Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
![]() ![]() ![]() |
Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
axabrt |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.012 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|||
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Simt miros de frustrare...
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
BlueHack |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 147 Joined: 4 June 08 ![]() |
Dacă vreau să ies din țară cu o mașină care nu este înscrisă pe numele meu (este proprietatea unei persoane juridice) îmi trebuie ceva în mod special? Contract de comodat, procură, delegație, împuternicire?
|
--------------------
Kia
Ceed
2008
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.424 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
chei, talon...
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Thor1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
În UE nu sunt probleme. Pentru Turcia ai nevoie de procură.
|
--------------------
Mazda
6
2017 Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
|
|
BlueHack |
![]()
|
Mulțumesc, în UE mă duc. Să vadă și bulgarii cum arată o limuzină.
This post has been edited by BlueHack: 23 Apr 2018, 09:42 |
--------------------
Kia
Ceed
2008
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.696 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(BlueHack @ 23 Apr 2018, 09:05) Dacă vreau să ies din țară cu o mașină care nu este înscrisă pe numele meu (este proprietatea unei persoane juridice) îmi trebuie ceva în mod special? Contract de comodat, procură, delegație, împuternicire? Teoretic nu-ti mai trebuie decat actele masinii. O singura data stiu c-au vrut vamesii unguri procura, dar atunci nu eram in UE, si masina era a unei firme. In Romania au fost niste militieni care, desi pe permis si buletin era "marksman", iar pe talon "marksman s.r.l." au vrut sa vada o delegatie. Le-am aratat procura prin care "marksman", desi nu este salariat al "marksman s.r.l." are dreptul sa conduca masina care apartine "marksman s.r.l.". |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
BlueHack |
![]()
|
Întrebam relativ la trecerea frontierei. În țară mi se pare aberant să îți ceară documente legate de dreptul de a conduce un autoturism, atâta timp cât nu suspectează că ar fi furat.
Pe aici scrie că trebuie contract de comodat: https://www.avocatnet.ro/forum/discutie_335...oprietarul.html Nu am chef să mă duc la notar cu un teanc de hârțoage să pierd timpul și să mai piardă și alte persoane în afară de mine. Merg la risc, presupun că nu vor confisca mașina. edit: Poliția de Frontieră nu cere contract de comodat: https://www.avocatnet.ro/articol_33240/Plec...-ai-nevoie.html This post has been edited by BlueHack: 23 Apr 2018, 10:36 |
--------------------
Kia
Ceed
2008
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Acum vreo 2 ani sora-mea a incaltat o amenda serioasa la un control de rutina fiindca a condus masina de serviciu a unei firme fara sa fie angajata repsectivei firme.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
De la cine? De la ITM?
![]() |
--------------------
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.696 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Ca si pe subsemnatul, au oprit-o agenti ai Inspectoratului Teritorial de Militie.
![]() |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
yhattori |
![]()
|
![]() * Group: Members Posts: 522 Joined: 18 August 09 ![]() |
QUOTE(radian @ 23 Apr 2018, 11:04) Acum vreo 2 ani sora-mea a incaltat o amenda serioasa la un control de rutina fiindca a condus masina de serviciu a unei firme fara sa fie angajata repsectivei firme. Acum vreun an am intrat eu inapoi in tara fara buletin si pasaport, cu masina inchiriata, si n-am patit nimic. Deci totul se compenseaza. |
--------------------
*
*
*
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.471 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Erai la volan, sau in portbagaj?
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Avea 300 euro si doua oi francofone.
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
marksman |
![]()
|
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
yhattori |
![]()
|
Actele mi le-a furat consoarta.
Eu am descoperit furtul a doua zi dimineata la 5, la Nadlac, la 1500 de kilometri si 12 ore departare. Unguru' voia sa ma duc pina la Budapesta sa iau alea de care zice marksman, eu i-am raspuns valah, du-te ba d-acilea, prefer arestul, pot sa dorm si pe jos pe ciment, e vara, nu-i bai. Dinsul, dupa ceva reflectii a zis ca daca ma lasa "colega roman" sa trec, el n-are nimic impotriva. Colega roman mi-a facut morala "cum dai actele nevestei asa?" si m-a lasat sa intru pe baza permisului de conducere si/sau a cartii de alegator, ca altceva n-aveam la mine. Pe la 9 dimineata cind dormeam mai dulce incepe sa sune telefonul. N-am raspuns, l-am pus pe mute ca stiam cine e. Au venit apoi vreo 40 de sms-uri. Pe la prinz, dupa ce m-am alimentat, am trimis si eu raportul. |
--------------------
*
*
*
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Oile, ce fac oile?
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.012 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
I o fi luat portofelu cu bani.si cu.tot.cu acte...se mai intampla |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.424 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(marksman @ 23 Apr 2018, 10:50) Teoretic nu-ti mai trebuie decat actele masinii. O singura data stiu c-au vrut vamesii unguri procura, dar atunci nu eram in UE, si masina era a unei firme. In Romania au fost niste militieni care, desi pe permis si buletin era "marksman", iar pe talon "marksman s.r.l." au vrut sa vada o delegatie. Le-am aratat procura prin care "marksman", desi nu este salariat al "marksman s.r.l." are dreptul sa conduca masina care apartine "marksman s.r.l.". daca nu scoteai o foaie alba, stampila si sa faci delegatia pe loc nu aveai valoare. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
yhattori |
![]()
|
|
--------------------
*
*
*
|
|
bion |
![]()
|
Mai faci o tura, mai 300 ieuroi mai doi oi.
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
marksman |
![]()
|
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
einstein1984 |
![]()
|
exact ce cauta si masina
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
marksman |
![]()
|
Vad ca te reguleaza grija de cum isi gestioneaza altul patrimoniul. Am avut nevoie de o masina, am luat-o de la firma familiei, cu procura notariala, pentru ca n-am fost si nu sunt angajat acolo. Probleme?
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Eu nu stiu ce politie va opreste pe voi sa va intrebe in ce calitate conduceti masina unei firme. Pe mine de cate ori m-au oprit nu m-au intrebat niciodata. Si loganul si fordul au fost luate (initial) pe firma.
24 Apr 2018, 11:02: QUOTE(marksman @ 24 Apr 2018, 10:54) Ce te agiti asa? Omul zicea sa le fi facut o aroganta, sa-i intrebi ce anume vor si sa faci hartia in fata lor. This post has been edited by ady77: 24 Apr 2018, 10:02 |
--------------------
|
einstein1984 |
![]()
|
Masina ca activ al firmei este scutita de la impozit (costurile cu leasingul, intretinerea), ca si carburantul ei... acuma daca-ti faci treburile personale cu masina firmei e oleaca de evaziune fiscala. De aia au si gps sau trebuie sa depui foaie de drum. Sau sa contribui cu niste bani la firma ca sa o folosesti.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
marksman |
![]()
|
@ady77: Dupa cum ziceam, o singura data am dat peste unii care erau excesiv de zelosi. Mi-au cerut actele, asigurarea, rovinieta, trusa, triunghiurile, si la final au observat ca masina e a firmei si m-au intrebat daca e firma mea. Am zis ca nu, e firma parintilor, am avut nevoie de masina si am imprumutat-o. Au zis ca nu exista asa ceva, sa le arat delegatie, altfel masina poate fi chiar furata. Le-am zis ca nu am cum sa le arat vreo delegatie, am scos procura notariala prin care "marksman" are dreptul sa conduca masina firmei incepand de la data de ... pana la momentul in care administratorul firmei dispune altfel.
N-a fost rost de spaga, asa ca au fost cam dezamagiti, mi-au dat actele, mi-au urat o zi buna si m-au lasat sa plec. @einstein: cat am folosit masina aia, benzina am bagat doar din buzunarul propriu. LE: @ady77: n-aveam cum, am explicat mai sus. Eram in legalitate prin procura notariala, daca as fi facut ce a zis einstein cu stampila, era fals in acte si uz de fals. De aia m-a deranjat cand a facut comparatia intre uzul stampilei si uzul masinii. This post has been edited by marksman: 24 Apr 2018, 10:10 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 24 Apr 2018, 11:04) Masina ca activ al firmei este scutita de la impozit (costurile cu leasingul, intretinerea), ca si carburantul ei... acuma daca-ti faci treburile personale cu masina firmei e oleaca de evaziune fiscala. De aia au si gps sau trebuie sa depui foaie de drum. Sau sa contribui cu niste bani la firma ca sa o folosesti. Nu e nicio evaziune. Are grijă PSD-ul să nu permită deducerea cheltuielilor cu mașina decât 50% pe ce nu este acoperit cu foaie de parcurs. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
einstein1984 |
![]()
|
si amortizarea masinii?
Eu cand iau masina de la firma am delegatie, cu data inceput, sfarsit si destinatie. Nu am avut insa cui sa arat veodata ca nu mi-au cerut actele niciodata. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th May 2025 - 06:23 |