Se acorda prioritate in intersectiile semaforizate?, militianul a zis ca da
![]() ![]() ![]() |
Se acorda prioritate in intersectiile semaforizate?, militianul a zis ca da
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
QUOTE(fkt_eva @ 2 Oct 2008, 12:44) Avand in vedere vechimea de sofer, am vazut atatea legi ca le mai incurc articolele insa in esenta nu s-a schimbat numic in privinta acestei reguli. Nu este o tragedie, mai gresim cu totii, insa gresala ta este foarte periculoasa, bine ca nu s-a lasat cu oase rupte si de aceea am reactionat asa. In fond toate discutiile de pe forum au drept scop schimbul de opinii, pareri si cunostinte, altfel nu-si are rostul! Nimeni nu-ti vrea raul, decat ca toti cei de pe aici sunt parteneri de trafic si maine-poimaine, cine stie, ne intalnim prin ceva intersectie ! ![]() Sa ne "citim" cu bine ! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
|
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
bossake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 6 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Mi se pare grav ca nu ai stiut pana acum treaba asta. E o chestie elementara. De cat timp ai permis eva?
Inca odata repet, treaba asta e grava, ma ia groaza cand ma gandesc ca Doamne fereste in orice moment ar putea sa ma loveasca cineva ca tine ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Prestige 1.6 16v
- B 21 xxx
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
Exista verde intermitent si atunci iti dai seama ca trebuie sa dai prioritate la pietoni, de ex. Verde intermitent si dreapta si stanga.
Dar am vazut si verde normal (stanga sau dreapta) iar pietonii aveau tot verde. Am vazut verde la stanga comun cu cel de inainte si cei din fata aveau rosu. Am vazut verde la stanga comun cu cel de inainte si cei din fata aveau verde. Am vazut verde DOAR la stanga si aveau verde si cei care veneau din fata. Asta prin orasele prin care am trecut: CLUJ, SIBIU, ALBA IULIA, etc Asa ca, eu zic ca sunt foarte multe variante si nu prea stii la ce sa te astepti. |
--------------------
.
.
.
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Poti sa te asiguri! Nu e asa greu...
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
QUOTE(blak2oo8 @ 2 Oct 2008, 11:58) Pai si el mergea inainte... Primul a calcat-o si a trecut tu nu ai mai apucat. Se intampla foarte des si prin bucuresti. Deobicei claxonez grav sa isi dea seama ca nu pun frana. Traiasca claxonul ! Eu ii las, fiindca e foarte naspa pentru cei din spatele lor care asteapta ca ei sa faca stanga, pentru a putea merge inainte. Chiar daca strada are 2 benzi pe sens, de multe ori banda 1 e ocupata de bizoni, taximetristi...etc. Si daca mai sunt vreo 2 care fac stanga... trebuie sa mai stea un semafor... Asa ca nu mi-e greu sa apas pe flash si sa las de la mine 3 secunde... |
--------------------
-
-
-
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
|
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
tiberiu27 |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 239 Joined: 6 July 06 From: baia mare ![]() |
Nu e verde intermitent la stanga - e verde normal, numai ca si cei din sens opus au verde !(in unele orase,unele intersectii)
Faza e ca nu ai de unde sa stii ca esti intr-o intersectie din asta, daca treci prima data pe acolo - dar ai cedeaza trecerea. |
--------------------
renault
sedan2
2004 1.5 dci
|
|
fkt_eva |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 2 October 08 ![]() |
Scuze de intarziere, fratilor, pt cine era curios de cati ani de condus am, ei bine, permis luat pe bune, nu cu spaga, ca nici nu mi-ar fi platit ai mei, aveam 19 ani cand l-am luat in dec 2002! Am condus de toate (pana la limita superioara a categoriei
![]() |
--------------------
Daewoo
Espero
1996
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Andu911.... cand semaforul tine de asa natura incat trec 3 masini pe bune ca nu mai ai rabdare sa treaca cine stie cine! Daca el nu are rabdare sa trec eu ( care am prioritate ) eu de ce as avea rabdare pentru el? Cand sunt in situatia lui tac malc si incerc sa nu incurc pe nimeni!
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Faithkeeper |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 9 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca semaforul are sub el sageata inainte si la stanga inseamna ca cei din sens opus ar fi trebuit sa aiba rosu. Daca aveau tot verde, sunt sincronizate aiurea semafoarele. In conditiile astea, eu as face contestatie, pentru ca sagetile alea imi arata ca am prioritate atat la mersul inainte cat si la stanga.
|
--------------------
Dacia / Citroen
Solenza Clima / C5
2004 / 2008 Tocmai cand credeam c-o scot si eu la capat... s-a gasit unul sa mute capatul mai incolo!
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
QUOTE(blak2oo8 @ 2 Oct 2008, 17:18) Andu911.... cand semaforul tine de asa natura incat trec 3 masini pe bune ca nu mai ai rabdare sa treaca cine stie cine! Daca el nu are rabdare sa trec eu ( care am prioritate ) eu de ce as avea rabdare pentru el? Cand sunt in situatia lui tac malc si incerc sa nu incurc pe nimeni! In Bucuresti sunt cateva semafoare in care trec 3 masini. Restul tin destul... Ca romanii nu-s niciodata atenti si pleaca de pe loc ca la inmormantare, asta e alta poveste.... Eu nu ti-am zis sa faci ca mine.... nu e obligatoriu sa lasi pe cineva... Si faptul ca ii lasai pe aia 2 sa faca stanga, nu o faceai pentru ei, o faceai pentru cei din spatele lor, care stau ca fraierii inca o tura la semafor. Oricum, incearca sa uiti cuvantul "prioritate" in Bucuresti cand se merge bara la bara. Cand e traficul aglomerat trebuie sa aplicam la logica si sa uitam de prioritate. This post has been edited by andu911: 2 Oct 2008, 17:51 |
--------------------
-
-
-
|
|
rtBK |
![]()
|
Si fraierii din spatele meu?
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
andu911 |
![]()
|
3 secunde, nu 60...
|
--------------------
-
-
-
|
|
rtBK |
![]()
|
In orice caz am inteles ce vrei sa imi spui. Sa sti ca nu sunt genul care nu lasa pe nimeni sa intre in trafic. Ai fi surprins chiar! Dar sunt unele situatii in care nu admit asemenea lucruri.
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Hai ca ati deviat total !
@fkt_eva: Parerea mea este ca in ciuda neplacerii de a suporta critica pe forum, uneori destul de aspra, recunosc, important este ca ai constientizat o gresala sistematica. Poate a fost o sansa ca nu ai prins un Q7 "lansat" sa forteze un galben din sens opus !!! ![]() ![]() Cu invitatia amicala de a reveni pe forum, daca mai ai nelamuriri ... just ask ! Ai sa ti-o iei la fix ! ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
fkt_eva |
![]()
|
@adi_ar: Chiar nu ma deranjeaza sa o incasez pe forum! Am simtul umorului foarte dezvoltat, dar tot am o nelamurire, inca
![]() In regulament:Art. 48. al (2) Semnificatia semnalelor luminoase pentru dirijarea circulatiei vehiculelor este valabila pe întreaga latime a partii carosabile deschise circulatiei conducatorilor carora li se adreseaza. Pe drumurile cu doua sau mai multe benzi pe sens, pentru directii diferite, delimitate prin marcaje longitudinale, semafoarele se pot instala deasupra uneia sau unora dintre benzi, caz în care semnificatia semnalelor luminoase se limiteaza la banda sau benzile astfel semnalizate. deci eram incadrata bine 2 benzi pe sens eram pe banda 2 pt stanga Art. 49. – Pe lampile de culoare rosie sau verde ale semafoarelor pot fi aplicate sageti de culoare neagra care indica directiile de deplasare corespunzatoare acestora. În acest caz interdictia sau permisiunea de trecere impusa de semnalul luminos este limitata la directia sau directiile indicate prin aceste sageti. Aceeasi semnificatie o au si sagetile aplicate pe panourile aditionale ce însotesc, la partea inferioara, semafoarele. Sageata pentru mersul înainte are vârful în sus. sub semaforul meu era sageata pentru inainte si la stanga Art. 51. – (1) Semnalul de culoare verde permite trecerea. fara alte daca si parca Cam astea ar fi articolele aplicabile cazului meu din regulament, acum o sa fac referire la L195/2002 2 Oct 2008, 20:37: Art.30. - (2) Mijloacele de semnalizare rutieră se constituie într-un sistem unitar, se realizează și se instalează astfel încât să fie observate cu ușurință și de la o distanță adecvată, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, de cei cărora li se adresează și trebuie să fie în deplină concordanță între ele, precum și într-o stare tehnică de funcționare corespunzătoare. (3) Semnalele luminoase pentru dirijarea circulației în intersecții au următoarele semnificații: a) semnalul de culoare verde permite trecerea; ![]() c) semnalul de culoare galbenă, împreună cu cel de culoare roșie, interzic trecerea. Art.31. - Participanții la trafic trebuie să respecte regulile de circulație, semnalele, indicațiile și dispozițiile polițistului rutier, precum și semnificația diferitelor tipuri de mijloace de semnalizare rutieră, în următoarea ordine de prioritate: (nu scrie cumulativ, asa ar fi intr-adevar alta poveste) a) semnalele, indicațiile și dispozițiile polițistului rutier; ![]() ![]() c) semnalizarea temporară care modifică regimul normal de desfășurare a circulației; d) semnalele luminoase sau sonore; e) indicatoarele; f) marcajele; g) regulile de circulație. Art.57. - (1) La intersecțiile cu circulație nedirijată, conducătorul de vehicul este obligat să cedeze trecerea vehiculelor care vin din partea dreaptă, în condițiile stabilite prin regulament. (nu e cazul, era dirijata ) (2) La intersecțiile cu circulație dirijată, conducătorul de vehicul este obligat să respecte semnificația indicatoarelor, culoarea semaforului sau indicațiile ori semnalele polițistul rutier. ('sau' nu e egal cu 'si', 'sau' este egal cu 'ori' asta fiind regula generala, deci ori politist ori culoarea semaforului ori indicator, coroborand prezentul art cu art 31) (3) Pătrunderea unui vehicul într-o intersecție este interzisă dacă prin aceasta se produce blocarea intersecției. (nu e cazul, si nu, nu am fortat verdele , mai aveam vreo 20 secunde) Art.59. - (1) În intersecțiile cu circulație nedirijată, conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere vehiculelor care circulă pe șine. Acestea pierd prioritatea de trecere când efectuează virajul spre stânga sau când semnalizarea rutieră din acea zonă stabilește o altă regulă de circulație. (2) În intersecții (este evident ca tot despre cele nedirijate e vorba), conducătorii vehiculelor care virează spre stânga sunt obligați să acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersectează și care circulă din partea dreaptă. (3) În intersecțiile cu circulație dirijată prin indicatoare de prioritate, regula priorității de dreapta se respectă numai în cazul în care două vehicule urmează să se întâlnească, fiecare intrând în intersecție de pe un drum semnalizat cu un indicator având aceeași semnificație de prioritate sau de pierdere a priorității. (asta e exceptia de la regula politist, semafor, indicator, in plus indicator nu e egal semnal luminos) (4) Când un semafor cu trei culori are o lumină verde intermitentă suplimentară, montată la același nivel cu lumina verde normală a semaforului, sub forma unei săgeți verzi pe fond negru, cu vârful spre dreapta, aprinderea acesteia semnifică permisiunea pentru vehicule de a-și continua drumul în direcția indicată de săgeată, indiferent de culoarea semaforului electric, cu condiția acordării priorității de trecere vehiculelor și pietonilor care au drept de circulație. (nu e cazul meu) Cam astea ar fi art. cu o oarecare referire la speta mea! Daca gresesc in interpretare contaziceti-ma! Daca mai e si alt act normativ ce reglementeaza circulatia pe drumurile publice, de asemenea anuntati-ma! This post has been edited by fkt_eva: 2 Oct 2008, 20:37 |
--------------------
Daewoo
Espero
1996
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
E clar ca tu esti cea vinovata.
Macar stii dea cum incolo, aceeasi regula si la pietoni, si lor trebuie sa le dai prioritate cand faci stanga. |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
fkt_eva |
![]()
|
A si eu nu vorbeam de ce ati vazut voi in trafic, ci de cum e reglementat in Lege si regulament! E drept ca daca as mai fi vazut intersectie asa tampita, cu siguranta ca nu as mai fi intrat linistita in intersectie si as fi dat si 10 prioritati de dreapta, stanga, fata, spate si chiar si asfaltului i-as fi dat prioritate, decat sa fiu cu masina in service, nu imi place sa merg pe jos! Desi nu e normal modul asta de semaforizare! Atunci de ce se pun semafoare? Sa lase indicatoare si sensuri giratorii si gata, fac si o mare economie la buget, nu?
|
--------------------
Daewoo
Espero
1996
|
|
rtBK |
![]()
|
Inseamna ca bucurestiul ar fi un adevarat soc pentru tine
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
fkt_eva |
![]()
|
cu pietonii stiu ca trebuie sa le dai prioritate, scrie in Lege!
|
--------------------
Daewoo
Espero
1996
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
QUOTE(fkt_eva @ 2 Oct 2008, 18:16) Scuze de intarziere, fratilor, pt cine era curios de cati ani de condus am, ei bine, permis luat pe bune, nu cu spaga, ca nici nu mi-ar fi platit ai mei, aveam 19 ani cand l-am luat in dec 2002! Am condus de toate (pana la limita superioara a categoriei ![]() La ce greseala ai putut sa faci mai ca nu-mi vine sa te cred. Ieri era sa intre una in mine intr-o intersectie, amandoi aveam drum cu prioritate, numai ca tipa tocmai il parasea si sa vezi ce claxoane dadea idioata!!! Fara suparare, dar daca dupa atatia ani nu iti dai seama ca si ala avea verde si normal ca trebuia sa ii dai prioritate, mai bine te lasi de sofat, nu de alta dar data viitoare sa nu o patesti mai rau si sa mai nenorocesti si pe altii, nevinovati. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
rtBK |
![]()
|
Hai ca nu a fost ditamai carambolul! sa nu exageram! Sunt altii care nu se asigura nici macar la schimbarea benzii si nu ii trage nimeni pe dreapta.
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Sp!ke |
![]()
|
![]() Membru dreptaci Group: Members Posts: 421 Joined: 13 October 07 From: Bucharest ![]() |
@fkt_eva. Din cate am citit in topicul asta am tras o concluzie sumbra pentru tine... esti vinovata, punct. Sa ma explic... Pe sensul tau de mers era verde pentru inainte si la stanga, corect? Daca cei din sens opus au plecat simultan cu tine, inseamna ca si ei aveau verde pentru inainte si/sau la stanga, daca tu ai semnalizat intentia de a vira la stanga, inseamna ca in cazul asta se aplica regula prioritatii de dreapta (intentia ta de a vira la stanga te pune in situatia asta), prioritate pe care tu n-ai acordat-o. Nu mai stiu cum e cu regulamentul acum, dar nu cred ca s-a schimbat in privinta asta (eu am dat examen dupa Decretul 328/1964 republicat).
This post has been edited by Sp!ke: 2 Oct 2008, 21:27 |
--------------------
Dacia
Logan MCV 1.5 DCI 77kw & Logan 1.4 MPI 55kw
2007/2009 Laureate Renault Logan... by Dacia...
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
QUOTE(fkt_eva @ 2 Oct 2008, 18:16) Scuze de intarziere, fratilor, pt cine era curios de cati ani de condus am, ei bine, permis luat pe bune, nu cu spaga, ca nici nu mi-ar fi platit ai mei, aveam 19 ani cand l-am luat in dec 2002! ... ![]() Scuza-ma, dar daca ma loveai pe mine, nu stiu cum iesea daca insistai in halul in care insisti.... Cand 2 iti zic ca esti beat, mai bine mergi la culcare...asa si in cazul asta! Daca aveai un chiu sapte si eu un tico iti dai seama ca faceai puscarie? Daca omorai un parinte? Iti recomand cu f. mare caldura sa stai cele 60 de zile primite de suspendare ba chiar sa stai 90 ca in stilul in care urli ca aveai prioritate, nu o sa treci in veci...bine ca ti-l da totusi dupa 90 de zile....poate ai timp sa mai citesti legislatie, sa mai faci niste chestionare...chestii d-astea...Dupa aia n-ai decat sa conduci ce vrei la limita superioara a categoriei! De exact astfel de specimene ma feresc in trafic ptr. ca sunt cu adevarat un pericol MARE la siguranta circulatiei! Mai ales daca ai si un chiu sapte sau vreun range rover sau mai stiu eu ce tanc... Acest post se doreste a fi un avertisment la persoanele care nu cunosc legislatie ca persoana de fata si care sunt un pericol ptr. circulatie. |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
Eva, tu faci cumva mișto?
Nu pot să cred că ai câteva mii de kilometri conduși și nu acorzi prioritate de dreapta în astfel de situații. Când faci stânga de pe un drum cu prioritate nu te asiguri față de cei ce vin din sens opus, adică din dreapta ta? În orice intersecție intri, chiar și într-una semaforizată, pe verde, acorzi prioritate de dreapta, excepție face situația în care polițistul indică altceva. Nu mă pune să cau articolele că s-au schimbat de vreo 4-5 ori legile de când am dat eu examenul, dar astea sigur sunt la fel de când s-au inventat mașinile. |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
fkt_eva |
![]()
|
Hai sa nu vb de omorat ca nici pagubele nu or fost foarte mari! Eu am franat, eram oprita cand celalalt nu a reusit sa franeze, asta tinand cont ca eu am avut mai mult timp la dispozitie sa prind viteza mai mare! Ce ii dubios si pe mine nu ma lamureste e de ce intre autoturismul care a intrat in mine (care era pe banda 1) si cel de pe banda doi era o distanta de o lungime de masina, cel de pe banda 1 nici nu a franat, si cel de pe banda 2 a carui banda practic am ocupat-o complet a reusit sa ma evite! La politie, zice omu, ca: "No, si eu care strangeam bani sa o vopsesc!" Cine ma declara VINOVATA: sa imi spuna si ce articol am incalcat! Multumesc! Nu e vorba de cand doi zic ca esti beat te duci acasa: de cand cu accidentul am intrebat in Cluj in jur de 40 persoane ce cred despre ce v-am intrebat pe voi si proportia a fost 25% vinovat 75 % nevionvat, printre cei intrebati si un judecator! O sa va anunt ce am facut cu contestatia, acum astept sa imi vina pv acasa! Nu nu sunt blonda! Nu e nevoie sa fiti misogini! Si voi mai faceti accidente! Statistica o arata clar! Sunt deschisa criticilor motivate pe text de lege! Multumesc
2 Oct 2008, 21:42: Nu fac misto! In Cluj si Zalau,( aici am condus cel mai mult), nu exista astfel de intersectii TAMPITE! Cand vezi verde te duci linistit! This post has been edited by fkt_eva: 2 Oct 2008, 21:42 |
--------------------
Daewoo
Espero
1996
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Pai din moment ce amandoi aveati verde iar tu schimbai directia de mers ce lege mai vrei?
Ma gandesc ca cei 75% nu au inteles schema accidentului. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 22:53 |