New Avensis, Inca un concurent L3..
![]() ![]() ![]() |
New Avensis, Inca un concurent L3..
andreicri |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 740 Joined: 5 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
megane 2 sedan
1,9dCi/2004 Laguna 3 Dynamique 2.0 dCi full (fara piele si trapa)(pe vine)
|
|||
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
Arata foarte echilibrat, asa cum arata toate Toyotele. Toyota nu a socat niciodata prin design revolutionar. Mie partea din spate (fiindca fata nu o vad) mi se pare o marmelada de Mazda 3 cu Lancer. Chiar si asa, au facut-o sa arate mai bine decat actualul Avensis, care din afara nu te atrage cu absolut nimic.
Oricum o sa se vanda bine, fiindca japonezii au reusit ca nimeni altii sa-si fidelizeze clientela, lucru la care alti producatori mai "fantezisti" (nu dam nume ca iese flama) mai lucreaza si acum. Degeaba, pot spune eu ![]() |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
dmc |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 703 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Chiar ma intrebam cand o sa apara noul Avensis. Astept mai multe poze.
|
--------------------
Renault
Megane II
2004 - 1.6 115 Megane 2 Sedan 1.6 115 Privilege
Iulie 2004 |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
mie imi pare o poza de lancer...putin retusata.....
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
andreicri |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 740 Joined: 5 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
megane 2 sedan
1,9dCi/2004 Laguna 3 Dynamique 2.0 dCi full (fara piele si trapa)(pe vine)
|
|
Modus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
Un design care nu aduce nimic deosebit, nu are nimic din sarmul si vitalitatea "a la francaise" specific Lagunei
![]() |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
mie Avensis si chiar toata gama Toyota, mai putin Lexus, mi se par niste masini foarte seci... nu exprima nimic, sunt plictisitoare de la prima vedere...
In schimb tot respectul pentru Landcruiser. |
--------------------
-
-
-
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(Modus @ 31 Aug 2008, 08:46) Un design care nu aduce nimic deosebit, nu are nimic din sarmul si vitalitatea "a la francaise" specific Lagunei Biensur mon cheri, sarm si vitalitate care, din pacate, nu-i ajuta pe francezi sa faca masini cum face Toyota, sa vanda cum vinde Toyota si nici sa-si multumeasca clientii asa cum o face Toyota. Comparativa e total deplasata din start.![]() Eu as zice sa nu bagam Laguna in discutia asta fiindca o sa iasa sifonata rau de tot, nu asta e scopul subiectului. 31 Aug 2008, 11:44: QUOTE(andu911 @ 31 Aug 2008, 10:58) mie Avensis si chiar toata gama Toyota, mai putin Lexus, mi se par niste masini foarte seci... nu exprima nimic, sunt plictisitoare de la prima vedere... Camry/Aurion mi se par foarte agreabile ca aspectThis post has been edited by adip: 31 Aug 2008, 03:44 Attached thumbnail(s) 06aurionll_075.jpg ( Size: 38.12k ) Number of downloads: 189 aurionfront.jpg ( Size: 34.28k ) Number of downloads: 312 aurionrear.jpg ( Size: 25.68k ) Number of downloads: 266 Toyota_Camry__sixth_generation___rear___Serdang.jpg ( Size: 502.86k ) Number of downloads: 279 |
--------------------
*
*
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
pai modelele pt America...
Tot ce se vinde in Europa, parca urmeaza a fi conduse de Robocop. |
--------------------
-
-
-
|
|
CataOlar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 319 Joined: 5 December 06 From: Oradea ![]() |
Cateva poze in plus si niste photoshop-uri aici: http://www.worldcarfans.com/9080226.019/ne...otos--rendering
|
--------------------
Dacia/Renault
Logan 3 1.0 EcoG
Confort Si nu ne duce pre noi in ispita, ca gasim drumul si singuri..
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(adip @ 31 Aug 2008, 03:28) Biensur mon cheri, sarm si vitalitate care, din pacate, nu-i ajuta pe francezi sa faca masini cum face Toyota, sa vanda cum vinde Toyota si nici sa-si multumeasca clientii asa cum o face Toyota. Comparativa e total deplasata din start. Eu as zice sa nu bagam Laguna in discutia asta fiindca o sa iasa sifonata rau de tot, nu asta e scopul subiectului. <span class='edit'>31 Aug 2008, 11:44:</span> Camry/Aurion mi se par foarte agreabile ca aspect si asta de unde o stim? topuri jd power? ![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
adip |
![]()
|
QUOTE(aphophis @ 31 Aug 2008, 21:08) si asta de unde o stim? topuri jd power? Iar ai avut cosmaruri cu jd power? Am pomenit eu ceva de jd power? Trezeste-te la realitate stimate blogger dacia-reno. Vrei sau nu vrei, Renault trebuie sa munceasca mult si bine nu ca sa-i ajunga din urma, ci macar sa inceapa sa vada asa, din departare, cefele celor de la Toyota.![]() QUOTE(aphophis @ 31 Aug 2008, 21:08) cat despre cele 2 masini sa vedem ce tehnologii are, bla bla , sa vedem vs-uri .. Cat priveste tehnologiile, nu suntem noi in masura sa judecam, sunt altii de meserie care sa o faca.Pana una alta esti offtopic, aici e vorba despre noul Avensis, ok? Nici macar nu a aparut masina, dar voi ati si inceput sa deturnati discutia otravind-o cu pioni urat mirositori a Laguna 3. Muta-ti osanalele pentru regele ghosn in alta parte, ai mai multe subiecte de Laguna 3, exerseaza-ti retorica acolo. L.E. Acum am citit mai bine, subiectul e intr-adevar "New Avensis, Inca un concurent L3", are potential de flama. Nu are rost sa ma mai mir in cazul asta de atitudinile pupinghosniste care apar de cate ori e vorba de dacia-reno. Ma retrag din discutia asta This post has been edited by adip: 31 Aug 2008, 14:15 |
--------------------
*
*
|
aphophis |
![]()
|
of doamne inca unu persecutat. vad ca pana la urma ti-ai dat si tu seama ca eram ontopic. dar nah, trebuia sa vb si tu asa.. ideea e alta, nu ridicati osanale avensisului fara sa il fi vazut. Ca in general toyota se vinde bine ca e fiabila (cica - multi cred asta din cauza de jd power) nu ca iti produce cine stie ce senzatii sau ca e varf de tehnologie
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
adip |
![]()
|
QUOTE(aphophis @ 31 Aug 2008, 22:21) toyota se vinde bine ca e fiabila (cica - multi cred asta din cauza de jd power) Mai bine taceai. Iti dai seama ca parerile tale valoreaza zero barat cand vii cu asemenea ineptii. Nu ca ar fi multi interesati de aberatiile tale. |
--------------------
*
*
|
aphophis |
![]()
|
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
CataOlar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 319 Joined: 5 December 06 From: Oradea ![]() |
Pana una alta, eu astept sa o vad in realitate. Articolul link-uit mentiona ceva de un motor diesel-hibrid. Sunt curios daca se va intampla sau e doar un shot in the dark...
|
--------------------
Dacia/Renault
Logan 3 1.0 EcoG
|
|
andu911 |
![]()
|
QUOTE(aphophis @ 31 Aug 2008, 18:03) Pai exista doua tipuri de Gigei, unii cu Toyota(sau orice japoneza) si altii cu VW, Skoda... ![]() Acum e la moda sa spui ca ai masina japoneza. Pacat ca n-avem si noi la "Jurnal de Bord" un Mercedes, un C-Klasse, ceva... sa vedeti ca nu apar comentarii ca "vai ce minunat", cum apar la japoneze. This post has been edited by andu911: 31 Aug 2008, 18:54 |
--------------------
-
-
-
|
|
balanel |
![]()
|
![]() Transmisie automata - confort si siguranta. Group: Members Posts: 1.219 Joined: 29 September 06 ![]() |
Parerea mea ca Toyota (Avensis in cazul asta) cat si masinile japoneze in general, sunt destul de bune, masini fiabile, pe care te poti baza, destul de moderne si cu solutii tehnice, nu de putine ori, de avangarda.
E cale lunga insa de aici, si pana la punctul de vedere al unora, care sustin ca aceste masini (japoneze) ar fi mai bune decat marci consacrate, gen Renault, Fiat, Volkswagen, Chrysler (am dat doar cateva exemple). Consider ca, cel putin in viitorul apropiat, masinile japoneze, care nu fac decat sa-i copieze pe constructorii de automobile americani, si mai nou pe cei europeni, nu se vor putea apropia macar de nivelul oferit de marcile consacrate. De asemenea, am banuiala ca cei care sustin astfel de puncte de vedere, in opinia mea gresite, au una sau ambele din urmatoarele probleme, la care voi face referire in ceea ce urmeaza: - sunt frustrati ca nu si-au permis o masina dintr-o marca consacrata (tot aici intrand si ideea ca si-au dorit o masina de o anumita clasa, dar nu si-au putut lua de la marcile consacrate, si atunci au ales o astfel de marca epigonica, care in general ofera preturi foarte competitive); - au anumite probleme ![]() This post has been edited by balanel: 31 Aug 2008, 18:57 |
--------------------
chevrolet aveo sedan
t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013
(in curand alta masina, cu transmisie automata) *********
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale. Fan Mircea Badea. |
|
J o h n n y |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 538 Joined: 12 April 05 From: Cluj ![]() |
Nu, probabil ca e dorinta unora de a face pe lupii moralisti in totdeauna si in orice discutie indiferent de subiect, specific poporului roman, se afla in gene ![]() ![]() Intrati domn'le in politica, ati avea sanse reale cu discursurile astea..... |
--------------------
Ford Focus 2
TDCI
2005 Ghia 109 CP Simplicity is the ultimate sophistication!
|
|
CataOlar |
![]()
|
pai nu ne pricepem noi la politica, masini si fotbal?
Stim totul si foarte multe pe deasupra, asa ca hai sa luam o bere si sa urmarim discutii obiective, documentate... Imi si imaginez ce frustrare il mananca pe posesorul de Avensis, ca a dat 20k euroi pe coaja lui, cand putea si el sa isi ia o frumoasa Laguna, consacrata, de renume, cu numa 18k. Dar noah, vrea sa iasa in evidenta cu ceva. Oare cu cat i-au mituit cei de la Toyota pe serifii de la OICA sa manareasca ranking-ul pe 2007? http://oica.net/wp-content/uploads/world-ranking-2007.pdf This post has been edited by CataOlar: 31 Aug 2008, 20:03 |
--------------------
Dacia/Renault
Logan 3 1.0 EcoG
|
|
aphophis |
![]()
|
vezi ca vorbeam de jd powers nu de vanzari. Si de concluzii tampite trase de unii, cum ca daca o firma e in top la jd power automat e si fiabila
![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Toyota aplica niste solutii cu multi ani inainte ca renaultul sa inceapa sa le studieze, d-apai sa le si aplice. Analizele cu care se lauda renaultul ca au fost facute pe Laguna 3 si megane 3, de ex, Toyota le aplica acum 7-8 ani.
Toyota are bunul obicei de a face niste piese usor supradimensionate (suruburi, bascule etc), pe cand renaultul, PSA, le face "la limita". Solutiile de pe Toyota sunt in general mai scumpe si mai atent gandite si aplicate decat pe masinile frantuzesti. Faptul ca sunt mai fiabile nu e doar un rezultat JD powers, e un rezultat obiectiv dat de solutiile utilizate de toyota. Daca intru in detalii tehnice, se lasa cu plansete indelungi din partea lui renault. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
andu911 |
![]()
|
Care sunt solutiile pe care Toyota le-a aplicat de acum 7-8 ani si Renault de acum ?
Nu de alta, dar pana acum 10-12 ani, japonezii erau campioni mondiali la masini proaste, care se stricau cel mai des. Sunt de acord ca la ora actuala Toyota poate fi mai fiabila decat un Renault. Oricum japonezii n-au inventat nimic, doar au copiat de la producatori europeni... Nici macar i-Vtec de la Honda, nu este o descoperire a japonezilor, desi auzi tot felul de neexperimentati spunand "mama frate, are motor de-ala Vtec", care de fapt e inventat de BMW, de acum 15 ani. Si tot ce inseamna motoare, injectie (diesel sau benzina), frane, lumini, siguranta... sunt elemente descoperite in Europa. Si chiar daca multora nu le convine sa auda asta, Mercedes, BMW si Porsche(Audi/VW) dau ora exacta in materie de autoturisme. This post has been edited by andu911: 31 Aug 2008, 22:38 |
--------------------
-
-
-
|
|
Bliss |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 937 Joined: 10 July 06 ![]() |
QUOTE(balanel @ 31 Aug 2008, 19:57) Consider ca, cel putin in viitorul apropiat, masinile japoneze, care nu fac decat sa-i copieze pe constructorii de automobile americani, si mai nou pe cei europeni, nu se vor putea apropia macar de nivelul oferit de marcile consacrate. Renault, marca consacrata. ![]() QUOTE(balanel @ 31 Aug 2008, 19:57) - sunt frustrati ca nu si-au permis o masina dintr-o marca consacrata (tot aici intrand si ideea ca si-au dorit o masina de o anumita clasa, dar nu si-au putut lua de la marcile consacrate, si atunci au ales o astfel de marca epigonica, care in general ofera preturi foarte competitive); Ce face frustrarea astea din om, mai ales cand si-o alege dupa test-drive iar L3 "consacrata" nu convinge. ![]() QUOTE(balanel @ 31 Aug 2008, 19:57) - au anumite probleme ![]() De ce n-ai continuat? ...de ce sa iesi in evidenta cand poti sa iei un tedei, frate. Fiabil, cu 5 litere rosii si foarte econom la bidonul de ulei. ![]() toav40_48b921eb0cf35.jpg Mie unul imi place ce se vede pana acum. Frumoase liniile, ii dau un aspect sculptat. Foarte jos montati senzorii. klaus, ne-ar face placere o mica enumerare, daca nu e cu deranj. ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
andu911 |
![]()
|
QUOTE(Bliss @ 31 Aug 2008, 22:36) Ce face frustrarea astea din om, mai ales cand si-o alege dupa test-drive iar L3 "consacrata" nu convinge. ![]() N-ai inteles ideea... la 20.000 euro iti cumperi Laguna sau Avensis, alegi Avensis, dupa care spui "nu mi-am luat domne BMW sau Mercedes ca au toti tiganii si oricum nu sunt asa fiabile ca o Toyota" Cam asta-i treaba cu frustrarile. |
--------------------
-
-
-
|
|
Bliss |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 937 Joined: 10 July 06 ![]() |
Frustratii o sa gaseasca intotdeauna un VW SH rulat "putin" de un batranel (sau mai multi) pana la piata de moare tot cartierul, in loc de un Logan nou cu 3 ani garantie. Chestie universal valabila, pentru n*10k EUR.
Putini cei care isi iau masina noua, si mai putini cei care fac testdrive cu n masini inainte sa se hotarasca si doar cativa care aleg solutia tehnica si feeling-ul, nu marca. |
--------------------
-
-
-
|
|
CataOlar |
![]()
|
QUOTE(aphophis @ 31 Aug 2008, 22:21) vezi ca vorbeam de jd powers nu de vanzari. Si de concluzii tampite trase de unii, cum ca daca o firma e in top la jd power automat e si fiabila ![]() vezi ca vanzarile alea se leaga " intim " de o gramada de chestiutze, printre care si fiabilitatea, cu sau fara studiul JD Powers. ![]() |
--------------------
Dacia/Renault
Logan 3 1.0 EcoG
|
|
mafone |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 194 Joined: 15 November 07 ![]() |
Hmm, cam multe frustrari adunate pe aici, sincer. Oricum, inainte de a-mi lua Scenicul (pe care l-am luat din cauza faptului ca la tipografie mai car cate o carte, cate un top de hartie si multe altele si suprafata de incarcare este foarte la indemana), am facut drive-test cu multe masini, din care: vw jetta, mazda 6, L3, avensis, vectra. Avensisul mi-a parut a fi cea mai inchegata masina din toate cele enumerate mai sus si parea a raspunde la comenzi cel mai bine dintre toate. Precizez ca am facut drive cu cea cu motorizare 2.2 150cp. Motivul principal pentru care nu mi-am luat avensis a fost unul pur practic, pentru ca din orice alt unghi as fi privit lucrurile, avensisul era cel mai indicat.
Problema cu Toyota la fidelizarea clientilor este mare in Romania, pentru ca nu prea iti acorda discounturi in concordanta cu politica din afara. Am prieten care a avut 5 masini din gama Toyota-Lexus, si in momentul in care a vrut sa-si ia Land Cruiserul nou, si-aq dat seama ca in Franta ii dau un discount mai mare ca nou client (dar totusi fidel marcii Toyota), decat in Romania, de la reprezentanta de unde cumparase 5 masini, si nu Yaris. Dar, din pacate, asta este politica de fidelizare la toti dealerii din Romania, si asta ar fi o alta discutie.... Ideea principala ar fi, ca oricum, Avensisul se adreseaza unei alte clientele, parerea mea este ca marca se indreapta putin spre premium. In materie de fiabilitate, sa nu ne lasam orbiti de propriile masini si ambitii, Toyota este mult peste Renault, si probabil ca asa va fi mult timp de acum incolo, probabil si datorita faptului ca au alte bugete la dispozitie si alte prioritati, sa nu uitam ca prioritatea Renault este de a crea masini pentru clasa de jos si de mijloc. Avensisul nou pare o evolutie imensa la design fata de vechiul model, si , din ce am citit, sunt o gramada de inovatii tehnologice care vor aparea odata cu noul model. De hibridul acela diesel se vorbeste de cativa ani, si se pare ca va aparea pe avensis la sfarsitul anului viitor (parca asa am citit intr-un articol). |
--------------------
Renault
Scenic Conquest 1.9 130cp Orange Cayenne
2008 4 iulie
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Daca diferentele intre modele ar fi asa de mari pe cat vor unii sa le sugereze pe aici s-ar vinde in lume o singura marca si atat ...
This post has been edited by ssilviu: 1 Sep 2008, 08:23 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.861 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Este superba, o combinatie intre Corolla si Lexus IS 200...
Si, desi off-topic, dati-mi voie sa ma destainui : faza cu frustrarea m-a distrat la culme ...cum adica, daca am Toyota sunt frustrat ca nu mi-am putut lua Renault, care este marca consacrata? Ca posesor a doua Renault-uri si utilizator de-a lungul timpului al mai multor modele ale acestei marci (including aici Laguna 1 si 2, Safrane si Velsatis), pot spune ca Renault a fost o marca consacrata...din pacate nu mai este...poate noua Laguna va mai schimba cate ceva, desi nu cred. Si pentru ca am un Avensis in garaj, pot spune cu mana pe inima : chiar daca pare banala, asa cum zic unii, o prefer, mai ales ca in 30000 km nu am schimbat decat uleiul si filtrul de ulei...nu are greieri si are tabla groasa... Asa ca prefer sa fiu considerat dreprt frustrat ca am Toyota, pe care am luat-o din cauza unor probleme cu o masina facuta de un constructor consacrat - Renault... |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 18:12 |