Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
![]() ![]() ![]() |
Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
marksman |
![]()
|
||
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.700 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
||
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|||
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Cand am tras gaz si in corpul de cladire din curte unde locuia bunica-mea m-au pus aia sa dau o gaura in peretele exterior de langa aragaz. Am dat de 120 si am folosit teava tot de 120mm. E drept ca m-am chinuit putin sa o introduc, dar a alunecat pe praf si a fost press fit, vorba lui Muttley. Am pus un lemn pe ea si am batut-o usor. Dup-aia am reparat cu putin ipsos pe la margini si aia a fost. Deci verifica diametrul exterior al tevii din PVC.
PS. In poza am masurat de la interior, dar teava are 120 cu tot cu grosimea peretilor. Esti sigur ca clapeta aia unisens, chiar daca nu e gravitationala, ci cu arcuri, e facuta sa fie montata cu axa de pivotare pe verticala? Eu as pune-o pe orizontala, la o adica daca se imbacsesc arculetele alea cu vapori grasi si praf sau cedeaza,sau pur si simplu nu mai functioneaza optim sa poata functiona si gravitational. This post has been edited by Victorine: 31 Oct 2018, 06:57 Attached thumbnail(s) 20181031_063844.jpg ( Size: 2.43mb ) Number of downloads: 333 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.448 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
clapeta e facuta sa functoneze orizontal sau vertical, nu o poti muta tu cum vrei
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Am scris, am pus poza cu diametrul incercuit, mai mult ce sa fac? Un doipier cu o sfoara eventual.
Da, super idee cu clapeta pusa pe teava ce urca, in caz ca decedeaza in timp arcurile. Probez diseara daca are limitator de unghi. In prospect nu zice nica de pozitie. https://www.hornbach.ro/shop/Clapeta-antire...902/produs.html Daca n-are si risca sa se invarta clapetele, o pun in teava orizontala si sanatati. Ainjtain, valabil poate la restul clapetelor. Asta chiar merge si orizontal, si vertical. Doar ca daca sta in picioare, axa de pivotare tre' sa stea si ea vertical. 31 Oct 2018, 10:32: Apdeit. Am vb cu injinerul suprem. Din cauza condensului, teava tre' sa fie goala. Daca eu insist sa pun clapeta asta, obligatoriu aproape de iesire, langa jaluzele. Adica in teava orizontala. Mi-o si inchipui pusa in teava ce urca, etansa. S-ar umple teava aia cu apa ca un pahar ![]() Si creca d-aia-i si clapeta aia de a venit cu hota atat de larga, ca sa circule aerul cu hota oprita. This post has been edited by Muttley: 31 Oct 2018, 09:32 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
QUOTE(Victorine @ 31 Oct 2018, 06:45) Cand am tras gaz si in corpul de cladire din curte unde locuia bunica-mea m-au pus aia sa dau o gaura in peretele exterior de langa aragaz. Am dat de 120 si am folosit teava tot de 120mm. E drept ca m-am chinuit putin sa o introduc, dar a alunecat pe praf si a fost press fit, vorba lui Muttley. Am pus un lemn pe ea si am batut-o usor. Dup-aia am reparat cu putin ipsos pe la margini si aia a fost. Deci verifica diametrul exterior al tevii din PVC. PS. In poza am masurat de la interior, dar teava are 120 cu tot cu grosimea peretilor. Esti sigur ca clapeta aia unisens, chiar daca nu e gravitationala, ci cu arcuri, e facuta sa fie montata cu axa de pivotare pe verticala? Eu as pune-o pe orizontala, la o adica daca se imbacsesc arculetele alea cu vapori grasi si praf sau cedeaza,sau pur si simplu nu mai functioneaza optim sa poata functiona si gravitational. Aloo.... Protectiile nu mai sunt la moda in ziua de azi? Ca pe vremuri erau obligatorii conform normativelor. Orice teava trecuta prin zidarie se pune cu o protectie pe ea (alta teava de diametru mai mare). Intre cele doua se lasa spatiu liber pentru ca in caz de seism sa nu se forteze teava principala. |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.022 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
In loc protectie merge si niste spuma d aia la tub.
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
QUOTE(bmwh548 @ 31 Oct 2018, 21:21) Aloo.... Protectiile nu mai sunt la moda in ziua de azi? Ca pe vremuri erau obligatorii conform normativelor. Orice teava trecuta prin zidarie se pune cu o protectie pe ea (alta teava de diametru mai mare). Intre cele doua se lasa spatiu liber pentru ca in caz de seism sa nu se forteze teava principala. Ce protectia păcii la o gaura de trecere pentru ventilatie? Deci aia trebuia facuta ca masura de protectie in caz de scapari de gaze de la instalatie, sa nu se acumuleze in incapere. Dup-aia zici ca trebuia sa-i trag o protectie gaurii sa nu se fisureze la cutremur. Si probabil protectia trebuia la randul ei protejata intr-o teava mai mare ca sa nu se deterioreze si uite-asa ajungea saraca bunica-mea sa locuiasca intr-o uriasa teava de protectie... n-am vazut niciodata gaura de ventilatie in zid cu pereti dubli. Puteam s-o las si la caramida din partea alora cu gazul, dar am zis sa nu arate nasol si sa montez la exterior si o plasa pentru insecte dedicata. Aia e protectie impotriva insectelor ![]() La gaz da, teava de gaz trece printr-o alta teava prin perete, dar prin orificiul ala nu trece nimic in afara de aer. This post has been edited by Victorine: 1 Nov 2018, 06:43 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.448 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bmwh548 @ 31 Oct 2018, 21:21) Aloo.... Protectiile nu mai sunt la moda in ziua de azi? Ca pe vremuri erau obligatorii conform normativelor. Orice teava trecuta prin zidarie se pune cu o protectie pe ea (alta teava de diametru mai mare). Intre cele doua se lasa spatiu liber pentru ca in caz de seism sa nu se forteze teava principala. e drept ca textul e prolix, dar nu cred ca teava de gaz era de 120 totusi |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.699 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Am si eu o problema la care nu ii dau de cap.
Am un router mai vechi Asus RT-N10U pe care vreau sa il transform intr-un cloud. Am instalat Tomato pe el, am activat file sharing pe LAN care functioneaza in reteaua interna, apoi am activat FTP server pe WAN pe care nu ma pot conecta. Acest router e legat la connect box-ul lui UPC prin LAN. Am facut port forwarding ca sa am acces la pagina de setup a routerului Asus si functioneaza, deci UPC-ul nu imi restrictioneaza accesul. Am incercat FTP si cu port forwarding si fara, si pe portul 21 si pe alte porturi, cu user de admin, user de guest si cu anonymus, nu ma pot conecta. Aveti careva vreo idee cu ce alifie sa-l ung? Edit: sunt nou in lucrul cu Tomato, nu ii cunosc chichitele. Am activat sa imi stocheze loguri pentru FTP si nu apare nici o tentativa de conexiune, am banuit aplicatia de pe telefon, dar am incercat si de pe PC si e acelasi lucru. Sa fie necesar in connect box ceva dubiosenie de setare? This post has been edited by psychoo: 1 Nov 2018, 09:27 |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
GBX |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 609 Joined: 26 May 13 From: aproape de Cluj ![]() |
Ai făcut port forwarding și pentru ftp (21 și 22), pentru IP-ul intern al Asus-ului?
Sau, mai simplu, dacă nu ai nevoie de managemet complex pe connectbox, încearcă să setezi DMZ pe IP-ul Asus-ului. |
--------------------
ex. Renault
19 Europa
1997
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.699 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Am facut port forwarding pe portul 21345 pe care am activat si ftp-ul, nu am incercat pe 21 (de ce 22?) decat fara forwarding.
Am sa incerc si cu DMZ cand ajung acasa, vad ca nu mi-am activat remote access la connect box... Nu sunt foarte priceput in networking, dar DMZ asta imi pare putin periculos sa fie activat in permanenta. |
--------------------
Ford
Focus
|
|
GBX |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 609 Joined: 26 May 13 From: aproape de Cluj ![]() |
E periculos în ideea că deschide toate porturile spre device-ul cu IP-ul specificat. Dacă vrei să faci un ftp server, cu acces din internet, din start protejarea datelor e sub semnul întrebării, e simplu de scanat ce port deservește serviciile ftp.
Ideea e că, dacă ești ținta cuiva, fără sisteme de protecție între WAN și LAN (SW sau, mai bine, HW+SW), cam greu cu un user și parolă să blochezi accesul. Eu folosesc un cloud cu DSM de la Synology, setat să blocheze orice IP care înceaarcă 5 conectări succesive într-un minut. Cel puțin 2-3 rapoarte săptămânale am de pe IP-uri de Rusia, Coreea, Vietnam... în condițiile în care schimb ocazional MAC-ul routerului și-mi generază UPC-ul alt IP real. |
--------------------
ex. Renault
19 Europa
1997
|
|
einstein1984 |
![]()
|
e un box de la bitdefender care poate face asta
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
GBX |
![]()
|
E o soluție, dar e cam scump și, dacă nu-l configurezi cum trebuie, poți să lași portițe suficiente.
|
--------------------
ex. Renault
19 Europa
1997
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
GBX |
![]()
|
Pentru prețioși, termenul corect este IP routabil.
Profanii o mai dau pe jargon, spunându-i real. Mă scuzi, iar am postat la cafeneaua greșită. ![]() ![]() This post has been edited by GBX: 1 Nov 2018, 16:38 |
--------------------
ex. Renault
19 Europa
1997
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.483 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(GBX @ 1 Nov 2018, 10:40) Ai făcut port forwarding și pentru ftp (21 și 22), pentru IP-ul intern al Asus-ului? Sau, mai simplu, dacă nu ai nevoie de managemet complex pe connectbox, încearcă să setezi DMZ pe IP-ul Asus-ului. 20 si 21, https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_TCP_a...ell-known_ports 22 e pentru ssh/sftp Dar da, psychoo, trebuie deschise ambele porturi. 21 e pentru comenzile efectuate pe ftp, 20 e pentru transferul de date. Injuri destul de mult daca uiti sa le deschizi pe ambele... |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
einstein1984 |
![]()
|
pai aici era d eintrebari mai putin tehnice si o dam in IPuri fantastice
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
GBX |
![]()
|
QUOTE(bucatzel @ 1 Nov 2018, 16:45) 20 si 21 Așa e, am scris aiurea și mi s-a și părut că e bine. ![]() |
--------------------
ex. Renault
19 Europa
1997
|
|
psychoo |
![]()
|
Nici cu DMZ nu merge...
In tomato vrea port musai. Am pus 20, 21, 22, jaba. Nu inteleg ce poate sa mai vrea Edit: am pus port forwarding pe range de 100 porturi si ftp configurat pe mijloc cu dmz activ, nada. Incercat atentificare cu admin, cnt de guest si anonymus, toate cnfigurate si enabled, nici o varianta nu merge. Sa caut ddwrt? Abia ma obis uisem cu tomato ![]() This post has been edited by psychoo: 1 Nov 2018, 19:17 |
--------------------
Ford
Focus
|
|
GBX |
![]()
|
Pune Compal-ul în mod bridge și folosește doar Asus-ul pe post de router.
|
--------------------
ex. Renault
19 Europa
1997
|
|
psychoo |
![]()
|
Nu am bridge mode.
L.am pus in modem mode dar nu a mers. Scrie acoloca disables wireless to use my own router. Laaia te refereai? |
--------------------
Ford
Focus
|
|
GBX |
![]()
|
OK, are două moduri de funcționare: router, când ai WiFi activ și modem (nu bridge, nu știu de ce aveam impresia că asta e denumirea pe care o folosesc) când practic nu contribuie activ cu nimic la rețeaua ta, furnizează net spre un router care preia sarcina de distribuire, prin cablu sau wireless.
Dacă-l setezi pe modul modem, Asus-ul va trebui să se ocupe de absolut tot. EDIT: Din interiorul rețelei (LAN) poți accesa serverul FTP? Conectat, firește, la ASUS, nu Compal. This post has been edited by GBX: 1 Nov 2018, 20:47 |
--------------------
ex. Renault
19 Europa
1997
|
|
psychoo |
![]()
|
Prin Lan sharing merge ok. Ftp share nu merce nici din acelasi Lan
|
--------------------
Ford
Focus
|
|
GBX |
![]()
|
Atunci ceva greșești în configurarea serverului FTP.
Din experiența mea, DD-WRT e ceva mai ușor de configurat, cel puțin pe partea de FTP și permisiuni. |
--------------------
ex. Renault
19 Europa
1997
|
|
psychoo |
![]()
|
Din interfata si asta imi parea simplu
![]() Attached thumbnail(s) Screenshot_20181101_210222.png ( Size: 285.12k ) Number of downloads: 169 |
--------------------
Ford
Focus
|
|
GBX |
![]()
|
Așa arată configurat?
Dacă da, vezi că ai multe omisiuni: - foldere partaajate - useri și permisiuni pe foldere - dacă vrei intern să folosești portul ăla, trebuie să-l asociezi, pentru aplicații, cu 20/21. La port forwarding. |
--------------------
ex. Renault
19 Europa
1997
|
|
psychoo |
![]()
|
Pai zice acolo ca daca nu ii pui nimic sharuieste automat /mnt. Chestia asta functioneaza la file sharing fara FTP.
Daca cofigurez si in asus port forwarding imi da instant eroare de "could not connect" ceea ce ar putea fi semn bun, inseamna ca il refuza doar ca nu il vad prin loguri. In schimb ce am incercat pe la 18 apare in loguri... This post has been edited by psychoo: 1 Nov 2018, 21:24 Attached thumbnail(s) Screenshot_20181101_212303.png ( Size: 566.6k ) Number of downloads: 165 |
--------------------
Ford
Focus
|
|
GBX |
![]()
|
Compalul ce IP are pe LAN?
|
--------------------
ex. Renault
19 Europa
1997
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Ireal, probabil.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st May 2025 - 07:03 |