amortizoare, amortizoare
![]() ![]() ![]() |
amortizoare, amortizoare
ramsen |
![]()
|
||
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|||
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Ok, deci Bilstein pt spate ar fi gaz+ulei.
Dar cele din fabrica, "de origine" ? Ce sunt? Poate confirma cineva ca sunt Monroe pe ulei ? |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
nu stiu ce sa zic de cele Monroe...dar cele de pe masina care le-am dat jos tot asa se intimpla ,adika se lungesc singure...
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
am montat pe spate bilstein pe spate si da are in componenta gaz + ulei codul e 0007 iar pe site e sub denumirea de B4 gaz http://www.bilstein.ro/b4.htm . Ca pret mai mic fata de monroe cu 20 de lei si care erau la fel mixte numai ca se specifica
![]() Originale pe solenta au fost pe ulei sau pe gaz , parerea mea nu recomand de uzina amortizoare fiindca asa au fost echipate din fabrica si la multi au aparut probleme. |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Ca sa reinvii subiectul... Multi zic ca nu pot desface surubul de la amortizoarele de pe spate. In acest caz se ajunge la taierea surubului. Unii ziceau ca poti sa cumperi nu stiu ce tip de surub - si sa aiba nu stiu ce duritate....
Cine stie, e rugat sa scrie acici daca intr-adevar suruburile de bascula de la berlina sunt OK si sunt suficient de lungi / scurte. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
salut,
eu cind am schimbat arcul de pe spate dreapta nu am avut nici o problema in a desface suruburile de la amortizoare: cu o cheie fixa de 17 (asta am avut la indemina) am desfacut piulita iar cu un patent am tinut contra de capatul tijei. cred ca dupa ce le-am remontat sau inainte am picurat ceva ulei. This post has been edited by george_scala_2004: 22 Feb 2010, 16:02 |
--------------------
...
...
...
|
|
rratzoiusexos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 714 Joined: 4 June 08 ![]() |
QUOTE(i96nds @ 22 Feb 2010, 15:45) Ca sa reinvii subiectul... Multi zic ca nu pot desface surubul de la amortizoarele de pe spate. In acest caz se ajunge la taierea surubului. Unii ziceau ca poti sa cumperi nu stiu ce tip de surub - si sa aiba nu stiu ce duritate.... Cine stie, e rugat sa scrie acici daca intr-adevar suruburile de bascula de la berlina sunt OK si sunt suficient de lungi / scurte. piulita se desface relativ usor...dar cel ami greu e de scos surubul de pe amortizor.practic fara acel surub nu pre ai ce face,pentru ca mai are pe el ceva(ca o bucsa de metal-sursa mecanic),si abia peste acest surub cu bucsa cu tot vine bucsa de amortizor din plastic am masurat impreuna cu nenea mecanic surubul si se potriveste axul superior de bascula de la dacia 1310,doar ca se pare ca ar avea filetul putin mai scurt,deci ori mai multe șaibe,sau cateva spire in plus. singurul incovenient e ca acest surub nu e prevazut cu bucsa de metal de pe surubul amortizorului,deci bucsa de plastic nu are cum sa stea pe el. |
--------------------
Dacia
1307/Solenza/Duster
.
- B-xx-xxx
|
|
ostilu84 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 16 December 07 From: Dragasani , Valcea , Romania ![]() |
Am si eu o intrebare, daca se poate.
Am observat ca la amortizoarele din fata la solenza, tija acestora nu este protejata nicicum. In spate am vazut ca amortizoarele au ca protectie niste tuburi din plastic. M-am uitat la suspensia loganului si am vazut ca in fata au niste tuburi din plastic care protejeaza tijele amortizoarelor de apa, noroi si alte intemperii si astfel ma gandesc ca le maresc durata de viata. Si acum intrebarea: A montat cineva la amortizoarele din fata ceva pentru protectia acestora? Daca da va rog sa postati, daca se poate cu referire la producatori/preturi. Va multumesc! |
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- VL-43-*** Sa te fereasca Dumnezeu de cei care au doar convingeri si nici o indoiala! (Tudor Octavian)
|
|
bogdanelkva |
![]()
|
![]() /\____/\____/\____/\ Group: Members Posts: 1.147 Joined: 4 November 09 From: reghin ![]() |
QUOTE(i96nds @ 22 Feb 2010, 15:45) Multi zic ca nu pot desface surubul de la amortizoarele de pe spate. In acest caz se ajunge la taierea surubului. Unii ziceau ca poti sa cumperi nu stiu ce tip de surub - si sa aiba nu stiu ce duritate.... Cine stie, e rugat sa scrie acici daca intr-adevar suruburile de bascula de la berlina sunt OK si sunt suficient de lungi / scurte. Exact acest lucru l-am patit eu;mi le-a dat jos mecanicul cu flexul,am cumparat suruburi de bascula,eu zic ca sunt putin mai lungi,dar au avut o saiba pe ele.duritatea-minimum 9,asa mi-a spus mecanicul,daca e mai mica,e bai si n-ar fi prea frumos sa se rupa. ![]() |
--------------------
ford
focus facelift tot cu benzina
2009
- MS**--- In goana dupa posturi.
|
|
shake |
![]()
|
![]() Crap Group: Members Posts: 1.589 Joined: 11 August 06 From: Bucuresti , Militari Squad ![]() |
am gasit pe cineva care se ocupa cu asa ceva e PRO , prima oara cand am auzit nu mi'a venit sa cred... apoi cat am stat cu masina la reparat au inceput oamenii sa vina majoritatea masini "bengoase" cu portbagajul plin de amortizoare... ce face omu ? iti scoate uleiu din ele til schimba garnituri tot etc , si ti le face cum vrei tu ... mai moi mai tari mai sport mai ... etc.
mie mi'a facut un pret la solenza 450 ron toate patru. eu doar ma duc acolo si el se ocupa de tot , daca i le dau eu jos mai scade la pret. eu zic ca se merita doar ca momentan buzunaru e plin de scame. |
--------------------
D
S
2003 Montez kit Xenon (Bucuresti).
|
|
i96nds |
![]()
|
Cu 450 lei cumperi toate cele 4 amortizoare si le schimbi... Bine, daca le faci singur e mai ieftin, altfel mai adaugi manopera cam 150 lei. De ce ai da 450 lei doar ca sa reinvii amortizoare vechi ? Sau poate nu am inteles eu...
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
se pot incarca amortizoarele cu ulei , cine are scule isi poate face singur. Se da gaura in amortizor se prinde o piulita de 6mm si in surub de 6 pe post de dop.
Se incarca cu ulei se insurubeaza surubul si cu asta basta... Se poate suda la loc . |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
ramsen |
![]()
|
am avut pe berlina un amortizor pe spate facut de cineva asa cum spui tu...a tinut exact 2 luni...cel mai bine este a se schimba acele garnituri din interior...le-am facut asa la un meserias si asa am vindut masina...erau beton cind am dat-o...la cele de solenza nu stiu daca se pot face asa
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Oare simeringurile ce or zice cand pui sudura pe el, sunt telescoape care se repara, au piulite si se scot tijele cu toate piesele componente, normal si uleiul, dar cand se strica un telescop, defapt simeringul se sparge ca uleiul ar merge mult si bine fara a fi schimbat.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
ramsen |
![]()
|
corect...sint amortizoare care se repara si altele care se arunca la gunoi
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
alex_axn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 639 Joined: 30 December 04 From: Bucuresti ![]() |
salutare,
am scartait pe partea stanga atunci cand virez. suspectez ca ar fi rulmentul din capul amortizirului blocat... intrebarile mele sunt: daca amortizoarele vin cu tot cu rulementi sau acestia sunt repere separate? as putea schimba doar acest rulment? cat mai costa un amortizor fata? Multumesc! |
--------------------
vw
passat
2009
- B __ ___ "putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
|
|
ramsen |
![]()
|
te referi la rulmentul axial din amortizorul fata...sint 2 piese separate...si eu i-am cumparat sa ii schimb dar am constatat ca am un amortizor curs si ii voi pune atunci cind cumpar amrtizoare Monroe pe ulei noi noute
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
i96nds |
![]()
|
In urma cu multi ani aveam si eu problema asta -asa ca am schimbat si rulmentii dar si flansa din capul amortizorului. Acum e liniste. Rulmentul cred ca era vreo 20 lei.... flansa era vreo 70 cred...
Un amortizor cam 120 lei - pe ulei. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
ramsen |
![]()
|
corect...asa cum spui tu ma pregatesc sa le cumpar si eu...am rulmenti axiali cumparati- 20 lei buc...urmeaza sa mai cumpar amortizor fata Monroe pe ulei 150 lei buc si flansa, aici nu am intrebat dar ajung azi pe acolo si intreb
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
Tavy84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 5 February 10 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o problema pe partea stanga spate, m-am uitat azi la ea si masina sta intr-o parte, adica pe stanga, e un pic lasata, care credeti ca e buba?, masina nu are batai pe spate cand trec prin gropi, le trec si usor intradevar, m-am uitat la ea dar fara sa pun cricul si nu am observat niciun pic de ulei pe la amortizoare. Ce as putea sa fac, sa schimb doar arcul?, ala se vede daca e rupt in vre-un fel?, am incercat metoda clasica de a apasa pe fiecare parte si se comporta lafel in ambele parti numai ca partea stanga e mai lasata, nu cu mult dar vizibil. Masina are 65000km si nu i s-a schimbat nimic ma refer la telescoape/arcuri/bucsi pe spate.
Cine stie poate sa imi spuna cat costa un arc? sau e bine sa le schimb pe amandoua sa fie surori chiar daca unul din ele e bun. Mentionez ca multi prieteni de-ai mei s-au mirat ca masina e ridicata de spate si credeau ca i-am schimbat arcurile,deci pana acum a fost ok, de aici incolo nu stiu preturi la arcuri ca sa ma apuc de treaba. Multumesc anticipat |
--------------------
Dacia
Solenza
Clima 2003
|
|
tanase.petrebogdan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 31 January 10 From: Mangalia ![]() |
Cu amortizorul spate dreapta am si eu probleme. Ma gandeam sa le schimb pe amandoua. Poate sa ne spuna cineva care ar fi costul unui amortizor , respectiv arc? Daca s-ar putea si un link....ceva. Este indicat sa schimbi odata cu telescopul si arcul? Si pana la urma...ce este recomandat? Telescop si arc de uzina pe ulei...sau? Multumesc anticipat.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
- CT
|
|
ramsen |
![]()
|
amortizor spate Monroe 120 lei buc
arc spate 100 lei buc preturile sint la Pitesti |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
bogdanelkva |
![]()
|
![]() /\____/\____/\____/\ Group: Members Posts: 1.147 Joined: 4 November 09 From: reghin ![]() |
Azi am facut un control la suruburile de jos de la telescoapele spate(schimbate in ianuarie).
Ca sa nu mai folosesc flexul la urmatoarea schimbare,am uns din nou suruburile cu vaselina pana a dat pe afara.M-am invatat minte,ca la schimbarea telescoapelor am dat suruburile jos cu flexul,asa erau de "sudate" bucsele metalice originale de suruburi.Acum stau linistit. ![]() Bonus,am bagat cu surubelnita vaselina pe interiorul bucselor ![]() [attachmentid=1627625875] [attachmentid=1627625876] [attachmentid=1627625877] [attachmentid=1627625878] Recomand aceasta operatie,pt a evita complicatiile. ![]() |
--------------------
ford
focus facelift tot cu benzina
2009
- MS**--- In goana dupa posturi.
|
|
i96nds |
![]()
|
Pentru cei neinitiati... ati vazut ca Bogdan a pus cricul sub tambur ?
Ca altfel va treziti ca arunca arcul toata nebunia.... of of... si ar fi jale !!! Deci pare simplu cand face asta Bogdan insa nu e chiar asa evidenta treaba. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
ramsen |
![]()
|
nu sare de acolo arcul nici gind...pina nu bagi o ranga in punte si te apleci pe ea nu poti scoate arcul din locasul lui...am scos la a mea solenza arcurile spate de 20 ori...este bun sa bagi un cric ,dar pe punte de preferat sa ridici un pic de ea sa poti scoate usor surubul,cum a facut bogdan dar la punte
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
slz din 2003:pe fata avea monroe cu ulei si pe cele din spate scria doar:made in czech republic,tot pe ulei.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
ramsen |
![]()
|
Monroe pe ulei mai 2004 am avut pe masina...
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
ramsen |
![]()
|
colegii...azi mi-am cumparat amortizoare Bilstein la 94 lei buc...luni le voi monta impreuna cu rulmentul axial ...abia astept sa vad diferentza fatza de cele de pe masina
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
Daedalus |
![]()
|
![]() sound addicted Group: Members Posts: 947 Joined: 1 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o intrebare stie cineva unde pot gasi amortizoarele astea pe gaz Monroe, in Bucuresti? Si pe fata si pe spate am nevoie...
|
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
ramsen |
![]()
|
la solenza din uzina s-a montat amortizoare Monroe pe ulei...eu asa stiu
la mine este unul 160 lei buc 13 Jun 2010, 11:48: si tot ieri dar mai pe seara am fost la solenza sa verific si eu taria unui amortizor Bilstein...un baiat de la un magazin de pe str. Dumbravei mi-a spus o smegherie care nu o stiam....cum sa pregatesc amortizorul de pus pe masina si anume 3 presari complete si una pina la jumate...la unul a mers super bine iar la altul a trebuit sa fac 10 presari pina sau intarit...acum sint tun de tari...de cum se prezinta ele acum eu zic ca sint fff bune This post has been edited by ramsen: 13 Jun 2010, 11:48 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 22:45 |