Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
![]() ![]() ![]() |
Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
DannyY |
![]()
|
||
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
|
||
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|||
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.178 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
si daca il legi diret in tablou? e mai bine daca nu ai priza de calitate posibil sa ai surprize
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
cristic1982 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.348 Joined: 4 February 11 From: Pitești ![]() |
Priza e legata direct la tablou cu fir de 4mm, iar acolo e o siguranta de 25A. Oricum nu e folosit acum, deci cand ajung acolo schimb ce trebuie.
|
--------------------
Dacia
Duster
2010 K9K898 Laureat 4x4 & 1980 Fiat Spider 2000
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Sunt curios ce priza gasesti tu pentru 7.5KW. Du-te cu traseu de 4 de la instant pana in tablou, evita pe cat posibil imbinarile pe traseu. Unde trebuie facute imbinari pune cleme sanatoase.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
DannyY |
![]()
|
Esti cam la limita puterii unui bransament obisnuit.
Instantul tau a venit echipat cu stecher din fabrica? Daca da, n-are 7.5 KW sau chinezul e tampit. Daca nu, sa nu cumva sa pui stecher, ca nu rezista la puterea aia si o sa iasa fum din el destul de curand. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Probabil a venit cu firele sertizate, pregatite pentru cleme, cum vin la cuptoarele electrice. Sau poate o fi trifazat, mai stii?
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Zici ca-i centrala electrica..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
cristic1982 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.348 Joined: 4 February 11 From: Pitești ![]() |
Nu a venit cu fire, eu am tras firele de la el la tablou.
Caut un stecher si o priza mai zdravene si gata. In plus e folosit foarte rar, principal fiind un boiler pe lemne, instantul doar pentru spalat pe maini si un dus vara cand ajung pe acolo. 13 Sep 2017, 14:37: LE. E facut in turcia. This post has been edited by cristic1982: 13 Sep 2017, 14:37 |
--------------------
Dacia
Duster
2010 K9K898 Laureat 4x4 & 1980 Fiat Spider 2000
|
|
DannyY |
![]()
|
"Caut un stecher si o priza mai zdravene si gata"
Pentru 7.5 KW? Stii ce fac 32.6 amperi cu niste contacte oxidate? O sa fii prima stire intr-o zi, pe la ora 5 pm. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
bmwh548 |
![]()
|
Subscriu. Fa legaturile "direct" (cu cleme in doza prizei si acoperi cumva golul pe urma). Nu exista priza care sa reziste la dublul curentului pentru care a fost proiectata. Sunt niste prize de 32A pentru monofazat, dar chiar si asa te joci cu ursul.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
BN64FLO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 674 Joined: 23 April 12 From: Bistrita ![]() |
Parca zicea ca are siguranta de 25, deci nu va rezista nici ea la 32 de A...mai mult de 32 nu iti debiteaza nici electrica oricum, deci, o priza ca in foto, eu zic ca e ok
Attached thumbnail(s) 37413_1327056122.jpg ( Size: 36.15k ) Number of downloads: 333 |
--------------------
Dacia
1310 TX/Li
1986/1999
- BN 02 PZA/BN 64 FLO
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.695 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Eu nu as pune nici un fel de priza la asa curent.
Neaparat cleme sertizate fixate in cleme cu suruburi. Sau cositorite apoi in aceeasi clema cu suruburi. Sau, daca e monofilar, pus direct in clema cu suruburi. Daca e conductor din aluminiu in contact cu conductor din cupru, exista cleme speciale pt a evita oxidarea si incendiul! 7kw nu e joaca! 32A e maximul de bransament monofazat oferit de enel! |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.185 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
A folosit cineva dintre voi (sau cunoscuti) inspectorauto.ro pt verificarea istoricului masinii? Si daca da, a fost multumit de informatii, au fost utile?
|
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE RAPORT INSPECTORAUTO Ne pare rau! Nu am gasit informatii relevante despre aceasta masina in baza noastra de date. EDIT: in nici un caz nu vei gasi informatii care sa merite, adica istoric revizii sau ce avarii a suferit. In cel mai bun caz vei afla ce echipare a avut cand a iesit pe poarta fabricii, daca a fost sau nu furata vreodata si eventual un istoric de kilometri luat din ITP-uri. This post has been edited by tatabobu: 14 Sep 2017, 09:35 |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Am un pachet de contracte de prestari servicii cu mai multe unitati ale armatei (depozite strategice de carburanti). Una din ele se cramponeaza sa le fac factura in SEAP. Ce PLM inseamna asta? Am cont pe SEAP, am participat la licitatii pe SEAP, dar facturi pe SEAP n-am facut in viata mea si dupa ce-am frunzarit pe site-ul lor am constatat ca-s cel putin analfabet...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(radian @ 14 Sep 2017, 22:19) Site-ul unitatii ori al SEAP? Apropos de SEAP, am incercat sa ma loghez sa vad ce si cum, si abia la a treia incercare am reusit. Vezi si tu in manualul SEAP (sunt doua: SEAPUserGuide_Supplier.pdf si SEAP-Manual.pdf), ca sunt cateva referiri la emiterea facturi in sistem. Dar asta inseamna ca trebuie sa ai un contract pe durata mai lunga cu prestatii periodice si constante. Good for you. ![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.185 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(tatabobu @ 14 Sep 2017, 10:32) EDIT: in nici un caz nu vei gasi informatii care sa merite, adica istoric revizii sau ce avarii a suferit. In cel mai bun caz vei afla ce echipare a avut cand a iesit pe poarta fabricii, daca a fost sau nu furata vreodata si eventual un istoric de kilometri luat din ITP-uri. Macar numarul de km daca ar fi raportati corect, tot ar fi util. Altcineva, nimic?!? |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
La noi nu, ca nu au de unde sa ia informatiile.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
pentru o instalatie electrica cu relee (aprinderea luminii nu se face 'direct', cu intrerupator, ci prin releul din tablou) exista comenzi de dimmer cu 'rotita'? sau se poate face numai din butoane (mai luminos, mai putin luminos).
dupa mintea mea ar trebui sa se poata faca un variator si asa, da' nush daca exista in comert. |
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
relee electronice. habar n-am inca, schneider, siemens, m-oi decide eu pana la urma - parca si honeywell fac.
releul va fi in tablou. de la botonul din perete pleaca doar firele. |
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
bmwh548 |
![]()
|
Asa ca fapt divers: acu niste ani aparuse moda corpurilor de iluminat cu telecomanda. Suna o cucoana sa mergem sa-i montam lustra (leduri, telecomanda, figuri). Dupa cateva saptamani suna sa venim sa o dam jos si sa-i punem aia clasica la loc.
De ce doamna? Pai se aprinde singura noaptea dupa cum are chef. Ipoteza: telecomanda era radio si se nimerise o frecventa ori in plaja celor utilizate de taximetristi (statia de taxiuri era sub geamul ei) ori in gama celor radio-tv (sediul Pro TV si probabil Pro FM la 100m mai incolo). Aia de la magazin n-au comentat la retur, stiau ca mai apar probleme. |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.223 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
O fi fost cu senzor de miscare, si se aprindea buleftrica cand dadea cucoana din cur.
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(Han Solo @ 18 Sep 2017, 12:15) Mi-s oleaca bulversat. Ori vrei sa faci instalatie smechera numai la una, doua, hai maaaxim trei incaperi, si atunci te-as crede ca pui releul / releele in tablou (desi asta ar insemna sa duci in tablou minim trei (ori patru, dupa caz - cap-scara ori cap-cruce) cabluri pentru fiecare circuit de iluminat. Ma gandeam ca la mine in sufragerie, unde am 10 becuri puse la sase intrerupatoare, am sase circuite locale (10 fire), dar doar doua fire pana in tablou. Pe sistemul tau ar insemna sa am macar 18 fire duse pana in tablou, ceea ce ar insemna copexuri suplimentare, sapaturi suplimentare in pereti etc.etc.. Cu releele astea puse in doza de legatura, ai reveni exact la situatia mea, ca numar si lungime de cabluri. Si da, exista relee electronice la care poti pune dimmer. S-ar putea sa existe si electro-mecanice, dar electronice exista sigur. Vezi ca la relee cele mai folosite de electricienii nostri sunt Finder. De ce si pentru ce sunt preferate astea, habar n-am. This post has been edited by dacis: 18 Sep 2017, 12:31 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.223 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(dacis @ 18 Sep 2017, 13:28) la mine in sufragerie, unde am 10 becuri puse la sase intrerupatoare, am sase circuite locale (10 fire)... Moama... da' ce sufragerie ai! ![]() |
--------------------
Dacia
1310
|
dacis |
![]()
|
Am zis 10 becuri, nu 10 corpuri de iluminat! Astea sunt doar patru, din care doua sunt simple aplici cu cate un singur bec. Asa ca nu este chiar nimic special.
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
maho |
![]()
|
La ce dracu-ti trebuie 10 becuri in sufragerie, tii discoteca?
|
--------------------
Dacia
1310
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
M-am scos, eu am decat noua
![]() This post has been edited by ady77: 18 Sep 2017, 12:39 |
--------------------
|
bmwh548 |
![]()
|
QUOTE(maho @ 18 Sep 2017, 13:28) Ntz. QUOTE(maho @ 18 Sep 2017, 13:34) La cat de chioare sunt astea cu leduri daca ai o sufragerie mare si vrei sa si vezi ceva iti cam trebuie becuri (macar vreo 5). Pe de alta parte probabil la dacis sunt cateva puse doar de design. |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
dacis |
![]()
|
N-am o sufragerie chiar standard. E de fapt o incapere mai mare gen open space, care grupeaza un living (camera de zi) si o sufragerie (loc de luat masa), asa ca suprafata este destul de mare, de cam 32-34 mp. Corpurile de iluminat sunt patru, din care doua sunt aplici cu cate un bec, unul are trei becuri si altul, in centrul incaperii, cinci. Si chiar sunt toate necesare si utilizate. Deasupra mesei chiar este nevoie de trei becuri de putere mai mare, sa nu-si bage oamenii furculitele-n ochi...
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd May 2025 - 18:39 |