BECURI ECONOMICE
![]() ![]() ![]() |
BECURI ECONOMICE
quick |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 996 Joined: 13 April 07 From: bistrita ![]() |
|
||
--------------------
dacia
super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp
/suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
|
|||
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
QUOTE(Markos @ 13 Nov 2012, 10:05) Ca mi-am adus aminte: da' cele care palpaie usor de tot, stinse fiind (se observa doar noaptea-n bezna) ce problema au? grecule ti-e lene sa cauti? vezi ca s-a mai discutat , ai 2 solutii ori arunci becu si pui unu normal , ori pui pe dulia aluia o rezistenta de 100-500k de 1W ![]() |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Da' ce faci noaptea in bucatarie ?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Unde-ai citit "bucatarie"?
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Absolut TOATE cazurile care le stiu de becuri care palpaie cand nu sunt in functiune sunt in bucatarie, desi instalatia electrica si accesoriile sunt identice.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Schimbă-ți întrerupătorul de la bucătărie și nu mai generaliza!
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
vijelie |
![]()
|
Am incercat si asta, degeaba.
Dar nu ma deranjeaza, e doar bucatarie. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(vijelie @ 13 Nov 2012, 11:06) Acolo-si tine frigiderul. Eu am tot economic in bucatarie, Osram. Lumineaza mai bine decit clasicul de 100. Ii trebuie cam un minut sa ajunga la intensitatea maxima, nu si in cazul in care a trecut destul de putin de cind a fost stins. E de 3000k, deci lumina calda. Il am de un an si jumate, nu da semne de oboseala. T&G am la tara, bune si alea. This post has been edited by corbex: 13 Nov 2012, 11:45 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
L-a întors cu susu'-n jos.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
vijelie |
![]()
|
@Merced
Toate intrerupatoarele au led, probabil o fi de la putere. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
1. Nu toate au led.
2. Nu are nici o treaba puterea puterea becului ci faptul ca probabil ai un bec maxim 2 in bucatarie. In restul casei probabil ai de la 3 becuri in sus pe un intrerupator. Cauza: - circuitul de aprindere al becurilor economice are un condensator; - led-ul din intrerupator inchide circuitul cu un curent foarte mic ca intensitare care nu ajunge sa declanseze aprinderea becului dar incarca condensatorul; - cand acesta e incarcat da sa aprinda becul, dar apoi lipsa unui curent suficient pe circuit face ca becul sa se stinga -> palpait - ciclul se reia; - cu cat mai multe becuri pe circuit cu atat mai greu se incarca toate condensatoarele si in final aprinderea becurilor e mai putin puternica -> efectul e mai greu/deloc sesizabil; Scoate led-ul din intrerupator si fa o proba. ![]() P.S.: pentru treaba asta am scos din multe intrerupatoare led-urile. This post has been edited by madhorsefuzzy: 13 Nov 2012, 15:00 |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
QUOTE(Markos @ 13 Nov 2012, 11:05) Ca mi-am adus aminte: da' cele care palpaie usor de tot, stinse fiind (se observa doar noaptea-n bezna) ce problema au? Sigur intrerupatorul cu led QUOTE(vijelie @ 13 Nov 2012, 12:13) Absolut TOATE cazurile care le stiu de becuri care palpaie cand nu sunt in functiune sunt in bucatarie, desi instalatia electrica si accesoriile sunt identice. La mine nu QUOTE(vijelie @ 13 Nov 2012, 15:32) Nu-i adevarat QUOTE(madhorsefuzzy @ 13 Nov 2012, 15:59) Poti sa-l scoti,tot asa face,eu le-am scos toate,si pana nu am pus intrerupatoare simple nu am scapat;plus ca daca palpaie intruna,se duc mai repede. |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.544 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Eu am gasit si becuri care sa nu palpaie chiar si cu intrerupator cu led. Da' nu toate. Si in cazul ala palpaie ledul in ritmul in care palpaiau becurile.
Da' cel mai tare e ca probabil in ritmul asta nu apuca sa se incalzeasca prea mult, pentru ca singuru' led care mai merge din vreo cinci intrerupatoare de genu' asta luate prin 2008, e ala care a palpait atatia ani. Prin restul locurilor unde erau asociate cu becuri clasice, de exemplu la bai, si-au dat duhul dupa vreo doi ani. Intrerupatoare romanesti, de la Relee Medias. In afar de asta nu prea am ce sa le mai reprosez. |
--------------------
Ford
Ka
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 13 Nov 2012, 16:19) Eu zic ca are mai multe, ca doar montajul este un ridicator de tensiune. N-am studiat in amanunt, dar te cred. ![]() QUOTE(bucatzel @ 13 Nov 2012, 16:22) Deci ai fost pe la vijelie p-acasa. Doar cand nu era el p-acasa. ![]() |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
Becuri d'alea cu led-uri are careva? Ca am vazut prin dedeman ceva cu SMD-uri si ceva cu 60 de leduri. Pret 25-50 de ron... cum se comporta in timp?
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
Eu am in bucatarie doua cu 24 de leduri de vreo doi ani,cati w nu mai stiu,si nici nu scrie pe ele,sunt ok....deocamdata
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
Merced |
![]()
|
In teorie ar trebui sa fie de departe cele mai fiabile. In cel mai rau caz, dupa cativa ani se mai ard 3-4 led-uri, da' tot pot fi folosite, nu?
Si eu vreau sa ma orientez la unul, dar ceva cu lumina mai calda, gen 4300k, daca or fi, tot pentru bucatarie. |
--------------------
Ford
Ka
|
|
daniM |
![]()
|
Si eu tot cu lumina calda, ca nu suport lumina aia de morga.
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
am gast azi la dedeman ceva cu lumina calda... erau doua variante. Una cu smd-uri si una cu 60 de leduri. Da' romica ala de la magazin zicea ca s-ar putea sa am probleme cu alea cu 60 de leduri. Desi am intrerupator clasic, fara beculete, fara variator de tensiune. E drept ca intrerupatorul a fost la vremea lui (acu 3-4 ani o caruta de bani~ 30-40 de ron)
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
Markos |
![]()
|
Pentru leduri vorbiți cu Stingu'
This post has been edited by Markos: 24 Nov 2012, 19:34 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
QUOTE(Merced @ 24 Nov 2012, 20:11) Led-urile sunt legate in serie. Daca se arde unul, se sting mai multe. Cele mai OK ca lumina si mai apropiate de un bec clasic sunt cele cu un singur LED de putere si cu un sistem optic care distribuie lumina uniform. Ceva de genul asta: http://www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/30222486/ [attachmentid=1627852688] This post has been edited by paul_p: 24 Nov 2012, 20:42 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Saij' de lei un bec ?! Wtf sa vad la el, gaura din buget ?
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
QUOTE(paul_p @ 24 Nov 2012, 19:54) Nu stiu daca e regula. Are un amic pe post de reflector la intrarea in garaj, s-au ars vreo 6 parca din 100 si il are de mai putin de un an. Ciudat e ca s-au ars 5 de pe un rand si unul singur de pe alt rand. |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 19:38 |