DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Anti-scutere!, M-am saturat de pustani tembeli!

Garett
post 28 Sep 2008, 09:25
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Galati

Nu stiu daca aici trebuia bagat topicul asta, daca nu, mods, please mutati-l pe unde trebuie.
Fapte:
1. Acum vreo saptamana un tembel ma depasea cu scuterul, pe contrasens, peste linia continua, eu fiind pe banda 2. Cand a vazut o masina venind din fata s-a bagat peste mine, daca nu incetineam intra in mine!
2. Acum 2 zile, seara pe la 20:00, dau sa fac stanga, eu avand prioritate, toate masinile opresc sa ma lase, un idiot, cu scuter, evident, cu un far chior de nici nu-l vedeai bine, ocoleste masinile oprite si e gata sa-mi iasa in fata. Franez la limita, nici macar nu aveam viteza.
3. Acum ceva mai mult timp, prin vara, un scuterache tinea o coloana intreaga in spate pentru ca de-abia urca o panta pe banda a treia! (Brailei, la banci, pentru cine stie Galatiul
4. Alta faza, povestita de un coleg, viraj la stanga de pe banda intai, de-a curmezisul peste trei benzi, ca doar are prioritate de scuter, ce mama masii!
Intrebare: Nu putem sa punem de o petitie, daca nu sa le interzica sa mai mearga cu spanacele astea, macar sa-i oblige sa-si ia carnet, sa invete macar ceva legislatie?

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Victoras2001
post 28 Sep 2008, 09:33
Post #2

Membru autentic

Si eu sunt pentru a-i pune sa dea examen de legislatie rutiera. Te inspaimanta ce pot face in trafic. Zilele trecute imi povestea un vecin cum i s-au muiat unui mos picioarele dupa ce-a intrat prostul cu scuteru' sub loganu' omului. L-am intrebat daca are idee de regulile de circulatie si mi-a zis: ete am idee pe dracu, m-am ridicat de jos si am taiat-o.
Chiar nu pricep de ce-i lasa pe drumurile publice cu paraitorile alea care ating 60-70 km/h, fara pic de cunostinte de legislatie rutiera.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
Garett
post 28 Sep 2008, 09:42
Post #3

Membru autentic

Ca sa-si poata vinde hipermarketurile chinezismele de 2000 RON! Daca s-ar cere permis si ar fi folosite doar de oameni seriosi n-ar aparea pe strada decat Piaggio & co!

--------------------
No Reno Forever
+
Mirciulik
post 28 Sep 2008, 09:46
Post #4

Membru autentic

Eu fac parte din categoria celor care merg 90% din timp cu masina personala ( de nevoie ) si 10% cu scuterul (de placere).

Sunt de parere ca nu toti scuteristii sunt perfecti, nu toti soferii sunt perfecti: a se vedea cum fac 60% din soferi dreapta catre Micro19 de pe banda 3 (la intersectia de la ultimul leu).

Daca sunt inconstienti e treaba lor, intr-o zi tot o sa o pateasca. Poate politia ar trebui sa se implice mai mult si sa-i controleze.

Acum sa te iau la puricat, prin experienta mea de scuterist.
Detin un scuter ieftin First bike. Chiar si asa urca pe sectorul respectiv cu 55KM/h. Iar la orice semafor pleaca de pe loc si ajunge la 50 mai repede decat o masina deoarece are cutie CVT (presupunand ca masina nu pleaca foarte agresiv).
Poti sa-mi spui care e limita de viteza pe brailiei? Iti spun eu: 50km/h.

Greseala scuteristului ca mergea pe banda 3, greseala ta ca mergeai peste viteza legala.

Inchei prin a spune sa nu mai generalizezi ph34r.gif

--------------------
Dacia 1310 Break 1997
+
Victoras2001
post 28 Sep 2008, 09:51
Post #5

Membru autentic

Cunosc o gramada de muncitori pe santier care nu se suie treji pe scutere niciodata. Mereu ma intreb cand va veni clipa in care vor nenoroci pe cineva, ca de ei nu mi-ar parea rau.
Sunt prea multi oligofreni si betivi care merg dupa reguli numai de ei stiute. Ca sa nu mai povestesc de aia care merg ca p... boului pe sosea, cu castile la urechi.

Categoric ca nu fac toti scuteristii asa. Numai ca marea majoritate te dispera pur si simplu.

This post has been edited by Victoras2001: 28 Sep 2008, 09:53

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
zanzie
post 28 Sep 2008, 09:52
Post #6

Aspirant de Trabant

From: Pădure

Saptamana asta am vazut doi pe scutere care ascultau manele la maxim! Nu stiu unde aveau boxe si radio CD ca nu m-am uitat... wacko.gif

This post has been edited by zanzie: 28 Sep 2008, 09:53

--------------------
gard viu din spini, cu flori la poarta si rinoceri in curte
+
Garett
post 28 Sep 2008, 10:11
Post #7

Membru autentic

QUOTE(Mirciulik @ 28 Sep 2008, 09:46)

Acum sa te iau la puricat, prin experienta mea de scuterist.
Detin un scuter ieftin First bike. Chiar si asa urca pe sectorul respectiv cu 55KM/h. Iar la orice semafor pleaca de pe loc si ajunge la 50 mai repede decat o masina deoarece are cutie CVT (presupunand ca masina nu pleaca foarte agresiv).
Poti sa-mi spui care e limita de viteza pe brailiei? Iti spun eu: 50km/h.

Greseala scuteristului ca mergea pe banda 3, greseala ta ca mergeai peste viteza legala.
Inchei prin a spune sa nu mai generalizezi  ph34r.gif
*

1. Individul respectiv mergea cu max. 30 km/h!
2. Eu eram pe banda 2
3. Nu generalizez, de acord exista si soferi teribilisti, diferenta este ca soferii pot fi trasi la raspundere
4.Cu chestia cu "e treaba lor " nu sunt de acord, daca baga in belea pe altul sau daca dau peste unul nevinovat nu e doar treaba lor
Diferenta intre tine si marea majoritate a scuteristilor este ca tu ai carnet, stii legislatia si o respecti si pe scuter. Un pusti de 16-18 ani care conduce pe baza de adeverinta s-ar putea sa nu aiba habar de lege.

--------------------
No Reno Forever
+
ga!nusha
post 28 Sep 2008, 12:44
Post #8

Still here

From: Paris

sunt 100% de partea ta... dar ce e de facut?

--------------------
Mazda 3 MPS ex: Logan Preference+AC 1.6 2oo8
+
St
post 28 Sep 2008, 13:04
Post #9

Membru

From: Bucuresti

Dar adeverinta aia nu se da daca nu ai facut un curs de legislatie. Partea a doua ca cu spaga se elibereaza fara sa fi facut vre-un curs de legislatie...dar legea e ok.

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
namidee
post 28 Sep 2008, 13:11
Post #10

Membru autentic

From: Frankfurt

E un articol in Ev. Zilei de azi care pica fix pe topic, si care sustine cam ce-ar trebuie sa fie legal: pe scuter numai dupa 16 ani si numai cu permis. Motivatia e stiuta de toata lumea: scuterele merg repede si merg pe strada. Enjoy:
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol...e-statul-roman/

--------------------
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008
+
argon
post 28 Sep 2008, 13:12
Post #11

Mesaj semiautomat

Nu ma deranjeaza atat cum circula, ci galagia facuta, probabil le tiuneaza pokemonii toba, dar e inadmisibil ca r@h@turile alea cu motor de drujba sa faca atata galagie si poluare.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
C a t a l i n
post 28 Sep 2008, 13:21
Post #12

Păi asta fac prima dată... Toba și variatorul (CVT) modificate, pentru mai multă viteză... De aici zgomot.

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
argon
post 28 Sep 2008, 13:24
Post #13

Mesaj semiautomat

si le forjeaza si merg cu motorul uzat si scot un fum de-ti vine sa borasti cand trec pe langa sau esti in masina in spetele lor, traiasca recircularea.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Merced
post 28 Sep 2008, 13:32
Post #14

No fear. No limit. No equal.

Nu e neaparat motoru' uzat, cat cine stie ce ulei baga in benzina, si in ce proportii... Slava Domnului ca prin Pitesti nu-s atat de multi, dar am fost la tara saptamana trecuta si m-am crucit. Practic toti taranii au cate un "scuter", care de fapt e motoreta. Pana sa plec, stateam in masina asteptand sa vina si ceilalti, in fata portii. Trece un pispirache cu un moped d-asta care facea o galagie infernala, se intalneste bag de seama cu un prieten care i-l cere sa dea o tura doua, probabil. Tipul asta era ditamai calu'. Si ce loc mai bun de a testa viteza maxima, decat pe langa mine. A facut vreo patru treceri pe langa mine, la ultima imi venea sa-i deschid usa in fata... Imi pare rau ca n-am pozat bizonu' care se lasase cu capu' mult in jos, sperand probabil la o aerodinamicitate mai buna, astfel la o viteza mai mare. Arata extrem de penibil...

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
giany911
post 28 Sep 2008, 13:33
Post #15

Aproape util

Eu am prins reflex sa ma asigur cand fac stanga, dreapta pentru ca nu sti cand te depasesc astia si pe unde si cand deschid usa la masina, indiferent ce usa. Sunt peste tot, care mai de care mai pierduti in spatiu.
Si cand ii vad fara casca, aoleu, ma gandesc ba astia chiar nu tin deloc la viata lor ?

This post has been edited by giany911: 28 Sep 2008, 13:37

--------------------
Dacia Berlina 2000
Chevrolet Aveo 1.4 16v
Cel care intreaba este prost pentru 5 minute, dar cel care nu intreaba ramâne prost pentru totdeauna.
+
Altis
post 28 Sep 2008, 13:40
Post #16

Membru autentic

In general sunt indulgent in trafic, dar ca oricine am momentele mele de glorie.
La sfarsitul unei zile foarte grele, acum vre-o 3 luni, mergeam in Sellgros. Presupun ca toti stii ce se intampla pe breteaua aia, unde intra taximetristii si smecherii de pe DN1 sa scurteze, pana se umple, apoi o iau pe contrasens.
Mergand spre hipermarketul mentionat, in acea si, nu am lasat pe nimeni sa treaca, asa cum fac de obicei, ba din contra, mergeam cat mai aprope de linia continua, si am facut vre-o 2 sa dea in marche-arriere ca sa poata intra pe banda.
La un moment dat, un cox, persoana de culoarea tipului de carbune sus mentionat, vine cu tupeu pe centrul benzii mele, claxonand si aprinzand lanterna aia de o avea pe post de far, sa ma dau in dreapta si sa ii fac loc sa treaca. Saracul, a patimit pt doua contracte amanate si o factura intarziata la plata 2 luni, caci, reactia mea a fost simpla: am tinut stanga, am accelerat si am pus faza lunga pe el:) Reactia turbatului: a facut stanga lui, dreapta mea, si a sarit pe denivelarea aia care delimiteaza DN1 de breteaua asta. M-a umflat rasul instant vazand cum ii face sapca pe resturile alea de moloz, cred ca neuronul lui s-a zgaltait nitel.
Nu am avut nici o secunda intentia sa-l lovesc sau ceva, eram pregatit oricand sa franez, asta ca sa nu intelegeti ca ma gandeam vre-o secunda serios sa il ranesc.
L-am speriat putin, si, pe buna dreptate zic eu.

This post has been edited by altisone: 28 Sep 2008, 13:41

--------------------
Tucson JM 2007 - .
Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
+
Merced
post 28 Sep 2008, 13:48
Post #17

No fear. No limit. No equal.

radmasa.gif

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
red_dog 4 ever
post 28 Sep 2008, 14:00
Post #18

DINAMO BUCURESTI

From: Constanta

Se inmultesc pe zi ce trece o sa ajungem ca in India cu atatea scutere

--------------------
VW POLO HAPPY,Logan ABS plus 2009,2009 - xxx
+
koldun
post 28 Sep 2008, 16:27
Post #19

un om

From: CT

Stati linistiti ca o sa va obisnuiti in scurt timp si cu pokemonii astia asa cum v-ati obisnuit cu aglomeratia. Fac parte din circul rutier cotidian. Acu' 15 ani nu concepeati ca in dreptul blocului vostru sa nu aveti loc sa parcati masina. Acum te certi cu trei vecini de-odata pentru un loc intre un stalp si un boschet.

Succese!

This post has been edited by koldun: 28 Sep 2008, 17:31

--------------------
Renault Captur TCe 0.9 2016
Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson
+
stifler_cale
post 28 Sep 2008, 16:35
Post #20

cine-i bun,e prost...e definitie...

From: Alba Iulia

Asta e romania. Adeverinta se obtine cu bani si ei nu stiu nici o regula de circulatie.

--------------------
dacia logan 2007 abs plus
+
daniM
post 28 Sep 2008, 18:00
Post #21

Membru autentic

From: Gugulania

QUOTE(giany911 @ 28 Sep 2008, 14:33)
Eu am prins reflex sa ma asigur cand fac stanga, dreapta pentru ca nu sti cand te depasesc astia si pe unde si cand deschid usa la masina, indiferent ce usa. Sunt peste tot, care mai de care mai pierduti in spatiu.
Si cand ii vad fara casca, aoleu, ma gandesc ba astia chiar nu tin deloc la viata lor ?
*

Nu ca nu tin la viata lor,dar nu ii duce capul pana acolo!De aia nici nu sint curiosi de regulile de circulatie ,pentru ca ei gandesc"Mie sigur nu mi se intampla nimic!"

--------------------
. . . - Skoda Octavia
+
einstein1984
post 28 Sep 2008, 18:05
Post #22

fan Dacia

QUOTE(Garett @ 28 Sep 2008, 10:25)

Intrebare: Nu putem sa punem de o petitie, daca nu sa le interzica sa mai mearga cu spanacele astea, macar sa-i oblige sa-si ia carnet, sa invete macar ceva legislatie?
*

Raspuns: Conform legii, ca sa conduca mopedul pe drumurile publice trebuie sa aiba un atestat de legilslatie rutiera eliberat de o scoala de soferi autorizata.
Asa ca problema ta e deja rezolvata.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
brigada_diverse
post 28 Sep 2008, 18:05
Post #23

Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D

From: Constanta

deci...cunosc si persoane scuteriste..dar toate au si permis de categoriile B, C, D, CE, DE, BE.....ma rog...aproape toate categoriile...si cunosc bine legislatia...

dar am avut parte de niste isioti pe strada......se ridicau pe o roata cu scuteru in fata masinilor...(inclusiv in fata mea)

--------------------
Dacia ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI
Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST!
+
Garett
post 28 Sep 2008, 18:33
Post #24

Membru autentic

QUOTE(einstein1984 @ 28 Sep 2008, 18:05)
Raspuns: Conform legii, ca sa conduca mopedul pe drumurile publice trebuie sa aiba un atestat de legilslatie rutiera eliberat de o scoala de soferi autorizata.
  Asa ca problema ta e deja rezolvata.
*

In speta, una bucata adeverinta care se obtine in urma unor cursuri care se fac asa cum se fac!

--------------------
No Reno Forever
+
cristio_79
post 28 Sep 2008, 18:49
Post #25

Membru autentic

From: CONSTANTA

Mai bine zis care NU se fac.

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
einstein1984
post 28 Sep 2008, 18:58
Post #26

fan Dacia

Cadrul legal exista. Ca politia nu-i opreste sa-i amendeze ca nu au numere, RCA sau casca e alta. Un coleg a luat deja amenda ca a umblat fara casca (desi nu-i sta in obicei).

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
cosmin_2300
post 28 Sep 2008, 19:24
Post #27

Banned

From: București

QUOTE(argon @ 28 Sep 2008, 14:12)
Nu ma deranjeaza atat cum circula, ci galagia facuta, probabil le tiuneaza pokemonii toba, dar e inadmisibil ca r@h@turile alea cu motor de drujba sa faca atata galagie si poluare.
*

QUOTE(MAERSK @ 28 Sep 2008, 14:21)
Păi asta fac prima dată... Toba și variatorul (CVT) modificate, pentru mai multă viteză... De aici zgomot.
*

Argon .. m-am plimbat eu cu un scuter marca Generic ... la 45 km/ora ( ca din fericire la atat e limitat ! ) NU se auzea nimic !
Asa ca toti agaricii fac cum a spus MAERSK ... ii scot sitele ... de ce ? Nu reusesc sa-i inteleg !

--------------------
Opel Astra J - 2016 - Diesel inside.
My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
+
C a t a l i n
post 28 Sep 2008, 19:28
Post #28

Mai trăiește al tău amic, după acel accident? Dacă da, tot așa merge?

This post has been edited by MAERSK: 28 Sep 2008, 20:25

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
dariusz
post 28 Sep 2008, 20:23
Post #29

Membru autentic

From: baia-mare

aveti cam multe pretentii de la niste pusti pina in 18 ani . uitati-va ce fac si cei care sint mai in virsta si au permise de conducere , respectiv masini . teribilismul si inconstienta se gasesc din plin la ambele categorii de participanti la trafic.

--------------------
dacia supernova 2002 europa - mm 13 ral
membru cooperant
+
Garett
post 28 Sep 2008, 22:03
Post #30

Membru autentic

De acord, dar pana una alta, repet, nu pot fi trasi la raspundere. Ok, in cel mai bun caz politia ii amendeaza. Si? A doua zi sunt inapoi pe strada facand aceleasi tampenii. Faptul ca sunt pusti pana in 18 ani nu e o scuza, e un argument agravant, ala nici macar nu raspunzator, legal vorbind, pentru faptele lui. Daca cel pe care l-am ferit intra in mine, cine platea, taica-su?

--------------------
No Reno Forever
+
6 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 19:54
Forum Renault