Lumini bord, dosar secret
![]() ![]() ![]() |
Lumini bord, dosar secret
Claudiu35 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 205 Joined: 24 November 07 From: Constanța ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza
2005
|
|||
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
1. Iluminarea tabloului de bord (a ceasurilor) original de SLZ se face cu 4 becuri inclolore. Acea lumina portocalie vine defapt din folia aceea cu cifre pe ea.
2. Pentru a schimba iluminarea tabloului de bord de la SLZ, trebuie inlocuita acea folie de care ziceam la punctul 1. Deci trebuie refacuta pe calculator si scoasa la cutter plotter. Acele vor fi in continuare neluminate deoarece sunt din plastic mat. Ca sa dai jos tabloul de bord: Dai jos cochilia volanului care e prinsa in 3 suruburi pe dedesubt. Le desfaci si tragi usor de partea de jos pana iese. P-orma scoti si partea de sus a cochiliei. Acum ai sa vezi inca 2 suruburi chiar sub tabloul de bord. Le desfaci si p-alea. Acum, deschizi usile din fata ale masinii si desfaci suruburile alea 2 care se vad in partea de sus a bordului. Dai jos casetofonul. Acum tragi de partea de sus a bordului inspre tine pana iese din clemele lui. il salti putin in sus cat sa-ti incapa mana sub butonul de descuiere usi, din care scoti mufa. Acum scoti toata magaoaia afara. Observi tabloul de bord prins in 4 suruburi. Le desfaci. Il apleci inspre tine si-i scoti cele 4 mufe din spate, retinand care mufa unde vine. E una alba, una maro, una neagra si una gri. Scoti tabloul si... gata ![]() Iti recomand schimbarea tabloului de bord cu unul de logan. |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|
metrix4you |
![]()
|
![]() Pasionat de Solenza Group: Members Posts: 505 Joined: 13 March 07 From: Giurgiu ![]() |
este mult mai urat bordul de Logan.
singura chestie buna , ca are afisajul ala in mijloc , in rest ... este mult mai ciudat. |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Rapsodie
- Gr-03-EGV ... doar eu si "Solnitza" mea ...
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Cam acri strugurii, nu-i așa?
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Esti prima persoana de la care aud ca bordul de logan este mai urat decat cel de solenza.
Eu, de cand am cumparat masina, am avut boala pe cartofu' ala de la schimbator si pe tabloul de bord. ![]() Bordul de logan este urat.... in comparatie cu bordurile de la masinile mai rasarite ![]() |
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
BoomPunk |
![]()
|
![]() Membru fara respect ptr lege si ``organ``! Group: Members Posts: 637 Joined: 20 March 06 From: Bucharest ![]() |
Forma corecta era ``Tabloul de bord de Logan e mai urat decat la orice MASINA``(a se citi orice autovehicul facut in tarile cu apa calda...
![]() |
--------------------
Dacia
de calcat
Zepter
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(metrix4you @ 24 Dec 2007, 17:19) este mult mai urat bordul de Logan. singura chestie buna , ca are afisajul ala in mijloc , in rest ... este mult mai ciudat. 1. totul este luminat , inclusiv limbile ( ceea ce la Solenza nu le poti face , trebuie schimbate cu totul si nu iese prea grozav ) 2. indicatiile sunt electronice si mai precise decat la Solenza ! Eu stiu ca la benzina imi indica mai mult cand era motorul incalzit si apoi dimineata , cand era rece imi indica mai putin ! 3. afisajul este mult mai complex daca ai si computer de bord si toate optiunile lui , eu le am si pot spune ca la drum lung este super . Poti calcula orice doresti : consumul mediu si cel instantaneu , cati km mai poti merge cu benzina din rezervor , viteza medie ... 4. din punct de vedere tehnic este cu totul alta generatie , doar ca trebuie sa faci cateva adaptari daca vrei sa-l pui pe cel de Logan . 5. este mult mai "tunabil" decat cel stock si ii poti schimba luminile cum doresti . - nu imi pare rau ca l-am schimbat si sunt f multumit de alegerea facuta ; - nu as schimba iluminare din fabrica ; P.S. Alooo , domnu' Punk , pai ce faci , acu' te dai cu ursu' ? Parca iti placea si cel de golan !?! |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
BoomPunk |
![]()
|
![]() Membru fara respect ptr lege si ``organ``! Group: Members Posts: 637 Joined: 20 March 06 From: Bucharest ![]() |
In continuare imi place,dar parerea mea sincera e cea scrisa mai sus...e mai urat decat la orice masina de bun simt,nu una low-cost.
Stii cum e,daca aveam posibilitatea,adaptam tablouri de bord de Ferrari pe daciile din dotare,dar asa ne rezumam la cel mai mic rau pe care-l putem folosi ca sa facem mai ``prietenoase`` aceste produse avortate de nea Gheorghe de la Mioveni... |
--------------------
Dacia
de calcat
Zepter
|
|
fx_ |
![]()
|
pui de mester Group: Members Posts: 23 Joined: 14 January 06 ![]() |
Daca primiti si parerea unui outsider, eu unul prefer bordul de la Solenza celui de pe Logan, daca se poate cu manerul schimbatorului de viteza de la Megane sau Logan post-facelift. Cel putin, ma incanta mult mai tare consola centrala a Solenzei decat Logan in oricare varianta.
Daca se vorbea doar de instrument cluster, atunci imi sunt toate echidistante. Ca e Solenza, ca e Logan, ca e Logan cu designul Prestige, ca e Symbol, e tot aia. Daca are vreo importanta, masina de zi cu zi e din neamul nemtesc, si cea de dinaintea ei tot la fel. |
--------------------
dacia
supernova
pensionata
|
|
Claudiu35 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 205 Joined: 24 November 07 From: Constanța ![]() |
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri. Personal prefer bordul de Solenza pe...Solenza si bordul de logan pe logan. Vroiam doar o schimbare a culorii luminilor de bord pentru Solenza dar imi dau seama ca e practic imposibil. Consider ca modificarile puternice aduse masinii (tuning exterior, interior, motor, bord, etc...) scad valoarea mașinii in cazul vânzarii. Cred ca oricine preferă (pentru siguranța lui) să cumpere o mașină in care nu s-a umblat deloc. Oricum, mulțumesc încă o data pentru informații.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005
|
|
adimaridum |
![]()
|
MEMBRU INDEPENDENT Group: Members Posts: 330 Joined: 25 September 07 From: Bucuresti ![]() |
dar se poate schimba folia aia de la bordul de Solenza si unde s-ar gasii materialul acela?
|
--------------------
Mercedes
W123
1979/2400 D
- .......?? EX:Opel Ascona 1985
EX:Ford Transit 1985 EX:Mercedes 190 E si 230 TE EX:1300,1310,1400 Break,2X Solenza. FAN DACIA |
|
Claudiu35 |
![]()
|
Pentru adimaridum: ti-a raspuns free_fiber mai sus cum se poate inlocui acea folie ( pe calculator). Si daca te uiti cu foarte, foarte mare atentie pe tot forumul ai sa gasesti pe cineva care a reusit sa schimbe numai culoarea luminilor de bord si acele. Dar dupa spusele lui a fost o munca titanica ( acele le-a luat de la un opel astra dezmembrat parca) si ceva banuti cheltuiti. A iesit intr-adevar foarte frumos dar.... nu stiu daca merita toata aceasta truda nesfarsita de a tot modifica diverse chestii. Eu mi-am salvat o poza, pentru vremurile in care voi avea vreo data chef de asa ceva dar... sincer am cam inceput sa abandonez aceste idei.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005
|
|
alex_DNK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.795 Joined: 9 May 08 From: Slobozia ![]() |
claudiu, posteaza si tu poza aia salvata..please. sunt curios cum a iesit. ma incanta ideea sa fac si eu asa ceva, de indata ce dispun d ceva banutzi
![]() |
--------------------
skoda
octavia
2009
- 87 dnk
|
|
Claudiu35 |
![]()
|
Despre asa ceva era vorba.
Attached thumbnail(s) IMG_2110.JPG ( Size: 60.65k ) Number of downloads: 1751 |
--------------------
Dacia
Solenza
2005
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Daca imi aduc bine aminte de discutia referitoare la acel tablou de bord,respectivul spunea ca acele de la kilometraj si turometru sunt de Logan,iar acele de la temperatura apa si litrometru sunt de la o Astra model mai vechi.Acul de la turometru a fost scurtat.Oricum,parerea mea este ca nu se merita.Cat umbli dupa ace,dupa folie,mai bine pui tablou de Logan.Acele de la turometru si kilometraj nu vei reusi sa le iluminezi ca la Logan.Vedeti ca s-a discutat problema.
This post has been edited by cristio_79: 18 May 2008, 23:08 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
Micul Printz |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 25 March 08 ![]() |
da la logan stiu k atunci cand dai semnal stanga sau dreapta se aprind amandoua sageti nu,sau gresesc.........pe cand la solenzele noastre se aprind separat...
|
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 MPI 2003
- B 46 TCM
|
|
free_fiber |
![]()
|
Si ce daca?
![]() Daca pui ceasuri de logan, cand vei semnaliza se va aprinde acelasi martor, indiferent de directia in care semnalizezi. |
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
Fantomas |
![]()
|
![]() Nesuferit Group: Members Posts: 186 Joined: 27 February 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Claudiu35 @ 18 May 2008, 20:04) @Claudiu35 misto culoarea ... cum ai facut ? ai schimbat ledurile ? imi zici si mie daca ai facut singur lucrarea ... ce imi trebuie ? ca mi`ar placea sa schimb si eu efectul de portocaliu ... ca m`am cam plictisit de el atatia ani ![]() This post has been edited by Fantomas: 4 Jun 2008, 18:31 |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2004
- B 86 ***
|
|
AleXuTzU_Tau |
![]()
|
![]() ReCharGe Group: Members Posts: 321 Joined: 18 January 08 From: HoNoLuLu ![]() |
da claudiu spenene si noua.....ca si io as vrea sa le schimb.....si poate le facem amandoi fantomas
![]() |
--------------------
Monster TrucK
Solenza Clima
2222
- B-03-FGO Ma Dau In Barci Si Tu Nu Vezi Asta
|
|
Fantomas |
![]()
|
![]() Nesuferit Group: Members Posts: 186 Joined: 27 February 08 From: Bucuresti ![]() |
@AleXuTzU_Tau
am citit mai sus ... cica trebuie sa faci pe calculator ![]() ![]() si facem impreuna ... cand vrei tu ... si sa avem timp ![]() app da`mi id tau |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2004
- B 86 ***
|
|
Claudiu35 |
![]()
|
Cititi cu atentie ce s-a scris mai sus. Am spus foarte clar ca este o poza pe care am gasit-o si eu pe acest forum si pe care am salvat-o pentru mine. Nu imi apartine acel bord! Prin urmare nu stiu sa va dau amanunte. Cititi cu atentie topicul de la inceput. Din pacate nu mai stiu carui utilizator apartine bordul din poza si nici pe ce topic l-am gasit. Dar folositi cu incredere functia search si veti da de el.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005
|
|
djsorinel1984 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 5 June 08 ![]() |
sall la toata lumea
apropos de ce faceti voi aici...e de bn...va citesc de mult...tot inainte... am facut schimbarea culorii la bord...-se poate schimba culoare si cu bani putini...dar munca mai multa...benzina si ceasul+km a ramas portocalie , restul...vitez.+turom.+temp sunt albastru quartz. Limbile nu am mai avut timp sa le schimb... dar schimbarea presupune leduri cu fascicul imprastiat si nu concentrat, rezistente de 1k si niscaiva scule. DACA NU SUNTETI STAPANI PE MAINILE VOASTRE ,NU VA APUCATI DE TREBA CA DATI IN ALTELE CA MN. Adik plaka cu circuitul si toate cele este din plastic de"""""0,2 mm 0,3mm""""" deci se topeste ffffff repede, in interior este o placuta cu un integrat sau doua la fel de slaba calitate. eu am facut scoala pe bordul meu...acum stiu ce am de facut deci aviz amatorilor...care vor sa isi faca singuri treburi pe la bord...stati linistiti 5 Jun 2008, 00:48: pentru cei din pitesti --- va pot ajuta dar dupa 3 septembrie ca sun ocupat cu nunta si licenta----pentru restul...doar cu sfaturi...in masura in care pot sa dau sfaturi ![]() ![]() ![]() This post has been edited by djsorinel1984: 5 Jun 2008, 00:48 |
--------------------
VW
GOLF IV
BASIC 2000, 1.4 16V
- AG-84-SAL
|
|
vlpvlp06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 549 Joined: 16 March 08 From: Slobozia ![]() |
se poate sa ne arati si noua niste poze cu ce ai facut?
|
--------------------
ex:dacia solenza/
volvo for life!!!/
T-5 power Magazin de piese auto on-line.
http://vlpauto.ro/ |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Plus ca multe leduri se puteau pune in soclul becurilor, nu trebuiau lipite pe placa direct. Cred.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
djsorinel1984 |
![]()
|
crezi ...dar nu crezi bine klaus----ledurile merg pe 3v iar becurile pe 12v
plus de asta soclul respectiv este fooooarte mic si nu are loc si o rezistenta de 1k la 0,25w poze momentan nu am..dar imi dau toata silinta sa fac si sa le postez |
--------------------
VW
GOLF IV
BASIC 2000, 1.4 16V
- AG-84-SAL
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
da cine a zis ca trebuie bagata rezistentain soclu? Sau ledul? Dar PE soclu nu mergea pus?
Si daca nu as fi lucrat si eu la unul as fi zis ca nu cred bine. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
djsorinel1984 |
![]()
|
bine bine...dar lumina mai iese?
ledul o avea el lumina imprastiata dar...becul e bec... This post has been edited by djsorinel1984: 5 Jun 2008, 16:51 |
--------------------
VW
GOLF IV
BASIC 2000, 1.4 16V
- AG-84-SAL
|
|
djsorinel1984 |
![]()
|
jkkl_mica.jpg ( Size: 13.53k )
Number of downloads: 1175
![]() <span class='edit'>6 Jun 2008, 21:40:</span> gata si pozele...dar nu sunt asa cum ar trebui This post has been edited by djsorinel1984: 7 Jun 2008, 08:53 |
--------------------
VW
GOLF IV
BASIC 2000, 1.4 16V
- AG-84-SAL
|
|
mariandex |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 29 April 08 From: bucuresti ![]() |
pune nite poze te rog... ![]() This post has been edited by mariandex: 6 Jun 2008, 22:30 |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
- b 12 yzu nu te lega la cap daca nu te doare ,
preventiv ia-ti o pastila |
|
djsorinel1984 |
![]()
|
nu se vad nush ce are
se vede negru... hai ca am reusit...dar nu sunt foarte relevante,realitatea e alta ![]() This post has been edited by djsorinel1984: 7 Jun 2008, 09:01 Attached thumbnail(s) jkklll_juma.jpg ( Size: 60.55k ) Number of downloads: 1079 jkkl.jpg ( Size: 107.03k ) Number of downloads: 1072 |
--------------------
VW
GOLF IV
BASIC 2000, 1.4 16V
- AG-84-SAL
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 00:06 |