Se acorda prioritate in intersectiile semaforizate?, militianul a zis ca da
![]() ![]() ![]() |
Se acorda prioritate in intersectiile semaforizate?, militianul a zis ca da
adi_ar |
![]()
|
||
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|||
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Eu iti dau dreptate, atat offtopic cat si ontopic. Am patit-o si eu o singura data (fara coliziune ), in Bucuresti, pe Unirii, de atunci sunt cu bagare de seama. Intersectii din acelea, sunt mai in toate orasele.... vezi C-ta, Tomis cu AL.Lapusneanu . Ce e rau, e ca daca nu cunosti intersectia, nu poti stii daca le da drumu' si celor de sens contrar, de asta te asiguri, la plecarea de pe loc.
![]() L.E. Am uitat ...vina e a ta. This post has been edited by logan1.5dci: 6 Oct 2008, 17:03 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
fkt_eva |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 2 October 08 ![]() |
din ce imi amintesc era scris ca am trecut pe verde si ca nu am acordat prioritate de dreapta, nu am pv in fata! ca nu l-am semnat! trebuie sa ajunga acasa cat de curand sper! Oricum abia dupa ce il am in fata va pot zice cum il argumentez! La cat de inculti is militienii, ma pot astepta sa fie gresit ceva la nume, cnp, etc, si gata ii motivul de anulare! Martori lipsa referitor la refuzul de a semna... etc. mai vad eu dupa aia!
|
--------------------
Daewoo
Espero
1996
|
|
xcristina |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 350 Joined: 18 April 07 From: Ploiești/Tîrgu Mureș ![]() |
Raspunde-mi te rog la intrebare, lasa balariile cu greseli la cenepeu...
|
--------------------
Renault
Clio III
1.2 2006 Dynamique
|
|
fkt_eva |
![]()
|
QUOTE(xcristina @ 6 Oct 2008, 16:05) Deci aveai si tu timp gramada sa ii vezi prinzand viteza, nu??? Tocmai ce ti-ai servit un contraargument cat China. Chiar admitand faptul ca intersectia e tampita, realizezi macar faptul ca nu ai acordat prioritate? Nu am avut timp sa ii vad pt ca imi blocau vizibilitatea cei care mergeau inainte! Si nu, nu recunosc nimic decat in fata marii adunari nationale ![]() Glumeam, o sa imi fac mea culpa daca mi se va respinge contestatia! Si daca nu castig nici in caile de atac! Pe viitor oricum o sa dau prioritate si asfaltului daca vad in el vreo amenintare chiar daca nu scrie clar in cod! Chiar nu is nebuna sa ma bag daca stiu ca pot fi si intersectii tampite, am sa le consider pe toate tampite din start, si am sa imi amintesc de faptul ca nu sunt in Cluj unde totul e la locul lui cum trebuie! |
--------------------
Daewoo
Espero
1996
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
No' binie ca-i binie la Cluj, ca de rest nu-m fac eu griji, numa s-o tii tot 'nante, da!
La Arad sa nu vii, bine!? ... Numa cu ghezasu sa vii, ca pacilea's numa tat intersectii hibase! No, servus, draga! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
fkt_eva |
![]()
|
|
--------------------
Daewoo
Espero
1996
|
|
jcdenton |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 1 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Gluma, gluma da' serios acum: MAI BINE!
This post has been edited by jcdenton: 6 Oct 2008, 16:42 |
--------------------
Dacia
Logan Laureate
2010
|
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
am citit si eu printre randuri si nu inteleg cum de s-au gasit cativa care sa-i dea dreptate. Chiar exista asa multa lume care sa n-aiba habar cum trebuie acordata prioritatea.
This post has been edited by murfi: 6 Oct 2008, 16:49 |
-------------------- |
|
adi_ar |
![]()
|
Cativa??? Mie mi s-au parut multi!
Tocmai de aceea am "intretinut" topicul!!! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
QUOTE(murfi @ 6 Oct 2008, 17:47) Ohoooo....si sunt peste tot...inclusiv pe aici...si e GRAV de tot... Doamna/Domnisoara EVA....ai citit art 59 alin 2 ??? Intrucat zici ca esti avocat. cu tertipurile voastre vei reusi POATE sa-ti tii permisul in continuare... INSA faptul ca nici acum nu recunosti ca ai gresit...e mai mult decat grav... Ceea ce poti face tu insa, e sa dai in judecata primaria ptr. ca ea e administratorul drumului. Exact o situatie similara am patit de curand, iar acum vad cum fac si sa dau primaria in judecata. Dpdv al codului rutier ai gresit. Dpdv al amplasarii semnelor sau sageti &stuff e problema primariei. O poti dai in judecata ptr. diverse...banii de reparatie a masinii, la daune morale, la neutilizarea masinii, la ingradirea dreptului la folosirea proprietatii personale... se gaseste... SFAT (din partea unui "misogin"): Baga primaria in tribunal, accepta ca ai gresit dpdv al codului rutier, sa inveti din experienta asta si sa te feresti pe viitor. |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
QUOTE(murfi @ 6 Oct 2008, 17:47) am citit si eu printre randuri si nu inteleg cum de s-au gasit cativa care sa-i dea dreptate. Chiar exista asa multa lume care sa n-aiba habar cum trebuie acordata prioritatea. Daca te referi la ce am zis eu , in loc sa arunc cu pietre prefer sa incurajez. Daca tot nu intelegi ce spun, spun ca vreau sa fim cat mai multi pe forumul acesta(singurul pe care il fregventez), ![]() Ce am spus eu acolo a fost un scenariu ..de incurajare. Referitor la Noul Cod Rutier ... multi care umbla pe sosele nu-l cunosc, si ce e de facut? Crezi ca scuteristii stiu circulatie? Dragi colegi, fiti mai indulgenti, puteti ajunge la acelasi rezultat (constientizarea greselii) si cu binele, nu numai cu ....dintii. In postarea urmatoare, punctul 6 este MAMA circulatiei , valabil oricand si oriunde. This post has been edited by logan1.5dci: 6 Oct 2008, 17:44 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Stimabililor si onorabililor:
Doresc sa subliniez citeva lucruri: 1. cel care a intocmit procesul verbal (daca e s-o credem pe initiatoare - si nu vad de ce n-am face-o) a folosit o terminologie oarecum populara, inducind in eroare. Repet, in loc de vraja marii cu prioritatea de dreapta trebuia sa scrie "a incalcat prevederile art.59 al.2" - asa-i ca initiatoarea n-ar mai fi avut nimic de zis? 2. asta n-o scuteste pe colega noastra de greseala facuta... 3. ...si-i normal sa caute orice mijloc legal (si subliniez: legal) de a-si usura situatia. 4. Initiatoarea a adresat o intrebare/nedumerire; ca asta arata si neintelegere (de partea ei) despre cum e treaba cu prioritatea, e adevarat. Dar a fost o intrebare, la care s-a raspuns atit calm si la obiect cit si cu "la cratita!!". Eu (daca as fi in locul ei) as prefera raspunsurile la obiect. 5. Tablitele suplimenatre la semafor: am scris undeva mai sus cum analizez eu intersectiile cind vad astfel de tablite. Sigur, fiindca asa fac eu socot ca asa e bine - asa ca adresez indemnul sa priviti modul descris intersectiile. 6. Pentru initiatoare, o observatie generala: chiar daca stii precis ca tu ai dreptate/prioritate si ca "ala" nu ti-a cedat trecerea/oprit la rosu sau ce mia stiu eu: e preferabil c-o prioritate in minus si cu toate oasele (si tablele) la locul lor. Asa ca in locurile cu potential de accident (intersectii, piete etc), mai ales cind intersectezi un alt flux de vehicule nu-i rau sa tii ochii cit se poate de deschisi. 7. Desi ai datorita profesiei desigur mai putine probleme in a umbla prin judecati decit majoritatea - eu nu m-as balacari cu primaria: caci n-ai dreptate (si odata cu tine si sustinatorii ideii "semafor marcat prost"). Asa cum sunt, semafoarele alea sunt perfect legale. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(fkt_eva @ 6 Oct 2008, 17:23) Pe viitor oricum o sa dau prioritate si asfaltului daca vad in el vreo amenintare chiar daca nu scrie clar in cod! Eva Daca intalnesti indicatorul "cedeaza trecerea", iar din dreapta vine un automobil care intalneste indicatorul "stop", stii ce ai de facut? Ambele indicatoare sunt de pierdere a prioritatii, astfel anulandu-se reciproc. In acel moment intervine regula prioritatii de dreapta. Anticipand o intrebare, am sa spun ca ambele semne sunt astfel concepute incat sa-ti permita identificarea lor si din spate. Nu-s convins ca e nevoie de o lege speciala care sa-ti spuna ce sa faci in astfel de situatii. Logica e simpla. Tu trebuie sa-i cedezi aluia trecerea, iar el tie. Ce va faceti? Terminati benzina-n intersectie? Aproximativ aceeasi situatie a fost si-n cazul tau. S-au intersectat doua automobile, ambele trecand pe culoarea verde. In acel moment, ca sa nu se intample fix ce-ai patit tu, intervine regula prioritatii de dreapta. Regula asta amarata, elimina si cele mai vagi nelamuriri ale unui conducator auto. Intrebarea din titlu nu e cinstita. Trebuia sa intrebi "se acorda prioritate de dreapta in intersectiile semaforizate?" Daca o iau dupa logica ta, la Televiziune ar fi cateva mii de accidente pe zi. Cei care pleaca pe verde dinspre Arcul de Triumf si vor sa faca stanga spre Ambasada Chineza, le taie calea celor care vin dinspre Televiziune (tot pe verde) si vor sa mearga spre Arcul de Triumf. 1. Imi doresc sa nu ne intersectam in trafic. 2. Succes in a gasi PV-uri completate incorect, ca-n rest n-ai de ce te lega in fata Instantei. 3. E deranjanta atitudinea ta, sincer! |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
fkt_eva |
![]()
|
Deci, evident ca prefer abordarea la obiect! Evident ca nu ma bucura situatia creata! Evident ca am sa incerc toate posibilitatile legale de a iesi basma curata din situatia asta inclusiv interpretarea legii daca pot in varianta favorabila mie, insa la fel de EVIDENT ca o sa retin pe viitor pct. 6 al lui OS! Si evident ca daca e sa fi invatat ceva de pe forumul asta, am invatat de la cei care stiu vorbi si argumeta, fara sa faca spume! Merci
|
--------------------
Daewoo
Espero
1996
|
|
adi_ar |
![]()
|
Asa Eva, fii barbata!
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(fkt_eva @ 6 Oct 2008, 19:01) Evident ca am sa incerc toate posibilitatile legale de a iesi basma curata din situatia asta inclusiv interpretarea legii daca pot in varianta favorabila mie, Daca cel caruia nu i-ai acordat prioritate, in inconstienta lui, avea pe locul din spate un copil de 3 anisori (neasigurat in scaun special), si-l intindea pe spatarul scaunului din fata cum intinzi aluatul de placinta, evident ca ai fi gandit la fel. Asa e, nu? Evident. Stii care e problema? Ai gresit. Asta e firesc si se intampla oricui. Numai ca a insista doar pe partea care-ti convine tie, nu mai e ok. D-aia au aparut raspunsuri "deranjante". Ca sa nu mai spun ca masina lovita, e masina lovita. Pe principiul "iarna nu-i ca vara". Evident, pe tine te intereseaza sa iesi basma curata indiferent de metoda folosita. Sunt curios ce interese ai mai fi avut acum, daca se suia un TIR pe tine. This post has been edited by Victoras2001: 6 Oct 2008, 19:10 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
eva n-ai inteles NIMIC. Sa ne spui and te urci la volan ca sa aplicam noi punctul 6
|
-------------------- |
|
xcss |
![]()
|
Nu-i mai dati apa la moara. Are destul material domnisoara pe acest topic pentru a trage anumite concluzii. In rest, e o problema de atitudine, care nu se va rezolva aici...
|
--------------------
-
-
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
QUOTE(fkt_eva @ 2 Oct 2008, 12:25) Pana acum nu am stiut ca in intersectie semaforizata cand semafoarele sunt in functiune (sub semaforul meu era o sageata inainte si la stanga) trebuie sa ac\orzi prioritate de dreapta! QUOTE(fkt_eva @ 2 Oct 2008, 18:16) Scuze de intarziere, fratilor, pt cine era curios de cati ani de condus am, ei bine, permis luat pe bune, nu cu spaga, ca nici nu mi-ar fi platit ai mei, aveam 19 ani cand l-am luat in dec 2002! Am condus de toate (pana la limita superioara a categoriei ![]() Daca ati sti voi de cate ori v-a trecut glontul pe langa ureche... ![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Sp!ke |
![]()
|
![]() Membru dreptaci Group: Members Posts: 421 Joined: 13 October 07 From: Bucharest ![]() |
colega noastra ar trebui sa mearga la intalnirile alea, gen... "salut sunt eva... si am calcat pe bec, n-am acordat prioritate... ![]() nu stiu cum drac se face, dar dumneaei, contravenienta, sustine in continuare ca are dreptate, cand i s-a spus si diplomatic, si verde-n fata ca A GRESIT!!! Eva! Ai gresit! A gresi e omeneste, nu e un capat de tara! Accepta ca ai gresit si data viitoare n-o sa mai ai parte de evenimente neplacute! Apropo'... cati metri are la tine un metru? La cat am umblat eu prin Romania, nu am intalnit nici-un semafor situat la 75-100m de intersectie... poate ca cei care au instalat semafoare in Oradea au hipermetropie... ![]() This post has been edited by Sp!ke: 6 Oct 2008, 19:36 |
--------------------
Dacia
Logan MCV 1.5 DCI 77kw & Logan 1.4 MPI 55kw
2007/2009 Laureate Renault Logan... by Dacia...
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Nu pruncul e important, ca n-are. Important e sa gaseasca o bresa in legislatie, sa iasa cum vrea ea. Evident.
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
sadi |
![]()
|
![]() tanti moderatoreasa Group: Moderatori Posts: 2.001 Joined: 23 August 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(fkt_eva @ 2 Oct 2008, 18:16) Scuze de intarziere, fratilor, pt cine era curios de cati ani de condus am, ei bine, permis luat pe bune, nu cu spaga, ca nici nu mi-ar fi platit ai mei, aveam 19 ani cand l-am luat in dec 2002! Am condus de toate (pana la limita superioara a categoriei ![]() teoretic, daca te-a declarat vinovata, ti-a suspendat si permisul.. asa ca nu mai primesti si puncte |
--------------------
VW
Passat Confortline
2.0 TDI 140 cp 2009
- numar de moldova :) Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
|
|
fkt_eva |
![]()
|
Hai sa nu dramatizam ca eu eram oprita deja in mijlocul intersectiei pt ca nu se putea altfel, as fi intrat in tramvai cu masina, si baiatul care luase deja viteza (chiar is la distanta mare semafoarele de intersectie, nu are nici un rost sa mint) nu a mai putut sa se opreasca! Da si avea un copil in masina! Impactul nu a fost chiar asa, el si-a spart farul si indoit putin capota, eu am fost mai tare accidentata ca nici nu am mai putut pleca de pe loc, radiator spart, nici air bagurile nu s-au deschis desi aveam centura, deci nu a fost chiar asa dramatic! OK ca am gresit sau nu, nu stiu, pt ca in lege nu scrie clar, daca scria fara posibilitate de interpretare, nu am povesti acum despre accidentul meu!
Insa ca sa inchei o data pentru toteauna, am invatat ca la noi si cutuma are valoare de lege, pe care pe viitor am sa o aplic (cutuma)! Deci nu va mai faceti griji, sincer imi pare rau ca am si postat aici, desi poate am invatat ceva: Sa nu mai conduc obosita, eram dupa 1200 km, si ca degeaba sunt semafoare ca tot ca la indicatoare merge treaba, in fine! |
--------------------
Daewoo
Espero
1996
|
|
sadi |
![]()
|
![]() tanti moderatoreasa Group: Moderatori Posts: 2.001 Joined: 23 August 07 From: Bucuresti ![]() |
nu a fost dramatic daca nu s-au deshis airbagurile...................
![]() pt restul mesajului ![]() ![]() |
--------------------
VW
Passat Confortline
2.0 TDI 140 cp 2009
- numar de moldova :) Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
|
|
fkt_eva |
![]()
|
am primit 2 luni suspendare, 6 puncte si 300 lei amenda
|
--------------------
Daewoo
Espero
1996
|
|
Sp!ke |
![]()
|
![]() Membru dreptaci Group: Members Posts: 421 Joined: 13 October 07 From: Bucharest ![]() |
Imi pare rau daca ti-am lasat impresia ca ne-am bucurat de necazul tau... nu e asa, noi incercam sa-ti deschidem ochii si sa-ti aratam ca in trafic nu e loc in interpretari avocatesti, in trafic daca nu respecti o regula risti sa mori sau sa omori, ma bucur ca pana la urma ai acceptat (macar aici pe forum) ca ai gresit...
|
--------------------
Dacia
Logan MCV 1.5 DCI 77kw & Logan 1.4 MPI 55kw
2007/2009 Laureate Renault Logan... by Dacia...
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Eva, intr-adevar n-ai inteles nimic.
Singura intrebare pe care mi-o pun e, de ce nu ma mira? |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
xcss |
![]()
|
Prioritatea de dreapta nu e o cutuma, asa ca te-as invita cu drag sa mai buchisesti cele bucoavne...
|
--------------------
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 05:51 |