DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> De la ce viteza (kmh) poti merge in a 5-a?, Se distruge motorul daca incepi de la 50?

bogdan_90
post 15 Dec 2008, 15:21
Post #61

baiatu' cu apa

Group: Members

QUOTE(marius80_eugen @ 9 Dec 2008, 14:54)
Eu ti-am spus ca pe loc , cu motorul cald , nu se duce mai sus de 5800 de ture . In mers in treapta 1 si 2 NU se duce mai mult de 5800 de ture si iti dai seama ca nu am apucat si nici nu am de gand sa o duc in ficare treapta pana in limitare ca sa vad unde se opreste , mai ales ca la acele turatii , limitare se face cu o franare destul de serioasa . Una e sa accelerezi pana la acea turatie si apooi repede sa o schimbi si alta e sa stai la acea turatie ca sa vezi ce face .
Pentru mai multe nelamuriri , vezi ca exista un topic in care unii incercau "sa sara injectia" ... si acolo au fost mai multe impresii .

Eu intra 5-a pot merge si merg de la 58 km/h , exact cu aceasta precizie , pt ca a 4-a la 2000 de ture pe mine ma duce la 58 km/h , turatie de la care eu pot schimba de la orice treapta de viteza . ( viteza inregistrata pe bord )

ELA - era vorba de obisnuinta , de consum mic si de "pur si simplu cum fac altii " . Oricum sunt curios cum mergi tu numai intr-a 3-a in oras ... si ce consum ai .
*

de aia nu mai aveti suporti la motor cum sa mergi cu a5a sub 2000 de rot/min vai de masinile voastre.

--------------------
ford focus 2007 - xxx
plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 15 Dec 2008, 15:26
Post #62

-

From: Romania

bogdan_90, ai zis bine aici

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
bogdan_90
post 15 Dec 2008, 15:31
Post #63

baiatu' cu apa

mai mergi si subturat ca nu stai mereu cu ochii pe turometru da nici chiar asa cu a5a in oras , hai sa fim seriosi poate noaptea.

--------------------
ford focus 2007 - xxx
+
romanvs
post 15 Dec 2008, 18:01
Post #64

membru autentic

From: CRAIOVA

Oamenii "mege " la consum. cu ochiul.gif
Eu am mai spus ,schimb a 5-a la 80km/h si nu o las sa scada sub 70km/h,in conditii normale.

--------------------
Hyundai Elantra 2021
D A C I A S O L E N Z A
+
bogdan_90
post 15 Dec 2008, 20:12
Post #65

baiatu' cu apa

de ce s-ar mai chinui astia sa faca 5-6 viteze lor le-ar ajunge 2 viteze : in fata si in spate.

--------------------
ford focus 2007 - xxx
+
abc
post 15 Dec 2008, 20:21
Post #66

old school kid

From: Bucuresti

QUOTE(bogdan_90 @ 15 Dec 2008, 20:12)
de ce s-ar mai chinui astia sa faca 5-6 viteze lor le-ar ajunge 2 viteze : in fata si in spate.
*

up.gif sau isi iau pe cutie automata biggrin.gif

--------------------
solenza scala 2003
+
augustin87r
post 15 Dec 2008, 23:53
Post #67

Membru autentic

From: Rm.Valcea

Cutia automata consuma enorm...Am avut ocazia in SUA sa conduc o masina cu cutie automata....daca bagai piciorul in ea, nu mai schimba vitezele.....Era puturoasa....

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
+
marius80_eugen
post 16 Dec 2008, 21:50
Post #68

Membru autentic

La consum sau la ce mergem noi de la 1500 - 2000 de ture , cel putin vorbim despre asta si nu suntem off-topic . Oricum merci pentru grija suportilor mei de motor . Fiecare merge cum vrea si cum poate , iar eu la 1500 nu o consider subturata daca merg constant . NU am spus ca fac depasiri la 1500 rpm , ci merg constant .

Domnului cu frigider si avion in parcare ii recomand sa urmareasca topicurile in aria postata avioanelor si frigiderelor , pentru ca noi cu Solenza suntem mai zgarciti din fire si mergem la consum , la 1500 de ture intr-a 5-a .

Numele topicului este clar , raspunsurile si explicatiile fiecaruia cu SLZ au fost explicite , asa ca nu sunt nelamuriri !

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
bogdan_90
post 16 Dec 2008, 22:03
Post #69

baiatu' cu apa

QUOTE(marius80_eugen @ 16 Dec 2008, 22:50)
La consum sau la ce mergem noi de la 1500 - 2000 de ture , cel putin vorbim despre asta si nu suntem off-topic . Oricum merci pentru grija suportilor mei de motor . Fiecare merge cum vrea si cum poate , iar eu la 1500 nu o consider subturata daca merg constant . NU am spus ca fac depasiri la 1500 rpm , ci merg constant .

Domnului cu frigider si avion in parcare ii recomand sa urmareasca topicurile in aria postata avioanelor si frigiderelor , pentru ca noi cu Solenza suntem mai zgarciti din fire si mergem la consum , la 1500 de ture intr-a 5-a .

Numele topicului este clar , raspunsurile si explicatiile fiecaruia cu SLZ au fost explicite , asa ca nu sunt nelamuriri !
*

eu am incercat sa fiu de ajutor am auzit la mai multi mecanici ca se duc suportii daca mergi asa tu faci ce consideri cu masina ta , dar ca sa o tii constant cu a5a la 1500 rot mai dai de o rampa , un damb ceva si atunci motorul trebuie sa forteze ca sa mentina viteza.

--------------------
ford focus 2007 - xxx
+
djasu82
post 16 Dec 2008, 22:35
Post #70

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

bogdan invata sa conduci si dupa aceea sa te dai mare ca nu o lasi din 5800 de ture , invata sa menti o turatie constanta chit sa nu fortezi motorul si dupa aceea mai stam de vorba. A daca ai 1000 de ture si esti in treapta 5 iar tu apesi violent acceleratia atunci poti spune vai motor ... Din cate cunosc eu se conduce cu o mana pe volan cu alta pe schimbator iar cu picioarele faci compensari etc sti cum se spune sa simti masina nu sa te simta ea pe tine biggrin.gif
Se vede ca nu ai condus o masina pe carburator. Sti mai depinde si de trafic si cea ce faci la volan.

This post has been edited by djasu82: 16 Dec 2008, 22:36

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
bogdan_90
post 16 Dec 2008, 22:40
Post #71

baiatu' cu apa

QUOTE(djasu82 @ 16 Dec 2008, 23:35)
bogdan invata sa conduci si dupa aceea sa te dai mare ca nu o lasi din 5800 de ture , invata sa menti o turatie constanta chit sa nu fortezi motorul si dupa aceea mai stam de vorba. A daca ai 1000 de ture si esti in treapta 5 iar tu apesi violent acceleratia atunci poti spune vai motor ... Din cate cunosc eu se conduce cu o mana pe volan cu alta pe schimbator iar cu picioarele faci compensari etc sti cum se spune sa simti masina nu sa te simta ea pe tine biggrin.gif
Se vede ca nu ai condus o masina pe carburator. Sti mai depinde si de trafic si cea ce faci la volan.
*

tocmai de asta ca nimeni nu sta sa vada ce turatie are , e normal sa fi atent la trafic si nu am condus pana acum pe carburatie tu stai sa vezi am 60 gata schimb a 5a ? nu mergi normal mai franez si eu in a 5a pana la 60 da apoi ii dau frumos a4a si gata motorul suna frumos nu cum ai zice ca acum se opreste.

--------------------
ford focus 2007 - xxx
+
djasu82
post 16 Dec 2008, 22:53
Post #72

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

La tine in pitesti te iei cu mainile de par daca nu esti sofer mai ales cum se circula e mai lejer in bucuresti . Cum am spus depinde de trafic ... stil de condus . Eu cand ma duc la servici prin dimineata liber ... si pot circula lejer 1200 de ture in treapta 5 fara a solicita motorul fiindca daca imprim o viteza constanta cat de cat caroseria are inertie iar motorul nu e fortat evidet turatie constanta. Apar probleme retrograd 4-3 si revi rapid la o turatie mare compensezi cu ambreajul ma rog. Daca esti in treapta 5 si dupa ce parcurgi o distanta si ti se pune strechea .. cum fac multii accelereaza violent ucra greu in ture motorul aici apar diverse probleme legate de motor se zapaceste catalizatorul .... si nu rezolvi mare branza .
Care schimba la 2000 de ture iar nu e bine fiindca nu seface instantaneu trecerea dintr-o treapta inferioara intr-o treapta superioara si se pierd 300 de ture si scade la 1700 de ture aici apar probleme de compensare nu le simti tu dar motorul le simte . Cel mai bine la 2800-3000 de ture schimbul pentru oras daca esti grabit cum am spus si ma repet depinde si de trafic.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
bogdan_90
post 16 Dec 2008, 22:57
Post #73

baiatu' cu apa

QUOTE(djasu82 @ 16 Dec 2008, 23:53)
La tine in pitesti te iei cu mainile de par daca nu esti sofer mai ales cum se circula e mai lejer in bucuresti . Cum am spus depinde de trafic ... stil de condus . Eu cand ma duc la servici prin dimineata liber ... si pot circula lejer 1200 de ture in treapta 5 fara a solicita motorul fiindca daca imprim o viteza constanta cat de cat caroseria are inertie iar motorul nu e fortat evidet turatie constanta. Apar probleme retrograd 4-3 si revi rapid la o turatie mare compensezi cu ambreajul ma rog. Daca esti in treapta 5 si dupa ce parcurgi o distanta si ti se pune strechea .. cum fac multii accelereaza violent ucra greu in ture motorul aici apar diverse probleme legate de motor se zapaceste catalizatorul .... si nu rezolvi mare branza .
Care schimba la 2000 de ture iar nu e bine fiindca nu seface instantaneu trecerea dintr-o treapta inferioara intr-o treapta superioara si se pierd 300 de ture si scade la 1700 de ture aici apar probleme de compensare nu le simti tu dar motorul le simte . Cel mai bine la 2800-3000 de ture schimbul pentru oras daca esti grabit cum am spus si ma repet depinde si de trafic.
*

e groaza aici in pitesti hai ca iar suntem off-toppic rau ( doar eu sunt cu permis de la pitesti cum zic unii) .

--------------------
ford focus 2007 - xxx
+
IRONICK
post 17 Dec 2008, 09:32
Post #74

-

From: Romania

QUOTE(djasu82 @ 16 Dec 2008, 22:35)
bogdan invata sa conduci si dupa aceea sa te dai mare
O daaa, numai soferi pe aici. radmasa.gif

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
mikemaniack
post 17 Dec 2008, 13:41
Post #75

Membru Maniac

e groaza aici in pitesti hai ca iar suntem off-toppic rau ( doar eu sunt cu permis de la pitesti cum zic unii) .

OFF TOPIC: cei mai "adevarati soferi" sunt in arges smile.gif
ON TOPIC: 12% !! consum bucuresti 022.gif 022.gif 022.gif 022.gif
nu mai merg dimineata cu masina la munca !!

17 Dec 2008, 13:44:
my bad!!
am postat gresit vroiam sa postez la consum solenza... damn..

This post has been edited by mikemaniack: 17 Dec 2008, 13:44

--------------------
BMW 320D TOURING
EX SOLENZA CLIMA 2004
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 17:55
Forum Renault