Anti-scutere!, M-am saturat de pustani tembeli!
![]() ![]() ![]() |
Anti-scutere!, M-am saturat de pustani tembeli!
argon |
![]()
|
||
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|||
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
...by default, of course
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Cipiotul |
![]()
|
![]() ^RIP^ IS28AUG Group: Members Posts: 264 Joined: 22 July 08 From: Iasi ![]() |
QUOTE(ionut.tanase @ 29 Sep 2008, 13:04) Daca ar fi dupa mine si pe biciclisti i-as trimite la un curs de legislatie si le-as da dreptul sa circule cu bicicleta pe strada in baza unui permis similar permisului de conducere. Sa nu mai vorbim de carute pe care in afara cursului de legislatie le-as pune sa plateasca si taxa de drum. QUOTE(argon @ 29 Sep 2008, 13:09) Parerea mea este urmatoarea: nu poti sa ai pretentii in trafic si sa fii la acelasi loc cu masinile cand conduci ceva ce nu se inmatriculeaza, vorbesc de scutere, biciclete, carute, roabe, samd. Astia numa' incurca, de n ori mi s-a intamplat ca unu cu cate un scuter besinos care abia se tareste pe mijlocul benzii sa tina o coloana intreaga de masini in urma lui. cica ... scuteristii ... pe langa inregistrarea aia care tre s-o faca ... mai nou li se cere o hartiuta cum ca au absolvit un curs de legislatie ! daarrr ... am vazut si cum se obtine acea hartie ... si cum se fac acele cursuri de legislatie: Director scoala de soferi (atestata si pentru scuterele astea): " Vii maine si aduci banii" ... Cursantul (viitor conducator de scuter) Am inteles. Si hartia cand o am ? Ca-mi rugineste scuterul la scara si nu pot circula cu el" ... Directorul:"In 2 zile ai hartia." ... si ca sa nu se simta vinovat "Ai grija cum circuli cu el" QUOTE(einstein1984 @ 30 Sep 2008, 07:06) Foarte bine, bravo! Si in aceiasi idee, ar trebui si pietonii sa aiba un permis de traversat strada, nu? ![]() apropo de faza asta: In Iasi... acum vreo 3 saptamani ... la examenul pe categoria B .. examen la sala... iese nenea militianul cu dosarele celor ce-au picat ... si striga la un moment dat "X-ulescu ... 5 (!!!) puncte ! Va rog aveti grija cum circulati pe trotuar" - era o tipa ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
LOGAN 1.4 MPI
2006
- ISxxSEC ex: Dacia 1310L - 1994 (RIP)
Dacia 1310L - 1995 (RIP 2018) Opel Astra G-CC (Y20DTH) Grabeste-te incet sa intarzii la timp ! |
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
Eu tot nu inteleg de ce a sarit in sus einstein cand am zis ca scuteristii ar trebui sa posede un permis de conducere similar cu al soferilor. Mi se pare firesc ca in momentul cand iesi pe strada (atentie, strada este locul unde circula masini), fie ca esti cu scuter sau bicicleta sa cunosti legislatia astfel incat sa nu incurci sau mai rau ... sa devii o victima !! E de bun simt ce am scris ...
|
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|
Cipiotul |
![]()
|
![]() ^RIP^ IS28AUG Group: Members Posts: 264 Joined: 22 July 08 From: Iasi ![]() |
subscriu ... daca nu li se poate da permis ... macar sa fie obligati sa faca acel curs de legislatie si testati ca si conducatorii de autovehicule
|
--------------------
Dacia
LOGAN 1.4 MPI
2006
- ISxxSEC ex: Dacia 1310L - 1994 (RIP)
Dacia 1310L - 1995 (RIP 2018) Opel Astra G-CC (Y20DTH) Grabeste-te incet sa intarzii la timp ! |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.466 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
aia de 16 ani care imping azi tarabaoantele alea urlatoare pe drumuri o sa aiba in 2 ani carnet, cont aici, si o sa deschida topic-uri de "cum putem sa crestem puterea si sa scadem consumul la dacie cu bani putini"
In Timi, acum cativa ani, o murit unu' de asta la stadion. S-a luat la intrecere cu altul, a cazut si a intrat cu capul intr-o masina parcata pe acolo. Cateva zile mai incolo stateam si ma uitam interzis cum familia statea si aprindea lumanari la locul faptei, in timp ce alti doi isi incercau puterile prin spatele lor. Singurul lucru care poti sa-l faci e sa ai grija sa nu-i calci. chiar daca darwinismul sustine ca asta ar fi cea mai buna solutie. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
Ai grija cum iti expui ideile ca daca vede einstein zice ca esti hitler ..
|
--------------------
FORD
FOCUS
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ionut.tanase @ 30 Sep 2008, 13:37) Eu tot nu inteleg de ce a sarit in sus einstein cand am zis ca scuteristii ar trebui sa posede un permis de conducere similar cu al soferilor. Mi se pare firesc ca in momentul cand iesi pe strada (atentie, strada este locul unde circula masini), fie ca esti cu scuter sau bicicleta sa cunosti legislatia astfel incat sa nu incurci sau mai rau ... sa devii o victima !! E de bun simt ce am scris ... 1)Aia se numeste carosabil. Daca mai stiai ceva din legislatia aia, stiai si ca strada e formata din carosabil+trotuare. 2) Sunt deja obligati sa cunoasca legislatia prin obtinerea atestatul ala sau prin permis de conducere! ce e asa greu de inteles? Ca nu se aplica legea asta e altceva. Sau ca ar trebui aplicate alte sanctiuni. 30 Sep 2008, 14:37: QUOTE(Garett @ 30 Sep 2008, 13:08) De la nick... si originalul avea o problema cu Hitler! @einstein1984: let me guess: ai scuter! Dupa parerea ta cand eu am prioritate si trece un scuter prin fata mea ar trebui sa-l las, ca are mai multe drepturi? Sau cand depaseste peste linia continua, desi el n-are ce cauta pe-acolo? Dupa parerea mea, cand intri pe o strada prin viraj la dreapta sau la stanga, scuteristul circuland pe directia inainte are prioritate. In mod surpinzator, foarte putini soferi stiu si aplica asta. Idem si pentru schimbarea benzii, eventual si fara semnal, ca ala e adresat doar conducatorilor de autovehicule. Nu zic ca e nu e plin de manelisti pe scutere, doar ieri m-au depasit 3 cu sapca in cap si fara numere. Dar asta e alta problema. This post has been edited by einstein1984: 30 Sep 2008, 13:37 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
LC_TM |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 27 September 06 ![]() |
Si cum li se suspenda dreptul de a circula daca trec pe rosu sau fac depasiri pe linie continua?
|
--------------------
Nissan/ex. Dacia
Terrano II 2.7TDi/Logan
2004/2005 Ambition 1.6MPI
- TM-XX-XXX
|
|
vijelie |
![]()
|
Au imunitate
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu. Mai precis nu cred ca exista cadru legal pentru a face asta.
Poate ar trebui sa fie, insa nu stiu prin alte tari din UE daca exista asa ceva. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
LC_TM |
![]()
|
Ah,deci nu sunt trasi la raspundere pentru faptele lor,cel putin eu asa inteleg,ei au numai drepturi si nu li se poate interzice nimic. Totusi eu zic ca ar fi placut sa aiba si ei permis si sa fie sanctionati in trafic la fel ca orice alt participant la trafic.
@vijelie: Nice one! ![]() This post has been edited by LC_TM: 30 Sep 2008, 13:42 |
--------------------
Nissan/ex. Dacia
Terrano II 2.7TDi/Logan
- TM-XX-XXX
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
QUOTE(vijelie @ 30 Sep 2008, 13:47) Nimic mai fals. Notiunea de "participant la trafic" nu inseamna numai masa de autoturisme conduse de soferi indignati ca mai sunt si altii. Singurul loc destinat exclusiv autoturismelor este autostrada. QUOTE(einstein1984 @ 30 Sep 2008, 14:32) 1)Aia se numeste carosabil. Daca mai stiai ceva din legislatia aia, stiai si ca strada e formata din carosabil+trotuare. 2) Sunt deja obligati sa cunoasca legislatia prin obtinerea atestatul ala sau prin permis de conducere! ce e asa greu de inteles? Ca nu se aplica legea asta e altceva. Sau ca ar trebui aplicate alte sanctiuni. .... QUOTE atentie, strada este locul unde circula masini Intentia mea nu era sa dau definitia cuvantului "strada" ![]() |
--------------------
FORD
FOCUS
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(ady77 @ 30 Sep 2008, 15:04) asta imi aduce aminte de un bancu ala cum ca era un sondaj de opinie in Italia. Interviatorul intreba multi oameni daca cred ca in Italia sunt multi romani. 10% raspund " Si" ; alti 20% raspund "No" iar 70 % raspund: Minte astia, sa moara familia mea.. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 30 Sep 2008, 13:32) Dupa parerea mea, cand intri pe o strada prin viraj la dreapta sau la stanga, scuteristul circuland pe directia inainte are prioritate. In mod surpinzator, foarte putini soferi stiu si aplica asta. Idem si pentru schimbarea benzii, eventual si fara semnal, ca ala e adresat doar conducatorilor de autovehicule. Exista doua contraargumente la ce spui tu: un indicator pe care scrie maaaare care e drumul prioritar si un "Stop" la fel de mare pe drumul de pe care venea individul! A, si mai este o chestie "minora" care se cheama prioritate de dreapta, care, e drept, nu se aplica in intersectia respectiva din "cauza" de indicatoare. Cat despre chestia cu schimbarea benzii fara semnal, ca este "adresat doar conducatorilor de autovehicule" aici m-ai lasat masca! Tu stii ca si carutasii sau biciclistii au obligatia sa "dea din aripi" ca sa indice schimbarea directiei????? O intrebare, si please nu o lua personal, tu ai permis? This post has been edited by Garett: 30 Sep 2008, 18:57 |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(Brainie @ 1 Oct 2008, 18:43) noi suntem băieți buni, și îi lăsăm și pe ăștia cu tiruri, autocare, camioane, motociclete, utilitare. Da' astea ce-au ma rog, de nu ar trebui sa circule pe autostrada? |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
ionut.tanase |
![]()
|
Era o gluma Adip ... Nu sesizezi un pic de ironie in postul lui Brainie?
|
--------------------
FORD
FOCUS
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
Varsta
![]() |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
einstein1984 |
![]()
|
QUOTE(Garett @ 30 Sep 2008, 19:55) Exista doua contraargumente la ce spui tu: un indicator pe care scrie maaaare care e drumul prioritar si un "Stop" la fel de mare pe drumul de pe care venea individul! A, si mai este o chestie "minora" care se cheama prioritate de dreapta, care, e drept, nu se aplica in intersectia respectiva din "cauza" de indicatoare. Cat despre chestia cu schimbarea benzii fara semnal, ca este "adresat doar conducatorilor de autovehicule" aici m-ai lasat masca! Tu stii ca si carutasii sau biciclistii au obligatia sa "dea din aripi" ca sa indice schimbarea directiei????? O intrebare, si please nu o lua personal, tu ai permis? Chiar 2 categorii. Si luate la bucuresti, nu in pitesti. Tu poti sa intelegi o ironie? Sau trebuie sa-ti desenez o schema. Ca sa nu mai ramai masca data viitoare. Cat priveste contraargumentele, poate le expui si gagicii cu octavia de mi-a iesit in fata pe petricani de pe dimitire pompeiu si dupa aia imi spunea ca nu m-a vazut. Era si greu, pentru ca nu s-a uitat. Linia de argumentare viza ideea ca inainte sa se planga de conduita rutiera a scuteristilor (si au de ce sa se planga, nu gluma), sa o revizuiasca pe a lor pana cand nu vor mai face manevre periculoase pentru aia pe care ii injura. This post has been edited by einstein1984: 1 Oct 2008, 12:44 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
QUOTE Chiar 2 categorii. Si luate la bucuresti, nu in pitesti. Aici iti pui paie in cap degeaba ... Nu mai te da ce nu esti sau mai bine zis nu te da mai destept decat vrei sa pari ... QUOTE Tu poti sa intelegi o ironie? Sau trebuie sa-ti desenez o schema. Ca sa nu mai ramai masca data viitoare. Cand o dai in bara te faci ca esti ironic ![]() QUOTE Cat priveste contraargumentele, poate le expui si gagicii cu octavia de mi-a iesit in fata pe petricani de pe dimitire pompeiu si dupa aia imi spunea ca nu m-a vazut. Era si greu, pentru ca nu s-a uitat. Erai pe jos, pe scuter, pe bicicleta, in tramvai, pe role ?? QUOTE Linia de argumentare viza ideea ca inainte sa se planga de conduita rutiera a scuteristilor (si au de ce sa se planga, nu gluma), sa o revizuiasca pe a lor pana cand nu vor mai face manevre periculoase pentru aia pe care ii injura. Faza e ca intr-un accident produs intre un scuter si o masina, scuterul si implicit conducatorul de scuter vor avea de suferit cel mai tare asa ca ar fi indicat sa beleasca ochii bine si sa puna mana sa invete cum sa circule cu scuterul si sa nu se planga pe forumuri ce defavorizati sunt ... This post has been edited by ionut.tanase: 1 Oct 2008, 14:05 |
--------------------
FORD
FOCUS
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 1 Oct 2008, 12:43) Chiar 2 categorii. Si luate la bucuresti, nu in pitesti. Tu poti sa intelegi o ironie? Sau trebuie sa-ti desenez o schema. Ca sa nu mai ramai masca data viitoare. Cat priveste contraargumentele, poate le expui si gagicii cu octavia de mi-a iesit in fata pe petricani de pe dimitire pompeiu si dupa aia imi spunea ca nu m-a vazut. Era si greu, pentru ca nu s-a uitat. Linia de argumentare viza ideea ca inainte sa se planga de conduita rutiera a scuteristilor (si au de ce sa se planga, nu gluma), sa o revizuiasca pe a lor pana cand nu vor mai face manevre periculoase pentru aia pe care ii injura. Schema logica, schema de personal, de care? Incearca sa citesti de la capat ce am spus si o sa constati ca nu am fost eu cel care a facut manevre periculoase. Inteleg ideea ca vrei sa-ti sustii "tovarasii de suferinta" pe doua roti dar nu mai incerca sa-i victimizezi sau sa pari interesant. "Ironiile" tale fine pastreaza-le te rog pentru conversatiile tale personale. Cat despre peripetiile tale cu "gagici" cu Octavia, iarasi, neinteresant, in contextul discutiei. Ca sunt o gramada de soferi neatenti sau ignoranti nu contesta nimeni, dar, repet, acestia pot fi trasi la raspundere, spre deosebire de "scuteristi". Destul off-topic, hai sa nu o punem de un flame inutil! |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
einstein1984 |
![]()
|
QUOTE Faza e ca intr-un accident produs intre un scuter si o masina, scuterul si implicit conducatorul de scuter vor avea de suferit cel mai tare asa ca ar fi indicat sa beleasca ochii bine si sa puna mana sa invete cum sa circule cu scuterul si sa nu se planga pe forumuri ce defavorizati sunt ... Pai asta e problema, ca eu chiar daca belesc ochii cand sunt pe scuter, apare una din asta care nu-i beleste. Si atunci am reusit sa incetinesc tocmai pentru ca m-am gandit ca vita nu se asigura (o masina nu avea loc pe banda 1 din cauza celor ce asteptau cuminti sa faca stanga, insa un scuter da) si-mi iese fata si am inchis gazul. Eu aveam prioritate, ea cedeaza. Ceea ce e foarte greu de inteles e ca daca un scuterist greseste, indoaie o aripa sau o usa. Daca gresesti tu cu cazanul omori oameni. Nu zic ca nu am mai avut si eu momente de prostie crunta la ghidon, insa pana acum nu am accidentat pe nimeni. garett, ca sa intelegi si tu, ca vad ca e mai greu (valabil si pt nea tanase); multi soferi nu se mai obosesc sa acorde proritate sau macar sa semnalizeze in fata scuterelor, crezand ori ca au loc pe aceiasi banda, ori ca merg suficient de incet incat sa iasa in fata lor pe banda si sa accelereze mai apoi. In fata autobuzelor urbane nu prea fac asta, desi acestea se deplaseaza cu viteze si acceleratii similare cu cele ale mopedurilor. Ideea ar fi ca inainte sa ceri cuiva sa respecte regulile de circulatie, ar trebui sa fii 100% sigur ca si tu o faci in fata lor. Ar fi bine daca s-ar aplica sfaturile din topicul asta si pentru participantii la trafic cu mai putini cmc. Va salut si va urez drum bun si fara evenimente rutiere. This post has been edited by einstein1984: 2 Oct 2008, 07:49 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
|
--------------------
FORD
FOCUS
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Nu te enerva acum, ca nu eu te-am pus sa-ti pui numele pe post de nick.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
LC_TM |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 2 Oct 2008, 05:43) Ceea ce e foarte greu de inteles e ca daca un scuterist greseste, indoaie o aripa sau o usa. Daca gresesti tu cu cazanul omori oameni. Ei da,ei daca gresesc indoaie o aripa,dar daca il trantesc pe unu pe trecere de pietoni cu capul de bordura? Tot la categoria indoit aripi intra? ![]() |
--------------------
Nissan/ex. Dacia
Terrano II 2.7TDi/Logan
- TM-XX-XXX
|
|
argon |
![]()
|
Cum spuneam, ce ma deranjeaza cel mai mult...dupa mai toate pute, pute ingrozitor, chiar si daca sunt noi, presupun ca sunt in 2 timpi, dar nu-i neaparat si alea in 4 timpi chiar daca nu scot fum scot vizibil scot miros, o poluare de nu-i adevarat, la scutere nu se aplica normele de poluare? pai esteitu non euro de 1,4 litri polueaza mult mai putin ca un r@h@t de scuter d'asta cu motor de 0,049 litri
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
ga!nusha |
![]()
|
![]() Still here Group: Members Posts: 984 Joined: 6 September 05 From: Paris ![]() |
Chiar daca exista cadru legal in ceea ce priveste scuteristii asta nu inseamna ca este si bun/corect...
s-a tot adus vorba de scutere si UE. eu pana acum, am avut norocul sa vizitez 4 capitale europene. in toate erau mai multi scuteristi decat la noi dar nu am vazut nici un copil la ghidon. ca sa nu mai zic ca toti aveau echipament de protectie si ca nu am fost niciodata incomodat de un scuterist. |
--------------------
Mazda 3 MPS
ex: Logan Preference+AC 1.6
2oo8
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 15:51 |