Bec ulei ?, Se aprinde cand e cald motoru ......
![]() ![]() ![]() |
Bec ulei ?, Se aprinde cand e cald motoru ......
ydaniel |
![]()
|
||
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
|
||
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|||
v_razvan_c |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 665 Joined: 11 March 07 ![]() |
Baieti, am si eu o intrebare, am pus cam mult ulei in motor, cam 4L, are ceva? Ce se poate intampla la motor?
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
QUOTE(v_razvan_c @ 7 Oct 2008, 12:54) Baieti, am si eu o intrebare, am pus cam mult ulei in motor, cam 4L, are ceva? Ce se poate intampla la motor? ![]() Pai , de ce ai pus atat ?? Daca nu ma insel cu filtru nou intra undeva pe la 3.2-3.3 litri , si tu ai pus 4 .... ![]() O sa iti forteze pe la semeringuri ,etc ... Iti recomand sa scoti excesul si gata ! ![]() |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
mitu2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 339 Joined: 30 June 07 From: onesti ![]() |
DAP E CAM MULT PESTE LIMITA MAX AR FI BINE SA SCOTI MACAR CAM 500ML DIN EL
DACA CUMVA SCAPA PE LA SEMERINGUL DE LA PALIER SPRE AMBERIAJ SA VEZI ATUNCI CHINUIALA SI PATINARE DE AMBEIAJ |
--------------------
pescariador amator
Megane 2 1.6 -16v
2006
- BC 06 AMX
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Eu in 1289cmc am bagat mereu 3 litri cu tot cu ce s-a bagat separat in filtru. Patru litri e foarte exagerat.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
v_razvan_c |
![]() ![]()
|
![]() ![]() Am pus asa fara sa vreau, pentru ca papa ulei motorul si am calculat gresit... ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
QUOTE(v_razvan_c @ 7 Oct 2008, 21:50) ![]() ![]() Am pus asa fara sa vreau, pentru ca papa ulei motorul si am calculat gresit... ![]() Eeee ,tu esti ala cu consumu' de ulei de 2 litri la 50 km , atunci nu-i nici o problema , ca oricum in vreo saptamana iar trebe sa completezi ... ![]() |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
|
|
v_razvan_c |
![]()
|
![]() Oricum, acum de cand cu temperaturile astea mai scazute, vad ca a lasat-o mai usor cu consumul de ulei... Care sa fie explicatia... ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
Minel |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
|
|
v_razvan_c |
![]()
|
DAAA...
![]() Poate iarna asta ma lasa si pe mine mai moale... ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
nelu_1985 |
![]()
|
![]() membru in pauza de masa Group: Members Posts: 1.290 Joined: 2 May 07 From: BLAJ ![]() |
un prieten facea completere cu un kil odata...
![]() |
--------------------
DACIA
1410
GTL 1986
- 2-AB-9576 "Scump nu exista, ieftin nu rezista....."
|
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
Sa inteleg ca nu se cunosc efectele adverse ale uleiului in exces, la motorul de dacie ma refer
![]() |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
|
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
mitu2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 339 Joined: 30 June 07 From: onesti ![]() |
inafara de cele spuse de cristi apare o supra presiune resimtita in special asupra seringurilor si rezulta ca uleiul risca sa ajunga in locuri unde nu ar trebuii sa existe ungere O alta chestie datorata supra presiunii este lansarea jojei pe orbita
Dar cum motorul colegului s-a cam dat pe ulei o sa trebuiasca sa completeze cit de curind ![]() This post has been edited by mitu2002: 10 Oct 2008, 10:16 |
--------------------
pescariador amator
Megane 2 1.6 -16v
2006
- BC 06 AMX
|
|
adrianne |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 518 Joined: 9 September 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310 L
1996
- B44UCJ parerea unui amator...
|
|
Grasu-1300 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 24 March 08 From: Piatra-Neamt ![]() |
Am schimbat recent setul motor si am luat un ulei ieftin pt a fi folosit in jur de 400 Km pana la stangerea din nou a suruburilor chiuloasei. Ceva la 5 lei si ceva. Am facut doar 250Km si iata ca la 80 de grade incepe sa se aprinda becul la ulei la relanti.este atat de prost acest ulei? Mai scrie si 7000Km pe el!!!
|
--------------------
dacia
1300
1973
- NT 01 PKW
|
|
Hacker |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 880 Joined: 12 October 06 ![]() |
QUOTE De parca mai conteaza , se pare ca vremea rece face bine bugetului tau ... Face parte din cei care completeaza juma / juma , si masina merge pe amestec de benzina cu ulei.. Motor in 2 timpi, de raba ![]() QUOTE Am schimbat recent setul motor si am luat un ulei ieftin pt a fi folosit in jur de 400 Km pana la stangerea din nou a suruburilor chiuloasei. Ceva la 5 lei si ceva. Am facut doar 250Km si iata ca la 80 de grade incepe sa se aprinda becul la ulei la relanti.este atat de prost acest ulei? Mai scrie si 7000Km pe el!!! Sincer nu cred ca e de la ulei. Verifica mai intai pompa de ulei, si/sau pinionul de la delcou. Cand se umbla la motor, astea se schimba. |
--------------------
Dacia
1310 / Super Nova
1985 / 2001
- B-21-VZK / B-85-LTJ Dacia 1310 85'
Dacia SN 01 Peugeot 206 HDI |
|
mar10may |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 347 Joined: 20 February 08 From: slobozia ![]() |
cred ca ai vrut sa zici mobra nu raba
|
--------------------
dacia
1310 berlina
2000
- IL17EDY
|
|
Hacker |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 880 Joined: 12 October 06 ![]() |
mai mai, ms ca m-ai corectat, dar sincer, raba am vrut sa spun..
|
--------------------
Dacia
1310 / Super Nova
1985 / 2001
- B-21-VZK / B-85-LTJ Dacia 1310 85'
Dacia SN 01 Peugeot 206 HDI |
|
GEORGE_MNJ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 20 November 08 ![]() |
asa am avut shi eu o problema cand am luat masina...shi a trebuit sa schimb pompa de ulei..
nu vraeu sa te descurajez dar ..daka te apuci de desfacut s-ar putea sa gasesti shi asltele de inlocuit.....sfat..da relantiu mai mare shi.....bafta |
--------------------
dacia 1310
dacia1310
berlina 1991
- B 07 MNJ
|
|
Grasu-1300 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 24 March 08 From: Piatra-Neamt ![]() |
Normal ca am schimbat si pompa de ulei si pinionul de la delco, inclusiv cuzineti pe arbore, iar un relantiu prea mare duce la consum in plus de benzina
|
--------------------
dacia
1300
1973
- NT 01 PKW
|
|
v_razvan_c |
![]() ![]()
|
![]() DACIA din `73, motor original frantuzesc, 18.000 km REALI, chiar se vede, odata a luat scart la 2000 de ture cu ambreiajul cuplat si treapta 2, ceea ce zic eu ca-i OK, sau poate sunt obisnuit cu putoarea mea din `97, si cu motor de 1,4, in fine`... ![]() Problema: dupa ce se incalzeste bine motorul, se aprind 2 secunde becurile rosii; mai exact: stau pe loc si cand plec mai brusc atunci se aprind, dar nu mereu; ma gandesc la faptul ca daca pompa de ulei este in fata, atunci cand plec de pe loc uleiul se duce in spate si POATE pentru ca este ulei putin in motor de aceea se intampla asta. Nu stiu ce ulei are, pentru ca nu l-am schimbat de cand am luat-o. Presiune cred ca este destula, nu am ceas, dar am bagat a IV-a si am redus viteza pana ce era sa se opreasca motorul si totusi nu s-au aprins absolut deloc becurile. Si pentru curiozitatea mea, are o joja mai ciudata, in sensul ca semnul este mult mai sus, fata de jojele obisnuite... Daca tot m-am apucat sa spun, verificand uleiul cu joja asta, arata ca nivelul uleiului este la minim. Scuze pentru roman ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Pai ce te mai intrebi de becurile de presiune? Asa face si a mea cand ma apropi de minim, plec mai puternic se aprind, franez mai puternic se aprind. Cum accelerez iara se sting fara probleme. Joja asa e la 1300, ai incredere in ea. Daca nivelul e minim, iti recomand sa-l schimbi. Daca din '73 si pana acum a mers masina aia aproape la fel de mult ca a mea folosita lejer din 2007 si pana acum, ma gandesc ca o fi si de mult timp in motor. Si daca nu papa, nu face greseala sa-i bagi spalaturi de putina cum bagai in aia a ta care consuma litrul pe zi. Pune-i ceva bun si n-o sa regreti. Apropo, nu bagi niste poze cu ea pe topicu' dedicat?
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
v_razvan_c |
![]() ![]()
|
Clar...
Da, exact, cand plec brusc si pun frana se aprind... Cu masina cica s-a circulat foaaarte rar, tinuta in garaj, arata destul de bine, zic eu. Voi face niste poze cand o mai prind ![]() Ulei m-am gandit sa-i pun Elf Sporti TXI 20W50, eu personal am fost multumit de el, taica-miu vrea unul semisintetic... ![]() ![]() Merci mult! ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
Merced |
![]()
|
Motorul teoretic ar trebui sa fie in stare destul de buna, asa ca e as evita ulei 20W50. W40 in coada e suficient. Cauta un 15W40 de calitate.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
v_razvan_c |
![]() ![]()
|
Da, motorul este boboc, insa pierde cam mult ulei (nu stiu pe unde), am observat ca in scut este mult ulei. Poate si de la prea mult stat simeringurile s-au cam dus, insa as prefera mai bine sa fie de la garnitura busonului. Cat despre ulei 15W40 merge si vara? S-ar putea sa ai dreptate, nu-i nevoie chiar de ..50, macar totusi un 20W40...
|
--------------------
-
-
-
|
|
Merced |
![]()
|
Intre 20W40 si 15W40 eu nici nu m-as uita la primul, teoretic ambele-s la fel de vascoase la cald. Eu am mers si vara si iarna cu ulei d-asta, n-are masina nici pe dracu', n-am auzit nici pe 40 de grade la umbra vreo bataie suspecta la motor cum nici n-am vazut becurile de presiune sa palpaie cum se vaita unii. Da' sa fie bun, nu jafuri. Deci de la 20 de lei litrul in sus. Si filtru Mann, nu cred ca o sa regreti daca cumperi asa ceva.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
v_razvan_c |
![]() ![]()
|
OK, merci, mi-ai reamintit ca filtrul sa fie MANN, uitasem... O sa scriu ce ulei am cumparat.
|
--------------------
-
-
-
|
|
Merced |
![]()
|
Si ca sa nu iti dai gaura la buget aiurea, e bine de stiut ca 3 litri ajung, bine se zice ca ar trebui sa bagi 3.25 din cate stiu eu, dar eu am mers mereu cu 3 litri si n-a avut nici pe dracu.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
v_razvan_c |
![]()
|
3l am folosit si eu dintotdeauna si nu am avut probleme. Ma gandeam totusi, macar de data asta, daca tot nu e pe banii mei
![]() ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 09:28 |