DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> biciclistii in trafic, ii privim ca pe martieni ?

hash
post 19 Sep 2008, 15:40
Post #61

calculatorist

Group: Members

de multe ori merg pe mijlocul benzii pentru a indica clar soferilor sa nu ma depaseasca decat daca au suficient loc. cu alte cuvinte ii fortez sa franeze.

o alta 'tactica' e sa merg mai departe de bordura, la 1.5 m tocmai in ideea in care, daca ma 'sterge' vreunul, sa am spatiu sa ma feresc.

--------------------
- - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nasty
post 19 Sep 2008, 15:51
Post #62

Membru autentic

"Pe fondul incapacității de a rezolva blocajele zilnice din trafic, primarii au făcut mereu apel la populație să folosească transportul în comun sau bicicletele. S-au făcut piste pentru bicicliști, dar multe sunt blocate de mașinile parcate pe ele, iar comportamentul agresiv al șoferilor față de bicicliști e de natură să-i descurajeze pe ultimii."

dar mai periculosi sunt cainii, ca te pot devia in drum.

http://alegerilocale2008.ro/emain/articolu...e-Bucurestiului

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
User is online!Galerie FotoPM
+
han_1.6 mpi
post 19 Sep 2008, 21:22
Post #63

Membru autentic

From: bucuresti

pistele de biciciclisti din bucuresti sunt o mare gluma proasta pentru ca nu pot fi utilizate de catre biciclisti.

eu am 2 biciclete: o cursiera gitane cu care merg la ture lungi in afar aorasului si un city bike . la cursiera am roti cu balon 622/23 asta inseamna cam cat un deget si la city bike am roti de 622/32 care inseamna destul de gros. cu nici una din cele doua nu pot sa merg pe pista de biciclete pentru ca as face praf rotile din 10 in 10 metrii. nu incepeti va rog cu montanbike pentru ca asta nu se foloseste in oras si nici nu cred ca v-ar placea sa va trec pe langa oglinzile masinilor cu ghidon de mtb.

piste din bucuresti incurca traficul pietonal si pun in pericol pietonii deoarece eu nu ma pot deplasa cu 20-30 km/h printre oameni care se deplaseaza cu 3-5 km/h fara sa ii pun in pericol.sa nu uitam de copilasii care se plimba sau se joaca pe unele trotuare.

apoi sunt bordurile care ar trebui sarite si care nu imi permit o deplasare normala si imi distrug bicicleta de 3 ori pe zi. si un aspect foarte interesant: ce trasee descriu aceste piste de biciclete ? nu au continuitate intre ele. asta va este sau nu va este clar ?

edit. va rog nu claxonati inutil. asta a fost primul lucru pe care l-am invatat la scoala de soferi.voi cei care iubiti claxonul va ganditi ca pe langa stresul provocat pietonului sau biciclistului sau chiar soferului care sta cu geamul deschis alaturi stresati totodata si pe cei care deja au ajuns acasa si vor dupa o zi de munca sa se odihneasca in propriile case pe langa care voi claxonati inutil ???

This post has been edited by han_1.6 mpi: 19 Sep 2008, 21:28

--------------------
dacia,ford, logan,mondeo - B-00-000
protejati biciclistii in trafic!
+
bulan
post 19 Sep 2008, 22:38
Post #64

Membru autentic

QUOTE(bulan @ 13 Apr 2006, 12:24)
educatia rutiera incepe odata cu ziua cand parintii ti.au cumparat prima tricicleta.si mai trebuie sa o si folosesti nu doar sa o ai.pana la 16 ani educatia continuua facand plimbari lungi pe o serie de biciclete pe care le schimbi o data cu varsta ta.deasemeni daca de mic copil parintii te iau cu ei in toate deplasarile cu masina de familie vei fi martor la ce se intampla in trafic cat si la felul cum parintii tai comenteaza cele petrecute.de la 16 ani si pana la18 ani poti conduce motoscuter si la majorat ai deja o gramada de km pe doua roti cu sau fara motor.obtinand permisul de conducere categori B la 18 ani sigur ai sa vezi cu alti ochi pe cei cu doua roti.dar daca n.ai avut niciodata bicicleta si nu ti.a dat niciun prieten sa faci macar o tura si parintii n.au avut masina si la capitolul auto ai mers doar in autobuz inghesuit ce reactii poti avea cand insfarsit pui mana pe volan.sa mai spun ca prostia nu doare ci doar se manifesta.
*

Un pasaj de pe vremea cand eram paralel cu gramatica!

--------------------
a b c
+
han_1.6 mpi
post 20 Sep 2008, 18:44
Post #65

Membru autentic

tocmai m-am intors de la o tura scurta pe langa bucuresti . in total 110 km. bucuresti balotesti tancabesti snagov silistea snagovului manastirea caldarusani balotesti bucuresti. o zi superba pentru pedala si cu soare. tin la le multumesc din suflet tuturor compatriotilor de la volan care ne-au claxonat aratat mu^e si injurat pentru ca asa au considerat necesar . drumul este superb prin padurea snagov chiar va recomand o plimbare pe acolo cu bicicleta sau alergare. faceti sport frati romani nu mai lasati grasimea sa va invadeze ! sedentarismul nu este deloc bun.

luni va invit pe cei de aici care ati mai folosit ocazional bicicletele sa veniti la

http://www.ciclism.ro/?p=907#more-907

edit: pentru cei de aici care folosesc biciceletele ca transport aternativ va rog lasati-mi un mesaj si poate facem o tura impreuna pe doua roti. si inca ceva : nu fiti mitocani cu soferii. daca un sofer e mitocan nu te apuci si tu ca biciclist de ocazie sa faci la fel ca el. considera-l bolnav si cu asta basta. nu raspundeti la provocari !

This post has been edited by han_1.6 mpi: 20 Sep 2008, 18:47

--------------------
+
nasty
post 1 Oct 2008, 14:25
Post #66

Membru autentic

QUOTE(OAP @ 18 Sep 2008, 14:43)
adica masinile alea blocate cum vad un biciclist cu "hop" in stanga si in dreapta numa sa nu-l lase pe el sa treaca  radmasa.gif ....hai mai...
*

uite de ce nu poti trece cu bicicleta pe langa coloana de masini si pe langa bordura ce poti intalni:

Attached thumbnail(s)
2008_001.jpg ( Size: 1mb ) Number of downloads: 245
2008_002.jpg ( Size: 947.21k ) Number of downloads: 243
2008_003.jpg ( Size: 1.01mb ) Number of downloads: 231
2008_004.jpg ( Size: 1.44mb ) Number of downloads: 239

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
nasty
post 9 Oct 2008, 15:23
Post #67

Membru autentic

"Ministrul a amintit reprezentantilor municipalitatii ca ar putea primi bani din Fondul de Mediu atat pentru realizarea de piste pentru biciclisti, pe care acestia sa se poata deplasa in siguranta"

ca ar putea primi bani

ar-ul asta ne omoara...

http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-4718914-...tila-korodi.htm

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
klausy78
post 9 Oct 2008, 23:06
Post #68

doar membru

From: Galati

Abia astazi vad acest topic ,am muncit acum patru ani in Viena ,iar acolo aveam de ales transportul in comun (foarte bine pus la punct) sau o bicicleta ,mi-am luat o bicicleta pe care o am si acum ,in Viena ,in Wurzburg (Ger) alt oras in care am mers cu bicicleta,in Timisoara chiar nu am avut nici o problema cu soferii ,trebuie sa mergeti intr-un oras vestic sa vedeti ce inseamna civilizatia la volan.
In Viena si Wurzburg (cred ca si in alte orase normale) exista si harti pentru biciclisti,piste,semafoare si sa te fereasca sfantu sa confunzi pista de biciclete cu trotuarul ca trecator. In Timisoara sunt cateva piste pt bicilisti -putine.
Eu obisnuiesc sa ma plimb cu bicicleta in week-end pe faleza Dunarii (pe acolo nu merg masini),insa am incercat de cateva ori sa merg la lucru in orasul meu si mi-am dat seama ca o sa mai dureze pana cand biciclistii o sa fie respectati pe strazile din Romania.Ultima oara cand m-am dus la lucru a plouat putin,cand trecea cate o masina pe langa mine imi arunca numai pamant cu zeama si pietris, un tir m-a agatat cu semnalizatorul de la spatele remorcii ,cainii vagabonzi ma latrau etc.Sunt zile cand nu fac decat sa ma urc la volan,lucru,volan,acasa - insa a incercat careva sa mearga din nou pe trotuar sa traverseze strazile,sa merga cu bicicleta? - asa iti dai seama prin ce trec ceilalti ,e greu cand nu opreste nici o masina sa treci si tu in sfarsit strada pe o trecere de pietoni nesemnalizata.
Nu am ascultat niciodata muzica la casti cand am mers cu bike-ul (mi se pare cam imatur),intr-adevar si pe mine instructorul m-a invatat ca este bine sa claxonezi un biclist cu 25 m inainte sa ajungi la el,nu am claxonat niciodata biggrin.gif la biciclisti.
Ma apuca rasul cand vad stiri la tv care interzic circulatia bicicletelor in centrul Bucurestiului -cum vrei sa fluidizezi traficul si sa faci un oras mai curat?

--------------------
dacia 1410 break cu motor in stea 1995 - GL 01 ZEX
+
V a L y O
post 10 Oct 2008, 08:03
Post #69

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(nasty @ 1 Oct 2008, 15:25)
uite de ce nu poti trece cu bicicleta pe langa coloana de masini
*

Glumesti. laugh.gif In primele 2 poze e suficient loc printre bordura si prima coloana. Daca nu, sigur se poate printre prima coloana si a doua. In a treia poza e inghesuiala, dar nu cred ca nu aveai cum sa te strecori. In ultima, norocul face ca e chiar langa bordura, asa ca nu incomodeaza prea mult.

--------------------
Dacia Logan Laureate Plus 2007 - FVV
If You Have Nothing Nice to Say, Say Nothing At All.
+
nasty
post 13 Oct 2008, 13:11
Post #70

Membru autentic

"De ceva vreme, mai mulți români stabiliți în Marea Britanie au descoperit că pot păcăli polițiștii români cu permise auto provizorii obținute în Anglia. Conform legilor Marii Britanii, poți avea permis auto provizoriu încă de la vârsta de 17 ani, care se obține trimițând prin poștă câteva acte și o taxă la serviciu de permise auto.
....însă ne-a arătat un teanc de pașapoarte ai căror posesori urmau să aibă carnet de conducere și care vor merge pe străzile din România fără să știe nici măcar să citească."

http://www.curentul.ro/index.php/Actualita...pasaportul.html

deci, dupa ce ca ne intersectam cu cei care si-au luat permisul in Arges, au mai aparut si cei cu permisul provizoriu

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
han_1.6 mpi
post 9 Jan 2009, 21:32
Post #71

Membru autentic

multumoesc soferilor care nu m-au claxonat azi. se pare ca soferii bucuresteni isi mai schimba mentalitatea si accepta si bicicleta ca partener de trafic urban sau extraurban . doamne' ajuta !

--------------------
+
bendix
post 24 Apr 2009, 09:31
Post #72

Membru autentic

From: Timisoara.RO

Biciclistii au fost alungati din ultimul locatie care le conferea siguranta pedalarii fara riscuri: din parcuri sad.gif

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol...ele-in-parcuri/

--------------------
Dacia Logan Ambiance - 2005 - TM10### , alb arctic
In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
+
kog
post 24 Apr 2009, 09:42
Post #73

epuri orijinali

From: Lipova - Arad

Mircea Badea a facut mare scandal pe tema asta in emisiunea lui

edit, chiar si in orasul meu uitat de lume era sa iau N amenzi pentru ca eram cu bicicleta in parc...

This post has been edited by kog: 24 Apr 2009, 09:43

--------------------
Dacia 1310 1989 TLX - AR-05-DGF
Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos...
"ti ciuda ca consum putin?" by argon
+
argon
post 24 Apr 2009, 09:46
Post #74

Mesaj semiautomat

In parcul central din Deva nu-i voie dintotdeauna cu bicicleta in parc, tin minte cand eram mic, ca ma fugareau gardienii publici, sau cum s-or fi numit ei atunci, si daca te prindeau ori faceau proces verbal de amenda, daca esti prost si te legitimezi, ori dezumflau rotile, eu m-am ales de 3-4 ori cu rotile dezumflate, luau si ventilele, tin minte ca mi-am pus camere cu ventil de masina, cu capacel de pastic, sa nu poata desuruba ventilul.

Mi se pare normal sa nu dea voie cu bicicleta in parc, cand ma duc cu copilul la plimbare in parc nu stau cu grija sa-l feresc de toti retardatii pe bicicleta care fac slalom printe oameni, acu depinde si de configuratia parcului.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
brvictors
post 24 Apr 2009, 09:55
Post #75

Membru

From: Brăila

QUOTE(bendix @ 24 Apr 2009, 09:31)
Biciclistii au fost alungati din ultimul locatie care le conferea siguranta pedalarii fara riscuri: din parcuri  sad.gif

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol...ele-in-parcuri/
*

ia sa vezi acu` disputa naibii ce isc eu...nah, a iscat-o argon inaintea mea laugh.gif
Eu inteleg ca pe strada e riscant pentru ei, da' de ce trebuie sa invadeze parcurile? Nu stiu cum e in alta parte, dar in Braila in Parcul Monument, teoretic, nu e voie cu bicicleta. Practic, sint peste tot. Si ei, si aia cu scuterele. 2 gardieni vai steaua lor n-au ce sa le faca. Si acu` vine problema: de ce trebuie sa le pling eu de mila ca n-au voie in parc, atit timp cit alearga printre copii cu niste viteze de te sperii? De ce trebuie sa fie ei in siguranta, iar copilul meu nu? Ma gindesc eu ca in tarile cu apa calda au pista speciala, chiar si in parc, nu de-a valma peste oameni. Sincer, daca nu ma mai lovesc de ei in plimbarile prin parc n-o sa le duc dorul, asa ca, oricite injuraturi imi atrag, treaba cu interzisul bicicletelor in parc mi se pare ok.

This post has been edited by brvictors: 24 Apr 2009, 09:56

--------------------
VW PASSAT TRENDLINE 2003 1.9 TDI AVF
+
bendix
post 24 Apr 2009, 09:58
Post #76

Membru autentic

Si mie mi se pare normal sa nu mearga biciclisti pe unde sunt locurile de joaca ale copiilor.
Tocmai de aceea, prin parcuri este cel mai usor sa se traseze si sa se amenajeze piste de biciclete care sa nu deranjeze absolut pe nimeni (cu exceptia celor care sunt "deranjati" deja din nastere)

--------------------
+
kog
post 24 Apr 2009, 10:00
Post #77

epuri orijinali

From: Lipova - Arad

la noi e asa pentru ca suntem Romani, legile sunt proaste, iar de majoritatea cetatenilor nu am ce zice... Daca nu esti civilizat ce plm vrei? La fel si cu statul pe iarba ----> vezi ce ramane dupa un roman "civilizat" cand pleaca de la picnic

--------------------
Dacia 1310 1989 TLX - AR-05-DGF
Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos...
"ti ciuda ca consum putin?" by argon
+
bendix
post 24 Apr 2009, 10:09
Post #78

Membru autentic

Am ramas uimit intr-un parc din Muenchen (Sa fii fost Parcul Englezesc ? Nu mai tin minte exact.) Era trasata o "aratura" lata de vreo doi metri exact prin centrul parcului. Unde era iarba mai verde. Mi-am ras eu in barba: Au dat-o-n bara nemtii. Li s-a spart ditamai teava in mijlocul spatiului verde si au trebuit sa faca sapaturi. Dupa cateva minute m-am luminat. Pe acea aratura au inceput sa topaie niste cai. Era alee amenajata special pentru echitatie biggrin.gif

Oare ce-ar zice jandarmii nostri sa mergi cu calul prin Parcul Herastrau de pilda sau prin Parcul Central din Timisoara ? Cred ca te-ar manca direct DNA-ul radmasa.gif Si amenda ar plati-o urmasii pana in a treia generatie laugh.gif

--------------------
+
nasty
post 24 Apr 2009, 12:39
Post #79

Membru autentic

"Codul Rutier, respectiv regulamentul de aplicare a acestuia (Ordonanța 195/2000), interzice, la articolul 195, litera j, accesul cu bicicletele pe aleile parcurilor, cu excepția cazurilor când nu stânjenesc circulația pietonilor."

...daca pedalezi cu grija, ai avea acces in parc cu bicicleta? Adevarul e ca sambata si duminica nu prea ai nici o placere sa te plimbi prin parc, ca e f aglomerat, dar in timpul saptamanii e lejer si ar fi absurd sa se puna in aplicare o asemenea "hotarare".

"Hotărârea CGMB nr. 10/2001 interzice accesul în parcuri cu mijloace auto, moto, velo sau cu tracțiune animală, cu excepția autovehiculelor de intervenții. Aceeași hotărâre interzice călcatul pe iarbă."
sa semnam toti petitia...

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
Marty
post 24 Apr 2009, 20:25
Post #80

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

QUOTE(nasty @ 24 Apr 2009, 13:39)
"Hotărârea CGMB nr. 10/2001 interzice accesul în parcuri cu mijloace auto, moto, velo sau cu tracțiune animală, cu excepția autovehiculelor de intervenții. Aceeași hotărâre interzice călcatul pe iarbă."
sa semnam toti petitia...
*

OK, o sa ma duc in parc cu o caruta IMPINSA de... sase cai frumosi. Si fiindca n-am voie sa calc pe iarba, o sa ma kc pe iarba!

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
Victoras2001
post 24 Apr 2009, 20:44
Post #81

Membru autentic

Da chiar ma. S-o calcam n-avem voie, s-o fumam nici atat... Da ce sa-i facem? Vorba ta, hai sa ne cacam pe ea.
Ce minti obosite. Vine omu' dintre betoane, vrea sa se relaxeze si nu poate de legile lor tampite. Ce-i mai frumos decat sa stai intins pe iarba si sa privesti cerul? Sa te uiti la ea stand in cur p-o banca rupta.

Despre biciclete e clar ca nu pot fi lasate printre copiii de 2-3 anisori. Ar trebui sa le amenajeze niste piste speciale, da cine s-o faca daca nu iese nimic din afacere? Sa nu-mi spuneti ca marlania aia din Bucuresti e pista pentru biciclete.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
Marty
post 24 Apr 2009, 20:50
Post #82

QUOTE(Victoras2001 @ 24 Apr 2009, 21:44)
Despre biciclete e clar ca nu pot fi lasate printre copiii de 2-3 anisori.
*

Nici copiii de 2-3 anisori nu pot fi lasate printre oameni care-si iau prinzu-n oras. Daca la parintii lor le-a placut sa se phuta cu urmari, nu-i vina mea! De ce-s obligat sa le suport urletele si oracaielile in timp ce-mi mestec ciorba?

--------------------
+
Victoras2001
post 24 Apr 2009, 20:52
Post #83

Membru autentic

Nervosule. radmasa.gif
Auzi la el. Nu poti lasa copiii printre oameni. radmasa.gif

Ca o parere personala, la 3 ani nu oracaie decat din cauza parintilor batuti in cap. wink.gif

This post has been edited by Victoras2001: 24 Apr 2009, 20:54

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
Marty
post 24 Apr 2009, 20:57
Post #84

Da, exact, din cauza parintilor batuti in cap, care-n loc sa-si tina rodu' iubirii la ei acasa, sau in parc, sau undeva unde sa nu deranjeze pe nimeni, ii aduc pe la terase, prin circiumi, etc.! E ca si cum m-as apuca eu sa fumez in lifturi, prin magazine, ca, deh, am o meteahna de care nu ma pot lasa, doar n-o sa stau inchis in casa sa fumez...

This post has been edited by Marty: 24 Apr 2009, 20:58

--------------------
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 11:17
Forum Renault