Se acorda prioritate in intersectiile semaforizate?, militianul a zis ca da
![]() ![]() ![]() |
Se acorda prioritate in intersectiile semaforizate?, militianul a zis ca da
os |
![]()
|
||
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|||
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
os, problema principala aici e faptul ca doamna/domnisoara care a deschis subiectul e ferm convinsa ca ea nu a gresit. Ca ea sunt probabil multi altii. Cum reusesti sa ii faci sa inteleaga ca atunci cand fac la stanga/dreapta pierd prioritatea?
Pentru initiatoare, se da urmatoarea situatie: stai la semafor la culoarea rosie. Esti pe prima banda, cea de langa trotuar si urmeaza sa o faci la dreapta. Semnal pus, tot tacamul. Cand se pune verde pentru tine te pui in miscare sa virezi la dreapta. Dar in acel moment constati ca si pietonii care traverseaza strada pe care tu urmeaza sa te incadrezi au verde, circuland in paralel cu drumul pe care tu tocmai il parasesti pentru a o face la dreapta. Ce urmeaza sa faci in situatia asta? E o situatie destul de comuna, intalnita peste tot. |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
QUOTE(adip @ 3 Oct 2008, 13:14) Eu cred ca doar aliniatul 1 din articol se refera la intersectii nedirijate. Aliniatul 2 se refera la intersectii si atat. QUOTE(razvan_3asy @ 3 Oct 2008, 13:37) Daca eu am prioritate si drumul cu prioritate e la stanga (prin semn aditional), atunci nu pierd nicio prioritate prin schimbarea directiei de mers. Si acel aliniat 2 nu-si mai are rostul. Deci, e putina confuzie zic eu in aceste "aliniate". |
--------------------
.
.
.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Dacă drumul cu prioritate este din intersecție spre stânga, iar tu nu ieși de pe el, teoretic nu schimbi nicio direcție.
![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
MAERSK: Asa stiam si eu, daca ramai pe drumul cu prioritate nu se socoteste schimbare de directie. Oricum, pentru cazul de fata e irelevanta discutia despre semnul de prioritate fiindca acolo e vorba de o intersectie semaforizata. Faptul ca ai verde pentru stanga nu inseamna automat ca ai prioritate fata de participantii la trafic care vin din sens opus.
This post has been edited by adip: 3 Oct 2008, 14:23 |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Semaforul ăla, prin culoarea verde semnifică prioritate de trecere înainte, la stânga și eventual la dreapta. Eh, conform legii, dacă faci stânga, ai pierdut prioritatea aia conferită de semn sau semafor. Atât.
|
--------------------
-
-
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
Exemple de doua intersectii cu semaforizare similara din Constanta: Bd Tomis cu Bd. Alexandru Lapusneanu (la Dacia) - daca vrei sa faci stanga de pe Tomis pe Lapusneanu evident ca trebuie sa acorzi intai prioritate celor care au si ei verde din directia opusa si merg inainte. La fel in intersectia Bd. 1 Dec. 1918 cu Bd. Ferdinand (parc Gara). Evident ca daca esti primul la stop poti anticipa un pic semaforul si cand pleaca ceilalti si sa te incadrezi primul la stanga , mai in viteza. Al doilea de obicei nu mai apuca si pateste ce a patit colega noastra de forum. Intersectii semaforizate astfel sunt pe toate soselele patriei. Mai ales cand esti intr-un oras necunoscut trebuie sa fii cu ochii-n 4 si sa incerci sa te orientezi ce si cum e cu semafoarele.
Parerea mea este ca...n-ai ce contestatie sa mai faci. Vinovatia este evidenta. Sper sa inveti ceva din asta. This post has been edited by Steel Tormentor: 3 Oct 2008, 14:40 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
QUOTE(os @ 3 Oct 2008, 13:42) ba - eu n-o pierd automat; eu o pierd (in functie de intersectie) ori semiautomat, ori chiar manual. Ce atita discutie: se aplica regulamentul rutier, punct. Punct si virgula; la schimbarea directiei de mers, se pierde prioritatea... Chiar daca e semafor. Art. 167. - Nu are prioritate de trecere: h) vehiculul care executa virajul spre stânga fata de cel care circula din sens opus, inclusiv atunci când circulatia în intersectie este dirijata prin semnale luminoase; nu stiu cum o pierzi tu automat, manual... This post has been edited by andu911: 3 Oct 2008, 14:44 |
--------------------
-
-
-
|
|
Thanatos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 22 July 08 ![]() |
Un lucru e clar. La faza asta in 50% din cazuri functioneaza selectia naturala. Nu dai prioritate cand dai coltul? Dai coltul definitiv.
Un Mercedes care face stanga lovit lateral de un Matiz, pierde soferul aproape sigur. Sau mai pe romaneste soferul din mercedes se face tocanita. ![]() This post has been edited by Thanatos: 3 Oct 2008, 15:39 |
--------------------
Renault
Scenic RXE 1.6 16V
2001
|
|
roland |
![]()
|
QUOTE(andu911 @ 3 Oct 2008, 14:43) Art. 167. - Nu are prioritate de trecere: h) vehiculul care executa virajul spre stânga fata de cel care circula din sens opus, inclusiv atunci când circulatia în intersectie este dirijata prin semnale luminoase; Asta de unde e? Ca in codul din 2006 articolele se gata la 137 si in regulamentul de aplicare nu vad. |
--------------------
.
.
.
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Uite si din codul nou:
art 59: (2) In intersectii, conducatorii vehiculelor care vireaza spre stanga sunt obligati sa acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersecteaza si care circula din partea dreapta. http://www.legislatia-rutiera.ro/reguli-de-circulatie.oug/ Sau aici http://www.legislatiarutiera.ro/indexm/Prioritatea.html Cazurile in care conducatorii de vehicule nu au prioritate de trecere: 8. Vehiculele care executa virajul spre stanga fata de cele care circula din sens opus, inclusiv cand circulatia din intersectie este dirijata prin semnale luminoase. This post has been edited by andu911: 3 Oct 2008, 17:40 |
--------------------
-
-
-
|
|
roland |
![]()
|
Articolul 59 al. 2 nu e complet. Eu pot fi in intersectie, virez stanga, sunt pe drum cu prioritate, deci nu dau prioritate celui din fata, cu care ma intersectez.
Iar link-ul cu legislatia rutiera... site-ul respectiv nu e oficial. As dori sa-mi indicati textul oficial de lege care zice de chestia cu cedarea prioritatii chiar si cand semnalele luminoase sunt in functiune. Ceva din codul rutier sau regulamentul de aplicare. Repet, ma intereseaza textul clar de lege, ca bag de seama ca e o "lipsa" pe undeva. |
--------------------
.
.
.
|
|
andu911 |
![]()
|
pai exista textul oficial pe undeva pe net ? da-mi un link ceva, ca sa ma uit si eu prin el...
|
--------------------
-
-
-
|
|
roland |
![]()
|
[attachmentid=1627474843]
[attachmentid=1627474844] |
--------------------
.
.
.
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
QUOTE(roland @ 3 Oct 2008, 20:09) Articolul 59 al. 2 nu e complet. Eu pot fi in intersectie, virez stanga, sunt pe drum cu prioritate, deci nu dau prioritate celui din fata, cu care ma intersectez. . Ma ce va place sa le mai suciti. Si chestia de mai sus chiar nu o inteleg. Daca tu esti pe drum cu prioritate atunci si cel cu care te intersectezi cand virezi stanga e tot pe drum cu prioritate. Sau exprima-te mai logic. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Credeam că e clar: dacă intră într-o intersecție de pe drumul cu prioritate, și iese din ea tot pe cel cu prioritate, INDIFERENT că pentru asta a făcut stânga, dreapta, slalom, din punct de vedere legal acel drum cu prioritate e ca și DREPT!
Deci nu s-a efectuat nicio manevră! Ce spui tu e ca și cum ai semnaliza când intri într-o simplă curbă... 71679589jg5.jpg w574.png În situația de aici, prin prisma Codului Rutier tu nu schimbi direcția de mers! Nu execuți nicio manevră! Situația e perfect echivalentă cu asta: untitl1az0.jpg w574.png (bulinele roșii țin loc de semnul STOP sau Cedează Trecerea) Poți să judeci și altfel. Vii pe drum cu prioritate. Faci stânga (nici nu contează dacă spre un drum cu prioritate sau nu...) Nu ai cum să pierzi prioritatea față de unul care vine de pe un drum fără prioritate! (pentru că ăla are ca semn de intrare în intersecție Stop sau Cedează Trecerea) This post has been edited by MAERSK: 3 Oct 2008, 20:15 |
--------------------
-
-
|
|
FireChief |
![]()
|
![]() Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit Group: Members Posts: 683 Joined: 3 September 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(blak2oo8 @ 2 Oct 2008, 13:12) Uni au ramas cu sechele la verdele pietonilor. Vroia unu sa faca dreapta si pietonii aveau verde, dar nu era nici un om in apropiere! Toti claxonau si intr-un final depaseau si la un moment dat deschide omu usa si urla " NU VEDETI MA CA E VERDE PENTRU PIETONI?!?! " In momentul in care se face rosu pentru pietoni pleaca in tromba. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() QUOTE(andu911 @ 2 Oct 2008, 18:49) Oricum, incearca sa uiti cuvantul "prioritate" in Bucuresti cand se merge bara la bara. Cand e traficul aglomerat trebuie sa aplicam la logica si sa uitam de prioritate. ![]() ![]() in intersectii e bine sa intram cu ochii mari si ...trebuie sa fim atenti la domnisoare in q-uri,x-uri si alte litere d-astea cu gabarit mare si inteligenta putina, la pietoni,la cascati care fac stinga dreapta ,stinga imprejur de obicei de pe banda total opusa directiei spre care vireaza,sa fim atenti la ambulante,masini de politie,pompieri etc chiar daca avem prioritatea prioritatilor.....nu ne opreste nimeni sa fim atenti si prudenti! procedind astfel nu sa ajungem in situatiile descrise mai sus sofer bun nu este cel care evita un accident ci cel care il anticipeaza This post has been edited by FireChief: 3 Oct 2008, 20:34 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
chief,ai fost cumva in comitetul de consultanta pentru reclama aia cu pompierii pentru petrom?
![]() |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
FireChief |
![]()
|
![]() Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit Group: Members Posts: 683 Joined: 3 September 06 From: Bucuresti ![]() |
nu...am destule altele pe cap
![]() si ca sa revin la topic titlul spune totul despre cunoasterea legislatiei rutiere "se acorda prioritate in intersectiile semaforizate? militianul a zis ca da" fara cuvinte This post has been edited by FireChief: 3 Oct 2008, 20:37 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Am mai spus odata: situatia e limpede, initiatoarea a gresit.
Le multumesc celor care ma invata ce am de facut, ca si eu de mai bine de douaj'de ani nu acord prioritate alora care... de fapt nu acord prioritate nimanui. Trebuie? Noroc cu voi ca ma mai luminati! In incheiere - invirtitul textelor in tentativa (aiuristica de altfel) de a gasi o scuza acolo unde ea nu exista imi aminteste de un pasaj de pe vremuri dintr-un ziar: se relata despre un meci de fotbal, fraza era asa "teren: foarte bun, cu gropi pe partea lui Camataru". Nu domnilor: se aplica regulamentul, punct. --------- Pentru Maersk, despre situatia descrisa in prima schita: Presupunind ca vrei sa circuli spre stinga pe drumul cu prioritate trebuie sa semnalizezi. Pentru ca nesemnalizarea inseamna "vreau sa pastrez directia de mers" - chiar daca prin aceasta parasesti drumul cu prioritate. (Semnalizarea la dreapta nu-i o solutie caci mai e si acolo un drum - pe care NU vrei sa circuli; nu exista "semnalizare spre inainte"). Nesemnalizarea (in acest caz) induce in eroare pe cei care asteapta (si-ti dau prioritate conform indicatoarelor) pe drumul in care se pare ca vrei sa patrinzi (pe directia inainte). Acestia ar putea sa patrunda in intersectie datorita nesemnalizarii. Asadar schita a doua e echivalenta cu prima NUMAI din punct de vedere al prioritatii de trecere, DAR NU din cel al obligatiilor privind semnalizarea. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
andu911 |
![]()
|
QUOTE(os @ 3 Oct 2008, 20:51) Am mai spus odata: situatia e limpede, initiatoarea a gresit. Le multumesc celor care ma invata ce am de facut, ca si eu de mai bine de douaj'de ani nu acord prioritate alora care... de fapt nu acord prioritate nimanui. Trebuie? Noroc cu voi ca ma mai luminati! Pai daca vorbeai de "prioritate automata, semiautomata si manuala" ai lasat impresia ca e nevoie de multe reflectoare. |
--------------------
-
-
-
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Corect, eu nu m-am referit la semnalizare acolo. Remarca cu semnalizarea se referea la altceva.
|
--------------------
-
-
|
|
Adydum |
![]() ![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 115 Joined: 23 July 06 From: Constanta ![]() |
O astfel de "Eva" dar de genul masculin m-a tavalit pe mine in intersectie Camil Ressu cu Rm Sarat. (eu fiind pe doar 2 roti). Eu mergeam pe Camil Ressu pe directia A2-Dristor, el facea stanga de pe Camil Ressu pe Rm Sarat. Mergeam in coloana, cu viteza coloanei, el a depasit masinile care vroiau sa faca stanga si STATEAU sa acorde prioritate si s-a infipt in mine. Aproape reusisem sa "fug" de el. 55 zile de ingrijiri medicale, el 59cu 2, + dosar penal vatamare corporala, fuga de la locul accidentului si sustragerea de la recoltarea probelor biologice. Ce n-a tinut el cont cand a fugit este ca motociclistii "scaneaza" traficul astfel incat la politie am putut sa dau datele masinii (marca, culoare, numar de inmatriculare, inclusiv semnalmentele soferului).
Pt EVA nu pot sa iti "urez" decat ce i-as ura si soferului respectiv. "Pietonare" usoare, sper , pentru totdeauna. P.S. Si mai zic unii ca examenul auto e greu, aiurea.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by Adydum: 4 Oct 2008, 08:53 |
--------------------
Chrsler
Grand Voyager
2001
- 4812 SV 85 4812 SV 85, CT 08 FST , CT09FST, B05ZFF, Nav-CT 235
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Ia sa vad acu intrebarea....
Tu si ala din fata aveti verde, tu vrei sa faci dreapta, ala din fata vrea sa faca stanga....cine are prioritate? Intreb ptr. ca sunt extrem de multi care nu cunosc cine are si cine nu si trec zilnic prin situatia asta... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
andu911 |
![]()
|
prioritate de dreapta... deci ala care face dreapta are prioritate...
oricum prioritatea de dreapta e optionala in mintea romanilor... la ei conteaza care strada e mai mare... daca strada pe care merge el e mare, atunci aia are prioritate ![]() De fapt orice e mare are prioritate in Romania. ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
bicosu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 111 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Eva, am o vorba: dupa ce ca esti caine paduchios, mai stai si cu coada sus
![]() Spor la invatat! |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2007
- B-*******
|
|
andu911 |
![]()
|
Chiar daca imi sare in cap tot forumul.... la noi ar trebui sa fie ca in alte parti... daca nu iei sala din prima, a 2-a, a 3-a... fratioare, mai stai vreo 4-5 ani pe bara, pana iti mai vine minte si dupa aia mai dai... In trafic ai nevoie sa gandesti repede si bine din prima...
Nu sa te busesti si dupa aia sa zici... "da ba, avea prioritate ala" Cunosc multe cazuri care au dat sala de peste 10 ori... |
--------------------
-
-
-
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Da... Mare mister prioritatea asta...
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
adrian mgn |
![]()
|
![]() megane ... reno megane ! Group: Members Posts: 1.073 Joined: 5 April 08 From: timisoara ![]() |
voi stiti proverbul ala cu un nebun arunca o piatra intr-o balta si 10 oameni normali se chinuie sa o scoata?
cam asa si pe aici ... 4 pagini pe o situatie ... da' mai bine nu mai zic nimic. doamna sau domnisoara Eva ... aveti dreptate si mai mult decat atat aveti si prioritate ... peste tot unde aveti nevoie de ea ... in rest ne descurcam noi. |
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension-
BMC filters-Chrome window trims-Xenon
- Smoked taillights Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line
Vanity, definitely my favorite sin! |
|
razvan_3asy |
![]()
|
![]() membru cu permis :D Group: Members Posts: 569 Joined: 3 August 06 ![]() |
Nu cred ca in intersectia care a fost era semnul cu prioritate la stanga si nu cred ca cei din sens opus aveau STOP, semafoarele apoi semnele. Ce ai desenat tu e alt spanac complet diferit
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Laureate 1.4 benzina :X B-50-HCR
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 01:57 |