AMENZILE - Se claseaza in timp, mit sau realitate?, Recomandatele care vin prin posta, pana cand ?
![]() ![]() ![]() |
AMENZILE - Se claseaza in timp, mit sau realitate?, Recomandatele care vin prin posta, pana cand ?
Axe |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
|
|||
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Cand o sa se mai duca pe acolo nu o sa il primeasca... sau depinde cu ce masina a fost.
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
Pai este convenabil asa, faci ce te taie capul, aduni amenzi de te saturi, razi de ei cu burta, si ai grija de cate ori mergi in tara respectiva sa mergi cu alta masina !
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
ZTV |
![]()
|
![]() fost membru activ pe Daciaclub Group: Members Posts: 1.674 Joined: 14 December 07 ![]() |
eu stiu pe seful meu care are urmatoarele amenzi:
- 300 ron + 125 ron + 70 ron din 2005 - 400 ron + 200 ron + 300 ron din 2006 -150 ron + 30 ron + 110 ron din 2007 - 300 ron + 350 ron din 2008 Nici o amenda nu e platit, chiar aseara a aratat toate procesele verbale, majoritatea sunt pt viteze, stationare in locuri nepermise, intoarcere pe dunga continua, centura de siguranta, faruri..........etc Nici pana acuma nu a patit nimic, nici somatie, nimic. |
--------------------
-------
xxx
xxx
- xxx xxx
|
|
Axe |
![]()
|
Ar fi cazul sa se intereseze pe unde poate, ce-i de facut in cazul lui si poate ne tii la curent si pe noi !?
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
@tzuku: să zicem că termenul de prescriere a sancțiunilor (comunicate către șeful tău. și necontestate), conform OG 2 este 10 ani, cum zice Klaus (eu știam de 5 ani, dar poate s-a mai modificat). Asta înseamnă că până prin 2015 (luând în considerare primele amenzi) are timp fiscul să își amintească de el și să facă un demers cât de mic de încasare a banilor: de exemplu, o scrisoare-somație prin care să îi amintească de datorii. Din momentul respectiv contoarul celor 10 ani se resetează, și șeful va rămâne dator către stat încă cel puțin 10 ani (sau cât va scrie în OG 2 la vremea aceea). Singura șansă este ca funcționarii să fie amețiți și să nu facă nicio tentativă de recuperare a banilor în interiorul termenului de prescriere.
Dar mi se pare din ce în ce mai puțin probabil să se uite, pentru că până și în România există baze de date, CNP-uri, foarte probabil remainder-e prin progrămele etc. Deci nu credl să nu plătească amenzile alea niciodată (cel puțin dacă rămâne prin România). Dar cu asta nu se va mai da mare în fața angajaților, cu siguranță ! |
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
QUOTE(bambu @ 29 Aug 2008, 17:07) Eu am primit o instiintare de la posta, nu am fost sa o ridic, iar dupa vre o luna m-am intalnit cu doamna administrator(sau presedinte) de la bloc care mi-a zis ca a fost politia la mine, nu a gasit pe nimeni asa ca a cautat "conducerea" blocului si a semnat idioata de primire. Mi-a inmanat PV ul cuc, fara plica "ca nu avea". Nu am "jep" sa calc magarita curioasa pe cap, ca data de primire canci deci juma din amenda canci si evident contestatia canci ca mi-au gresit idiotii CNP ul. Pai ai toate sansele sa castigi contestatia. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Pai ai toate sansele sa castigi contestatia. Pai nu prea mai are nici-o sansa - a trecut prea mult timp, contestatia se face in interiorul unui termen, 15 zile de la primire, care au trecut deja ... de cand administratoarea respectiva a semnat in locul celui amendat. This post has been edited by Batrânul: 3 Sep 2008, 13:41 |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Faptul ca aia a "a semnat" in locul tau, nu are nici o relevanta.
De fapt, nu cred ca a semnat "in locul tau", ci PV s-a "afisat la domiciliu" (ai refuzat sa-l primesti prin posta, nu? de-aia a venit politia acasa, ca sa ti-l comunice), si atunci politia a venit, l-a "afisat" si a luat-o pe ea ca martor in P.V. de afisare. Citeste art. 27 din OG2/2001 Deci nu ai nimic sa-i reprosezi femeii, ea a semnat in nume propriu si nu in numele tau. Teoretic puteai contesta, o chemai ca martor sa ateste data cand s-a "afisat" daca politia invoca faptul ca nu ai depus contestatia in timp util. |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
mar10may |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 347 Joined: 20 February 08 From: slobozia ![]() |
a mai primit cineva vreo amenda prin posta in urma unei contraventii pe motiv ca politistul iti ia doar datele fara sa iti faca proces verbal pe loc pe motiv ca se grabeste ca are alta treaba?urmand ca el sa iti trimita amenda prin posta.adica putea sa imi faca pe loc procesul varbal iar eu sa il semnez.asa el mi l trimite nesemnat de mine.de unde are el dovada? .in cazul meu contraventia a fost ca erau mai multe persoane in masina decat cele specificate in certificatul de inmatriculare.
|
--------------------
dacia
1310 berlina
2000
- IL17EDY
|
|
Axe |
![]()
|
Nu am mai auzit asemenea procedura dar ma rog, probabil intri in aceeasi oala cu mine. Nu te duci sa ridici recomandata de la posta cu anii, la mine vad ca s-au potolit, nu mai zice nimeni nimic !!!!
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
mar10may |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 347 Joined: 20 February 08 From: slobozia ![]() |
da dar eu nu am fost surprins de vreo camera video ci am fost surprins asupra faptului .care era diferenta ca politistul intocmea un proces verbal si faptul ca el a consemnat in agenda acest lucru.este corect?banuiesc ca timpul in care el scria datele din buletin si certificatul de inmatriculare era relativ asemanator.iar eu semnam de primire si gata.o fi corect ma intreb eu?am mai vorbit cu cineva din politie si mi a spus ca nu a mai auzit asa ceva.probabil ca nu avea la el carnetul de procese verbale.si oricum a fost cam bulangiu ca mi a dat mai mult decat minimul in contextul in care eu am fost foarte respectuos cu el.cineva din politie spunea ca amenzile care nu au un proces verbal cu semnatura ta nu sunt primite de cei de la primarie
This post has been edited by mar10may: 14 Sep 2008, 22:02 |
--------------------
dacia
1310 berlina
2000
- IL17EDY
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca nu ai semnat, trebuie sa treaca pe PV un motiv si sa fie contrasemnat de un martor (care nu poate fi agent de politie). Martorul respectiv il poti chema tu in instanta.
Daca nu e semnat de martor, PV e nul, nu tre' sa platesti nimic. BTW, daca nu-l ridici de la posta, pot sa faca "proces verbal de afisare la domiciliu", si ai pus-o, ca nu poti nici sa mai contesti, nici sa mai platesti 50% din minim... |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
fnp |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 446 Joined: 5 November 03 From: Bucuresti ![]() |
50% sunt de la data aducerii la cunostinta. Deci poti plati dupa afisare la domiciliu. PV trebuie contrasemnat de martor numai in cazul in care esti de fata si nu vrei sa-l semnezi. La amenzile de la camere video nu e semnat de martor. La constatarea unei contraventii politistul are la dispozitie 6 luni sa-ti intocmeasca PV-ul si 30 zile de la intocmire sa-ti aduca la cunostinta.
|
--------------------
Dacia Logan
MCV 1.5 DCI 70CP
2007 Laureate + ABS
- B
|
|
Axe |
![]() ![]()
|
QUOTE(vv @ 15 Sep 2008, 10:12) Daca nu e semnat de martor, PV e nul, nu tre' sa platesti nimic. BTW, daca nu-l ridici de la posta, pot sa faca "proces verbal de afisare la domiciliu", si ai pus-o, ca nu poti nici sa mai contesti, nici sa mai platesti 50% din minim... Dar poti sa nu mai platesti nimic, nicicand !? Iaca asa, ca nu vreau eu, smecher de romania. ![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Asta depinde de Primarie.
Daca se tin tare de capul tau pana la urma te obliga sa platesti. Nu stiu daca am mai spus pe undeva, dar eu cand mi-am cumparat masina am fost nevoit sa platesc amenda fratelui meu doar pt ca figuram cu acelasi domiciliu. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
vv |
![]()
|
@Axe - teoretic, nu. Oricum, e loterie
![]() @fnp - camerele video sunt o exceptie, nu se semneaza din cauza ca "a fost inregistrat cu mijloce tehnice autorizate". In mod normal, scrie la lege, trebuie sa-ti ofere ocazia sa consemnezi obiectiuni; nu poate sa te amendeze asa, cu de la sine putere, fara probe video SI fara martori SI fara sa te opreasca, sa faca PV-ul cu tine de fata. Trust me, daca PV-ul ala nu e semnat de martor, e nul, GARANTAT. cat despre "50% de la data aducerii la cunostinta"... da, corect. Omiti faptul ca ei pot face PV "de afisare" si fara sa afiseze nimic, contesta tu ulterior ca nu ti-au afisat, sa vad ce sanse de succes ai. Daca ei au facut PV de afisare si au trecut un martor pe el, gata, singura sansa e sa aduci martorul sa zica el ca de fapt nu au afisat. Uite, cu dedicatie pt. tine QUOTE(art. 19 din OG 2/2001) Procesul-verbal se semmneaza pe fiecare pagina de agentul constatator si de contravenient. In cazul in care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia. In lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au dus la incheierea procesului-verbal in acest mod. (traducere: motivele pot fi "a fost inregistrat cu mijloace omologate", dar nu pot fi "n-am avut eu chef, ca ma grabeam"). Sau ma rog, tre' sa scrie acest motiv pe PV, sunt curios ce parere ar avea judecatorul despre motivatia asta ![]() This post has been edited by vv: 15 Sep 2008, 14:27 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
|
|
mar10may |
![]()
|
QUOTE(vv @ 15 Sep 2008, 10:12) Daca nu ai semnat, trebuie sa treaca pe PV un motiv si sa fie contrasemnat de un martor (care nu poate fi agent de politie). Martorul respectiv il poti chema tu in instanta. Daca nu e semnat de martor, PV e nul, nu tre' sa platesti nimic. BTW, daca nu-l ridici de la posta, pot sa faca "proces verbal de afisare la domiciliu", si ai pus-o, ca nu poti nici sa mai contesti, nici sa mai platesti 50% din minim... pe procesul verbal este trecut un martor care nu poate fi decat colegul lui de breasla(pt ca altcineva nu mai era acolo),adica agent de politie si nu este trecut nici un motiv pentru care eu nu am semnat.scrie numai faptul ca nu sunt de fata la incheierea procesului verbal.iar jegosul ca nu il pot numi altfel mi a dat amenda maxima 300 ron(150 in 48 de ore) in conditiile in care eu am fost f politicos si nu am avut nici o obiectie.din cauza acestor oameni Romania a ajuns o tara de rahat.la noi in tara se urmareste ca sa iti dea amenda nicidecum sa se indrepte lucrurile.pt a da un exemplu mai elocvent in aceasta privinta va voi spune ce am patit acum vreo 2 ani.am avut masina parcata pe marginea drumului cu rotile din dreapta in afara partii carosabile iar cu cele din stanga eram pe carosabil.cei de la rutiera au venit sa ma amendeze dar nicidecum nu mi au spus sa scot masina din sosea,ci numai mi au data amenda,masina a ramas asa cum era.sa nu mai vorbim de comunistii de acum cativa ani care atunci cand te opreau te intreabau unde lucreaza parintii tai.daca erau ceva scapai,daca nu iti luau carnetul fara proces verbal fara nimic.am vazut un caz cand un baiat chiar a luat si o palma .respect pt acei agenti de circulatie care fac concedii in afara tarii si conduc masini de zeci de mii de euro. |
--------------------
dacia
1310 berlina
2000
- IL17EDY
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
QUOTE(vv @ 15 Sep 2008, 11:42) Daca nu ai semnat, trebuie sa treaca pe PV un motiv si sa fie contrasemnat de un martor (care nu poate fi agent de politie). Martorul respectiv il poti chema tu in instanta. Daca nu e semnat de martor, PV e nul, nu tre' sa platesti nimic. BTW, daca nu-l ridici de la posta, pot sa faca "proces verbal de afisare la domiciliu", si ai pus-o, ca nu poti nici sa mai contesti, nici sa mai platesti 50% din minim... Nu e adevarat, daca e amenda sustinuta de probe video nu le trebuie martori ! |
--------------------
.
.
|
|
vv |
![]()
|
@jack, lasa sticla aia deoparte, si citeste cu atentie ca am zis deja asta ;P
@mar10may - iti dau art. 19 din OG2/2001, paragraful urmator confirma ce ziceam eu QUOTE Art. 19. - (1) Procesul-verbal se semneaza pe fiecare pagina de agentul constatator si de contravenient. In cazul in care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde si datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia. (2) Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator. (3) In lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la incheierea procesului-verbal in acest mod. Mai zice si in ROUG192/2002, la art. 180 QUOTE (2) În cazul în care contravenientul refuză sau nu poate să semneze procesul-verbal, agentul constatator va face mențiune despre aceste împrejurări, care trebuie să fie confirmate de un martor asistent. În acest caz procesul-verbal va cuprinde numele, prenumele, codul numeric personal și semnătura martorului. Ai sanse foarte mari de castig daca faci contestatie. |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
|
|
draculafly |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 287 Joined: 25 March 08 ![]() |
procesul verbal se poate incheia in lipsa iar un martor sa semneze ca nu esti de fata .atat semneaza ca nu esti de fata nu ca refuzi sau altele .poate fii martor oricine care e oprit si rugat de ag constatator sau satajat
![]() |
--------------------
dacia
logan kiss
2007
- b91 fad
|
|
vv |
![]()
|
Daca e "martor", prin definitie poate fi chemat in instanta
![]() Daca e intr-adevar chemat sau nu, asta e decizia partilor. Inteligent e sa-l chemi, dupa parerea mea. Uite aici un caz unde pt. ca martorul asistent nu a putut fi adus, judecatorul a considerat ca politia nu mai are "un caz" si a anulat PV. Oricum, in cazul de fata, nici nu se pune problema, "martor asistent" e tot un agent, deci e o incalcare flagranta a legii. |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
|
|
draculafly |
![]()
|
nu e relevant exemplul.una e sa fie martor asistent ca refuza alta ca nu e de fata la intocmirea pv. in exemplu nu se specifica despre care caz e vorba.
![]() 16 Sep 2008, 13:04: martor asistent e tot un agent ma faci sa rad . se vede ca esti putin pe dinafara 16 Sep 2008, 13:09: pune un politist sa ti semneze o hartie inafara de statul de salariu sa vezi cum fuge ca dracul de tamaie This post has been edited by draculafly: 16 Sep 2008, 13:09 |
--------------------
dacia
logan kiss
2007
- b91 fad
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
QUOTE(Jack Daniel's @ 15 Sep 2008, 23:26) In caz de radar de exemplu nu trebuie nici un martor, daca nu vrei sa semnezi agentul iti trimite PV prin posta fara semnatura vreunui martor. Comprende ? This post has been edited by Jack Daniel's: 16 Sep 2008, 16:49 |
--------------------
.
.
|
|
vv |
![]()
|
Iar ai tinut sticla aia de Jack prea aproape de tine... normal ca inteleg, niciodata nu am sustinut altceva, ce nu inteleg eu este cu cine te certi
![]() @draculafly, cred ca si tu ai stat la o bauta cu Jack, altfel nu-mi explic faza cu "martor asistent e tot un agent ma faci sa rad . se vede ca esti putin pe dinafara". mar10may (i.e. "patitul") a zis ca martor a fost trecut "colegul politistului", nu eu... nevazand PV, nu am de ales decat sa-l cred. In rest, nu ai explicat cum se "conciliaza" legalitatea PV cu faptul ca nu a avut ocazia sa faca obiectiuni. |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
|
|
draculafly |
![]()
|
il stia pe colegul politistului??daca nu atunci de unde stie ca la pus martor.??/in legatura cu concilierea se pot face obiectiun dupa ce primesti recomandata acasa .obiectiunile nu se mai trec pe pv ci le spui in fata instantei daca faci contestatie bineanteles ca altfel nu mai ajungi la taiere
![]() |
--------------------
dacia
logan kiss
2007
- b91 fad
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Hai sa va spun eu cum scapi desuspendarea permisului pt. depasirea vitezei legale cu peste 50 km./h.
Cand proprietarul primeste prin posta proces verbal cu poza atasata si solicitare a datelor conducatorului auto, acesta din urma se prezinta la Politie si sa da o declaratie ca a imprumutat masina pt. cateva ore unui muncitor care-i punea faianta (sau gresie, sau ce duma gasiti voi care sa aiba parfum de credibilitate), sa mai cumpere materiale. Mai declara ca nu-i cunoaste datele de identificare. In consecinta, se alege cu amenda si punctele, dar si cu permisul. Faza o stiu de la un circulist. Evident ca asta nu poti sa o faci saptamanal, dar macar, poate, scapi o data si--ti bagi mintile in cap. |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
Jack Daniel's |
![]()
|
QUOTE(vv @ 16 Sep 2008, 19:43) Iar ai tinut sticla aia de Jack prea aproape de tine... normal ca inteleg, niciodata nu am sustinut altceva, ce nu inteleg eu este cu cine te certi ![]() @draculafly, cred ca si tu ai stat la o bauta cu Jack, altfel nu-mi explic faza cu "martor asistent e tot un agent ma faci sa rad . se vede ca esti putin pe dinafara". mar10may (i.e. "patitul") a zis ca martor a fost trecut "colegul politistului", nu eu... nevazand PV, nu am de ales decat sa-l cred. In rest, nu ai explicat cum se "conciliaza" legalitatea PV cu faptul ca nu a avut ocazia sa faca obiectiuni. Dupa capul tau toti am baut . ![]() ![]() |
--------------------
.
.
|
|
J o h n n y |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 538 Joined: 12 April 05 From: Cluj ![]() |
Asta cu imprumutatul masinii merge in anumite cazuri, daca de exemplu radarul fix te-a prims pe DN 1 la intrare in Bucuresti si tu esti din Cluj nu prea mai tine faza cu muncitorul plecat dupa faianta. Dar e bine de stiut, trebuie insa si verificata practic sa vezi daca tine sau nu.
Ce-mi place cum se autociteaza unuii, cu caractere mari inca, de parca ar fi citate din Sfantul Ioan Gura-de-Aur.... ![]() This post has been edited by Johnny_Bravo: 17 Sep 2008, 00:31 |
--------------------
Ford Focus 2
TDCI
2005 Ghia 109 CP Simplicity is the ultimate sophistication!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 12:06 |