DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages « < 3 4 5 6 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> apa, pe unde intra?

TheSomeone
post 8 Feb 2009, 16:37
Post #121

Cea mai tare Dacie este un BMW 335i

Group: Members
From: Bucuresti

Foarte tare.
Dar cu degresatul cum ramane?
Ma tot streseaza cand cineva urca in masina, si are geamul aburit, pune mana sa il stearga...mor cand ii vad ca pun mana...
Am sa pun niste post-it uri pe geamuri: NU PUNE MANA!
Cineva mi-a recomandat acetona...a folosit cineva asa ceva?

--------------------
Renault Megane Bicorp 2012
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
turturel
post 8 Feb 2009, 17:09
Post #122

membrisor

From: Braila

Pentru cei care locuiesc in zona galati-braila si au apa in porbagaj se gasesc chedere de solenta si de supernova la unul dintre magazinele din complexul"la popescu".
Mie mi-a cumparat cineva saptamana trecuta
pret keder porbagaj solenta 35lei

Offtopic:Eu sunt din Braila..dar nu avem complex " La Popescu". tu esti din Galati? lasami un pm te rog cu nr tau de tel ca sa te sunt si poate imi explici pe unde vine in Galati.

Ontopic: Eu am cumparat un alt model de cheder fara buza aceea de cauciuc care tine plasticele stalpilor spate.

--------------------
Dacia Supernova 2003 confort
+
stephanie
post 8 Feb 2009, 20:14
Post #123

Membru

From: RO

Am schimbat chederul la parbriz si la luneta, si am pus mastic (mastic ixell 7711170222), am strans aeroterma, am schimbat furtunele din usi, am verificat folia din usi,...si tot am apa in stanga sub pedale... plange.gif , daca nu am vre-o gaura in podea, nu stiu pe unde o mai putea sa intre...(desi un nenea din service a zis ca apa isi face loc daca n-o lasi tu sa intre icon_mrgreen.gif .....)

--------------------
Dacia Supernova 2002, clima ... - SB-00-000
ai grija de masina, iar masina va avea grija de tine...
+
mvali
post 8 Feb 2009, 20:41
Post #124

Membru autentic

From: Ploiesti

Ai incercat testul cu sticla(sau galeata) de apa? Trebuie sa verifici pe unde intra. Daca tot intra apa ai grija sa nu picure pe unitatea centrala situata in stanga fata sub bord.

--------------------
ex Dacia SuperNova Confort 2001 / Opel Corsa Enjoy
+
stephanie
post 8 Feb 2009, 21:00
Post #125

Membru

am incercat testul cu ...furtunul (cu cutia de acte scoasa, ca sa vad si aeroterma), si nu parea sa intre nimic, si dupa doua zile (adica azi), am gasit fleasca sub pedale ... ma gandesc daca o fi posibil sa fi stagnat apa prin prag pe undeva (inainte sa schimb furtunul in stanga fata), si nu s-o fi uscat?!....dar acum 4 zile parea sa se fi uscat,...acum stau cu partea din stanga fata dezechipata si astept sa vad ce o mai fi, in unitatea centrala nu intra nimic, ca la ce lac de acumulare am avut in masina saptamana trecuta (furtunul din usa satnga fata era sarit din usa, si statea in sus "ca o palnie")... ar fi fost deja varza.

--------------------
+
djasu82
post 8 Feb 2009, 21:11
Post #126

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

ti-am spus pe unde intra verifica in spatele bidonasului cu lichid pentru stropirea parbrizului ... vezi ca ai un orificiu de trei degete pe acolo se pare sa curga apa si sa se prelinga pe mocheta.
Apropo burdufuri la usi de unde fac si eu rost ca le am rupte stiti un magazin ceva ???

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
stephanie
post 8 Feb 2009, 21:18
Post #127

Membru

da e posibil... intr-adevar acolo nu m-am uitat...
Burdufuri pentru usi se gasesc (in Pitesti), si costa intre 10 lei si 18 lei bucata, depinde de la ce magazin (18 lei bucata la Delta Plus pe autostrada in capatul spre Pitesti, si 10 lei vis-a-vis de Platforma Iatsa Stefanesti)

--------------------
+
iulian sn2001
post 9 Feb 2009, 13:47
Post #128

Membru fost incepator

From: galati

QUOTE(djasu82 @ 8 Feb 2009, 21:11)
ti-am spus pe unde intra verifica in spatele bidonasului cu lichid pentru stropirea parbrizului ... vezi ca ai un orificiu de trei degete pe acolo se pare sa curga apa si sa se prelinga pe mocheta.
Apropo burdufuri la usi de unde fac si eu rost ca le am rupte stiti un magazin ceva ???
*

La mine intra apa exact pe acolo.Daca mergeam cu masina pe ploaie 3 km aveam balta la picioare.Apoi m-am uitat si m-am tot uitat pe unde ar putea sa intre pana am vazut locul ala de care zici tu.Am pus silicon sanitar transparent(fara mila) si acum poate sa ploua cu galeata ca nu mai intra nici o picatura de apa.De cate ori ploua cuntrolez de apa pe acolo pe sub bord si nu este nici macar umed(de picurat nici nu mai vorbesc) rolleyes.gif

--------------------
dacia supernova 2001 confort
cap sa ai ca mintea vine dup-aia
+
Tonypardaf
post 9 Feb 2009, 18:36
Post #129

Membru

From: Ianca Braila

ploua la toate asta e ,si la a mea,e naspa cand ploua iau borna tati ca ploua pe tabloul de sigurante si nu cred ca e vreo masina sa nu ploua in ea (Supernova) nu alta. asta e bine ca merge. sad.gif daca stie vreunul pe unde imi baga mie apa in stanga ma refer sa-mi dea un sfat smile.gif ca nu stiu

--------------------
Supernova Confort 2002
+
iulian sn2001
post 9 Feb 2009, 18:58
Post #130

Membru fost incepator

QUOTE(Tonypardaf @ 9 Feb 2009, 18:36)
ploua la toate asta e ,si la a mea,e naspa cand ploua iau borna tati ca ploua pe tabloul de sigurante si nu cred ca e vreo masina sa nu ploua in ea (Supernova) nu alta. asta e bine ca merge. sad.gif daca stie vreunul pe unde imi baga mie apa in stanga ma refer sa-mi dea un sfat smile.gif ca nu stiu
*

Pai citeste mai sus ma tony.Si mie imi curgea apa pe placuta aia cu sigurante.Daca nu deskideam la timp capacul de la placuta cu sigurante mirosea a ebonita arsa si scotea fum.Uitate langa rezervorul cu likid de parbriz.Stii ca vasul ala este prins cu doua cureluse de cauciuc.Acolo unde se ancoreaza curelusele alea 2 are niste gaurele mici.Degreseaza bine cu diluant portiunea aia si baga silicon.Apoi mai uitate si in spatele vasului cu likid de parbriz.Fa cu am zis eu(si asu) si apoi imi spui daca mai curge apa.Vezi ca tot acolo sunt niste scurgeri de cauciuc.Prin alea trebuie sa curga apa sub masina.Daca sunt infundate cu frunze sau/si pamant apa balteste acolo.Desfunda scurgerile alea.Sunt 3 sau 4.

--------------------
+
Tonypardaf
post 9 Feb 2009, 19:07
Post #131

Membru

la mine nu e modelul cu cureluse,stiu de ce zici tu,rezervorul pentru lichid de spalare e prins numai cu un surub de 6,intr-o parte se baga pe un cauciuc daca ma intelegi poate ai vazut la altele

--------------------
Supernova Confort 2002
+
iulian sn2001
post 9 Feb 2009, 19:12
Post #132

Membru fost incepator

Atunci scoate vasul ala afara si uitate atent dupa toate gaurile si mai ales acolo unde tabla se suprapune.Baga silicon si monteaza vasul la loc.Merita sa incerci.Daca iti curge apa pe placuta cu sigurante nu este de bine.La mine a facut scurt circuit si mi-a ars releul de la farurile de ceata.Am skimbat releul si acum merg.Dar gandestete ca poate esti noaptea pe un drum inafara localitatii(sau mai rau pe autostrada) si ramai fara faruri.Cu putina rabdare rezolvi toate problemele cu apa la supernova.

--------------------
+
Tonypardaf
post 9 Feb 2009, 19:20
Post #133

Membru

culmea stii ce e,ca nu baga apa mereu doar cand ploua cine stie cum din ce pozitie,am verificat cu furtunul de apa si nimic ,dar sper ca o sa gasesc pe unde ,multumesc de sfaturi smile.gif

--------------------
Supernova Confort 2002
+
iulian sn2001
post 9 Feb 2009, 20:14
Post #134

Membru fost incepator

Inainte sa acopar gaurile alea cu silicon ma gandeam asa...daca nici acum nu da rezultate cumpar vopsea cauciucata si dau cu ea tot bazinul ala in care se aduna apa. Asta sigur merge .....2-3 maini de vopsea cauciucata si.....nu vad pe unde ar mai putea sa intre.Mai ales ca vopseaua fiind mult mai subtire intra in toate fisurile si cand se intareste...
Norocul meu ca am nimerit cu silicon gaurile respective.Daca nu da rezultate siliconul ia in considerare si varianta cu vopseaua cauciucata.

--------------------
+
djasu82
post 9 Feb 2009, 20:35
Post #135

MEMBRU DACIA CLUB

pe acolo ploua la majoritatea ma rogse scurge apa biggrin.gif si multi se plang ca vezi domne se scurge pe la use din contra se scurge prin sptele bidonasului cu lichid de spalare pt parbriz.. Sau la alti se scurge pe la aeroterma ... din cauza garnituri bulite ma rog de atata vreme ... s-a copt si ea ca orice alta garnitura. Plus cand ploua aerul plus apa de ploaie intra practic cu viteza mare si nu prea vad eu sa se scurga repede in jos pe acele scurgeri ...

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
iulian sn2001
post 9 Feb 2009, 20:41
Post #136

Membru fost incepator

Ma oricum indicat ar fi sa ai scurgerile alea desfundate.Macar cat stai la un semafor ceva apa se poate scurge sub masina.Dar daca sunt infundate apa balteste acolo mult si bine. Multi zic ca ar putea sa intre pe la kederul de la parbriz.Dar eu nu prea vad cum poate sa intre apa pe acolo.

--------------------
+
stephanie
post 9 Feb 2009, 21:50
Post #137

Membru

Am cautat gaura de la bidonasul cu lichid pentru parbriz, dar nu am gasit-o, am gasit in schimb o gaura in aeroterma ( si nu parea a fi tehnologica)... si am rezolvat-o.
Acum astept sa ploua sa vad ce-o mai fi.

--------------------
+
djasu82
post 9 Feb 2009, 22:12
Post #138

MEMBRU DACIA CLUB

toarna o galeata de apa in compartiment la aeroterma si te convingi ...

This post has been edited by djasu82: 9 Feb 2009, 22:18

Attached thumbnail(s)
IMG_21355.JPG ( Size: 414.33k ) Number of downloads: 358

--------------------
+
TheSomeone
post 10 Feb 2009, 14:27
Post #139

Cea mai tare Dacie este un BMW 335i

Domnu djasu82 vad ca tu ai un plastic ce acopera buzunaru cu aeroterma.
Ai idee cat costa una bucata?
Scuze de offtopic.

--------------------
Renault Megane Bicorp 2012
+
djasu82
post 10 Feb 2009, 16:37
Post #140

MEMBRU DACIA CLUB

20 de lei vezi daca mai gasesti in vitan si e si pentru solenza !

--------------------
+
DnZ
post 10 Feb 2009, 16:56
Post #141

Membru incepator

Si eu am o problema cu apa ! sad.gif Am siliconat chederul de la parbriz si tot gasesc apa pe mocheta in fata atat in stanga, cat si in dreapta ! Banuiesc ca imi da pe la calorifer ! Sa fie spart ? Am desfundat si scurgerile de langa vasul cu lichid pt parbriz si tot degeaba ! Imi da prin aeroterma ? Aveti cumva idee care ar fi cauza ?

--------------------
Dacia SuperNova Rapsodie 2002 - PH-92-RDG
+
iulian sn2001
post 10 Feb 2009, 18:59
Post #142

Membru fost incepator

QUOTE(DnZ @ 10 Feb 2009, 16:56)
Si eu am o problema cu apa !  sad.gif Am siliconat chederul de la parbriz si tot gasesc apa pe mocheta in fata atat in stanga, cat si in dreapta ! Banuiesc ca imi da pe la calorifer ! Sa fie spart ? Am  desfundat si scurgerile de langa vasul cu lichid pt parbriz si tot degeaba ! Imi da prin aeroterma ? Aveti cumva idee care ar fi cauza ?
*

Citeste ultimele 8-9 posturi de mai sus.Dupa ce incerci ce scrie mai sus revino cu rezultatele. wink.gif

--------------------
+
Relu_GTT
post 10 Feb 2009, 19:48
Post #143

Membru autentic

From: BRASOV

Daca montam un plastic dinala peste aeroterma ca la solenza aeroterma pe unde mai trage aer ?

--------------------
Dacia SuperNova 2002 Confort - BV 27 GTT
BMW e46 FL 2.0i
+
djasu82
post 10 Feb 2009, 19:52
Post #144

MEMBRU DACIA CLUB

Nu observi ca are orificii cu diametru de un deget !

--------------------
+
Relu_GTT
post 10 Feb 2009, 20:41
Post #145

Membru autentic

From: BRASOV

QUOTE(djasu82 @ 10 Feb 2009, 19:52)
Nu observi ca are orificii cu diametru de un deget !
*

Pai da dar alea sunt mai in spre partea stanga clapeta la aeroterma e pe dreapta supernova mai are si grila aia pe mijlocu capotei sus prin care intra si apa in compartiment, solenza nu are totusi cum ajunge aerul la solenza nemaifiind la fel ca la srnova?

--------------------
Dacia SuperNova 2002 Confort - BV 27 GTT
BMW e46 FL 2.0i
+
djasu82
post 10 Feb 2009, 20:48
Post #146

MEMBRU DACIA CLUB

Intra sub tiraj fortat la super nova la solenza nu stiu si nici nu ma intereseaza se poate sa traga pe langa parbriz... cei care au solenza pot sa spuna.

--------------------
+
26-Kbe
post 11 Feb 2009, 08:50
Post #147

Membru Dacia Club

Salut,
La mine am gasit pe unde intra apa pe locul din dreapta spate:
1) Cheder streasina
2) Oala amortizor gaurita de rugina pe dreapta spate
In fata dr+stinga lipsa capacele in pedalier smile.gif
Rezolvarea problemelor :
Scos tot din masina inclusiv scaune ,banchete,mocheta ,smoala de pe jos cu care este antifonata si dusa la doctor, trei petice cat un pachet de tigari , urmeaza sa cumpar toate chederele existente pe masina plus un tub de silicon si vopsea cauciucata ...

--------------------
Hyundai Accent 2003
Skoda Octavia RS1 / 2009
+
Maskatu
post 12 Feb 2009, 09:10
Post #148

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Sa stii ca sunt destul de scumpe chederele... cele de usi costa 65 ron/bucata in vitan (cred ca sunt cele de "uzina".... nu ca ai putea sa iti dai seama la un cheder care e de uzina si care e de srl dar ma rog... ) , cele de strasina costa 20-30 bucata iar cel de portbagaj pentru solenza 30 de srl si 60 de uzina. Cand schimbi chederele de la strasina iti recomand ca dupa ce pui noul cheder in pozitie sa dai cu silicon transparent pe toata lungimea lui, mai exact intre cheder si caroserie. Nu stiu daca ma intelegi. Ma refer la partea de sus a chederului spre caroserie. Ramane un luft de cativa mm. Am observat ca uneori apa se prelinge pe acolo , se duce pe sub cheder si apoi intra in masina.

E gaurita rau oala? Cum o repari? Te-ai gandit la un kit de fibra de sticla? Sau ramai doar la chit , grund si vopsea cauciucata?

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
saftonel
post 12 Feb 2009, 09:14
Post #149

Membru autentic

asule cum ai pus panarama aia de grilaj (de solenza) ca la mine nici batuta nu intra...ai mai decupat din ea?

--------------------
Reno Clio 1.4 16V 2002 - xxx
+
26-Kbe
post 12 Feb 2009, 09:51
Post #150

Membru Dacia Club

Salut,
@Maskatu iti multumesc pt sfaturi:)...Nu este gurita rau si tinichigiul mi-a spus ca nu se merita sa o schimb doar pt atit, si ca ma costa mult si nu merita doar pentru o gaura....reparatia se va face cu petice de tabla sudate (nu cu autogen, cred ca mig se numeste aparatul de sudura) si tratate impotriva ruginei cu nu stiu ce solutie au ei dupa care grund si vopsea cauciucata, precizez sunt cunostiinte mai vechi si nu ma vor pacali smile.gif

Legat de chedere daca vrei sa termini cu apa le schimbi pe toate, in 8 ani de cand este masina sau uzat din toate punctele de vedere, parerea mea .

This post has been edited by 26-Kbe: 12 Feb 2009, 09:53

--------------------
Hyundai Accent 2003
Skoda Octavia RS1 / 2009
+
6 Pages « < 3 4 5 6 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 06:50
Forum Renault