Probleme cu directia
![]() ![]() ![]() |
Probleme cu directia
serviccom |
![]()
|
||
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|||
p_alecsu |
![]()
|
![]() Alex Group: Members Posts: 355 Joined: 11 December 09 From: 25 km de Pitesti ![]() |
Colegii sa va spun parerea mea. Puteti folosi o tija filetata,2 flanse si 2 piulite ca sa comprimati arcul. Apoi il legati cu sarma il puneti la locul lui si gata. Eu cand am schimbat arcurile,amortizoarele,flansele si rulmentii am folosit flansele care au fost pe masina. Iar rulmentii de sub amortizoare sunt foarte importanti pentru directie.
|
--------------------
Dacia
Supenova
2001 Rapsodie
- AG 10 WSM
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
liviu242006
ea tine dar mecanismul ala sa nu scape Maski pai asa am facut si eu, am taiat colierele alea de plastic am tras burdufele, am pus vaselina, invarteam volanul, iar puneam vaselina si la urma am prins burdufele la loc This post has been edited by Relu_GTT: 24 Apr 2010, 21:01 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
liviu242006 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 11 May 09 ![]() |
intradevar in cazul schimbari arcului trebuie gasita alta solutie ca asta nu mai merge.vedem simbata daca tine mecanismul.trebuie sa experimenteze cineva ca daca ne dam cu presupusul nu rezolvam nimic
![]() This post has been edited by liviu242006: 24 Apr 2010, 21:00 |
--------------------
dacia
supernova clima
2002
- gj-69-bic in femeie si in guvern sa nu ai incredere
|
|
Bogyciu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.017 Joined: 11 July 07 From: Constanta ![]() |
Am gasit unde vazusem... |
--------------------
....
....
....
- ....
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Misto treaba, teoretic ar trebui sa mearga si la SN.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
p_alecsu |
![]()
|
![]() Alex Group: Members Posts: 355 Joined: 11 December 09 From: 25 km de Pitesti ![]() |
![]() ![]() This post has been edited by p_alecsu: 25 Apr 2010, 19:30 |
--------------------
Dacia
Supenova
2001 Rapsodie
- AG 10 WSM
|
|
mi3lus3lul_c3l_rau |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 20 April 09 ![]() |
In primul rand Salut la toata lumea . Am o super nova 2002 rapsodie cu 70000 la bord recent facuti ...masina am cumparato la aproximativ 58000 mii .
Am cateva intrebari ... A inceput sa cada pe rand ...bielete cu tot cu capete de bara ,bucse pe care le am si schimbat deja ... , telescoape fata dintre care unu e deja scuras , si de curand am ops ca am si o problema mai sus mentionata de cineva se misca volanul greu etc .. dar cea mai mare problema e garnitura de quloasa (imi cer scz daca nam scris bine nu ma pricep prea bine ) Este normal sa se intample asta la 70000 mii ?? ma ref in special la garnitura de quloasa restu e de inteles ca ar trebui schimbate pe la 60000 ca asa scrie si in cartea masini ...mentionez ca masina are limitatorul de sub pedala de acceleratie scos se poate sa se fi cipit garnitura din cauza ca a fost masina turata si a mers cu viteza mai maere decat era ia limitata ...din cate stiu daca ai limitator nu ia mai mult de 140 km/h fara a prins si 175 km/h drum drept .. Daca mai merg asa cu telescopul scurs ce riscuri sunt ... ??? Multumesc anticipat pt sfaturi ... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Super Nova
2002 rapsodie
- ct07cvf
|
|
p_alecsu |
![]()
|
Pai io am patit.o cu garnitura de chiuloasa dar cauza nici pana acum n.am aflat.o. mai exact de unde sti ca e garnitura de chiuloasa??? Daca e garnitura de chiuloasa gandeste.te si la o distributie noua si un schimb de ulei si antigel. Asta deoarece cand desfaci chiuloasa antigelul se amesteca cu uleiul si e belea.
In legatura cu telescopul...masina isi pierde stabilitatea pe drum si o sa trincane foarte rau. |
--------------------
Dacia
Supenova
2001 Rapsodie
- AG 10 WSM
|
|
liviu242006 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 11 May 09 ![]() |
gata am scos arcul afara sa vad daca e rupt cu o chinga din aceia.e chinuiala mare numai cu o chinga ,trebuiesc doua.se suspenda masina ,se da roata jos se baga chingile pe arc una in fata alta in spate,se baga cricul sub pivot si se ridica pana da masina sa se ridice de pe butuc atunci se string chingile la maxim.se scoate cricul ,arcul acum e comprimat si se pot desface surupurile de la baza telescopului si piulita din capul lui se greseaza rulmenti fara nci o problema.recomand spalarea lor si dupa aceia gresarea.nu va apucati numai cu o chinga ca e problema ca se arcuieste arcul si trebuie iar comprimat si legat sa stea perfect drept
|
--------------------
dacia
supernova clima
2002
- gj-69-bic in femeie si in guvern sa nu ai incredere
|
|
serviccom |
![]()
|
Am mai invatat ceva se pare, buna treaba cu chingile alea. Ma intreb daca si metoda lui Bogyciu prezentata mai sus merge ca la logan, fara a comprima arcul cu ceva. Teoretic ar trebui sa mearga.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
SERGIULICA04FUX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.357 Joined: 9 November 08 From: Satu Mare/Cluj Napoca ![]() |
am facut azi unngiul de fuga dupa ce am schimbat pivotii, masina se comporta acum foarte bine la drum.
|
--------------------
Skoda
Fabia
2005/Confort Pentru toti cei care ma irita am o vorba sa va spun inca: GURA MICA!!!
|
|
manolakiss2003 |
![]()
|
mihai Group: Members Posts: 16 Joined: 15 May 07 From: sibiu ![]() |
SALUT. SCUZE CA SCRIU CU LITERE MARI, DAR S-A BLOCAT CAPS-LOCKUL LA TASTATURA.
AZI AM PATIT O CHESTIE BIZARA. LA PESTE 80 KM FUGEA DIRECTIA, MAI PRECIS FUGEAU ROTILE CAND IN STANGA CAND IN DREAPTA SI TREBUIA SA O INDREPT DIN VOLAN. MI S-A PARUT CA MAI FACE TREABA ASTA SI ACUM CATEVA SAPTAMANI DAR APOI N-A MAI FACUT. DE CRACIUN AM FACUT UN DRUM DE APROXIMATIV 400 KM SI N-AM AVUT PROBLEME, INSA AZI A INCEPUT SA JOACE DIRECTIA DESTUL DE NASOL LA VITEZA MARE. INITIAL M-AM GANDIT CA E DIN VINA DRUMULUI SI A URMELOR CARE LE LASA TIRURILE PE ASFALT DAR NU ERA TREABA ASTA. NU STIU, VENITI CU IDEI.DE CE ACUM CATEVA SAPTAMANI A FACUT FIGURI APOI A MERS OK IAR ACUM IAR FACE FUGE DIRECTIA. MENTIONEZ CA MAJORITATEA BUCSARAIELOR SUNT SCHIMBATE , MAI TREBE SCHIMBAT UN PIVOT PE STANGA(PE CARE IL AM IN PORTBAGAJ CA PE FRIGURILE ASTEA N-AM AVUT CHEF SA-L SCHIMB) DAR DACA AR FI CEVA DE ACOLO AR FI TREBUIT SA FACA FIGURI TOT TIMPUL NU DOAR UNEORI. PRECUM V-AM ZIS, DE CRACIUN LA DRUM LUNG N-A FACUT DELOC PROBLEME. EU NU MAI INTELEG NIMIC.. INCEPE SA SE UZEZE CASETA DE DIRECTIE? |
--------------------
dacia
supernova
2001 -clima
- ag-06-WGA
|
|
mx_ady |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 172 Joined: 6 June 08 From: Bistrita-N ![]() |
Stie cineva cum se regleaza centrul la caseta de directie deoarece volanul nu este la mijloc iar stanga merge mai mult decat dreapta(ture volan).
|
--------------------
dacia supernova
confort
2003
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
asa e la multa lume, nu stiu daca asa a fost reglata initial cert e ca ajuta la intoarcerile la 180 de grade pe sosea sau parcari
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
mx_ady |
![]()
|
Am o problema cu directia,cand trage dreapta cand stanga.Am fost la servis verificat jocuri la directie,verificat unghiul toate sunt OK.Ma ajuta cineva?
|
--------------------
dacia supernova
confort
2003
|
|
gygyscafes |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 16 December 09 From: Tg-Jiu ![]() |
Ai putea avea una din roti infranata. Sau ar putea fi duse bucsele de la brate (bratul acela in forma de V care tine pivotul inferior, i-am uitat denumirea, scuze).
|
--------------------
Dacia, Renault
SuperNova, Laguna II
2002 Clima, 120 CP Ca sa iti dai seama ca esti prost, trebuie totusi, sa iti mearga mintea.
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Bucsile de la bascula vrei sa zici.
|
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
gygyscafes |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 16 December 09 From: Tg-Jiu ![]() |
Da, asta voiam sa zic.
![]() |
--------------------
Dacia, Renault
SuperNova, Laguna II
2002 Clima, 120 CP Ca sa iti dai seama ca esti prost, trebuie totusi, sa iti mearga mintea.
|
|
mx_ady |
![]()
|
Am gasit azi cauza.Am luat azi roatile jos am verificat articulatile(buse,pivoti)nimic suspect.In momentul cand am luat virat dreapta maxim am auzit un zgomot ciudat in partea dreapta a masini am verificat din nou dar nu am vazut nimic.Am chemat un amic si a virat stanga,dreapta si surpriza partea de jos a arcului din dreapta ramanea tensionat adica nu se rotea pe telescop.Banuiesc ca acolo trebuie sa fie un rulment care poate fi blocat si din aceasta cauza arcul tragea directia ba stanga ba dreapta.Exista acolo un rulment sau este altceva?
|
--------------------
dacia supernova
confort
2003
|
|
RomeoNica71 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 190 Joined: 7 December 08 From: suceava ![]() |
Este un rulment acolo,vezi postul 71
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- Sv-93-CRM
|
|
gygyscafes |
![]()
|
Metoda de la postul 66... Nu stie nimeni daca ar merge si la DSN? Nu mi-am bagat capul sub aripa unui Logan, dar banuiesc ca se cam aseamana prinderile.
![]() |
--------------------
Dacia, Renault
SuperNova, Laguna II
|
|
eraser3002 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 9 February 07 ![]() |
Salut!
Am schimbat bieleta de directie stanga si arcurile fata si de atunci directia este extrem de usoara, atat de usoara, incat si cand trec printr-o balta cu o roata, volanul tinde sa o ia in directia aceea. Ca sa nu mai vorbesc de gropi sau damburi. De asemenea, la viteze mari este extrem de greu de controlat masina. Nici cu servodirectie nu se misca asa de usor. ![]() Are cineva vreo idee? |
--------------------
Dacia
SupeRNova
2001
|
|
boditza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 8 September 09 ![]() |
QUOTE(eraser3002 @ 13 Mar 2011, 20:41) Salut! Am schimbat bieleta de directie stanga si arcurile fata si de atunci directia este extrem de usoara, atat de usoara, incat si cand trec printr-o balta cu o roata, volanul tinde sa o ia in directia aceea. Ca sa nu mai vorbesc de gropi sau damburi. De asemenea, la viteze mari este extrem de greu de controlat masina. Nici cu servodirectie nu se misca asa de usor. ![]() Are cineva vreo idee? eu am arcuri, telescoape, flanse, rulmenti telescoape si bielete de directie toate noi si nu am problema asta.. vezi ca mai poti tensiona(strange) caseta de directie, poate de acolo e asa de moale ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane
Sedane 2.2 1,6 16v 82kw
|
|
eraser3002 |
![]()
|
Boditza, daca esti din Bucuresti, te pricepi si poti/vrei sa ma ajuti, as aprecia foarte mult. Ca sa nu mai spun ca te cinstesc
![]() |
--------------------
Dacia
SupeRNova
2001
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
vezi sa nai joc in axul volanului daca spui ca masina e greu de controlat la viteza
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
eraser3002 |
![]()
|
N-am nici macar un pic de joc, deloc. Dar trage putin dreapta, daca iau mana de pe volan (nu am facut geometria inca, sper ca de aia trage).
|
--------------------
Dacia
SupeRNova
2001
|
|
nikuniku |
![]()
|
![]() Nu ne tragem din maimuță,dar ne îndreptăm cu pași repe Group: Members Posts: 2.862 Joined: 14 January 11 From: bucuresti ![]() |
eraser3002 dute si rezolva cu geometria rotilor si sa nu te puna necuratu sa umbli la reglaju de la caseta daca tie draga viata,motivu se poate bloca la cap de cursa,stanga sau dreapta maxim si ca faci daca ai viteza mare??
daca constati ca ai joc in caseta mai bine o schimbi,la supernova cam la 2-3 ani pica caseta si la 1-2 ani pica coloana de volan,cea de jos,asta la mers zilnica cu masina |
--------------------
opel zafira
f75
1.6-16valve
|
|
AdrianSavu |
![]()
|
![]() Supernovist Group: Members Posts: 353 Joined: 28 August 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Bogyciu @ 24 Apr 2010, 23:32) QUOTE(gygyscafes @ 9 Mar 2011, 20:49) Metoda de la postul 66... Nu stie nimeni daca ar merge si la DSN? Nu mi-am bagat capul sub aripa unui Logan, dar banuiesc ca se cam aseamana prinderile. ![]() Nu e la fel ca la supernova si nu merge schimbat asa de usor. La supernova trebuie comprimat arcu'. |
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 - Clima Conduc o Dacia si asta imi ocupa tot timpul
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd July 2025 - 11:12 |