DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages « < 3 4 5 6 7 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ungaria, O tara mai normala

Motreanu Sorin
post 18 Sep 2008, 16:50
Post #121

-

Group: Members
From: -

QUOTE(radian @ 18 Sep 2008, 07:13)
Oare initiatorul acestui topic, care este un subtil cunoscator si admirator al vecinilor nostrii ce prefera?
*

A intitulat topicul "Ungaria-o tara mai normala" .Pai..daca zicea el ca-i mai normala de ce nu se duce domnule acolo?Granitele sunt deschise iar loc (chair daca pare o tara mica) este destul biggrin.gif .

--------------------
- - --
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Amedeus
post 18 Sep 2008, 19:33
Post #122

Membru cu Logan

From: TM

Eu unul as pleca, ( merg des dar de fiecare data vin inapoi biggrin.gif ) dar nu cred ca as putea invata vreodata limba aia. radmasa.gif

This post has been edited by Amedeus: 18 Sep 2008, 19:35

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
eXtenSion
post 18 Sep 2008, 20:58
Post #123

Membru autentic

Eu nu inteleg de ce tot promovati tampenile de genul: "nu iti place, esti liber sa pleci" sa. Pentru voi chiar atat de usor ar fi sa lasati totul in urma si sa va duceti intr-o tara in care e vorbita alta limba, sunt alte reguli etc? Chiar asa greu e a crede ca unii vor si o tara !normala! si o continuitate?

--------------------
facebook groups e mult mai naspa decat un forum
+
bulan
post 18 Sep 2008, 21:09
Post #124

Membru autentic

QUOTE(Amedeus @ 17 Sep 2008, 20:34)
Asta din poza costa pana la 30€/litru.
*

De mult in tinerete iau o amenda in Ungaria si imediat schimb bani in forinti sa platesc la posta amenda.Ghinion de nesansa unde am avut acces la o posta cu tir-ul am ajuns tarziu si era inchis.Lasa ca o platesc la cursa urmatoare ca nu trec pana atunci 31 zile.Ajuns la granita cu Austria opresc sa fac pauza o ora si intru intr-un magazin cu delicatesuri.Acolo tata preturi de preturi pentru turisti bogati nu pentru camionagii saraci.Totusi mi s-a pus pata niste carnati a 40euro/kg si am cumparat doar doi carnati cu forintii pentru amenda.Apoi la drum si am uitat de carnati in frigider pana cand m-am intalnit cu un sofer neamt la incarcare.El din prima ma intreaba:fumezi?Eu:da!El:hai sa fumam o tigare!Eu:hai!El:bei?Eu:beau!El:hai sa si bem pana ne facem ceva de mancare dar uite cum!Tu faci ce ai mai bun si imi dai mie si eu fac ce am mai bun si iti dau tie!!!!Eu:OK!
Pune mana bulan pe doua cepe le toaca marunt si le prajeste in juma' de pachet de unt si peste ceapa rumenita toarna o conserva de rosii in bulion.Dupa ce s-a stins prajeala am turnat si o conserva de fasole boabe fiarta fara sa mai arunc si o legatura de marar.Separat am sacrificat si jumatatea ailalta de pachet de unt si am prajit carnatii la tigaie.
Hitler a luat o conserva de 880g cu gulas cam la 5 euro/bucata a pus-o intr-o farfurie a incalzit-o la microunde si astfel am facut schimbul.
Cand a vazut fasolea cam a strambat din nas dar cand a muscat din carnati a inceput sa laude carnatii spunand ca nu a mai mancat asa ceva in viata lui.
Bineinteles ca am inceput sa ma scuz ca eu am salariul mic si ca am cumparat cei mai ieftini carnati din ROMANIA.
Hitler chiar m-a crezut si s-a jurat ca ii cere sefului lui o cursa de ROMANIA ca sa deguste bucataria ROMANEASCA!
Sper sa nu fi ajuns in tara noastra si sa spuna si azi prietenilor lui ce carnati fac ROMANII!!!

--------------------
a b c
+
misu78
post 18 Sep 2008, 22:24
Post #125

Membru autentic

From: voluntari

Bravo, nea bulan, chiar daca povestirea o stiam din alt topic, eu cred ca esti un roman deosebit, cu un usor complex de inferioritate, dar care nu a vrut sa se lase mai prejos decat neamtu. Foarte bine procedat. La urma urmei asa este romanul, darnic si ospitalier.

--------------------
Ford Focus 2015 - IF-44-VOI
Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal!
+
eXtenSion
post 18 Sep 2008, 23:11
Post #126

Membru autentic

Darnic, ospitalier si smecherut. tongue.gif

--------------------
facebook groups e mult mai naspa decat un forum
+
Mihai 90
post 19 Sep 2008, 21:44
Post #127

Membru incepator

Nu as putea pleca din tara asta,aici m-am nascut.As vrea sa vad lumea,dar casa mea e aici,in Romania!
Sincer sa fiu,aici ma simt acasa,in orice loc as fi: Moldova,Ardeal,Dobrogea,Oltenia,Muntenia...
Candva tara noastra era la nivelul celoralte tari europene,printre primele chiar.Nu Timisoara a fost primul oras iluminat din Europa?
Dar,Maica Rusie ne-a adus unde suntem acum.Multumiti ei!

--------------------
Dacia Logan 2007
+
os
post 19 Sep 2008, 22:40
Post #128

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

La aia cu Timisoara: da, dar pe vremea cind se intimpla ce zici tu, Timisoara era in... Austria(*). Restul e propaganda.
---------
(*) ups... in Austro-Ungaria wink.gif

---------------------------------------------------------

Detaliez aici putin afirmatia mea de mai sus "Restul e propaganda". Din motive socio-istorice reale, a caror dezbatere nu-si are insa locul aici, Romania de pina pe la inceputul secolului XX era foarte ramasa in urma. Sigur, depinde cu cine o comparam. Fata de sa spunem Albania, sau Grecia, Romania o ducea ceva mai bine. Dar de aici pina la afirmatia "printre primele" e cale lunga.

Primele in Europa (as indrazni sa spun chiar: in lume) erau in perioada despre care vorbim tari ca Franta, si Anglia, (dupa ce constituit ca stat unitar) Germania, Rusia (aceasta cu carentele care persista pina azi). Romania era si ea pe acolo: o tara relativ mica, avind o industrie aflata abia in faza incipienta, cu o cultura ce abia incerca sa se desprinda de celebrul indemn "scrieti, baieti, orice - numai scrieti".

Repet: desigur se gaseste o explicatie adevarata pentru aceasta evolutie. Dar situatia trebuie acceptata si analizata asa cum este (in cazul de fata: asa cum a fost). Daca o inflorim propagandistic n-o sa cistigam nimic.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
adip
post 20 Sep 2008, 03:32
Post #129

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(eXtenSion @ 19 Sep 2008, 04:58)
chiar atat de usor ar fi sa lasati totul in urma si sa va duceti intr-o tara in care e vorbita alta limba, sunt alte reguli etc?
Pentru confortul psihic al tau si al familiei o faci si pe-asta. Tine de adaptare.
Chiar asa greu e a crede ca unii vor si o tara !normala!
Pai noi am plecat tocmai de-asta, fiindca am vrut o tara normala!
si o continuitate?
Continuitate? Ce-i aia continuitate?

This post has been edited by adip: 20 Sep 2008, 03:34

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
Garett
post 20 Sep 2008, 06:14
Post #130

Membru autentic

From: Galati

QUOTE(eXtenSion @ 18 Sep 2008, 20:58)
Eu nu inteleg de ce tot promovati tampenile de genul: "nu iti place, esti liber sa pleci" sa. Pentru voi chiar atat de usor ar fi sa lasati totul in urma si sa va duceti intr-o tara in care e vorbita alta limba, sunt alte reguli etc? Chiar asa greu e a crede ca unii vor si o tara !normala! si o continuitate?
*

Cea mai buna dovada ca e greu sa pleci este simplul fapt ca Romania este inca locuita! Greu este sa iei decizia sa te distantezi de toti factori care te-ar tine aici, parintii, in primul rand. Mai conteaza si situatia pe care o ai aici si cat de mult te afecteaza ce vezi in jur. Un amic imi spunea: "Romania este cea mai buna tara in care sa traiesti, cu doua conditii: sa ai bani cat de cat, preferabil mai multi, si sa fii nesimtit cand iesi din casa"! Romania nu va fi niciodata o tara "normala", o tara in care sa existe niste reguli macar, nu alte reguli. Mie de ex. cel mai greu imi vine cand ies pentru o perioada in "civilizatie", si dupa ce ma obisnuiesc cu civilizatia, si ma obisnuiesc repede, cand ma intorc acasa, in primele zile, incepand chiar de la Otopeni. Dupa 2-3 zile, imi revin si mai fortez si eu semaforul, mai las masina in drum ca sa ma duc sa-mi iau paine, mai urc pe trotuar ca n-am gasit loc de parcare, ce mai, ma comport ca un roman "normal"! biggrin.gif Sa te adaptezi la civilizatie este usor, sa te adaptezi la "necivilizatie" este si mai usor! Sincer, ii admir pe cei care au avut curajul sa plece, nu imi reprosez, decat uneori, ca n-am plecat.

This post has been edited by Garett: 20 Sep 2008, 06:15

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
hash
post 20 Sep 2008, 16:01
Post #131

calculatorist

pe naiba usor sa te readaptezi .. de fiecare data cand ma intorc sunt plin de draci o saptamana, pana se reinstaleaza miserupismul.

--------------------
- - -
+
Garett
post 20 Sep 2008, 16:16
Post #132

Membru autentic

From: Galati

Nasol! La mine se instaleaza in numai 2-3 zile! smile.gif

This post has been edited by Garett: 20 Sep 2008, 16:17

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
nca
post 20 Sep 2008, 20:43
Post #133

Membru incepator

QUOTE(radian @ 15 Sep 2008, 21:30)
Este un aperitiv amarui, destul de tare.

Aha, deci e la fel ca Stomaklija de la sarbi? Daca-i asa, atunci si eu sunt un posibil fan al Unicum-ului pentru ca-mi place tare mult Stomaklija.

--------------------
FIAT BRAVO 2008 Emotion 1,4 T-Jet 120CP
+
bulan
post 21 Sep 2008, 13:35
Post #134

Membru autentic

Titlul topicului fiind:Ungaria, O tara mai normala,multe lucruri sunt mai normale la ei.Spre exemplu daca opresti masina sa ei un autostop-ist in Ungaria se urca in masina indiferent din ce tara este masina care a oprit.Nu isi face complexe ca nu stie decat ungureste si cand coboara iti spune doar:kiosonom(multumesc).La noi daca iei un autostop-ist ca sa mai faci conversatie cu unul si cu altul din prima iti pune banii pe bord si te intreba:e bine tata sau mai trebuie?Sunt care fac turul europei cu autostop-ul si dorm la cort in camping!La noi asa ceva e de neimagint sa pleci in concediu cu autostop-ul!

--------------------
a b c
+
minny
post 22 Sep 2008, 14:39
Post #135

Membru porcos

Chestia asta cu plecatul e de cand lumea si e peste tot. Is o gramada de englezi ce se muta in nordul frantei, sudul italiei si spania. Si nu o sa va vina sa credeti da nu is din aia cu multi bani neaparat si nici nu freaca menta in UK. E pur si simplu ca uneori nu mai vrei sa aleaga viata pentru tine si vrei sa te rupi de senzatia ca primesti prea putin de la viata fata de cat oferi. Si pleaca cu copii si tot familionul si limba canci ca un englez mai degraba invata germana decat o limba latina. Dar nu se kk pe ei atata. Noi ne codim mai mult, da' mai bine, ca altfel treisfert din romani plecau deja.

--------------------
------ ------ ------
+
minny
post 25 Sep 2008, 01:03
Post #136

Membru porcos

Rrevenind insa in subiectul topicului nu pot sa nu cad pe ganduri vazand spalarea creierului din ultima perioada pentru pregatirea cumpararii carutelor de F-16 cu mult mai mult decat fac totul ducandu-ma la ideea ca ungurii is mai patrioti si bravo lor. Pur si simplu aia e acolo, interesul national primeaza si treaba merge bine. Autostrazi au, avioane au, de ce au si noi nu? Ca suntem noi prea spagari de aia ...

--------------------
------ ------ ------
+
Jack Daniel's
post 25 Sep 2008, 02:50
Post #137

MEMBRU DE LA INCEPUT!

QUOTE(minny @ 25 Sep 2008, 02:33)
Autostrazi au, avioane au, de ce au si noi nu? Ca suntem noi prea spagari de aia ...
*

...vezi cazul pulitaiului milionar in euro de la rutiera ! sad.gif

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
nairam
post 25 Sep 2008, 09:43
Post #138

Posesor de bebelus...

From: Bucuresti

De ce nu plec? pentru ca:
Aici sunt "domnul avocat" iar sotia este "doamna contabila", Castigam impreuna NU foarte mult .... sa spunem ca ramanem la sfarsitul lunii cam cu 1000 - 1500 Euro dupa ce platim salariile, ratele la banca si leasing, mancarea, pampersii etc. Daca as pleca probabil ca ar trebui sa facem o munca "mai de jos" cules capsuni, spalat vase etc..... si poate ca am ramane cu ceva mai putini bani .... Si eu ca si un antescriitor din acest topic atunci cand ma intorc din vacanta, in prima saptamana ma enervez ingrozitor de rahatul de la noi dar apoi se reinstaleaza rutina si "miserupismul"....

Insa vreau sa precizez ca in tinerete intre 18 si 20 de ani ..... ( Anii 1992-1994) am fost si eu plecat dupa "capatuiala" Am lasat balta scoala (in clasa a XI-a) si am sapat santuri pentru telefonie in Ungaria, am cules portocale si masline in Grecia am fost pe rand zugrav, instalator, ajutor electrician, ajutor mecanic auto, vanzator la aprozar (tot in grecia), am fost pescar in Turcia pe un pescador micut, am fost in "lagar" in germania, am trecut granita in Grecia in podul trenului, in germania am ajuns sub bancheta unui compartiment de tren sau am sarit de pe podul peste Oder care duce in Frankfurt/Oder (granita Germaniei cu Polonia), am facut pe calauza bucuresti - berlin .... Am fost trimis cu avionul in tara din germania de 5-6 ori (nu mai tin minte exact)
In perioada in care faceam pe calauza bucuresti-berlin ma "ceream" singur sa fiu trimis in tara cand ajungeam in Berlin pentru ca mai aveam de adus si alti baieti.... Si nemtii ma trimeteau cu avionul .... deh era mai rapid si mai ieftin pentru mine.... Am fost prins de nenumarate ori de graniceri si "dat inapoi" fie in Turcia fie in Ungaria.
Am facut inchisoare in Germania (3 saptamani) pentru ca am mers cu trenul fara bilet...
Dupa aproape 3 ani de bantuit in Europa NU am reusit sa strang decat aproape 1000 de dolari si vreo 20.000 de drahme (bani grecesti) care mai faceau cam 80-100 de dolari ... DE CE? pentru ca am avut un mare dezavantaj .... NU PUTEAM SA FUR......de ce? nu stiu .... Si erau anii de "varf" in domeniu .... Ei bine EU NU PUTEAM SA FUR...... asta a fost un mare dezavantaj pentru mine ....

Cum s-a terminat povestea? la una din escalele mele prin bucuresti am fost pacalit de tata sa ma prezint la Centrul militar pentru ca imi venise ordinul de incorporare... Am stat 1 an in armata .... apoi parintii m-au inscris la scoala, am terminat liceul la fara frecventa pentru ca intre timp m-am angajat la o firma care monta automate de lumina pe scarile blocurilor, apoi incet incet am invatat sa lucrez pe computer. Parintii m-au indemnat sa "dau la facultate" din dorinta de a ma tine pe acasa, iar eu capos am zis bine dau la Drept pentru ca se intra foarte greu... si culmea a fost ca am si intrat ..... e drept la o facultate particulara (spiru haret) dar a fot o stupoare generala.... BAGABONTUL A INTRAT LA DREPT !!!!!!! Am invatat sa lucrez foarte bine cu computerul .... Erau anii de glorie ai 386 - 486-ului.... Mi-am ansamblat personal si cu manuta mea primul computer.... Am invatat salucrez excelent in Photoshop, Word, sa fa pagini www si multe alte programe asa incat am ajuns sa lucrez intr-un studio video in care faceam montaj video pe computer unde munceam pentru a-mi plati studiile.... Am terminat facultatea, m-am insurat, am inceput sa profesez ..... am un copil ..... Iar de ceva vreme am inceput sa o duc pe nevasta sa vada locurile prin care am bantuit .... Grecia, Turcia, Germania, Franta, Ungaria .... de data asta ca turist .....
EI UITE DE AIA NU MAI VREAU SA DAU CU SAPA PE AFARA .....
Edit:
pentru ca desi este mai frumos, au autostrazi, civilizatie, strazi maturate .... Parca tot mai bine te simti cand injuri in limba ta si ce minunat este cand ti se raspunde ... in aceeasi limba.. Nu ca nu as sti sa injur si in alte limbi .... dar ..... parca imi place mai mult cum suna in romaneste......

This post has been edited by nairam: 25 Sep 2008, 11:18

--------------------
Toyota Avensis 2009 Executive - 1.8 129 horses
Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....

Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta !
+
marksman
post 25 Sep 2008, 10:19
Post #139

Post mortem nihil est

From: sat

Ce mai pot sa spun? respekt.gif

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
Jack Daniel's
post 25 Sep 2008, 11:03
Post #140

MEMBRU DE LA INCEPUT!

Nairam...i-a distrus pe cei cu sloganul de a pleca pe afara . smile.gif

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
hash
post 25 Sep 2008, 11:33
Post #141

calculatorist

http://www.roportal.ro/discutii/ftopic24131.html

din pacate site-ul la care face referire a fost dat jos, poate-l stiti

--------------------
- - -
+
adip
post 25 Sep 2008, 14:17
Post #142

Banned

hash, de site-ul ala s-a tot discutat si ras-discutat, individul cu pricina e un ratat. Asteptarile lui probabil ca nu au coincis cu ceea ce a gasit pe acolo, drept pentru care s-a apucat si el sa-si verse naduful cu site-ul ala. E de inteles.

--------------------
* * *
+
dariusz
post 25 Sep 2008, 17:07
Post #143

Membru autentic

From: baia-mare

cum pot sa aflu citi km sint din baia mare pina in budapesta ? pe traseul baia mare-satu mare-carei-valea lui mihai-debrecen , dupe care pe e60.

--------------------
dacia supernova 2002 europa - mm 13 ral
membru cooperant
+
CataOlar
post 25 Sep 2008, 18:44
Post #144

Membru autentic

From: Oradea

google earth, via michelin, un gps....

--------------------
Dacia/Renault Logan 3 1.0 EcoG Confort
Si nu ne duce pre noi in ispita, ca gasim drumul si singuri..
+
dariusz
post 25 Sep 2008, 19:56
Post #145

Membru autentic

From: baia-mare

via michelin e suuuper ! mersi

--------------------
dacia supernova 2002 europa - mm 13 ral
membru cooperant
+
sebybv
post 25 Sep 2008, 21:40
Post #146

Membru autentic

From: Brasov

Ziceati mai sus de unicum....
Eu m-am indragostit de Tokaji, un vin unguresc renumit si deosebit.
Si de baile termale din Budapesta m-am indragostit.
Si de o unguroaica...
Gata, nu va mai spun.

--------------------
Mazda 6 2.0 CD 143CP SPORT 2006
"...The force is strong with this one..."
- Seat Leon 1,6 16v 105 CP - 2001
+
Amedeus
post 25 Sep 2008, 22:32
Post #147

Membru cu Logan

From: TM

QUOTE(dariusz @ 25 Sep 2008, 20:56)
via michelin e suuuper ! mersi
*

Incearca si Map24

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
bulan
post 26 Sep 2008, 17:51
Post #148

Membru autentic

Autoritatea rutiera din Ungaria aduce lunar la buget din amenzile date transportatorilor romani intre 500000 si 700000 euro.Si cum nu ne amendeaza doar pe noi romanii nici nu vreau sa ma gandesc cu cat contribuie lunar aceasta institutie la bugetul Ungariei.
Amenzile sunt de la 20 euro pana la 10000 euro si in mare parte se dau pentru depasirea programului de munca.
ARR Romania cu cat o contribui la buget???

--------------------
a b c
+
Tiberiu-Andrei
post 26 Sep 2008, 19:52
Post #149

Om al muntelui

From: Sfantu Gheorghe

Buna intrebare nea' Bulane! wink.gif

--------------------
Dacia 1410 1988 toamna1397 cmc - CV 03 MBO
+
adip
post 27 Sep 2008, 14:19
Post #150

Banned

QUOTE(bulan @ 27 Sep 2008, 01:51)
Autoritatea rutiera din Ungaria aduce lunar la buget din amenzile date transportatorilor romani intre 500000 si 700000 euro.
Nea Bulan, de unde sunt scoase cifrele astea? Nu ca as fi carcotas, dar m-ai facut curios

--------------------
* * *
+
7 Pages « < 3 4 5 6 7 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th July 2025 - 04:43
Forum Renault