poti sari injectia la solenza?, daca da ori ba si ce consecinte ar fi :D
![]() ![]() ![]() |
poti sari injectia la solenza?, daca da ori ba si ce consecinte ar fi :D
ArtVandelay |
![]()
|
||
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
|
||
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|||
andr3y_yoo |
![]()
|
![]() Membru ma Group: Members Posts: 1.060 Joined: 18 November 08 From: Bucuresti ![]() |
nu trece de 6000 ..ma rog 6200 cum ziceti voi ...se oppresc rotile da tot nu trece de acea turatie (soft stock)
la mn e alta treaba cu softu asta ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
- B-68-BMD Daca Ai cap Iese Altfel Dacia 4 ever :X |
|
rratzoiusexos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 714 Joined: 4 June 08 ![]() |
mah fratilor,la mine d abia ajunge la 4500 intr a 5 a.motorul meu n a vazut niciodata 500 de ture.pur si simplu nu vrea.ma gandeam k e de la bujii.am de fabrica,ma gandeam sa pun ngk....ce sa i fac sa ajunga mai sus in ture?
|
--------------------
Dacia
1307/Solenza/Duster
.
- B-xx-xxx
|
|
moustache |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 313 Joined: 12 July 04 From: Brasov ![]() |
Da de ce n-ar trece de turatia aia? Are frana motorul, sau cum? Una e cand accelerezi si ii taie injectia la turatia respectiva, si, fara benzina, saracu nu se poate tura mai mult, si, alta e cand ii dai tu energie si il invarti tu din exterior. Daca ai suficienta energie sa-i dai si sa invingi compresia si alte frecari, si daca te tine ambreiajul si cutia, poti sa-i dai si 10000 rpm (probabil ceva o sa cedeze, dar in niciun caz nu o sa se blocheze motorul la 6200 si nu o sa urce fortat mai sus, nici macar la 6201 rpm). Una e limitarea pana la care se tureaza motorul si alta e ce se intampla daca il invarti tu din exterior.
|
--------------------
Dacia
Solenza Clima
- BV-36-MAT
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
![]() Membru ma Group: Members Posts: 1.060 Joined: 18 November 08 From: Bucuresti ![]() |
pe loc ia 6000?
|
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
pe loc 6200 de ture si in sarcina tot pana la 6200 dar nu prea vad eu sa ajungeti in sarcina la 6200 de ture in treapta 5. Se poate scoate limitarea prin soft si atunci urca pana cand cedeaza ceva .
rratzoiusexos dai tu cu a 3 -5500 de ture a 4 -6000 de ture iar si dupa aceea cu a 5 la 5300 de ture ca sa urce mai sus si mai repede se resofteaza. |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
rratzoiusexos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 714 Joined: 4 June 08 ![]() |
alta modalitate de resoftare mai e?nu de alta da e greu de gasit sosea prin bucuresti sa fac asta
|
--------------------
Dacia
1307/Solenza/Duster
.
- B-xx-xxx
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
a2 ...iti zis eu pana unde sa mergi....cca 7-10 km dupa care o iei spre politie si te intorci
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
solenzaxjg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 317 Joined: 21 August 09 ![]() |
Dar nu va inteleg un lucru nu poti sa o sari pentru ca ea ii limitata la cuplu maxim de acolo nu mai merge in mers numa pe loc poti sai dai ture in sarcina nu merge mai mult decat ii limitata ea din fabrica
|
--------------------
dacia
solenza
2004 confort
- CJ 07 JBY EU SI VISINIA MEA
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
vorbesti aiurea rau....ori nu poti in sarcina sa treci de turele unde e cuplu max ori merge pana e limitata din fabrica? aolo
merge pe loc si in sarcina pana la 6200 cu soft stock |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
solenzaxjg |
![]()
|
Andrey daca ai umblat la chip cum ai facut tu de exemplu ca iai modificat parametrii,eu unul inca nu am umblat la chip asa ca eu nu pot trece de cuplu maxim numa daca umbli la chip il schimbi sau ii modifici parametrii poti trece de limitare
|
--------------------
dacia
solenza
2004 confort
|
|
bogdanmardare |
![]()
|
Un membru Group: Members Posts: 706 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu e vorba de cuplu maxim aici (il ai la 2800-3000 ture). Nu poti trece de turatia maxima...
|
--------------------
Dacia
Sandero
2016 0.9 TCe
- B 63 ***
|
|
solenzaxjg |
![]()
|
bogdanmardare tu aici citit la cat ii cuplu maxim solenza in cartea ei tehnica sau la un logan motor 14 8v.2800 3000 il ai la MOTOR DIESEL omule dieseul are cuplu maxim la turatie mica.Sa zicem ca il are asa jos dar atunci de ce trage mai bine motorul in turatii mari 4500 5000.
This post has been edited by solenzaxjg: 13 Nov 2009, 22:19 |
--------------------
dacia
solenza
2004 confort
|
|
bogdanmardare |
![]()
|
Auliuu... Tu confunzi cuplul maxim cu puterea maxima. Macar atata trebuia sa stii si tu... La turatia aproape de limitare ai PUTERE maxima, nu cuplu maxim...
This post has been edited by bogdanmardare: 13 Nov 2009, 22:28 Attached thumbnail(s) caracteristica_turatie_putere_cuplu.JPG ( Size: 33.37k ) Number of downloads: 241 |
--------------------
Dacia
Sandero
2016 0.9 TCe
- B 63 ***
|
|
solenzaxjg |
![]()
|
Omule nu cred stiu de mic copil de cand au inceput sa imi placa masinile .Eu stiu ca cuplu maxim ii la turatie mare la benzina iara la diesel ii la mica.Un pretin are toyota motor 2.5t la 2500 3000 trage de rupe dar cand trece nu mai trage asa tare mai ales ca ii duba.Atunci noi de ce acceleram mai tare la plecare de pe loc cand dai o cursa cu un diesel ca sa poti sa ii intreci pentru ca el te face la turatia lui mica cuplu maxim
|
--------------------
dacia
solenza
2004 confort
|
|
bogdanmardare |
![]()
|
Stii de ce accelerezi? Ca sa o duci la turatia de cuplu, de aia... Mai ramane sa zici ca schimbi vitezele la 5000, ca aia e la tine turatie de cuplu... Ce zice graficul ala? Sau e greu sa il interpretezi? Sa te ajut: cuplul e curba albastra... Si peste 3000 incepe sa scada...
This post has been edited by bogdanmardare: 13 Nov 2009, 22:32 |
--------------------
Dacia
Sandero
2016 0.9 TCe
- B 63 ***
|
|
solenzaxjg |
![]()
|
Omule nu mai zic nimic te las pe tine ca dupaia iara vin moderatori si zic ca ne certam si ne da suspendare cum zici tu,eu stiu asa tu stii asa.Auzi cum sa scada dupa 3000.Oricum te las pe tine bafta
|
--------------------
dacia
solenza
2004 confort
|
|
bogdanmardare |
![]()
|
Haide mai, ce o fi asa greu? In poza aia, curba albastra creste pana spre 3000 de ture? Coboara dupa aia? Corect, mai ai un varf la 4000 de ture, dar dupa aia scade continuu... Stii tu ceva, nu zic nu, dar incurci un pic: puterea motorului creste, si creste pana aproape de limitare (curba verde)... Bafta si tie.
|
--------------------
Dacia
Sandero
2016 0.9 TCe
- B 63 ***
|
|
Bullix |
![]()
|
![]() Solnitzar fidel Group: Members Posts: 655 Joined: 21 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Du-ti masina la un Dyno si apoi spune-ne daca la tine cuplul mai creste si dupa 3000rpm (aproximativ). Sunt chiar curios.
|
--------------------
Dacia / Dacia
1310 TLX 1.4 / Solenza Rapsodie 1.4MPI
1989 / 2004 Exista doua categorii de oameni: oameni inteligenti si oameni puternici.
|
|
solenzaxjg |
![]()
|
Bullix daca supoti tu tot costul ma duc ca nu am bani de dat pe DYNO daca suporti tu ma duc.
|
--------------------
dacia
solenza
2004 confort
|
|
Claudiu35 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 205 Joined: 24 November 07 From: Constanța ![]() |
Pentru bogdanmardare: esti de apreciat pentru rabdarea cu care i-ai explicat lui solenzaxjg despre cuplu si putere. Ideea este ca informatiile tale sunt corecte pentru ca sunt luate din carti de specialitate si din cartea tehnica a solenzei. Dar o polemica pe aceasta tema trebuie purtata cu un om care stie sa citeasca (desi a citi nu inseamna obligatoriu si a intelege) ori el nu stie nici sa scrie nici sa citeasca. Oricum, bravo pentru rabdare si bune intentii.... dar munca ta, dupa cum ai vazut, a fost in zadar.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005
|
|
extasy_myhay |
![]()
|
![]() un pitic intr-o lume mare Group: Members Posts: 282 Joined: 11 May 08 From: Bucuresti ![]() |
e de apreciat , adevarat, insa te contrazic "claudiu35", nu a fost in zadar pentru ca topicurile aste sunt citite si de altii care inteleg cate eva din aceste discutii , asta chiar daca explicatia nu a fost inteleasa de cel caruia i-a fost data
deci toata stima bogdanmardare |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2004 Confort sporit chiar spre scala
- B XX HWO
|
|
Bullix |
![]()
|
![]() Solnitzar fidel Group: Members Posts: 655 Joined: 21 June 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(solenzaxjg @ 15 Nov 2009, 11:55) Dragul meu, acel grafic pe care ti l-a postat Bogdan a fost obtinut tot in urma unui astfel de test, dar chiar in fabrica, si la niste norme de calitate superioare celor de la service-ul din coltul blocului. Cu alte cuvinte, ai obtinut pe gratis rezultatul pe care l-ai fi obtinut la un Dyno test. Dar in cazul in care vrei sa mai obtii inca o data, pe bani, acelasi grafic, esti liber s-o faci. Ateliere care fac asta sunt destule in toata tara. |
--------------------
Dacia / Dacia
1310 TLX 1.4 / Solenza Rapsodie 1.4MPI
1989 / 2004 Exista doua categorii de oameni: oameni inteligenti si oameni puternici.
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
puterea e la 5200 cu aproximatie iar cuplu maxim e la 2800-3000 de ture asta la solenza-sn- logan. Nu confundati cuplu cu puterea.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
sorcer |
![]()
|
Kamikaze Group: Members Posts: 234 Joined: 2 September 05 From: Petrosani ![]() |
si totusi nu inteleg care ar fi scopu sa turezi peste 6000 ? ce crezi ca obtii in afara de o uzura accentuata a motorului?????
|
--------------------
mazda
626 , vw t2 , renault master , dacia solenza
1986-2003
- -----
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Ia hai sa va sparg io cu o intrebare: care-i diferenta intre cuplu si putere? Cum este un motor cu putere mare si cuplu mic? Dar invers, cu cuplu mare si putere mica? Nu intreb ca sa ma dau mare sau ceva... doar vreau sa stiu, pentru ca mi-a explcat cineva ceva... da' sa moara Tutankamon daca am inteles ceva
![]() ![]() |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(solenzaxjg @ 13 Nov 2009, 22:35) Omule nu mai zic nimic te las pe tine ca dupaia iara vin moderatori si zic ca ne certam si ne da suspendare cum zici tu,eu stiu asa tu stii asa.Auzi cum sa scada dupa 3000.Oricum te las pe tine bafta Parerea mea este sa te mai documentezi si apoi sa te contrazici cu altii ! NU ai dreptate si gata ! QUOTE(Iulikk @ 18 Nov 2009, 20:18) Ia hai sa va sparg io cu o intrebare: care-i diferenta intre cuplu si putere? Cum este un motor cu putere mare si cuplu mic? Dar invers, cu cuplu mare si putere mica? Nu intreb ca sa ma dau mare sau ceva... doar vreau sa stiu, pentru ca mi-a explcat cineva ceva... da' sa moara Tutankamon daca am inteles ceva ![]() ![]() Ia hai sa te duci pe wikipedia si sa cauti tu toate aceste informatii , ca aici nici in 100 de posturi nu te va lamuri cineva , daca nici acum nu ai inteles diferenta intre cele doua notiuni . Topicul asta se refera daca poti sa treci turatia motorului peste limitarea soft a turatiei . Vre-un moderator poate considera ca s-a discutat mult si pe langa subiect si poate se indura sa mai faca curatenie sau sa-l inchida acest topic . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Solenzul |
![]()
|
![]() Membru curios Group: Members Posts: 404 Joined: 18 March 08 From: Campulung-Muscel ![]() |
Buna idee, oricum nu prea s-a vorbit despre imbunatatiri in acest topic iar scoaterea limitarii nu isi are rostul aici deoarece este o protectie a motorului iar inlaturarea unei masuri de protectie nu este in nici un caz o imbunatatire ci dimpotriva o decizie nu prea inteleapta.
This post has been edited by Solenzul: 20 Nov 2009, 23:57 |
--------------------
Dacia
Solenza 2004 Clima ;
Duster Explorer 2017 ;
- AG-09-***, AG-26-***
|
|
djasu82 |
![]()
|
oricum daca scoti limitarea nu te ajuta in treapta 5 fiindca motorul nu mai are putere de aceea a fost limitat . Pentru al imbunatati trebuie investit in el si totusi nu obti cine stie ce . Cat bagi in motor cumperi altu 16V.
Revenind la topic cum sa-ti sara injectia e chiar aiurea pusa intrebarea doar daca iti da un rateu in galeria de admisie si totusi nu-ti sar injectoarele mai degraba sare filtru de aer asa cum se intampla de multe ori. This post has been edited by djasu82: 21 Nov 2009, 10:12 |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 01:53 |