apa, pe unde intra?
![]() ![]() ![]() |
apa, pe unde intra?
TheSomeone |
![]()
|
||
![]() Cea mai tare Dacie este un BMW 335i Group: Members Posts: 149 Joined: 23 September 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Bicorp
2012
|
|||
turturel |
![]()
|
![]() membrisor Group: Members Posts: 1.385 Joined: 2 May 08 From: Braila ![]() |
Pentru cei care locuiesc in zona galati-braila si au apa in porbagaj se gasesc chedere de solenta si de supernova la unul dintre magazinele din complexul"la popescu".
Mie mi-a cumparat cineva saptamana trecuta pret keder porbagaj solenta 35lei Offtopic:Eu sunt din Braila..dar nu avem complex " La Popescu". tu esti din Galati? lasami un pm te rog cu nr tau de tel ca sa te sunt si poate imi explici pe unde vine in Galati. Ontopic: Eu am cumparat un alt model de cheder fara buza aceea de cauciuc care tine plasticele stalpilor spate. |
--------------------
Dacia
Supernova
2003 confort
|
|
stephanie |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 133 Joined: 8 November 07 From: RO ![]() |
Am schimbat chederul la parbriz si la luneta, si am pus mastic (mastic ixell 7711170222), am strans aeroterma, am schimbat furtunele din usi, am verificat folia din usi,...si tot am apa in stanga sub pedale...
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Supernova
2002, clima ...
- SB-00-000 ai grija de masina, iar masina va avea grija de tine...
|
|
mvali |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 8 February 07 From: Ploiesti ![]() |
Ai incercat testul cu sticla(sau galeata) de apa? Trebuie sa verifici pe unde intra. Daca tot intra apa ai grija sa nu picure pe unitatea centrala situata in stanga fata sub bord.
|
--------------------
ex Dacia
SuperNova
Confort 2001 / Opel Corsa Enjoy
|
|
stephanie |
![]()
|
am incercat testul cu ...furtunul (cu cutia de acte scoasa, ca sa vad si aeroterma), si nu parea sa intre nimic, si dupa doua zile (adica azi), am gasit fleasca sub pedale ... ma gandesc daca o fi posibil sa fi stagnat apa prin prag pe undeva (inainte sa schimb furtunul in stanga fata), si nu s-o fi uscat?!....dar acum 4 zile parea sa se fi uscat,...acum stau cu partea din stanga fata dezechipata si astept sa vad ce o mai fi, in unitatea centrala nu intra nimic, ca la ce lac de acumulare am avut in masina saptamana trecuta (furtunul din usa satnga fata era sarit din usa, si statea in sus "ca o palnie")... ar fi fost deja varza.
|
--------------------
Dacia
Supernova
2002, clima ...
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
ti-am spus pe unde intra verifica in spatele bidonasului cu lichid pentru stropirea parbrizului ... vezi ca ai un orificiu de trei degete pe acolo se pare sa curga apa si sa se prelinga pe mocheta.
Apropo burdufuri la usi de unde fac si eu rost ca le am rupte stiti un magazin ceva ??? |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
stephanie |
![]()
|
da e posibil... intr-adevar acolo nu m-am uitat...
Burdufuri pentru usi se gasesc (in Pitesti), si costa intre 10 lei si 18 lei bucata, depinde de la ce magazin (18 lei bucata la Delta Plus pe autostrada in capatul spre Pitesti, si 10 lei vis-a-vis de Platforma Iatsa Stefanesti) |
--------------------
Dacia
Supernova
2002, clima ...
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
![]() Membru fost incepator Group: Members Posts: 490 Joined: 24 April 07 From: galati ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 8 Feb 2009, 21:11) ti-am spus pe unde intra verifica in spatele bidonasului cu lichid pentru stropirea parbrizului ... vezi ca ai un orificiu de trei degete pe acolo se pare sa curga apa si sa se prelinga pe mocheta. Apropo burdufuri la usi de unde fac si eu rost ca le am rupte stiti un magazin ceva ??? La mine intra apa exact pe acolo.Daca mergeam cu masina pe ploaie 3 km aveam balta la picioare.Apoi m-am uitat si m-am tot uitat pe unde ar putea sa intre pana am vazut locul ala de care zici tu.Am pus silicon sanitar transparent(fara mila) si acum poate sa ploua cu galeata ca nu mai intra nici o picatura de apa.De cate ori ploua cuntrolez de apa pe acolo pe sub bord si nu este nici macar umed(de picurat nici nu mai vorbesc) ![]() |
--------------------
dacia
supernova
2001 confort cap sa ai ca mintea vine dup-aia
|
|
Tonypardaf |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 147 Joined: 15 December 08 From: Ianca Braila ![]() |
ploua la toate asta e ,si la a mea,e naspa cand ploua iau borna tati ca ploua pe tabloul de sigurante si nu cred ca e vreo masina sa nu ploua in ea (Supernova) nu alta. asta e bine ca merge.
![]() ![]() |
--------------------
Supernova
Confort
2002
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
![]() Membru fost incepator Group: Members Posts: 490 Joined: 24 April 07 From: galati ![]() |
QUOTE(Tonypardaf @ 9 Feb 2009, 18:36) ploua la toate asta e ,si la a mea,e naspa cand ploua iau borna tati ca ploua pe tabloul de sigurante si nu cred ca e vreo masina sa nu ploua in ea (Supernova) nu alta. asta e bine ca merge. ![]() ![]() Pai citeste mai sus ma tony.Si mie imi curgea apa pe placuta aia cu sigurante.Daca nu deskideam la timp capacul de la placuta cu sigurante mirosea a ebonita arsa si scotea fum.Uitate langa rezervorul cu likid de parbriz.Stii ca vasul ala este prins cu doua cureluse de cauciuc.Acolo unde se ancoreaza curelusele alea 2 are niste gaurele mici.Degreseaza bine cu diluant portiunea aia si baga silicon.Apoi mai uitate si in spatele vasului cu likid de parbriz.Fa cu am zis eu(si asu) si apoi imi spui daca mai curge apa.Vezi ca tot acolo sunt niste scurgeri de cauciuc.Prin alea trebuie sa curga apa sub masina.Daca sunt infundate cu frunze sau/si pamant apa balteste acolo.Desfunda scurgerile alea.Sunt 3 sau 4. |
--------------------
dacia
supernova
|
|
Tonypardaf |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 147 Joined: 15 December 08 From: Ianca Braila ![]() |
la mine nu e modelul cu cureluse,stiu de ce zici tu,rezervorul pentru lichid de spalare e prins numai cu un surub de 6,intr-o parte se baga pe un cauciuc daca ma intelegi poate ai vazut la altele
|
--------------------
Supernova
Confort
2002
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
Atunci scoate vasul ala afara si uitate atent dupa toate gaurile si mai ales acolo unde tabla se suprapune.Baga silicon si monteaza vasul la loc.Merita sa incerci.Daca iti curge apa pe placuta cu sigurante nu este de bine.La mine a facut scurt circuit si mi-a ars releul de la farurile de ceata.Am skimbat releul si acum merg.Dar gandestete ca poate esti noaptea pe un drum inafara localitatii(sau mai rau pe autostrada) si ramai fara faruri.Cu putina rabdare rezolvi toate problemele cu apa la supernova.
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
Tonypardaf |
![]()
|
culmea stii ce e,ca nu baga apa mereu doar cand ploua cine stie cum din ce pozitie,am verificat cu furtunul de apa si nimic ,dar sper ca o sa gasesc pe unde ,multumesc de sfaturi
![]() |
--------------------
Supernova
Confort
2002
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
Inainte sa acopar gaurile alea cu silicon ma gandeam asa...daca nici acum nu da rezultate cumpar vopsea cauciucata si dau cu ea tot bazinul ala in care se aduna apa. Asta sigur merge .....2-3 maini de vopsea cauciucata si.....nu vad pe unde ar mai putea sa intre.Mai ales ca vopseaua fiind mult mai subtire intra in toate fisurile si cand se intareste...
Norocul meu ca am nimerit cu silicon gaurile respective.Daca nu da rezultate siliconul ia in considerare si varianta cu vopseaua cauciucata. |
--------------------
dacia
supernova
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
pe acolo ploua la majoritatea ma rogse scurge apa
![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
Ma oricum indicat ar fi sa ai scurgerile alea desfundate.Macar cat stai la un semafor ceva apa se poate scurge sub masina.Dar daca sunt infundate apa balteste acolo mult si bine. Multi zic ca ar putea sa intre pe la kederul de la parbriz.Dar eu nu prea vad cum poate sa intre apa pe acolo.
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
stephanie |
![]()
|
Am cautat gaura de la bidonasul cu lichid pentru parbriz, dar nu am gasit-o, am gasit in schimb o gaura in aeroterma ( si nu parea a fi tehnologica)... si am rezolvat-o.
Acum astept sa ploua sa vad ce-o mai fi. |
--------------------
Dacia
Supernova
2002, clima ...
|
|
djasu82 |
![]()
|
toarna o galeata de apa in compartiment la aeroterma si te convingi ...
This post has been edited by djasu82: 9 Feb 2009, 22:18 Attached thumbnail(s) IMG_21355.JPG ( Size: 414.33k ) Number of downloads: 358 |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
TheSomeone |
![]()
|
![]() Cea mai tare Dacie este un BMW 335i Group: Members Posts: 149 Joined: 23 September 08 From: Bucuresti ![]() |
Domnu djasu82 vad ca tu ai un plastic ce acopera buzunaru cu aeroterma.
Ai idee cat costa una bucata? Scuze de offtopic. |
--------------------
Renault
Megane Bicorp
2012
|
|
djasu82 |
![]()
|
20 de lei vezi daca mai gasesti in vitan si e si pentru solenza !
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
DnZ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 5 February 09 ![]() |
Si eu am o problema cu apa !
![]() |
--------------------
Dacia SuperNova
Rapsodie
2002
- PH-92-RDG
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
QUOTE(DnZ @ 10 Feb 2009, 16:56) Si eu am o problema cu apa ! ![]() Citeste ultimele 8-9 posturi de mai sus.Dupa ce incerci ce scrie mai sus revino cu rezultatele. ![]() |
--------------------
dacia
supernova
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
Daca montam un plastic dinala peste aeroterma ca la solenza aeroterma pe unde mai trage aer ?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
djasu82 |
![]()
|
Nu observi ca are orificii cu diametru de un deget !
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 10 Feb 2009, 19:52) Pai da dar alea sunt mai in spre partea stanga clapeta la aeroterma e pe dreapta supernova mai are si grila aia pe mijlocu capotei sus prin care intra si apa in compartiment, solenza nu are totusi cum ajunge aerul la solenza nemaifiind la fel ca la srnova? |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
djasu82 |
![]()
|
Intra sub tiraj fortat la super nova la solenza nu stiu si nici nu ma intereseaza se poate sa traga pe langa parbriz... cei care au solenza pot sa spuna.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
26-Kbe |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club Group: Members Posts: 510 Joined: 17 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Salut,
La mine am gasit pe unde intra apa pe locul din dreapta spate: 1) Cheder streasina 2) Oala amortizor gaurita de rugina pe dreapta spate In fata dr+stinga lipsa capacele in pedalier ![]() Rezolvarea problemelor : Scos tot din masina inclusiv scaune ,banchete,mocheta ,smoala de pe jos cu care este antifonata si dusa la doctor, trei petice cat un pachet de tigari , urmeaza sa cumpar toate chederele existente pe masina plus un tub de silicon si vopsea cauciucata ... |
--------------------
Hyundai
Accent
2003 Skoda Octavia RS1 / 2009
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Sa stii ca sunt destul de scumpe chederele... cele de usi costa 65 ron/bucata in vitan (cred ca sunt cele de "uzina".... nu ca ai putea sa iti dai seama la un cheder care e de uzina si care e de srl dar ma rog... ) , cele de strasina costa 20-30 bucata iar cel de portbagaj pentru solenza 30 de srl si 60 de uzina. Cand schimbi chederele de la strasina iti recomand ca dupa ce pui noul cheder in pozitie sa dai cu silicon transparent pe toata lungimea lui, mai exact intre cheder si caroserie. Nu stiu daca ma intelegi. Ma refer la partea de sus a chederului spre caroserie. Ramane un luft de cativa mm. Am observat ca uneori apa se prelinge pe acolo , se duce pe sub cheder si apoi intra in masina.
E gaurita rau oala? Cum o repari? Te-ai gandit la un kit de fibra de sticla? Sau ramai doar la chit , grund si vopsea cauciucata? |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
saftonel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 22 March 08 From: Bucuresti ![]() |
asule cum ai pus panarama aia de grilaj (de solenza) ca la mine nici batuta nu intra...ai mai decupat din ea?
|
--------------------
Reno
Clio 1.4 16V
2002
- xxx
|
|
26-Kbe |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club Group: Members Posts: 510 Joined: 17 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Salut,
@Maskatu iti multumesc pt sfaturi:)...Nu este gurita rau si tinichigiul mi-a spus ca nu se merita sa o schimb doar pt atit, si ca ma costa mult si nu merita doar pentru o gaura....reparatia se va face cu petice de tabla sudate (nu cu autogen, cred ca mig se numeste aparatul de sudura) si tratate impotriva ruginei cu nu stiu ce solutie au ei dupa care grund si vopsea cauciucata, precizez sunt cunostiinte mai vechi si nu ma vor pacali ![]() Legat de chedere daca vrei sa termini cu apa le schimbi pe toate, in 8 ani de cand este masina sau uzat din toate punctele de vedere, parerea mea . This post has been edited by 26-Kbe: 12 Feb 2009, 09:53 |
--------------------
Hyundai
Accent
2003 Skoda Octavia RS1 / 2009
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 06:50 |