Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
![]() ![]() ![]() |
Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
MuciX |
![]()
|
||
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|||
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
QUOTE(marksman @ 30 Jul 2021, 10:34) Am program zilnic de aerisire, inclusiv iarna. Plus că am schimbat #pebaniimei rahaturile de termopane la care a făcut samsarul economie cu unele care permit semiînchidere tocmai ca să circule aerul. Sa lucre paretzii si stoleria asa zic batranii. Dezavantaj: Iarna traje zugu si trebe lemne pa foc 30 Jul 2021, 11:47: Ca se zice de umiditati uscaciuni. Nesce frantuji bolunzi facura mai de mult egzperientz intr-un cuptor de pita. Acolo e e uscaciune maximala. Au stat ceva vreme la jde grade band apa. Evaporarea sudorii a permis un timp termoreglarea . Tot de aia cand mergi prin zone cu arsita dar uscate suporti ok temperaturi de 40 grade. Chestia e ca trebe sa bei apa si saruri ca o camila altfel o mierlesti. Altfel la 10 grade si umiditate magzima asuzi si te astupi ca gansacu. This post has been edited by bion: 30 Jul 2021, 10:47 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(MuciX @ 30 Jul 2021, 10:40) Ejdus. Daca iti e frig, mai pui un cojoc sau o patura pe tine, daca ti-e cald, n-ai decat sa behai. Mbre, iarna ti-am zis: 24-25 e ok, dar de obicei e 26, ca blocul si instalatiile par sa fi fost proiectate de un agricultor mai ambitios, pentru sufrageria are vreo 30 mp, un perete e geam de sus pina jos (exact peretele pe care poposeste vintul ce coboara de pe Postavaru), iar caloriferul e pus pe un alt perete, deci.... In plus, dormitorul e cit de cit ok, are vreo 17 mp si geam pe juma' de perete (e ferit de vint). Termostatul e suntat de fostul chirias (cica interfera cu cel al vecinului), deci sa am o temperatura cit de cit egala in ambele camere e o intreaga inginerie la mine.![]() Eu am 26 acum in camera, noaptea nu scade sub 24, iar niemcii imi spun ca nu e nevoie de A/C in Germania. Acum am 29 de grade-n casa si-mi e caldut. N-am A/C si nici nu merita, eventual un d-ala portabil. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
29? Călduț? Aideplm
![]() 26 de grade de caldura iarna? ![]() |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(Marty @ 30 Jul 2021, 12:55) Mbre, iarna ti-am zis: 24-25 e ok, dar de obicei e 26, Acum am 29 de grade-n casa si-mi e caldut. Ai depasit-o "by far" pe nevasta-mea. Pt. mine 18-20 e ideal. Greu in perioada asta. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Acuma mai depinde si de locul in care ai amplasat cronotermostatul. Pe perete exterior sau interior, langa calorifer sau langa fereastra, la ce inaltime. Am mai discutat p-aci, e ceva normal ca pe timp de iarna in functie de amplasarea termometrului sa obtii valori diferite cu peste 7C iar tu sa ai senzatia de confort termic. Temperatura masurata intr-un punct fix din incapere este relevanta doar ca sa ai un reper pentru temperatua la care ai senzatia de confort termic, si de acolo la cateva grade in minus sa ai senzatia de frig si la cateva grade inplus sa ai senzatia de cald. Evident, perceptia de frig / cald este puternic influentata si de activitatea pe care o prestezi in acel moment. Zaci la TV sau butonezi la calc. sau sau desfasori o activitate cre presupune miscare.
Daca chiar esti curios sa afli temperatura reala din incapere, din centrul geometric al tavanului atarni termometrul pana la cca. 2/3 din inaltimea incaperii. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
paul_damian |
![]()
|
![]() Membru mult Group: Members Posts: 644 Joined: 21 April 04 From: Medias, Romania ![]() |
Exista subiectul acesta dezbatut pe undeva?
Ce parere aveti de anvelopele run-flat? Avand in vedere ca am GPL n-am primit roata de rezerva ci compresor cu butelie de mustar. Fiindca capacitatea de reparare a acestuia e limitata si nu am loc sa pun o rezerva (am cautat o rezerva mica, dar tot mari sunt - chiar daca anvelopa e mica, janta tot uriasa e) ma bate gandul ca, pentru inceput, sa iau anvelopele de iarna cu run-flat (in speta Nokian). Aveti ceva experienta cu run-flat-urile? Pro si contra? Stiu numai ca sunt mai rigide (scutura), mai scumpe (50 lei) si mai sensibile la inlocuit. |
--------------------
Dacia
Sandero
Stepway, 2021 Ex Dacia Logan KissFM 1.4, 2008
Ex Dacia 1310, 1999 Ex Dacia 1100, 1969 |
|
radian |
![]()
|
Pe masina de serviciu am astfel de anvelope, sper sa nu spun prostii, daca faci pana mai poti rula cu ele cca. 80 de km nu cu viteza mai mare de 80 km/h. adica, daca esti intr-o tara civilizata, e putin probabil sa nu dai de un atelier auto.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
paul_damian |
![]()
|
![]() Membru mult Group: Members Posts: 644 Joined: 21 April 04 From: Medias, Romania ![]() |
Da, cam asta era ideea pentru care vreau asa ceva. Dar care ar fi dezavantajele, in afara de ridigitate si pret? Am inteles ca nici nu mai stii cand faci pana sau nu daca nu ai senzori de presiune. Nici n-am idee daca sistemul de pe Logan/Sandero III, care functioneaza pe baza de circumferinte de roti, sesizeaza.
|
--------------------
Dacia
Sandero
Stepway, 2021 Ex Dacia Logan KissFM 1.4, 2008
Ex Dacia 1310, 1999 Ex Dacia 1100, 1969 |
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Vezi ca alea care vin cu runflaturi au suspensiile mai moi. Nu stiu cat de tare s-ar distruge la sandel articulatiile cu anvelope sensibil mai dure.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.394 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
deja necesitatea de senzori de presiune ar face experimen,tul periculos pe logan. Apoi de diferenta de bani poti face un abonament la A24 asistance si gata....
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Mai ieftin e sa il treci pe shenile
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
O intrebare pentru localnici: sint in Sighisoara azi si miine, cu masina. Ce se poate vizita de aici miine, in asa fel incit miine seara sa fiu inapoi in Sighisoara? Mersi
PS. Impresii de calatorie pe topicul meu cu masina, dupa ce ma intorc in Ireland |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
radian |
![]()
|
Daca esti amator de senzatii tari, bob pe sine in Harghita, pe drumul de la Miercurea Ciuc spre Comanesti,
https://www.outdooractive.com/mobile/ro/poi...gymes/52104513/ |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
Radian >> Mersi, da nu sint amator de senzatii tari
![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.394 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
mergi la medias sa-ti iei un remi, drumul e frumos pe acolo.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
radian |
![]()
|
Si drumul dar mai ales cetatea medievala merita toti banii.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.520 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
|
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
QUOTE(bgdrenault @ 4 Aug 2021, 13:38) Mersi, tocmai m-am intors de la cetate. Am fost in turn, facut niste poze frumoase, luat masa la Casa Vlad Dracul. Deseara vizitez ceva crisme Poate miine mergem la Medias 4 Aug 2021, 17:32: M-am hotarit, miine mergem la Bran This post has been edited by MoneyTalks: 4 Aug 2021, 18:32 |
--------------------
Lexus
ES300H
|
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
Fa o plimbare pana la platoul Breite. E o poiana cu stejari seculari plini de scorburi in care incap 2-3 oameni, unde voiau sa faca Dracula Park.
O masa la Hanul din padure landa Danes. Domeniul Dracula Danes. This post has been edited by b34uen: 4 Aug 2021, 18:57 |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
radian |
![]()
|
Ii un pic mai departe de aSighisoara dar chiar merita vizitata cetatea Alba Carolina de la Alba Iulia.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
QUOTE(radian @ 4 Aug 2021, 18:14) Ii un pic mai departe de aSighisoara dar chiar merita vizitata cetatea Alba Carolina de la Alba Iulia. In drum spre Sibiu A10 a fost inchisa si am fost obligati sa mergem prin Alba Iulia. Am vizitat cetatea si chiar si restaurantul din cetate, unde am mincat de prinz. Super restaurant! 4 Aug 2021, 19:21: QUOTE(b34uen @ 4 Aug 2021, 17:49) Fa o plimbare pana la platoul Breite. E o poiana cu stejari seculari plini de scorburi in care incap 2-3 oameni, unde voiau sa faca Dracula Park. O masa la Hanul din padure landa Danes. Domeniul Dracula Danes. Se pare ca drumul de acces la platou e forestier. Nu ma bag pe un asemenea drum, mi-a ajuns dezastrul de pe Transfagarasan de la Bilea Lac spre Vidraru. This post has been edited by MoneyTalks: 4 Aug 2021, 20:21 |
--------------------
Lexus
ES300H
|
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
Sunt 30-45 min de mers pe jos. Nu stiu cum e drumul acum, cand eram tanar era bun calitativ.
|
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.178 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
QUOTE(radian @ 4 Aug 2021, 13:35) Daca esti amator de senzatii tari, bob pe sine in Harghita, pe drumul de la Miercurea Ciuc spre Comanesti, https://www.outdooractive.com/mobile/ro/poi...gymes/52104513/ slabut fata de parasuta ![]() |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
Mersi celor care mi-au dat sfaturi
|
--------------------
Lexus
ES300H
|
radian |
![]()
|
Intr-un final ce ai decis? Unde mergeti? indiferent unde, sa ai o zi frumoasa de vacanta.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
QUOTE(radian @ 5 Aug 2021, 06:26) Multumesc, sintem la Bran. Tocmai am vizitat castelul. Am avut noroc ca am stat doar vreo 90 de minute la coada pina sa intram in castel. Acum timpul de asteptare e de vreo 4 ore |
--------------------
Lexus
ES300H
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
de sters, am gresit topicul
This post has been edited by psychoo: 6 Aug 2021, 17:32 |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.079 Joined: 11 February 04 ![]() |
Din cand in cand mai volanesc un Duster destul de nou, km putini.
MAsina e ok-ish cu doua chestii care ma enerveaza: 1) farurile: sunt slabe; aveti ceva recomandari de becuri legale si mai puternice? Erau ceva Philips-Osram, dar nu imi aduc aminte ce. 2) Scaun sofer; vreo recomandare de suport lombar? |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th May 2025 - 16:20 |