Imbunatatire portbagaj, Dacia super nova Clima
![]() ![]() ![]() |
Imbunatatire portbagaj, Dacia super nova Clima
Kendo12 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 4 April 10 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Supernova
Clima
2002
- B-14-FLI
|
|||
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
In primul rand schimba chederul portbagajului. Cel care il are super nova din fabrica este de toata jena. In 8 ani de cand este masina s-a tasat in ultimul hal si din cauza aceasta, hayonul nu se mai "pupa" cu chederul cum ar trebui. Pune cheder de solenza. Costa 20-40 de lei (depinde de unde cumperi) si mai trebuie sa pui o bucata din vechiul cheder pentru ca cel de solenza este mai scurt cu 10-15 cm.
In al doilea rand daca ai observat, apa se strange in golul acela dintre aripa si cheder, in laterale. Se strange pana intra in masina sau pe sub cheder. Eu am pus silicon unde face contact chederul cu marginea pe care se fixeaza, astfel incat sa nu mai intre apa. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
tr04www |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.122 Joined: 13 October 09 From: Bucuresti ![]() |
ca sa nu mai deschid alt topic postez si eu problema mea aici.in afara de apa din portbagaj, la mine dupa ce merg cu masina cand ploua si este apa pe carosabil, presurile din spate plutesc deasupra apei.m-am uitat pe sub masina si nu este gaurita de rugina.pe unde intra apa in spate sub presuri?
daca ploua afara dar nu merg cu masina nu se strange apa sub presuri. This post has been edited by tr04www: 8 Apr 2010, 08:39 |
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
b13mat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 9 March 08 ![]() |
Apa intra prin gaurile din praguri! Se prelinge de sus pe stalp si apoi in loc sa se duca pe gurile de scurgere (care sunt infundate) iti intra in masina pe sub mocheta. Sper ca ai inteles ce am vrut sa zic. Cu o surubelnita desfunda gaurile alea trei din prag
|
--------------------
Renault
Laguna 2 phase 2
1.9 dCI 2005 privilege
- B 13 MAT
|
|
tr04www |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.122 Joined: 13 October 09 From: Bucuresti ![]() |
gaurile din prag sunt desfundate.adica am scos carpele alea din el.dar am vazut ca in stalpul dintre usi pe stanga e ulei, acesta nu trebuie sa se duca in praguri?
|
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Apa la usile spate....
1. contact imperfect cheder strasina cu usa. Apa intra intre cheder si usa si apoi se prelinge catre partea de jos (presuri) 2.contact imperfect cheder usa cu usa. Apa intra intre cheder si usa si apoi se prelinge catre partea de jos (presuri) 3. Protectie plastic usa dezlipita (plasticul lipit in spatele fetei de usa, pe usa (partea metalica, care acopera gaurile de acces catre macara). Protectie fiind dezlipita, toata apa care se strange in usa( prin chederul din exterior, care vine pe geam) se prelinge intre protectie si fata de usa si in final pe jos la presuri. 4. se poate ca apa din spate sa vian din fata, de la sofer sau pasagerului fata. Din cauza vitezei se prelinge catre partea din spate. Scoate bancheta din spate, ia un furtun, stai in masina si roaga un prieten sa ude masina, in special la imbinarea usii cu caroseria, chedere, etc. O sa vezi exact pe unde se infiltreaza... decat asa poti sa afli exact de unde vine apa. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Kendo12 |
![]()
|
Deci sa pun silicon sub chederul nou pe care-l cumpar???Sau unde mai exact ;scuze dar nu am inteles;o poza sau o schema te rog
|
--------------------
Dacia Supernova
Clima
2002
- B-14-FLI
|
|
Maskatu |
![]()
|
Poza diseara. Pusesem pe forum dar nu o mai gasesc.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Kendo12 |
![]()
|
Multumesc mult Maskatu;astept
![]() |
--------------------
Dacia Supernova
Clima
2002
- B-14-FLI
|
|
liviu242006 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 11 May 09 ![]() |
la mine intra si prin gaura unde vine bagat bradutul care tine acel plastic dintre sezutul banchetei si bancheta,solutia a fost sa renunt la bradut si sa infund gaura .pun si o poza
This post has been edited by liviu242006: 9 Apr 2010, 09:45 Attached thumbnail(s) asa.JPG ( Size: 288.85k ) Number of downloads: 6757 |
--------------------
dacia
supernova clima
2002
- gj-69-bic in femeie si in guvern sa nu ai incredere
|
|
Maskatu |
![]()
|
Eu am astupat cu power tape si apoi am dat cu antifon, toate gaurile din stalpii fata, din acelasi considerent.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 923 Joined: 25 December 08 From: Bucuresti ![]() |
apropo de apa in portbagaj kedo 12. ridica bochetele de pe oale si vezi sa nu ai gauri (de rugina)
|
--------------------
Renault
Fluence
30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
|
|
Frank Martin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 9 March 10 From: Targu Mures ![]() |
Maskatu unde ziceai ca ai astupat gaurile acelea din stalp?te referai la cele de jos pe unde iese apa?
Am si eu probeleme cu portbagajul si cred ca asta ar fii o solutie.deasupra portbagajului sunt gauri pe unde poate sa intre apa?apa nu poate sa intre unde sunt cele 2 gauri sub luneta, pe unde ar trebui sa iasa apa?sau la butonul de deschidere a portbagajului? scuze daca am intrebat prostii |
--------------------
Dacia
SupeRNova
2001/confort
- MS 09 FHL
|
|
Maskatu |
![]()
|
Ma refer la gaurile interioare ale stalpului din fata, sub uce decodor.
normal_fata_sofer_gauri_astupate.jpg |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Frank Martin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 9 March 10 From: Targu Mures ![]() |
mersi mult
|
--------------------
Dacia
SupeRNova
2001/confort
- MS 09 FHL
|
|
Maskatu |
![]()
|
QUOTE(Maskatu @ 8 Apr 2010, 10:47) Scuze dar abia acum mi-am adus aminte si am scos pozele. Am pus o linie rosie in zona unde am aplicat silicon... cum spuneam si mai sus, chiar unde face contact chederul cu caroserie, in buza aceea. Astfel incat chiar daca ploua apa nu are cum sa intre, decat ca se va strange acolo dar dupa ce pleci se scurge din inertie. Attached thumbnail(s) 19042010.jpg ( Size: 171.15k ) Number of downloads: 7438 19042010_001_.jpg ( Size: 248.39k ) Number of downloads: 6875 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
miaghy |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 308 Joined: 16 January 10 From: bucuresti ![]() |
daca ai eleron uita-te dedesupt la prindere la suruburi pe acolo mai intra asa am patit si eu
|
--------------------
dacia
super nova
2001
|
|
and_rei |
![]()
|
![]() Membru multumit de fosta lui SupeRNova Group: Members Posts: 3.015 Joined: 20 November 08 From: Bucuresti ![]() |
vin si eu cu o intrebare.sunt satul de zgomotele aduse de lucrurile transportate in portbagaj.a facut cineva vreo chestie in privinta asta?gen suport pt sprayuri chei etc.nu cred ca sunt singurul care ar vrea sa-si amenajeze portbagajul.am ceva idei dar cateva in plus n-ar strica.eventual si poze daca se poate.stima
![]() |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
2005 "Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
|
|
liviu242006 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 11 May 09 ![]() |
ati pun eu maine niste poze ca sa ai idei pt asta
|
--------------------
dacia
supernova clima
2002
- gj-69-bic in femeie si in guvern sa nu ai incredere
|
|
and_rei |
![]()
|
![]() Membru multumit de fosta lui SupeRNova Group: Members Posts: 3.015 Joined: 20 November 08 From: Bucuresti ![]() |
ok astept.in seara asta o sa ma uit si pe la baieti in portbagaj sa vad cum au si ei.promit sa nu iau nimic
![]() |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
2005 "Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Eu am o trusa de plastic pt scule, trusa si triungiurile toate legate fortat cu un zgarci de bancheta spate. Stingatorul e in suportul sau care e prins cu 2 holdsuruburi in stanga portbagajului. Cricul cam face galagie, este la locul lui in dreapta.
|
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
pician90 |
![]()
|
![]() fost Membru posesor de JumpJet. Group: Members Posts: 667 Joined: 24 May 09 From: Din centrul Ardealului ![]() |
eu am o valiza ..acolo am cheie roti .o trusa de tubulare trusa.. antigel ...etc..etc. nu suna nimic numa ca ocupa umpic mai mult spatiu.
This post has been edited by pician90: 7 Jun 2010, 16:43 |
--------------------
ex : dacia
super nova
2002 am avut o revelatie...sa nu ai incredere in femei si in franele de dacie ........
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
eu inafara de cric,cheie de roti si ce este obligatoriu adica trusa medicala, triunghi si extintor, nu am in masina, extintorul il am prins cu suportul lui iar celelalte in geanta masinii care scria Dacia pe ea si mai am o surulbenita, atat
![]() This post has been edited by Relu_GTT: 7 Jun 2010, 18:08 Attached thumbnail(s) Imag039.jpg ( Size: 400.27k ) Number of downloads: 6530 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
danxkc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 252 Joined: 26 October 10 From: Turnu Magurele ![]() |
maskatu si tu dupa ce ai luat cheder de solenza numai scartaie portbagajul?
|
--------------------
Dacia
Supernova
2002 ,motor 1.4
|
|
Maskatu |
![]()
|
Nu mai scartaie. Am pus chederul de solenza, am lasat si cuiul mai jos, astfel incat sta mai bine presat pe chederu si nu mai are loc sa se miste. De asemenea o data la cateva luni deschid hayonul si imping pur si simplu in el cu mainile. Tabla este foarte subtire si in felul asta se "apropie" mai mult de masina.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
danxkc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 252 Joined: 26 October 10 From: Turnu Magurele ![]() |
si cum ai facut chestia cu, cuiu?
|
--------------------
Dacia
Supernova
2002 ,motor 1.4
|
|
GrOzOy |
![]()
|
![]() Membru cu Dacie ! Group: Members Posts: 839 Joined: 8 September 09 From: Ramnicu Sarat,Buzau ! ![]() |
Pai ii dai capacu ala negru( protectia) si cu o cheie de 14 parca nu mai tin minte exact ii slabesti surubul ala care il tine fix, dupa ce l-ai slabit dai cuiul ala un pic mai jos ,il dai dupa cum ti se inchide tie haionul mai bine si mai usor ( fara sa ii dai drumu din pod) si dupa ce i-ai fixat pozitia la cui strangi la loc acel surub si asta e tot !
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 , fara piele :D
- BZ 52 MTG Cazan Romanesc !
Pasionat de fiarele vechi care merg mai spectaculos ca plasticele de ultima generatie ! |
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
Ai nevoie de o cheie torx pentru a lasa mai jos acel ''cui'' in forma de U,astfel incat hayonul va sta mai presat pe cheder.
This post has been edited by BoR: 12 Dec 2010, 22:05 |
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
mai bine il schimba acel surub cu unu cu cap normal , la mine s-au tocit dinti la acel surub cu cap tors .
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
Probabil ai umblat la el des pentru a-l regla,de aceea s-au tocit.
|
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 08:52 |