Spiritul de turma la romani..., De unde vine oare ?
![]() ![]() ![]() |
Spiritul de turma la romani..., De unde vine oare ?
giany911 |
![]()
|
||
![]() Aproape util Group: Members Posts: 143 Joined: 7 June 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Berlina
2000 Chevrolet Aveo 1.4 16v
Cel care intreaba este prost pentru 5 minute, dar cel care nu intreaba ramâne prost pentru totdeauna. |
|||
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
"Daca iti place ce faci, vine si banul pentru ca te concentrezi pe calitatea muncii nu pe cantitate.
" EXACT |
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
ga!nusha |
![]()
|
![]() Still here Group: Members Posts: 984 Joined: 6 September 05 From: Paris ![]() |
si cand nu o sa mai vina banu?
|
--------------------
Mazda 3 MPS
ex: Logan Preference+AC 1.6
2oo8
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Se apuca de facultate
![]() |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
QUOTE(cristianco2002 @ 16 Sep 2008, 16:08) Pai ce vrei sa comentez la afirmatia aia? Mi-a zis mie cineva ca el are cam de 10-20 de ori cat un localnic salariu, daca nu mai mult. Am vechi cunostiinte care naviga sub diferite pavilioane. Crezi ca au mai putin decat suedejii, nemtii sau olandejii salariu? Exemple sunt cu miile, asa ca n-am de ce sa ma lupt cu autosuficienta de care dai dovada cand spui ca romanii care pleaca afara sunt angajati doar ca sunt mai ieftini ca localnicii. Unii sunt angajati pentru ca sunt calificati si ca e nevoie de ei. Omule, mai invata sa scrii si sa vorbesti si dupa aceea fa comentarii la adresa mea. Si oricum replica ta e de tot rasul, vii cu niste argumente de 2 lei, ca ai auzit tu, ca ai cunostinte... Eu am stat acolo si chiar daca ajungi sa ai un salariu la fel ca al unui neamt pe aceeasi functie, nimeni nu te doreste. Ca sa nu mai vorbim de functii de conducere... Toti sunt prietenii tai, pana cand ai gresit. In general romanii care muncesc acolo pe un salariu egal cu al unui "bastinas" uita un aspect. Lucreaza mai mult decat un bastinas. Nu-si doresc pe nimeni, din afara, sunt nationalisti, iar in momentul actual in care se confrunta cu o rata destul de mare a somajului chiar nu le place ca in echipa lor sa fie straini. Au boala pe strainii care le ocupa locurile de munca. Vezi ca se spune "suedezi" si "olandezi". Si mai invata si tu sa te adresezi, nu cu "auzi ce spune asta"... ca nu am jucat fotbal impreuna in curtea scolii. Asta daca vrei sa ti se acorde un minim de respect. |
--------------------
-
-
-
|
|
LC_TM |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 27 September 06 ![]() |
QUOTE(andu911 @ 16 Sep 2008, 23:06) Eu am stat acolo si chiar daca ajungi sa ai un salariu la fel ca al unui neamt pe aceeasi functie, nimeni nu te doreste. Ca sa nu mai vorbim de functii de conducere... Toti sunt prietenii tai, pana cand ai gresit. Sa nu exageram,depinde de gresala,eu am sef Spaniol ![]() QUOTE In general romanii care muncesc acolo pe un salariu egal cu al unui "bastinas" uita un aspect. Lucreaza mai mult decat un bastinas. Nope,lucreaza la fel de mult(cunosc cel putin 4 persoane,colegi de facultate si colegi de munca din tara). Poate e vreo diferenta in functie de domeniu,dar cei calificati lucreaza la fel de mult. QUOTE Nu-si doresc pe nimeni, din afara, sunt nationalisti, iar in momentul actual in care se confrunta cu o rata destul de mare a somajului chiar nu le place ca in echipa lor sa fie straini. Au boala pe strainii care le ocupa locurile de munca. Nationalisti sunt,cel putin oamenii din est au boala pe strainii care le ocupa locurile de munca pe care pot si ei sa le faca,in domeniul meu inca nu am auzit vreun comentariu intrucat sunt in criza de oameni pe domeniul asta. Master-ul isi are rolul lui daca vrei sa pleci in afara,eu am facut 5 ani la Poli si a trebuit sa mai fac 1 an de master ca sa fie recunoscut si peste hotare intrucat facultatea aici e de 4 ani si nu 5 ani cat am facut eu la momentul respectiv. ![]() In tara diploma de master e inutila,cel putin eu nu am vazut rolul ei. This post has been edited by LC_TM: 17 Sep 2008, 10:11 |
--------------------
Nissan/ex. Dacia
Terrano II 2.7TDi/Logan
2004/2005 Ambition 1.6MPI
- TM-XX-XXX
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
Aha, si daca tu nu te-ai acomodat cu cultura lor (care cultura germana e intr-adevar dificil de inteles pentru noi, latinii - am dedus asta din afirmatia ta: Toti sunt prietenii tai, pana cand ai gresit), inseamna ca generalizezi la toate tarile, pentru toti romanii, in toate locurile de munca? De-asta vorbeam de autosuficienta. Argumentul tau e de tot rasul, convingerea mea e bazata pe mai multe cazuri decat cel personal, si acopera mai multe tari.
Insusi argumentul tau cu "muncesti mai mult ca un localnic" e hilar. Uneori nu conteaza volumul de munca, ci felul in care te organizezi. Poti munci mai mult, ca nu stii ce sa faci la momentul potrivit. Dar asta tine mai mult de pregatirea ta si de felul cum te-ai adaptat la felul in care muncesc colegii tai. Oricum, te duci acolo sa muncesti mult, sa avansezi, sa castigi bani. Dar, e posibil sa fie localnici care muncesc mai mult ca tine. Nu trebuie sa excluzi din start posibilitatea asta. In paranteza spus, am intalnit si eu cazuri de romani afara, care aveau impresia ca muncesc mai mult decat colegii lor, si ca fara ei se darama tot. Nu m-am mirat ca nimeni nu-i placea sau nu aveau prieteni printre colegii lor. Probabil la un moment dat n-au mai rezistat si s-au intors. Nu stiu daca e cazul tau, nu te cunosc, nu ma hazardez sa fac o asemenea afirmatie. Am fost in centrul Dresdei si nu vorbeau engleza, desi am platit multi bani la un restaurant (mai la margine, erau toate la jumatate de pret). Taca tot aveau preturi pentru turisti, trebuiau sa aibe si servicii pentru turisti (in engleza). Am fost in statiuni turistice si am fost tratat cel putin corect, ca turist. Acum ce concluzie sa trag de aici? Ca nemtii sunt prietenosi sau neprietenosi cu strainii? Tu ai pus afirmatia la modul asta, nu ai lasat loc de nicio indoiala. Acum vii si spui ca e posibil sa fie platit la fel, dar sa munceasca mai mult. QUOTE Orice roman care e angajat in alta tara este angajat acolo fiindca este platit mai prost decat unu de-al lor. ok, daca te deranjeaza, inlocuieste "asta" cu "acesta", ca intr-adevar nu joc fotbal. In rest, respectul e reciproc. |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 16 Sep 2008, 20:28) Ca sa-l parafrazez pe os: uite un om care se "descurca" (si se descurca bine,la 35 de ani are Mitsu Lancer propietate personala). 1. N-am 35 de ani inca. 2. Mitsa nu-i pe numele meu, eu nefiind nici macar utilizator. Dar, da, eu ii platesc ratele. ![]() QUOTE Si daca te poti descurca si fara sa stai 4-5 ani prin facultate, de ce sa o faci? Sincer? Am dat la facultate ca sa nu plec in armata. ![]() QUOTE P.S. Textul de mai sus e un pamflet. Sau nu. Succesul unui pamflet este direct proportionala cu gradul de inteligenta al celui care-l face. Al tau e cel putin penibil, n-are pic de haz (n-am vrut sa zic "satira" ca mai faceai inca un click la dexonline.ro)! QUOTE P.P.S Master nu ai facut deci nu te poti pronunta despre utilitatea acestuia (corecta si de admirat atitudinea). Dupa cum ziceam si mai sus, nu ma pot pronunta asupra utilitatii master-ului. Dar matale, o tu, atoatestiutor si dezlegator de teste MENSA in somn, de ce nu ne zici care e diferenta la angajare intre doua personagii absolvente de aceeasi facultate, dar unul (spre deosebire de celalalt) posesor de master? QUOTE Dar Politehnica (sau alta facultate pana la urma) ai facut ca sa poti pronunta despre utilitatea sa? Tu, asa, in importanta ta de GURU ostracizat prin troleibuze si proptit cu forta pe trenurile stationate-n gara, cam ce parere-ti faci: am sau n-am facultate? QUOTE Faceai tu ceva pe niste absolventi de ASE. Insa un absolvent din ala de ase , dsaca se chinuia 1 luna facea un nr2 pe tine. Bai plaivaz, un absolvent de ASE, daca avea chef sa se chinuie, AR FI STIUT SA COMPLETEZE O FACTURA INCA DIN ANUL 1. Nu stiu ce vrei tu sa subliniezi (oricum esti iesit din subiect si peisaj), dar eu vorbeam exclusiv de absolventi! Ah, ca s-au angajat pe urma si au deprins diverse chestii, de acord cu tine, dar aia ieseau de pe bancile facultatii cu un bagaj infim de cunostinte, habar neavind de cel mai comun lucru legat de [profilul facultatii absolvite: SA COMPLETEZE O FACTURA! QUOTE Asta vroiam sa subliniez. Daca spuneai ca erai in stare sa faci un plan de marketing sau un plan de afaceri pentru a obtine un imprumut de 1 000 000 de euro, da eram de acord cu tine ca facultatea alora era chiar fara valoare. Bai patlagica, in viata mea am luat-o de jos, pe indelete, frumos si incet. Mi-ar fi ajutat cu ceva daca eu stiam sa fac un plan de marketing da-mi prindeam urechile scotind TVA-ul dintr-un pret? Ceea ce faci tu aici e apologia unui sistem imbecil, imbatrinit si foarte rigid, a carui inutilitate a fost dovedita in diverse rinduri! Tu elogiezi anumite ramuri ale invatamintului universitar romanesc asa cum e el, bazat pa invatatul papagalicesc dintr-o carte (scrisa de un profesor decrepit si indoctrinat, acu 50 de ani), fara o minima experienta practica. Ia spune-ne tu, cite motoare ai desfacut si ai pus la loc in timpul facultatii? Dar in timpul master-ului? Luam doua motoare (cu chiulase pe ele) si le desfacem, le spalam componentele si le punem la loc. Pun pariu cu tine ca motorul meu merge bine-merci si al tau se caleaza dupa maxim 5 minute (asta admitind prin absurd ca treci de asamblarea chiulasei). Si stii de ce? Pentru ca eu ceea ce am invatat am invatat FACIND, tu ai in cap doar demagogie ieftina (admisie, supapa, piston, cilindru, evacuare, etc.). Asa e, bai, "copilot energic care stie sa identifice zgomotele"? ![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Multumesc frumos pentru stergea postului!
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Nu stiu despre ce e vorba, daca te refereai la je.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Dragi colegi,
eu cred ca linia cea subtire intre luat-peste-picior-in-mod-amical si atac a fost atinsa. Prin urmare eu, _daca_as_fi_in_locul_vostru_ , n-as incerca sa aprofundez tematica einstein1984 mai mult de atit. Multumesc. ------------------ Revenind la subiectul originar al topicului: inca n-am inteles de ce o persoana care s-a inscris la master (si are o asemenea diploma) e revoltata de faptul ca si altii fac acelasi lucru. In linia in care discutia s-a dezvoltat: nu, nu smecheria de Dambovita va salva Romania - daca mai e ceva de salvat. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Tov os, titlul topicului e despre spiritul de turma nu despre spiritul de master
![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
QUOTE(deconectat @ 16 Sep 2008, 18:39) Cu ce e mai bun, de exemplu, in domeniul retelelor un absolvent de informatica sau automatica decat unul care are un ccna/ccnp?! Sau decat unul care nu are nici o diploma dar care a avut curiozitatea si rabdarea sa-si piarda noptile citind documentatii si experimentand?! hm. in general autodidactul invata fara o metoda anume si acumuleaza cunostintele de-a valma. poate fi foarte bun intr-o directie insa cu lacune mari in domenii similare. de exemplu un ccna-ist stie sa configureze bine o retea dar daca-l pui sa-ti faca un simplu server de web multithreading e in pom. e o super-specializare, dar atat. facultatea e un fel de 'liceu' mai specializat, iti da o cultura in domeniu. cand iesi din facultate stii sa faci de toate si nimic. in general un angajator serios stie lucrul asta si observa la un absolvent capacitatea de a invata, flexibilitatea, rezultatele studiului si altele, pentru ca timp de 2-3 luni sau mai mult si-l formeaza pentru un anumit post. QUOTE(deconectat @ 16 Sep 2008, 18:39) Nu sustin "descurcaretii", insa nu pot nici sa sustin parerea ca facultatea in sine te invata lucruri utile. Da, facultatea te pune in contact cu oameni care au aceleasi interese ca si tine. Si intradevar in facultate se aduna oamenii care ajung sa fie dezamagiti de cunostintele profesorilor si care incep sa invete impreuna sau unul de la altul. Dar astea nu sunt meritele profesorilor care au ajuns sa predea pentru ca nu sunt destul de buni in domeniul lor. In general profesorul nu-si bate capul sa te invete tot domeniul ca nu ar avea timp. In mod paradoxal cei care se asteapta sa invete numai audiind cursul pot lua cel mult un 5-6. Studiul se face prin rezolvarea temelor de casa si a proiectelor, cu care un profesor are grija sa-si tina ocupati studentii. Cursul da o privire de ansamblu insa detaliile sunt descoperite de studenti prin lectura materialului suplimentar. Rolul profesorului este sa-ti deschida gustul pentru materia respectiva, si pentru asta trebuie si concursul studentului. Or, daca studentul vine cu lacune puternice, studentul se uita la profesor ca la un extraterestru .. matematica, fizica, indraznesc sa spun ca nu s-au schimbat semnificativ in ultimii 50 de ani, si fara astea nu se poate. daca nu vedeti legatura intre astea si inginerie, imi pare rau ca v-ati luat diploma. ca sa fii inginer iti trebuie mai mult decat stapanirea unor tehnologii. astea se pot schimba. un calculatorist de exemplu se va putea descurca si cu depanatul softului scris pentru un audi q7, dar la o adica poate depana si-un televizor cu lampi. consider ca orientarea absolventului in mod exagerat spre piata, pentru o angajare imediata, e o greseala. o specializare nu prea are rost decat daca studentul stie exact unde se va angaja dupa absolvire. si mai pierdeti din vedere un aspect. de multe ori angajarea e o chestie de sansa. poate unul mai destept ca dvs. a nimerit un post mai prost platit, v-ati gandit la asta? |
--------------------
-
-
-
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
QUOTE(hash @ 18 Sep 2008, 16:58) Cred ca 80% dintre absolventii de informatica si-ar prinde urechile.QUOTE(hash @ 18 Sep 2008, 16:58) un calculatorist de exemplu se va putea descurca si cu depanatul softului scris pentru un audi q7, dar la o adica poate depana si-un televizor cu lampi. Genial! ![]() QUOTE(hash @ 18 Sep 2008, 16:58) consider ca orientarea absolventului in mod exagerat spre piata, pentru o angajare imediata, e o greseala. o specializare nu prea are rost decat daca studentul stie exact unde se va angaja dupa absolvire. Interesant pusa problema. Da' cine are rabdare la 18 ani sa invete doar chestii teoretice. Poate ca ar fi utila o imbinare a aspectelor teoretice cu cele practice...adica ceea ce ar trebui sa se intample pe la laboratoare. Deasemenea poate ca ar fi o idee buna sa se incurajeze munca in echipa si gandirea logica, nu memorarea unor materiale. Nu conteaza daca ceea ce se invata este orientat catre piata sau nu, dar conteaza ca acel student isi poate forma un stil de munca eficient si are sansa sa invete ce e ala project management. This post has been edited by deconectat: 18 Sep 2008, 18:00 |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
|
--------------------
-
-
-
|
|
FireChief |
![]()
|
![]() Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit Group: Members Posts: 683 Joined: 3 September 06 From: Bucuresti ![]() |
referitor la spiritul de turma
"boii "si "vacile "se simt puternici/e in turma de ce sa gindesti cind poti face ce face turma,cind ai ocazia unica de a fi alturi de alti "boi" si alte "vaci" daca turma zice ca e cool ...neaparat trebuie sa fii bou si sa faci la fel. This post has been edited by FireChief: 19 Sep 2008, 16:21 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
cine are, are/cine n-are , n-are...sa faca
|
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th May 2025 - 00:28 |