineze "uniform" fara a mai fii nevoie sa treaca prin prisme(care au fost scoase) 5) Montarea ledurilor albastre a fost perpendiculara pe spatele cadranelor 6) Pentru ace montarea separata a unor leduri rosii Pentru o si mai buna iluminare se pot monta evident leduri cu unghi de 170 sau ceva asemanator.... Poze...... This post has been edited by Maskatu: 17 Mar 2009, 19:10 Attached thumbnail(s) 1.JPG ( Size: 1.36mb ) Number of downloads: 2342 2.JPG ( Size: 1.36mb ) Number of downloads: 2710 3_ceas_desfacut.JPG ( Size: 1.52mb ) Number of downloads: 2720 4_cadrane_scoase.JPG ( Size: 1.51mb ) Number of downloads: 2694 5_led_rosu_in_ace.JPG ( Size: 527.33k ) Number of downloads: 2574 6_asa_arata_dupa_montaj.JPG ( Size: 799.5k ) Number of downloads: 1186 7_close_up_kilometraj.JPG ( Size: 592.56k ) Number of downloads: 1233 8_close_up_ceasuri.JPG ( Size: 525.22k ) Number of downloads: 1160 9_close_up_turometru.JPG ( Size: 508.46k ) Number of downloads: 1060 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
sergiu-iulian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.103 Joined: 16 December 07 ![]() |
foarte frumos bordul cu ceasurile alea.arata mult mai bine,decat cel original.mas ''baga'' si eu sa incep sal desfac,dar este putin cam complicat..si nu vreau sa mai stric ceva pe acolo
![]() ![]() 17 Mar 2009, 20:15: P.S. am uitat sa intreb.cat a durat toata operatiunea?prietenul tau se pricepe bine la desfacut,la montat..etc.? This post has been edited by sergiu-iulian: 17 Mar 2009, 19:15 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Confort
- Ms 64 GVS DACIA =>Daca Ai Cap Ia-ti Alta!!!
|
|
andreiy |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
SuperNova
|
|
and_rei |
![]()
|
nenea maski ce leduri a folosit pretenu tau?vad ca se vede un albastru inchis
|
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
|
|
djasu82 |
![]()
|
eu as reproiecta cadranele si as scoate pe o folie A4 de retroproiector ca sa se observe si mai bine culoarea albastra. In rest trebuie izolata prisma fata de centru acului de jur imprejur ... si pentru izolare se poate da cu marker permanent de culoare neagra. Iar pentru a lumina frumos acul de la viteza si turatie trebuie montate 3 leduri smd la stanga acului la dreapta si in sus. Pentru acele de la cesurile mici 1-2 leduri smd e de ajuns oricum trebuie si ele izolate. Deci cum a aratat maskatu trebuie desfacut tabloul din toate suruburile...
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 07:02 |