Probleme cu directia
![]() ![]() ![]() |
Probleme cu directia
boditza |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 8 September 09 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
Sedane 2.2 1,6 16v 82kw
|
|||
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Tince1290 Posted Yesterday, 23:43
hei....ca venii vorba...am si eu acasa 2 manuale de reparatii supernova.....2002...si acolo scrie ca la directie doar paralelismul e reglabil....la restul reglajelor scrie "nereglabil" ....ce inseamna asta?....si de ce se mai da acolo ce valori trebuie sa fie daca oricum nu le pot regla? Pai acele valori sunt date ca sa poata fi verificata geometria directiei, valorile alea se modifica numai in caz de lovire a lonjeroanelor, basculelor, nu mai sunt corecte, atunci se intervine asupra defectului cu schimbarea pieselor indoile. 2 Feb 2010, 20:07: QUOTE(viil27 @ 21 Sep 2008, 23:21) ![]() Posibil de la planetare daca au uzura sau sunt rectificate sau ai cauciucurile deformate, jentile dezechilibrate. This post has been edited by serviccom: 2 Feb 2010, 19:07 |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
RomeoNica71 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 190 Joined: 7 December 08 From: suceava ![]() |
Salut!Sunt nou pe forum.
Am si eu o problema cu caseta de directie,cred: -cand trag de volan stanga sau dreapta,parca agata ceva si dupa aceea isi "da drumu",problema asemanatoare cu a Maskatu'lui. Ceva idei?problema ii de la caseta sau de unde?trebuie sa schimb caseta de directie? Multumesc anticipat! |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- Sv-93-CRM
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
La mine se pare ca problema se manifesta din caseta de directie. Dupa ce a fost desfacuta clema aceea, si scos tamburusul de cauciuc pe unde se greseaza caseta, apoi s-a bagat un pic de vaselina, caseta si-a dat drumul si nu a mai avut problema in cauza. In orice caz cel mai bun remediu este inlocuirea ei.
Sunt curios cum o sa mearga directia dupa ce schimb bieletele si rulmentii de la amortizoare.... |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
RomeoNica71 |
![]()
|
Am fost astazi la mecanic si mi-a zis ,facand el o tura cu masina ca e de la rulmentii de sub amortizoare.Asa o fi?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- Sv-93-CRM
|
|
RomeoNica71 |
![]()
|
Am schimbat rulmentii de sub amortizoare si s-a imbunatatit radical directia.O sa gresez caseta de directie .o sa schimb un burduf la bieleta de directie stinga si o sa vad atunci cum va merge directia
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- Sv-93-CRM
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
ca sa schimb eu rulmenti la arcuri am nevoie neaparat de presa pentru arc, sau pot apela la vre-un artificiu?
voi avea nevoie de ceva scule mai speciale? sau ar trebui sa stiu niste tips&tricks inainte sa ma apuc de treaba? |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
Marius B |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 12 November 09 ![]() |
Sal. am scapat de supernova mea, mai exact i-am dat- lu' al batran, dar tot nu ma pot abtine sa nu "sicriu" si eu pe aici. La a mea intimpin parca un fel de pocait atunci cand iau viraje. Si intr-o parte si in alta. Blocajul l-am rezolvat cu niste vaselina, nu stiu unde ca s-a ocupat un mecanic, dar probabil ca la caseta de directie. Pentru cei care nu merg la tutorial: din ce am vazut eu pe sub masina, este un colier care strange burduful, care poate fi desfacut, bagat vaselina si apoi strans la loc. Eu insa nu m-am incumetat la a mea. Ma rog la fosta. Bafta merg la loganisti acum:)))
|
--------------------
Dacia
Supernova
2002 confort
|
|
RomeoNica71 |
![]()
|
danciusergiu84 daca n-ai presa poti sa incerci cu sirma.Legi 2 spire,si apoi 3 si tot stringi,stringi...Un prieten de-al meu s-a descurcat cu sirma.I-ti mai trebuie un inbus de 6 pentru capul telescopului.Bafta!
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- Sv-93-CRM
|
|
p_alecsu |
![]()
|
![]() Alex Group: Members Posts: 355 Joined: 11 December 09 From: 25 km de Pitesti ![]() |
am si eu o intrebare. se poate sa trosneasca bieleta de directie din capatul care vine prins in caseta ?
azi prin gropile de la tara am auzit cateva trosnituri dinspre roata de stanga fata. am ridicat.o pe cric am miscat de roata si nimic. apoi am verificat si axul de la volan pe care l.am schimbat chiar ieri si totul este ok. dar daca nimic nu are joc de unde vine trosnitul ??? poate imi dati vreo idee inainte sa ma apuce nervii si sa o pun in vanzare ca m.a extenuat cazanu asta romanesc.... ![]() |
--------------------
Dacia
Supenova
2001 Rapsodie
- AG 10 WSM
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
cel mai sigur cu o presa nu e de joaca cu arcurile
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
E chinuiala mare cu sarma, am facut-o si pe asta odata recunosc ca se poate, dar cu sarma de 4 mm pusa in doua si tot se mai rupea cand o strangeam, aveti mare grija ca e destul de tare arcul si sa nu stati in directia in care iese niciodata, nici cand se scoate cu prese, daca sare te poate ucide pe loc.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
@p_alecsu: se poate sa fie de la nuca bieletei, anume cea dinspre caseta, dar se poate sa fie si de la nuca capatului de bara. Du-te la un mecanic pentru un "test de rampa" si o sa iti zica sigur de unde ai "joc".
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
dar la directie bieletele si pivotii la capetele de bara nu prea stau tensionate doarece greutatea masini nu sta in ele deci poate sa vada de unde misca si daca bracheaza rotile sa-si faca loc sa puna mana sa vada de unde misca, daca mai ridica roata sus pe cric poate sa verifice pivorul de la brat si rulmentul, miscare pe orizontala a rotii rulment sau directie uzata uneori chiar bucsele bratului, miscare pe verticala a rotii rulment sau pivot brat uzat, ideea e ca se poate vedea sau simti la mana destul de usor e mai greu pana incepi sa pui mana sa te murdaresti ca ulterior poti deveni cel mai bun mecanic pentru masina ta (la fel cum e vorba ca tu insuti poti fi cel mai bun doctor al tau)
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
p_alecsu |
![]()
|
![]() Alex Group: Members Posts: 355 Joined: 11 December 09 From: 25 km de Pitesti ![]() |
Am verificat astazi din nou toate cele. Se para ca bieleta are joc din nuca chiar ce de langa caseta . si m.am gandit ca daca are una joc le schimb pe amandoua ca sa fiu sigur. Deci maine bielete,capete de bara,bucse bara stabilizatoare si poate ax volan daca gasesc de origine. Stie cineva in Vitan un stand unde le pot gasi pe toate de origine ???
|
--------------------
Dacia
Supenova
2001 Rapsodie
- AG 10 WSM
|
|
RomeoNica71 |
![]()
|
Am shimbat burduful la bieleta de directie stinga si gresat,numai pe cremaliera ca mecanicu nu stia pe unde sa puna vaselina si in caseta .Schimbat bucse bara torsiune,rectificat planetara dreapta,nu mi-a mers directia niciodata asa bine.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- Sv-93-CRM
|
|
Maskatu |
![]()
|
Caseta are un orificiu care este acoperit de un colier. Pe acolo se greseaza caseta. Daca te bagi pe sub masina o sa il vezi. Se slabeste surubul colierului, se da intr-o parte si o sa vezi un dop de cauciuc. Scoti dopul si bagi vaselina. Nu prea o sa intre foarte usor dar poate reusesti sa bagi catusi de putin.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
@p_alecsu - daca are joc bieleta din dreapta (cea de pe partea pasagerului) uita-te mai atent sa nu joace cremaliera (e aceia care iasa din caseta de directie) ca atunci e bucsa palier anti-zgomot din caseta
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
tuti |
![]()
|
![]() wum, wum Group: Members Posts: 131 Joined: 11 January 10 From: Bucuresti ![]() |
Sal.
nu mai deschid alt topic. Am vazut un tutorial pentru logan unde a dat jos arcul fara sa foloseasca vreo presa. A desfacut suruburile de sus cat timp masina era pe roti, iar mai apoi cand a ridicat masina pe cric, arcul s-a detensionat. la montare a mers la fel, extrem de usor. Intrebarea mea, este la fel si la Supernova? sa nu trebuiasca folosita acea presa ? merci, |
--------------------
Dacia
SRN-Confort
2001
|
|
serviccom |
![]()
|
Da, la fel si la SN, dar trebuiesc demontate telescoapele in parte de jos pe ambele parti pentru a permite puntii spate sa coboare, apoi se scoate arcul.
14 Apr 2010, 19:46: Pe fata nu merge fara presa. This post has been edited by serviccom: 14 Apr 2010, 18:46 |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
tuti |
![]()
|
![]() wum, wum Group: Members Posts: 131 Joined: 11 January 10 From: Bucuresti ![]() |
ma gandeam la cele de pe fata. trebuie sa schimb rulmentul si mai nou observ ca si flansa e cam distrusa (cauciucul ala e rupt...)
|
--------------------
Dacia
SRN-Confort
2001
|
|
liviu242006 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 11 May 09 ![]() |
in legatura cu gresatul casetei de directie pe la acel dop e munca in plus degeaba,daca bagi vaselina pe acolo singurul loc in care poate sa ajunga este bucsa anti zgomot ,noi trebuie sa bagam la cremaliera,pun si o poza sa vedeti cum sta treaba
Attached thumbnail(s) 1YfvM9_fccfa9179f2468485f9291a4e39ee8a4_resize.jpg ( Size: 454.09k ) Number of downloads: 610 |
--------------------
dacia
supernova clima
2002
- gj-69-bic in femeie si in guvern sa nu ai incredere
|
|
Maskatu |
![]()
|
Eu am pus la cremaliera, la acel dop si la cuplajul inferior si acum merge ca "unsa".
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
liviu242006 |
![]()
|
mai mult ca sigur merge ca unsa din cauza ca ai bagat la cuplaj si la cremaliera
|
--------------------
dacia
supernova clima
2002
|
|
Maskatu |
![]()
|
Cel mai mult m-a ajutat gresarea cuplajului inferior (cel de sub podea), situat langa caseta de directie. Cand voi schimba bieletele de directie, voi lua unul din burdufe si voi acoperi cuplajul. Insa pentru a pune burduful intreg pe cuplaj, va trebui sa scot tot axul din caseta, ceea ce nu cred ca voi face, asa ca il voi taia pe mijloc si il voi lipi cumva la loc, cat sa stea bine prins pe cuplaj si sa il protejeze.
Eu incepusem sa am probleme mari cu directia... mergea sacadat, luam un viraj si volanul nu mai revenea la loc, trebuia sa trag de el. Ungerea cuplajului a fost ceea ce era necesar. Din cauza acumularii de praf, noroi, si toate cele, cuplajul nu mai avea nici un fel de ungere. Traiasca injinerii de la dacia care nu au protejat in nici un fel acest cuplaj. Recomand tuturor celor care au probleme la directie sa cumpere o vaselina mai calitativa si sa greseze reperele in cauza... cremaliera, caseta, cuplaje. In viitorul apropiat voi schimba si rulmentii de la amortizoare, pe care deja i-am achizitionat. Probabil ca va merge si mai usor volanul, dupa ce ii schimb. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
Maskatu
cum ai pus la cremaliera ? |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
Bogyciu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.017 Joined: 11 July 07 From: Constanta ![]() |
QUOTE(serviccom @ 14 Apr 2010, 19:44) Da, la fel si la SN, dar trebuiesc demontate telescoapele in parte de jos pe ambele parti pentru a permite puntii spate sa coboare, apoi se scoate arcul. <span class='edit'>14 Apr 2010, 19:46:</span> Pe fata nu merge fara presa. Exista o metoda de scoatere a arcurilor fata fara presa, dar e cam nasoala... Cu masina pe roti se desfac piulitele de sus, iar cand se ridica se desfac si suruburile de jos... Teoretic ar merge, stiu sigur ca la Logan functioneaza, dar la SN inca nu am incercat. |
--------------------
....
....
....
- ....
|
|
liviu242006 |
![]()
|
fiti atenti vin cu o idee si cred ca merge in vederea demontari arcurilor pe fata dar sa punem aceleasi arcuri.cumparam o chinga de ancorare ,suspendam masina de fata pa o parte ,partea la care vrem sa lucram dam chinga dupa arc,bagam cricul sub brat si ridicam bratul pana incepe masina sa se ridice de pe ce am suspendato pt a comprima arcul.acum stringem chinga la maxim ca sa mentina arcul comprimat,lasam cricul in jos,acum arcul ar trebui sa se miste lejer el fiind comprimat dupa care desfacem amortizorul , iar la montare ridicam iar bratul desfacem chinga si gata.ar trebui sa mearga perfect.asta valabil doar pt schimbarea telescopului si a rulmentilor de la flanse .pun si o poza ci chinga respectiva
Attached thumbnail(s) 469091_1231884919.jpg ( Size: 15.5k ) Number of downloads: 611 |
--------------------
dacia
supernova clima
2002
|
|
serviccom |
![]()
|
E posibil sa mearga si cum zici tu, dar e mai greu de montat la loc pentru ca trebuie asezat corect arcul si sus si jos, parerea mea.
24 Apr 2010, 20:07: QUOTE(liviu242006 @ 24 Apr 2010, 20:03) fiti atenti vin cu o idee si cred ca merge in vederea demontari arcurilor pe fata dar sa punem aceleasi arcuri.cumparam o chinga de ancorare ,suspendam masina de fata pa o parte ,partea la care vrem sa lucram dam chinga dupa arc,bagam cricul sub brat si ridicam bratul pana incepe masina sa se ridice de pe ce am suspendato pt a comprima arcul.acum stringem chinga la maxim ca sa mentina arcul comprimat,lasam cricul in jos,acum arcul ar trebui sa se miste lejer el fiind comprimat dupa care desfacem amortizorul , iar la montare ridicam iar bratul desfacem chinga si gata.ar trebui sa mearga perfect.asta valabil doar pt schimbarea telescopului si a rulmentilor de la flanse .pun si o poza ci chinga respectiva Oare rezista chinga aia? This post has been edited by serviccom: 24 Apr 2010, 19:07 |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
liviu242006 |
![]()
|
rezista cineva a tras o masina cu asa ceva,sambata ce vine daca e vreme frumoasa o sa incerc eu .vreau sa bag vaselina la rulmenti de la flanse
|
--------------------
dacia
supernova clima
2002
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd July 2025 - 11:12 |