DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages « < 3 4 5 6 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Anti-scutere!, M-am saturat de pustani tembeli!

vis-a-vis
post 3 Oct 2008, 19:00
Post #121

DaciaClubber

Group: Members
From: Bucuresti

Pe unele trotuare poti merge cu bicicleta, chiar e indicat wink.gif
Si mi se pare ca si mopedele pot circula pe acolo... asa ca...

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cosmin_2300
post 3 Oct 2008, 19:05
Post #122

Banned

From: București

Da vizule ... pe unele ... dar am vazut destui tampiti pe scuterele pe un trotuar de 1 m latime cum mergeau cu 50 ( atat aveam eu cu masina si era libera soseaua ) ... de ce #$$%% nu mergeau pe strada ? Le pica mana ????

--------------------
Opel Astra J - 2016 - Diesel inside.
My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
+
vis-a-vis
post 3 Oct 2008, 19:09
Post #123

DaciaClubber

Recunosc ca eu am mers si cu Aro 10 pe trotuare, ca sa evit stopurile, dar asta pe vremea cand nu erau atatea masini parcate care pe unde.
Si nu e o lauda... din contra
Acum nu as mai face-o... pentru ca e mult prea aglomerat orasul ca sa-mi dau si eu in petec.

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
ga!nusha
post 3 Oct 2008, 19:16
Post #124

Still here

From: Paris

QUOTE(vis-a-vis @ 3 Oct 2008, 19:12)
Nu e treaba mea ca ei circula in neregula pe strazi, ci a politiei, care inca sta la vanatoare de spagi.
*

daca unu din scuteristii astia loveste o ruda de-a ta pe strada pentru ca nu respecta legea e treaba ta sau a politiei?
sau prin neregula te referi numai la echipament de protectie?

This post has been edited by ga!nusha: 3 Oct 2008, 19:18

--------------------
Mazda 3 MPS ex: Logan Preference+AC 1.6 2oo8
+
vis-a-vis
post 3 Oct 2008, 19:30
Post #125

DaciaClubber

Daca loveste pe cineva apropiat, e simplu, ii iau gatu' wink.gif
In rest, nu ma intereseaza.

Neregulile-s de obicei, varsta scuteristului, actele vehiculului, dovada ca ai absolvit cursurile, lejeritatea procurarii unui astfel de atestat, modificarea scuterelor, (sunt unele care sar de 80 la ora) etc. etc.
Sincer, eu am invatat sa merg in trafic cu ajutorul scuterului. Am facut gafe destule in perioada aia, dar cu timpul faci din ce in ce mai putine greseli si nu mai incomodezi traficul. Totul tine de experienta.
Voi ii vedeti p-aia care nu au experienta in trafic. La fel e si cu soferii.

Am mers cu lamaile de cateva ori, erau lipite pe parbriz si nu le-am mai dat jos cand nu mai mergea sor-mea sau prietena si sa vezi ce de educatori pe sosele, numai unul si unul. Culmea ca ei erau majoritatea petarde.
Cred ca asa e si pe forum. Gargaragii nu prea le au cu sofatul, pe ei ii intereseaza intotdeauna ce fac ceilalti.

This post has been edited by vis-a-vis: 3 Oct 2008, 19:31

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
ga!nusha
post 3 Oct 2008, 19:43
Post #126

Still here

Noi nu ii vedem pe aia care nu au experienta... Noi vedem pustani tembeli care niciodata nu o sa stie sa conduca bicicleta/scuter...
Neregulile enuntate de tine uneori duc la accidente foarte grave...

Eu de la inceput am spus ca nu scuteristii sunt de vina, ci atestatele care sunt caca-maca...

Iar solutia ta, sa asteptam sa faca autoritatile ceva nu mi se pare una normala in Romania...pentru ca la noi nu face nimeni nimic...

--------------------
+
vis-a-vis
post 3 Oct 2008, 19:54
Post #127

DaciaClubber

Pai atunci dati cu masinile peste ei, e simplu... ala nu va mai putea merge niciodata, asta-i solutia wink.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
FireChief
post 3 Oct 2008, 19:55
Post #128

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

QUOTE(einstein1984 @ 3 Oct 2008, 07:40)
sofer3.gif  respekt.gif  fleur.gif Romania va creste prin bun simt si responsabilitate!
*

QUOTE(vis-a-vis @ 3 Oct 2008, 19:12)

Si da, am mers cu scuterul cativa ani, fara casca, fara acte, fara nimic si n-am avut absolut niciun incident, am mers cu masina ca nebunul si am incurcat mai mult sau mai putin pe ceilalti...
*

QUOTE(vis-a-vis @ 3 Oct 2008, 19:45)
Si la faza cu saritu', de cand si-a luat tata un pietroi in fata si a zacut in sange pe caldaram minute bune, fara ca cineva sa miste un deget, nu mai am nicio strabatere daca vreun pensionar tare-n gura si-o ia de la cineva.

*

QUOTE(vis-a-vis @ 3 Oct 2008, 20:09)
Recunosc ca eu am mers si cu Aro 10 pe trotuare, ca sa evit stopurile,
*

QUOTE(vis-a-vis @ 3 Oct 2008, 20:30)
Daca loveste pe cineva apropiat, e simplu, ii iau gatu' wink.gif
In rest, nu ma intereseaza.

*

This post has been edited by FireChief: 3 Oct 2008, 19:56

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
+
vis-a-vis
post 3 Oct 2008, 19:59
Post #129

DaciaClubber

Am uitat sa specific ca nu sufar apevistii biggrin.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
os
post 3 Oct 2008, 20:39
Post #130

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

vis-a-vis: in primul rind pentru tine insuti si in al doilea pentru societate eu sper din tot sufletul ca ceea ce scrii e numai bravada si ca nu gindesti CHIAR ASA. Hai te rog - spune-mi ca am dreptate.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
neajiji
post 3 Oct 2008, 20:53
Post #131

Membru autentic

Las ca e bine ca platim roviniete, acu ne impun noul tip de talon, taxe de inmatriculare si la siguranta rutiera nu se gandeste cine trebuie. Eu personal daca vad unul cu motocicleta care la 200kmh intra intr-un tir sau unul cu motoscuter este acrosat de o masina care merge legal nu pot decat sa nu simt niciun fel de compasiune.
Oricum aceste specimene incerc sa le feresc cat pot in trafic, mai tare mi-e scarba de smardoii care iti dau blitzuri cand stai in coloana la semafor numai pentru ca ai dacie, cand merg cu alte masini nu patesc sa primesc flashuri.

--------------------
X Y Z
+
ga!nusha
post 3 Oct 2008, 21:26
Post #132

Still here

nici eu. naughty.gif

ps: talonu este impus de UE nu de RO bicycle.gif

This post has been edited by ga!nusha: 3 Oct 2008, 21:27

--------------------
+
vis-a-vis
post 4 Oct 2008, 05:22
Post #133

DaciaClubber

QUOTE(os @ 3 Oct 2008, 21:39)
vis-a-vis: in primul rind pentru tine insuti si in al doilea pentru societate eu sper din tot sufletul ca ceea ce scrii e numai bravada si ca nu gindesti CHIAR ASA. Hai te rog - spune-mi ca am dreptate.
*

Cine poate, citeste si printre randuri, nu ia citate si le subliniaza... si nu ma indoiesc ca mataluta nu ai reusit acest lucru.
Culmea, sunt genul care ajuta pentru ca asa simte si se mai si supara daca cel ajutat vrea sa-l plateasca.
Problema mare este ca, societatea per ansamblu nu merita acest lucru, ci doar unii indivizi. Romanii sunt o natie de egoisti, care au ca scop doar interesul propriu si trebuie sa te adaptezi la acest stil de viata.
Ma oftica faptul ca, atunci cand faci parte dintr-o anumita categorie, esti luat la gramada. Poate sunt un om echilibrat, cu o viata linistita... dar daca-mi place sa ma strecor printre masini cu scuterul, gata... sunt catalogat drept scursura a societatii.
M-am saturat de conceptiile astea pensionaro-comuniste de a arata cu degetul si de a nu face nimic si astept momentul cand toata lumea de pe strada va sari instinctiv sa ajute un scuterist cazut pe jos, asa cum se intampla in Olanda, de exemplu.
Pana atunci imi voi permite sa-mi fie lehamite de voi (ca societate).

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
adrianne
post 4 Oct 2008, 06:20
Post #134

Membru autentic

Desi ma enerveaza scuteristii (unul mi-a indoit 2 usi, noaptea in parcare, iar la 2-3 zile dupa l-am alergat pe un altul ca "aveam boala pe ei"), intre timp m-am obisnuit sa le fac loc sau sa ma uit in oglinda la fiecare miscare de volan. In Romania se incalca legea la greu, iar aceeasi soferi, iesiti cu aceeasi masina, in vest, devin "mai civilizati" pe sosele. Corectitudinea pe sosea vine din bun simt, din lejeritatea traficului, cat si din frica de amenzi.

De ex., stiu ca in Austria, politia da amenda cu incasarea pe loc: nu ai bani - te duci fara masina home sau la ATM si iei, altfel nu poti pleca cu masina de acolo. In HU, nu ai platit vigneta, risti sa iei amenda deoarece pe Mx sta cate un tip ce scaneaza nr. masinii si verifica instant, iar 5-10 km mai departe este "Rege....", echipajul de politie. In Viena, am vazut politisti pititi in spatele unui stalp cu pistol radar, dar nu am vazut sa dea amenda pentru ca se circula cu 45-48 kmh acolo unde limita e de 50. Chiar se respecta legea..., lucru caruia ii duc dorul aici.

Revenind la scuteristi, unii sunt chiar tembeli, dar sper ca vor disparea incet-incet.
Enervarea mea provine si din teribilismele lor, cat si din discrepanta de aplicare a normelor legale intre masini si scutere (noxe, zgomot, RCA, conditii carnet, etc.). Sper ca lucrurile se vor normaliza, iar pana atunci voi incerca sa ma comport normal.

--------------------
Dacia 1310 L 1996 - B44UCJ
parerea unui amator...
+
os
post 4 Oct 2008, 07:37
Post #135

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

Comentariul meu la raspunsul colegului vis-a-vis nu poate fi in aceste conditii decit unul:
Q.E.D.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
Garett
post 4 Oct 2008, 09:55
Post #136

Membru autentic

From: Galati

QUOTE(vis-a-vis @ 4 Oct 2008, 05:22)
daca-mi place sa ma strecor printre masini cu scuterul, gata... sunt catalogat drept scursura a societatii.
toata lumea de pe strada va sari instinctiv sa ajute un scuterist cazut pe jos, asa cum se intampla in Olanda, de exemplu.
Pana atunci imi voi permite sa-mi fie lehamite de voi (ca societate).
*

1. Nu tin minte sa fi vazut prea multe scutere in Olanda, si am stat destul pe acolo
2. Bicicletele acolo merg pe banda separata
3. As vrea sa te vad "crosetand" benzile in Olanda, chiar si cu masina, as fi curios cat poti sa mergi, pana cand te vede prima masina de politie!
4. Iti e lehamite de societate pentru ca nu este de acord cu "dreptul" tau de a te strecura printre masini?
Exista o atitudine a unora care se cred mai "destepti" de cat ceilalti si dupa aceea se simt nedreptatiti ca sunt considerati .... . Daca toata lumea merge civilizat in coloana ce consideri ca-ti da tie dreptul de a te "strecura" de pe o banda pe alta?

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
ga!nusha
post 4 Oct 2008, 10:31
Post #137

Still here

QUOTE(vis-a-vis @ 4 Oct 2008, 06:22)
Poate sunt un om echilibrat, cu o viata linistita... dar daca-mi place sa ma strecor printre masini cu scuterul, gata... sunt catalogat drept scursura a societatii.
*

blink.gif

--------------------
+
bulan
post 4 Oct 2008, 10:37
Post #138

Membru autentic

Dar pana la urma conform legii care reglementeaza circulatia pe drumurile publice de la motocicleta in jos este permis sa se croseteze coloanele stationate de masini?Doar din punct de vedere legal discutam!

--------------------
a b c
+
cosmin_2300
post 4 Oct 2008, 10:46
Post #139

Banned

Nu

--------------------
+
dariusz
post 4 Oct 2008, 11:26
Post #140

Membru autentic

From: baia-mare

acu hai sa fim seriosi . atunci cind stau in coloana , nu sint deloc deranjat de faptul ca un scuterist trece printre masini , si de pe o banda pe alta . atita timp cit are loc , si nu deranjeaza pe nimeni , nu e nici o problema pentru mine .

--------------------
dacia supernova 2002 europa - mm 13 ral
membru cooperant
+
cosmin_2300
post 4 Oct 2008, 14:33
Post #141

Banned

Era vorba din punct de vedere legal smile.gif

--------------------
+
vis-a-vis
post 4 Oct 2008, 17:25
Post #142

DaciaClubber

QUOTE(Garett @ 4 Oct 2008, 10:55)
1. Nu tin minte sa fi vazut prea multe scutere in Olanda, si am stat destul pe acolo
2. Bicicletele acolo merg pe banda separata
3. As vrea sa te vad "crosetand" benzile in Olanda, chiar si cu masina, as fi curios cat poti sa mergi, pana cand te vede prima masina de politie!
4. Iti e lehamite de societate pentru ca nu este de acord cu "dreptul" tau de a te strecura printre masini?
Exista o atitudine a unora care se cred mai "destepti" de cat ceilalti si dupa aceea se simt nedreptatiti ca sunt considerati .... . Daca toata lumea merge civilizat in coloana ce consideri ca-ti da tie dreptul de a te "strecura" de pe o banda pe alta?
*

1. Era vorba de un motociclist care a cazut pur si simplu de pe cric si imediat au sarit toti sa-l ajute, sa se ridice... iar romanasii nostrii s-au speriat de puhoi. Cred c-au considerat ca-i cumva beat sau drogat... ca asa facem noi, intai punem eticheta, facem ancheta, inainte de a misca un deget.
2. Un tramvai a agatat un biciclist (si nu, n-a deraiat tramvaiul pe trotuar wink.gif ) si s-a oprit toata circulatia ca sa se faca loc ambulantei.
3. Nu stiu ce consider tu crosetat, dar eu m-am referit mai mult ca sigur la altceva.
4. Mi-e lehamite de romani d-astia desptepti care deschid topicuri inutile si care undeva prin Olanda de exemplu, nu i-ar deranja ceilalti parteneri de trafic. (asta asa, ca ti-a fost lene sa citesti ceea ce am scris destul de clar)
Am zis si o repet. Dati voi exemplu de civilizatie, inainte de a le cere celorlati.

This post has been edited by vis-a-vis: 4 Oct 2008, 17:27

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
Garett
post 5 Oct 2008, 11:16
Post #143

Membru autentic

QUOTE(vis-a-vis @ 4 Oct 2008, 17:25)
4. Mi-e lehamite de romani d-astia desptepti care deschid topicuri inutile si care undeva prin Olanda de exemplu, nu i-ar deranja ceilalti parteneri de trafic. (asta asa, ca ti-a fost lene sa citesti ceea ce am scris destul de clar)
Am zis si o repet. Dati voi exemplu de civilizatie, inainte de a le cere celorlati.
*

Nu m-ar deranja ceilalti parteneri de trafic in Olanda pentru ca, spre deosebire de Romania, "partenerii"de trafic dau acolo dovada de civilizatie.
Cat despre utilitatea topicului, nu l-am deschis ca sa ma laud cu ispravile mele de vitejie cu Aro-ul pe trotuar! Asa ca hai sa nu ne batem in exemple de "civilizatie"!
Mods, am rugamintea sa inchideti topicul pentru ca o dam in aratura si in discutii care n-au nici o legatura cu subiectul. Fiecare ramane cu conceptiile sale despre ce inseamna "civilizatie".

This post has been edited by Garett: 5 Oct 2008, 11:20

--------------------
No Reno Forever
+
vis-a-vis
post 5 Oct 2008, 12:58
Post #144

DaciaClubber

Din prima acest topic a fost pe aratura si vorba aia, cine seamana vant...
Hai sa nu ne dam mai catolici decat papa, ca nu e cazul. Orice topic de acest gen mi se pare o agresiune si nu voi sta deoparte sa ma uit cum se abereaza si cum unii cred ca numai ei au dreptate.

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
einstein1984
post 5 Oct 2008, 12:59
Post #145

fan Dacia

QUOTE(bulan @ 4 Oct 2008, 11:37)
Dar pana la urma conform legii care reglementeaza circulatia pe drumurile publice de la motocicleta in jos este permis sa se croseteze coloanele stationate de masini?Doar din punct de vedere legal discutam!
*

In tari civilizate si unele mai putin civilizate (gen statul TEXAS) daca coloanele au sub 20km/h, motocicletele si mopedurile au voie sa circule printre benzi.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
Garett
post 5 Oct 2008, 14:48
Post #146

Membru autentic

QUOTE(vis-a-vis @ 5 Oct 2008, 12:58)
Din prima acest topic a fost pe aratura si vorba aia, cine seamana vant...
Hai sa nu ne dam mai catolici decat papa, ca nu e cazul. Orice topic de acest gen mi se pare o agresiune si nu voi sta deoparte sa ma uit cum se abereaza si cum unii cred ca numai ei au dreptate.
*

Dintr-un punct de vedere îți dau dreptate: a vorbi despre civilizație cu persoane care se lauda și își fac un titlu de glorie din modul în care încalcă legile este o aberație. Întotdeauna se vor gasi persoane care se cred mai presus de lege și care să îi considere proști pe cei care o respectă. E o pierdere de timp să încerci să porți o discuție cu astfel de indivizi, la fel de inutil să crezi în "bun simț și responsabilitate" ca fiind altceva decât reclamă.

--------------------
No Reno Forever
+
dariusz
post 5 Oct 2008, 15:09
Post #147

Membru autentic

From: baia-mare

QUOTE(cosmin_2300 @ 4 Oct 2008, 15:33)
Era vorba din punct de vedere legal smile.gif
*

stiam cosmine ! insa daca e sa vorbim , sau sa ne axam pe legalitate , citi dintre noi , soferii , mergem legal ?

--------------------
dacia supernova 2002 europa - mm 13 ral
membru cooperant
+
FireChief
post 5 Oct 2008, 17:06
Post #148

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

calea vacaresti,acum o ora
un tip ,idiot si handicapat probabil ,mergea cu risnita cu motorul ambalat la maxim cu 30 la ora pe mijlocul benzii doi(adica fix pe mijlocul soselei) in conditiile in care banda 1 era libera in toata splendoarea ei...
la intersectia de la big ,acelasi bou a oprit(la semafor) cu risnita pe jumatate din banda 1 de pe oltenitei
la claxoanele unuia cu duba .....l-a salutat radmasa.gif apoi dobitocul si-a dat seama ca nu il saluta de fapt nimeni nimeni(eventual pe mama lui) si a dat inapoi doi metri permitind fluxului de masini (care se oprisera sa-i admire "inteligenta") sa-si continue drumul

zorro ,ai legatura!

This post has been edited by FireChief: 5 Oct 2008, 17:18

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
+
bulan
post 5 Oct 2008, 17:46
Post #149

Membru autentic

QUOTE(bulan @ 4 Oct 2008, 10:37)
Doar din punct de vedere legal discutam!
*

QUOTE(dariusz @ 4 Oct 2008, 11:26)
acu hai sa fim seriosi . atunci cind stau in coloana , nu sint deloc deranjat de faptul ca un scuterist trece printre masini , si de pe o banda pe alta . atita timp cit are loc , si nu deranjeaza pe nimeni , nu e nici o problema pentru mine .
*

Nu e vorba daca esti sau nu deranjat e vorba ca atunci cand se ajunge la accident se ajunge datorita unor concesii gratuite si nereglementate.Cum cei pe doua roti nu dau doi bani pe cuvintele semnalizare,depasire,pastrat o distanta laterala suficienta si revenire pe banda dupa efectuarea manevrei de depasire eu sunt stresat de depasirile lor pe stanga si pe dreapta haotice si la fir de mustata.

--------------------
a b c
+
einstein1984
post 5 Oct 2008, 20:37
Post #150

fan Dacia

O sa razi, dar de la ghidon vezi mult mai bine cat de aproape treci de o masina. Cand un automobilist care conduce de pe partea stanga a masinii depaseste fara sa schimbe banda un moped aflat in dreapta sa (incalcand prevederea legala privind distanta laterala suficienta), il pune in mai mare pericol decat daca ar fi invers.
garett, sa inteleg ca tu cu mana pe inima declari ca nu ai oprit vreodata unde era interzis sau nu ai luat-o pe contrasensul unei strazi cu sens unic? Stii tu cum zicea cineva acum 2000 de ani, ala care e fara de pacat sa arunce primul piatra.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
6 Pages « < 3 4 5 6 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 18:11
Forum Renault